Bouterse: wij zullen in 2017 het roer omgooien

79

PARAMARIBO, 1 jan – “Wij zullen in 2017 het roer omgooien, moeten omgooien, en daadkrachtig ook.” Dit zegt president Desiré Bouterse in zijn nieuwjaarsrede. “Onze financieel-economische situatie en sociale omstandigheden laten niet toe dat wij dralen en zelfs falen in het nemen van de juiste op elkaar afgestemde maatregelen.”

Behalve de economie en sociale voorzieningen, krijgt ook corruptie flink wat aandacht. “Ik zal onder geen beding een politiek van “names” en “faces” toelaten. Ik ga geen fraude en corruptie, waar en wanneer die ook zullen voorkomen, toestaan. Ik zeg u toe, landgenoten: “Names” en “faces”, fraude en corruptie zal ik hard aanpakken!”, zei Bouterse. Het regeerbeleid zal kritisch worden bekeken.

Zonder aanziens des persoons zal waar nodig het beleid worden omgegooid. “Om daardoor adequate en doordachte maatregelen te kunnen toepassen en effectieve uitvoering van zaken te hebben. Wij gaan die maatregelen nemen, die wij moeten nemen om de economie te saneren. En wel op een manier die het volk niet treft in haar basisbestaan”, aldus Bouterse. Verspilling en verkwisting mogen niet meer voorkomen.

Bekijk ook:

79 REACTIES

 1. Wie gelooft deze man nog? Ik in ieder geval niet meer. Beloftes, beloftes, beloftes. Als een ieder tegenover mij zijn of haar beloftes waren nagekomen dan was ik nu schatrijk. Ik heb intussen trauma’s overgehouden aan niet nagekomen beloftes. Dus DDB: ter voorkoming dat ik weer teleurgesteld raak mag ik u pas geloven indien u uw beloftes nakomt. Wedden dat het u niet lukt?


  Maak melding

 2. Hahahaahaahaaaaa…
  Deze crimineel is net zo een idioot als Trump
  Suriname gaat nooit meer great again worden met een bouta als lijder ,eerder zie ik Amerika van een machtige land worden als poepeland Suriname met een trump als lijder.
  Al 36 jaren houd bouta ons land en ons gegijzeld het is gewoon tijd dat hij zijn verdiende plaats in de gevangenis krijgt.
  Santo Boma of Alcatraz maakt niks uit.Wij hopen dat 2017 het jaar van VERLOSSING van volk en land zal worden.


  Maak melding

 3. Deze Volksleider en Volkspresiedent heeft toch geen enkele schaamtegevoel meer om zo het volk te beledigen:
  Gouden Kerst,& Dievenijzervrij maken van het land en nog meer van dat soort leugens hebben niks gebracht.
  Er is nu nog maar een oplossing en dat is dat honderd duizend mensen die door hem zijn misleid en bedrogen en voor hem hebben gestemd hem te kennen geven dat zij hem nu al naar huis sturen in plaats van in 2020.
  Hij heeft namelijk bewezen dat hij het land niet kan besturen.


  Maak melding

 4. Hahahaahaahaaaaa…
  Deze crimineel is net zo een idioot als trumpie.
  Suriname gaat nooit meer great again worden met een bouta als lijder ,eerder zie ik amerika van een machtige land worden als poepeland Suriname met een trump als lijder.
  Al 36 jaren houd bouta ons land en ons gegijzeld het is gewoon tijd dat hij zijn verdiende plaats in de gevangenis krijgt.
  Santo boma of alcatraz maakt niks uit.Wij hopen dat 2017 het jaar van verlossing van volk en land zal worden.


  Maak melding

 5. Als dhr.Bouterse deze nieuwjaars rede waar maakt en in aktie komt….dan wordt ik NDP’r..jullie hebben mij gehoord,de bevolking zal het in 2017 niet veel beter hebben er is geen geld maar er worden drastische maatregelen getroffen die niet alleen de kleine boef zullen pakken en vervolgen maar ook de grote boeven die het land oplichten.Dat maakt het voor de bevolking draaglijker …Ik kan er een paar noemen maar ik wil de president niet voor de voeten lopen.


