Stil protest op Suriname’s Onafhankelijkheidsdag

73

PARAMARIBO/TAMANREDJO, 26 nov – Het was een historisch unicum voor Suriname. Protesteren op Onafhankelijkheidsdag. Een groep burgers presteerde het, in de nabijheid van president Desiré Delano Bouterse. ‘Hiervoor is er wel geld’.

Zo luidde de tekst op één van de borden die de groep had meegenomen. De demonstranten stonden rustig tussen de menigte. Er werd gewacht totdat Bouterse langs reed over straat in Tamanredjo, Commewijne. De borden met leuzen kwamen tevoorschijn op het moment dat het staatshoofd terugreed van zijn inspectie langs de opgestelde manschappen van onder meer leger en politie. Het protest verliep zonder incidenten.

Andere teksten luidden: ‘Obligatielening voor we?’, ‘Waar is de staatsvijand gebleven?’, ‘Anticorruptiewet’, ‘Pé a moni dé (waar is het geld, red.)’, ‘Adviseurs, zoveel? Om wat te doen?’, ‘Nog meer DC’s (districtscommissarissen, red,)?’. De viering van de dag in het district Commewijne had een vredig verloop. Duizenden trotseerden de afstand vanuit onder meer Paramaribo voor de één en veertigste Srefidensi-ceremonie.

Bekijk ook:


73 REACTIES

 1. Bouterse neemt die mensen in Suriname niet serieus.Hij heeft het land naar de kloten geholpen en die arme massa durven hun mond niet eens open te maken anders worden ze weer opgepakt en doodgeschoten als in het verleden.Die man is een ramp voor Suriname als land.Wanneer worden wij bevrijd van deze satan.Dat is mijn vraag aan God.Aan alles komt er een eind Desire.


  Maak melding

 2. Vieren? Wij moesten ons gaan bezinnen. Er valt momenteel geen moer te vieren. We moeten ons bezinnen hoe verder te gaan met ons land. In ieder geval moeten wij ons gaan bezinnen hoe wij van deze klote regering af kunnen komen. Elke koe van zondag zal het zeker beter doen dan deze dombo’s. We hebben mensen met positieve energie nodig. Jullie stralen negatieve energie af.


  Maak melding

 3. @ John,

  Gun de mensen 1 dag de kans om niet of iets minder aan alle ellende te denken waarin ze leven.

  Surinamers bezinnen zich vanaf 1980 over van alles en nnog.

  Helaas het wordt van kwaad tot erger.

  Dus 1 dag “vieren” gun ik ze in ieder geval van harte,


  Maak melding

 4. Hij/Zij die zich als een slaaf gedraag tegenover zijn slavenmeester is naar mijn mening een dom mens.
  Hij die toeziet dan zijn land naar de verdoemenis wordt geholpen, feest viert, zijn landverrader.


  Maak melding

 5. Bij ” vieren”. Hoort de mogelijkheid om lekker en veel te eten en te drinken en blij te zijn. En volk. Dat wilmzeggen geld en mensen. Mensen misschien wel. Geld was er niet. Wat vieren?


  Maak melding

 6. Hij of zij die in luxe leeft en zichzelf omringt met rijkdom en de overigen het ene mooie beeld na het andere voorschetst,bij voorbaat wetende ze straal voor de gek te houden is in aller ogen een vreselijk mens.


  Maak melding

 7. Sam,
  Het pleit voor je dat je de mens een dag gunt om alle ellende te vergeten.
  Maar, het barst van het aantal dagen dat ze dit al kunnen.

  Paraman
  Dit is dan een geheel nieuwe definitie van oneerlijk zijn.
  Je zou je licht eens kunnen opsteken op
  synoniemen.net/index.php?zoekterm=oneerlijk.
  Natuurlijk www ervoor
  Of als je daar geen zin in hebt
  bedrieglijk, leugenachtig, onoprecht, onterecht, onzuiver, slinks, unfair, vals, verdorven en natuurlijk corrupt


  Maak melding

 8. Hoe arm je ook bent hoe moe je ook bent dan nog moet je even stilstaan op je verjaardag / Onafhankelijkheidsdag.
  Op deze dag even alle haat en nijd opzij zetten, maar je hoeft geen feest te vieren als daar het geld niet voor is.
  Maar wel eerlijk opbiechten hoe de stand van zaken is zodat men weet wat hen te wachten staat.


