Bouterse blijft weg van parlementair Alcoa-debat

52

PARAMARIBO, 12 jan – President Desiré Bouterse was de grote afwezige bij het parlementair debat over het vertrek van multinational Alcoa. Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen, NH, had niet veel te vertellen, ook omdat hij niet bij de onderhandelingen betrokken is.

Dat bevreemdt vooral de oppositie. Onder meer Ingrid Karta-Bink (PL) zei het zich niet te kunnen voorstellen dat de verantwoordelijke minister voor mijnbouw op afstand wordt gehouden. Een commissie onder leiding van zakenman Dilip Sardjoe onderhandelt met Alcoa. De commissie is slechts verantwoording verschuldigd aan het staatshoofd. “De minister heeft geen van onze vragen beantwoord”, zei Krishna Mathoera (VHP).

Ze heeft de indruk dat de regering geen openheid wil geven van zaken. “Hier gaat het om het volksbelang”, aldus Mathoera. Onder meer de fractieleider van Pertjajah Luhur, Paul Somohardjo, vond dat Bouterse zelf naar het parlement had moeten komen. Nu wordt een minister afgevaardigd, die niets te vertellen heeft. Dodson zei dat hij door de commissie is geïinformeerd, voordat hij naar het parlement ging.


52 REACTIES

 1. Het is schandalig en geeft aan hoe Bouterse en Sardjoe.

  Simons is heel duidelijk over de Brokopondo overeenkomst.

  Bouterse en Sardjoe FALEN

  Simons las net voor hoe de Brokopondo overeenkomst eindigt. Ondertussen zijn er miljoenen te veel betaald aan Alcoa.


  Maak melding

 2. Lafaard bouterse durfde niet te komen……omdat een deel van de 200 miljoen US naar hem heb vrienden gaat…….vuile kankergezwel van Suriname!!


  Maak melding

 3. Ik snap niet dat de Pleesident bij zo een Zwaarwichtig Parlementair Debat niet aanwezig is om uitleg te geven aan het Volk lees DNA.

  Deze man kijkt gewoon neer op dit Instituut als DNA. JAMMER, JAMMER, JAMMER: INTRIEST!!!!


  Maak melding

 4. Wat heeft deze moordenaar te vertellen over zaken waarvan hij geen weet van heeft, en bovendien als het moeilijk voor hem gaat worden, knijpt deze jakhals er tussenuit.


  Maak melding

 5. Betalen we deze @#€& en zijn &€#@ een presidentieel en ministerieel salaris zodat hij ons een heleboel k@ kan komen beloven en ons slapeloze nachten kan toewensen?


  Maak melding

 6. Silos moet toch echt salaris van Bouterse inhouden wegens het niet verschijnen op z’n werk.
  Ik denk dat haast niemand in Suriname nog weet hoe de deals met Alcoa in elkaar zitten en op welke overeenkomsten men zich kan beroepen. Heeft Suriname de originele contracten nog? Dat is ook maar de vraag. Alcoa zal ze nog wel hebben en zal er flink misbruik van maken.


  Maak melding

 7. Bouta is altijd een lafaard geweest toen Vene hem had uit gedaagd voor een debat in het parlement is hij nooit komen opdagen en is bekend dat hij nooit zijn verantwoordelijkheid aflegt. Hij kom wel opdagen als een lintje geknipt moet worden of als er een hoge onderscheiding verstrekt moet worden bijvoorbeeld aan Seedorf of zo of als er een nieuwe gebouw geopend moet worden of als er een hoge piet uit het buitenland is arriveert of als er een feestje gevierd moet worden met veel coke dan is hij altijd van de partij onze pleshidanto hahahah wat een poppenkast in Su whatskebeurtttttt geef hem nog een kans en nog 5 hahahahah ik lach me krom


  Maak melding

 8. Er is maar 1 oplossing …..deze regering moet naar huis en ze moeten allemaal opgesloten worden. Elke minister die hier vanaf 2010 in de regering heeft gezeten moet vervolgt worden voor misdaden tegen het Surinaamse volk…


  Maak melding

 9. Dodson is een joker. Een grotere pajongwaaier is er niet in Suriname.
  Bouterse en Sardjoe swingen een foute deal met Alcoa en marionet Dodson mag in de assemblee komen vertellen dat hij niets weet terwijl hij als minister verantwoordelijk is voor dit dossier. Wat een looser zonder enig zelfrespect .

  Durft de NDP/BEP coalitie in de assemblee het aan om Bouterse te weerstaan of kruipen ze met hun staart tussen de poten terug in hun hok als Bouterse hun beveelt.