  Maak melding

 6. Ik vind president Bouterse nogal slap optreden tegen bepaalde figuren.Ik zou als eerst de totems van VHP en NPS die onrust denken te veroorzaken, verbannen uit Suriname of mogelijk hen de burgerrechten ontnemen. Veel van deze figuren zitten op het grote geld. Uit hebzucht willen ze meer en meer geld. Met hun geld kopen ze alles en iedereen om, behalve de mensen van de NDP regering. Het is daarom niet goed voor het land als deze figuren weer regeermacht in Suriname bemachtigen.


  Maak melding

 7. Deze president is een hele wijze man en een profeet voor zijn land. Hij weet wat het beste is voor Suriname dus zal hij het uiterste doen om het beter te hebben en te krijgen voor alle Surinamers.

  Het komt zeker goed met Suriname olv dhr. D.D. Bouterse !

  Just do your job, work hard and see !


  Maak melding

 8. KUMA is een MEESTER in het verzinnen van PRAATJES DIE GEEN GAATJES vullen.

  Een KRUISTOCHT TEGEN CORRUPTIE in 2010
  Het DOE JAAR
  HET PRODUCTIE jaar
  Het Corruptie jaar

  Deze man wordt echt niet moe van zichzelf maar ik ben MOE van hem en zijn Dalton Bros.

  Wanneer wordt deze IDIOOT door het Surinaamse Volk op een Zijspoor gezet????


  Maak melding

 9. Slogan Machthebbers lange tijd : MONNIE DE !!!
  (terwijl je stiekem Miljarden ongedekt geld drukt !! ) ,
  daarna NEKS NO FOUT !!!
  (Surinaamse ECONOMIE grotendeels VERWOEST !! )
  (PRODUCTIE : 0,00000 !!!! )

  NU PLOTSELING : HET ROER OMGOOIEN ???????????

  WAAARRROOMMMM DAN, NEKS NO BIN FOUT !!!

  SOORTU ROER ?????

  ROER van WIE ??? ROER WAARVAN ??????

  ROER voor WIE ??? ROER van de SCHATKIST ???

  ROER ten gunste VAN WIE ?????

  Is dit ALZHEIMER , KINSIEEEEE ????????

  PS : STOP DE NIEUWE SRANAN SLAVERY !!!
  STOP de geplande onderdrukkingsmaatregelen van de Machthebbers !!!


  Maak melding

 10. Natuurlijk weet deze crimineel DDB wat SU nodig heeft. SU een criminele land laten worden. Zijn doel is een 2e Haïti van SU te maken of een 2e Zimbabwe met een dictator DDB naar noord Koreaans voorbeeld.
  SU gaat dit jaar meer en meer pinaren. Het wordt erger dan 2016. intussen blijven ze lenen. Het geleend geld gaat rechtstreeks naar de buitenlandse bankrekening van DDB, boefdraad enz. Want er is geen investering. SU, het wordt zwaar in 2017 voor iedereen met deze paarse alibaba’s


  Maak melding

 11. @Milton,

  Qoute:
  Deze president is een hele wijze man en een profeet voor zijn land. Hij weet wat het beste is voor Suriname dus zal hij het uiterste doen om het beter te hebben en te krijgen voor alle Surinamers.

  Je bent net zo een IDIOOT als je PLEESIDENT.


  Maak melding

 12. @RobG, de geschiedenis leert ons iets anders.

  -Bouterse, vergeet niet wat je in 2010 allemaal had geroepen op het podium. Na 6 jaar wachten is er tot heden niets van terecht gekomen.

  Bouterse, Boefdraad, familieleden en vrienden hebben zich rijk gemaakt en nu komt deze man met zogenaamde geweldige woorden.

  Bouterse heeft de meeste adviseurs en toch komt het land niet vooruit.

  Zonder de VHP;ers is Bouterse kansloos vandaar dat ook niemand is opgesloten>>>>


  Maak melding

 13. Pe de mang de”Nog 5″…gaan hun kouwlo ogen nog niet open?????
  Wie geloof nog in deze oerlelijke president?😂😂😂😂
  Opzouten de president en zijn regering


  Maak melding

 14. Domme ongeschoold mongolishe mafkees pe u verstand de,of kan j nog ni eens zien dt suriname Opgefuck is door jou president ??
  Zijn j ogen in j reet soms???


