Ex-parlementsvoorzitter Suriname weigert onderscheiding

58

PARAMARIBO, 22 nov – Emile Wijntuin is een principieel man. De voorzitter van het parlement ten tijde van de onafhankelijkheid en ook tijdens de coup van 1980, wil niet onderscheiden worden. In elk geval niet door Desi Bouterse.

De reden voor het weigeren heeft vooral met bloed en gewelddadigheid te maken. “Ik wil van deze man geen onderscheiding. Wat er gebeurd is op acht december 1982 kan ik nooit vergeten. Als ik een huldiging onder hem zou accepteren, betekent het dat ik inbreuk pleeg op het leven van al de mensen met wie ik in de politiek heb gewerkt en van mijn vrienden die toen vermoord zijn”, zegt Wijntuin tegenover de Ware Tijd.

Het is voor de oud-politicus dus onaanvaardbaar dat hem een publieke onderscheiding ten deel valt. Naar traditie is het de president die op Onafhankelijkheidsdag burgers onderscheidt. Wijntuin is eerder al onderscheiden. Dat was ten tijde van het bewind van president Ronald Venetiaan. Hij is van 1973 tot en met vijf en twintig februari 1980 voorzitter geweest van het parlement. Na de coup leefde hij jaren in ballingschap in Venezuela.

Bekijk ook:


58 REACTIES

 1. Desi en zijn adviseurs moeten nu ophouden om op slinkse wijze hun naam te willen zuiveren. Het grootste kwaad is al geschied en zal ook de geschiedenis ingaan als zijnde de zwartste bladzijde in de Surinaamse geschiedenis. Alle wereld leiders die roem verdienen zullen eeuwen lang geroemd blijven worden. Alle Moordenaars, bandieten etc. kunnen de geschiedenis niet herschrijven.


  Maak melding

 2. Oud – Voorzitter van het Surinaams Parlement Emile Wijntuin heeft principes, normen en waarden, respect; eerbied voor mensenrechten, grondwet van de republiek Suriname, zonder gewijzigde amnestiewet, terugroepwet, geen moordenaar die president van de republiek Suriname kan worden/zijn, enz.

  Er zijn in Suriname gelukkig nog van dit soort mensen, waaraan vooral de jeugd naar moet kijken.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 3. Deze boodschap zeggen de oerdomme paarse debielen en idioten niets, zij willen koste wat kost baas didibri de killer als lijder om voor ze te zorgen met gratis eten, drinken en kippenren. Ook de paarse roverheid die nu deel uitmaken van zijn wanbeleid spreekt boekdelen. Die paarse grasluizen en parasieten zitten daar niet voor land en volk, maar voor baas en elite paarse rovers om zo een paars verdorven slaatje vol corrupte en roof a staatskas te vreten. Wie eten en drinken uit handen van onberechte moordenaars zijn vervloekt en dat zijn heel veel paarse stommelingen van mr.dr. tot en met paarse junk en zwerver. Soso sondoe lai na kondre sinds 1980 en het wordt met de dag erger, met dank aan die paarse zombies die stemden voor de paarse vloek en ellende….ndp en lijder sa e sma ka.


  Maak melding

 4. We kennen genoeg NDPers die in de rij zouden willen staan om deze onderscheiding in ontvangst te willen nemen uit handen van de moordenaar.Ze kennen hun eigen tragische geschiedenis niet,die ndp verraders en geschiedenis vervalsers.
  Wij de rechtgeaarde surinamers zijn heel trots op U meneer Emile,


  Maak melding

 5. DE HEER WIJNTUIN HEEFT EEN DUIDELIJK SIGNAAL GESTUURD NAAR DE TOT 11 JAAR VEROORDEELDE DRUGSCRIMINEEL/HOOFDVERDACHTE VAN DE DECEMBER MOORDEN.

  DE HEER WIJNTUIN WIL NIET GEDECOREERD WORDEN DOOR ZO EEN PERSOON.

  HULDE AAN DE HEER WIJNTUIN!!