  Maak melding

 9. Pico,
  Van teleurstellingen en van fouten leer je en als je niet leert dan heb je in ieder geval je medemens wakker gemaakt die heel misschien daardoor in staat is om actie te ondernemen.
  Doen zij dat niet dan is het een nog grotere teleurstelling voor de nakomelingen.


  Maak melding

 10. Hoe groot de ellende ook is, voor feestvieren zijn Surinamers altijd te vinden. De volgende dag is alles weer ”normaal”. Ze vieren feest, maar weten eigenlijk niet waarom…


  Maak melding

 11. Een stil protest van een handje vol mensen tussen de grote menigte doet mij denken aan iemand of een kind die van binnenste huilt , zonder tranen. Dat is heel erg..Niet te vergeten dat mama doti ook mee huilt…
  Ik zag de beelden live gisteren bij de waterkant aan de marnixstraat. Daar zat ik met vrienden te proosten voor een beter sranang en op mijn gezondheid.


  Maak melding

 12. Hij die anderhalf miljard …. 1.5 milj. ….. laat verdampen is een MISDADIGER van het ergste soort …. een verworpene der aarde …. en …. verdiend aan de hoogste boom { de Kankantri } opgehangen { China } te worden.


  Maak melding

 13. “Paraman
  Hij-/zij, die zich louter van kritiek bedient zonder zelf ooit iets te hebben voortgebracht of betekend is een oneerlijk mens!

  zaterdag 26 november 2016 om 09:31 uur.”

  Dankzij Para de padvinder Man hebben wij nu”
  – 18000 Volkswoningen
  – 18000 Snelwegen met 96000 Fly-overs
  – 18000 Diepzeehavens
  – 18000 lege staatskassen
  – 18000 Leningen
  – 18000 Onbetaalde rekeningen


  Maak melding

 14. Volgens Bouterse moeten we geen aandacht schenken aan doemdenkers, maar dat is in Suriname onder zijn leiding onmogelijk, omdat alle Surinamers, zelfs ‘ley mofo’ Abdoel en Dubai Misiekaba, wanneer ze kijken naar de verrichtingen van Bouterse, automatisch veranderen in doemdenkers.


  Maak melding

 15. Beste forumleden,
  Mijn eerste goede daad voor vandaag is om een ieder een fijne zondag toe te wensen.
  Geniet van elkaars reacties.
  Blijf sportief ga niet over de rode lijn.
  Wij hoeven het niet eens te zijn met elkaar.
  Wat wel telt is ieders menig respecteren tenzij jullie geboren Surinamers zijn.
  Laat wkn het jaar goed afsluiten met het predicaat van de populairste site voor 2016.


  Maak melding

 16. Tjek de zogenaamde OPTIMIST, Opa DESI :

  INFLATIE 77,00 %

  KRIMP vd economie 9,00 %

  Staatskas : professioneel GELEEGD door NDP !

  Criminalitiet : Bijzonder HOOG, Zware criminaliteit !

  NDP-LENINGZIEKTE : Nog steeds geen genezing !!!

  Staatsbedrijven en grondstoffen dreigen door buitenlandse LENINGVERSTREKKERS te worden GEKAAPT !

  Opa DESi vraagt u, niet te doen aan DOEMDENKEN,

  MONNIE DE ! NEKS NO FOUT !!!!!

  PS : Ik heb een waardevolle goudstaaf in handen gehad !
  Echt hoor !!!!! Het kwam uit onze bodem !!!!!


  Maak melding

 17. Zo denkt de hoofdverdachte die zelf alles uit de kast haalt om buiten strafvervolging te blijven voor moord en foltering dus eigen belang over de mensen die ook voor hun persoonlijk belang opkomen.

  President Desi Bouterse heeft op Tamanredjo vrijdagavond aan het goed opgekomen publiek gezegd zich niet te laten afleiden door allerlei doemdenkers. “Wij moeten gezamenlijk aanpakken om dit land tot grotere hoogten te brengen. En laten wij ons niet laten misleiden door domme mensen.


  Maak melding

 18. De viering van onafhankelijkheidsdag was sober en dat valt wel te begrijpen. De kleine man doet zijn/haar best om te overleven door de crisis, terwijl bepaalde Front-figuren staan te protesteren omdat ze door de crises worden worden geremd in hun vrek/inhalig gedrag. Het zijn rovers en dieven die aan de zijlijn staan te protesteren en hun kans afwachten.Het zal echter niet zo ver komen dat ze een kans krijgen.Ze hebben al meer dan 20 jaren hun kans gehad.Weg met de Fronters.


