zondag, mei 26, 2024
HomeNieuws uit NederlandSylvana Simons bij talkshow 'De Nieuwe Maan'

Sylvana Simons bij talkshow ‘De Nieuwe Maan’

-

Does Travel - naar Suriname

Sylvana Simons is vrijdag 13 januari te gast bij de talkshow ‘De Nieuwe Maan’ op NPO 2. Naast haar carrière in de televisie- en radiowereld is Sylvana vooral bekend om haar politieke carrière. Afgelopen december richtte ze haar eigen politieke partij ‘Artikel 1’ op, nadat ze de beweging DENK had verlaten.

Ze zet zich vooral in tégen racisme, discriminatie, xenofobie en vóór de dekolonisatie van het onderwijs en de empowerment van vrouwen. Naar aanleiding van haar uitspraken kreeg zij ontelbare reacties, de meeste hiervan racistisch of seksistisch.

Met haar stap naar politieke partij DENK zorgde de in Suriname geboren Sylvana Simons voor veel opschudding. De rust was nog niet wedergekeerd of ze stapte uit haar partij en begon voor zichzelf. Met haar partij ‘Artikel 1’ doet ze 15 maart mee met de Tweede Kamer verkiezingen. Wat beoogt ze te bereiken met haar eigen partij?

De Nieuwe Maan is een wekelijkse actuele talkshow met een scherp oog voor ontwikkelingen binnen de moslimgemeenschap, gepresenteerd door Nadia Moussaid.

Uitzending: vrijdag 13 januari, 17.40 uur, NPO 2

opening
Fernandes Express
Passion in concert

35 REACTIES
 1. Mijn stem heb je ook als ik weet wat je voor de ouderen en werklozen gaat doen.
  Alleen weet ik niet of je serieus genomen moet worden.
  Er zijn mensen die samen gewoond hebben met blanken en voor eigenbelang nu zwart denken.


  Maak melding
 2. Wel sylvana , ik hoop dat je zo op je bek gaat, dat je nooit opstaat. Je bent een gevaar voor alle bevolkingsgroepen. Je hebt je heil niet kunnen vinden bij de media en nu ga je het zoeken bij de stelende ,falende, corrupte en domme achterlijke politici. Geloof me je komt niet ver!


  Maak melding
 3. Voor je op Sylvana gaat stemmen zou ik eerst eens even kijken hoe het Nederlandse kiessysteem in elkaar zit.
  Als je voor een zetel bijvoorbeeld 50.000 stemmen nodig hebt dan krijgen de partijen per 50.000 stemmen één zetel. De stemmen die te weinig waren voor een zetel gaan in één pot en vormen de restzetels en die gaan naar de grootste partijen.
  Een stem op Sylvana kan dus zo maar een stem op Wilders of Rutte worden.

  Het is ook nog maar de vraag of Sylvana wel mee kan doen. Ze heeft nog niet genoeg geld voor de borgsom en ze mag waarschijnlijk de naam Artikel 1 niet gebruiken. Die had een andere organisatie al.


  Maak melding
 4. Kijk! sommige individuen denken steeds met iets nieuws aan te komen, ook zij. Er is alreeds een platform over betreffende kwestie, de vraag is waarom lift zij niet mee in plaats van een eigen toneelschool . Sorry dat ik het zeg, maar dit gaat nergens naar toe leiden. Er komen steeds meer eenmanspartijen bij.Het gaat alleen maar om geld. Ieder nieuw partij maakt gebruik van de financiele faciliteiten. Gelukkig zijn nu in Denhaag aan het brainstormen hoe ze dit kunnen beperken.


  Maak melding
 5. De Rotterdamse organisatie tegen discriminatie Art. 1 is een gerechtelijke procedure gestart tegen Sylvana Simons om de naam van haar politieke partij Artikel 1. Volgens het Rotterdamse bureau maakt Simons met de partijnaam inbreuk op het merkrecht op de naam ‘Artikel 1’, dat de organisatie in 2007 liet vastleggen voor de Benelux.

  Art.1 vroeg Simons op 30 december in een brief om een andere naam te kiezen voor haar partij. Na het uitblijven van haar reactie besloot directeur Cyriel Triesscheijn om woensdag via een merkrechtenbureau een zogenoemde inbreukprocedure te starten.

