IMF: tijd voor drastische maatregelen in Suriname

45
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO/WASHINGTON, 24 jan – Suriname zal alleen nog vooruitkomen als er drastische maatregelen worden getroffen. Dit stelt het Internationaal Monetair Fonds, IMF, over de economische situatie in Suriname. Het roer moet dringend worden omgegooid.

Veel tijd is er niet. Volgens het IMF is het land dringend aan hervormingen toe. Slechts ingrijpende hervormingen kunnen nog leiden naar macroeconomische stabiliteit en groei van de Surinaamse economie. De autoriteiten worden dan ook opgeroepen om om zich nog meer in te spannen voor het terugdringen van de overheidsuitgaven en het drukken van de al maar toenemende inflatie.

De financiële sector zal versterkt moeten worden en particuliere investeringen moeten worden aangemoedigd, wil er sprake zijn van duurzame economische groei. Het IMF heeft de laatste conclusies getrokken na een regulier bezoek van een IMF-team aan Suriname. Aangegeven wordt dat de internationale recessie, toenemende overheidsuitgaven en hoge inflatie als belangrijke oorzaken gezien kunnen worden.


45 REACTIES

 1. Dit is een school voorbeeld hoe een land naar de fillisteinen te leiden.
  Geen beleid….
  Geen visie…
  Geen verantwoordelijkheid…. om dan maar over leiderschap te zwijgen….

  Heel erg jammer voor Sranang


  Maak melding

 2. Deze regering deugt voor geen mm!! Ze kunnen niet eens hun eigen huishouden draaiende houden, laatstaan een land gaan regeren!! wah ha ha haaaa!!
  Het zijn stelletje terroristen en een roversbende bij elkaar die de Surinamers terroriseren! Bouta en de boutaClan moet opkrassen!! Ze hebben samen van Suriname een helse winding gegeven.

  Vraag aan de burgers en je komt wel achter.

  GOD ZIJ MET SURINAME!! Er moet ergens een Engel zijn die Suriname gaat beschermen tegen deze Duivels!!!

  Hopelijk blokkeert de IMF alles maar dan ook alle financiële middelen.

  Alle salarissen stop zetten van alle ex ambtenaren, parlementariërs en ex mini sterren!!

  Trangn lobi sondro moni!!


  Maak melding

 3. En maar doorgaan alsof er niks aan de hand is.
  Surinaamse volk,wanneeer komen jullie uit je slaap.
  Sari tori
  Jullie pinaren alleen maar door 1persoon.
  Het ergst is dat jullie weten door Wie het komt en jullie doen niks integendeel jullie Verdedigen die persoon.


  Maak melding

 4. Het IMF geeft duidelijk aan dat de regering de oorzaak is van de ellende en dat Suriname het veel slechter doet dan andere landen die afhankelijk zijn van Natuurlijke Hulpbronnen.

  Als het IMF stelt dat er grote uitdagingen zijn betekend dat GROTE Problemen.
  Ik hoop dat het RobG , Milton, Paraman, Mazda etc. duidelijk wordt dat dit IMF rapport tot stand gekomen is in overleg met de regering op basis van haar data. Dit rapport is onderschreven door de regering hoe hard het zo met een terug zal krabbelen en A no Mie zal gaan roepen.

  Het was de regering wel want zij zaten aan de knoppen.

  De goudprijzen en olie prijzen zijn nu nog steeds aanzienlijk hoger dan onder Vene en co. Toen werd er wel gespaard. Zie de afname van de schulden en de opbouw van reserves.

  Wie heeft de trends omgedraait. Op loop van schulden en afname van reserves.?


  Maak melding

 5. Beste mensen

  50% van de ambtenaren moet naar, alle ambtenaren die tijdens en na de verkiezingen zijn gekomen moet naar huis. Stuur ze naar cursus landbouw \ veeteelt. In Saramacca, commewijne zijn er mogelijkheden genoeg. En ook de zogenaamde adviseurs en de 100 DC die de regering heeft benoemd moet weg


  Maak melding

 6. Jojo
  RobG zal zo te zien niet op WKN verschijnen omdat hij zelf zijn positieve kijk en inbreng reeds geruime tijd kwijt is.
  RobG is aan het tanken om als econoom zijn visie te geven dat de coalitie en de president, vooruitlopend op alle IMF uitspraken, niet moeten meegaan met de IMF maar hun eigen koers varen. Dit alles tegen beter weten in.

