Suriname’s minister van Financiën wacht celstraf

45
Suriname wil belastingovereenkomst met Nederland heractiveren

PARAMARIBO, 21 nov – Waar het soms jaren duurt om bepaalde wetten door het parlement te krijgen, lukt het warempel andere binnen de kortste tijd klaar te bliksemen. Een schoolvoorbeeld is de Wet op de Staatsschuld. Die wordt veranderd om een wel heel brandende reden.

De regering wil minister Gilmore Hoefdraad van Financiën vrijwaren van gevangenisstraf. Hoefdraad hangt namelijk een gevangenisstraf boven het hoofd, volgens de huidige wet. Het moment dat meer geleend wordt dan wettelijk is toegestaan, moet Hoefdraad de bak in. President Desiré Bouterse heeft al een wijzigingsvoorstel ingediend bij het parlement. Het heeft er alles van dat het voorstel ook wordt goedgekeurd.

De oppositie is tegen en met reden. Sommige oppositiepartijen zaten in de regering die de Wet op de Staatsschuld voorzag van een strafdeel. Herhaling moest worden voorkomen van de ravage aangericht tijdens de regering van Jules Wijdenbosch (NDP). Het monster is terug en hoe. “We zijn bang dat het nog verder uit de hand zal lopen”, zegt oppositieparementariër Gregory Rusland (NPS) tegenover de Times of Suriname.

Bekijk ook:

45 REACTIES

 1. Amnestiewet….Terugroepwet…Wet op de Staatsschuld…

  Binnen paar dagen geregeld….

  Anti- corruptiewet…Na 7 jaar nog niks..

  Als leden vande Paarse Roversbende in strijd handelen met de (grond) wet en dreigen vervolgd te worden passen ze dezen gewoon in paar dagen aan,

  Suriname is de ultieme bananenrepubliek….


  Maak melding

 2. Bouta zal het regelen.H(B)oefdraad Schoonzoon amnestie is naderende!Het zal wederom een poppenkast spektakel worden!De ndp criminelen gaan de gevangenis niet in ,neen ze worden liever onze lijders en wij staan het toe zonder een gevecht tegen zoveel onrecht te leveren.


  Maak melding

 3. -Daarom blijf ik erbij,,, een grote BOM op deze gasten hun grote kop en huis, Bouterse, Hoefdraad en Simons.

  Alles wat ten goede komt voor Suriname zal ik toe juichen, maar met boeven aan de macht mogen zij gewoon stikken.


  Maak melding

 4. @Snel

  Politici kunnen alleen publiek spreken met het gewicht van hun fractie achter zich.
  Aangezien Suriname gekozen heeft is het gewicht van de stem van Rusland relatief gering en die van praatjes makers als Miesikaba, Abdoel en Bouva heel zwaar.

  Indien men naar de oppositie geluisterd had was de situatie heel wat beter geweest echter dat is binnen de Surinaamse verhoudingen onmogelijk. Daar stemt de coalitie zelfs tegen als het door de oppositie ingebracht is, ook al zijn ze voor.

  Een land krijgt de regering die het verdiend!

  Het volk zal er zelf iets aan moeten doen voor dat alles helemaal kapot is.


  Maak melding

 5. Al is de leugen nog zo snel,
  Wat een klucht zeg, deze twee heren denken werkelijk dat dit straffeloos door kan gaan, en dan nog met droge ogen beweren dat het IMF fout zit, Nog niet zo lang geleden werden we gefeliciteerd door dit duo met het IMF,
  Wij zien dat het glas half vol is , de brutaliteit van deze heren is ongekend,
  Jammer genoeg wordt er natuurlijk weer een hand boven hun hoofd gehouden door de Ja knikkers,
  Ik las net dat Guyana wel flink geholpen wordt met landbouw projecten … zij wel, dat wordt een flinke tegenvaller voor het duo B en H. domme domme mannen.