  Met andere woorden madam ligt op ramkoers.


  Maak melding
 6. =Hiervoor zet Silvana zich voor in:::::Ze zet zich vooral in tégen racisme, discriminatie, xenofobie en vóór de dekolonisatie van het onderwijs en de empowerment van vrouwen.

  Juist deze vrouw heeft neergekeken op de zwarte Surinaamse man en vond toen de blanke man veel beter. Grappig van haar

  Silvana begin alvast een ander naam voor jou partij, omdat er juridische stappen genomen zullen worden.
  Ook hoop ik dat men nu weet wat jou politieke programma is om geld te mogen ontvangen.

  Silvana is zo’n narcist en vraagt steeds om aandacht en wil altijd op de eerste plaats staan. Bah Mijn stem krijg je niet, omdat alles wat je benoemd NOOIT van deze aardbodem zal verdwijnen. OPVOEDING!!!!


  Maak melding
 7. Allen,

  Als Sylvana of wie dan ook een eigen politieke partij wil beginnen, moet dat kunnen, want dat is DEMOCRATIE.
  Of zij het goed gaat doen is altijd afwachten.

  Succes.


  Maak melding
 8. Hier wordt gesproken over haar “politieke carriere”.
  Waar hebben we het over? Ze heeft helemaal geen politieke carriere of zelfs ook maar iets op dat gebied gehad. Op dit moment is ze nog helemaal niets, heeft geen naam voor een eigen partij want de huidige naam wordt oneigenlijk gebruikt, geen geld voor een eigen partij en ook nog geen eigen partijprogramma!
  Mensen waar stemmen we dan op? Luchtkastelen kan iedereen bouwen toch???


  Maak melding
 9. Ben niet racistisch maar wat heb ik toch n hekel gekregen aan die Silvana.Je moet uitkijken wat je zegt maar als ik zeg dat zij een publiciteitsgeil gestoord wijf is druk ik me nog zacht en netjes uit.Geen aandacht meer geven.


  Maak melding
 10. Voorouders van Simons heten Leeuwin en Simons. Dat zijn bekende Surinaamse namen van slavenhouders en plantagehouders. Op haar kan ik, al is het al zo lang geleden en al is zij niet persoonlijk voor die slaventijd verantwoordelijk nooit stemmen. Het is een connotatie, dus niet relevant maar zo werken onderbuikgevoelens nou eenmaal.


  Maak melding
 11. Voorouders van Simons heten Leeuwin en Simons. Dat zijn bekende Surinaamse namen van slavenhouders en plantagehouders. Op haar kan ik,al is het al zo lang geleden en al is zij niet persoonlijk voor die slaventijd verantwoordelijk nooit stemmen. Het is een connotatie, dus niet relevant maar zo werken onderbuikgevoelens nou eenmaal.


  Maak melding
 12. Peter v Rosendaal, je zou eigenlijk moeten aangeven waarom je een hekel aan haar hebt.. want wat is nou het verschil tussen jou en een echte racistische persoon. Ik vind de waarden waarvoor zij opkomt vele male beter dan aantal partijen… Had Nederland maar meer van zulke zwarte vrouwen..
  Respect Sylvana..
  ooit zul je erkent worden, net als Parker, Nina Simone, Nelson Mandela.. vooral niet vergeten dat in hun tijd ze ook kritiek en veel zooi over hun heen kregen..
  Love jah..


  Maak melding
 13. Over racisme gesproken. Er is maar 1 groep dat roof, overval en moord in Suriname. Het gebeurt nu op zeer grote schaal.

  Hun slachtoffers zijn altijd hindostanen en chinezen.

  Dit volk kan zelf niet goed leven en laat anderen ook niet goed leven helaas…


  Maak melding
 14. Deze mevrouw heeft ervoor gezorgd dat racisme nu meer dan ooit aan de orde van de dag is. wij wel hardwerkende gekleurde mensen hebben daar onder te lijden!!!

  WTF denkt ze dat ze is !!! Hadden de mannen uit de gouden eeuw maar nooit slaven van zwarte stamhoofden uit afrika overgenomen… dan leefden wij zwarten nu nog allemaal in afrika met een kaolo bot door onze neus!! nu hebben de apen kleren aan en denken nu iedereen tegen zich in het harnas te jagen!!! namens mijn half zwarte kinderen mijn blanke vrouw en ondergetekende bedankt goldigger Simons!!!!
  pak een boot en vertrek naar onbekende bestemming!!