  Maak melding

 6. Beste Surinaamers u alleen moet het voorbeeld nemen van meneer Wijntuin, hij is een echte held niet de paarserovers bende. Petje af voor u MEMEER WIJNTUIN GOD zal u dragen op zijn vleugels

  God zal de paarserovers vernietigen wees niet bang, niet zal van hun nakomelingen overblijven.


  Maak melding

 7. Dank u heer wijntuin nu in het openbaar zeggen wat die moordenaar heeft gedaan laten de jongeren het goed weten bouta je moet je dood schamen klootzaak valdood


  Maak melding

 8. Een echt MAN!!!Wel gerespecteerd!! Meneer Wijntuin!! ik heb mijn petje voor U af!! U bent een man met principe en discipline. Ik waardeer u heel erg hoog!!!!!!! U bent een echte Surinamer!!! van hart en nieren!! U heeft uw Vrienden/collega’s niet laten vallen en de overige Surinamers!! U kunt recht in de ogen van de boef kijken en vertellen wat hij op zijn geweten heeft!!!

  SJAPOOOOO!!!!!! niet de geur van de stinkend Hyena’s inademen!! anders wordt u besmet!!! voorkom dat aub!!!

  Ondanks dat u het niet in ontvangst neemt, wil ik u toch feliciteren met uw verstandige besluit!!! In mijn ogen bent u gewoon binnen!!!!

  @@ Tunggak!! ben met je helemaal eens!!!


  Maak melding

 9. Een Psalm voor de heer Wijntuin en allen die de paarse verderver verachten.

  Psalm 12
  1 Een lied van David, op de wijs van: ‘De achtste.’ Voor de leider van het koor.
  2 Help ons, Heer !Want er zijn geen goede mensen meer.
  Er zijn nog maar heel weinig mensen trouw aan U.
  3 De mensen bedriegen elkaar. Ze zeggen het één, maar bedoelen iets anders. Ze spreken gladde woorden.
  4 Heer, leg die bedriegers het zwijgen op!
  Ook alle mensen die trots denken dat ze U niet nodig hebben.
  5 Maak een einde aan mensen die zeggen:
  “Met onze tong zijn we machtig.
  Ónze lippen geven de bevelen.Wie doet ons wat?”
  6 De Heer zegt: “De mensen kreunen, want ze worden verdrukt.Daarom kom Ik hen helpen.Ik breng hen in veiligheid.”
  7 Wat de Heer zegt, is altijd waar.Zijn woorden zijn zo zuiver als zilver dat in een smelt-oven zeven keer is gezuiverd.
  8 Heer, U zal ons altijd beschermen tegen slechte mensen.
  9 In het hele land worden de mensen slecht,
  als ze geregeerd worden door mensen die zich niets van U aantrekken.

  Deze Psalm is niet voor de awariedomries bestemd en alle andere zgn religieuze pieten en voor de oerdomme paarse debielen, idioten en dwazen die paars demonisch zijn bezeten, maar voor allen die oprecht smachten naar gerechtigheid zonder aanziens van persoon met of zonder titel of geloofsovertuiging. Voor een ieder die smacht naar waarheid en gerechtigheid.


  Maak melding

 10. Emile Wijntuin, de FARIZEEËR/SCHIJNHEILIGE bij UITSTEK totaal buiten de REALITEIT en HUNKEREND naar NOSTALGIE.

  Mannen als Wijntuin zijn MEER dan WAARDELOOS, om het maar niet te hebben over HYPOCRIET.

  Wijntuin is een “PRODUCT”uit de VERFOEILIJKE KOLONIALE TIJD. Zulke mensen zijn een MINDERWAARDIGHEIDSCOMPLEX aangepraat en OPGEDRONGEN destijds. Er gaan er HONDERD zo niet MEER van in een DOZIJN.

  Toen bijvoorbeeld de Nederlanders HUIS hadden gehouden in onder andere Indonesië en in zijn EIGEN Suriname, later/recent nog in de OORLOG in Irak, waarbij dit land onder VALSE VOORWENDSELEN werd binnen gevallen door de VS – de Vieze Staten en HONDERDDUIZENDEN de DOOD LETTERLIJK VAAK werden INGEJAAGD, heb ik NIMMER een ZINNIG woordje van KRITIEK van de kant van Emile Wijntuin vernomen.

  De situatie van de slachtoffers van 08 december 1982 vallen sowieso te BETREUREN. Geen enkel WELDENKEND persoon is er VOORSTANDER van, tenminste ik niet. Mááááááárrrr de REALITEIT wil dat de SLACHTOFFERS aan de ANDERE ZIJDE zouden zijn te BETREUREN als er niet werd INGEGREPEN.

  Tijdens die MISDADIGE PERIODE van Nederland destijds in Suriname waarbij te Commewijne in de KOLONIALE TIJD HARDWERKENDE mensen zonder ENIGE VORM van PROCES werden NEERGEKNALD, hebben we NOOIT IETS daaromtrent van Wijntuin de SCHIJNHEILIGE vernomen in de VORM van een PROTEST of iets dergelijks.

  Rambocus als één van de SLACHTOFFERS liep niet rond met een WATERPISTOOL of missen we de juiste informatie?

  Wijntuin is een persoon van ROOMS-Katholieke komaf, zoals Bouterse ook één van is. Alleen is de één (Wijntuin) in z’n MINDERWAARDIGHEIDSCOMPLEX blijven steken en de ander (Bouterse) heeft GEDURFD zijn NEK uit te steken.

  Wijntuin mag z’n PRAATJES en VERHAALTJES voor zichzelf houden en hoeft niet de SCHONE SCHIJN op te houden.

  Toen Wijntuin de handen van politici van de Nederlandse Regering en van het Nederlands Koninklijk Huis schudde heeft NIEMAND hem horen FOETEREN over de MOORDDADIGE PRAKTIJKEN waar deze twee HOOGSTE ORGANEN van Nederland de HOOFDVERANTWOORDELIJKHEID over droegen.

  WAAROM heeft Emile Wijntuin BIJVOORBEELD niet een GRONDIG ONDERZOEK GEËIST, waar het gaat om de MISSTANDEN in de Rooms-Katholieke Kerk, waarbij het leven van ZOVELEN is VERNIETIGD vanwege ZEDELIJKE DELICTEN zoals AANRANDING, VERKRACHTING, HOMOFILIE, PEDOFILIE en ga zo maar door, door zijn Rooms-Katholieke MEDE-FARIZEEËRS.

  Dergelijke MISSELIJKMAKENDE MISSTANDEN vonden plaats voor de NEUS van deze HUICHELAAR Wijntuin.

  Iets doet Wijntuin wel UITSTEKEND, dat is de Rooms-Katholieken op zeer SCHIJNHEILIGE en als PERFECTE HUICHELAAR te vertegenwoordigen.

  Elke WAARACHTIGE christen weet dat VERGEVING van je medemens een ESSENTIEEL onderdeel vormt van het DAADWERKELIJKE christelijk LEVEN. Dus wanneer je vindt dat degene VERKEERD heeft gehandeld in een bepaalde situatie, dat je hem/haar vanuit jou zienswijze, VERGEEFT. Dit zou je MINIMAAL van een christelijk persoon als Wijntuin mogen VERWACHTEN als het gaat om een situatie als de 08 december GEBEURTENISSEN 32 JAAR na DATO.

  Maar in plaats van het bovenstaande, toont Wijntuin zich de FARIZEEËR, de HUICHELAAR, de SCHIJNHEILIGE bij UITSTEK en laat hij in plaats van het GOEDE VOORBEELD te geven, dit ESSENTIEEL gedeelte over aan Jan met de PET.

  De GROTE LUST van Wijntuin naar NOSTALGIE, het VERLANGEN naar een GEROMANTISEERD Suriname van VROEGER, is het GROTE PROBLEEM van Wijntuin en GEEN ENKELE Bouterse.