  Maak melding

 15. @RobG..tege jou gaan we eerst optreden want j praat echt behoorlijk onzin..
  U moes de wang KA NDPr..
  Je verstand is precies als di vn bouta +nv


  Maak melding

 16. het enige wat het roer definitief kan omgooien is dat hij en de hele NDP kliek van de Bosje brug springt, en RobG en Milton mogen mee springen met hun gezwets


  Maak melding

 17. Ome D dus je snuift nog steeds he.
  Als ik gesnoven had vroeger zag ik ook alles anders en dacht ik dat ik superman was. Tot dat je gefaced wordt(reality)
  Neem nog een lijntje omoe.
  Of ben je aan de bottle?


  Maak melding

 18. In 2017 het roer omgooien wie hield je tegen de Surinaamse bevolking?Jij hebt het roer in handen dus blame je zelf voor eigen falen.Deze speech is niet gericht naar het volk maar aan jezelf.Het volk interesseert het niet waar,bij wie en hoeveel je leent…ze merken er toch niks van.Het roer omgooien..ik ben benieuwd dwz dat je ballen moet tonen door je eigen frauderende NDP’ers in de bak te gooien.


  Maak melding

 19. Zou ik ook zeggen nog wel met droge ogen als ik een miljard us dollars heb verkwanselt in 6 jaar tijd en daar boven op nog de vele leningen.
  Waarvan de aflossingen op het bordje komen van de komende generaties van Suriname.


  Maak melding

 20. Bouta: “Ik zal onder geen beding een politiek van “names” en “faces” toelaten. Ik ga geen fraude en corruptie, waar en wanneer die ook zullen voorkomen, toestaan. Ik zeg u toe, landgenoten: “Names” en “faces”, fraude en corruptie zal ik hard aanpakken! Daarom Dora, wil ik nu meteen een alfabetische namenlijst hebben van de 150 meest corrupte NDPers, die het maar niet kunnen afleren om corrupt te zijn en op die manier de boel voor mij verpesten”.

  Dora: “Zijne Ecellentie Desire Delano Bouterse, dat is niet zo moeilijk, ik zal de lijst met namen nu meteen voor u voorlezen;
  1. Abrah…..

  Bouta: “Dora, stop, Stop, STOP NU METEEN. zand erover”!!


  Maak melding

 21. Kijk hem nou hahahaha zo belachelijk roer om gooien hahaha migado wat een gelul kijk z’n gezicht mi jezussssss verschrikkelijk hij rap niet eens over de verschrikkelijke overvallen op burgers en dan zeg hij dat hij het roer gaat om gooien? Hoe ga je het roer om gooien bouta? wat heb je voor ogen de komende half jaar om het roer om te gooien? hij zeg niets daarover met zijn slap gelul donder toch op man spring van de brug af met je hoofd naar beneden imbeciel.


  Maak melding

 22. Bouterse gaat het roer omgooien, maar omdat hij nooit een compas gebruikt, heeft het roer omgooien geen enkele zin, hij en zijn bende hebben geen flauw idee hoe een land te besturen, ze weten alleen hoe de macht te grijpen met als voornaamste doelde staatskas te plunderen, Bouterse zelf weet heel goed hoe rivaliserende politieke partijen te splitsen en hij is er ook niet vies van politieke tegenstanders, waar hij geen vat op krijgt, op te ruimen.


  Maak melding

 23. Ik zeg u toe, landgenoten: “Names” en “faces”, fraude en corruptie zal ik hard aanpakken!”, zei Bouterse. Het regeerbeleid zal kritisch worden bekeken.

  RobG
  Jou reactie getuigd van een zeer domme niet bij zinnen in realiteit levende menselijke kwal.
  Man man man wat komt er weer onzin uit je molen.
  Daar er niets meer te halen valt wordt ineens het bovenstaande door de president gebezigd.
  Zie het zo:
  In een kippenhok waar alle eieren reeds zijn geraapt kun je geen eieren meer vinden en vooral als je de kippen met de gouden eieren hebt geslacht.

