Switi Watra Wasi voor frisse start nieuw jaar

29

De Switi Watra Wasi is zaterdag voor de zoveelste keer herhaald op het Onafhankelijkheidsplein. Steeds meer buitenlanders, onder wie Nederlanders, gaan op oudjaarsdag in de rij staan voor de rituele reiniging en een frisse start in het nieuwe jaar.

Bekijk ook:

29 REACTIES

 1. die afgezaagde c.d . van de lijder v/h land is zo verroest, dat het niet meer te verstaan is, laat staan te begrijpen wat deze meneer nog te zeggen heeft..

  het zelfde verhaal hoor je al jaren-lang, zonder enig inzicht van verbetering verandering zienswijze, laat staan beter worden van de mensheid zijn weelde welvaart ontwikkeling in het land..

  hoe lang moeten wij als natie z. u. wilt volk dit horen brabbelen, zonder enig houvast verbetering ..

  de situatie omstandigheden in het land worden met de dag minuut erger en erger , mensen worden radeloos redeloos, springen van de brug, plegen zelf moord gezinnen worden uit elkaar getrokken en meneer gaat vrolijk verder met zijn onzin, zonder enig voor uitzicht..

  het ja knikkers volk 26 leden, de mofina wang doet er vrolijk schandelijk met heel veel inzet plezier aan mee evenals die mevrouw de voorzitter..

  volk,, gouden kerst slapeloze nachten 2017..donkere wolken hangen boven uw hoofd nog dong kerder totaal uitzichtloos..

  het gaat u goed..


  Maak melding

 2. Kondre mang,ini a kondre, nanga abra watra,wan bun yari.

  Vooral de Suri’s gaan een goed jaar tegemoet.De pres.heeft beloofd alle dieven te vangen met een kruistocht.Hij heeft waarschijnlijk ook een bad genomen.


  Maak melding

 3. het beste wat deze meneer kan doen,, onmiddellijk een zaken kabinet formeren in het belang van het land/volk..

  de gestolen gelden van de staat terug halen,, hij weet bliksems goed waar, bij wie het geld ligt en waar opgeslagen , hoeveel het is..

  Z.a. hij zelf beloofd heeft, in 2010 i am gold newmont te annexeren, ofwel nationaliseren .. geef die lui hun investering terug en laat ze vertrekken..

  het is immers ons land, ons goud, hout, vis,, wij moeten voor uitkomen beter worden..

  niet de buitenlander in het buitenland..


  Maak melding

 4. Ik zal een voorstel doen om op 31/12/2017 ook een prapi te prepareren met speciale kruiden o.a. krassie wiri, asafesida, etc etc. om enkele forumleden een speciaal bad te geven.

  Dit bad is bedoeld om de kunu’s en hebie’s waar mensen zoals Ray, Henk Molenaar2016, Koos, W Whome, Franchepane, etc etc mee worstelen er uit te drijven !

  Al deze mensen weten het zelf niet maar alle negatieve berichten en verwensingen naar de NDP en haar volgelingen ontvangen ze linea recta terug in de vorm van een hebie !

  Mensen mi bari yu ! Ophouden met schelden jegens de NDP !


  Maak melding

 5. Milton, als ik zo om me heen kijk, dan zijn de meeste Ocergangers en Vrije Evangelisten er nog beroerder aan toe dan ik, door de NDP op te hemelen hebben zij veel meer kunu’s op zich geladen dan ik die niets van de NDP moet hebben. Alleen de voorgangers van deze twee criminele organisaties baden in weelde, ze omhangen zich met sjerpen, gouden ketens met of zonder gouden crucifix, volgens mij zouden zij een wasi met krasiwiri en duivelsdrek moeten nemen om alle demonen uit zichzelf te verdrijven, als zij zouden durven een switiwiri wasi van Elly te ondergaan op het plein, zouden ze waarschijnlijk ter plekke door de bliksem getroffen worden.


  Maak melding

 6. Forummers, Reageerders, Odi Odi.

  Switi Watra Wasi voor frisse start nieuw jaar 2017.

  @JZwartmans (Jacko)
  Fawaka mang!
  De kleur van de mens voor zo’n Switi Watra Wasi (ritueel bad), maakt niets uit ‘brada’.

  Ook Rutte & co. krijgen in een geheime kamer van het Catshuis in Den Haag, een Switi Watra Wasi.

  Ook STEVE MEYE WONDER, die geen enkel ‘wonder’ kan verrichten, heeft zo.n Swit Watra Wasi gehad op 31-12-2016.
  Hij is thans op zoek naar een Thaise Kathoey.

  Aan een ieder, alsnog een Gezond & Gelukkig 2017 toegewenst.


  Maak melding

 7. Het word tijd dat het land als suriname voorruit gaat kijken.
  Wij zijn al jaren aan het sukkelen met zo,n bewind. Niet veel praten, maar doen, dat is het beste voor het land. Uit eindelijk hebben wij allemaal profijt van. leer van andere landen, en ga aan de slag, met z,n allen.


  Maak melding

 8. Ik denk dat de buitenlanders meer dit wasi nemen voor om drugs te smokkelen naar Holland ahhahahaahaaha…..1 Bung New Yari gee voor alle loyale Sranang Mangs.


  Maak melding

 9. Ohm…ohm bevrijd Suriname van de boze en kwade geesten…ohm…ohm…bevrijd Suriname van bouta en consorten..ohm;;;ohm…..

  En nu de buitenlanders,misschien baden ze niet daarom dat de kwade geesten in hun wonen .Ze kunnen deze hebi’s niet loslaten in Nederland dus laten ze hun los in Suriname en we krijgen een aantal hebi’s erbij naast de bestaande.Ze gaan doodvriezen in de kou in December dus dan komen ze naar Suriname voor een wasi…..


