Rem op herstel is verantwoordelijkheid Suriname

32
Suriname wil belastingovereenkomst met Nederland heractiveren

PARAMARIBO, 23 nov – De uitvoering van economische herstelmaatregelen is de verantwoordelijkheid van Suriname alleen. Dit stelt minister Gilmore Hoefdraad van Financiën. “We hebben geen ruzie, we hebben een heel goede relatie met het IMF”, zegt Hoefdraad.

Weliswaar is er een groot verschil van mening. Het IMF vindt het tempo waarin bezuinigingen en andere maatregelen worden getroffen, veel te laag. Suriname loopt zelfs achter met het uitvoeren van het herstel- en stabilisatieplan. De regering beseft dat ook. “Maar het is onze verantwoording,dat hebben we van meet af aan gezegd”, zei Hoefdraad in het ATV-journaal. Besloten is bepaalde maatregelen uit te stellen.

Zoals het afbouwen van de subsidies op energie en water. De regering vindt dat rekening moet worden gehouden met de gevolgen. Bovendien is er reden tot optimisme. “We hebben gezegd dat de economie dynamisch is, dat zaken veranderen. In onze inschatting en ook die van het IMF, zagen we in 2016 een inkrimping. We hebben harde maatregelen getroffen, dus voor ons is het echt wel tijd om pas op de plaats te maken.”

Bekijk ook:


32 REACTIES

 1. Kijk naar die man zijn gezicht , hij is niet bevlekt meer een boef vlekt die uit druking van zijn gezicht wil wat zeggen puur boefje van de eerste plank , dat deze man doet net als niets aan de hand is ? kom tijd kom raad , maar ook een rijp voor de recht zaal met zijn vriendtjes alleen ik en de rest is er niet die waardeloosen leeg hoofd ik heb te doen met die arme mensen god helpe hen.


  Maak melding

 2. Deze man is verantwoordelijk voor de complete inéenstorting van de SRD, en zo ook voor de economische en financiële puinhoop in Suriname.


  Maak melding

 3. Leugenaar. Laat het IMF op de tv en radio eens uitleggen hoe de vork in de steel zit en dan zullen al deze leugenaars van hun voetstuk vallen. Eén van de eisen is ook dat het ambtenarenapparaat gezuiverd moet worden. 10,000 ambtenaren moeten naar huis en daar praten deze klootzakken niet over.


  Maak melding

 4. Op alles ministeries en overheidsinstellingen zitten tienduizenden Paarse ‘partij toppers’ die zijn geaccommodeerd en niet eens hun naam kunnen schrijven.

  Zolang deze spookambtenaren elke maand hun salaris krijgen zonder enige tegenprestaties zal Suriname geen centimeter vooruit komen.

  Ik reken dochter Peggy en de First Lady hier ook toe.


  Maak melding

 5. @henk molenaar2016

  Wist je dat Bouterse een zoon met down syndroom heeft en voor hem ontvangt hij ook een speciale toeslag.
  Terwijl arme gezinnen met zieke kids niets krijgen.

  Dat is nou Suriname.
  Het was, het is en het blijft een teering zooi.


  Maak melding

 6. Een mooi land..met alleen maar zooi.Suriname komt geen stap vooruit wie dat vindt en ziet houdt zichzelf voor de gek.Dat moet je maar lekker zelf weten…en vooral aanvasthouden.Als plots alles om je heen instort zal je gelijk nuchter zijn.De regering gaat niets doen,ze weten donders als ze meegaan met de eisen van het IMF in te willigen ze regeren af zijn.Sommige eisen kan je niet onderuit daar hoef je geen IMF voor te zijn.Elke Surinamer weet dat het ambtenaren apparaat op ontploffen staat.Dat elke regering/politieke partij zijn mannetjes heeft geplaats.Suriname gaat zo blijven omdat niemand zich eraan wilt wagen,orde op zaken te stellen.Het speelt zich af onder de neuzen van de ministers maar ieder kijkt een andere kant op…Lafaards.Mijn stem krijgt geen ene partij zolang bepaalde zaken niet in het verkiezingsprogramma zijn opgenomenn.Ik ben geen pro geen enkele politieke partij..ik ben pro SURINAME