  In plaats van de niet uitgevoerde aanpak positief begroet ga je weer de wijsvinger steken naar anderen.
  Hoe dom kun je zijn.
  Ja zelfs het achterste van een varken lijkt op ademen zoals jij je mond beweegt.


  Maak melding

 24. Bouterse je houdt die Surinamers voor de gek.Je hebt geen ballen verstand van economie en daarom gaat het zo slecht in het land.Je verduisterd al die tegoeden van het land in jouw eigen zak.Het land huilt.Kan je niet zo snel mogelijk opstappen om erger te voorkomen.Dat is mijn advies.Al 8 jaren probeer je het maar het is niet gelukt.Sital had het beter gedaan dan jouw als president van het land.Dat is mijn inschatting.Zo lang Bouterse voor het zeggen heeft komt Suriname nooit meer vooruit.


  Maak melding

 25. Nooit geweten dat deze moordenaar ook nog kon varen met zijn roer omgooien,als je daadwerkelijk het roer zou omgooien, zal je zelf als eerste het veld moeten ruimen, dan pas zal er verandering plaats vinden.


  Maak melding

 26. Het roer om gooien ,mooie gedachte ,zeker het roer van de goslar in Surinamerivier, als de goslar simbolis word voor besturen, vrees ik het ergste ,dan gebeurt er niks nakkes nadda
  Allen een gezond 2017


  Maak melding

 27. @ RobG

  “Ik vind president Bouterse nogal slap optreden tegen bepaalde figuren.Ik zou als eerst de totems van VHP en NPS die onrust denken te veroorzaken, verbannen uit Suriname of mogelijk hen de burgerrechten ontnemen.”

  Beste RobG terecht stelt u dat de president een beetje slap optreed. Hij is immers al 6 jaar bezig de VHP en NPS Totems op te jagen in het gevang te zetten. Genoeg tijd gehad zou ik denken om een belofte waar te maken.

  Zou het kunnen zijn dat zodra hij naar een VHPer pof NPSer wijst er 3 vingers terugwijzen naar een NDPer.

  Laat duidelijk zijn alle recente duidelijke schandelen waren NDP schandalen die door het zand van de President afgedekt zijn.

  De president moet eindelijk eens gaan doen wat hij nu al 2.300 dagen roept en belooft.
  Het is duidelijk dat het hem niet gelukt is Jogi, Santohki, Girjasing, Somohardjo, Rusland, Brunswijk, Pokie, etc. achter de tralies heeft weten te krijgen.
  Tijd om de dossiers Naschoolse opvang, EBS, Carifsta, Brandweer inkoop, Alize Carter /Ziekenhuis Wanica, Ambassade Parijs, Consul India, etc. nu eens uit te pluizen.

  Het lijkt mij legitiem in heet heden te beginnen en zo terug te werken naar het verleden.
  Helaas ben ik bang dat de president dan geen raadadviseurs overhoud en zijn hele kabinet ontvolkt zal raken en er heel veel dagvaardingen voor de verdachte D.D. B zullen liggen te wachten zodra Bouterse afzwaait als president.


  Maak melding

 28. Wanneer gaat Bouta die landrover Somo aanpakken ?
  Zijn achterban zit lekkertjes Bij Binnenlandse zaken en ROGB !! So-so steekpenning !!!
  Bij ROGB, komen ze tot aan huis voor stekpenning om je papieren te bespoedigen !!!


  Maak melding

 29. Het is( DÉ 01 januari) nieuwjaars- mop!!! Deze kan de book of records in!!!! Er is in SU geen hond, die deze muilezel gelooft!!!

  Forummers allen een hele goede begin!!! Allen de beste wensen!!!!


  Maak melding

 30. Één van de eerste (over de rest zal ik het nu niet hebben), met nepotisme doordrenkte maatregelen die Desi trof, toen hij net ingezworen was als president, was Ingrid een vorstelijke vergoeding toekennen (Liesbeth weigerde dat met t.w.k. te accepteren), een vergoeding, waar in het gezin van Desi, met een zeer vorstelijk presidentieel salaris als basis, geen enkele reden of behoefte, anders dan hebzucht, voor aangevoerd kan worden. Als Desi de ‘zomaar’ vergoeding van Ingrid met t.w.k. terugdraait, zal ik pas geloven dat het hem menens is de corruptie in het land aan te pakken.