  RobG
  laat je horen met jouw economisch inzicht en geef als docent tekst en uitleg dat te begrijpen is.
  Maar niet zeggen dat Front de schuld heeft en dat Front het slechter deed dan de NDP.


  Maak melding

 7. Jojo, gij leest de gepresenteerde informatie van het IMF met een tegenstrijdige bewustzijn. Gij manifesteert zich als een wandelend product van het Front vol met tegenstellingen. In uw visie overheerst de ‘ common sense ‘ van het Front. M.a.w. de heersende ideeën van het Front zijn totaal verweven in uw bewustzijn. Tegenover de common sense die in uw bewustzijn overheerst staat de ‘ good sense ‘ als een paal boven water.

  Alleen ontkent u de good sense, oftewel het goed verstand. Het IMF geeft duidelijk aan dat de overheidsuitgaven, de inflatie en de internationale recessie oorzaak zijn van de problemen. De overheidsuitgaven zullen afnemen als een groot deel van de onproductieve ambtenaren en onproductieve leerkrachten worden ontslagen en als de overheid een loon-nul-lijn hanteert t.a.v. ambtenaren, leerkrachten en semi-overheidsinstellingen.

  Jojo, wat zijn de alternatieven die de door u zeer gewaardeerde politieke partijen aan het volk te bieden hebben?


  Maak melding

 8. KUMA en zijn DALTONS CLUBJE moeten weggejaagd worden uit Suriname. Kijk wat hij allemaal heeft aangericht? Er moeten HARDERE MAATREGELEN getroffen worden om de economie min of meer op spoor te krijgen.

  En wat mij het meeste tegen de borst stuit is dat lieden als Ramon STINKEND RIJK zijn geworden ten koste van de Samenleving.

  Er is bij het leven GESTOLEN uit de Staatskas!!

  DIT IS ONACCEPTABEL!!!!


  Maak melding

 9. Op naar de volgende serie (belasting)verhogingen!

  De suri’s hebben flink gefeest in dec. nu terug naar de orde van de dag.

  Verhoging van gas(bom), water, elektra.
  Saneren van het Overheidsapparaat.
  Reorganiseren, reorganiseren, reorganiseren .

  Begin met alle thuis-zittende gereshuffelde ambtenaren en de geen-juiste-cv-ambtenaren en de zeven-even-ambtenaren(iedereen met een dubbele baan).

  Blijft er nog wat over………….


  Maak melding

 10. Aan die klootzak Bouta hebben we niets, maar ook niets aan IMF.
  Mijn hoop is gevestigd op familie in den overzeese. Poti, famiri oen yepi mi pikinso noh.


  Maak melding

 11. Ondertussennnnnnn…( zou wijlen Johnny Kamperveen zeggen) heeft vice-voorzitter van DNA meneer Melvin Bouva ondanks of misschien wel dankzij de financiele puinhoop die hij en zijn dievenbende vd NDP hebben gecreeerd zijn cafe restaurant cocco bana geopend aan de Wilhelminastraat..Uit de eerste hand kan ik melden dat deze tent vooral in het weekend druk bezocht wordt door partijbonzen vd Nationale dieven partij met hun dikke auto’s en hun schatjes..Er circuleert op social media ook een bericht waarin melding wordt gemaakt dat bouva zijn vrouw “geregeld” heeft bij het min van biza in een topfunctie.. Verder wordt ook de vermeende reden vh op non-actief stellen van de directeur vd DSB ( Proeve) aangehaald.. Kortom:een en al corruptieve praktijken.. met dien verstande dat Proeve in deze juist omdat hij het met bepaalde zaken die het daglicht schuwen niet eens was, aan de kant is gezet door de rechterhand ( Boefdraad) v Alibaba ( Bouterse) Het is te triest voor woorden…..


