Surinaamse Islamitische Vereniging: huwelijk is man en vrouw

74

PARAMARIBO, 11 nov – Het huwelijk wordt uitsluitend gevormd door een man en een vrouw. Dit stelt de Surinaamse Islamitische Vereniging, SIV. De vereniging staat vierkantl achter het standpunt van de Vereniging van Volle Evangelie en Pinkstergemeenten in Suriname. Homoseskualiteit is uit den boze.

Van erkenning in welke vorm dan ook, kan en zal geen sprake zijn. “We discrimineren niemand en respecteren een ieders mening. Alleen is het zo dat onze geschriften zoals die zijn verwoord in de Koran duidelijk zijn over hoe het partnerschap eruit moet zien. Volgens de Koran is een huwelijk een heilig contract tussen man en vrouw”, zegt SIV-voorzitter Robert Bipat tegenover Dagblad Suriname.

Van tussen- of andere vormen kan geen sprake zijn. De Koran heeft het alleen over twee duidelijk herkenbare geslachten. “Daarbij wordt namelijk bedoeld een bij geboorte vastgestelde man en vrouw”, aldus Bipat. De christelijken stellen zich ook op het standpunt dat compromissen uitgesloten zijn, of ze nu LGBT genoemd worden of anders. Mensen moeten zich gewoon richten naar het woord Gods.

Bekijk ook:

74 REACTIES

 1. Anno 2016, schei toch uit man.En wie heeft het geschreven,een mens.Ik respecteer elk geloof,maar er staat ook geschreven,eerbied te hebben voor je mede-mens,en niet te discrimineren.Het moet niet gekker worden in su,


  Maak melding

 2. Typische vorm van reliterreur!
  Het woord Gods? Wie of wat is dan God? Religie is een dwang, waarbij een of andere puntmuts ons gaat vertellen hoe en wat we moeten geloven! Nou, van mij kunnen al die dominees en imams de pot op!


  Maak melding

 3. Mr. Bipat, je hebt 100% gelijk wanneer je dit verkondigt in je moskee, als men het niet met jou zienswijze eens is, dan is men vrij om jou moskee niet (meer) te bezoeken, jij hebt niet het recht om andere mensen jou geloof op te dringen. Jij mag geloven dat wat er in de Bijbel of Koran staat het woord van God/Allah is, maar iemand anders hoeft dat niet te geloven.

  Beterschap, het gaat in principe niet om huwen, het gaat om de rechten die men door te huwen krijgt, van mij hoeft niemand of men nu hetero of lgbt genoemd wordt, maar als hetero’s door te huwen/duurzaam samen te wonen daar bepaalde rechten door krijgen (weduwen pensioen bv, dan moet dat ook gelden voor een LGBT persoon die ook duurzaam gaat samenwonen met een ander mens en daardoor gezien kunne worden als één huishouding, of zij nu seks hebben of niet, geen enkele christelijke of moslim voorganger zal een weduwe haar rechten willen ontnemen als zij nooit seks heeft gehad met haar man tijdens hun huwelijk, omdat het niemand anders iets aangaat of zij wel of geen seks hebben (gehad) tijdens hun huwelijk, evenzo gaat het geen enkele voorganger iets aan of een LGBT persoon wel of geen seks heeft met de persoon waarmee hij/zij samenwoond, zo je wilt, mee gehuwd is.

  Sommige christelijke voorgangers mogen niet huwen volgens hun geloof, wat zouden zij ervan vinden dat hun leefwijze door LBGT’s, met de Bijbel in de hand benoemd wordt als te zijn een gruwel in de ogen van de Heer, omdat de LBGT’s hun fantasie de vrije loop geven en concluderen dat zo’n ongehuwde voorganger vast een heleboel handelingen pleegt (set frigi b.v.), die ook niet ‘normaal’ zijn volgens de Bijbel?