  Om Wijntuin op z’n 92-jarige LEEFTIJD een Psychiater te laten bezoeken, zal ook GEEN ZODEN aan de dijk leggen. Daarvoor is de NOSTALGISCHE LUST van deze SCHIJNHEILIGE, FARIZEEËR en HUICHELAAR te GROOT, letterlijk LEVENSGROOT.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 11. Meneer Wijntuin U bent een man naar mijn hart.
  Ik heb echt respect voor U.

  U bent tenminste niet zoals al die boelers en hielelikkers!!!

  Laat Bouta die onderscheiding in zijn REET douwen.

  Bouta pleur op!!!


  Maak melding

 12. Deze oud leraar van de Sint Stephanus school heeft principes die hij ons heeft bijgebracht en hij leeft nog steeds volgens zijn principes.
  De President kan hier een voorbeeld aan nemen wat principes zijn en hoe hiermee om te gaan.
  Principes zijn niet gelijk aan hoeren die alles doen voor geld, excuses zelfs hoeren hebben hun grenzen en dus niet alles doe voor geld, doch de regering en hun coalitieleden doen alles ja alles voor macht en geld.
  Zelfs een 2e Dubai beloven terwijl hij de baka djari plee bedoeld.


  Maak melding

 13. Alleen zij in Suriname, die vallen onder de categorie ” NUL- MENS ” staan in de rij om een onderscheiding op de borst opgespeld te krijgen via de MET BLOED BESMEURDE KLAUWEN van ” EL DIABLO de Suriname ” , ” Den Surinamska JÄVELN ” (de Surinaamse DUIVEL ) !!!!!!!!

  Daaraan doet de heer E. Wijntuin DUIDELIJK niet mee, wat ik natuurlijk UITERMATE waardeer van deze ex-parlementariër.

  De heer Wijntuin heeft in feite aan de ” DUIVEL” het volgende kenbaar gemaakt namelijk; ” stop de onderscheiding maar in de plaats van je lichaam waar doorheen de ZON NIET SCHIJNT ” !!!!

  Trevlig kväll ! CHAVÉZ


  Maak melding

 14. Emile Wijntuin ex-voorzitter van de Staten-Generaal toont moed en fatsoen. Deze Surinamer zou nimmer ingaan op uitnodigingen van de enige echte couppleger die de eerste is na 1863 aan wiens klauwen veel bloed kleeft.
  Emile begrijpt ook dat het Parlement niet functioneert en dat het OM buitenspel is gezet door de mensenrechtenschender.
  Deze couppleger vertrapt de grondwet zaait verdeeldheid. Suriname is geen democratische rechtstaat door toedoen van een ongeschoolde malloot. Er is slecht 1 oplossing voor alle ontstane problemen namelijk het fusilleren van dit gezwel tezamen met allen die onder zijn leiding (openlijk) corrupt zijn. DOOD AAN bouterse en zijn geaccomodeerde familie en vrienden. Bouta moet DOOD!!!!


  Maak melding

 15. Emile Wijntuin VERTIKT het om te LEVEN in het HEDEN en vindt NOSTALGIE, het VERLEDEN en WAAN veel belangrijker dan de KEUZE van het SURINAAMSE VOLK.

  Wat een EGOTRIPPER. Deze man komt trouwens uit Coronie. Toch kan geen enkele KRONTO-OLIE zijn VERROESTE KANES weet op gang krijgen.

  Deze NEO-KOLONIAAL Emile Wijntuin moet toch op de hoogte zijn dat onze (VOLKS)PRESIDENT vrije GENEESKUNDIGE BEHANDELING voor alle Surinamers geregeld heeft.

  Om een lang verhaal kort te maken:
  Psychiatrisch Centrum Suriname
  A Letitia Vriesdelaan 1-3
  T 477190

  Het is straks toch op 5 december Sinterklaas. Laat die BLONDE MAN hem dan maar decoreren. Het liefst met een ONDERDANIGE PIKZWARTE PIET aan z’n zijde om meneer Wijntuin zich weer in het VERLEDEN te WANEN.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 16. @ Do the RIGHT thing!

