Nationale Partij Suriname verwerpt ‘deze situatie’

48
SONY DSC

PARAMARIBO, 25 nov – De Nationale Partij Suriname, NPS, verwerpt de situatie in het land “met klem.” Het is niet wat de partij die Suriname leidde naar staatkundige onafhankelijkheid, voor ogen had. Die onafhankelijkheid lijkt nu verdwenen als sneeuw voor de zon.

Veel wordt ergens anders beslist. “Plannen voor opbouw, ontwikkeling en groei van dit land worden mede bepaald door de wil en eisen van externe mogendheden. Een noodsprong van een in het nauw gedreven regiem. Er is geen uitzicht op betere tijden. Ons volk moet het hebben van beloften die maar niet worden ingelost”, stelt de NPS. De samenleving betaalt een veel te hoge prijs voor wanbeleid.

“Burgers werken zich kapot om te kunnen overleven”, aldus de NPS. Door het wanbeleid zijn velen hun onafhankelijkheid kwijtgeraakt en moet zij zich vernederen. “Het zoeken naar een “steuntje” bij relaties en vrienden is aan de orde van de dag. Deze situatie wordt in stand gehouden door de huidige regeerders en zelfs nog verergerd.” Wat nu te doen staat, is land en volk hun onafhankelijkheid terug geven.

Bekijk ook:


48 REACTIES

 1. Surinamers, een vreemd volk.Je zegt ze dat morgen Suriname zaL vergaan en ze gaan vandaag nog feesten.
  Echt surinamers die denken dat je geen moeite hoeft te doen om de situatie te veranderen. Ze geloven heilig dat bovenaardse krachten alles goed zullen maken.
  Het leven van de surinamers bestaat uit.
  protesteren en feestvieren.


  Maak melding

 2. Die gangster Arron heeft die onafhankelijkheid de strot ingeduwd.van Su. Dit was ook een criminele daad. Arron en bouta hebben beide de gave om mensen zand in de ogen te gooien en de mensen dom te houden


  Maak melding

 3. Ach, hou toch op ..
  Wat doet de NPS en andere oppositie partijen. De huidige regering fraudeert openlijk, is schuldig in vervalsing en witwassen. Maar niemand die iets concreets onderneemt.


  Maak melding

 4. Allemaal 1 pot nat…de leerling overtreft de meester.Ik zou nog een keer naar de stembus gaan en dat voor de Vhp.Een ander alternatief is er niet.Ik blijf erbij dat ook de Vhp aan vriendjes politiek doet maar ze zorgen er wel voor het land draaiende te houden en niet de afgrond in te storten.Dan zou het voor mij de tweede keer wezen dat ik in Suriname mijn stem uit breng.Ik had echt gepland in 2018 mijn entree te maken maar die GAST heeft al mijn plannen geboycot(Pssttt..ik wil niet in een land wonen met DDB als president)👊


  Maak melding

 5. Daar hebben we onze PATHOLOGISCHE LEUGENAAR van NPS – Na Poor Sani die op STERVEN na DOOD is.

  Gelukkig heeft de Surinaamse bevolking VOORGOED AFGEREKEND met deze NIETSNUTTEN en ONDERKRUIPERS van het KOLONIALISME.

  Dat Suriname haar ECONOMIE versterkt door LENINGEN aan te gaan is IETS ANDERS dan Den Haag PLAT te lopen en te TERRORISEREN om GELD, in plaats van de HANDEN uit de MOUWEN te steken.

  Eerst werden VALSE VERHAALTJES verteld dat NIEMAND zaken zou willen doen met SURINAME. Nu juist het TEGENDEEL wordt BEWEZEN krijgen ze bij de NPS – Na Poor Sani PANIEKAANVALLEN en STIMULEREN zij CRIMINELEN tot het PLATLEGGEN van ACTIVITEITEN van de Surinaamse OVERHEID.

  Dat het NEO-KOLONIALISME zo DIEPGEWORTELD zat bij de voorman van de NPS – Na Poor Sani de heer Rus(t)land en zijn partijtje zou zelfs de GROOTSTE FANTAST niet hebben vermoed.