  Maak melding

 4. DE SCHEPPER van HEMEL en AARDE, Die Man en Vrouw heeft GESCHAPEN ZEGT : Weet u niet dat onrechtvaardige mensen geen deel zullen hebben aan het KONINKRIJK van GOD ? Verlaat GODSWEG niet! Mensen die vrije sex voorstaan, afgoden dienen, overspel plegen of zich met homoseksuele en pedofiele praktijken inlaten, blijven buiten het KONINKRIJK van GOD,dat geldt ook voor dieven, gierigaards, dronkaards, roddelaars en oplichters (1 Corintiërs 6 : 9 – 10) …..En wanneer MIJN Volk zich vernedert en bidt, MIJ weer zoekt en breekt met zijn zondige praktijken, dan zal IK van uit de HEMEL LUISTEREN zijn zonden Vergeven en het Land weer gezond maken ( 2 Kronieken 7 : 14 ) SHALOM SALAM .


  Maak melding

 5. Wat een achterbaks denken.
  Huweljk is man en vrouw.
  Je leeft toch niet in de middeleeuwse tijd.
  Moeilijk he om mee te gaan met de tijd .
  Ken een heleboel moslim die doen alles wat god verboden heeft.
  Koraan wordt hier ook aangehaald.
  Mensen vermoorden hun eigen mensen in de naam van …
  En roepen daarbij teksten uit de koraan.
  Volgens mij verbied de koran huwelijk zoals boven omschreven door de poster en moorden dus niet.


  Maak melding

 6. Als de islamitische bank ook achter dit standpunt staat dan heeft Bouterse een groot probleem. Overigens te walgelijk voor woorden. Deze reli fanatiekelingen kunnen allemaal aan het gas.


  Maak melding

 7. Welk geloof dan ook, alle ellende in de wereld heeft maar 1 oorzaak namelijk het geloof. Zie het Midden-Oosten waar de moslims elkaar vermoorden daar men de stroming van deze moslims niet eerbiedigt en datzelfde geldt ook voor andere geloofsovertuigingen.


  Maak melding

 8. Iedereen heeft zijn/haar eigen leven.
  Niemand of geloof kan bepalen voor een individu.

  Robert Bipat, Ik vind dat je gestoord bent. behandeld jezelf en wees slim.

  Wij leven niet in de oertijd, waar alleen het geloof die gekoppeld is wat de mannen ervan vinden!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 9. En zo is het suriname mag nooit een boeler staat worden. Onze kinderen mogen niet blootgesteld worden aan deze smerige praktijken. Het is ont-boeleren of zoek een ander land waar je deze troep mag praktiseren.


  Maak melding

 10. @@ RobGay, Parbo!! Je heb nu een groot probleem!!!! ga je nu een varken pakken??? Neen toch!!! ook geen andere dieren aub!!! dat is ook verboden! ! Wij noemen dat dieren mishandeling!!! Hopelijk krijg je geen hekel aan Moslims en ook niet aan deze meneer RobPipa vd Moslim organisatie.

  @@ Damsco!! van jou weet ik niet hoor!! maar je bent ook gewaarschuwd!! Brief je het wel door aan jou soort genoten!!! Dank je wel!!!


  Maak melding

 11. Parbo, natuurlijk moeten onze jonge mensen niet blootgesteld worden aan seksuele handelingen van anderen, of het nu gaat om heterogene of homo seks. Onze jonge meisjes mogen bv. niet blootgesteld worden aan het gedrag van oude vieze mannetjes, die hen ongegeneerd gaan schuren bij de tonen van ‘a guyaba e lolo’. Zulke oude viezerikken moeten maar permanent gaan wonen op Broko Baka en wanneer ze komen te overlijden moeten ze maar een ‘sky burial’ krijgen (aan de aasgieren opgevoerd worden), net als in Tibet.


  Maak melding

 12. De Here Here zei,”ga heen en VERMENIGVULDIG u”!
  Gelijknamige polen STOTEN elkaar af en
  ONgelijknamige polen TREKKEN elkaar aan.
  Wat zou anders van onze eiwit voorziening en het dierenrijk terecht zijn gekomen?


  Maak melding

 13. Suriname Radicaliseert. Voorgangers van de kerk en de moskeeen houden hun bek als een moordenaar president wordt, als een moordenaar het volk verarmt en de rechterlijke macht vernedert. Ze houden hun bek als de criminaliteit hoogtij viert. En zo kunnen we nog meer misstanden in Su noemen waarbij ze hun awarie bek houden en hun plicht verzaken.

  Nu hangen ze de moraalridders uit om de lbgt gemeenschap te veroordelen. Valse profeten zijn het.