  DAMN RIGHT,…DE PANNENKOEKEN EN OLIEBOLLEN HIER KENNEN DE GESCHIEDENIS NIET,..ECHTE FARIZEEËR GEDRAG. ! DEZE IDIOOT IS TEGEN BOUTA,..EN DE HELE KUDDE DOMME SCHAAPJES HIER WAGGELT ACHTER HEM AAN.TYPISCHE DOMBO KOPIEERGEDRAG…MA BOUTERSE HEEFT VOOR HETERE VUREN GESTAAN .MENEERTJE WIL DE HELD UITHANGEN,…GA TUINMAN SPELEN MAN !


  Maak melding

 17. Forummers, reageerders, Odi odi.

  Ex-parlementsvoorzitter van Suriname Emile Wijntuin,
  weigert onderscheiding van Baas Desiderius Bouta & Co.

  Ik kan de heer Emile Wijntuin, geen ongelijk in deze geven.

  Ik ben het volkomen met hem eens.
  Ze zouden zich in hun graf omdraaien, als u het zou accepteren.


  Maak melding

 18. DtRt, moet Emile op alles wat er in deze wereld gebeurt eerst commentaar leveren voordat hij een onderscheiding van de beste @#€& ooit mag weigeren? Als een schurftige hond mij wil bijten ga ik toch ook niet zeggen dat krokodillen, haaien en tijgers harder bijten, waardoor een hondenbeet niets voorstelt? Op precies dezelfde manier heeft Emile het recht om onafhankelijk van wat er elders in de wereld gebeurt, te weigeren om door zijne Excellentie @#€& gedecodeerd te worden.


  Maak melding

 19. Bouta DE MOORDENAAR en COKADEALER steek deze onderscheiding liever in je reet jij vuile schoft. Emile heeft meer ervaring en vooral scholing.
  BIG UP EMILE.


  Maak melding

 20. Er waren meer van deze soort kalibers, meeste hebben een kogel gehad in hun hoofden op 8 dec 1982 door killer desi. Emile, heeft in zijn geweten nog het “leonsberg akkoord ” waarin het schrik bewind van bouta is verankerd. Wijlen Henck Arron heeft waarschijnlijk hem verteld voor hij stierf.
  Ik zou de heer Wijntijn willen vragen om hem op te biechten namens het volk. Dank u…


  Maak melding

 21. @DoTheWrongThing

  Door jouw medicijngebruik dringt het nog niet tot je door dat de Redi Musu, de Zeeuw Desi DB, tezamen met de kolonialen uit Holland, oa kolonel Valk (Mil Inl Dienst) een coup heeft gepleegd en Onze DEMOCRATIE en RECHTSSTAAT heeft VERNIETIGD !

  Nu maakt Opa Desi, zijn levenswerk af : De totale VERNIETIGING van de Surinaamse Economie en van het Sranang Volk !

  Maaaaaaaarrrr….Opa DESI VERGEET, dat degene die een GRAF graaft voor Ons Volk, er HEEL SNEL, ZELF IN ZAL DONDEREN !!!!!


  Maak melding

 22. Om een lang verhaal kort te houden.’Do the right thing’hoef ik niet zo ver terug in de Surinaamse geschiedenis.Ik zou mij nimmer laten onderscheiden door iemand die hoofdverdachte is in een reeks moordzaken.Jij wel?Nou dan dragen wij van waterkant jou voor om het lintje bedoeld voor dhr.Wijntuin te cashen.Want het heeft geld gekost wat het Surinaamse volk niet heeft.Als jij het graag wilt heeft het zijn doel gediend.Meneer Wijntuin een goede reactie…geschiedenis gemaakt!!


  Maak melding

 23. Bouta (met NL paspoort) heeft samen met bleekscheet v.d. Valk de staatsgreep beraamd. Uitvoering gebeurde daadwerkelijk door laaggeschoolden in uniform waarvan een aantal door Bouta zijn vermoord.
  Zonder Uzi is Bouta niks. Verkiezingen winnen dmv fraude is een wanprestatie. Zijn zonen behoren ook tot de criminelen die werkelijk als Staatsgevaarlijk moeten worden beschouwd.
  Wijntuin weigert terecht en met volle overtuiging terwijl anderen toch in gesprek gaan met dit stuk onbenul. Een rechtgeaarde burger zal zich nooit en te nimmer inlaten met dit uitschot.


  Maak melding

 24. @ diana
  Om een lang verhaal kort te houden.’Do the right thing’hoef ik niet zo ver terug in de Surinaamse geschiedenis.Ik zou mij nimmer laten onderscheiden door iemand die hoofdverdachte is in een reeks moordzaken.Jij wel?Nou dan dragen wij van waterkant jou voor om het lintje bedoeld voor dhr.Wijntuin te cashen.Want het heeft geld gekost wat het Surinaamse volk niet heeft.Als jij het graag wilt heeft het zijn doel gediend.Meneer Wijntuin een goede reactie…geschiedenis gemaakt!!
  //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

  ZO`N HELDENDAAD,IS DIT ECHT NIET HOOR,..IN HOLLAND EN IN ANDERE LANDEN IS DIT NIET VREEMD.,DAT ONDERSCHEIDINGEN GEWEIGERD WORDEN !..DUS ALLEMAAL EEN TOONTJE LAGER ZOOOOMEN. TROUWENS DEZE POLITIEKE POKNOKKER STAMT AF UIT DE MEEST CORRUPTE PERIODE UIT ONZE PARLEMENTAIRE GESCHIEDENIS !


  Maak melding

 25. “MENEERTJE IS BOOS,OMDAT IE NOOIT PRESIDENT IS GEWORDEN,…EN DAN HEEFT BOUTERSE HET NATUURLIJK WEER GEDAAN !”

  Tja, en dan denk ik dat MENEER Wijntuin, BLIJ is met het feit, dat hij natuurlijk NOOIT MISDRIJVEN heeft gepleegd, laatstaan meerdere MASSAMOORDEN op zijn geweten heeft !!!

  Tja en dan denk ik dat MENEER WIJNTUIN, NIET BLIJ is, dat wij een VEROORDEELDE HARDDRUGSHANDELAAR als president hebben !

  Tja en dan denk ik dat MENEER WIJNTUIN, treurt om het feit dat wij een REGIEM hebben die Ons Land, zwaar FAILLIET heeft gemaakt !

  Moraal NO DE , WET NO E TERI, SOSO CORRUPTIE !!!!!

  MONNIE NANGA GOWTU E VERDAMP ! TJA GO !!!!!


  Maak melding

 26. @@@DtRt!! Het adres waar jij over hebt, zit mijn beste maat aldaar en die heet Dr. Khoen Khoen( wie kent hem niet)!! Hij zit op jou te wachten met een spuit aldaar!!! Dus ga maar gauw en noem mijn naam Wiep-Ding!!!! Allereerst a mang dati sa wiep yu! en baka dati teh yu no mang moro, a maw suta spoiti dji ini go!!! dang pas jo scheit uit yu tingi mofo, yu ma pim.. yu!!!


  Maak melding

 27. Chapeau Emile Wijntuin, een man naar mijn hart. Een man met principes, een man van normen en waarden.

  Helaas kan je dat niet van sommige ongeletterden hier op WTK. zeggen.


  Maak melding

 28. “Rambocus als één van de SLACHTOFFERS liep niet rond met een WATERPISTOOL of missen we de juiste informatie?”

  BOUTERSE HAD HEM VOGELVRIJ VERKLAARD. RAMBOCUS WAS MILITAIR EN WIST WAT DE CONSEQUENTIES WAREN, WOORDEN VAN BOUTERSE IN DIE STREKKING.
  HEEFT DESIRE DELANO BOUTERSE HIERMEE DAN OOK NIET ZICH ZELF VOGELVRIJ VERKLAARD…HIJ IS IMMERS OOK COUPPLEGER…

  HET VOLK VAN SURINAME HEEFT DUS AUTOMATISCH DE VRIJHEID IN ALLE RECHTVAARDIGHEID HAAR KANS TE NEMEN…


  Maak melding

 29. Wiep-Ding, jij schrijft jou TRAUMATISCHE verhaal, waar we niets mee kunnen. Dat je beste MAAT – jou eigen pa – je zo vaak als SCHANDKNAAP heeft gebruikt is HELEMAAL niet ZO GEK, gezien jou VERWIJFDE gehannes dagelijks hier op de site, VUILE FLIKKER.

