Export zoetwater naar Barbados van start

23

Directeur Auke Piek van Amazone Resources (2de vanuit rechts) is hoopvol gestemd op een duurzame export van zoetwater vanuit Suriname naar Barbados. Het eerste transport van zoetwater door middel van een sleepboot met een FlexTank naar Barbados vindt woensdag plaats. Het water afkomstig uit de Surinamerivier zal in deze testfase in de container worden gesleept over een afstand van circa 1.000 kilometers. Amazone Resources wil ongeveer 50 miljoen investeren in Suriname. Piek bracht maandag een toast uit met directeur John Goedschalk directeur van Conservation International (uiterst links), minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen (2de vanuit links) en vertegenwoordiger Erlyn Power van Amazone Resources in het Caraïbisch gebied (uiterst rechts).

Bekijk ook:


23 REACTIES

 1. 50 mil, is voor de enige minister. en wat gebuert er met de rest van de Su bevolking? wees eerlijk met jezelf, en bedien de bevolking die voor jouw gekozen heejt.


  Maak melding

 2. Ik moet kotsen als ik die namen van deze mensen leest. Alleen maar criminelen die op geld uit zijn.

  Goedschalk hoe zit het met je witwas praktijk die je met je neef had.


  Maak melding

 3. De vooruitzichten voor de export van water naar het Caribisch gebied zien er voor Suriname veelbelovend uit. Als dit project goed wordt aangepakt zal Suriname gigantisch veel geld verdienen met de export van deze natuurlijke hulpbron. Wat veel mensen niet weten is dat door de klimaatsverandering het hele Caribische gebied wordt geteisterd door de droogte. Op vele eilanden is een waterrantsoen ingesteld. Op vele eilanden zoals o.a. op Trinidad & Barbados, Jamaica, Cuba krijgen de mensen slechts enkele uren per dag water. Ook op Curaçao heeft men belangstelling getoond voor het water uit Suriname.

  Water is in het Caribische gebied een schaars en duur product aan het worden. Het ontzilten van zeewater is een zeer duur proces terwijl Suriname over honderden miljoenen liters water beschikt dat dagelijks naar de oceaan stroomt.Dit Surinaams water kan omgezet worden in kapitaal dat nodig is voor de ontwikkeling van het land. Als de test met de verscheping van dit water slaagt zullen nog grotere containers worden gebruikt om dit water te vervoeren.Ook de verscheping van water naar Afrika liggen in net vooruitzicht. Dat er met water veel geld valt te verdienen is duidelijk. Ook grote internationale Financiële nieuwssite schenken aandacht aan dit voornemen vanuit Suriname. Men heeft in het verleden geprobeerd om ijsbergen vanuit de zuidpool te verslepen naar Afrika maar deze initiatieven werden geen succes.


  Maak melding

 4. Weer zo een goud mijn ,jezus ,er zijn betere oplossingen .
  Bloemen teelt zoals in de afrikaanse landen ,dracena stammen ,beginmaterialen tropische landbouw en tuinbouw
  Kennis in Nederland,met namen. Bloementeelt is goed geld te verdienen .de kosten zijn relatief laag en het rendement goed.
  En zet je luie donder aan het werk,wees geen ambtenaar maar verdien je geld met werken,niks mis mee.
  Wil luxe hebben zal je er voor moeten werken.
  Water wat kost het en wat liever het op weer zo een onduidelijkheid van de regering Bouta 0,25cent per kuub zet geen zoden aan de dijk.
  Oja die moeten ook nog verhoogt worden.


  Maak melding

 5. @RobG

  U haalt weer eens droomdenken en de realiteit door elkaar.
  U verdeeld de huid van de beer al voor dat de beer geschoten is. Er wordt niet voor niets nu met veel ophef getest.

  Als u de MOU terug zou lezen dan weet u dat de uitvoerders bepalen hoe en waar de winst gemaakt wordt. De MOU was van de zelfde banale kwaliteit als die met Suralco/ Alcoa.

  Amazone Resources kan net als Newmont bepalen wanneer er wat overblijft voor Suriname.
  Beste RobG door aan de ontvangende zijde een eigen inkooporganisatie op te zetten kan Amazone Resources haar winst met het water exporteren zonder dat Suriname hier iets aan kan doen.
  Beste RobG u voorstelt al grote inkomsten zonder dat u inzicht heeft in prijzen en kosten en de vereiste investeringen en aanlooptermijn.

  Ik ben niet tegen water export, het is een mogelijkheid.

  Laat ik de woorden van de oprichter van Amazon.com aanhalen.

  1. Men kan super veel winst maken met unieke en geniale ideeën die niet te copieren zijn (denk aan Microsoft).
  2. Men kan heel veel verdienen door enorme hoeveelheden te realiseren met een mini marge.

  Het Amazone Resources plan is goed en interessant. Het is echter wel gebaseerd op enorme inspanningen, stevige investeringen en jaren aanloop.
  Amazone Resources is niet de partij (Zwitserse Brievenbus van een Nederlandse mini ondernemer) om dit project zelfstandig te realiseren.