  Maak melding

 12. Bouva heeft op een “top-locatie” tegenover CHM/Kasimex, aan de Wilhelminastraat zijn tent/cafe !!! Rarara hoe komt hij aan de vergunning terwijl zoveel ondernemers “in de kou staan”, ze kunnen zo een vergunning niet krijgen !!!
  Wat zegt “ressortraad Rainvile hiervan !!!
  En dan de overlast op deze hoek aan de Wilhelminastraat op de weekends !!! Geen enkele politeman durdt op te treden !!! Surinamers zijn met blindheid geslagen !!!
  Hoeveel bij-verdiensten( Belastingdienst slaapt zijn zoete slaap in deze en ziet en onderzoekt niets); we kennen nog de kwestie van”voeding Buitenschoolse opvang” !!!
  Er dwaalt een Voodoo zeker in Suriname !!
  En nu nog het land aan OBIANG verpachten !! Hoeveel zoetwater heeft deze schurk in Afrika met de sleutel van Paramaribo ,al gekocht van Suriname !!


  Maak melding

 13. The world is watching maar the mensen in SU Slaapt. Ze zijn bang van Bouterse. Is de Intimidatie zo groot. Volgens Valies is het nu al op scholen, Basjas houden alles in de gaten.
  SU failliet, DSB Failliet wie volgt?


  Maak melding

 14. Beste mensen,

  50% van de ambtenaren mag naar huis, inclusief ambtenaren die tijdens _na de verkiezingen indienst zijn gekomen. Laat hun cursus volgen in de landbouw/veeteelt. Ook moet de zogenaamde adviseurs en vele DC die benoemd zijn door de president naar huis.


  Maak melding

 15. Op de site van het IMF is het rapport te lezen.
  Ik heb dit globaal gedaan en wat punten eruit gepikt.

  1.During the boom, there was no institutional arrangement to save resources for future price corrections, and implementation of IMF advice on strengthening the policy framework was limited. Suriname has thus had a much sharper recession, steeper exchange rate depreciation, and larger rise in inflation and government debt than most commodity exporters.

  2. With limited action by the authorities to raise interest rates, there has been a move out of local currency assets, with bouts of exchange rate depreciation and a rapid increase in inflation, which reached 77 percent in September 2016. The first and second reviews of the SBA have not taken place.

  3. Directors emphasized that fiscal consolidation should be at the center of the policy efforts. Achieving a primary surplus by 2018 is needed to put public debt on a downward path and avoid monetary financing

  4. Directors emphasized that fiscal consolidation should be at the center of the policy efforts. Achieving a primary surplus by 2018 is needed to put public debt on a downward path and avoid monetary financing

  Grof1.During the boom, there was no institutional arrangement to save resources for future price corrections, and implementation of IMF advice on strengthening the policy framework was limited. Suriname has thus had a much sharper recession, steeper exchange rate depreciation, and larger rise in inflation and government debt than most commodity exporters.
  2. With limited action by the authorities to raise interest rates, there has been a move out of local currency assets, with bouts of exchange rate depreciation and a rapid increase in inflation, which reached 77 percent in September 2016. The first and second reviews of the SBA have not taken place.
  3. Directors emphasized that fiscal consolidation should be at the center of the policy efforts. Achieving a primary surplus by 2018 is needed to put public debt on a downward path and avoid monetary financing
  4. Directors emphasized that fiscal consolidation should be at the center of the policy efforts. Achieving a primary surplus by 2018 is needed to put public debt on a downward path and avoid monetary financing

  Grof1.During the boom, there was no institutional arrangement to save resources for future price corrections, and implementation of IMF advice on strengthening the policy framework was limited. Suriname has thus had a much sharper recession, steeper exchange rate depreciation, and larger rise in inflation and government debt than most commodity exporters.
  2. With limited action by the authorities to raise interest rates, there has been a move out of local currency assets, with bouts of exchange rate depreciation and a rapid increase in inflation, which reached 77 percent in September 2016. The first and second reviews of the SBA have not taken place.
  3. Directors emphasized that fiscal consolidation should be at the center of the policy efforts. Achieving a primary surplus by 2018 is needed to put public debt on a downward path and avoid monetary financing
  4. Directors considered that the central bank should adopt a more active approach to reducing inflation. They called for prompt initiation of open market operations and raising interest rates to positive levels in real terms to slow the pace of currency depreciation and restore confidence in local currency assets

