Toppers bij 30 jaar Radio Bangsa Jawa

4

Ter gelegenheid van 30 jaar Radio Bangsa Jawa vond afgelopen weekend ‘The Night of The Stars’ plaats in Partyzaal Kristal te Amsterdam. Daarbij waren vele Javaanse toppers aanwezig, zoals Aidah Amatstam, Marlon Eskak en Ilse Setroredjo. Aidah Amatstam trad op met de Indonesische zangeressen Indah Onny en Ira Herlina. Als de Diva’s zongen zij de klassieker Sranang, Mi Lobi Yu, van Ragmad Amatstam.

Ilse Setroredjo had een primeur: Zij heeft samen met Oesje Soekatma een nummer opgenomen, dat begin 2017 moet worden gelanceerd. Verder maakte zij ook bekend dat Oesje haar band Flavour gaat versterken. “Ik moest wel eerst kijken hoe de band speelt en of het goed voelt”, zegt Oesje Soekatma. Het is na ongeveer anderhalf jaar dat hij weer op het podium staat. “Ik weet dat de mensen blij zijn als ik optreed. Ik ben publieksbezit geworden. Ik heb enkele hits en sommigen zien mijn nummers als hun levenslied.”

Net als alle artiesten weet hij dat Bangsa Jawa een belangrijk medium is voor de gemeenschap en hoopt hij dat Bangsa Jawa nog heel lang door mag gaan! Bekijk de reportage van RBU TV, waarin Jakiem Asmowidjojo in gesprek gaat met o.a. Oesje Soekatma en Anisha:

(FOTO: Anisha en Aidah Amatstam (c) Melvin Toemin)

Bekijk ook:


4 REACTIES

  1. Bangsa Jawa Amsterdam gefeliciteerd met je 30 jarig bestaan.
    Hoewel 1975 is 41 jaar geleden.

    De Su Javanen hebben jouw muziek nodig. Helaas zijn er met de dag minder van hun en worden hun plaats overgenomen door de NL javanen de nieuwe generatie Indo Jav en Suris.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.