  Dat het LUILAKKEN LEVENTJE (ontwikkelingshulp) een GEPASSEERD STATION is, dringt nog steeds niet door bij deze LUILAK bij UITSTEK van de NPS – Na Poor Sani Rus(t)land.

  Met deze SURINAAMSE REGERING is ONTWIKKELING op KORTE zowel LANGE termijn GEWAARBORGD. Dat “Keulen en Aken niet op één dag gebouwd” zijn, is tevens een NUCHTERE en keiharde REALITEIT, geldend voor ieder LAND.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 6. Do the RIGHT thing!

  Je bent een uilskuiken. Bouta met zijn beleid trekt zeker volle zalen. De NDP heeft Suriname al drie keer naar een faillissement gebracht.


  Maak melding

 7. Surinamer hebben geen ballen- daarom zijn ze in deze situatie terecht…doen niks en alleen maar praten kom van zelfs terecht….dat yu e denki…zal wel lang wachten hahahaha


  Maak melding

 8. Een Volk Dat Voor Tirannen Kiest Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht

  Suriname onder DDB en de gangsters is:
  – Een Rovershol met Rovers, die aan hun enige eigen belangen denken,oa rijk te zijn, uit ge gevangenis van Nederland, USA, SB te blijven,
  – Armoede bij het Surinaamse Volk,
  – Hoge leningen bij buitenlandse Banken, Islamitische bank, enz,
  – uitverkoop van natuurlijke hulpbronnen aan buitenlandse multinationales, oa: IAMGOLD, Newmont, zoetwater uit de Surinamerivieren aan Amazone Resources, die de hele controle en beheer in handen heeft,
  – rondhout aan vrienden van DDB en aan China in de uitverkoop gedaan,
  – grote hoeveelheden domeingronden aan vrienden van DDB geschonken,
  – alle kanten op gaan behalve de goede kant,
  – in alle winkels lege winkelschappen leeg,
  – hoge valutakoersen, Euro. US-dollar,
  – ontwaarding SDR,
  – geen medicijnen,
  – hoge criminaliteit in het land,
  – slechte naam van Suriname internationaal,
  – alle criminelen die vrij komen en vrij rondlopen in Suriname,
  – geen enkele vooruitgang en ontwikkeling,
  enz, enz, enz,
  – kortom alleen dieper naar de afgrond glijden zonder enige redding, houd vast en hoop.

  Sranan 3 maal skreer
  A People dé pina, Goejaba tin.

  DDB/Smeergelden Ballast Nedam, Drugscriminaliteit, ruilhandel militaire wapenhandel aan de Farc in Columbia voor drugs, 25 februari 1980 staatsgreep, 8 december 1982 moorden, November MoiWana86 Moorden, 3 x skeer Sranan Economia, Jules Wijdenbosch, Smeergelden Ballast Nedam, Alibux, Jozefzoon (schoolboeken), Ramon Abraham/Helikopter, Na So Mo Fo/Por Lai.

  DDB en de rovers Oe Tik Oe Bondroe Dan Oe Hoepel Op.

  Sranansma Oe Wiki en wees niet apathisch en kom in actie voor een beter leven voor u (klein)kinderen en u zelf, een democratische rechtsstaat, de grondwet van Suriname zonder, gewijzigde amnestiewet, zonder terugroepwet, geen moordenaar als president, Internationale verdragen, oa mensenrechten, niemand staat boven de grondwet van de republiek Suriname., enz

  Ik wens de Surinamers een bezinningsvolle dag toe en oe bondroe Foe Drai en Par A Boto Go na boen Koers met betere leiders en de juiste korte termijn, middellange, lange termijn plannen en sommige doelen gelijktijdig plaats vinden.