  Maak melding

 6. Geen aanpassing van de Wet op de staatsschuld!!!

  De wet is bedoeld om ongebreideld schulden maken door de overheid en daardoor financiële rampen te voorkomen.
  Hoefdraad heeft de staatsschuld boven de wettelijke normen laten oplopen en wil dat wanbeleid via wetgeving legaliseren. De armoede die grote groepen nu ervaren en latere generaties zullen meemaken is een gevolg van het wanbeleid van deze nietsnut. Sluit hem maar op.

  De NDP zadelt de Surinaamse samenleving op met allerlei wettelijke gedrochten door zaken die krom en fout zijn via wetgeving legaal te maken. Zie maar de amnestiewet en de terugroepwetgeving.

  De volgende niet NDP regeringen zullen tientallen jaren nodig hebben om de schade van deze regering te herstellen.


  Maak melding

 7. De criminele bende van de ndp heeft de meerderheid in het parlement en daar maken ze flink misbruik van. Ze gaan hun stemmen niet lenen aan de oppositie die het meent met landsbelang .Het is net als ..de NDP vs de rest van de bevolking in het parlement.Voor de surinamers die het niet weten…parlementariers mogen stemmen voor elkaars moties.De coalitie mag stemmen en ondersteuning verlenen aan de oppositie als zij denken dat het gaat om landsbelang.Maar dat zien wij de coalitie niet doen . Ze denken heilig aan elkaars eigen belang. De oppositie probeerd het nog,geen enkel coalitie lid die interesse toont met de noden en snoden van de surinamers als zij maar goed boeren!! .


  Maak melding

 8. Openlijk en bloot wordt het volk, inclusief al die paarse debielen, idioten en paria’s die stemden op de ndp, financieel uitgeperst door de grootse boeven die het land ooit heeft gekend. Didibri en trawanten. De nationale DIEVEN partij en lijdsman zijn de rovers gebleken, sinds 1980 waren de tekenen overduidelijk. Maar oerdomme tot op hun bot zijnde stommelingen stemden willens en wetens op deze misdadigers. Het land is gezegend met een mooi natuur, maar politiek paars vervloekt dankzij deze oerdomme paarse stommelingen, het domste volk van de hele wereld die op wetsverkrachters en wetverachters hebben gestemd. Een gasbom- of vruchtendief of een moordenaar gaan de cel in, maar in verworden misdaadstaat Suribabwe gaan de grootste paars corrupte criminele rovers, dieven, moordenaars, drugsbazen, dieven en paarse elite corrupte misdadigers vrijuit en maken zichzelf wetten ter bescherming van have, goed en eigen lijve. Ikke ikke ikke en de rest stikke stikke stikke incl die paars stommelingen. Vervloekt is daarom het paars dom volk die hiervoor heeft gekozen. No mercy voor deze paarse domme paria’s. A bun dat baas e mek deng ka, want nog steeds krijsen ze neks no fout, wiens we ka baas na echte lijder in paars vervallen bananenrepubliek Suribabwe, waar een misdadiger tot koning is gekroond door paars rovende elite, die enge belangen hierbij hebben en alles zo blijven houden ten koste van land en anti paars volk. Oe tang ka dang, Wahahahahahahha. Dan maar respect voor een eerlijke straatventer dan bankrovers als baas en Boefdraad en trawanten.


  Maak melding

 9. Deze boefdraad beweert ook nog dat wij volgend jaar uit de schulden zijn.
  Op basis van gebakken lucht.
  Geen enkel gefundeerd plan.
  Is het nog steeds geen tijd dat de oppositie partijen hun achterban indien die er nog is motiveren.
  Ziet men niet in dat regels snel veranderen .
  Zo gauw de coalitie in de problemen komt passen ze de wetten aan.
  Wat is over van Chitan en kromo de Javaan.
  De vraag die men gesteld heeft aan God voor Amerika,Nederland en Surinamer weten wij allemaal nog denk ik.
  Voor degenen die dat nog niet weten.
  De heilige van Amerika vroeg aan God wanneer gaat het beter in Amerika.
  God zei over 20 jaar.
  Obama barste in tranen en zei dat zal ik dan niet mee kunnen maken.
  Nederland aan de beurt de heilige vroeg aan God wanneer gaat het beter met de economie van Nederland.
  God antwoordde over 40 jaar.
  Rutte barste in tranen en zei dat zal ik niet mee maken.
  En nu was de beurt aan Suriname.
  De heilige vroeg aan God wanneer gaat het beter met de economie van Suriname.
  God barste in tranen uit en zei zelf ik zal dat niet mee mogen maken.
  Sari Tori