  Maak melding

 7. Ik mag de persoonlijkheid van deze blauw bigi ede bakroe niet. Laat staan zijn uitspraken. Het schiet niet echt op met de witwas praktijken, inclusief het terugdringen van de casino’ . Het ambtenaren apparaat b.v. is Chuck vol met ongewenste figuranten. Ga je om 10:00 u.v.m. op een overheids kantoor , dan loopt men de kans om niet geholpen te worden, want personeel is al thuis. Zeven even is dat…
  Van de week kwam ik mijn aller grootste baas van india tegen en we begonnen over een en ander te praten over de nieuwe staal soort. Het gesprek begon allen leuk te worden, omdat ik zelf rationeel en flexibel ben op mijn werk.
  En toen kwam hij zelf met de vraag : hoe is het met jou land qua hindoestaanse bevolking?
  Ik zwijg en zei zoals ieder surinamer dat doet , ” het gaat uitstekend” met iedereen. Ik verdedig mijn switi sranang. Maar dat weten idioten zoals hoefdraad het niet…


  Maak melding

 8. @Henk Molenaar2016,

  Wat een drog argument van Hoefdraad. Ze hebben al die tijd geweten dat het afbouwen van subsidies een pijnlijke maatregel is. Het ging Hoefdraad alleen om de eerste tranche lening. Overleg van cijfers aan het IMF betekent inzage in de paarse boekhouding. Een totale DEMASQUÉ ligt op de loer waar de roversbende niet op zit te wachten. En trouwens de huidige Surinaamse economie is helemaal niet dynamische. Ze exporteren nauwelijks iets, leven op de pof en hebben lak aan alles.

  Hoefdraad is verantwoordelijk voor het instorten van monetaire systeem. Iedere zelfrespecterende bewindspersoon zou conclusies trekken en opstappen.

  Inmiddels komen vrienden en familieleden naar nederland voor medische behandeling. Een simpele dotter operatie voeren ze nauwelijks uit in Suriname of je hebt te maken met belachelijke wachttijden. Het is 1 grote teringzooi in Suriname.


  Maak melding

 9. Henk Moolenaar, de huidige regering zit opgescheept met de tienduizenden ambtenaren (analfabeten en half-analfabeten) die door het Front zijn aangesteld. Deze personen hebben nog altijd een onaantastbare rechtspositie opgebouwd mede door de invloed van vakbonden die worden geleid door ongeschoolde en ongeleide partij-projectielen. De regering Bouterse heeft geschoold kader aangesteld in diverse functies. Dit merk je ook door de structurele aanpak van diverse knelpunten in de samenleving.


  Maak melding

 10. Hoefdraad BEGELEIDT SURINAME naar TROTSE NATIE.

  Hoefdraad jij laat DUIDELIJK merken dat SURINAME een SOEVEREINE STAAT is. Instituten als een IMF zijn NEO-KOLONIALISTISCHE BOLWERKEN die zich met hun DUBBELE AGENDA, NIMMER wensen aan te passen aan de REALITEIT. Het belang van de KOLONISATOR en (MISLUKTE) IMPERIALISME prevaleert.

  Bovendien waren onze AMOKMAKERS hier op de site, het HANDJEVOL HOOLIGANS eens met hun RACISTISCHE LIJDER SANDOPIE dat het IMF niet zou DEUGEN.

  Nu de SURINAAMSE MINISTER van FINANCIËN ofwel de SURINAAMSE REGERING niet FUNGEERT als SCHOOTHONDJE van het IMF en zich opstelt als STAATKUNDIG ONAFHANKELIJK en SOEVEREINE STAAT en maatregelen GEFASEERD wensen in te voeren, komen zij met hun BEKENDE MISLEIDINGEN met alle LEUGEN en BEDROG op de proppen.

  Meneer Hoefdraad TOONT zich WEDEROM een ZEER RESPECTABEL en VAKKUNDIG STAATSMAN die zich NOOIT als LOOPJONGEN van een IMF zal laten GEBRUIKEN. De TIJD dat er AALMOEZEN werden VERSTREKT door de KOLONISATOR is VOORGOED achter de rug.