  Time4Chan/ges

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 9. Een negatief beeld uit je wigen omgeving Ray er zijn heel veel surinamers die wat doen en wat willen maar surinaamse bewindvoerders zijn net als kinderen in een snoepwinkel zonder supervisie. Alle handen zijn in de snoeppot. En als er een afspraak is verandert het bij een klein beetje hulp als sneeuw voor de zon. We kunnen velen bewoorden als halfwas ze maken niet af wat ze beloven te doen en elkaar steunen doen ze helemaal niet vingertje wijzen als het verkeerd gaat maar als het goed gaat heb je lachende gezichten en ja knikkers. Ze zien niet dat er zwaardere tijden gaan aan breken.geef iedereen 10000 euro en zeg ze dat volgend jaar er geen geld meer is of de keus 500 euro levenslang is er 80 procent die die 10000 euro neemt.


  Maak melding

 10. passant, jij hoeft met je TRAUMA niet te vrezen voor TIRANNEN. Suriname is GEEN KOLONIE meer.

  Of bedoel je ZWICHTEN voor die GELDMONSTERS (TIRANNEN) uit jou RACISTISCHE VHP – jou RACISTISCHE Valse Hoop op Paé-partij? Daarvoor zou een REGERING met OVERGROTE MEERDERHEID GEKOZEN, nooit voor mogen vrezen.

  passant dat jij een (ver)SLAAF(de) van LASTEREN bent, is een gegeven waarmee je MEE moet leren leven.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 11. Gecondoleerd met de onafhankelijkheid die sinds 1980 is verworden de afhankelijkheid van militairen. Allen die na 1980 hun diploma hebben behaald hebben niets aan gehad in Nederland en daarbuiten. Ano geldig neks. Het werd niet erkend, ook vandaag de dag niet. Velen waarschuwden voor de gevolgen die zouden komen als het volk de militairen zou omarmen, zoals in Afrikaanse en Zuid Amerikaanse landen het geval was en is. Vele politici en notabelen lapten die raadgevingen aan hun laars en weer anderen zijn op 8 december afgeslacht. Het was een verschrikkelijke tijd na 1982, behalve censuur was er ook schaarste van a-z. en onderdukking door deze misdadigers. Nog meer ellende brachten deze militairen olv de lijder van de zgn. revolutie. Oorlog in het binnenland zorgde voor nog meer ellende. Veel van die oerdomme paarse stommelingen die op deze lijder hebben gestemd zijn revo kinderen, geboren en opgetogen in de jaren tachtig, daarom kozen deze oerdomme debielen, idioten en delinquenten bewust, voor de paarse partij der misdadigers, moordenaars, dieven, criminelen, rovers en mensenrechtenschenders. Dit is wat de onafhankelijkheid heeft teweeg gebracht. Wang mpp revo. Velen vluchten sinds 1975 het land uit en komend jaar zullen wederom vele jongeren wegtrekken. Als je als paria geboren wordt eindigd je leven als een paria. Zo ook verworden Suribabwe na 41 jaren is verworden een bedelstaat olv van misdadigers, met dank aan het paars bedel oerdom volk, het domste volk van Zuid Amerika gevolgd door Haiti. De toekomst ziet er paars zeer kut misdadig en verarmd uit voor al die oerdomme dwaze volgelingen, wiens hersens in een paarse krent zijn verschrompeld. Wo ka, ook met dank aan wijlen Aaron voor Bouta.


  Maak melding

 12. NPS jullie hebben volkomen gelijk!!!!

  Maar jullie Nengre Partij Su zouden het geen haar beter doen. Dus niet doen alsof jullie het beter kunnen.

  Geef de hindustanen de kans om Su te regeren. Want de volgende grote bedreiging voor Su zijn de yukas. Zij vormen nu de grootste groep in Su. En als deze domme groep aan de macht komt dan wordt Su nog erger.


  Maak melding

 13. Sortu partij pori Sranan? NPS!
  sortu partij prei doti naga onafhankelijkheid? NPS!
  sortu partij e krei now? NPS!
  sortu partij e introduceer corruptie? NPS!
  sortu partij den Sneisi mag abi? NPS!