  Maak melding

 10. Daar hebben wij onze NEOKOLONIALE HANDLANGERS ofwel DOL- /DOORGEDRAAIDE, GEFRUSTREERDE ZWAKZINNIGE AMOKMAKERS c.q. HERRIESCHOPPERS JoJo, ram singh, Freeway, Counter, (tovenaar) Henry alias KUMAKOISIE, Manu, Franchepane, OP DE VLUCHT DOODGESCHOTEN, Bambini, jogo, lobiyang, Sabaku (de KOE) en overig GESPUIS die nu GEDROGEERD en/of BEZOPEN onder de dekens liggen om morgen/later wederom hun DOORZICHTIGE LEUGENS en BEDROG ten toon te spreiden.

  De PRESIDENT behoort de TOON aan te geven in het debat en bepaalt zelf of hij het nodig acht om in de ASSEMBLEE ‘ACTE DE PRÉSENCE’ te geven of het overlaat aan de VERANTWOORDELIJKE MINISTER en MEDEWERKERS. Als PRESIDENT DELEGEER je, waar nodig.

  Kijken jullie ZWAKZINNIGEN maar EERST naar jullie eigen “GRAB THEM BY THE PUSSY” PREE-sident ( Donald Ducky). Dat is nou om te GIEREN en te BRULLEN van het lachen.

  Moet ONZE VOLKS-PRESIDENT zich per sé inlaten met deze PSEUDOKOLONIALE BOEVEN die ooit uit RACISTISCH MACHTSVERTOON de GROOTSTE SMEERLAPPERIJ op papier in ZOGENAAMDE contracten hebben geplaatst, tezamen met hun EVENKNIE destijds, de HOLlanders waar deze WURGOVEREENKOMST vandaan komt.

  Deze WURG-OVEREENKOMSTEN die ons GELIEFD SURINAME langer dan HONDERD JAAR in haar GREEP hield, is een MEDE-CREATIE van de NPS – Na Poor Sani en de VHP – de Valse Hoop op Paé-partij. Dat deze beide NAÏEVE RACISTISCHE zich noemende politieke partijen bij een dergelijk DEBAT aanwezig BEHOREN te zijn is MEER dan LOGISCH. Dan mogen ze RUSTIG de FILM TERUGDRAAIEN, zien en aanhoren hoe HUN beide KOLONIALE GODEN, ons GELIEFD SURINAME onder VALSE VOORWENDSELEN met RACISTISCHE WURG OVEREENKOMSTEN hebben opgescheept, waar daarna HUN beide BOEVEN-partijen van Suriname t.w. de NPS – Na Poor Sani en de VHP – de Valse Hoop op Paé-partij er hun LAFFE NAÏEVE ‘bijdrage’ hunnerzijds aan toevoegden.

  Deze CREATIE ofwel EUVEL (Alcoa/Suralco en Billiton) van de KOLONIALE MURDERS en NEOKOLONIALE LAFAARDS kan NIMMER de WAARACHTIGE PRESIDENT van SURINAME ervan worden beschuldigd.

  Onze SURINAAMSE (VOLKS)PRESIDENT heeft terecht de BESLISSING genomen om zich BEWUST niet te mengen in KOLONIALE WANTOESTANDEN en VUILE RACISTISCHE SMERIGHEDEN, gesloten destijds door MACHTSWELLUSTELINGEN op ZEER LAFFE wijze.

  Zoals eerder vermeld, had het ‘ons aller lieve’ HOLLAND het voor het zeggen in Suriname, GESTEUND naderhand door de TWEE LAFAARDS zich noemende politieke partijen t.w. de NPS – Na Poor Sani en de VHP – de Valse Hoop op Paé-partij.

  Het waren ZEKER de NDP met haar REGERING Bouterse/Adhin die de DORPEN van de BINNENLANDBEWONERS destijds ONDER WATER lieten lopen, alsof het om BEESTEN ging en SURINAME naderhand op de koop toe voor haar EIGEN WATER en EIGEN LAND (haar EIGEN) stroom moest kopen van de LAFHARTIGE en (vooral toen) de RACISTISCHE niets ONTZIENDE Amerikaanse UITBUITERS uit de VS – de Vieze Staten.

  Bouterse heeft z’n KOSTBARE TIJD anders te VERDOEN, dan zich PERSOONLIJK te mengen tussen KOLONIALE en NEOKOLONIALE ROTZOOI en ROMMEL, destijds GEPRODUCEERD door HOLland en haar NAÏEVE tevens LAFFE ‘Surinaamse’ HANDLANGERS afkomstig uit de NPS – Na Poor Sani en de VHP – de Valse Hoop op Paé-partij.

