za 21 okt 2017 05:07
post thumbnail

Owru Yari-viering centrum Paramaribo trekt minder mensen

De Owru Yari-viering in het centrum van Paramaribo heeft dit jaar minder mensen getrokken. Van de overvolle straten, zoals de afgelopen jaren, was helemaal geen sprake. De slechte economische situatie in het land wordt gezien als de voornaamste reden dat minder mensen naar de binnenstad trokken voor de traditionele Owru Yari-viering.

Rond 11 uur ‘smorgens waren de straten nog niet vol met feestende mensen. Ook valt op dat er dit jaar minder entertainment was. De attractie van de Owru Yari viering, de pagara-estafette begon bij Spanhoek en werd overgenomen door winkelzaken aan de Dominee-, de Steenbakkerij- en vervolgens de Zwartenhovenbrugstraat.

<- klik hier om te reageren op dit bericht


14 Reacties | Plaats Reactie

 1. Dit is allemaal dankzij Bouta.
  En hij drinkt zijn dure champagne.

  zondag 1 januari 2017 om 10:57 uur.
 2. Ook de vele gefrustreerde paarse ezels, die je willen zakkenrollen, omdat ze, hoe dan ook, een Gouden Kerst en een gezellige jaarwisseling willen beleven, zoals hun veel belovende baas hen in het vooruitzicht gesteld heeft, ontnemen je de lust om naar de binnenstad te gaan.

  zondag 1 januari 2017 om 11:15 uur.
 3. Ja een heleboel Surneds zijn bang geworden en hebben Suriname links laten liggen. En gelijk hebben ze. We hebben geen zin overvallen, beroofd, in elkaar geslagen of vermoord te worden. Overigens vind ik de nieuwjaarsrede van de president een droomtoespraak. Deze zal zoals te doen gebruikelijk weer niet uitkomen. De toespraak van Santoki en de voorzitter van het Surinaams bedrijfsleven vind ik reëler.
  Surinamers , jullie gaan een pijnlijke 2017 tegemoet. Ik wens u niet alleen geluk, gezondheid en Succes, maar ook veel sterkte toe.

  zondag 1 januari 2017 om 11:38 uur.
 4. Je weet niet wat je moet geloven maar een kan ik wel zeggen: volk van suriname wordt aub wakker. Baas heeft niets meer te bieden dan luchtkastelen. Ik zie dat het volk dommer is geworden ,maar langzaam wakker worden. Su all the best voor 2017, me lobi a konde!

  zondag 1 januari 2017 om 11:48 uur.
 5. Weer zo’n flauwekul toespraak van Bouterse, hij zal persoonlijk de corruptie aanpakken,.. hoort wie het zegt hahaha. Ook heeft hij persoonlijk tegen het IMF gezegd dat de voorgestelde maatregelen het volk TEVEEL pijn doen dat kan hij niet aanzien. Mafketel, Hij wil geen opstand en blijven zitten waar hij zit, dat is wat hij wil. Maar de tientallen leningen die hij aangaat ziet hij als investeringen hahaha waarin? Je lost er je lopende leningen mee af en krijgt er hogere rente voor terug, Ik zou willen dat hij zich nergens meer persoonlijk mee bemoeid en zich gaat schamen voor alle domme uitspraken en belofte’s. Dan vind ik hem een kerel maar nu vind ik hem een Domme Domme Man.

  zondag 1 januari 2017 om 11:58 uur.
 6. Het verhaal zoals hierboven vermeld is staat haaks op een relaas van een online-medium uit Suriname die het volgende meldde, :” Duizenden op de been voor traditionele pagara-estafette binnenstad ” (incl. foto).

  Weet alleen niet of de foto gisteren is genomen of als deze uit het archief van dit medium is gehaald.

  De pagara-estafette stond gepland voor 12:00 uur, dus om enkel tegen 11 uur te gaan peilen hoe druk het is, geeft een enorm vertekend beeld.
  Is er ook om 14:00, 16,00 en 18;00 uur gepeild hoe druk het was of een inschatting gemaakt hoeveel mensen er op de been waren ?

  Wat is waar ? Wie het (zeker) weet mag het zeggen !

  zondag 1 januari 2017 om 13:05 uur.
 7. Het niveauverschil betreffende de nieuwjaarsboodschap tussen die moordenaar en Santhoki was duidelijk merkbaar, die van deze moordenaar was weer zo,n lul verhaal, waarbij hij iedereen denkt te kunnen mobiliseren, om in 2017 hard aan te pakken, om de economie weer op de rails te krijgen,maar om de staatskas leeg te roven met zijn vrienden, had hij niemand voor nodig, de nieuwjaarsboodschap van Santokhi klonk in ieder geval realistischer, mits ze daadwerkelijk deze paarse bende oprollen, want nog 3 jaar deze rovers hun gang laten gaan, betekend de ondergang van dit land.

  zondag 1 januari 2017 om 13:47 uur.
 8. De surinamers worden wijs,maak ze wijzer in 2017 lieve god ,net zo wijs de brazilianen in 2016.

  zondag 1 januari 2017 om 17:31 uur.
 9. God help Suriname

  zondag 1 januari 2017 om 17:42 uur.
 10. Ik heb in 2015 de “pagara estafette in Paramaribo” mee gemaakt..leuk voor 1 keer. ..niet voor herhaling .

  zondag 1 januari 2017 om 21:37 uur.
 11. Een mens heeft een vrije wil.Ze hebben gekozen voor dit bestuur,dit leven.Het is gemakkelijk de Heer voor alles aan te roepen.Een volgende keer is het BEZINT EER GIJ BEGINT!!

  zondag 1 januari 2017 om 22:20 uur.
 12. Om vooruit te komen zal elke tegenslag als een uitdaging moeten worden beschouwd en niet als lotsbestemming.
  Berusten in een negatieve situatie is het opgeven van de veerkracht om te streven naar verbetering van het leven.

  Berusting werkt mentaal verlammend.
  Ik wens u een uitdagende 2017 toe.

  zondag 1 januari 2017 om 22:21 uur.
 13. Geld was niet bedoeld om in rook te laten opgaan. Mensen krijgen het door.

  maandag 2 januari 2017 om 02:12 uur.
 14. Volgens mij trekt waterkant ook minder posters tegenwoordig.

  maandag 2 januari 2017 om 23:22 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ads:

Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com