  Maak melding

 14. Over partijen gesproken :

  Wie benoemt een veroordeelde drugscrimineel tot de leider van een land ???? ( je krijgt dan JUNKY-beleid)

  Wie maakt alle Monetaire Reserves binnen een jaar op, aan ONPRODUCTIEVE prul-bestedingen ?????

  Wie drukt ruim DRIE MILJARD aan ONGEDEKTE bankbiljetten, nadat zij de staatskas hebben LEEGGEROMMELD ?????

  Wie zorgt door WANBELEID voor een INFLATIE van RUIM 77 % ?????

  Wie zorgt door WANbeleid voor een Economische KRIMP van ruim 10 % ???????

  Wie geeft tijdens een BORREL-avond al ons ZOETWATER weg aan een KOLONIALE FIRMA ?????

  Wie brengt alle bezittingen, bos, grond, water, grondstoffen en staatsbedrijven van Sranang in gevaar door ons FAILLIET te maken en door daarna LENINGZIEK TE HANDELEN, terwijl er GEEN PRODUCTIE op gang wordt gebracht ????????

  Wie gedoogt openlijk CORRUPTIE en ROOF van staatsgelden en goederen ??? Zand erover !!!

  PS : ELK FAILLIET LAND IS EEN PROOI VOOR oa Oppenheimer (mega rentes) en Chinese Dragons
  (overname grondstoffen en bedrijven) !!!!


  Maak melding

 15. @@Do the RIGHT thing!!! Inderdaad!! je hebt volkomen gelijk dat Suriname geen kolonie meer is!! Voor het eerst ben ik met je eens!!! Maar vergeet 1 ding niet en te nimmer, dat jullie wel de slaafje van je baasje De Boef Bouta bent!!!

  Langzamerhand heeft hij jullie wel de kontlikkker van hem gemaakt!! Flikker toch op met je geen kolonie meer idioot!!! In de koloniale tijd was het veel en veel beter!!! Mol de ondergrondse blinde onderkruipsel dat jij bentl!!!


  Maak melding

 16. de toekomst van mijn is land veel somberder dan het lijkt..

  de lijders hebben al het rijkdom gratis weg gegeven wat er te geven is..

  voor de komende generatie is er niks meer te halen of weg te brengen..

  ga maar zelf na,, geen goud, hout, water, bauxiet, bijna ook geen vis meer..,, wat moeten de kinderen na ons nog doen in het land..

  de huidige generatie is werk schuw,, zelf een cassave plant men niet meer..

  aan landbouw wil niemand zijn/haar hand vuil maken..

  wat er blijft er over om je zelf op niveau te brengen..

  de gemiddelde ontwikkelden zijn zo zoetjes aan uit het land vertrokken hun heil elders gaan zoeken..

  wie zal straks de kruis dragen ..


  Maak melding

 17. @Do the right thing
  Dat “Keulen en Aken niet in een dag gebouwd zijn”

  klopt als een bus, maar toch wel vrij snel vergeleken met wat Suriname op kan bouwen, afbreken dat kunnen ze wel snel, kijk maar wat er nu gebeurt, mafketel


  Maak melding

 18. Die yukas in horen in de dierentuin u heb gelijk denk over na als er geen hindoestanen zouden zijn in Suriname waar zou Suriname zyn dus nu een hindoestanen aan de macht vhp sinda baat chal chal chal merie haatie


  Maak melding

 19. @DoTheWrongThing

  Keulen en Aken waren inderdaad niet in een dag gebouwd, DESI heeft Sranang WEL, in ENKELE DAGEN, TOTAAL
  F A I L L I E T gemaakt !

  Kondre SKEER, ONZE Rijkdommen worden weggedragen door ZOGENAAMDE NDP-Machthebbers-VRIENDJES !!!!!


  Maak melding

 20. De Nps is mede schuldig aan deze situatie, die tijdens hun regeerperiode onder leiding van Venetiaan, zodanige wetgeving had kunnen maken, dat deze moordenaar die nu president is, nooit in het machtcentrum had kunnen komen.