  Maak melding

 14. Het burgerlijk huwelijk is in feite een juridische overeenkomst, vooral bedoeld ter bescherming van vrouw en kinderen. Het religieuze huwelijk is gebaseerd op de ideologie van de betreffende godsdienst. Tussen die twee zaken moeten we onderscheid maken.

  Iemands religieuze of politieke overtuigingen zijn een persoonlijke zaak. De wetten van God gelden alleen voor hen die die overtuiging zijn toegedaan, daar moet men anderen niet mee lastig vallen. De wetten gemaakt door de mens gelden voor iedereen, ook al denkt men persoonlijk dat God het anders wil.

  Mensen worden geboren met bepaalde eigenschappen. Daar moet men net zo veel respect voor hebben als voor geslacht en huidskleur. Als twee mannen of twee vrouwen samen willen leven dan moet men dat accepteren, wie doen ze kwaad? Gun ze dan ook de voordelen van de juridische overeenkomst die het huwelijk is. Als de dominee, pastoor, iman of priester of anderszins gelovige daar niet mee kan leven dan mag dat en hoeft hij dat huwelijk niet in te zegenen. Echter, over het burgerlijk huwelijk heeft men niets te vertellen.
  Misschien zouden we het burgerlijk huwelijk en andere naam moeten geven en de de benaming “huwelijk” reserveren voor de religieuze inzegening van de keuze van twee mensen.

  Leef zoals je denkt dat het moet en gun anderen ook hun geluk.


  Maak melding

 15. Ps:

  In een democratie horen kerk en staat gescheiden te zijn!!!!!!
  Als u begrijpt wat ik bedoel meneer Misiekaba (met de verwijfde trekjes) en meneer Meye (ikke, ikke, de rest kan stikke)


  Maak melding

 16. God heeft de mens geschapen. LBGT’ers zijn ook mensen. Zijn ze dan niet door God geschapen?
  Volgens God, Allah, Jaweh, Bhagwan, en alle andere Goden mag men niet stelen, doden, liegen en bedriegen, je medemens niet onderdrukken, dus geen negatieve dingen doen.

  In Suriname en de rest van de wereld gebeuren de meest afschuwelijke dingen.

  Bipat, kijk maar naar het Midden-Oosten waar moslims elkaar afslachten. Geef daar je mening over en laat de LBGT’ers met rust. Laat deze mensen hun leven leiden zoals jij dat zelf willen.
  Maak je druk om wat hetero mannen en vrouwen doen met onschuldige kinderen. Het misbruik van kinderen is wereldwijd een immens groot probleem.
  Maak je druk om pedofielen die kinderen seksueel misbruiken voor hun eigen genot.
  LBGT’ers vallen geen kinderen lastig.


  Maak melding

 17. @ Parbo,

  Jij beweert met stelligheid dat LBGT’ers kinderen lastig vallen en als voorbeelden haal je Henk Molenaar en Wiep Ding aan.
  Hoe kan je dat weten als jijzelf niet tot de LBGT’ers behoort, anders kwam je niet met dit verhaal.
  Het is o zo makkelijk aannames te maken zonder die te onderbouwen.
  Meningen zijn goedkoop, feiten heel duur.


  Maak melding

 18. @ Paraman,

  Mannen en vrouwen vermenigvuldigen zich, maar als de kindertjes er eenmaal zijn, kunnen ze de verzorging niet aan om diverse redenen.
  Dat vind ik vele malen erger dan de groep LBGT’ers die op hun eigen manier hun leven willen leiden.


  Maak melding

 19. Hoe weet die man nou wat Allah wil?
  Als Allah dat niet gewild had, waarom heeft hij dan mannen geschapen met een aantrekking tot andere mannen of vrouwen die andere vrouwen aantrekkelijk vinden? Of mensen die kinderen aantrekelijk vinden? Hoe kan Allah gestraft worden hiervoor? Want hij schept toch iedereen?


  Maak melding

 20. in China zijn er 1,3 (en nog wat) miljard mensen. Suriname heeft een half miljoen. als een groot aantal mensen in Su overgaan om lgbt te zijn. dan moeten Chinezen,Haïtianen, Guyanezen en mensen uit overige Aziatische landen welkom zijn in Suriname. want anders hebben wij over dertig jaar nog steeds een half miljoen inwoners. waarvan een kwart lgbt ouderen en bejaarden.


