Sinterklaasfeest zonder Zwarte Piet in Suriname

26

Ook in Suriname werd deze week het Nederlandse Sinterklaasfeest gevierd. Het komt echter steeds vaker voor dat de Sint zich laat vergezellen door superhelden en stripfiguren, in plaats van de omstreden Zwarte Pieten. De Sint deelde afgelopen maandag cadeautjes uit tijdens een uitbundig Kinderdagfeest, dat in hartje Paramaribo was opgezet door Mac Donalds. Hij werd daarbij geassisteerd door Superman en Ironman. Ook op scholen en andere locaties in de hoofdstad dook de Sint op, bijgestaan door Donald Duck, Mickey Mouse, Winnie the Pooh of clowns.

Bekijk ook:

26 REACTIES

 1. WEG MET DIE POPPENKAST JA !!!!…GOED ZO BOUTA,..NU NOG ONZE KAROE MATIES OP CURACOU EN ARUBA.,..DING PA DAT E SRIEBIE ETE.! BAJA…RAY,..DAN MOET JIJ IN NEDERLAND VIEREN MIE MANG.


  Maak melding

 2. Ndp blakkamang na wang mpp volk. Alles wat te maken heeft met voormalig moederland zijn een aanstoot voor deze mpp blakkamang ndp roverheid. Ndp en lijder zondoe blakke moro tara, deng mpp paarse blakka moro tara duivels. Damsco e njang dringie paars blakka ka


  Maak melding

 3. Clean the files. Met andere woorden, verschoon het historische en huidig archief van racistische gebruiken en tradities. Vertrap daarnaasst de ideeën van de huichelars, de foetoe boys, de schertsfiguren van het kolonialisme die denken dat racisme niet bestaat.


  Maak melding

 4. @damsco

  heb jij nooit sinterklaas met zwarte pieten gevierd???
  Jullie moeten altijd overdrijven.

  Jij en andere hebben zoveel te ouwehoeren over NL. Wat doen jullie dan nog hier.
  Jullie horen hier niet thuis. Misschien heeft Bouta nog een job voor je.

  Wilders heeft gelijk. Jullie willen de hele NL cultuur veranderen. Neem al die moslims ook mee. Zodat NL weer is zoals vroeger. De eerste Su generatie heeft nooit wat van gezegd. Nemen jullie daar een voorbeeld aan.

  Mijn vraag aan jullie:
  Hoe komt het dat donkere mensen zich altijd gediscrimineerd voelt?


  Maak melding

 5. Rob.g. …..je kan doen wat je wil….de geschiedenis kan je net uit de archieven wissen noch veranderen mi boi. …..de geschiedenis is om Ervan te leren en te proberen de misstanden te voorkomen in het heden en in de toekomst. …..het verleden verklaart het heden. ………chauvinisme en mensenverering hebben in de loop der tijden heel veel schade en leed veroorzaakt. …..heb je niet opgelet en onderzocht tijdens de geschiedenis les op school? ???,het is niet te laat daarvoor. …als je ooit naar Su komt. ….kom Dan les bij me halen. …gratis en voor niks. …..misschien dat de DiDiBri verering van je dan verdwijnt. ……


  Maak melding

 6. Opa. ..Rob. …want het trieste is dat je het nestle. ..ptata.die je zo bekritiseerd en uitscheldt voor kolonialisme en affect op de surineds… in datzelfde nestle Ben jij gevormd………Lees de bowen van Franz fan on maar…..vwrworpenen der aarde…..en zwarte huid.blanke maskers. …Dan zal je zien hoeveel kolonialisme zelf in jouw schuilt…….


  Maak melding

 7. Als zwarte piet met geld zou strooien i.p.v. pepernoten dan was er geen anti-discriminatie. Dan staan al die zwarte brulapen vooraan om als eerste te graaien.


  Maak melding

 8. Robg@
  Als je het verleden niet respecteert,hecht je ook geen waarde aan de toekomst, denk daar maar eens goed over na professor,wat is er nu ineens slecht wat 10 tallen decennia lang leuk was ,huichelaar profiteren is alles wat je kan niks nut.
  Kinderen discrimineren niet ,het zijn de volwassenen die het in stand houden ,en daar doeñ jullie aan mee ,en noch wat Julie hebben het uit gevonden uilskuiken


  Maak melding

 9. Elke situatie is een schepping, een energie, atoom of geest. Je ontmantelt het en maakt het krachteloos wanneer je bewust wordt dat je door je eigen wil en verstand een keus maakt voor het scheppen van goed of kwaad. Buiten het verstand en de wil schep en geef je levensruimte en gestalte aan situaties die opbouwend of vernietigend zijn. Dit is geheel afhankelijk van je aard .Wat eenmaal geschapen is blijft voortleven totdat je bewust geen levenskracht of aandacht aan geeft. Verjaag met woorden de zwarte piet uit je eigen hart en gedachte, ontmantel het, als het niet jouw schepping is.


  Maak melding

 10. ok, zwarte piet is weg
  is nu ook je complex verdwenen
  ziet het leven voor jouw nu er rooskleuriger uit
  nee he, alles blijft precies hetzelfde
  wat heb je eigenlijk gewonnen
  niets, je complex draag je je hele leven me je mee en bent en blijft een gevangene van je opvoeding.


  Maak melding

 11. Zwarte piet is verdwenen naar de hel!!!

  Bouta is sinterklaas en laat De rioolgasten zoals Damsco/parbo en RobGoGoman zijn stront vreten en pis zuipen met de kerst!!!


  Maak melding

 12. Noemen de surinamers dit nog steeds Sinterklaasfeest?
  Sinterklaas zonder zijn zwarte pieten is geen sinterklaad feest meer.Dit is een verkapte,verkrachte vorm van het nederlanse sinterklaas feest op zijn surinaams omringd door amerikaanse sprookjeshelden.Wij hebben toch een amnestie held nu hij niets meer te doen heeft kan hij toch voor de surinaamse NDP-KLAAS gaan spelen en met de sprookjeshelden zoals RobG.Damsco in zijn pannekoek outfit.Paraman en Parbo?Nou dit is ndp klaas op zijn best.


  Maak melding

 13. ik heb zwarte piet nooit als een agressor gezien,
  daarentegen krijg ik rillingen van die agressieve black panthers in hun soldaten pakkies.
  en om nou te zeggen dat bouterse de sint is, is wel heel erg tegenstrijdig met het verhaal
  maar het is wel een leuke december joke


  Maak melding

 14. @RobG.Het sinterklaasfeest heeft zijn oorsprong in Nederland.Wie the hell ben jij om je eigen versie er aan toe te voegen.Dan moet het kinderfeest geen sinterklaasfeest genoemd worden in Suriname.En waarom zit een sinterklaas daar en wat doen de buitenlandse helden daar.
  ga maar lekker de ndpers voor de gek houden met jou versie van sinterklaas feest.Sinterklaas en zwarte piet horen bijelkaar netzoals de ndp en Ocer .Zondet de 1is de andere verloren.Wees blij uitkeringsgenieter dat Nederland het Kwakoe festival nog erkend.


  Maak melding

 15. @Wiep-Ding
  Reken maar als bouta klaas met zijn ndp helpers zou lanslopen bij mijn kinderen op school zou ik mijn kinderen nooit meer daar naar school sturen.Ik zou het uitroepen tot nationale rouwdag.


  Maak melding

 16. @@ er is een neppe en valse @wiep ding op deze forum en doet als de originele Wiep-Ding!!! Een echte lafaard!! durf niet met eigen nick te komen!! het zijn echte mietjes!! De bouta kontlikkers!!! en mijn hielenlikkers!!

  @@ Ray!! Bouta de sinterklaas die de Suries zijn poepie laten ruiken en loopt met een lege zak!! voor hen en ook de NDPers wier op hem gestemd hebben samen!! Ik hoop dat hij straks met zijn boefjeetjes voedsel vergiftiging oploopt tijdens de feestdagen, zoals je gelezen hebt, wat zij allemaal aan geld in hun zak hebben gepropt!! terwijl de arme Suries staan toe te kijken met open mond en lege maag!!!


  Maak melding

 17. Robg@
  Als je je eigen historie niet kent,hoe ken die van een ander corrigeren,als je je zelf niet kan corrigeren,hoe doe dat dan bij andere,hoe heet dat ook al weer ,hand in eigen boezem steken.
  Volgens mij vertrouwen je je zelf niet meer professor.wij geen zwart Piet ,dan spelen wij Hollander ook niet meer voor sinterklaas


  Maak melding

 18. @@Mpp
  5-12-2017 “De Goed Heilige Man” in Suriname met zwarte plattelands Hindostanen als zijn knechten.Dat is pas echte Emancipatie!!!

  MPP!! als de bovenstaande zo was, dan had een ieder volle maag op de komende feestdagen, maar dan ook iedereen!!! want de Hindoestanen zijn harde werkers!! groente, vis, vlees, rijst, vruchten, daar kom je niets aan te kort!!! alleen is er een boef die geen gras laat groeien! laat ook niets voor de arme Suries en de mede mens in SU!! Heel jammer!! en ook jammer dat ik niet de Sint ben!! anders was alle Suries dol gelukkig vooral met de komende feestdagen!!!

  Tranga lobi … sondro moni!!!


  Maak melding

 19. Waarom moet Sinterklaas nog steeds blank zijn?
  Geloven jullie nog in een engel?

  Vroeger was het Gudu Pa. Is toch beter dan die neokoloniale braaksel.

  De benaming sinterklaas moet worden geschrapt uit de Surinaamse cultuur.


  Maak melding

 20. Baas B
  Als dit jullie cultuur is, moet je trots op zijn dat jullie die bakraas er getrapt hebt ,het getuigt van hersens knap hoor,e n als jullie alles wild schrappen wat koloniaal is ,heb heel veel tijd nodig om de geschiedenis te herschrijven sukkel


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.