  Maak melding

 31. Jij zielige mohamed waarom gun je de pl niet, stukje stront dat je bent…kijk hoeveel miljoenen hectare aan grond bouta en zijn bende gestolen hebben. Binnenland is al verdeeld tussen bouta en abrahams…


  Maak melding

 32. Als ik de reacties van RobG en Milton lees, 10 minuten na elkaar geplaatst, dan krijg ik de indruk dat Milton een tweede pseudoniem is van RobG.
  Blijkbaar zat RobG er mee dat niemand het met hem eens was en heeft hij dus maar zijn eigen vriendje gecreëerd.


  Maak melding

 33. De grootste leugenaar is weer bezig geweest om weer grove leugens te verkonmdingen om zo zand in de ogen van de on-minder gschoolde en van de ziende blindzijn achter ban te stooien, zijn gezegde zand erover, wordt letterlijk en figuurlijk op deze groep mensen neergestort, aangezien zij alles geloven wat hun leider verkondigd.

  Waar heeft de kleinzoon van desi zoveel geld verdiend om vanaf 1e kerstedag t/m 1 jan te feesten met ssw en noem maar op. Coruuptie bestrijden?? waar hoe wanneer door wie


  Maak melding

 34. @Milton

  Een wijze man met amnestie.?!Sinds wanneer hebben wijze mannen amnestie nodig!!Sinds wanneer smeken ze om vergiffenis?!
  Een profeet met amnestie?!Whahahaaaahaaa….Ai die ndp profeet moet veel gezondigd hebben zo erg dat hij zichzelf beloonde met amnestie!!
  Je liefde voor bouta heeft je blind gemaakt,love is blind!!


  Maak melding

 35. Robje-de-NDP-slaaf , bericht ons in opdracht van zijn slavenhouder een EIGEN “ADVIESJE” :

  “Ik zou als eerst de totems van VHP en NPS die onrust denken te veroorzaken, verbannen uit Suriname of mogelijk hen de burgerrechten ontnemen.”

  Jaja, het staat er ECHT, na de ZWAARSTE

  MENSENRECHTENSCHENDINGEN in Sranan, de 8

  DECEMBER-MASSAMOORD te Paramaribo en de

  MASSAMOORD te MOIWANA ,

  wordt WEER GEDREIGD met VERBANNING en

  ONTNEMEN van MENSENRECHTEN !

  Wel, slaafje, de bevolking WORDT thans al, BESTOLEN van staatsgelden en staatsgoederen, en de BEROVINGEN op straat , in bedrijven en in de eigen woningen, gaan ELKE DAG VERDER !

  De staat is al FAILLIET gemaakt, en door NEP-LENINGEN wordt VRIJWEL de GEHELE Surinaamse BEVOLKING, VERDER FINANCIEEL UITGEKLEED !

  Het RECHT op een BEHOORLIJK SOCIAAL en ECONOMISCH

  LEVEN, in een staat waar Recht en Wet gelden is AL ENIGE TIJD,

  V E R N I E T I G D, door jouw partijgenoten, slaafje !

  PS : STOP DE NIEUWE SLAVERNIJ IN SRANAN !!!


  Maak melding

 36. @Ray,
  No, deze crimineel is niet te vergelijken met trump omdat trump zijn miljoenen door hard werken heeft verdiend en ons crimineel door druga en landroof.
  Niet vergeten dat trumps zijn vader al in de jaren 50, multimiljonair was en ons crimineel zijn vader een leeg-landloper was.


  Maak melding

 37. Ben je er weer kontenlikker,lager dan jij en parbo,Damsco bestaat niet.jij lult makkelijk omdat je lekker in Holland zit met je uitkering,geloof je nou echt dat men geloof wat jij schrijf. Ik vraag mij af of jij wel vrouw en kinderen hebt,zijn al gillend weggelopen.


