Deel Surinaams leerkrachtenkorps legt werk neer

9

PARAMARIBO, 10 jan – Een deel van het leerkrachtenbestand gaat in staking. Het is een protestactie uitgeroepen door de Bond van Leraren en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname. Wilgo Valies, voorzitter van beide organisaties, vindt de regering ongeloofwaardig en eigenzinnig.

De vakbondsleider beroept zich op een overeenkomst met de regering. In het akkoord staat aangegeven dat de lang bevochten ‘herwaardering’ van leerkrachten terug werkt tot oktober 2016. Tijdens een bijeenkomst met de leerkrachten, zei Valies dat de regering zich niet houdt aan de afspraak. Maar ook spelen de mutatie en ontslagdreiging van leerkrachten van twee scholen.

De leerkrachten moeten zich ’s morgens aanmelden bij het actiecentrum van de vakbonden. Met het actieparool zitten de vakbonden klaarblijkelijk op ramkoers met minister Robert Peneux van Onderwijs Wetenschap en Cultuur. Peneux heeft voortgaang van het onderwijsproces gegarandeerd. De vakbonden hebben niet het recht de scholen te sluiten. De Fols, de koepel van leerkrachtenvakbonden, doet niet mee.

9 REACTIES

 1. Natuurlijk doen de fols niet mee, die joker en overloper van Hooghart, is toch geliĕerd aan die paarse partij, bovendien zijn Wilgo Valies en die schreeuwlelijk van Hooghart geen vrienden van elkaar, het is goed dat Valies opkomt voor de rechten van leraren, en hopelijk gaan er meer straatacties volgen dit jaar, zodat die moordenaar met zijn paarse criminele organisatie snel verjaagd worden, voordat ze nog meer ellende bezorgen in dit land.


  Maak melding

 2. De Leraren moeten massaal het werk neerleggen en de Confrontatie aangaan met SHREK die 32 leraren Ontslag heeft aangezegd.

  Fols` leider Nerkus moet worden afgezet door leraren die aangesloten zijn bij deze bond moeten nu een VUIST maken.

  WEG MET KUMA EN ZIJN DALTONS GANG!! HIT THE ROAD MIE MANG!!!


  Maak melding

 3. De Leraren moeten massaal het werk neerleggen zodat KUMA EN ZIJN GANG van Daltons het veld gaan moeten ruimen.

  SHREK heeft de Leraren de oorlog verklaard door 32 leraren ontslag aan te zeggen. Leraren, kom op voor uw Rechten.

  Marcelino Nerkus moet worden afgezet als LIJDER van Fols.

  WEG MET KUMA EN ZIJN DALTONS!! HIT THE ROAD KUMA!!


  Maak melding

 4. ja. dat is de enige manier. Het kind wordt wel de dupe.
  maar alles is 2x zo duur.
  En hoe is het voor de klas te staan en je hebt geen eten of weet niet hoe je je kosten gaat betalen.

  GA nu naar de bank met een salaris slib van 2000.
  ze zeggen je ijskoud. we kunnen u geen lening verstrekken.

  pas met 6000 srd kunnen ze je helpen. Dat weet de regering. En ze beloven oktober maar wordt januari en nu april. Terwijl de prijzen als sinds november 2015 hoger werden.

  Dus straks wat wordt het.
  Minister Penuex. Ze hebben wel de plicht te werken, maar hoe omen ze straks aan het werk. Hoeveel verhogingen van steeds 25 cent zijn doorgevoerd?

  Laten de leerkrachten ook en waarde vast salaris krijgen zoals die van SLM en Staatsolie.

  die van EBS krijgen steeds 10 en 15 % verhoging en nog 500 srd en nog oogarts tandarts en ga zo door gratis.

  De leerkrachten staan voor de klas moeten niet kunnen lezen?
  of hun mond zit vol gaten?


  Maak melding

 5. Het valt niet te ontkennen dat deze vakbondsleiders hardleers zijn. Het zal voor hen de zoveelste poging zijn die schipsbreuk zal lijden. Voor deze vakbondsleiders is geen plaats meer in het Surinaams arbeids-krachten-veld.Ze hebben hun kruit van slechte kwaliteit verspeeld, m.a.w. ze missen de kracht om een massabeweging vorm te geven.Ik geloof dat het onderwijzendpersoneel niet zit te wachten op een loser die uit is op een eigen politieke carrière.


  Maak melding

 6. Deze leraren moet dag-in dag-uit aan de kinderen vertellen dat het land een democratie is, dat de regering haar stinkende best doet voor de bevolking, dat corruptie strafbaar is enz.
  De kinderen weten wel beter.


  Maak melding

 7. Ik geef mijn steun voor Valies en zijn vakbonden. Hoop dat dat de politieke partijen hun steun verlenen en dat burger ding als het nog leeft. Ook dat wij zijn moe beweging. De eerste stoot is gegeven


  Maak melding

 8. De fols gaat niet staken.Daar heeft bouta zijn mannetje geplaatst.Weer anderen worden bedreigd om niet te staken.Vakbondsleiders zijn omgekocht.Valies is onbetrouwbaar.Hij gaat huiswaarts keren zonder het slagveld te betreden.Eenheid maakt macht en dit juist verstaan de surinamers niet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.