  SURINAME dopt met WAARACHTIGE, BETROUWBARE en RECHTSCHAPEN SURINAMERS.

  Voor de LANDVERRADERS met RACISTISCHE INBORST is het even WENNEN om de CORRUPTE PRAKTIJKEN van WELEER VOORGOED te doen VERGETEN.

  Het BELEID van SURINAME is er één waarmee men voor de dag MAG komen. Ondanks de NEO-KOLONIALE AANVALLEN toont SURINAME zich een NATIE, één om ZEER TROTS op te zijn. Zo TROTS als een PAUW.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 11. Het hele Ka – binet ( DNA ) is schuldig met de huidige economische situatie is Sme, ophoepelen allemaal !

  @ Koos je hebt groot gelijk ; ze moeten niks van NL hebben, maar gaan wel naar NL voor medische behandeling. Hoe hypocriet kan men zijn ????

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 12. RobG : “De regering Bouterse heeft geschoold kader aangesteld in diverse functies. Dit merk je ook door de structurele aanpak van diverse knelpunten in de samenleving.”

  1) Welke opleiding heeft president Bouterse?
  2) Je bedoelt structurele aanpak van de volledige vernietiging van Suriname of financieel, economisch, moreel en juridisch gebied?

  Bouterse en zijn Paarse Roversbende zijn het structurele probleem in Suriname.


  Maak melding

 13. Do the RIGHT thing!
  Hoefdraad BEGELEIDT SURINAME naar TROTSE NATIE.
  =====

  Suriname is anno 2016 de ultieme bedelstaat van Zuid Amerika.

  Leg een uit wat jij met ‘Trotse Natie” bedoeld,.


  Maak melding

 14. Rob
  Ik was in april 2016 in Su en hoorde de president doodleuk verkondigen dat er (naar aanleiding van een vraag van een journaliste) inderdaad 10.000 man extra waren aangenomen, terwijl hij beloofd had juist te gaan inkrimpen.
  Zijn verweer was: ja , u weet toch hoe het gaat bij verkiezingen, je moet wel het een en ander , bla bla bla
  Lulkoek.

  Het artikel
  1. Ik ben het met je eens Koos
  De Surinaamse economie is verre van dynamisch, het is zo statisch als maar kan.
  Ik vind de uitdrukking van Francois Quesnay (fysiocraat rond 1700) toepasselijk.
  “Mobility without motion”
  Beweging zonder vooruitgang.
  Hij vergeleek de economie met het hart van de mens. Het bloed wordt rondgepompt.

  2. “Het IMF zag, net als wij een inkrimping in 2016”
  Maar kijk eens naar de mate van inkrimping -9 procent versus????.
  Ik ben de schatting van de regering vergeten. was het -2% procent. was.
  Het IMF ging eerst uit van -6 procent en heeft dat fors neerwaarts moeten bijstellen. 3 procentpunt extra naar beneden ( is 50% ten opzichte van het oorspronkelijl geraamde cijfer).
  De regering heeft niets neerwaarts bijgesteld. Integendeel, altijd mooi weer spelen. (om het volk stil te houden?).
  Zelf nu is er weer, volgens het artikel, sprake van enig optimisme. HOU OP!
  3. We hebben harde maatregelen getroffen.
  Welke? wie zijn hiervan de dupe?

  Robert
  Dus jij hebt een baas. Zelf een allergrootste.
  Ik wist niet dat mensen bazen hadden.
  Voel je je slaaf?
  Die allergrootste baas van jou is dus geïnteresseerd hoe het gaat met de Hindoestaanse bevolking. De rest interesseert hem geen ene moer.
  Gelukkig ben je rationeel en flexibel en hem je hem natuurlijk op zijn plaats gezet


  Maak melding

 15. henk molenaar2016, dat er SERIEUS werk van wordt gemaakt, ONDANKS jou DAGELIJKSE VALSE ALARM, die je zou moeten zien te VERKOPEN aan ZWAKZINNIGEN als jezelf.

  Het DAGELIJKSE LASTEREN van jou en overige RELSCHOPPERS heeft TOTAAL NIETS van doen met het LEVEREN van DAADWERKELIJKE KRITIEK.

  Het DIEPE VERLANGEN van jou naar een GEROMANTISEERD VROEGER speelt jou PARTEN en is VOLKOMEN IRREËEL.

  Vaak wonen TYPES als jij nog bij MAMMIE en PAPPIE, zo niet KOESTEREN ze dat gevoel op OVERMATIGE wijze.

  Ik hoop dat je jou PAMPERS nu WEL aan hebt en niet in je broek gaat PIESEN.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 16. @DTRT

  De handelsmissie die premier Rutte momenteel leidt in Indonesië, betaalt zich uit. Er zijn inmiddels al 38 contracten en samenwerkingsovereenkomsten getekend. De gezamenlijke waarde ervan bedraagt zo’n 100 miljoen euro. Het zijn vooral bedrijven in de water- en maritieme sector, in de gezondheidszorg en tuinbouw. Gvd die Hoefdraad kan hier nog iets van leren. Maar goed die idioot sluit liever voor 100 mil aan leningen. Suriname is de komende 25 j veroordeeld tot het terugbetalen van leningen inc rente.
  Fijn he zo’n regering.


  Maak melding

 17. Do The Right Thing:

  Kan je ook gewoon antwoord geven op mijn simpele vragen of alleen maar hysterisch gillen?

  Iedereen op Waterkant weet het antwoord al.


  Maak melding

 18. @RobG

  Alsof je baasje bouta geschoold is.
  Geschoolde mensen hebben het IMF niet nodig noch leningen van de hele wereld!!
  Ze plegen geen coup,executerengeen schuldigen noch onschuldigen,willen geen amnestie en of smeken niet om vergiffenis!! Prent het in je kop!
  Boefdraad is de schoonzoon van je baasje en gewoon een boef, medeplichtige van het ergste soort in alles.


  Maak melding

 19. @ Do the Right thing …” Hoefdraad BEGELEIDT SURINAME naar TROTSE NATIE. ……”
  @ DtRt … jongen … je bent ………… { daarmee is alles gezegd.} In werkelijkheid besta je niet …. je bent een vieze lucht { puf …puf … puf … op zijn surinaams …. late … late.
  Dit geldt ook voor …. d……l DAMSCO !!!

  @ DtRt …. wie is TROTS op een natie …. geleidt …. door een MOORDENAAR en DRUGS, MAFFIABAAS pur sang.
  Wie is TROTS op een natie … waarvan de regering bestaat uit alleen maar ABANIES en KLEPTOMANEN.


  Maak melding

 20. Koos, dat jij APPELS met PEREN vergelijkt, een GROTERE STOMMITEIT kun je niet hebben.

  Nederland heeft een bevolking van om en nabij de 17 á 18 miljoen mensen, ook zeer AARDIGE trouwens. Pakweg 35 maal zoveel als Suriname. In VERGELIJKING jou OPSCHEPPERIGHEID voor Rutte, zou Suriname dus het ver hebben geschopt als Suriname OPDRACHTEN van drie miljoen EURO zou binnenslepen. Ik dacht niet dat zoiets als een ONHAALBARE KAART zou moeten worden gezien.

  LENINGEN ga je aan om in VERSNELD TEMPO geld te verdienen. De PLANNEN van SURINAME hebben kennelijk INDRUK ACHTERGELATEN bij FINANCIËLE DESKUNDIGEN.

  Laat SURINAME haar EIGEN GANG maar gaan. Ze zijn UITMUNTEND op de JUISTE WEG. Wie GEEN FOUTEN maakt, MAAKT doorgaans ook NIETS. Fouten maken BLIJVEN INHERENT.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 21. Do the WRONG Thing
  Hoelang nog ga je je baasje goed praten en zijn handlangers?
  Wanneer ga jij uit je paarse droom ontwaken niet schone ndp slaper?
  Wanneer ben je van plan terug te keren naar de realiteit?!