  Maak melding

 6. Jojo, gij maakt zich schuldig aan defaitisme, de wens dat de eigen Surinaamse regering verliest / het onderspit delft om voor het land rijkdom te vergaren. Helder uitgedrukt; jouw wens dat de eigen Surinaamse regering in een gewapend conflict met Guyana de strijd verliest om het betwist gebied. Zo diep zit de haat bij de Fronters tegen deze regering.

  Ik ben van mening dat de overheid in deze moderne tijd geen eigen productiebedrijven moet opzetten, mede door het gebrek aan top-geschoold en gemotiveerd kader dat ook dubbel gemotiveerd is. Het enige dat de regering moet doen is het contract met Amazon laten opstellen/goedkeuren door een gerenommeerde advocatenkantoor op het gebied van de verbintenissenrecht.


  Maak melding

 7. Als dit klopt dan zien we weer hoe deze regering denkt. De NDP,ers weer!!!!!

  Ik zou maar niet te snel juichen, omdat dit nu aan de hand is. Een stukje tekst:::::::

  =Watertransport naar Barbados voor woensdag afgeblazen

  -De testvaart van zoetwater naar Barbados door Amazone Resources voor woensdag is afgeblazen. Het bedrijf maakt een vervroegde inspectie van de FlexTank bekend. Hoewel er vertragingen waren, is dinsdag de uitzwaaiceremonie gehouden aan de Waterkant. Het lag in de bedoeling dat de boot ’s middags met de watertank voor anker zou liggen ter hoogte van de Marinetrap. Wanneer de inspectie is afgerond, zal er in overleg met relevante instanties een nieuwe datum geprikt worden voor het succesvol vervolg van de testvaart op korte termijn, zegt Amazone Resources.


  Maak melding

 8. Heeft de ndp regering gezegd wat de winsten zijn?!En de onkosten?Wat denkt de NDP regering dat water vloeibare goud is?De ndp hoort kassa al rinkelen en niemand weet of het hier om de eerste tevens de laatste lading gaat.Eerlijk in een land waar het water rechtstreeks uit de kraan gedronken kan worden is het niet water niet in trek bij de buitenlanders die hun leven lang water uit de fles drinken die door hun thuisland gedistilleerd word,.of door landen die aan hun maatstaven voldoet.Suriname is een relatief onbekend land in de wereld en de meeste toeristen in Barbados gaan huiveren om een fles water uit Suriname te kopen tenzij een hele boel surinamers daar wonen en graag een fles drinkwater uit Suriname willen kopen en drinken.


  Maak melding

 9. Hey Dokson, je had moeten proosten met SURINAAMS
  DRINKWATER!!!!! Nou maak je reclame voor sjampanje (Champagne). Wat zeg je?

  A bakra kanti gi joe dus durfde je geen nee te zeggen!
  spek en bonen minister. ie no abi tra krosi no? tjee.
  Dat mooie meisje ziet er 100 x slimmer uit dan jij.
  Go sribi baka.


  Maak melding

 10. natuurlijk kan je water exporteren en daar geld mee verdienen die weer ten goede kan komen voor de Suriname bevolking en gemeenschap daar is niks mis mee dat is vooruit zien en er op anticiperen. er is echter een heel klein min punt…de personen die aan het onderhandelen zijn denken eerst aan hun positie en eigen portemonnee.
  de buitenlandse tegenpartijen denk aan een goedkope uitbuiting. 1 grote voorbeeld de afobaka dam wordt nu nog steeds door buitenlanders misbruikt en uitgebuit omdat destijds een paar Suriname politici de voorkeur gaven om eerst hun eigen moeder vol te stopen met jang.


  Maak melding

 11. Heeft men de ecologische gevolgen goed bekeken.Het is vreemd dat de mensen die de natuur zouden moeten conserveren water export promoten.Vaker gehoord dat er door water tekort onze energie levering in gevaar is gekomen door watergebrek Wel een beetje raar in mijn optiek.


  Maak melding

 12. @ RobG

  Ik ben geen defaitist maar een realist. Ik heb nota genomen van de MOU met mini onderneming Amazone Resources. Water levering kan best interessant zijn echter de MOU is weinig hoop vol te noemen want de onderneming belooft veel van weinig of andersom geredeneerd vrijwel niets van heel veel.

  Ik heb zelf over een soortgelijke transactie gesproken met top adviseurs van de president en weet uit de eerste hand wat deze mensen laat tikken. Het lek zit bij de top.

  De kosten gaan voor de baten uit en Amazone Resources heeft haar eigen belang en heeft de kans, middels de MOU, een voor haar gunstige business case te ontwikkelen en zelf te bepalen waar men hoe de winst gaat nemen.


  Maak melding

 13. @Peter Jackson

  Het water te kort van Brokopondo is iets anders dan het ecologische effect om water in te nemen in de Coppaname rivier voor export.

  De wateraanvoer naar het Brokopondo meer is niet voldoende om het gevuld te houden op het niveau waarmee het maximaal energie kan leveren. Gedurende de droge tijd daalt het niveau zodanig dat de opwekcapaciteit afneemt of in het geding komt.

  Het te exporteren water is slechts een heel kleine deel van het water dat weg vloeit naar zee.


  Maak melding

 14. Het su drinkwater is sterk vervuild met KWIK.
  Dit krijgt nog een staartje!
  Surinamers zijn geen onderhandelaars. Het zijn een stelletje oer domme niets nutten apen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.