  Maak melding

 10. Zo zie je maar weer. De wetgevende macht maakt eigen wetten om eigen falen en schuld vrij te pleiten waardoor wederom de trias politica in het geding is.
  Hoe kun je een misdadiger vrijwaren van straf en vervolging?
  Door deze alvorens de rechtbank een uitspraak doet amnestie te verlenen,
  Door een wet in te dienen en aan te nemen dat de handeling niet meer strafbaar kan worden gesteld.
  Door de rechterlijke macht te manipuleren
  Door de strafzaak dusdanig op te rekken waardoor de verdachte de dans ontspringt door eerder de pijp uit te gaan dan het uitspreken van het vonnis.

  En dit allemaal gebeurt in het echt in Suriname. Ja zelfs in een niet democratisch gestel roept dit grote vragen op


  Maak melding

 11. Willam Shakspeare had het niet beter gadaan. De huigdige polizieke klucht had hij kunnen schrijven.
  Farao al Bouta, skoonzoon Gilmoremoney Boefdraad,
  Melfinn Boefa, Paula Rotzak Abdoel, etc

  Volgende aflevering:

  gaat amerikaanse crimineel Boefdraad naar de gevangenis; met Bessie Turf als bewaakster.


  Maak melding

 12. -Het verschil tussen Suriname en Guyana waar beide landen ook “corrupt” zijn, maar
  Boefdraad leent geld om SCHULDEN te betalen en Guyana leent geld om VOORRUIT te komen.

  =IDB ondersteunt duurzame ontwikkeling landbouw Guyana

  De Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) en de regering van Guyana werken samen in een nieuw initiatief voor ontwikkeling van de landbouw. Het project moet het duurzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen en de productiviteit van de landbouw van de kleine boeren, verhogen.

  Aan het project is een lening van US$ 15 miljoen gekoppeld. Binnen dit initiatief moeten gegevens van hoge kwaliteit worden geproduceerd voor de Guyanese agrarische sector. Het project moet de productiviteit verhogen, in het bijzonder voor middelgrote en kleine boeren. Ook zal gewerkt worden aan de sanitaire en fytosanitaire (SPS) normen en het verhogen van de toegang tot de vleesverwerking faciliteiten. Hogere productiviteit zal de druk op de bossen en kwetsbare ecosystemen verminderen, en de inkomsten voor de kleine en middelgrote boeren vergroten.

  Agrarische activiteiten, waaronder ook de veeteelt, waren in 2014 goed voor 18% van het Bruto Binnenlands Product van Guyana en 20% van de totale werkgelegenheid. Door de impact van de klimaatverandering ziet Guyana net als Suriname steeds grotere periodes van droogte, die een bedreiging vormen voor de landbouwproducenten en de voedselzekerheid ondermijnen.

  Er is een gebrek aan informatie over veeteelt en landbouwproducenten, veeteelt en landbouw systemen en kostenstructuren in het hele land. Dit gebrek aan gegevens heeft invloed op consumenten, leveranciers, overheden, private investeerders en ontwikkelingsorganisaties.

  Het IDB-programma zal een landbouwtelling in Guyana financieren, en het agrarische informatiesysteem versterken. Er komen twee agrarische centra in twee regio’s voor onder meer onderzoek en voorlichting. In deze twee regio’s, 9 en 10, krijgt slechts 3% van de landbouwers technische bijstand en opleiding. Het programma zal ook de capaciteit van het land vergroten om te voldoen aan de sanitaire en fytosanitaire normen die de markten zal openen voor de veehouderij.