  Maak melding

 19. -Op de hele wereld wordt er nu feest gevierd, omdat Fidel Castro dood is. Dit gaat ook met Bouterse gebeuren. Weg met alle ellende die deze man heeft veroorzaakt.

  Een ding is een grote feit en dat is dat Bouterse een van de slechte president van Suriname te boek gaat. 15 moorden zullen op zijn naam staan.

  Karma::::hij is niet gelukkig en zoonlief zit in de gevangenis. Zelfs zijn pleegzoon zit in de gevangenis.

  Ik heb geen partij en ben voor niemand.


  Maak melding

 20. Robg@
  Wacht maar als sur echt onafhankelijk wordt.
  Dan ga je nog harder zweten dan in een sauna.
  Wat ben jij dom zeg ,je weet aan alles een draai té geven.
  Weet jij wat draaien betekent,het betekent liegen


  Maak melding

 21. IRA, je liegt dat je barst. Alleen in Amerika vieren Cubaanse bannelingen feest. Luister maar naar de woorden van de vele leiders in de wereld. Castro heeft de Amerikaanse handelsboycot weerstaan ondanks dat het land hierdoor straatarm werd.

  Haco, waar gaan jouw woorden over. Het zijn van die inhoudsloze Front-gezegden. Jouw boodschap zegt me niets. Jij bent van het kaliber Srafu, Jojo, Koos, Hans.Hetgeen jullie beweren is niets anders dan verzuurde aarde.


  Maak melding

 22. ” Fidel Casto is dood!, Leve de Vrijheid”, is het parool in Miami/US bij de Cubanen, die eens hun land verlaten hadden om deze despoot.

  Haal al de standbeelden weg uit het straatbeeld van Havana in Cuba en verbranden jullie alle communistische boeken, lectuur, films enz.

  Leve het Kapitalisme, Vrijheid/vrijheden, democratische rechtsstaat.

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Mijn dag is goed!

  Nu Nog DDB!, In Suriname/Nederland heb je van die idioten, die zijn poepgat likken en hun billen voor hem pieren, waardoor hij hen van achter flink kan pakken. Jullie vuile stinkende paarse boelers, die aan aids lijden en het ook massaal verspreiden in Suriname.

  Overal is het al dag, nu nog in Suriname/in de Nieuwe Wereld.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 23. @ RobG …. de verschillende wereldleiders kunnen niet anders dan ” lovende ” woorden over Fidel Castro spreken. Fidel Castro was integenstelling tot Killer Desire Delano Bouterse een rasechte REVOLUTIONAIR. Ondanks zijn tekortkomingen heeft Fidel Castro veel betekent voor Cuba …. denk aan b.v. de Medische Zorg. Wat heeft Killer Bouterse tot nogtoe betekent voor Suriname … alleen maar ELLENDE …. alleen maar ACHTERUITGANG. In zijn laatste intervieuw zegt Fidel Castro: ” ik heb tactische, maar geen strategische fouten gemaakt “. Kan Killer Bouterse dat Fidel Castra nazeggen? Weet Killer Bouterse wat tactisch en/of strategisch is/betekent? Tactisch en/of strategisch betekent voor de NDP kleptomanen: het volk voor liegen, bedriegen, stelen, frauderen …. om daarna rustig te zeggen … ZAND EROVER !!!

  @ RobG … je moet je dood schamen om alles wat verderfelijk is recht te praten! En dat noemt zich vriend van de Rep. Suriname.


  Maak melding

 24. @RobG
  De cubanen zijn straatarm.Dankzij Amerika kunnen ze nu een beetje ademen. Bouta de dictator probeert hetzelfde te doen met de surinamers hij probeert ze tot zijn knechten ,slaven te maken maar wij vechten terug,
  Ps heeft je baasje condoleance register al getekend,heeft hij de broer van Castro al gebeld?
  Je baasje heeft zijn soortgenoot verloren vandaag ,hij volgt nog!!


  Maak melding

 25. RobG zegt
  ‘De viering van onafhankelijkheidsdag was sober en dat valt wel te begrijpen. De kleine man doet zijn/haar best om te overleven door de crisis’

  Wel RobG de crisis is veroorzaakt door je baasje bouta.Al 36 jaren maken wij crisis mee,we zijn zelf vergeten hoe wij feesten moeten. Dat heeft je baasje van ons gestolen!!


  Maak melding

 26. @Ira,
  Jij bent de grootste leugenaar op wkn.
  Denk je dat ze ook feest voor jouw zullen vieren als je dood gaat .
  Nee dus alleen voor de echte leiders.
  Niet voor Ira dus.
  Vergeet niet dat je eerder zal gaan dan Bouterse.
  Dus kijk uit naar 2017 en probeer niemand de dood toe te wensen.
  Is dit de opvoeding die je van huisuit hebt meegekregen.
  Ik denk het niet.
  Als je ouders nog in leven zouden zijn dan was het een belediging naar hun.
  Fijne avond.
  Als he A zegt moet je ook B kunnen verwachten.
  Ira je zegt ik ben geen partij en dat je voor niemand praat.
  Daar heb je helemaal gelijk.
  Het enige wat je kan is niet praten maar lullen in de ruimte.
  Vis wijf


  Maak melding

 27. ik ben voorstander van al het geld dat in Zwitserland ligt geparkeerd van deze misdadigers onmiddellijk wordt gehaald en de schulden van het land wordt afgelost..

  alleen dan kunnen ze voelen, hoe dat voelt..

  verder alle gronden die ze hebben gestolen direct intrekken..

  nu Meneer Castro is heengegaan, zal er wel een licht gaan branden onder de aanhangers in suri.

  ik ben benieuwd, als de suri lijder naar de crematie gaat..

  er doen geruchten de ronde, dat het geld van schenking door China 115 miljoen usd de opbrengsten zijn van al het cassave poeder dat door de chinezen zijn geëxporteerd via Apoera in houd blokken naar het beloofde land china..

  de vraag blijft, wat ermee gedaan gaat worden.., het is immers een schenking ..


  Maak melding

 28. @Paraman
  Soso K..leg je uit!

  Hij /zij die zich zelve beloond met amnestie en om vergiffenis smeekt is de officieele grootste zondaar!!
  En hiervoor heb je geen woordenboek nodig,Lummel Paraman!


  Maak melding

 29. @Pigie Pie
  Nu moet je niet emotioneel gaan worden. Wij wensen niemand de dood toe ,ook niet je baasje. Met verdwijnen bedoelen wij../.hij kan voor eeuwig verdwijnen richting Santo Boma of richting Alcatraz,Wij gaan hem in ieder geval niet missen. Dood wens is een te gemakkelijke straf voor hem. Hij moet leven en lijden..Fidel Castro hetzelfde liedje,hij heeft geleden.Daarboven zal de Opperrechter vonnis vellen.
  O,ja vergeet niet dat je baasje 15 zonen,broers,echtgenoten van moeders heeft gestolen eerder op een manier die je je ergste vijand niet toewenst.


  Maak melding

 30. @RobG

  Ik bewonderde Fidel Castro om zijn bevlogenheid, zijn principes, volhardendheid en hoe hij de VS wist te weerstaan.
  Ik heb ook gezien en ervaren hoe dat allemaal tot mislukkingen geleid heeft en enorme achterstanden voor zijn volk.

  Revolutie plus demagogische en incompetente (inhoud) leiders die hun eigenbelang dienen vernielen hun land.

  U geeft een bijzonder eenzijdige weergave van de realiteit.

  Nu stelt u weer dat Front meer dan 20 jaar de kans gehad heeft. Gaat u eens na hoe ver u er naast zit.

  1992 – 1996 herstel na de vernietigingen als gevolg van het binnenlandconflict.
  2000 – 2010 eerst herstel na het desastreuze Wijdenbosch/ Bouterse beleid geeindigd met een land dat zich van een derde wereldland (ontwikkelingshulp) geleidelijk op gebouwd had tot een midden economie.

  Nu is Suriname na 6 jaar Bouterse ondanks alles wat er opgebouwd was en waar de fundatie voor gelegd was terug bij 2000.

  2000 BNP $ 1.500.000.000
  2010 BNP $ 4.700.000.000
  2016 BNP $ 2.00.000.000 (SRD 15.000.000.000/7,5)

  Alleen is de USD van 2015 niet meer de USD van 2000.

  Beste RobG gaat u dat nu eens weerleggen in plaats iedereen voor laag gekwalificeerd of leugenaar uit te maken.
  U zult dit negeren want u heeft geen antwoord.


  Maak melding

 31. @Ray,
  Ik heb gereageerd op Ira omdat ze haar baasje de dood wenst.
  Lees haar posting nog eens goed.
  Nu concludeer ik dat ze in de war is.
  Omdat ze het letterlijk over de dood heeft en jij beweert het tegendeel.
  Hoe goed zijn jullie om steeds de stommiteit van de grote groep/front aanhang goed te praten.
  Dit bewijst dat jullie niet serieus genomen moeten worden.
  Begrijp mij niet verkeerd broeder maar een andere zienswijze is hier niet van toepassing.
  Daarom heb ik gezegd dat Ira niet zo moet handelen.
  En als ze dat niet terug neemt dan is het een kwestie van klakkeloos iets roepen.
  Maar ja tegen leugen is geen kruid gewassen.
  Jouw reactie waardeer ik en hoop dat de andere forum leden ook zonder te schelden hun mening kunnen geven.
  En voor de mensen die dat niet kunnen zal ik zeggen dat het al te laat is voor opvoedkunde.
  Sari Tori


  Maak melding

 32. Fidel Castro is dood…de hele wereld juicht,de halve wereld,een handvol mensen,1 persoon.We gaan allemaal een dagje dood.Het leven is de mens eenmaal gegeven…daarna het oordeel.Ik heb nooit iemand de dood gewenst maar ben wel voorstander dat de wetten van het land worden geëerbiedigd.En dat gebeurd in Suriname niet,alleen de kleine dief wordt achterna gezeten.Zolang de wetten in een land met de voeten worden betreden,zal het nooit goed gaan in het land.Niemand staat boven de wet ook niet de president.Hij had vervolgt moeten worden voor al het geen hij van wordt beticht.En als het volk in hem daarna alsnog de leider zag het zij zo.Maar Suriname is zo ver afgedwaald van alles wat waardig is en waardigheid uitstraalt.Als de leiding niet het gezag verdient en geen gezag waardig is wat denk je dan van de bevolking.Ik wil zodanig leven zodat als ik het tijdelijke met het eeuwige moet wisselen niemand een reden heeft tot juichen.Zal er gejuicht worden als DDB komt te overlijden…hij werkt er hard naar toe…


  Maak melding

 33. @Pigie Pie, jou taalgebruik zegt mij al genoeg uit welk nest je geboren bent. Zo praten velen ook die NDP,ers zijn.
  Wat een opvoeding voor de volgende generatie.

  Als je goed leest wat er staat dan zul je anders praten, maar

  Bouterse mag letterlijk opgehangen worden aan een tamarindeboom.


  Maak melding

 34. Sinds 1980 hebben de duivelse paarse baas en zijn gewetenloze paars roofzuchtige duivelse trawanten land en volk in hun greep. Met allerlei smoesjes en paars gelul over nationalisme, oeng egi sani zit men nu wederom opgescheept met dit crimineel paars tuig die land en volk afhankelijk hebben gemaakt van China en de Surineds. Verworden misdaadstaat met een moordenaar als hoofd is hard op weg te verworden een Chinese kolonie. Alleen baas en paarse roversbende zijn sindsdien erop vooruit gegaan totdat oerdomme paarse debielen, idioten, dwazen, paria’s en knettergekken in 2010 en 2015 hem tot koning kroonden. Nu hebben baas en bende de totale macht en doen er alles aan om die te behouden ten koste van land volk en gelukkig ook die oerdomme paarse stommelingen die het in hun zakken voelen. Als dit paars duivels regiem aanblijft wordt het land een paarse hel vol arm verdoemde paarse drugsverslaafde dwazen, zombies, debielen en idioten die zijn voetsporen volgen……..roven en moorden. Wo ka.