  Grofweg gezegd komt het hierop neer:
  1.Toen het goed ging heeft de regering het nagelaten om maatregelen te nemen om te voorkomen dat SU in deze scherpe recessie terecht kwam. Bovendien heeft zij nagelaten om de door het IMF voorgestelde maatregelen te implementeren.
  2. De regering heeft nagelaten de rente te verhogen, waardoor er kapitaalvlucht is ontstaan, de SRD in aarde daalde en (vanzelfsprekend) de inflatie fors toenam tot 77%.
  Het IMF houdt zich alleen bezig met feiten en kan en zal dan ook niet zeggen dat er kapitaalvlucht is, omdat er geen vertrouwen in de Surinaamse economie is.
  3. Prioriteit moet zijn: terugdringing van het begrotingstekort tot een begrotingsoverschot in 2018. Gebeurt dit niet dan zal er wederom monetaire financiering plaatsvinden.
  In straattaal: de bankbiljettenpers zal gaan draaien
  4. De centrale bank moet een veel actievere rol gaan spelen om de inflatie te beteugelen en zij moet dan ook
  a. openmarkt transacties gaan uitvoeren (dit is aan- en verkoop van waardepapieren)
  b. de rente gaan verhogen.

  Het particulire bankwezen moet worden versterkt.
  Er moet een Financial Stability Committee worden geïnstalleerd die coordineert en er op toeziet dat er een stabiel bankwezen is een crisis voorkomt.

  Dit was de laatste alinea van het rapport.
  Ik ga solliciteren.
  (Voor de grapjassen hier het laatste woord begint met een s en niet met een t).
  Zo nu ga ik “koken”.


  Maak melding

 16. Het is tijd om de tering naar de nering te zetten.
  Dus maak je borst maar nat. Anders gaat de koers nog verder omhoog.
  Is zo jammer dat de regering er een zooitje van heeft gemaakt.En dat het volk met de gebakken peren zit.
  En dat komende generatie de lasten gaan moeten dragen.
  Want 10 Miljard heb je niet zo een twee drie terug betaald met rente.
  Su ziet mij de komende jaren niet. Ik ging al niet zo vaak.
  Maar tja nu helemaal. Zeker met de huidige situatie.


  Maak melding

 17. Kijk! Dit bedoelde ik een tijdje geleden!

  Vroeg of laat zou het IMF van zich laten horen. En geloof me,
  het is een wereld organisatie .. Zodra je in hun klauwen zit en je houdt je niet aan de afspraken ben je hoe dan ook de klos!

  Ik ben benieuwd wat men nu in Suriname gaat doen, want je kan het IMF niet negeren.

  Ik ben nu erg benieuwd , wat voor beleid ze nu gaan voeren in Suriname.

  A tori kong faja now


  Maak melding

 18. De Surinaamse regering zit met een groot probleem. De adviezen van het IMF opvolgen betekent mensen ontslaan en prijzen verhogen. De armsten zullen daar het grootste slachtoffer van worden en dat zijn nu juist de supporters van Bouterse.
  Tevens moet men daar impliciet mee toegeven gefaald te hebben.

  Het leningenbeleid diende om de problemen vooruit te schuiven en voor vandaag en morgen de zaak draaiende te houden. Daar komt een einde aan omdat op een gegeven moment niemand Suriname nog wat wil lenen. Dat betekent dus buigen voor het IMF en wellicht het einde van de NDP, maar misschien kiest men voor een nog rampzaliger kamikazebeleid om de zaak nog zo lang mogelijk te rekken..

  Doen wat het IMF wil geeft op termijn veel ellende, en als er in Suriname geen mentaliteitsverandering komt dan lost het uiteindelijk nog niets op. Bosbouw, landbouw en visserij, en aanverwante industrie, dat is waar Suriname zich op moet richten, andere duurzame inkomstenbronnen zijn er niet.
  Dat zal nog steeds een mager bestaan zijn want Suriname heeft niets dat andere tropische landen ook niet hebben, en bovendien meestal goedkoper kunnen leveren.