  Maak melding

 13. De oppositie en bevolking zullen de straat op moeten om deze hele kliek o.a. van president tot aan vz dna te verjagen en op te pakken Zolang er geen krachtige oppositie en straat protesten plaatsvinden is het graaien en straffeloos stellen van deze rovers niet te stoppen.
  Het aannemen van persoonlijke wetgeving om diverse leden straffeloos te stellen is aan te rekenen aan dat z.g. parlement.
  Een groot theater welke zijn weerga niet kent. Suriname is als staat totaal in de vernieling geholpen.
  We gaan het zien 30 november of dat de dag is van het begin van de nationale opruiming en verschoning.


  Maak melding

 14. echt waar? roven en moorden is toch vrij in suriname? volgens mij wacht hem juist een nieuwe titel: de toekomstige president van suriname. deze twee aktiviteiten zijn een voorwaarde voor het slagen in het nieuwe (rovershollige) suriname.


  Maak melding

 15. Het schrik bewind van die kale killer-crimineel heeft toch wat effect v.w.b. Ten laste leggingsdelicten. Het wordt een wild west cultuur in su. Of is ie er al ..


  Maak melding

 16. Waar zijn de oppositie gebleven, het is zoveelste keer dat de paarserovers hun zin gaat krijgen en zoals de oppositie als de bevolking zijn zo dom als een ezel. Ik wacht op de aangifte van de oppositie tegen boefdraad zoniet heeft de wet geen toevoegde waarde.


  Maak melding

 17. Wederom is Mark Rutte op handelsmissie. Dit maal is Indonesië aan de beurt waaraan meer dan 110 bedrijven en instituten meedoen uit sectoren als water & maritiem, afval en tuinbouw. Na Indonesië staat donderdag Singapore op de agenda. 

  Gelukkig hebben wij een premier die wel de landsgrenzen over durft. Schijtzak Bouterse zit geïsoleerd in Suriname. Lang leve de schulden, black cat en de coke.


  Maak melding

 18. Paars sarcasme helemaal eens met je…de gasbom en vruchtendief wordt achterna gezeten maar de grootse boeven in het land die wordt de hand boven het hoofd gehouden.Wat een land is Suriname geworden …principeloos,karakterloos alles is loos in deze bananen republiek.Suriname is een mooi land jawel, maar wat de Surinamers van gemaakt hebben.Bouterse zou een zegen zijn voor het land,wanneer gaan de schellen toch van jullie ogen vallen.Bouterse heeft het land ontwricht kom op volk van Suriname spreek je uit tegen onrecht en onrechtvaardigheid..


  Maak melding

 19. Te beklagen zijn allen van paarse prof. mr. dr.dra.ir. etc tot paarse straatzwervende paria voor dit paars rovend gevolg olv van de onberechte mensenrechter en moordenaar. Niemand neemt een roofdier in huis. Maar oerdomme paarse stommelingen hebben dat wel gedaan, ondanks vele waarschuwingen. Ze stemden willens en wetens oerdom op een roofdier in mensengedaante…didibri. deng ka, wahahahaah


  Maak melding

 20. Alleen duivels in mensengedaante zijn in staat hun eigen kinderen te doden en te verhongeren, zo ook deze roverheid en lijder in duivels paarse misleidende gedaantes. Wo ka, oerdom paars volk, met het geestelijk IQ van 0. Want onderscheid kunnen deze oerdomme debielen en idiote dwazen niet meer maken sinds 2010 en 2015. Wahahahahahahahahahahaha


  Maak melding

 21. @Joppie,
  Uit jouw reactie blijkt dat je ouders in het oerwoud gewoond hebben en jouw als aap het leven hebben geschonken.
  Nu je groot bent door bacoven te eten heb je grootst praat.
  Ik walg van je als je ouders nog in leven zouden zijn dan zouden ze gedacht hebben dat je liever in het oerwoud gebleven was.
  Jij lust alleen de schil van de bacoven.
  Schaam jij je niet om je eigen Surinamers zo neer te zetten