  Dat de REGERING Bouterse/Adhin DESONDANKS nu “de KASTANJES uit het HETE VUUR” haalt of TRACHT te halen, is het OOK weer niet GOED, volgens de LANDVERRADERS pur sang.

  Wedden, als het STRAKS begint te SNEEUWEN in SURINAME dat de NDP en de REGERING Bouterse daar OOK de SCHULD van krijgen.

  Laat HATERS haten, laat PRATERS praten.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 11. Wat een laffe president hebben wij. Uiteindelijk zal hij zeggen dat hij alleen de politieke verantwoordelijkheid draagt. Het waren zijn ministers en adviseurs die een potje van hebben gemaakt. Precies zoals bij de december moorden, dat hij alleen de politieke verantwoordelijkheid draagt. De moorden zijn gepleegd door Bhagwandas. Lafaard


  Maak melding

 12. Goeie zet Suriname je weet tenslotte niet hoe die Donald gaat reageren.Ik zal het blijven zeggen heel veel van mijn kondremans kijken alleen naar SWITI Sranan,de wereld bestaat niet alleen uit Suriname/Surinamers.Ze zijn zo gefixeerd op SWITI Sranan dat ze niet in de gaten hebben welke maatregelen die Donald neemt.Het is altijd al zo geweest en nu schreeuwt deze elected amerikaanse president het nog harder amerika eerst.Volgen jullie aub de wereldpolitiek.Zijn uitspraken van de afgelopen dgn zorgden ervoor dat bepaalde koersen in de vs naar beneden gingen.
  Daarom is het goed wat de Russen,Chinezen enz enz nu doen met de vs.Wat zei hebben gezaaid zijn ze nu aan het oogsten.Denk maar aan de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw wat ze hebben gedaan in Latijns/Zuid Amerika,Iran enz enz.


  Maak melding

 13. PARAMARIBO – De jongste goudoperatie van het land, Newmont Suriname, heeft de verwachte hoeveelheid goud geproduceerd in 2016. “Ons doel was om honderdduizend troy ounce ruim 3000 kilogram te produceren en dat hebben wij nagenoeg gehaald”, zegt Albert Ramdin, algemeen directeur van Newmont Suriname. Hij sprak dinsdagavond tijdens een lezing van de discussiegroep Kenniskring over de economische perspectieven in Suriname voor 2017.

  Er zijn tot heden negen verschepingen van goud geweest. Het gaat om goud dat in het laatste kwartaal van 2016 is geproduceerd. De directe verdiensten van Suriname zullen niet al te hoog zijn in de eerste drie tot vijf jaren. Omdat de maatschappij eerst haar investering van ruim 800 miljoen US dollar terug moet verdienen, zal de overheid het voorlopig moeten hebben van loonbelasting en royalty’s, geschat op ongeveer negentien miljoen US dollar per jaar.

  Ramdin: “Van elke honderd US dollar die wij aan goud exporteren, blijft er 31 US dollar in Suriname. Over drie tot vijf jaar, wanneer het bedrijf winstbelasting begint te betalen, zal dit bedrag naar 61 US dollar stijgen, een toename van 100 procent.” Winstbelasting zal pas na drie tot vijf jaar worden afgedragen door het gezamenlijke bedrijf tussen de Amerikaanse multinational, Newmont en Surinames Staatsolie. De Staat zou theoretisch wel meer inkomsten van de goudoperatie kunnen zien via afdrachten van Staatsolie, maar dit bedrijf verkeerde in 2016 in financieel zwaar weer vanwege de lage wereldmarktprijs van olie.

  Maar er is wel een enorm neveneffect voor lokale ondernemers. Ruim vierhonderd Surinaamse bedrijven hebben kunnen meeprofiteren van de 148 miljoen US dollar aan bestellingen die de goudmaatschappij plaatste in 2016. Achttien van hen zijn afkomstig uit het Paramaccaanse gebied waar de mijnoperatie gevestigd is. Het bedrijf biedt emplooi aan ruim elfhonderd werknemers, van wie 219 uit de lokale omgeving te Paramacca.

  Mooie deal Suriname,het is om te huilen,wat er over voor sur een schijntje belachelijk


  Maak melding

 14. De brief van november 2015 van de DNA aan de president bevat geen woord chinees. Ook de NDP kan op dat dossier geen millimeter terug nemen.

  De president zal Sardjoe moeten slachtofferen en dat zal niet makkelijk zijn want Sardjoe is de echte baas.


  Maak melding

 15. We hebben allemaal commentaar , beste stuurlui staan aan wal , ga terug en help het land en blijf niet langs de lijn commentaar geven , pak met z’n alle je biezen en ga , ik ben jullie allemaal zat kom hierheen .


