zondag, mei 26, 2024
HomeNieuws uit SurinamePertjajah Luhur vindt reisjes politici ongepast

Pertjajah Luhur vindt reisjes politici ongepast

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 13 jan – Het is in deze barre economische tijden ongepast om dure buitenlandse trips te ondernemen op kosten van het land. Dit vindt de politieke partij Pertjajah Luhur, PL, van oud-parlementsvoorzitter Paul Somohardjo. De partij vindt dat politici, ook parlementariërs, liever thuis kunnen blijven en voegt de daad bij het woord.

De PL-fractie in het parlement zal tijdens het dienstjaar 2017 niet deelnemen aan buitenlandse reizen, vanwege “de precaire situatie in het land.” Het is een stukje solidariteit van de partij van de sociale kracht. “Het volk van Suriname worstelt al geruime tijd met de vele gezichten van armoede vanwege de verslechterde financieel-economische situatie in het land”, stelt PL. Veel burgers hebben het nu moeilijk.

De devaluatie van de Surinaamse dollar heeft ertoe geleid dat prijzen van vele goederen zijn gestegen. Gewezen wordt op de forse verhoging van prijzen voor benzine, energie en drinkwater. Mensen komen niet uit met hun salaris. “Vooral de kwetsbare en lage inkomensgroepen hebben het zeer moeilijk. Het lijkt ons gepast om naar onze mensen in het veld te gaan, hen in deze moeilijke situatie van de nodige informatie te voorzien en hen een hart onder de riem te steken”, aldus Somohardjo.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

23 REACTIES
 1. Look who is talking………! Somo heeft tijdens zijn Front jaren en tijdens zijn deelname aan de regering Bouterse diverse reizen naar Indonesië ondernomen om investeerders aan te trekken. Over zijn privé reizen naar Indonesië kan ik me niet over uitlaten. Echter..! Zijn reizen naar Indonesië en zijn verblijfkosten in dat land hebben de staat Suriname veel geld gekost. Het rendement van zijn reizen naar Indonesië moet voor Suriname nog werkelijkheid worden.


  Maak melding
 2. Voor het eerst merk ik dat RobG iets naar voren brengt zonder dat hij de werkelijkheid geweld aandoet, alleen jammer dat hij vergeten is te vermelden dat de vele, voor Suriname nutteloze, dienst- en privé reizen die Somo ondernam tijdens de eerste regering van Bouta, hem aangeboden werden door Bouta, als beloning voor zijn grote bijdrage om Bouta gekozen te krijgen als president. Somo mocht daarom op kosten van Bouta (lees de Staat) zijn vrouw (de ambassadeur) om de haverklap gaan verwennen in Indonesië.


  Maak melding
 3. De armen hanteren keurig de SRD, maar de middenstand doet zaken in Euro’s . Tja! geen wonder dat er sprake is van armoede. Suriname moet niks met Euro te maken hebben . De staat betaald haar onderdanen ook niet in Euro’s uit. Geen wonder dat er sprake is van hoge inflatie. Het is allemaal zo tegenstrijdig. Het blijft een cliche, maar hij heeft wel gelijk


  Maak melding
 4. Somohardjo: “Mi de bereid foe dede gie NDP”
  25e jaardag van de Nationale Democratische Partij

  Kromohardjo jij bent de slechtste mens op aarde.Vieze overloper, gewoon je smoel houden en rustig een enkeltje nemen naar Java.


  Maak melding
 5. Robg@
  Om je eigen woorden te gebruiken ,kun je dit bewijzen,heb jij de declaratie gezien ,je duim word steeds breeder van het zuigen,pannekoek.
  De reizen waren toch om investeerders te zoeken ,je eigen woorden ,de huidige regering doet het om lenningen te sluiten tegen hoge rentes,zoek de verschillen .


  Maak melding
 6. Ik vraag me af waarom Bek en nek de gelegenheid krijgt om in de media zijn zegje te doen. Alles wat uit zijn mond komt is leugen, bedrog, nepotisme, slijmen, bedriegerij, voor de gek houderij, vul maar zelf aan….


  Maak melding
 7. Wat een opluchting zal het zijn wanneer Bouta en Somo samen hun tijdelijk, schandalig optreden in de aardse poppenkast verruild hebben voor hun eeuwige verblijf in de vel opgestookte kontrijen in het hiernamaals.


  Maak melding
 8. Intussen heeft Santokhi de daad nog steeds niet bij het woord gevoegd om de stakende leraren te ondersteunen.
  Van Brunswijk is al lange tijd niks vernomen (hier op waterkant) en Somo keert zich nu tegen snoepreisjes.
  Rusland is nog steeeds zijn groeng djarie aan het harken en Carl Breeveld is nog steeds aan het bestuderen hoe een man in hemelsnaam een vrouw heeft kunnen worden en de rechter dit heeft erkend. Hij ziet het als een aantasting van God’s scheppende kracht: wat God heeft geschapenn mag geen mens veranderen.
  Bouterse is weer niet verschenen in het parlement en Alcoa gaat nog eens 500 miljoen Us$ van Suriname uitpersen alvorens definitief (dat zal later ook niet waar blijken te zijn) de boel te sluiten en te vertrekken.
  Kortom: niemand en niks functioneert naar behoren in Suriname.


  Maak melding
 9. RobGoebels@
  waar heb jij het over halve zot ik neem het niet op voor Somo maar toen hij naar Indo ging toen was Su nog niet kapot toen was het monie deh hoe ziende blind ben jij de feiten willens en wetens door elkaar halen van zulke pipo,s als jij en je kornuiten zo,als domsenco,lauwe parbo en nog een paar van die pipo,s waar ik kots misselijk van word net de drie van Su dom,dommer,domst en stom die word de vierde niks zinvol komt uit jullie strot alleen maar ontlasting jullie poepen uit je mond

  Dus Laat Me rustig met rust


  Maak melding
 10. @wim
  Somo leeft in zijn eigen verzonnen wereld. Somo denkt een groot politicus te zijn. Hij waant zich een groot staatsman. Helemaal kras van zijn opgeblazen ego maakt dat hij de oude wijze man uithangt.
  Niemand is vergeten dat Somo onder Bouterse 1 en daarvoor precies deed waar hij nu voor waarschuwd.
  Denkt somo dat mensen hierin trappen.
  Het is duidelijk somo heeft verwarmde poep als hersenen.


  Maak melding
 11. ACH FLIKKER TOCH OP MET JOU STALLIE MEK MEK GELEUTER SJTOMME IDIOOT. AAN JOU BESTEED IK HELEMAAL GEEN AANDACHT.IK DACHT DAT DEZE SCHAAMTELOZE PANNENKOEK AL VAN HET TONEEL VERDWENEN WAS …HIJ WIL SAMENWERKING MET…NPS.??????? DIE HIJ ZO VERNEDERD HEEFT EN DE UITGEDOOFDE FRAMBO IDIOTE EZELS TRAPPEN ER OOK MASSAAL IN. ALLEEN VANWEGE BOUTERSE.


  Maak melding
 12. @EZEL, ga een BOEK lezen :

  Sommo was NIET betrokken bij de December-MASSA-moord en ook niet bij de MOIWANA-MASSA-moord !!!

  Heeft WEL de Rechtsstaat verraden bij de NEP-Desi-AMNESTIE-WET !

  PS : GRONDWET en Recht terug in Sranan, ANDERS GEEN ONTWIKKELING !!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES