‘Veel bereikt met Surinaams herstelprogramma’

27
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO, 21 nov – “Er is met het Surinaamse programma resultaat geleverd op cruciale gebieden die de regering als prioriteit ziet om de economie te balanceren en weer op het groeipad te trekken.” Dit stelt minister Gilmore Hoefdraad van Financiën in het kielzog van de kritiek van het IMF. Suriname heeft best al veel gedaan.

Als resultaten worden onder meer genoemd het sterk terugdringen van het begrotingstekort. Ook zijn de monetaire reserves weer aangevuld, zijn de wisselkoersen vrijgelaten en is het sociale vangnet verbeterd. Wat de regering nu wil is verzwarende maatregelen te temporiseren, daar het slecht gesteld is met de economie. “Het gaat voornamelijk om de verhoging van de brandstofprijzen en elektriciteitstarieven”, meldt Hoefdraad in een verklaring.

Met het IMF zijn er ‘ernstige meningsverschillen.’ “De regering staat open voor verder overleg, maar heeft ook nog veel te doen. Wij zijn van goede wil maar we kunnen uiteraard niet wachten op het IMF met het besturen van het land. Het is helder dat de autoriteiten het glas als halfvol zien en de recente IMF-missie haar bezoek afsloot door het glas afschrikwekkend als leeg te presenteren,” stelt Hoefdraad.

27 REACTIES

 1. Die improviserende maatregelen worden de killers of the living death. Zwaar en pijnlijk zijn er al. Die poen van de imf was al denkbeeldig verdeeld onder de bandieten.
  Eerst een mooi smoel werk en dan toeslaan. Echt satanisme.


  Maak melding

 2. Het IMF zal de slag bij Waterloo van DDB en de Rovers worden.

  De slechte economische, financiële en sociale situatie in het land, internationale verdragen, cq mensenrechten van de republiek Suriname en bij de Surinamers zullen hieraan ook stevig aan bijdragen.

  De dagen van DDB en de Roversbende zijn geteld.

  Voor de Gouden Kerst(dagen)feest en Tweede Dubai van de republiek Suriname en de Surinamers is hij al heel lang weg en vergeten.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 3. Veel bereikt?!
  Kan Boefdraad opnoemen voor ons wat bereikt is,hij hoeftb slechts 1 op te noemen!!
  Hij en de ndp hebben meer kapot gemaakt,deze venielzuchtige fanatieken!!


  Maak melding

 4. Geachte heer Hoefdraad,

  De volgende beloftes zijn de door de president gedaan:

  Deze punten zijn nog niet ingelost.

  bouw 18.000 huizen – 8 flats van 250 wooneenheden (elk 2.000 wooneenheden) – bruggen – 6 baans flyovers zanderij – een weg naar brazilie – aanleg van een diepzee haven – 2e verhoging aov – betere openbaar vervoer – aanleg cruise terminal – de luchthaven zou fungeren als hub – verkeersveiligheid krijgt grote aandacht – voedselschuur Caricom – verhoging kinderbijslag – waslijst met nieuwe investeerders – goudenkerst – AANPAK CORRUPTIE ambtenaren – aanleg spoorlijn in 2015 – aanleg en versteviging dijken – bouw van nieuwe ziekenhuizen – gratis laptop en schoolboeken voor iedere kind – aanleg snellere internetverbindingen – meer banen voor de bevolking – kwaliteitsverbetering onderwijs – aanpak criminaliteit – invoer waarheid en verzoeningscommissie – toegang schoonwater voor iedere surinamer – aanleg sportcentrum met zwembaden incl atletiekbaan – een open universiteit in Wanica – export water naar equatorial guinea.

  Intussen is het land opgezadeld met miljarden. Uw houd een rat voor de ogen van de kiezers. Iedere zelfrespecterde politicus zou ontslag nemen.


  Maak melding

 5. Uit wiens brein komt deze stomme en laaghartige reactie, voor wie is het bestemd??, in elk geval niet voor de intelectuelen die hun gezond verstand gebruiken.
  Dit is bestemd voor de zgn intelectuelen en en arme volk die achter deze mensen aanlopen en voor hun neerbuigen. Wat hebben deze zgn. intellectuelen bereikt kunnen ze een opsomming geven????


  Maak melding

 6. Er worden vier zaken genoemd door Hoefdraad.
  Wat een lulkoek, maar ik begrijp waarom mensen dit accepteren. Hoeveel procent van het volk is geïnteresseerd dan wel begrijpt kreten als monetaire reserves, vrije wisselkoersen, lager begrotingstekort enz.
  Daarnaast klopt het voor geen meter dat dit zaken zijn die te danken zijn aan het beleid.
  Door leningen en door een mislukt beleid (valutaveilingen) terug te draaien zijn zaken als toename monetaire reserves en vrije wisselkoersen aangevuld respectievelijk hersteld.
  Dus Niet door overheidsbeleid.
  Kom op, stop met het volk in de maling te nemen.