  Maak melding

 16. Een mini-ster die niets af weet vand e onderhandelingen die in zijn naam gevoerd worden kan niets anders doen dan direct aftreden.
  Een president die geen verantwoording wil en kan afleggen moet direct weggestuurd worden.

  Dit alles is in strijd met de grondwet en volslagen ondemocratisch. ONACCEPTABEL.


  Maak melding

 17. Ik citeer uit Starnieuws: “Dodson kon de indringende vragen van zowel de coalitie- als de oppositieleden niet beantwoorden; zijn lichaamstaal sprak boekdelen”.

  Omdat Dodson, door zijn eigen principeloosheid, door de president en zijn kabinet gereduceerd is tot een grote k@olo, kan deze grote k@olo Dodson zich tegenwoordig slechts op 2 manieren gedragen;
  1. Als een anus, die zijn werk doet voor zijn eigenaar of
  2. Als een anus, zoals die gebruikt wordt, wanneer de baas van de eigenaar daar zin in heeft.

  Waarom Dodson niet meteen bedankt heeft om deze ‘eervolle’ taak op zich te nemen, is mij een raadsel. Mijn overleden grootmoeder zou zeggen ‘wan sakasaka lek Dodson no abi yeye’.

  Dodson: het anusje van alles.


  Maak melding

 18. @Neus
  Volledig mee eens.
  Volstrekt onacceptabel was de president doet, maar helaas de NDP/BEP assembleeleden durven niet tegen de wens van deze dictator in te gaan.
  Overigens heeft Dodson geen greintje zelfrespect.
  Een zichzelf respecterende minister had de eer aan zichzelf gehouden en ontslag genomen. Wat een marionet is die Dodson.


  Maak melding

 19. @Jojo, de buitenlanders zijn geschrokken van de Surinaamse juridische kennis die ze in huis hebben om te onderhandelen met Alcoa.
  Dit is om je te schamen als je zo iets hoort. Eigen belang van sommigen speelt hierbij een rol.


  Maak melding

 20. Daar hebben wij onze NEOKOLONIALE HANDLANGERS ofwel DOL- /DOORGEDRAAIDE, GEFRUSTREERDE ZWAKZINNIGE AMOKMAKERS c.q. HERRIESCHOPPERS JoJo, ram singh, Freeway, Counter, (tovenaar) Henry alias KUMAKOISIE, Manu, Franchepane, OP DE VLUCHT DOODGESCHOTEN, Bambini, jogo, lobiyang, Sabaku (de KOE) en overig GESPUIS die nu GEDROGEERD en/of BEZOPEN onder de dekens liggen om morgen/later wederom hun DOORZICHTIGE LEUGENS en BEDROG ten toon te spreiden.

  De PRESIDENT behoort de TOON aan te geven in het debat en bepaalt zelf of hij het nodig acht om in de ASSEMBLEE ‘ACTE DE PRÉSENCE’ te geven of het overlaat aan de VERANTWOORDELIJKE MINISTER en MEDEWERKERS. Als PRESIDENT DELEGEER je, waar nodig.

  Kijken jullie ZWAKZINNIGEN maar EERST naar jullie eigen “GRAB THEM BY THE PUSSY” PREE-sident ( Donald Ducky). Dat is nou om te GIEREN en te BRULLEN van het lachen.

  Moet ONZE VOLKS-PRESIDENT zich per sé inlaten met deze PSEUDOKOLONIALE BOEVEN die ooit uit RACISTISCH MACHTSVERTOON de GROOTSTE SMEERLAPPERIJ op papier in ZOGENAAMDE contracten hebben geplaatst, tezamen met hun EVENKNIE destijds, de HOLlanders waar deze WURGOVEREENKOMST vandaan komt.

  Deze WURG-OVEREENKOMSTEN die ons GELIEFD SURINAME langer dan HONDERD JAAR in haar GREEP hield, is een MEDE-CREATIE van de NPS – Na Poor Sani en de VHP – de Valse Hoop op Paé-partij. Dat deze beide NAÏEVE RACISTISCHE zich noemende politieke partijen bij een dergelijk DEBAT aanwezig BEHOREN te zijn is MEER dan LOGISCH. Dan mogen ze RUSTIG de FILM TERUGDRAAIEN, zien en aanhoren hoe HUN beide KOLONIALE GODEN, ons GELIEFD SURINAME onder VALSE VOORWENDSELEN met RACISTISCHE WURG OVEREENKOMSTEN hebben opgescheept, waar daarna HUN beide BOEVEN-partijen van Suriname t.w. de NPS – Na Poor Sani en de VHP – de Valse Hoop op Paé-partij er hun LAFFE NAÏEVE ‘bijdrage’ hunnerzijds aan toevoegden.