  Maak melding

 21. Niet God/Goden heeft/hebben de mens geschapen, de mens heeft al de duizenden goden die (ooit) eens bij de verschillende culturen bestonden of nog steeds bestaan, bedacht, en iedereen, niemand uitgezonderd, dacht of denkt dat zijn God de ware God was/is (totdat anderen met meer macht, je komen uitleggen dat jou God een afgod is). God is dus door de mens geschapen en niet omgekeerd. Dieren en planten hebben geen goden, ik heb nog nooit een dier (bijen of houtluizen b.v) gezien die een kerk of moskee gebouwd heeft om zijn god daarin te gaan vereren, alleen de mens vertoond dit afwijkende gedrag hier op aarde. Als morgen de mens niet meer bestaat (met Trump als president is de kans daartoe groter geworden) is het ook meteen gedaan met alle goden, de planten en dieren zullen hun leven echter ongestoord kunnen voortzetten, omdat ze geen last meer hebben van arrogante, weinig behaarde apen, die denken dat zij beter zijn dan de rest, omdat zij de uitverkorenen zijn van een door henzelf bedachte God.


  Maak melding

 22. In de Koran moet staan …jezelve en anderen niet opblazen en daarboven wachten niet 7 of honderd machten maar de duivel op je,en geen terror plegen tegen niemand’.

  Zolang de gay communitie ons niet lastig komt vallen met wat hun rechten zijn en dat zij gaan trouwen met man en man..vrouw en vrouw hebben wij geen problemen met ze we weten hoe ze te vermijden..


  Maak melding

 23. Een heleboel Javanen (islamitisch) in Suriname zijn erg blij (gay). Dat mag niet meer van meneer Bipat. Ze moeten nu droevig (straight=hetero) zijn. Want ze moeten veel kindjes maken voor de grote islamitische aanwas en overspoeling van Surinamen.


  Maak melding

 24. Koran bevat alleen denkbeelden uit een bepaalde tijd. Ze moeten de koran aanpassen aan de huidige tijd. De moslims van nu zijn niet meer de moslims van vroeger en als je dat van ze vraagt dan vraag je ze om terug te keren naar het stenen tijdperk. ISIS laat zien hoe die stenen tijdperk eruit ziet.


  Maak melding

 25. er wordt zoveel gezegd en kritiek geleverd op de lbgt gescheemschap. Deze mensen die kritiek leveren, mogen dat pas doen als zij binnen hun eigen familie niemand hebben die gay of lesbisch is, het is gemakkelijk om zich achter een bijbel of wat dan ook te verschuilen, terwijl binnen je eigen familie dit ook afspeelt. Wat doen deze figuren dan met hun familieleden ??? praten ze niet meer tot ze bezoeken ze hun niet meer, gaan niet niet meer naar verjaardag,ziekenbezoen of het overlijden van deze menesen.. Begin dit alles binnen je eigen famile te onderzoeken en indien het niet voorkomt dan pas mag je praten en scermen met de bijbel of wat het ook mag zijn. Dan pas zo hard mogelijk met de beknde steen gooien


  Maak melding

 26. @Moksiwatra
  Dat de mensen gay zijn geeft ons niks,maar zodra ze met hun eisen en voorwaarden komen is het afgelopen. Ze worden geboren als mannen met een penis en vrouwen met een vagina. Bij hun geboorte staat op niet hun kop geschreven ‘Hallo ik ben gay,’;,nee dat voelen ze op latere leeftijd. dat ze anders zijn.Een man kan niet zwanger worden maar hun eis is ook zwangerschapsverlof…dat kan niet!En zo hebben ze hun eisen die vreemd zijn ! Als ze willen trouwen dan mogen ze dat vrij en blij doen met hun vrienden zoals zij,ze moeten ons niet lastig komen vallen met hun eisen en tantrums.Ze zijn gezonde jongemensen en als de familie hun niet wil dan moeten ze op zoek gaan naar een huurhuis of zelf een huisje bouwen want gehandicapt zijn ze zeker niet!!,Ik begrijp niet waarom men medelijden moet voelen voor deze groep.Ze zijn geen aliens,zijn niet gehandicapt of ziek!Ze moeten werken en ophouden te doen alsof ze anders zijn en anders behandeld moeten worden.,Zij kiezen voor die leefwijze voor ons zijn ze normaal geboren als ieder ander!.