  Maak melding

 10. Neem een swietie watra wasie en sluit gelijk weer aan in de rij.Zo krijg je ipv 1 …2 wasjes.Mensen het is jullie cultuur niet de mijne.Hebben de wasie’s in het verleden jullie enig goed gebracht?Elk jaar wordt jullie situatie erger als daarvoor.Als het volgens jullie zo is dan plaats ik een verzoek voor een algehele wasie te geven aan jullie president..voor bekering tot vergeving van zonden..


  Maak melding

 11. @Milton
  Heeft je baasje deze wasi nog niet genomen?!Hij is zeker bang dat zijn amnestie hebi weg gewassen zal worden…hahahaha…en zijn consorten ?Gaan ze deze wasi niet nemen?Met baasje ineens weg na een wasi ziet het even beroerd voor ze uit.En jij Milton heb je deze wasi genomen of niet?Het is speciaal bedoeld voor lebas en bakroes zoals jij van de ndp en de ocergangers!~!


  Maak melding

 12. @Ray, mijn Baas en ik hebben geen wasi nodig omdat wij onze sreka’s jaren terug, toen jij nog in de koker van jou vader of in jou poepluier zat, wel genomen en gehad !

  En reken maar het waren geen moderne sreka’s zoals nu de mensen worden opgelicht ! Geen enkele bakroe, jorka, leba of andere takroe sanie kan mij daarom iets doen want deze bestaan niet voor mij.

  En zoals jij denkt worden wij beïnvloed door een idioot idee zoals een Raksasha of Asura uit het Sanskrit ?
  Dit gaat nie gebeure in Su, want wij weten veel beter dan de mense uit Hundustan !

  Have a hearth Ray, Suriname is (gelukkig) geen India, en ik weet waarover jij praat, dus stoppen met al jou onzin over ons land en over onze president !


  Maak melding

 13. Die kruiden zullen vast wel een bepaalde effect hebben op de huid.
  Waarom wordt zowat alles op het Onafhankelijkheidsplein gedaan? Hebben ze geen andere plekken?


  Maak melding

 14. Jij bent een vieze vuile racist, maar maak je niet druk jij gaat het nog een hele lange tijd met Sylvana moeten doen smerige kaaskop dat je bent.


  Maak melding

 15. Ik wens een ieder, alsnog een gezond en gelukkig 2017 toe.

  @ FER

  Ook jij hebt me verkeerd begrepen ; normaliter gaat een Blanke zulke rituele bad niet nemen, vandaar mijn opmerking.

  @ Damsco

  Ga dit jaar hulp zoeken ; want jij spoort ook niet.
  Je noemt bijna iedereen pannenkoek of soms nog erger.
  Jij bent de laatste om een ander een racist te noemen, want je hebt het altijd over de kolonisator.
  Maar no spang Damsco, ik heb geen hekel aan jou !
  Ieder vogel zingt zoals ie gebekt is ; en jij bent in ogen een struisvoel ! En je weet wat een struisvogel doet.

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 16. gelukkig heb ik net op tijd mijn vriendin Bessie Turf tegengehouden. Ze wilde daar haar ding gaan laten wassen. ‘Da gaat het een beetje krimpen toch’ want Belly houdt van klein.


  Maak melding

 17. @JZwartmans10:09
  Sinds een paar jaar word een soortgelijke ritueel in Nederland gedaan door vooral blanken. Dat is een duik nemen in het koude water met een Unox muts op. Zo gaan ze “fris” het nieuw jaar in.


  Maak melding

 18. Hallo hallo 2017 is pas geboren net tweedagen oud een beetje respect toch voor het nieuwe jaar.
  Alvast de beste wensen voor zowel medestanders als tegenstanders op deze forum.


  Maak melding

 19. @ Linda

  Dat weet : ik ook heb er eens zelf meegedaan, ma a mang kouroe mang ! Je schrijft vooral voor blanken : dat is niet waar, een ieder mag meedoen maar je moet je wel regristeren. Maar dit nieuwjaarsduik aan de Noordzee heeft niks te maken met ritueel, het is gewoon een traditie.

  Jacko


  Maak melding

 20. @Milton de Dwaas
  Jij en je baasje hebben poep in je kop zitten.Daar boven is niks normaal bij jullie 2,
  Nee Suriname is gewoon Suriname of Bedel land thanks to your lijder bouta!!
  Wij hindostanen houden ons niet bezig met de demonen of ,geesten die in de Veda’s voorkomen.Wij nemen vooral geen wassies. en geven geen wassies.Voor een Demon als bouta hebben we al genoeg gezien en veel geleden.We hebben geen andere demonen nodig.Je baasje is al een hebbie voor ons.Je baasje is een synoniem voor een Demon zijn !
  Ik ben geboren en getogen surinamer ,de ziel van mijn voor
  ouderen laat ik met rust en ik heb geen behoefte om hun te verstoren.Moge zij in vrede rusten!!


  Maak melding

 21. Dit vindt ik altijd een flauwekul,bulshit!!
  geloof in je zelf….mensen!
  problemen,zorgen,komen niet vanzelf.
  Dus:je mag een wissie-wassie nemen tot dat je een ons weegt!!!
  HELPT niet!!!! Benadruk nog 1 keer problemen-zorgen maakt de mensheid zelf.ZO!


  Maak melding

 22. Mi gadooo,, waar komt dat swetie watra vandaan?? toch niet uit de omgeving waar veel kwik zit en waar een lijk een maand lang lag te rotten?. Dat staat niet namelijk niet vermeld.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.