  Maak melding

 22. @ Do the RIGHT thing!
  ” Hoefdraad jij laat DUIDELIJK merken dat SURINAME een SOEVEREINE STAAT is. Instituten als een IMF zijn NEO-KOLONIALISTISCHE BOLWERKEN die zich met hun DUBBELE AGENDA, NIMMER wensen aan te passen aan de REALITEIT. Het belang van de KOLONISATOR en (MISLUKTE) IMPERIALISME prevaleert …… “.
  *******************************************************************
  @ Do the Right thing …. waar heb je het over? Wie dicteert je al deze nonsens? Kan Master KILLER Bouterse niet zijn, want KILLER Bouterse heeft dat nivo niet … misschien iemand van het kabinet van de pres …. te denken aan E.v.d. San, Herrenberg, Alibux , schoolboeken Jozefzoon of sopie Bosje.
  @ Do the Right thing …. aan welke REALITEIT … wenst het IMF zich niet aan te passen.? Bedoel je de REALITEIT van ABANIES, KLEPTOMANEN z.a. DtRt, d…..l Damsco, Mazda, RobG?


  Maak melding

 23. Pico

  “Mobility without motion”
  Beweging zonder vooruitgang.
  Hij vergeleek de economie met het hart van de mens. Het bloed wordt rondgepompt.

  Maar er wordt vergeten dat er gezonde voedingsstoffen moeten worden toegevoegd om het bloed daarmee te voorzien om het lichaam optimaal te laten werken.

  En dat is nou net dat ding dat ontbreekt in de hele speech van de President. Hij heeft het over pompen wat ik letterlijk zie als “anders zal je verzuipen als je pompen niet werken (lees hartstilstand wegens gebrek / tekort van alle basisbehoeften die een mens nodig heeft) door gebrek aan alle basisstoffen om de economie op gang te brengen”

  Dus Pico
  Je hebt volkomen gelijk dit aan te halen.


  Maak melding

 24. RobG
  U vergeet dat de regering al 6 jaar de tijd gehad heeft om te saneren.
  Dat er zeker 6.000 waardeloze Front ambtenaren met pensioen gegaan zijn en vervangen konden worden door nieuw talent vergeet u
  Ook vergeet u dat deze wonder regering het aantal ambtenaren met 10.000 heeft laten toenemen, waarvan ongeveer 5.000 vlak voor de laatste verkiezingen waarvan het meer en deel geen enkele kwalificatie had.

  Beste RobG zie het aantal ter terbeschikkingstellingen als bewijs dat men falen van de front ambtenaren niet heeft kunnen vaststellen. Net zoals het niet gelukt is frauderende VHPers op te sluiten.

  Niet de ambtenaren zijn de schuldigen maar het hapsnap beleid van de regering schiet te kort.

  Het IMF weet echt wel wat het doet en heeft de uitspraken die Hoefdraad en Bouva nu doen voor de nieuwszenders herhaald.
  Niet voldoen aan de eisen van het IMF is einde externe financiering.

  Deze regering munt uit in bedrog en daar op betrapt worden.
  Neem de aanpassing van de Schuldenwet van een paar maanden geleden. Deze wet zou gefundeerd zijn op de internationale definities en nu verklaart het, ooit zo geprezen, IMF dat dit niet het geval is en dat het Schulden plafond door brokken wordt.
  Wat iedereen zag aankomen dat met het krimpen van de economie en de devaluaties van de SRD de schulden onbeheersbaar werden wordt nu pas onderkend door minister Hoefdraad.

  Men rent van blunder naar blunder en is uit geregeerd.


  Maak melding

 25. Do The Right Thing: “LENINGEN ga je aan om in VERSNELD TEMPO geld te verdienen. De PLANNEN van SURINAME hebben kennelijk INDRUK ACHTERGELATEN bij FINANCIËLE DESKUNDIGEN.

  Laat SURINAME haar EIGEN GANG maar gaan. Ze zijn UITMUNTEND op de JUISTE WEG. ”

  ======

  Wanneer moet deze Paarse Gestoorde zich weer melden bij de afdeling “Hopeloze Gevallen”.