  Maak melding

 21. Manu

  De Nps is mede schuldig aan deze situatie, die tijdens hun regeerperiode onder leiding van Venetiaan, zodanige wetgeving had kunnen maken, dat deze moordenaar die nu president is, nooit in het machtcentrum had kunnen komen.

  zaterdag 26 november 2016 om 00:59 uur.

  *******************************************************************
  @ Manu … you damn right … daarom probeert Killer Bouterse … parlementsleden van andere partijen om te kopen …. 2/3 meederheid te hebben … de Grondwet zodanig veranderen …. en dan zich laten benoemen tot president voor het leven …. à la …. Mugabe in Zimbabwe !


  Maak melding

 22. Iedereen krijgt de schuld van onafhankelijkheid in Suriname.
  Het is de overloper die de toenmalige regering geholpen heeft met de meerderheid.
  De hindoestaan Hindorie deze persoon is omgekocht en heeft Lachmon toendertijd in de steek gelaten.
  De vele reacties gaan alleen over Aron en anderen.
  Maar niet over geldwolf hindoestaan Hindorie.
  Deze hindorie heeft geld van Nederland gekregen en is gezwicht voor het geld.
  Dat wij vandaag een Suriname hebben is mede door overlopen van de topman van vhp te danken.
  Mensen probeer objectief te zijn en geloof niet in fabeltjes.
  Nps/pnr hadden geen meerderheid ze kwamen een zetel te kort en wat denk je de hindoestaan die van nature alleen aan geld en alcohol denkt heeft het land verkocht.


  Maak melding

 23. DE MUMMIES VAN DE UITGEDOOFDE …FRAMBO ..GEZELSCHAP, GEVEN DOOR DE SPLEET VAN HUN DEDE KIESIE COMMENTAAR….HEY ARKIE NOH,..JULLIE MOETEN TOE KIJKEN NIET LULLEN.


  Maak melding

 24. @ pedro
  Pedro
  Surinamers zijn voor 75% domme mensen, lees maar hierboven.
  Pedro.
  ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  EN JIJ BENT DE KLAP OP DE VUURPIJL,..JOE BOERIEKIE JOE.


  Maak melding

 25. @
  mul
  Manu

  De Nps is mede schuldig aan deze situatie, die tijdens hun regeerperiode onder leiding van Venetiaan, zodanige wetgeving had kunnen maken, dat deze moordenaar die nu president is, nooit in het machtcentrum had kunnen komen.

  zaterdag 26 november 2016 om 00:59 uur.

  *******************************************************************
  @ Manu … you damn right … daarom probeert Killer Bouterse … parlementsleden van andere partijen om te kopen …. 2/3 meederheid te hebben … de Grondwet zodanig veranderen …. en dan zich laten benoemen tot president voor het leven …. à la …. Mugabe in Zimbabwe !
  ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

  DAMES EN HEREN,IK STEL U NU VOOR AAN DE VOLLEDIGE DOMME MASSA HIERBOVEN,…PANNENKOEK MUL..EN FLAPDROL MANU !!!!..GIVE THEM A BIG HAND..!


  Maak melding

 26. @passant
  Een Volk Dat Voor Tirannen Kiest Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht

  Suriname onder DDB en de gangsters is:
  – Een Rovershol met Rovers, die aan hun enige eigen belangen denken,oa rijk te zijn, uit ge gevangenis van Nederland, USA, SB te blijven,
  – Armoede bij het Surinaamse Volk,
  – Hoge leningen bij buitenlandse Banken, Islamitische bank, enz,
  – uitverkoop van natuurlijke hulpbronnen aan buitenlandse multinationales, oa: IAMGOLD, Newmont, zoetwater uit de Surinamerivieren aan Amazone Resources, die de hele controle en beheer in handen heeft,
  – rondhout aan vrienden van DDB en aan China in de uitverkoop gedaan,
  – grote hoeveelheden domeingronden aan vrienden van DDB geschonken,
  – alle kanten op gaan behalve de goede kant,
  – in alle winkels lege winkelschappen leeg,
  – hoge valutakoersen, Euro. US-dollar,
  – ontwaarding SDR,
  – geen medicijnen,
  – hoge criminaliteit in het land,
  – slechte naam van Suriname internationaal,
  – alle criminelen die vrij komen en vrij rondlopen in Suriname,
  – geen enkele vooruitgang en ontwikkeling,
  enz, enz, enz,
  – kortom alleen dieper naar de afgrond glijden zonder enige redding, houd vast en hoop.