  Dankzij de band met Nederland en de aanwezigheid van Suralco heeft de Surinamer op een welvaartsniveau kunnen leven dat niet realistisch was gezien de Surinaamse situatie. Wennen aan de nieuwe realiteit zal niet gemakkelijk zijn.

  Geen enkele Surinaamse regering is de komende jaren, wellicht de komende decennia, te benijden!


  Maak melding

 19. Nu loopt iedereen te janken en vinden ze dat deze regering moet vertrekken……5 jaar terug was iedereen aan het juichen om de regering die ze gekozen hadden…..Vene was gelukkig weg zeiden ze nu gaat alles beter er gebeurt van alles……ja klopt er gebeurde ook van alles bouta was al het geld aan ’t verbrassen en iedereen vond het best…..iedereen lachte om de recessie in Europa eb de VS …….kijk naar Suriname zeiden ze ….hier gaat t goed geen recessie Bhutan doet het goed…..mensen die waarschuwde dat Bhutan het geld aan onzin op aan het maken werden uitgelachen……Nederland moest zijn mond houden en stoppen met zijn neo kolonisatie uitspraken……niet bemoeien……….en kijk nu…….geld op…..dagelijkse benodigdheden peper duur….ziekenhuizen met te weinig medicijnen…..geld word met de dag minder waard…….en nog laten de mensen zich in de luren leggen door mooi mooi praat van DDB en consorten…….volk van Suriname kom op denk na neem het heft in eigen handen kom op voor elkaar zet orde op zaken.


  Maak melding

 20. Wat is er gebeurd met mijn posting?
  3 keer!! de punten 1,2,3,4
  en alleen de laatste is geheel correct

  Hans
  ik ben het niet geheel eens met je visie dat opvolgen van de door het IMF voorgestelde maatregelen de armsten het meeste zullen treffen. Het IMF heeft in het verleden al aangegeven dat er (fiscale) maatregelen moeten komen om deze groep te ontzien.
  Ook ben ik het niet met je eens dat het opvolgen van de door het IMF voorgestelde maatregelen voor veel ellende zal zorgen. Natuurlijk zal men het voelen, de een meer dan de ander, maar het is noodzakelijk.
  Ik ben het volledig met je eens dat er een mentaliteitsverandering moet plaatsvinden.


  Maak melding

 21. Wahahahaha alleen maar paarse kommer en kwel krijgen die oerdomme paarse debielen, gratis. Wahahahaha in 2010 en 2015 lachten ze dreigend spottend, neks no fout, en wahahaha deng e ka. Wahahahahaha


  Maak melding

 22. Het volk komt over de hele linie in opstand.
  Alleen de belanghebbenden (de Nationale Debiele Personen)
  vinden dat het prima gaat met en in Suriname.
  De nog vijf debielen snappen er toch niets van,
  anders hadden zij niet gekozen voor deze kneuzen.


  Maak melding

 23. IN 2012 HAD KUMAKOISI NOG GEROEPEN DAT HIJ BLANDA ONTWIKKELINGSHULP ZOU GEVEN ALS RUTTE EROM ZOU VRAGEN.

  MIJNHEERTJE SPEELDE TOEN BIGI TING. DE OBAMA’S VAN TOEN STROOMDEN RIJKELIJK SURINAME BINNEN.

  KUMA heeft I LOVE Su met zijn GROOTHEIDSWAANZIN letterlijk naar de Afgrond gebracht.

  WEG MET DEZE MAFKEES, WEG MET DEZE CHARLATAN.


  Maak melding

 24. Neks no fout toch. We gaan voor nog 5 zongen ze in koor. Nu schijten de paarse paupers een buffel. Skeer no hell.

  Inflatie 55% en geen loonsverhoging maar ondertussen straks wel verhoging EBS tarieven, hogere benzineprijzen en de koers van valuta is weer aan het stijgen. De grootste ellende moet dus nog komen.

  De oplossing begint met het wegjagen van de boevenbende oftewel de president en het zootje kleptomanen om hem heen. Zo niet,

  Jo. Ka.