  Maak melding

 27. @sabato franse,
  wel die onderste kop inclusief ballen.bij homofielen en lesbiennes zijn bij hun een draadje los in hun hersenen, meer is het niet.


  Maak melding

 28. Mensen van gelijke geslacht mag van Bipat niet trouwen, en dat staat in de Koran volgens deze Oetlul.
  Ik heb een goede vriend die een Isla – (mietje ) is, zal hem hem eens vragen in welke bladzijde dit staat !
  Ze mogen wel anderen doden en roepen God is groot, wat een stelletje idioten zijn het eigenlijk.
  Als ze zichzelf opofferen wachte er in de hemel 7 maagden op hun, volgens mij is het 7 Go man i.p.v. 7 maagden.
  Ik respecteer ieder geloofs overtuiging ; maar de Islam minder met hun stomme opvattingen. Een echte Islam verkondigt geen Lulverhalen, en respecteren ook anderen met een ander geloofs overtuiging. Maar daar schijnt er nu heel weinig te zijn van deze goede Islam broeders en Zusters.

  Sari tori

  Jacko.


  Maak melding

 29. @Parbo,
  En als Dino bouterse zijn studie succesvol heeft behaald en terug komt over 15 jaren is hij een top Dr. Boeler, hoe verder dan????
  so so ka joe é takie.
  Suriname is al een boeler staat, jij zit te slapen lulll!.


  Maak melding

 30. de christenen met hun pedofilie en moslims met hun slachtingen
  en de homo krijgt de schuld en is slecht
  ha ha ha ha
  geef daarom kleinere groeperingen de schuld van iets zodat de aandacht wordt afgeleidt
  zo doorzichtig, gaaaaaaaap


  Maak melding

 31. Geef mij liever 1000 gehuwde homo’s dan één onderdrukte vrouw (met boerka en sluier bijvoorbeeld) die nooit zichzelf mag zijn, geen stem mag hebben, haar ziel moet verkopen aan haar man om te kunnen overleven en de rest van haar leven onder de terreur van een psychopatische man moet leven.
  De Islam is de laatste religie die anderen iets moet verbieden of opleggen. Geen enkele religie mag dat. Laat elk mens in vrijheid leven en de keuzes maken die hij wil. Laat elk mens in zijn waarde.
  Elke religie is bedacht door mannen om vrouwen te kunnen onderdrukken. In elke religie wordt de vrouw onderdrukt daarom heb ik mijn eigen religie!


  Maak melding

 32. Forummers, reageerders, Odi odi.

  @JZwartmans (Jacko.), fawaka mang.
  Echt Sari tori met die Oetlul Bipat.

  @SARAMA heeft gelijk dat hij een geitenneuker is.

  Even nog een kleine aanvulling op bovengenoemd artikel.

  Eunuch
  Een eunuch is een man die gecastreerd is.

  De bekendste eunuch uit de Bijbel is de Ethiopische ‘kamerling’ (Hand. 8:27-29).
  De Heer Jezus heeft in letterlijke en figuurlijke zin over eunuchen gesproken.
  De figuurlijke eunuchen hebben zichzelf gesneden, d.w.z. onthouden zich van de geslachtelijke omgang met een vrouw in het huwelijk, ter wille van het koninkrijk der hemelen.

  Mt 19:12 want er zijn gesnedenen die zo uit de moederschoot geboren zijn; en er zijn gesnedenen die door de mensen zijn gesneden; en er zijn gesnedenen die zichzelf hebben gesneden om het koninkrijk der hemelen.
  Wie het kan vatten, laat hij het vatten.

  EUNUCH (GECASTREERDE HAREMBEWAKER)!

  Nieuw onderzoek suggereert dat gecastreerde mannen gemiddeld aanzienlijk ouder worden dan mannen die niet gecastreerd zijn.

  Het lijkt erop dat mannelijke hormonen het leven van de man verkorten en kunnen verklaren waarom zowel eunuchs als vrouwen over het algemeen langer leven dan mannen.

  Enkele op het (forum) gaan dus langer leven!

  Google ook naar: Castraten.
  Veel lees plezier.


  Maak melding

 33. Als twee volwassen van elkaar houden mogen ze van mijn trouwen. Wanneer het gaat om mannen die meerdere vrouwen mogen huwen moeten die hypocriete moslims ook wat van zeggen .