  Sranan 3 maal skreer
  A People dé pina, Goejaba tin.

  DDB/Smeergelden Ballast Nedam, Drugscriminaliteit, ruilhandel militaire wapenhandel aan de Farc in Columbia voor drugs, 25 februari 1980 staatsgreep, 8 december 1982 moorden, November MoiWana86 Moorden, 3 x skeer Sranan Economia, Jules Wijdenbosch, Smeergelden Ballast Nedam, Alibux, Jozefzoon (schoolboeken), Ramon Abraham/Helikopter, Na So Mo Fo/Por Lai.

  DDB en de rovers Oe Tik Oe Bondroe Dan Oe Hoepel Op.

  Sranansma Oe Wiki en wees niet apathisch en kom in actie voor een beter leven voor u (klein)kinderen en u zelf, een democratische rechtsstaat, de grondwet van Suriname zonder, gewijzigde amnestiewet, zonder terugroepwet, geen moordenaar als president, Internationale verdragen, oa mensenrechten, niemand staat boven de grondwet van de republiek Suriname., enz

  Ik wens de Surinamers een bezinningsvolle dag toe en oe bondroe Foe Drai en Par A Boto Go na boen Koers met betere leiders en de juiste korte termijn, middellange, lange termijn plannen en sommige doelen gelijktijdig plaats vinden.

  Time4Chan/ges

  Recht En Waarheid Maken Vrij
  /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

  AI MIE BOI,..NOG NOOIT ZOVEEL BOELSJIT OP ÈÈN HOOP BIJ ELKAAR GEZIEN.WIE IS DEZE OLIEBOL.


  Maak melding

 27. “Burgers werken zich kapot om te overleven” NPS denkt dat in SWITI Sranan alleen de burgers zich kapot werken om te overleven.NPS laat het volk ook weten dat er mensen zijn in de VS en Nederland die 2a3 banen hebben niet omdat ze het leuk vinden maar ook om te overleven.


  Maak melding

 28. NPS-ers, moeten maar de schuld in haar eigen kader, haar eigen structuur zoeken. Ze lopen te klagen alsof zij het volk geleerd hebben om het land productief in te richten, terwijl zij in feite de oorzaak en het begin zijn van de ellende zijn waarmee de regering wordt geconfronteerd. In werkelijkheid keken de NPS-ers neer op het volk en alle andere politieke partijen zodra ze stevig in het zadel zaten. Zij waren de werkelijke belichaming van het woord arrogantie. Ook mijn ouders zijn het slachtoffer geworden van de NPS arrogantie.Wie niet voor hen was, was de vijand.Hun tentakels van stromannen zaten overal in de samenleving om mensen/tegenstanders te verraden. Wie een vergunning nodig had moest goed bevriend zijn met deze allergrootste corruptelingen. Zij pretendeerden alle wijsheid te bezitten en anders denkenden werden vergruisd.


  Maak melding

 29. RobG
  Als je niet zinnigs, niets inhoudelijk kunt toevoegen blijf dan even stil en denk en laat het neerdalen en verwerk de gegevens die je tot je neemt tot bruikbare informatie.
  Wat jij steeds doet is meer zoeken naar de schuldigen.
  Een zinnig mens zoekt eerst naar de oorzaak en de oorzaak is gezien de hulpeloze toestand waarin Suriname thans verkeert niets anders dan een waarin een regering pretendeert te regeren doch niet openstaat voor suggesties ter verbetering van de situatie.
  Oorzakelijk zijn er heel veel redenen aangedragen door zowel de oppositie als de intellectuelen en het bedrijfsleven.
  Alleen wordt op afstand geschreeuwd “2e Dubai, 15.000 huizen, Fly-overs etc etende dat dit klinkt als een lied maar de muziektonen ontbreken (geld en visie).
  Draag wat bij aan een discussie en schreeuw niet zoals Misiekaba “Suriname wordt een tweed Dubai”.