  Jou SMERIG VERWIJFD wereldje is niet dat van de ander.

  Je nick-name toont aan hoe jou pappie in jouw SMEERLAPPEN-INCEST-gezin met je allemaal heeft huisgehouden, VIEZERIK.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 30. Tuurlijk zijn er personen in alle landen over de aardbol die om verscheidene redenen hun onderscheiding hebben geweigerd.Maarrrr…zover mij bekend is (geschiedenis is niet mijn ding )heeft er nog nooit iemand geweigerd vanwege het feit dat de president of degene die ze de onderscheiding moet schenken als hoofdschuldige in een serie moordzaken is genoemd.En diegene zich heeft verscholen achter de Amnestie wet.En dat meneer DAMSCO maakt het verschil.Ik hoop dat jij het verschil nu ook ziet.


  Maak melding

 31. Corruptie is er niet nu..was er ook onder de Vhp.Maar niet in deze mate,het volk had te eten.Alles ging gewoon zijn gangetje en er was rust en vrede in het land.Tenminste in mijn ouderlijk huis, ik heb een onbezorgde jeugd gekend.De voedselschuren waren vol.Maar de ellende zoals er nu is.Ongekende hoogtes…volk dat pinaart…en veel miljonairs erbij gekomen.En dat allemaal door onkunde..Een kunde dat is ontvreemding daar zijn ze goed in.CORRUPTIE ZAL ER ALTIJD ZIJN OOK IN DE PARTIJ DIE IN 2020 OVERNEEMT!


  Maak melding

 32. Sorry hoor maar wat heeft zijn familie geschiedenis hier allemaal mee te maken?Gaat mij om de persoon niet zijn hele familie bij halen.Mijn vraag aan jou ;hoe weet jij het allemaal zo goed.Woonde je naast Wiep-ding?Dan ben jij ook door zijn vader…😨??


  Maak melding

 33. Is mijn post niet door de moderatie gekomen omdat ik wat van de Vhp heb gezegd?Ook tijdens de regeerperiode van de vhp werd er gefraudeerd en was er sprake van corruptie.Maar er was rust en vrede in het land.De voedselschuren waren gevuld.Ik had als kind een onbezorgde jeugd met onbezorgde ouders aan het stuur.Corruptie zal er altijd zijn omdat mensen zo verschillend in karacter zijn.Maar het slechtste wat Suriname is overkomen is combinatie DDB/NDP een nagel aan Surinames doodskist


  Maak melding

 34. Wat wijntuin zou krijgen gaat naar .

  Damsco en Do The Richt thing , en Cocos bomen leren klemen bij Ocer ,

  Met je bij Abraham projectleider .

  Zwart en wit bestaan voor mij niet .


  Maak melding

 35. Do the RIGHT thing@
  En fiasco
  Wat jullie posten is nou precies waar sur van naar de kosten is gegaan ,als je van zulks vuil spuierij een hart aanval kreeg was sur op een geruisloze manier van jullie verlost geweest


  Maak melding

 36. @To The Wrong,

  Quote:

  Rambocus als één van de SLACHTOFFERS liep niet rond met een WATERPISTOOL of missen we de juiste informatie?

  Rambocus en Sheombar zaten al enkele maanden in de GEVANGENIS toen ze moesten verschijnen voor het VUURPELOTON op 8 december 1982.
  Rambocus is uit de gevangenis gehaald en VERMOORD.

  Je mist inderdaad de juiste informatie!! Je bent echt van de POT GEPLEURD! Je probeert van alles en nog wat een andere DRAAI te geven ten faveure van jouw HALF GO`T`


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.