  Maak melding

 35. @ diana
  Fidel Castro is dood…de hele wereld juicht,de halve wereld,een handvol mensen,1 persoon.We gaan allemaal een dagje dood.Het leven is de mens eenmaal gegeven…daarna het oordeel.Ik heb nooit iemand de dood gewenst maar ben wel voorstander dat de wetten van het land worden geëerbiedigd.En dat gebeurd in Suriname niet,alleen de kleine dief wordt achterna gezeten.Zolang de wetten in een land met de voeten worden betreden,zal het nooit goed gaan in het land.Niemand staat boven de wet ook niet de president.Hij had vervolgt moeten worden voor al het geen hij van wordt beticht.En als het volk in hem daarna alsnog de leider zag het zij zo.Maar Suriname is zo ver afgedwaald van alles wat waardig is en waardigheid uitstraalt.Als de leiding niet het gezag verdient en geen gezag waardig is wat denk je dan van de bevolking.Ik wil zodanig leven zodat als ik het tijdelijke met het eeuwige moet wisselen niemand een reden heeft tot juichen.Zal er gejuicht worden als DDB komt te overlijden…hij werkt er hard naar toe…
  ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

  LANDVERRADERS EN UNCLE TOMS JUICHEN,…TYPISCH…DE UNCLE TOMS HIER HOUDEN ZICH STIL .ACH JA ZIJ HEBBEN TOCH GEEN POLITIEK BENUL VAN WAT ER INTERNATIONAAL SPEELT.


  Maak melding

 36. @ Ray
  Er zal dubbel gefeest worden wanneer dictator bouta voor eeuwig verdwijnt,het geeft niet waar ,zolang hij maar verdwijnt.
  Boi ik zal feest vieren.
  ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  DOMBO,..DUS JE WEET HET AL HEEL ZEKER,DAT JIJ NA BOUTA DOOD GAAT…PAARDELUL.KARMA O TEK JOE MARS.JULLIE VIEREN FEEST OMDAT IEMAND DOOD IS GEGAAN,ALLEEN OM TE PESTEN EN LEEDVERMAAK TE HEBBEN.ZELF ANONIEM MOET JIJ JE SCHAMEN ZOIETS TE POSTEN ZIELIGE IDIOOT.


  Maak melding

 37. Suriname,
  Gecondoleerd met de onafhankelijkheid. Jullie zijn nu afhankelijk van schulden. Ik wens jullie heel veel sterkte en vooral wijsheid toe.


  Maak melding

 38. @ Damsco … ongeschoolde …. ongeletterde lobbes … je bent de minste onder de minderen van de NDP… abanies en kleptomanen … knoop dat goed in Midas oren!


  Maak melding

 39. @Pigie Pie
  Nee Pigie Pie ,Ira zegt niet dat bouta dood moet.Bouta moet gewoon verdwijnen uit Suriname.Hij hoeft niet perse dood te gaan hoor,hij kan asiel vragen aan Cuba,Rusland of gewoon binnen lopen bij Santo boma of Alcatraz.


  Maak melding

 40. @Damsco
  Op 8 dec vier je toch feest.,jij ezel.Samen met je baasje moet jij ook verdwijnen idioot.
  Wij wensen niet de dood voor jullie 2.Je baasje moet eerst lijden en voor de rechter verschijnen.


  Maak melding

 41. Hans, gij leeft nog steeds in een cocon, een afgesloten wereld waarin de waan van het Front het hoofdgerecht is. Jij en je Front maatjes weten dat het volk toegang heeft tot het internet, een open bron van informatie. Wat zich in de wereldeconomie afspeelt zien en horen de mensen. De mensen weten ook heel goed welke landen het economisch goed doen en welke landen niet. De mensen laten zich geen Front-worstjes meer verkopen. Men weet heel goed dat bij het Front leugen-geesten rondlopen die alleen maar aan hun eigen belangen denken. Neem nou een de VHP politicus Mahinder Jogie. Die man bezit meer dan 100 percelen, terwijl een groot deel van het volk niet eens aan een stuk grond kan komen om een huisje te bouwen.


  Maak melding

 42. @@Ray!! de dag waarop die varken dood gaat, ga ik de kroks ad cultuurtuinlaan mee proberen te voeren!! en echt een groooooooote feeeeest op mijn kosten gaan bouwen!!!!!!!!

  Paraman, Damsco, Parbo, die homo RobGay, Mazda, The wrong and the wrong Tuig, en zijn soortgenoten, mogen van mij bij de WC zitten om schoon te houden!! Wel moet je een duppie aan hun geven, elke keer als jij je kleine behoefte gaat doen. Bij grote behoefte moet zij voor je schoon likken! dan kost het je €1,=. dus wees op voorbereid!!! wel scherp blijven, want anders kunnen zij jou van achteren pakken!!! zo komen zij straks vertellen dat het op de vlucht is gebeurd. Zo gemeen kunnen zij zijn als zijn baasje De Dolle Boef!!! van voren kunnen zij niks!! ze doen alles van achteren!!! Is het dan geen doorgedraaide MIETJES???!!