  Deze CREATIE ofwel EUVEL (Alcoa/Suralco en Billiton) van de KOLONIALE MURDERS en NEOKOLONIALE LAFAARDS kan NIMMER de WAARACHTIGE PRESIDENT van SURINAME ervan worden beschuldigd.

  Onze SURINAAMSE (VOLKS)PRESIDENT heeft terecht de BESLISSING genomen om zich BEWUST niet te mengen in KOLONIALE WANTOESTANDEN en VUILE RACISTISCHE SMERIGHEDEN, gesloten destijds door MACHTSWELLUSTELINGEN op ZEER LAFFE wijze.

  Zoals eerder vermeld, had het ‘ons aller lieve’ HOLLAND het voor het zeggen in Suriname, GESTEUND naderhand door de TWEE LAFAARDS zich noemende politieke partijen t.w. de NPS – Na Poor Sani en de VHP – de Valse Hoop op Paé-partij.

  Het waren ZEKER de NDP met haar REGERING Bouterse/Adhin die de DORPEN van de BINNENLANDBEWONERS destijds ONDER WATER lieten lopen, alsof het om BEESTEN ging en SURINAME naderhand op de koop toe voor haar EIGEN WATER en EIGEN LAND (haar EIGEN) stroom moest kopen van de LAFHARTIGE en (vooral toen) de RACISTISCHE niets ONTZIENDE Amerikaanse UITBUITERS uit de VS – de Vieze Staten.

  Bouterse heeft z’n KOSTBARE TIJD anders te VERDOEN, dan zich PERSOONLIJK te mengen tussen KOLONIALE en NEOKOLONIALE ROTZOOI en ROMMEL, destijds GEPRODUCEERD door HOLland en haar NAÏEVE tevens LAFFE ‘Surinaamse’ HANDLANGERS afkomstig uit de NPS – Na Poor Sani en de VHP – de Valse Hoop op Paé-partij.

  Dat de REGERING Bouterse/Adhin DESONDANKS nu “de KASTANJES uit het HETE VUUR” haalt of TRACHT te halen, is het OOK weer niet GOED, volgens de LANDVERRADERS pur sang.

  Wedden, als het STRAKS begint te SNEEUWEN in SURINAME dat de NDP en de REGERING Bouterse daar OOK de SCHULD van krijgen.

  Laat HATERS haten, laat PRATERS praten.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 21. Een laaggeschoolde gymleraar met een chronisch spraakgebrek en gebrek aan kennis en kunde heeft geen andere keus dan zijn laffe aard te tonen door zich te verstoppen. Wat een minderwaardig sujet.


  Maak melding

 22. Do the RIGHT thing!@
  Over gefrustreerd gesproken ,je bent lekker bezig
  Jou posting getuigd van opvoeding??? en racisme!!!!!! ,van zulks een surinamers, is het land naar de kloten gegaan,opzitten pootje geven en blaffen als de baas het zegt.
  Een democratie ,geeft openheid van bestuur ,invoormeerd het parlement,laat de bevolking kennis nemen van de beslissingen, die genomen zijn in het DNA,de laatste decennia niets van deze zaken, ik constateer alleen maar volks verlakkerij,het is om te huilen, jou retoriek doet allen fatsoens normen te niet .
  Ziende blind en Horende doof


  Maak melding

 23. Een kwestie van macht en onmacht !!!
  DDB is een dictator met een besmet blazoen, waarvan uitgegaan mag worden dat deze voortvloeit vanuit zijn persoonlijkheidsstoornis. De poppenkastministers zijn slechts de puppets on a string. Deze hebben geen ruggen-graat. Zij doen immers wat hun broodheer hen opdraagt en zijn bang om hun broodverlies. DDB zal dan ook nooit wijken voor de anderen. Zijn starheid of rigide houding en strategieën zijn debet aan zijn persoonlijkheidsstoornis.

  Surinamers zijn daarentegen te vredelievend maar vooral ook bang om tot het uiterste te gaan. De angst regeert tot op heden, want de coupe die DDB in 1980 pleegde zit bij een ieder in het achterhoofd gegrift en spreekt ook boekdelen. Hoe lang nog? Hoe lang moet het duren voordat deze drinkbeker aan ons voorbij gaat? Weg met deze dictatuur want Suriname verdient beter. Het kan en mag zo niet doorgaan.