  Maak melding

 22. Formurs
  Ik stond erbij en keek er naar deze dictaruur is van de bovenste plank, en een ieder is ziende blind ,en horende doof.
  Wat een stelletje laf bekken zeg,
  jullie hebben alles toegelaten, een coupe een telefoon coupe de moiwana moorden , is er nou helemaal geen lafehond die zn nek uit steekt ,als maar pikken ,het begint zo langzamerhand flink te stinken in suriname.op alles en iedereen kommentaar hebben en zelf niets onder nemen ,dit noem ik laf achterbaks.jullie hebben in ieder geval laten zien dat je op eigen benen kan staan.
  Heel suriname is ziek zwak en misselijk, petje af.
  Wat woont er in sur , zelfverrijkers corupte lingen,haat zaaiers ,discriminanten,hierbij hoef ik geen namen te noemen .
  De huidige inwoners van sur ,die surineds als landveradders ziet ,doen dit omdat zij zelf geen uitweg meer zien ,én de kennis niet hebben en de gene die anders beweren zullen er wel achter kommen pinare
  Ik kan me niet voorstelle n dat je in zo een land kan én wil leven triest,leve de democratie leven de gymleraar triest


  Maak melding

 23. De dag dat DDB en de rovers van hun voetstuk vallen zal ik lachen, Champagnes ontkurken, samen met mijn familie, anderen een proost uit brengen en leeg drinken .

  3 x – Hoera:
  – voor de republiek Suriname en het Surinaamse Volk,
  – democratische rechtsstaat; Wetgevende macht,
  Uitvoerende macht, Rechterlijke Macht, Grondwet van Suriname en Internationale verdragen, cq mensenrechten en de mensen in de hele wereld, die niet onderdrukt worden.

  Ik zou nog enthousiaster zijn als ze door de rechtbank/krijgsraad drie keer levenslang gevangenisstraf krijgen.

  Het meest enthousiast zal ik zijn als het surinaamse volk SB bestormt, ze uit de SB haalt en ter plekke vermoordt. Inclusief hun familieleden. Allemaal, niet één mag de dans ontspringen.

  Deze criminelen verdienen allen de doodstraf, met minder kan het Surinaamse Volk en mensenrechten geen genoegen nemen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 24. @ snel,

  Geen enkele opositie DNA-lid durft een klacht in te dienen bij OM; ze weten niet eens waar de OM zit (gevestigd is ).
  Je hebt gelijk, i.p.v dat Gregory zit te “lullen” kunnen hij en Somo e Chan een klacht in dienen bij OM !!

  Bouta weet dt blaffende honden niet bijten; trouwens ABOP en PL zaten in de Staatsraad als redi-moessoes op de schoot van Bouta.
  Volgende wet, MERIBA wordt onschendbaar; in het belang van de Staatsveiligheid moet de politie hem vrij laten !!!


  Maak melding

 25. De oppositie niet de schuld komen geven. Ze zijn in de minderheid en hebben de steun van het volk nodig!
  Helaas,de vindingrijke surinamers gaan liever een protest demonstratie houden voor welzijn van dieren alsof zij zelf het geweldig hebben,
  Ik zie de dieren niet hetzelfde doen voor de beesten op 2 voeten(de mens wel te verstaan).


  Maak melding

 26. Heel coalitie van NDP stonden toen op een sound Truck met een tegen demonstratie .

  Oppositie had vorig jaar zelf een demonstratie opgezet ,dat zij tegen de gang naar IMF waren om geld te lenen .

  Doehkie , Hooghart,Waterberg , zij stonden ook op de truck ,op de dakken rondom de plein had men scherp schutters opgesteld .

  Men had de Oppositie als staat vijanden bestempeld .

  Limbo SRS Radio je had het ook over IMF ,vraag Hoefdraad waarom hij het geld niet bij IMF heeft geleend

  IMF is nu boos op Boefdraad ,nu moet hij zeggen dat het geld verdampt of Suriname was in stenen tijd perk .