  Maak melding

 43. Eerst was hij gelieft Nu Grang haat,help mee denken en organiseren,Allen zijn schuldig Allen hebben van de overvloed genoten..Blijf waker. Bid en Werk


  Maak melding

 44. @ Amigo
  Hoe groot de ellende ook is, voor feestvieren zijn Surinamers altijd te vinden. De volgende dag is alles weer ”normaal”. Ze vieren feest, maar weten eigenlijk niet waarom…
  /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

  HEY MIE AMIGO PANNENKOEK,..JIJ LULT OOK MAAR WAT MA JE WEET EIGENLIJK OOK NIET WAAROM.DUS HOU JE UITLAATKLEP.


  Maak melding

 45. @tunggak
  Stil protest was goed uitgevoerd. Laat ddb weten dat hij niet meer gewenst is.
  ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// IS DE NIEUWE FORMATIE,VAN “WIJ ZIJN MOE”..NOH ?..BEN BENIEUWD !


  Maak melding

 46. @ Wiep-Ding
  @@Ray!! de dag waarop die varken dood gaat, ga ik de kroks ad cultuurtuinlaan mee proberen te voeren!! en echt een groooooooote feeeeest op mijn kosten gaan bouwen!!!!!!!!

  Paraman, Damsco, Parbo, die homo RobGay, Mazda, The wrong and the wrong Tuig, en zijn soortgenoten, mogen van mij bij de WC zitten om schoon te houden!! Wel moet je een duppie aan hun geven, elke keer als jij je kleine behoefte gaat doen. Bij grote behoefte moet zij voor je schoon likken! dan kost het je €1,=. dus wees op voorbereid!!! wel scherp blijven, want anders kunnen zij jou van achteren pakken!!! zo komen zij straks vertellen dat het op de vlucht is gebeurd. Zo gemeen kunnen zij zijn als zijn baasje De Dolle Boef!!! van voren kunnen zij niks!! ze doen alles van achteren!!! Is het dan geen doorgedraaide MIETJES???!!
  /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

  HALLO PANNENKOEK,NIEMAND WORDT WIJS UIT JOU POEP KOETERWAALS,NU DOE JIJ OOK NOG AAN POEP SMEERLAPPERIJ.ZIELIGE DOORGEDRAAIDE FLAPDROL…GA MAAR VERDER MET POEP SPELEN.,…MAAR ZOEK HULP.!


  Maak melding

 47. @ Boeler
  Bouta boelt damsco! !!!
  ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

  JOE KA DONG BOERIEKIE JOE,..WAT IS JOU NAAM,…”BOELER”..TOCH….GHAAAAA GHA GHA.!.DUS JE BOELT…ALS ANALFABEET MOET JE NOOOIT EEN PEN IN DE HAND NEMEN, WANT HET ZAL ALTIJD TEGEN JOU WERKEN UILSKUIKEN.WOEHAA…JE BENT DAN NET EEN AAP DIE MET SCHEERMESJES SPEELT.DUS NO SKRIEF NEKS MORO.


  Maak melding

 48. mul
  @ Damsco … ongeschoolde …. ongeletterde lobbes … je bent de minste onder de minderen van de NDP… abanies en kleptomanen … knoop dat goed in Midas oren!

  MUL,IE MAG KOSIE DAMSCO VA JOE WANNIE,JE BENT EN BLIJFT EEN GEFRUSTREERDE VUILNIS EMMER.


  Maak melding

 49. Ray
  BREAKING NEWS,
  Fidel Castro is dood en overal wordt feest gevierd.

  zaterdag 26 november 2016 om 14:16 uur.

  ———————————————————————————–

  REDIE MOESOES VIEREN ALTIJD DE VERKEERDE FEESTJES,..ZIJ ZIJN OVERAL HETZELFDE.
  VIVA FIDEL,..VIVA CHE GUEVARA ! VIVA BOUTA !!!!!!!!!!!!LAAT HET NOG LANG GALMEN IN JOU ..EZELSOREN.