  Maak melding

 24. @Ira

  Alle concerns die met de NDP(ers) onderhandelen weten dat zij geld gaan verdienen door te wachten en te wachten.

  Zie Newmont. Hok heeft gezegd dat er een prima deal was 20% aandeel voor $ 100.000.000 royalties zoals de nu geregeld zijn en winstbelasting.

  Wat is er na 2,5 jaar heronderhandelen uitgekomen:
  1 >> 25% aandeel voor $ 225.000.000 omdat Boerenveen het verschil niet kent tussen eigen vermogen en vreemdvermogen.
  2 >> royalties ongewijzigd.
  3 >> Winst belasting ongewijzigd, echter wel 5 jaar naar achteren geschoven zodat Newmont versneld kan afschrijven en Nul risico loopt.

  Ergo de komende jaren maximaal $ 20.000.000 jaar inkomsten voor de staat (volgen de surinaamse directeur PR Ramdin) terwijl de rente rekening ondertussen hoger is.

  Zo gaat het ook met Alcoa.
  Alcoa reserveert voor de sanering etc. $ 150.000.000 terwijl er 4 jaar (2016,2017,2018 en 2019) jaarlijks $ 53.000.000 door Hoefdraad aan Alcoa betaalt wordt voor Energie en de beheerskosten voor Alcoa van Brokopondo slecht $ 12.000.000/jaar bedragen. Ofwel weer betaalt Suriname waar Alcoa al per 01.12.2015 Brokopondo volgens de Brokopondo overeenkomst zou moeten overdragen.

  Je zult zien dat de Sardjoe bedrijven veel van de bodemsaneringen en decommissioning contracten zullen uitvoeren volgens de methode BOUTERSE zand er over we zien later wel of het drinkwater nog drinkbaar is.

  Dit is de Ballast Nedam /Sardjoe methode waarbij Sardjoe als lokale partner en leverancier de sluis was voor de steekpenningen die Rob A en Martin W. (rechtbank Haarlem) toebedeelt hadden.
  Ballast Nedam betaalde gewoon voor een paar schuiten steenslag die nooit aankwamen een beetje te veel en wit is het geld. Ook onder de neus van de Front regering.

  Zie hoe het contract Wanica ziekenhuis verlopen is.
  A wordt aan besteed, B wordt heel langszaam gebouwd.
  Sardjoe geeft een lening waarop na 6 maanden rente betaalt en afgelost moet worden terwijl niemand meer kijkt wat er wanneer geleverd is of wordt.
  Als inspecteur ga je toch niet melden dat er niet geleverd is en bij financiën betalen ze slechts voor een lening aan Sardjoe. Over een paar jaar zijn alle dossiers verdwenen en is de lening afgelost en staan er een paar kippenhokken.

  Het is allemaal vrij eenvoudig.


  Maak melding

 25. Do The WRONG Thing,

  Gelddrukkerij DESi voor al uw ONGEDEKTE Bankbiljetten, Leningzieke Machthebbers, Politieke Corruptie na ala dey sani, Productie tbv Export nul komma nul,

  resullterend in het Desi-NDP-staatsfaillissement !

  PS : Staatsschuld plus minus 15 MILJARD !!!!!


  Maak melding

 26. Bouterse RESPECTEERT zichzelf en de POSITIE van een SURINAAMS STAATSHOOFD ofwel SURINAAMSE PRESIDENT.

  Welk ZICHZELF RESPECTEREND STAATSHOOFD zou wie dan ook willen VERPLICHTEN om zich te moeten buigen over DERGELIJKE RACISTISCHE ROMMEL ooit op papier gezet door de HOLlanders die toen HET VOOR HET ZEGGEN HADDEN in Suriname. Zou Nederland een dergelijke WURG-overeenkomst ook zijn aangegaan op deze SCHAAMTELOZE WIJZE als het expliciet om NEDERLANDSE BELANGEN zou gaan? Het is GEWOON MISDADIG hetgeen Nederland destijds middels desbetreffende WURG-overeenkomst heeft UITGESPOOKT en (de) Suriname(rs) op MINACHTENDE wijze BENADEELD.

  Bij een NORMALE overeenkomst mocht Nederland haar FOOITJE na de STAATKUNDIGE ONAFHANKELIJKHEID houden.

  De NPS – Na Poor Sani en de VHP – de Valse Hoop op Paé- partij hebben het niet MINDER BONT gemaakt met de BROKOPONDO-overeenkomst., waarbij zij voor hun EIGEN OPGEWEKTE ENERGIE moest betalen aan de MEER dan SCHAAMTELOZE Amerikanen uit de VS – de Vieze Staten.