  Wij van Oppositie gaan niet naar Openbare Ministerie met deze dieven kan je geen kanten .

  Daarom hebben ze maar 26 zetels en een paar overlopers

  NDP heeft een eigen Wet boek ,men denk al naar verkiezing 2020 niets eens een Cocos boom geplant .

  2010 had Suriname geen enkel buitenlandse schuld als was afgelost door Nieuw Front .

  In 6 jaren tijd heeft Suriname onder NDP Regering 2 miljard USD Schuld in het buitenland .

  Hoefdraad ,je heb gezeg GELD verdamp ,alleen vloeibarstof verdamp ,weet wat je zeg Boefdraad alles kunner .

  Doehkie Miesikaka Hooghart Graanoost Abraham
  Saramacca Kanaal 43 km is door NDP gegraven in 1968

  STVS ,door Hoefdraad gebouwd in 1969 onder NDP Regering

  SRS Radio station door Limbo dombo gebouwd in 1968

  Wakay Kanaal 63 km door Doekie gebouwd met geld van NDP .

  Surinaamse Universiteit gebouwd 1970 door NDP Regering ook betaald door NDP .

  Wat heeft NDP van af 1980 gebouwd schrijf maar op NDP mensen of aanhangers NDP.

  Telkens maar lullen 40 of 60 jaren niets gedaan door VHP en NPS .

  zelf onder de Kolonisten of Koloniale tijd zijn Surinamers niet zo bedreig als onder NDP .

  Niemand is gemotiveerd om te produceren ,om schulden voor NDP Regering te betalen .

  Sharmila is zelf overgelopen naar Limbo SRS Radio ,dank je wel Sharmila .
  ,


  Maak melding

 27. de regering bouterse is alleen gekomen omdat heel veel mensen de jang belangrijker vonden dan 5 jaar in de shit te leven. schelden op deze mensen haalt meer uit dan op de regering. ik heb de ellende te danken aan mijn buur……laat ze nu nu nu hun gezicht en stem horen. zij hebben de ellende gebracht zij moeten de voor touw nemen om het een beetje te normaliseren.


  Maak melding

 28. Voordat hij de gevangenis ingaat, is de kwaad al geschied!! Dus nu voorkomen door hem de laan uit te sturen! Anders is het een groot probleem voor elke Surie!!

  Met volle Sinterklaas zaken aan $$$$$’s en €€€€’s is deze piet allang het land ontvlucht, voordat het zover is!! Kijken jullie maar de apen in de bomen! Maar deze aap is foetsie!!!


  Maak melding

 29. wie denkt dat Boefdraad in de gevangenis belandt ,heeft boter op zijn /haar hoofd. in een land als Surbabwe gaat dat nooit gebeuren en ook al protesteert de oppositie ,zij gaan ook niet naar het OM . het is ook heel frapant dat je van Somo en Ronny Bravo niets hoort .ze lijken van de aardbodem verdwenen .
  Goedschalk heeft ook hetzelfde geflikt en is zelfs gevlucht naar de Antillen met de kas/valuta reserve van de CBvS .hij heeft ook nog de goudvoorraden CBvS verkocht . en heeft de regering Vene hem laten opsporen en uitleveren . nee toch .hij leeft in luxe en weelde met zijn vrouw Jenny en reist de wereld rond . maar helaas voor hem heeft de wet van Karma zijn werk gedaan .de miljoenen konden zijn vrouw niet helpen en ze moest mee met baas Frederik.


  Maak melding

 30. Natuurlijk gaan ze dat doen….Mr. Hoefie moet gevrijwaard worden anders kan Su toch geen gelden meer gaan lenen?? De oppositie moet contact maken met de Ambassade en via hun de FBI en daar hun beklag doen….maar Somo en Bravo hebben ook roomboter op hun koppie dus Chan en Greg jullie hebben werk!!!!


  Maak melding

 31. ik heb hoop in Donald Trump als het om zulke criminelen gaat, hopelijk lukt het hem om deze Surinaamse criminelen achter slot en grendel te krijgen dan de slappe Obama.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.