Lunchmaaltijd voor dak- en thuislozen

19

Op 13 januari jongstleden werd de geboortedag van Melvin Jones, de oprichter van de Lions Clubs International, herdacht. In verband hiermee heeft Lions Club Para een project uitgevoerd voor dak- en thuislozen bij het Centrum aan de Wicherstraat in Suriname. Dit project hield in dat aan 50 dak- en thuislozen van de Centra Wicherstraat en Latourweg, een lunchmaaltijd werd verstrekt. Na de lunch heeft de zanger/rapper Damaru een pro deo optreden voor deze doelgroep verzorgd. Melvin Jones was een Amerikaanse verzekeringsagent. Hij werd vooral bekend als de oprichter van de Lions Clubs International.

- Advertentie -

19 REACTIES

 1. Het is toch wat een lunchmaaltijd en een optreden.

  Moeten ze nu tot de volgende van Melvin Jones op de volgende maaltijd wachten??

 2. @ Sam

  Nee Sam ze moeten lucht happen ; want de overheid kan nog geen eens hun dienst voertuigen van benzine voorzien !!!

  Sari tori

  Jacko

 3. Frappant genoeg ; de meeste dak en thuislozen zijn Blaka mang, ik vraag me zelfs af hoe dat komt. Kan iemand mij dat vertellen ???? In het zo genaamde Surinaamse leger zitten er meer Blakamang daarna Hinustanen en dan de Javanen en de rest, andere etnische bevolking groepen.
  Maar, ik zie helaas ook geen Chinees die in het leger zit !

  sari tori

  Jacko

 4. @Jacko

  wat tijd geleden zag ik op de bank voor het paleis een Javaanse zwerver met een colbert aan onder een rode trui.Als hij geen lang onverzorgd haar had,zou je denken dat het Somo is.
  Niet zo lang geleden zag ik een andere,leek eerder op een indiaan op een stoep slapen tegenover de Rosa kerk.Heb hun beiden op de foto.
  Chinezen gaan liever in het parlement slapen.Anders worden ze door een Peneux doodgeslagen.

 5. @@ JZwartmans!! Fawaka? Odi odi!! Wat mij ook opvalt is, dat ik ook geen Chinese zwervers heb gezien.

  Blaka mangs lesi, fu fur mangs???? tnap tap uku en lur ding sma’s sa ab moni of gotu??? Hanga hanga libi?????
  ( niet iedereen natuurlijk!!!)

 6. Waarom gaat LVV (en de regering) niet een boerderij(en) voor de daklozen en huislozen opzetten om deze mensen iets te laten doen zoals groenten verbouwen, zoete aardappels en cassava te planten en oogsten om hun te voeden en te huisvesten onder een management team voor orde en discipline?

  Landbouwland hebben ze zat die nog niet in handen van corruptelingen zijn.

  Een maaltijd is wel leuk. Maar voor de andere dagen moeten ze ook eten. Ze kunnen niet altijd op een bank in de zon zitten met een kop koffie in de hand en genieten van de frisse morgen bries.

 7. Mr. Pakro, je zou ze volproppen met rattengif? Wanneer jij of één van je geliefden straks creperen aan een of andere ongeneeslijke ziekte, moet je er maar aan denken dat dat door karma komt.

 8. @tunggak,
  in de landbouw mekie jang nodé, dus liever achter de goudmijnen en drugga zitten, brengt meer op.
  Makkelijk veel geld verdienen door de Moordenaars en Rovers.

 9. Een lekkere warme maaltijd doet een mens toch goed. Daarnaast nog swingen met Damaru…..je zou er zelf dakloos voor willen worden.

 10. Er is genoeg voor iedereen op de aarde. En toch ook niet. Aan de natuur ligt het niet, wel aan de economische systemen.

 11. @ Jacobus

  Relatief gezien zijn er meer Blakamang ( Creolen ) die rond zwerven, vandaar mijn opmerking.
  Wat de chinezen betreft het volgende;

  Peneux denkt dat de chinezen zijn bouwmatriaal gaat stelen.

  @ Mr. Pakro

  Francepane heeft jou reactie al beantwoord ; maar ik zal de mijne ook geven.
  Wat U niet wil dat U geschied, doe het een ander ook niet !
  Je moet je medemens respecteren, zodat je zelf wordt gerespecteerd. Geven is beter dan krijgen ; zo heeft mijn wijlen ouders mij geleerd, en dat zeg ik ook tegen mijn kinderen en klein kinderen. ( hodi midi cras tibi )

 12. @JZwartmans,

  De oorspronkelijke tekst luidt: Aatmanah Pratikulaani, Pareshaam Na Samachareet (wat tegen je ziel/Zelf indruist, breng het niet in handeling tegenover anderen).

  Bhagvaan Vyas Dev zegt dat dit de essentie is van Dharma!!
  Mahatma Tulsidas zegt hetzefde, alleen op een positievere wijze: Daya Dharma ka Moel hai (Barmhartigheid/zorg voor anderen/de maatschappij, is de kern van Dharma).

  Wat is de main sin volgens Mahatma Tulsidas? Paap moel abhimaan: uit de ego komen alle zonden voort. Hoe groter en sterker de ego, des te egoistischer wordt de mens.

  Wat raadt Mahatma Tulsidas aan (tegen ego/zonde)? Tulsi Daya na Chhoriye, jab lag ghat mein Praan: o Tulsi, wat er ook gebeurt, behoud je barmhartigheid (bescheidenheid, opofferingsgezindheid, behulpzaamheid aan anderen) tot aan je laatste adem!!

  De oudere generatie Hindoes kreeg dit soort levenslessen met de paplepel ingegoten. Vraag me niet wat de nieuwe generatie ingegoten (ingespoten) krijgt.

 13. @ B. Wakoef

  Bedankt voor je uitleg ; mijn vertaling is in het Nederlands !
  Ik denk dat veel mensen bij jou, maar in de leer moeten komen om beschaving te leren. ( thanx )

  Namasté

  Jacko

 14. Het is en blijft moeilijk om mensen die vanaf de schepping weigeren om verantwoordelijk te zijn voor hun eigen leven en welzijn. Ze laten zich het liefst als schapen leiden en onderdrukken dan hun eigen wil en verstand te gebruiken.

 15. Pakro vergeet een ding niet karma komt .wat goed voor een andere is is ook goed voor jou .je bent die aandacht niet waard bijdeze

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.