  Maak melding

 26. @DoTheWrongThing

  Door WANbeleid van de SOEVEREINE sukkel GILMORE, zal Onze totale economie 10% KRIMPEN !

  Door WANbeleid van de SOEVEREINE sukkel GILMORE, bedraagt de inflatie 77 % !

  Door WANbeleid van de SOEVEREINE sukkel GILMORE, zijn Onze Monetaire Reserves, van RUIM EEN MILJARD US Dollars, VERDAMPT !

  Door WANbeleid van de SOEVEREINE sukkel Gilmore zijn RUIM DRIE MILJARD aan ONGEDEKTE SRD-BANKBILJETTEN gedrukt en uitgegeven !

  Door WANbeleid van de SOEVEREINE sukkel Gilmore en van zijn baasje opa DESI, is SURINAME thans, compleet FAILLIET !

  Helaas voor de bevollking, moro NDP-hebi E DORO, moro DESI-PRIJSSTIJGING DE NA PASI E KONG !

  NEKS NO E WORDE, EXPORTEN NO DE !!!!
  NDP-CORRUPTIE LAI !!!!!


  Maak melding

 27. Dit geeft te denken. Eerst het IMF omarmen enne nu? Feit is en blijft dat van de vele megaschulden die deze boef, olv van baas en paarse roverheid aangaan zeker een deel zal verdwijnen in de zakken van de paarse rovende elite waar hij deel van uitmaakt. Ondertussen schijten en pissen al die verarmde paarse debielen, dwazen, idioten en paria’s vol kommer en kwel. En toch blijven deze oerdomme paarse stommelingen. het domste volk van de hele wereld, krijsen……..heil baas en geboefte. Oe tang teki moro paarse ka. Aleleeja krijsen de valse apostel Meyebelazericus en valse paarse profeet Misjiesosoka. Wahahahahaha..


  Maak melding

 28. Tokkie surineds is alweer aan het woord.
  Met de komst van slecht weer kruipen ze snel achter hun pc.
  Overschot van ambtenaren is niet iets van nu.
  Vanaf regering Pengel/Lachmon was het niet anders.
  Een voordeel hadden de leiders toen namelijk bedelen richting Nederlands.
  Nu doet jullie president hetzelfde en er is ineens kritiek.
  Let wel ambtenaren in dienst nemen.
  40 jaar geleden waren de hierboven forumleden zeker blind .
  Of waren ze meelopers want tot nu toe heeft hun kritiek geen windeieren opgeleverd.
  Indien jullie niet achter een iPhone of pc plaats willen nemen en wat voor jullie land willen betekenen dan moeten jullie in Suriname zijn om gezamenlijk de schouders eronder te zetten.
  Maar laf dat de meeste zijn en vooral egoïstisch ben ik bang dat het nooit zal gebeuren.
  Ik ben ervan overtuigd dat het over 20 jaar beter zal gaan dan nu.
  Hiervoor hebben wij geen 40 jaar nodig


  Maak melding

 29. He he net thuis van een etentje met collega’s.Pekineesje uitlaten lig er lekker in.Mijn pekinees heet Rambo grappig of niet.Helemaal waar dat elke politieke partij debet is aan de wildgroei van ambtenaren.Maar en daar gaan we weer…wanneer en onder wie zijn de meeste aangetrokken.Juist ja onder deze regering net voor de verkiezingen een paar honderden terwijl ze reeds op de hoogte waren van de precaire situatie waarin het land zich bevind.En dat zij niet het voordeel hadden dat ze konden bedelen bij Nederland.Ja de een heeft het wel en de ander niet.waarom?Omdat Nederland niet dealt met de President..ze verbeelden zich heel wat zeggende dat zij nimmer in hun regering etc iemand hebben met een veroordeling aan zijn broek.Of een terlaste legging.Het is een serieus ambt en daar is geen plaats voor delicten of vermoedens daartoe.Tja,als deze regering dat ook in hun calculaties hadden meegenomen dan hadden ze ook dit besluit achterwege moeten laten…No commensence…TJEPOTIE..😂😂😂


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.