  Maak melding

 30. RobG …….. ” ook mijn ouders zijn het slachtoffer geworden van de NPS arrogantie.Wie niet voor hen was, was de vijand. Hun tentakels van stromannen zaten overal in de samenleving om mensen/tegenstanders te verraden. Wie een vergunning nodig had moest goed bevriend zijn met deze allergrootste corruptelingen. Zij pretendeerden alle wijsheid te bezitten en anders denkenden werden vergruisd “.

  zaterdag 26 november 2016 om 13:28 uur.

  *****************************************************************
  Nu breekt mijn ” Rioolratten klomp ” …. RobG … je ouders zijn surinamers. Wie ben jij eigenlijk … ook surinamer, nederlander of na wan bong priet’ joe.
  De ene keer ben je de …. zgn alles wetende econoom
  { van de Spinazie Universiteit … maar dat terzijde }… weer een andere keer ben zo verward als een klos vliegertouw.

  @ RobG … who are you …. somebody …. nobody … a muppet on the string …. a ghost dwelling in the wilderness of our modern days? Let me tell you one thing …. you transgress the spirit ….. be carefull !!!


  Maak melding

 31. @Robje-de-huisslaaf vd NDP :

  Zeg aan Desi dat je genoeg hebt van zijn NPS-syndroom ! Volgens u en Desi is NPS de oorzaak van de financiele NOODSITUATIE van Sranang ! (Kondre SKEER ! )

  Drink uw medicijnen en kom terug tot de werkelijkheid, ook die in Sranang :

  1. Desi heeft met Gilmore AL onze DEVIEZEN verspeeld (RUIM EEN MILJARD USdollars !)

  2. Desi heeft daarna ruim DRIE MILJARD aan ONGEDEKTE SRD-bankbiljetten gedrukt en in omloop gebracht !

  3. Desi heeft ALLE begrotingen van Sranang overschreden. Gilmore heeft in de DNA gezegd dat Ons Geld en Ons Goud zijn VERDAMPT !

  4. Door WANbeleid is er door NDP-DESI een inflatie van 77,01 % in Sranang !

  5. Door Wanbeleid van Desi is er een KRIMP in de economie van Sranang van ruim 9,00 % !

  6. Door Wanbeleid en CORRUPTIE van Desi/NDP verdwijnt veel staatsgeld en verdwijnen staatsgoederen ! Desi wil GEEN VERVOLGING van deze NDP-ROVERS, hij zegt Zand erover !!

  7. Door Wanbeleid Desi/NDP (leningenziekte) lopen wij het gevaar dat al onze staatsbedrijven, onze mijnbouw-voorraden, ons water, wordt GEJAT door buitenlandse mogendheden en buitenlandse bedrijven !

  STOP AUB DIT GEBOEFTE !! STOP DEZE ANTI-SRANANGMANS !!!

  PS : Is het Chinese schip, met de 17.866 Desi-volkswoningen, al in de Sranang-haven aangemeerd ?????