  BELACHELIJKER kun je jezelf en in het bijzonder jou LAND (SURINAME) niet maken.

  Bouterse heeft JUIST GEHANDELD, door niet mee te werken aan het helpen INTRAPPEN van OPEN DEUREN, hetgeen zou lijken op het VERTOEVEN in één of ander KRANKZINNIGENGESTICHT. Temeer het hier om de MISDADIGERS of een deel daarvan zou gaan en/of hun VERTEGENWOORDIGERS.

  De oppositie mag blij zijn dat de REGERING Bouterse/Adhin hun ZWAKZINNIGHEID van WELEER tracht RECHT te TREKKEN, althans de OPDRACHT daartoe heeft gegeven.

  Soms kunnen KANNIBALEN zelfs ECHT BOFFEN.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 27. In de Rotterdamse haven is een drugstransport van 473 kilo cocaïne uit Suriname onderschept. De drugs zaten in een lege tankcontainer, maakte het Openbaar Ministerie vrijdag bekend.

  Is dit wellicht de reden?


  Maak melding

 28. Aan minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen was duidelijk af te lezen dat hij totaal niet betrokken is bij de onderhandelingen die geleid worden door een presidentiële commissie onder leiding van Dilip Sardjoe.

  Vraag aan Dokson
  Is het nu duidelijk waarom je bent gevraagd aan te blijven?
  Neen!
  Dan hier de uitleg
  Dokson, omdat je een safoe poe poepejantje bent heb ik je gevraagd omdat je alles doet om j salaris te behouden. Ja zelfs door de principes van DOE te verkrachten
  Dokson,omdat je nooit mij de schuld al geven
  Dokson, omdat je toch niet uit je woorden en uitleg zal kruipen daarom ben jij de aangewezen persoon.

  Dokson nu dat je het weet en dat je wellicht ook gereshuffeld zal worden en bekend is dat je niet meer bij DOE kunt aankloppen dan weet je dat je alleen je geld als minister tot de dood zult ontvangen.


  Maak melding

 29. @ JoJo: De Afobaka centrale levert stroom waar Suriname voor moet betalen. Suriname levert het water waar de centrale op draait. Misschien zou Suriname geld kunnen gaan vragen voor dat water, 40 miljoen bijvoorbeeld?


  Maak melding

 30. hij moet niet alleen weg blijven,, maar worden opgehaald om zijn wel verdiende vakantie te komen genieten in Scheveningen.., dan zijn wij verlost van al die ellende in ons land..


  Maak melding

 31. Je zou toch kunnen verwachten dat bij zo’n belangrijke DNA meeting de president en een or meer leden van de onderhandelingscommissie leden present zou zijn. Speciaal dat bauxiet onder de president valt en niet onder de minister.

  Je zou verwachten dat de panel dan professioneel de vragen van het parlement beantwoordt. Na de DNA zou dan a la het witte huis een vraag en antwoord met de press volgen.

  Maar nee Dodson moet de castanjes van het vuur halen.
  Wat een misvertoning on waardig van een president en regering. Het onding moet naar huis gestuurd worden. Gewoon ophoepelen.


  Maak melding

 32. Het moet niet verwondelijk zijn, dat de pres. niet aanwezig was. Dit is zijn mentaliteit, hij blijft altijd weg van discusies, zolang hij alleen maar aan het woord kan zijn is alles goed. Hij kan niet debateren, dat woord is hem onbekend, hij is monotoon, niet verwarren met…….. Achter dit alles zit ook corruptie die hij zgn wil bestrijden


  Maak melding

 33. De Alcoa soap gaat door.

  Bouta en Sardjoe spelen vreet na pot met de nalatenschap van Alcoa en het Surinaamse volk schijt een buffel.

  Ondertussen vervolgt dochter Jen(bigi) ai haar shopping tour in London, Tokio en Abu Dhabi en krijgt Peggy een fikse loonsverhoging voor het warm houden van een stoel op het kabinet van de president.

  In de volgende episode wordt het kleuterklasje van de NDP in het parlement de les gelezen en wordt badass Bado minister in plaats van dommie Dodson.

  Wo. Ka


  Maak melding

 34. @ Do the Right Thing

  Ten tijde van de Brokopondo Overeenkomst had Suriname een eigen regering. Nederland was alleen goed voor de tekorten van Suriname en wat vaderlijke adviezen.

  U schelt weer vreselijk. U kunt echter beter eerst even nadenken.

  @ Hans van de Broek
  Met uw benadering zou men dan netjes afrekenen en Suralco als saldo de beheers en onderhoudskosten gedekt krijgen. Goede oplossing voor de overgangsperiode.

  Omdat het om een wet gaat zal dat door de DNA moeten.