  Maak melding

 25. Diverse handlangers van de machthebbers, trachten de onderwijzers in een kwaad daglicht te stellen. Enkele vakbondsleiders, governor Centrale Bank en ook enkele werkgeversorganisaties zijn de werktuigen.

  Echter, de onderwijzers komen terecht op voor hun rechten, de problemen zijn veroorzaakt door langdurig falend beleid van de machthebbers.

  Het regiem weigert te bezuinigen en te herstructureren, uit vrees voor het volk (Men is bang voor een regiem-change !)

  Omdat het falend beleid ALLE werknemers treft, zullen meerdere groepen werkers actie gaan voeren. Men kan niet verwachten dat de mensen stilzitten. terwijl hun inkomsten worden geminimaliseerd door wanbeleid !

  Duidelijk is dat andere Srananmans, een compleet nieuw regeerteam plus leiding, zaken kan proberen recht te zetten.

  De huidige machthebbers hebben gefaald, er is geen vertrouwen meer bij het volk, dat zij fundamentele beleidswijzigingen zullen doorvoeren !

  Het wantrouwen in de leiding is funest en heeft tot een verlamming en verarming geleid in Sranan, de totale economie krimpt !


  Maak melding

 26. Het bedrijfsleven heeft het nu in handen maar nee ze vragen de regering om een ander beleid te voeren,wanneer heeft deze zelfde regering geluisterd,als ze de staking joinen dan is de regering geleverd,als imf zegt dat t erger is dan we denken dan ai boi is het heel erg ja

  Opo kondre mang oe opo


  Maak melding

 27. Deze president heeft bewezen hoe het niet moet.En toch heeft
  het volk hem nog 5 gegeven.Hopelijk krijgt hij wederom geen 5 bij de volgende verkiezing.Maar je weet het maar nooit met die sranangmang.Ze zijn hier ziende blind!En doen alsof ze de wijsheid in pacht hebben.De natuurramp van Suriname is de Surinamer zelf.Het grootste deel is gewoon dom en een ander deel zijn principeloze profiteurs.Zo gaat het zeventiende rijkste land stuk.Zij die de tol vandaag moeten betalen moesten die 5.


  Maak melding

 28. @RobG

  Jojo, wat zijn de alternatieven die de door u zeer gewaardeerde politieke partijen aan het volk te bieden hebben?

  U reageert niet op wat gesteld is maar houd een tyrade over uw aannames over mijn vermeende voorkeur.

  De feiten liggen daar.
  1. Suriname heeft onder Bouterse toen het goed ging niet gespaard maar verbrast en de bakens niet verzet.
  2 Suriname heeft onder Venetiaan (niet mijn voorkeur) de bakens wel verzet gespaard en bij de crisis in 2008 de bakens verzet.

  Ofwel ook al vind ik het front ook een slechte regering, zij deden het aanzienlijk beter dan deze regering.

  Omdat u mij een voorkeur te schrijft zal ik voor de zoveelste keer uitleggen waar ik sta.

  Ik ben er van overtuigd dat Suriname gedepolitiseerd moet worden voor een paar jaar en een regering van onafhankelijke technocraten moet krijgen waar in Surinamers vanuit de hele wereld aan de slag gaan met hulp van een paar mensen zoals Albert Winsemius die ooit decennia geholpen heeft Singapore op te bouwen (als schaduw van de president).
  Ik zie graag iemand als mevrouw Concalves (rustig en overwogen ) de leiding nemen over een dergelijke regering.

  Een dergelijke regering kan met wat Suriname tegoed heeft van ALCOA het land weer op poten zetten en de overheid saneren.

  Ik zie graag dat mensen als Jogi, Gajadien, Gerisasingh Somohardjo, Brunswijk, Doekhi, Sapoen, Misiekaba, Abdoel, om er aan alle kanten maar een paar te noemen , uit de politiek verwijderd worden.

  Beste RobG ik denk geheel buiten de politieke kaders en u had dat moeten weten.

  Het IMF is klip en klaar Suriname doet het slechter dan soort gelijke landen en dat is de hand van de zittende regering en niet die van haar voorgangers.
  Bouterse en Co gingen uit van doorstijgende goudprijzen.
  Venetiaan hanteerden wat er was en verkochten de huid van de beer niet voor dat die geschoten was.