  Maak melding

 38. Indrukwekkende speech van deze grote staatsman. Hij heeft tenminste gezegd dat het roer om moet, ja dat moet zeker. Dus Desi haal deze president weg achter het stuur want deze corrupte president rijdt al jaren zonder rijbewijs. Het enige wat hij voortbrengt is geluid zonder ook maar iets geloofwaardigs te zeggen.


  Maak melding

 39. @ bana,
  Allemaal oppakken; ook de Bouta-lingen !!
  Gaarne beter lezen; of ben jij ook een van die stromannen van Somo geweest en nu uit hoofde van je functie doorgaat met steekpenningen op te strijken ??
  Weet je nog: grond geschonken door Plantage Ma-Retraite, op de hoek van Gompertsstr./Gijsbertusstr. speciaal aan Minov voor scholenbouw, door Somo geroofd en verkocht voor US $ 2000.000,–; heeft hij belasting hierop betaald
  met zijn stichting voor 100% winst ??


  Maak melding

 40. Oplossing:
  Bouta, Boefdraad en Abraham de 1e executeren en hun bankrekeningen bevriezen, want daar zit het geld. Deze 3 mannen hebben ons land naar klote gebracht.
  Hierna volgt oud direkteur Staatsolie…


  Maak melding

 41. Wie gelooft deze crimineel nog met zijn mooie beloften? Alleen zijn hersenloze NDP aanhang en profiteurs die over de rug van het Surinaamse volk hun zakken vullen met hulp van Bouterse. In 2010 beloofde hij voorspoed, maar het werd niet beter. In 2015 beloofde hij meer voorspoed, het werd een drama. En ondertussen is de staatskas leeg. Waar is het geld gebleven? Er wordt geen verantwoording afgelegd. Weg met deze boevenbende en daarna collectief vervolgen wegens diefstal.


  Maak melding

 42. ***daardoor adequate en doordachte maatregelen te kunnen toepassen en effectieve uitvoering van zaken te hebben. Wij gaan die maatregelen nemen, die wij moeten nemen om de economie te saneren****. ALLEMAAL groot spraakrijk en fancy woorden. schiet de rovers dood daar schoor je meer mee dan met de kwakkelende economie fancy talk. al kom VHP nu aan de macht de economie heeft jaren nodig om te herstellen. mensen uit buitenland willen wel naar Suriname komen maar niet om beroofd verkracht en vermoord te worden.


  Maak melding

 43. Bouterse je bent te laat met het rooi om te gooien.Het beste voor het land is dat je opstapt.Dat is mijn advies aan jouw want je kan er helemaal niets van.Je vult alleen maak je zak met staatsfinanciën.Als president ben je een ramp voor het land.Zie je dat zelf niet of ben je zo dom als een ezel.Je hebt in 8 jaren tijd de gelegenheid gehad om het land tot bloei te brengen maar het is niet gelukt omdat je geen economische kennis hebt en dat je adviseurs die ook niet hebben punt uit.Het volk is in de steek gelaten door een president die de oude politieke leiders als boef beschuldigde en zelf is hij de grootste boef die Suriname ooit heeft gehad.Je moet je schamen als president van zo een mooi land.Je ben de slechtste president die Suriname heeft gehad en nog steeds heeft.God moet Suriname helpen want met jouw nog een paar jaren als leider is een ramp.Dat is mijn mening als Surinamer.


  Maak melding

 44. Damsco@
  En jij weer terug naar suriname, maar pas op dan ben je je uitkering ook kwijt ,profiteur, damsco en robg een en de zelfde persoon, hansworst, pannekoek,druipneus,je bent net een hond die achter z’n eigen staart aan rent,lampie


  Maak melding

 45. Meneer Bouterse, Je voor ouders waren slaven onder de blanke heersers nu ben jij zelf een slaven heerser.
  Je kijk alleen naar je eigen vrienden de ander mag de tieves krijgen.
  Wat ik jou kan aanraden, Lul niet over de slavernij van verleden door de blanken, kijk wat jij uitspookt,
  kijk nu, naar je zelf, Die was zo en zus,
  Wie ben jij, Wat doe jij,


  Maak melding

 46. @ Damsco, “alle Stenteys zin dom”
  nee dan jij, die niet eens in staat is een naam foutloos is typen, en nog steeds niet de caps lock toets weet te vinden


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.