  Het grootste issue is in mijn ogen dat de regering niet transparant is en door gaat in een door de DNA afgesloten traject.
  Dat geeft heel nadrukkelijk aan dat of Sardjoe helemaal in de zak zit van Alcoa en niet meer terug kan (boetes op reeds afgesloten contracten) of dat Sardjoe de regering achter de regering is.
  Beide opties zijn verschrikkelijk. Ik hoop dat de DNA voet bij stuk houd en Misiekaba en Simons niet meer tot bijdraaien te verleiden zijn. Als zij dat doen is voor iedereen duidelijk dat Sardjoe een grotere macht heeft dan de DNA.


  Maak melding

 35. Do The Wrong Thing,

  Qoute:
  Onze SURINAAMSE (VOLKS)PRESIDENT heeft terecht de BESLISSING genomen om zich BEWUST niet te mengen in KOLONIALE WANTOESTANDEN en VUILE RACISTISCHE SMERIGHEDEN, gesloten destijds door MACHTSWELLUSTELINGEN op ZEER LAFFE wijze.

  Gaaaaaaaaaaaaaaaaap????

  VOLKSPLEESIDENT: IK LACH ME SUF.


  Maak melding

 36. Bouterse moet wel weg blijven omdat hij geen verstand heeft van zaken.Hij is de veroorzaker van de failliet van Suriname als leider.Hij heeft 1 ding goed gedaan en dat is de kassa leeg roven van al die miljarden. Dat is mijn mening als Surinamer.


  Maak melding

 37. Bouterse is denk ik weggebleven om Dodson voor schut te zetten.
  “ga jij maar vragen beantwoorden”, terwijl hij nergens vanaf weet.
  of is het omdat hij schijt heeft aan de oppositie?
  of omdat hij het zelf ook niet meer weet?
  of de adviseurs hebben hem dit aangeraden.
  of….
  we kunnen speculeren wat we willen.
  Bouterse had niet niet mogen wegblijven.

  Jojo.
  In je posting had je het over vervroegd afschrijven.
  Ik denk juist dat er niet zal worden afgeschreven. Afschrijvingen worden niet gedaan.
  Ik denk dat de afschrijvingskosten wel worden geboekt. Hierdoor wordt er nú meer winst geboekt.
  Na de termijn 3 tot 5 jaar, waar de heer Ramdin het over heeft zal er inderdaad winstbelasting worden geheven en afgedragen, maar dan zal blijken dat er geen winst meer wordt gemaakt. (toekomstige winsten zijn naar voren gehaald) en de afschrijvingen hebben niet plaatsgevonden.
  Als het percentage winstbelasting bijv 30% bedraagt, krijgt de staat 30% van niets.


  Maak melding

 38. @pico,

  Je hebt helemaal gelijk, KUMA HAD nooit mogen wegblijven. Ik denk dat hij SCHIJT heeft aan het parlement. Belangrijke beslissingen worden genomen in THE SALOON OF THE DALTONS.

  KUMA IS niet het type dat VERANTWOORDING aflegt.

  Aan wie zou hij het immers moeten doen? In ieder geval niet aan DNA.


  Maak melding

 39. Was Ronnie een ander persoon geweest, dan had hij de voordeel van de twijfel.Maar hij heeft ook zijn kans gehad.Mijn part mogen beiden langdurig met vakantie(Baka Foto).


  Maak melding

 40. @Pico

  Dat Newmont Suriname aan alle kanten neemt is niet verwonderlijk. De onderhandelaren waar inhalig en hebben gedroomd via de area’s of interest binnen te lopen.

  Newmont heeft daar voor Suriname extra laten betalen voor het aandeel.
  Nu gaat Newmont alle leningen in no time aflossen en de winst nemen via de financieringscontracten die het intern en extern heeft af gesloten.
  Over 5 jaar is het enige geld dat nog in Newmont Suriname zit het geld van Suriname. Dan krijgt Suriname 25% van het dividend over haar inbreng en vangt Newmont 75% van het dividend alleen zit ligt daar onder geen cent investering meer.

  De eenvoudige som is dat de goud winning in de top lagen ongeveer $ 750 kost (incl. de kapitaalslasten). ofwel ook nu blijft er $ 400/ troyounce aan bruto marge over. Dat is bij een productie van 500.000 troy ounce $ 200.000.000/jaar
  Ofwel de $ 600.000.000 die van andere bronnen als Suriname komt is met rente over 4 jaar helemaal afgelost.

  Bouterse en Vrienden zijn zo vreselijk dom geweest omdat hun allerlei worsten zijn voor gehouden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.