Lunchmaaltijd voor dak- en thuislozen

19

Op 13 januari jongstleden werd de geboortedag van Melvin Jones, de oprichter van de Lions Clubs International, herdacht. In verband hiermee heeft Lions Club Para een project uitgevoerd voor dak- en thuislozen bij het Centrum aan de Wicherstraat in Suriname. Dit project hield in dat aan 50 dak- en thuislozen van de Centra Wicherstraat en Latourweg, een lunchmaaltijd werd verstrekt. Na de lunch heeft de zanger/rapper Damaru een pro deo optreden voor deze doelgroep verzorgd. Melvin Jones was een Amerikaanse verzekeringsagent. Hij werd vooral bekend als de oprichter van de Lions Clubs International.


19 REACTIES

 1. Frappant genoeg ; de meeste dak en thuislozen zijn Blaka mang, ik vraag me zelfs af hoe dat komt. Kan iemand mij dat vertellen ???? In het zo genaamde Surinaamse leger zitten er meer Blakamang daarna Hinustanen en dan de Javanen en de rest, andere etnische bevolking groepen.
  Maar, ik zie helaas ook geen Chinees die in het leger zit !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 2. @Jacko

  wat tijd geleden zag ik op de bank voor het paleis een Javaanse zwerver met een colbert aan onder een rode trui.Als hij geen lang onverzorgd haar had,zou je denken dat het Somo is.
  Niet zo lang geleden zag ik een andere,leek eerder op een indiaan op een stoep slapen tegenover de Rosa kerk.Heb hun beiden op de foto.
  Chinezen gaan liever in het parlement slapen.Anders worden ze door een Peneux doodgeslagen.


  Maak melding

 3. @@ JZwartmans!! Fawaka? Odi odi!! Wat mij ook opvalt is, dat ik ook geen Chinese zwervers heb gezien.

  Blaka mangs lesi, fu fur mangs???? tnap tap uku en lur ding sma’s sa ab moni of gotu??? Hanga hanga libi?????
  ( niet iedereen natuurlijk!!!)


  Maak melding

 4. Waarom gaat LVV (en de regering) niet een boerderij(en) voor de daklozen en huislozen opzetten om deze mensen iets te laten doen zoals groenten verbouwen, zoete aardappels en cassava te planten en oogsten om hun te voeden en te huisvesten onder een management team voor orde en discipline?

  Landbouwland hebben ze zat die nog niet in handen van corruptelingen zijn.

  Een maaltijd is wel leuk. Maar voor de andere dagen moeten ze ook eten. Ze kunnen niet altijd op een bank in de zon zitten met een kop koffie in de hand en genieten van de frisse morgen bries.


  Maak melding

 5. Mr. Pakro, je zou ze volproppen met rattengif? Wanneer jij of één van je geliefden straks creperen aan een of andere ongeneeslijke ziekte, moet je er maar aan denken dat dat door karma komt.


  Maak melding

 6. @tunggak,
  in de landbouw mekie jang nodé, dus liever achter de goudmijnen en drugga zitten, brengt meer op.
  Makkelijk veel geld verdienen door de Moordenaars en Rovers.


  Maak melding

 7. @ Jacobus

  Relatief gezien zijn er meer Blakamang ( Creolen ) die rond zwerven, vandaar mijn opmerking.
  Wat de chinezen betreft het volgende;

  Peneux denkt dat de chinezen zijn bouwmatriaal gaat stelen.

  @ Mr. Pakro

  Francepane heeft jou reactie al beantwoord ; maar ik zal de mijne ook geven.
  Wat U niet wil dat U geschied, doe het een ander ook niet !
  Je moet je medemens respecteren, zodat je zelf wordt gerespecteerd. Geven is beter dan krijgen ; zo heeft mijn wijlen ouders mij geleerd, en dat zeg ik ook tegen mijn kinderen en klein kinderen. ( hodi midi cras tibi )


  Maak melding

 8. @JZwartmans,

  De oorspronkelijke tekst luidt: Aatmanah Pratikulaani, Pareshaam Na Samachareet (wat tegen je ziel/Zelf indruist, breng het niet in handeling tegenover anderen).

  Bhagvaan Vyas Dev zegt dat dit de essentie is van Dharma!!
  Mahatma Tulsidas zegt hetzefde, alleen op een positievere wijze: Daya Dharma ka Moel hai (Barmhartigheid/zorg voor anderen/de maatschappij, is de kern van Dharma).

  Wat is de main sin volgens Mahatma Tulsidas? Paap moel abhimaan: uit de ego komen alle zonden voort. Hoe groter en sterker de ego, des te egoistischer wordt de mens.

  Wat raadt Mahatma Tulsidas aan (tegen ego/zonde)? Tulsi Daya na Chhoriye, jab lag ghat mein Praan: o Tulsi, wat er ook gebeurt, behoud je barmhartigheid (bescheidenheid, opofferingsgezindheid, behulpzaamheid aan anderen) tot aan je laatste adem!!

  De oudere generatie Hindoes kreeg dit soort levenslessen met de paplepel ingegoten. Vraag me niet wat de nieuwe generatie ingegoten (ingespoten) krijgt.


  Maak melding

 9. @ B. Wakoef

  Bedankt voor je uitleg ; mijn vertaling is in het Nederlands !
  Ik denk dat veel mensen bij jou, maar in de leer moeten komen om beschaving te leren. ( thanx )

  Namasté

  Jacko


  Maak melding

 10. Het is en blijft moeilijk om mensen die vanaf de schepping weigeren om verantwoordelijk te zijn voor hun eigen leven en welzijn. Ze laten zich het liefst als schapen leiden en onderdrukken dan hun eigen wil en verstand te gebruiken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.