  Maak melding

 50. Ira
  -Op de hele wereld wordt er nu feest gevierd, omdat Fidel Castro dood is. Dit gaat ook met Bouterse gebeuren. Weg met alle ellende die deze man heeft veroorzaakt.

  Een ding is een grote feit en dat is dat Bouterse een van de slechte president van Suriname te boek gaat. 15 moorden zullen op zijn naam staan.

  Karma::::hij is niet gelukkig en zoonlief zit in de gevangenis. Zelfs zijn pleegzoon zit in de gevangenis.

  Ik heb geen partij en ben voor niemand.

  <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

  HOU DAN JE SNATER !


  Maak melding

 51. RobG, als er eentje in een cocon leeft ben jij het wel een paarsgekleurde cocon. De ca. afgelopen 25 jaar de ontwikkelingen in Suriname nauwlettend gevolgd, meestal van afstand maar ook tijdens mijn jaarlijkse bezoeken van soms 2 maanden, en kan alleen maar tot de conclusie komen dat het tijdens de periodes Bouterse alleen maar bergafwaarts ging in Suriname en de andere periodes het economisch gezien, en niet alleen voor de regeringsleiders maar ook voor de bevolking, beter ging, en dat heeft niets met politieke voorkeur te maken maar alles met objectieve waarneming.
  Nu kun jij alles wel met allerlei flauwekul argumenten proberen te ontzenuwen maar daar trappen realistisch denkende mensen niet meer in en prikken dwars door dat gewauwel van jou heen.
  Voor mij ben je gewoon een paars doorgeslagen idioot, niets meer en niets minder , eentje die wel goed uit zijn woorden kan komen, woorden die voor nog grotere idioten voor waar worden genomen, geen wonder dat het behalve het zelfverrijkende en wanbeleid van Bouterse en co. het zo beroerd gaat in Su, kan gewoon niet anders


  Maak melding

 52. Onafhankelijk van Nederland maar afhankelijk dictator bouterse, ben je niet met hem ,dan ben tegen hem,als je tegen hem bent dan treed onmiddelijk art.48 in werking ,staats veiligheid.
  We moeten alleen noch even bepalen wie onze vijand is, o ja dat zijn de genen die tegen ons zijn .maar daar weten we wel een antwoord op ,dat wisten we in 1980 ook.
  Maar dat was in onze jeugdige vermoedt, dus amnestie regelen ,en als dit gelukt is, zand er over.daar na gaan we veel beloven en weinig geven ,we gaan ,zolang de opositie niks zegt , gewoon zoveel mogelijk geld lenen,zakken vullen,en het volk afhankelijke maken ,kan je bij de volgende verkiezings ronden je stem Vee betalen,en zo is het circeltje weer rond.
  We stonden er bij en keken er naar,leve dictator desi.
  Kan ik weer tien jaar uit het gegaan blijven,waar glade praatjes al niet goed voor zijn .
  O ja ik woord een beetje verachtige,ik heb nu zoveel geld vergaard ,Ik bij de volgende verkiezing mogelijk bb en r plus een djogo geven toch.TRIEST verdovend.jammer


  Maak melding

 53. Castro was intelligent en had kaas gegeten van regeren.Hij geeft 6oo aanslagen overleeft.Hij was niet corrupt en ook geen drugsbaron.Hijcheeft zijn,land bevrijd van vuile pedofielen en,zakkenvullers.en dat tuig dat niet daar thuis hoorde.Hij is een voorbeeld geweest voor vele 3e,wereld leiders.
  Om hem te begrijpen moest je intelligent zijn.Hij heeft de wereld laten,zien,waartoe hij instaat was.Petje af,voor Castro.Surinamers neem het Cubaanse volk als voorbeeld.

  .


  Maak melding

 54. Castro is niet meer !

  Nu zal het CUBAANSE VOLK zichzelf BEVRIJDEN van een WREDE EN LANGDURIGE ONDERDRUKKING !

  LEVE EEN VRIJ CUBA !

  STOP DE COMMUNISTISCHE SLAVERNIJ/ DICTATUUR !

  LEVE DE MENSENRECHTEN IN CUBA, HET CUBAANSE

  VOLK ZAL OVERWINNEN !!

  PS : Binnenkort volgen ook NEDERLAGEN voor de VOLKS-ONDERDRUKKENDE-REGIEMS in VENEZUELA en SURINAME !!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.