  Maak melding

 32. Do the RIGHT thing@
  Je bent horende doof en zienden blind,laat die slavernij nou eens links liggen,julie hadden vanaf 1954 zelf bestuur,en dat is 62 jaar dat jullie het zelf in de hand hebben gehad,het is echt suriname alles of niks.
  Niks betekend dat je goed voor je land bezig bent en alles betekent corruptie zelf verrijking landentje pik coupe plegen moorden plegen en niet weinig democratie omroep zeep helpen,zand er over kamer voorzitter die alles afkapt.positief vleugellam .
  Openheid van bestuur is ver té zoeken ,investeringen worden gEgund ,geen mededinging van andere partijen,dus niemand weet waar het geld naar toe gaat,triest.
  Begin als positief openbaarheid van bestuur té eisen ,het mag je vertegenwoordigd de achterban van jou partij,eis waar het geld is gebleven, schuw niet té vragen hoe het komt dat sommige mensen multi miljonair zijn,en hoe ze aan dat geld komen , haal de hele klerezooi verhoop, het mag jullie zijn volks vertegenwoordiger,spoor lijnen die aangelegd werd ,zijn op bevel door bouta stil gelegt waarom,kwam hij en andere niet aan de steekpenningen,ook dit project staat té vergeten, kapitaal vernietiging, zoals zoveel andere pobjecten.
  Maak gebruik van je rechten ze zijn er


  Maak melding

 33. Robg@
  Jou posting van 13.28.
  Is ongeveer evenredig, alleen liepen die paarse met automatische geweren rond, was je niet voor dan was je tegen ,en schoten we de niet paarse in de rug dood,zand er over en amnestie regelen, robg het ligt niet in mijn stijl ,maar wat ben een ontiegelijke grootte lulllllllllllllllllll!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 34. Losers allemaal
  Wat heeft nps gedaan met de ontwikkelings geld in West Suriname, wou toch 2 de hoofdstad maken van Suriname nu ligt alles onder zand, nu willen deze regering 2de dubai van Suriname maken,dat wordt dan straks alles onder modder!!!

  Losers kunnen niet regeren dus geef de andere een kans!!!

  Bedroefd


  Maak melding

 35. Eigen geld wordt ver weg gezet op de Zwitserse bank of wordt belegd etc etc.Maar al deze grappen worden uitgehaald met gelden van het Surinaamse volk.Toen ik nog in Suriname woonde wilde iemand ons bewegen tot zaken doen.Wij zetten ons geld en bus in en hij zou de contacten leggen.Was het winstgevend dan zou hij delen in de winst en als dat niet zo was dan was ik de verliezende partij.Zo gaat het in Suriname ..mooie verhalen ophangen zijn ze een kei in.Maar hun eigen geld en goed zit ergens ver verstopt.En als ze in de wirwar van onzin en rotzooi nog meer kunnen vervreemden en overmaken allemaal meegenomen.EXTRA EXTRA…Het is me een volk hoor voorzichtig als je er heen gaat..probeer door de verhaaltjes/gezelligheid heen te prikken.


  Maak melding

 36. @ Safru

  “5. Door Wanbeleid van Desi is er een KRIMP in de economie van Sranang van ruim 9,00 % !”

  Die 9% is gerekend in SRD’s in echt geld of wel USD is de KRIMP onder tussen bijna 60% sinds Venetiaan de sleutels voor de Schatkist heeft over gedragen.

  2010 BNP in USD 4.700.000.000.
  2016 BNP in SRD 15.000.000.000 na de krimp of wel USD 2.000.000.000.

  Buitenlandse schuld na Dalian IV en Telesur ongeveer USD 1.500.000.000. Regeren is voor uit zien en niet een nieuwe wet maken als je de oude gaat overtreden.


  Maak melding

 37. Uitgerekend die tot 2 zetels gemarginaliseerde clestaan van de Surinaamse strijdkrachten. Eerst recruteerde de NPS beroeps militairen bij de Koninklijke Landmacht om diezelfde jongens later uit te maken voor een stelletje padvinders. Wel, “zij hebben het geweten”!


  Maak melding

 38. Dank zij DESI en clan is nu de GEHELE PADVINDERSNATIE FAILLIET, KONDRE SKEER TOTAAL, door NDP-CORRUPTIE EN NDP-WANBELEID !!!!!

  PS : DENG 17.866 VOLKSWONINGEN FU DESI NO MANG DORO ETE NA SRANANG !!! A VOLK E WAKTI, IJAAH !!!!!

  WAN FU DENG ONDERDRUKKER FU A VOLK, FIDEL, DEDE KEBA, SET THE CUBAN PEOPLE FREE !!!!!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.