  Koos,
  Heb je met opzet rat met “t” geschreven in plaats van een “d”
  Ik vind het in dit geval véél leuker.


  Maak melding

 7. Of het glas nu halfvol of halfleeg is zal Gilmore een zorg wezen, zijn privé paleis van 650.000,- USD / 4,5 miljoen SRD is al volledig betaald en afgebouwd.


  Maak melding

 8. Laat maar een grote windhoos komen en het huis van die boefdraad met de grond gelijk wordt!!! met de grootste boef en de boefjeetjes er in!!! Moeder NATUURhelp ons A.U.B.


  Maak melding

 9. Je moet Hoefdraad wel enige lef en dapperheid of is het onnozelheid toe dichten dat hij een huis in Suriname koopt.

  Hij had beter iets kunnen kopen op Aruba of Curacao want als hij in Suriname blijft zal hij geld moeten hebben voor permanente bewaking zodra deze regering klaar is met regeren.
  Als er al vanwege de vele ambtsmisdrijven geen beslag op gelegd gaat worden zodat zijn volpension in Santa Boma door hem zelf betaald kan worden.


  Maak melding

 10. Wie houd er eigenlijk controle over de leningen ? Wie houd er toezicht op de lopende projecten ?

  Mag hopen dat de slager niet haar eigen vlees keurt. Heeft het land überhaupt nog een rekenkamer of heeft Bouterse die ook de nek omgedraaid ???


  Maak melding

 11. Het is voor Boefdraad nooit de bedoeling geweest om met IMF in zee te gaan. Hij wist bij voorbaat dat hij zou verzuipen. Hij had IMF gewoon nodig om andere geldschieters warm te maken en te houden. Zolang Suriname in gesprek is met IMF kunnen andere geldschieters aangesproken worden. Het moment dat IMF met de onderhandelingen stopt, heeft Suriname op leen gebied een groot probleem er bij..


  Maak melding

 12. Een grote leugen. Welk begrotingstekort en ga zo maar door. Boefdraad schijnt één ding te vergeten en dat is: Al is de leugen toch zo snel, de waarheid achterhaald hem wel. Over een jaar mogen wij de balans opstellen,


  Maak melding

 13. @Robert-a
  Die improviserende maatregelen worden de killers of the living death. Zwaar en pijnlijk zijn er al. Die poen van de imf was al denkbeeldig verdeeld onder de bandieten.
  Eerst een mooi smoel werk en dan toeslaan. Echt satanisme
  ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  ÈÈN HOOP ONGENUANCEERDE BULLSHIT !!! GA IN DE KEUKEN AFWASSEN.IDIOOT !


  Maak melding

 14. @Sabaku

  Nu het IMF het glas leeg verklaard heeft en duidelijk gesteld heeft dat de Wereldbank en IsDB het IMF volgen is de tijd daar dat de Citroen Hoefdraad helemaal leeg geperst gaat worden.

  Zodra hij niet meer kan lenen is hij de eerste die zal moeten gaan. Zodra het IMF de overeenkomst opschort of opzegt zal het spook van monetaire financiering nog een paar maanden uitkomst bieden en dan is alles OP. en de tijd voor heet volk haar stem te laten horen.

  Nu dromen velen dat zij de crisis beter gaan overleven dan de buren. Bouterse weet nu nog de solidariteit te breken en een beetje loyaliteit af te dwingen. Dat gaat ophouden als hij zijn innercircle niet meer kan bedienen met buit.


  Maak melding

 15. @henk molenaar2016
  Ik zeik in mijn broek van het lachen…..

  Operatie geslaagd maar patient Suriname overleden.
  /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

  WIJ WISTEN,ALLANG MET Z`N ALLEN DAT JIJ EEN POEPEJANTE ZEIKERT WAS.HA HA HAAA !


  Maak melding

 16. Nieuwe Inkomsten Suriname uit export, afgezien van de MIJNBOUWSECTOR, 0,0000 dollar !

  Sranang zit opgescheept met het GROOTSTE ambtelijke apparaat ter wereld, dat hoegenaamd niet functioneert !

  Dus, Desi en Gilmore, blijf lekker in jullie hangmat ouwehoeren over JULLIE EIGEN INKOMSTEN, A VOLK E PINA WREED !!!!!

  VERBETERING NO DE, NDP FAILLIET A KONDRE !!!!!


  Maak melding

 17. Tje potie, domme volk van suriname hebben jullie het nog niet door?
  Jullie worden met je eigen vet gebakken, wordt alsnog wakker domme volk!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.