  Dat zijn feiten waar u om hen redeneert.


  Maak melding

 29. Het probleem Suriname is Bouterse die man heeft geen verstand van zaken en economische kennis en daarom moest het volk zo een domkop niet kiezen als president van het land.Het is vragen om problemen en dat hebben ze nu gekregen.Ik heb geen medelijden met hun eigen schuld punt uit.Ook Brunswijk en Somohardjo hebben hun tijd in de regering van Bouterse hun zelve verrijkt ten kosten van alles.Ook het verlenen van amnestie wet is een schande voor hun daarom moeten ze hun mond dichthouden.Het land is failliet en komt niet vooruit met deze President.Die moet het land verlaten want iedereen is bang voor hem want hij kan weer zijn wapen uit de kast halen en een paar van zijn critici doodschieten als in het verleden.Als Surinamer weet ik het Surinamers zijn bang voor wapens.


  Maak melding

 30. Goed zo, dit is pas goed nieuws ga zo door republiek !!!
  Niet zeuren mensen wacht op 2020 krijgen jullie weer gratis portie bruine bonen met zoutvlees en de dames schud met jullie billen alsof jullie onder stroom staan. En na 202) gaan jullie weer pinaren, geen geld voor vreten, geen geld voor stroom en ga zo maar door. Een bepaalde bevolkingsgroep gaat het nooit leren ze prefereren liever een moordenaar/drugsbarron als president.

  In een andere continent vanuit Paramaribo gezien een rechte lijn in oostelijk richting vaart zie je ook hetzelfde gedrag bij deze groep.


  Maak melding

 31. Wel, Suriname zou zich kunnen ontwikkelen tot HET gok- en hoerenparadijs van Zuid-Amerika. Zelfs de heren van het IMF zouden hierin willen investeren.


  Maak melding

 32. @ jojo
  en zoals gewoonlijk kan een ieder zich in jouw uitleg en mening vinden.
  onnodig om te vermelden dat de man van de common sense , rob g, alleen maar verstand heeft van non sense.
  ik wil wel een puntje van je betoog veranderen .
  de proletariers die zich voordoen als parlementariers zouden nadat ze hardhandig uit de politiek verwijderd zijn , regelrecht logies in boma moeten krijgen.
  in de aanloop naar de rechtszaak zouden ze minimaal 50 zweepslagen moeten krigen ……islamitisch bankierejemars heet dat..
  hoort bij het geintroduceerde islamitisch bankieren


  Maak melding

 33. De mensen die nu die bedoelde investeringen hadden kunnen doen, kunnen dat niet omdat zij allemaal hun vermogen hebben verloren bij de vorige devaluatie in de jaren ’90. Mensen hun spaargeld en pensioen werd 1000x minder waard. Opeens werd een nieuw muntbiljet ingevoerd en de oude ongeldig verklaard. Dus iedereen die met cashgeld in Nederland zat was zijn geld kwijt. Al die mensen zijn dat nog niet vergeten. Die denken nu allemaal, laat Suriname nou maar eens lekker op de blaren zitten. De goeden ten spijt, maar die andere mensen waren toen ook de goeden, en voor hun was er geen genade.


  Maak melding

 34. Elke keer als een land het IMF echt nodig heeft, geeft deze organisatie niet thuis. Maar wanneer er te collecteren valt, dan zijn ze niet weg te slaan.


  Maak melding

 35. “Elke keer als een land het IMF echt nodig heeft, geeft deze organisatie niet thuis”.
  Het IMF is een organisatie, die aangeeft wat een land moet doen op economisch gebied om uit de financiële problemen te komen.
  Bovendien verstrekken zij leningen
  1. Bijzondere trekkingsrechten (leningen zonder voorwaarden)
  2. Gewone trekkingsrechten (leningen onder voorwaarde)

  Su heeft adviezen gekregen en gebruik gemaakt van de SDR. en een deel van de gewone trekkingsrechten!
  SU heeft volop geleend!

  Dat SU er een puinzooi van maakt en de adviezen niet opvolgt is aan haar en niet de schuld van het IMF.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.