  Gegroet,

  Wendell


  Maak melding
 15. Zij is straks nergens welkom!!! wat zij wel kan doen, is bij de zak bouta gaan solliciteren!! Ministerie van binnenlandse zakken???

  @@slachtoffer van zwarte pieten!! Die ene groep welke jij over hebt die rooft en berooft hun vergassen dan maar!! dat is de juiste oplossing!!


  Maak melding
 16. Sylvana Simons praat met dubbele tong en heeft tot nu toe meer kwaad gedaan dan goed.Ze doet nml precies het tegen overgestelde wat ze beweerd. Jammer.


  Maak melding
 17. Wat een ongelofelijke soap.
  Wat een bord voor haar kop
  Wat een enorme zelfingenomenheid
  Wat een gelul allemaal wat er uit die vrouw haar mond komt.

  Als je een naam jat, moet je het goed doen.
  Maar als je integer wilt overkomen voor gelijkwaardigheid bent, kun je beter even een aantal DWDD filmpjes terug kijken en zien wat je aan het doen bent. Op alle blanken slakken zout proberen te gooien. En een geheimpje? Blanken laten zich niet vertrappen zelfs niet door een niet blanke/ geen man figuur. Go girl Go there is the EXIT.


  Maak melding
 18. Bizar dat u denkt dat Afrikaanse mensen nu nog ‘net een bot door het neus’ zouden rondlopen.

  Zeer racistisch en nauwelijks onderbouwd.

  In ieder geval zou ik wel mijn EIGEN NAAM dragen, ipv een slavennaam.

  Malcolm X…weet u nog?


  Maak melding
 19. zolang nederland deze zgn anti discriminaties groepjes subsidies blijft geven blijf je deze shit houden
  zij zorgen er voor dat mensen geloven dat het zo slecht gaat en maken de grootste racisten van hun
  opgestookt door Abulkasim jaberi
  ik wil nog steeds weten wat ze van de wet wil veranderen
  of moeten er nieuwe wetten bij komen
  zo ja, welke


  Maak melding
 20. Go for it. Sylvana.

  Er zijn altijd rand debielen die de boodschapper vermoorden zonder echt naar de inhoud van de boodschap te luisteren.

  Kan iemand mij vertellen wat de PVDA, het CDA, de VVD en D66 echt voor de allochtonen doet behalve ze criminaliseren????


  Maak melding
 21. Iedereen struikelde over de mooie bedoelingen van deze dame..
  Ze is juridisch niet onder legt en heeft geen politieke achter grond. …
  Zo als men in Nederland zegt. ..holle vaten klinken het hardst
  Iedereen kan een speeltuin op richten en sprookjes vertellen
  Vele onwetende zullen alles geloven


  Maak melding
 22. @ Peter,

  de mannen met de grootste en beste Juridische en bestuurlijke achtergrond (Teeven en Ivo Opstelten) zijn gestruikeld door hun misleiding inzake het wel bekende bonnetje..

  En de bakker Jan Shaefer was Staatssecretaris op Volkshuisvesting (In gelul kan men niet wonen)

  De man met die minste opleiding in de Nederlandse politiek Jan Marijnissen dwingt overal nog steeds respect af


  Maak melding
 23. Sam waarom zou je in de politiek iets voor de allochtonen moeten doen, in principe is toch voor de wet iedereen gelijk , wit, zwart, bruin, geel of wit en moet gelijk behandeld worden, of wil jij onderscheid maken en voorkeurbehandelingen geven. ik zie dat publiciteitsgeile mens van een Sylvana met haar grote mond dat niet op haar manier veranderen


  Maak melding
 24. @ Sam: Je wil weten wat PVDA, het CDA, de VVD en D66 voor allochtonen doen?

  De Nederlandse overheid geeft allochtonen een huis, een uitkering, medische verzorging, opleidingen, en soms zelfs krijgen ze voorrang bij het solliciteren naar bepaalde functies.
  Van de sociale uitkeringen gaat meer dan de helft naar allochtonen.

  Is dat niet genoeg? In ieder geval is het veel meer dan wat allochtonen in eigen land zouden krijgen. Wat zou je nog meer willen, en waarom?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES