maandag, mei 20, 2024
HomeFotoOproerpolitie ingezet vanwege protestmars leerkrachten

Oproerpolitie ingezet vanwege protestmars leerkrachten

-

Does Travel - naar Suriname

Eenheden van de oproerpolitie wachten donderdag een protestmars van leerkrachten op bij het gebouw van De Nationale Assemblee. Leden van de Bond van Leraren (BvL) en Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS) zijn die dag opnieuw de straat opgegaan in een poging de regering te dwingen hun zaken in orde te maken.

Zij vinden dat het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur ze aan het lijntje houdt en het proces tot herwaardering van leerkrachten maar niet wil inzetten.

Kregen ze woensdag geen respons bij een bezoek aan het Kabinet van de President, donderdag werd een afvaardiging van vijf betogers wel ontvangen door parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings Simons, toen de menigte zich voor het gebouw van De Nationale Assemblee had verzameld.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

25 REACTIES
 1. De oproerpolitie is kennelijk opgetrommeld omdat de `LIJDING` van het land uitging dat de Respectabele Leraren met STENEN zouden gaan gooien als Ordinaire Relschoppers.


  Maak melding
 2. Triest dat het in Suriname zo aan toe gaat. Het Surinaamse volk is niet goed ontwikkeld geweest sinds ze meer mensenrechten en vrijheden gekregen hebben.

  Ondanks het christelijke geloof, het koloniale westerse onderwijs, westerse gedrag, de westerse grondwet, internationale verdragen, koloniale westerse kleding, enz is de westerse levensstijl nooit hetzelfde geweest als in het moederland Nederland geweest.

  Hier zijn vele grondslagen voor die dat zouden kunnen onderbouwen.

  Suriname is geen Nederland/EU

  Suriname = Suriname, onder ontwikkelingsland.

  Suriname is de koers helemaal kwijtgeraakt. Afspraken zijn niet goed gemaakt of konden niet goed worden gemaakt en worden voorbereid.

  Suriname is een onderontwikkelingsland gebleven en met een geld zak voor hun neus, waar ze niet over konden beschikken, goede plannen hadden, goed opgeleide mensen hadden, om onderwijs, productie, export, vriendschappelijke relaties met andere landen aan te gaan, een vreemde eend in de bijt in het Carabischgebied en niet echt te horen bij Zuid-Amerika en slechte afspraken tussen Nederland en Suriname om een leger op te zetten of niet te hebben, geen goede schoolopleiding die afgestemd is op de natuurlijke hulpbronnen, een volk dat niet echt een eenheid vormt, maar verdeeld is in hokjes, enz, was het te hoogmoedig om voor de onafhankelijkheid zo snel te gaan. Ook Nederland heeft fouten gemaakt en van Suriname af wilde en ze blij dacht te maken met 1, 6 miljard euro in 15 jaar te besteden voor plannen vanaf 25 november 1975.

  Het is om te huilen wat er met Suriname gebeurt.

  Ik heb er echt geen woorden voor.

  Meer dan 3/4 gedeelte van het Surinaamse volk was en is nog niet goed ontwikkeld om te weten wat politiek is en nog vele andere zaken. Ze zijn nog onder ontwikkeld.

  Hoogmoed komt voor de val

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 3. De regering wil de leraren als oproerkraaiers te kijk zetten, vandaar de oproerpolitie.
  Surinamers beseffen niet dat de leraren de eerste zijn die voor de rechten van de gehele bevolking opkomen. Eerder waren de bushouders ook van plan te staken, maar zijn op het laatste moment gezwicht.


  Maak melding
 4. Oproerpolitie inzetten bij een vreedzaam protest van leerkrachten,bestaande uit hoofdzakelijk vrouwlijke leerkrachten, waar zijn ze bang voor,je kunt ze beter inzetten om die moordenaar en zijn dievengilde op het kabinet op te pakken, en te vervolgen.


  Maak melding
 5. Kortom, schandalig dat de duur betaalde politie voor zulke onzinnigheden wordt ingezet, terwijl de rovers en de dieven hierdoor de gelegenheid krijgen om de arme burgers te beroven enz.


  Maak melding
 6. Wat snapt men niet…het kan zo niet langer in het land…deze regering moet naar huis en alle maar dan ook alle wantoestanden moeten onderzocht worden…Volk van Suriname neem het recht in eigen hand en hang deze boeven aan de eerste de beste boom die jullie tegen komen… je mag beginnen bij een ieder die vanaf 1975 het land heeft leeg geroofd….


  Maak melding
 7. De agenten die werden ingezet lijken mij lieverdjes die hun voormalige juf met geen vinger zouden aanraken.

  Ze doen gewoon wat ze is opgedragen door de boevenbende die het in het land voor het zeggen heeft!


  Maak melding
 8. !980 taerelen zijn terug !!
  “Geen brood” geen school stakingen door studenten, waarbij zij afgetakeld werden !!!

  Dank zij de leraren “vakbond tijdens”VELMEK” leraren bond tijdens Pengel konden bepaalde zaken afgedwongen worden;
  Later nadat Pengel zei :”ik heb gezegd” dwongen de onderwijzersbonden hem om op te hoepelen !!!
  Ambtenaren bonden zijn overigers lafaards met Hooghart en Nerkust als de grootste verraders !!!!

  De jongeren en beneden de 45-jaren kennen deze zaken niet !!!


  Maak melding
 9. @ Parbo

  Er komt een moment dat de oproerpolitie voorop loopt en de demonstranten begeleid.

  De regering durft haar gezicht niet meer te tonen. Ocer staat leeg. De Schatkist is leeg en Hoefdraad is al 12 dagen spoorloos.

  Moestadja en Dodson moesten de kastanjes uit het vuur halen voor Bouterse en Sardjoe


  Maak melding
 10. @ parbo

  Ga jij maar gratis werken.
  Deze mensen komen op voor hun rechten.
  Hoe kan je met een lege maag of deurwaarders schulden goed les geven aan de kinderen die volgens jou alleen de dupe zijn? De leraren zijn ook de dupe.
  Niemand raakt gemotiveerd om voor gratis en niets te werken als degene er niet om gevraagt heeft parbo biertje


  Maak melding
 11. @ Parbo

  Ooit komt er een moment dat de oproerpolitie de demonstranten gaat beschermen en voor op loopt.

  Deze regering is uit geregeerd. Misiekaba klinkt al heel bescheiden en luistert goed naar de veel wijzere woorden van Santohki en Rusland.
  Misiekaba en vrienden hebben ook gezien dat hun leiders praatjesmakers zijn en te laf zijn om naar de DNA te komen om de waarheid onder ogen te zien.

  Behalve Peneux maakt niemand van de regering herrie en zijn ze allemaal heel stil.


  Maak melding
 12. Forum lezers,

  Wat wij uit het oog verliezen:
  Als ambtenaren en met hen gelijkgestelden (leraren/onderwijzers etc.) een “algemene loonronde”
  krijgen , dan moeten de gepensioneerden(Pensioenfonds Sur.) ook meegaan met deze aanpassing; dit is afgesproken !!!
  -Slimmigheid van deze Regering is:
  ambtenaren krijgen induvidueel stilletjes op kantoor verhogingen (dus geen algemene loonronde)nu de leraren/onderwijzers (valt dus niet onder de algmene loonronde) !! DUS DE GEPENSIONEERDE LANDSDIENAREN EN MET HEN GELIJK GESTELDEN,
  VALLEN “BUITEN DE BOOT” !!!

  Waar blijft de Bond van Gepensioneerden nu ??? Ze zwijgen als het graf !!!

  Maar natuurlijk hebben de stommelingen “boerikie’s dat niet
  door” !!
  Ze schreeuwen straks “Bouta President voor het leven”


  Maak melding
 13. Hiervoor hebben de vele oerdomme paarse debielen gestemd. Voor onrust, onvrede, roven van de staatskas door hun lijder en zijn boevenbende, voor stijging misdaad, roof, geweld, drugs en allerlei soorten van paarse vloeken. Wo ka hahahaha de gehele samenleving moet op straat om deze duivelse bezeten paarse lijder en zijn consorten het land uit te jagen en al hun bezitten terug vorderen. Sinds 2010 gaat het roven en stelen uit de staatkas gestadig door, ook van het geleende gelden wordt er gestoelen. Die oerdomme debielen verdienen al deze paarse gevolgen. Wo ka moro nanga moro, dee nanga dee, net zolang didibri aan de macht blijft. Wo ka moro ka. Wahahaha


  Maak melding
 14. Parbo@
  Je hebt twee categorieën mensen, zij die gratis naar school zijn geweest ,en de tweede categorie zij die voor niks naar school zijn geweest,jij behoord tot laatste


  Maak melding
 15. Wat is de reden, dat de mini-ster van juspol deze agenten niet inzet ter bestrijding van de vele roofovervallen en coruptie??, ze zijn wel algtijd ter beschikking om vreedzame prosteen de kiem in te smoren,. Kruimelieven worden opgepakt en breed in de media besoken, wat is en waar blijf het resultaat van de vele roofovervallen met dodeliujke afloop en verwondingen??, daarvoor is er geen tijd en manschappen maar wel om vreedzame burgers-betogers in het oog te houden.


  Maak melding
 16. Gewapende politie eenheid tegen ongewapende,geschoolde,onderwijsgevende en opvoedende leerkrachten,hou toch op bouta
  Dankzij leerkrachten heeft een ieder een bepaalde opleiding maakt niet uit welke.
  Een president,minister,directeur,schoonmaakster,busschaufeur,pompbediende kortom een ieder is eens begonne bij het les volgen van een leerkracht.


  Maak melding
 17. Hahaha, 1 op de 2 leraren heeft satistisch gezien op de NDP gestemd. Je kan nu zien welke van ze, nl degenen die niet meedoen met de staking!!


  Maak melding
 18. @ nationalist,

  Zo is het en niet anders !!

  Shailinder Girdjasing als student bv. ,kwam altijd op voor de studenten Openbaar Ath./Havo1, midden jaren ’70, maar bleef altijd correct tegenover docenten.Hij was wel een fighter !!
  Onderwijzers/Leraren zijn geen stenen en flessen gooiers !!
  Waarom dan zoveel politie ?? Ze hebben toch niemand bedreigd of te kennen geven dat te doen !!


  Maak melding
 19. Parbo
  schaam je hond.jou fake medelijden heeft niemand nodig.Denk aan onze nakomelingen
  die de schulden van je baasje gaan aflossen zonder dat ze 1 kopercent geleend hebben van niemand.


  Maak melding
 20. Oproer politie was ook ingezet eerder door bouta maar toen hadden wij de strijd gewonnen dank zij de moedigen onder ons.Heden klaagt iedereen dat het land vergaat en dat ze bevrijd willen worden van bouta,maar geen van ze durven de straat op te gaan.Ze wachten op Jezus denk ik.Jezus gaat ons niet komen helpen want duivel bouta kunnen we vermorzelen zonder hulp van Jezus!


  Maak melding
 21. Gelukkig heeft de minister van Justitie behoorlijk bezuinigd.
  Dit geld kan zij gebruiken om de oproerpolitie te betalen voor overuren.
  Ik ben heel blij met deze jongens. Stel je voor dat de leerkrachten met pen, papier, krijt enz zouden hebben gegooid.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES