Drinkwaterbronnen Suriname lopen snel leeg

19

PARAMARIBO, 28 nov – Ondergrondse drinkwaterbronnen raken in hoog temperatuur leeg. Volgens Marlon Oosterling, directeur van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij zijn de huidige bronnen binnen enkele jaren al niet meer te gebruiken. Nu al zijn maatregelen nodig.

Aan alternatieven valt niet te ontkomen. “In Columbia is men momenteel ook druk bezig met de ontwikkeling van het gebruik van oppervlaktewater. We komen er niet onderuit om hetzelfde te doen. Studies hebben onlangs uitgewezen dat het waterpeil van onze ondergrondse bronnen te Powakka aan het dalen is. Ook in de gebieden die uitgemijnd zijn door bauxietbedrijf Suralco zien we het waterpeil dalen”, zegt Oosterling tegenover de Ware Tijd. Het zijn tekenen aan de wand. Zoetwater kan niet lang meer volstaan.

Behalve uitputting speelt ook verzilting een rol. Door natuurlijke invloed raakt het water steeds zouter. Als alternatief geldt nu vooral oppervlaktewater en dan vooral rivierwater. Voor het water arme Commewijne wordt het al als de bron van de toekomst gezien. Daar wordt met hulp van een Belgisch waterbedrijf nu druk aan gewerkt. De details voor de opzet van een raffinaderij worden nu uitgewerkt om die dan voor te leggen aan de regering.

Bekijk ook:

19 REACTIES

 1. De goud mijnen en bauxit verwerkers moeten hun afvalwater
  Reinigen,daar is haast bij geboden ,de natuurlijke bronnen zijn straks zoniet nu al vervuild met kwik en andere mijnbouw afval stoffen .
  Haast is geboden,anders kun je zoetwater transport ook wel vergeten.


  Maak melding

 2. Zelf honger lijden met je gezin (Suriname en haar inwoners) maar toch nog doorgaan met het verkopen van voedsel.
  Ga zo maar door, de opbrengst is alleen voor het gezinshoofd (president) en de overige gezinsleden mogen allen de pijp uit ten bate van de gezinshoofd.
  Dit is nieuw vooruitstreven en denken.


  Maak melding

 3. Ondergrondse drinkwaterbronnen raken in hoog temperatuur leeg. Volgens Marlon Oosterling, directeur van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij zijn de huidige bronnen binnen enkele jaren al niet meer te gebruiken. Nu al zijn maatregelen nodig.

  Oosterling!, pomp dan gewoon zoetrivierwater uit de Surinamerivier/Surinaamse rivieren en kreken weer in deze half volle of half lege of voor driekwart of meer lege waterbronnen.

  Zo eenvoudig is het.

  DDB heeft wel lef om onder deze omstandigheden zoetwater uit de Surinamerivier/Surinaamse rivieren naar Barba dos te willen exporteren.

  Waarom niet eerst orde op zaken stellen in Suriname, cq iedereen in Suriname kwaliteit drinkwater?

  In Nederland zijn er veel van een bepaalde soort SuriNed die in de schuldsanering zitten of deze aanvragen. Waarom kunnen deze mensen niet een behoorlijk leven leiden, inkomsten = gelijk aan uitgaven of inkomsten hoger dan uitgaven en daardoor te kunnen sparen of nog een baan nemen, bezuinigen op bepaalde kostensoorten, enz?

  Ja, een klein beetje boekhoudkundige kennis/ inventaris, inkomsten en uitgaven, kostensoorten enz is voor hen te moeilijk, ofschoon dat ook in Suriname het geval is, zie maar bij de EBS, Enz.

  Voor een bordje linzensoep, een half plastic beter zopie, een paars petje, paarse t-shirt en boeke muziek moet je dat soort gasten wel zien. Daarna huis waarts keren en weer wachten wat de dag van morgen zal brengen. In Suriname waren ze kansloos, maar in Nederland redden ze het ook niet, omdat hier wel enige kennis nodig is, cq van inkomsten en uitgaven.

  Regeren is vooruit zien, meneer Oosterling. Daar is wel kennis voor nodig om op tijd de juiste beslissingen te nemen, waardoor er geen stagnatie ontstaat.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 4. @234565 of 7?
  “Als Bouterse zegt dat de ontwikkeling van het land sinds 1980 is ingezet, dan denk ik dat hij blijkbaar dronken was op Onafhankelijkheidsdag.,zegt Arnold Kruisland en we zijn het met hem mee eens.
  “Domme mensen kunnen alleen zeggen dat elke keer dat de Nationale Democratische Partij (NDP) aan de macht komt, dat het niet slecht wordt, maar juist beter gaat”, aldus Kruisland.
  Ook hier mee eens met hem
  Volgens Kruisland is het nog erger wanneer het staatshoofd met pakketten komt voor het volk, maar diezelfde pakketten door zijn eigen partij mensen ook worden gejat..
  Als hij dat vooruitgang noemt, dan heeft Bouterse een raar begrip van vooruitgang”, aldus de NPS’er.
  Toen president Desi Bouterse zich naar zijn zitplaats begaf na het inspecteren van de troepen, werden borden met opschriften opgehouden. ‘Hiervoor is er wel geld’?, ‘Zoveel adviseurs, wat doen ze?’ en ‘Pe a moni de?’
  De gewezen diplomaat vindt het optreden en de boodschap van deze groep moedig en correct.
  Volgens de politicus heeft de huidige president meer geld gehad dan wijlen premier Henk Arron tijdens de onafhankelijkheid in 1975. “Echter heeft de NDP-voorzitter dit alles in vijf jaren opgemaakt en de staatsschuld de lucht ingegooid. In die vijf jaar is ook de deviezenvoorraad teniet gedaan en is de goudvoorraad ook verkocht. Er zal een dag komen waar hij echter alleen zal staan met zijn corrupte vrienden, omdat het volk dit gedrag niet langer zal accepteren”, aldus Kruisland.


  Maak melding

 5. De zoveelste paarse kolder en paarse pis en schijtvoer voor die oerdomme leeghoofdige paarse debielen en dwaze idioten die deze roversbende als roverheid hebben gewild. Wo ka. Alleen paars dood en verderf hebben deze paarse stommelingen over zich heen laten komen, wo ka


  Maak melding

 6. geen probleen.
  Farao al Bouta gaat water importeren uit China of uit Afrika.
  De NsDaP komt straks met partij water. Er zijn 3,5 jaar om alles verder te vernietigen. Dus er is haast geboden.


  Maak melding

 7. Een van de grootste zoetwater voorraden op wereld heeft geen zoetwater om te drinken….

  Doet me denken aan Afrika, in een van de rijkste continenten van de wereld heerst hongersnood.

  Wie houd wie voor de gek


  Maak melding

 8. Wel als de zaken zo voorstaan waar blijft de raamwet waterhuishouding? Worden reserves opzij gezet om installaties te kopen voor drinkwater voorziening? Waarschijnlijk wordt het weer lenen!


  Maak melding

 9. SU heeft water overlast!! su komt water te kort!! Su exporteert watra naar buitenland!! bouta drinkt whiskey met water!!!!

  Su heeft een probleem van overstromingen! Su1500 mtr boven zeespiegel!! van idsingastraat , tourtonne, az, ringweg, kwatta. zw.hovenburgstr/ maretraitte/ 8, ik hou effe op!! allemaal na 2 uren regenen alles onder water. ik vertel dit wat ik zag!! elders is veel erger!!! alle huizen onder water!! jawel hoor< Wie durft tye zeggen dat met SU goed gaat!!! met Su gaat goed toch RobGay, Damscop, poriman larhbo. mazka en jullie soorten!!! weet je wat? verzuip in je eigen stront!! Er is een olifant van de VHP en die kan je gaan boelen!! let wel!! het is dieren mishandeling!! zit straf op!!!! dierenneukers!! ik hoop dat jullie impotent worden door trekken!!!


  Maak melding

 10. @@ ray!! hou toch op kerel!! hoe kunnen de dorstige surinamer naar Barbados voor een flesje drinkwater …

  Ze hebben niet eens een schone onderbroek!! ook geen eten!!! na soso begie!! thuis slapen zij ook niet veilig, geen rust bij je eigendom!! soso tjoors, ding kaolo negre’\s en jukas. Bouta heeft alles van hen afgepakt!!! Wat wel gratis is, is de regenwater!1 alleen beetje moeite voor doen om op te vangen!1 Ik denk de SUUs zo lui zijn om dat te doen, op de boiti mensen na!!! Soso kunta kente!!!!


  Maak melding

 11. Baas en mpp roverheid gaan het volk en zijn oerdomme aanhangers paarse pis vol kommer en meka schulden geven om te drinken. Het is een crimineel paars misdadig regiem die al die paarse stommelingen hebben verdiend, het domste volk van de hele wereld. Kondre klarie, didibri e bari want hij weet dat zijn tijd nog kort is, dus zal hij vele slachtoffers maken onder dit paars verdoemd en paars vervloekt volk dat stemde…..soso lobi ddb. Do ka, wahahahahahahahahahahahahahahahaahhahahahaha


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.