  Maak melding

 34. het verhaal van Lot a.s en Sodom en Gomora staat in de Bijbel. in de Koran Lut. wie wil geloven of niet wil geloven staat vrij. in deze wereld maak je je eigen keuzes. kies maar wat je wil, hier maken de mensen die geloven hun examen. mensen die niet geloven hoeven daar geen zorgen om te maken. dus hoeven ze gelovigen niet te bekritiseren.
  zij geloven toch niet.

  (Lut, when he said to his people..) Lut (Lot) is the son of Haran the son of Azar (Terah), and he was the nephew of Ibrahim, peace be upon them both. Lut had believed in Ibrahim and migrated with him to the Sham area. Allah then sent Lut to the people of Sadum (Sodom) and the surrounding villages, to call them to Allah, enjoin righteousness and forbid them from their evil practices, their sin, and wickedness. It this area, they did things that none of the children of Adam or any other creatures ever did before them. They used to have sexual intercourse with males instead of females. This evil practice was not known among the Children of Adam before, nor did it even cross their minds, so they were unfamiliar with it before the people of Sodom invented it, may Allah’s curse be on them.

  bovenstaand vertaling en uitleg van de Quran

  Bible Genesis 18:16-19:29
  over profeet Lot en Sodom en Gommora


  Maak melding

 35. @ FER. E

  Fa wakka ; met mij gaat het goed hopelijk bij jou ook het geval man. Dus jij vindt ook dat Bipat een Oelul is , wel als jij het ook zegt dan is dat ook zo !!
  Odi odi njan, wan swiiet weekend/

  Jacko


  Maak melding

 36. Aloha……Aay mi Gado……God of Allah heeft zoveel Schepselen geschapen, waarvan de mens alleen met verstand is.Neem een v.b.van een schepsel: de dieren hebben geen verstand maar die paren toch net als de mens.Want een voortplanting is onmogelijk zonder een man en vrouw.De mens met verstand doet deze handelingen van Homo, Hetero en LBGT,ers te zijn. Waarom????Omdat de mens dat leuk en lekker vind.Dus de zonde die zij nu begaan,zijn zij bij God in de Hel ingeschreven. Die komen in het vuur terecht in de Hel.Als je nu conclussie trekt dan kan je een mens niet veranderen,omdat ze verstand hebben en lekker vinden.De Almachtige heeft de mens in alle Rangen geschapen.Want iedereen kan niet een Professor ,een advokaat, een arts, een leraar een bedelaar, een melaatse etc zijn.Daarom moeten we elke dag aan God met bidden vergiffenis vragen
  wat je doet. We leven elke dag opnieuw.We zijn in verlies.Een dag en nacht is voor de mens een zege. In de nacht kan je ziel in opdracht van God de Engel des dood weghalen en het ontzielde lichaam is niet meer Waard. Die moet in de stof ter aarde besteld worden. Maar van de Homos, Hetero,s, Lbgt,ers is er geen gehoor bij God. Want die komt zonder meer in de Hel.CHE MI GADO…..SARI TORI…….


  Maak melding

 37. Aangezien het verbod op homoseksualiteit afkomstig is van de Heer der werelden, dient een moslim niet te wachten tot de wetenschap uiteindelijk bewijst dat hetgeen wat Allah verboden heeft schadelijk is. Daarentegen dient hij onverzettelijk te geloven dat Allah slechts hetgeen voorschrijft wat goed is voor de mensen, en dat de moderne ontdekkingen slechts dienen ter ondersteuning van zijn overtuiging en vertrouwen in Allahs Wijsheid.

  In de vakkundige termen van de Shariecah wordt met de homosexualiteit van de man gedoeld op het penetreren van de penis in de anus van de man. Dit was de daad die het volk van Profeet Loet plachte te verrichten. Wat hierover staat vermeld in de Koran en Soennah is het volgende:

  Allah zegt (interpretatie van de betekenis):

  “En (gedenkt) Loet toen hij tot zijn volk zei: ,,Begaan jullie zedeloosheid die nog niemand van de bewoners van de werelden vóór jullie heeft begaan? Voorwaar, jullie naderen wellustig mannen in plaats van vrouwen. Jullie zijn een overschrijdend volk.”
  (Soerat al-Acraaf: 80-81)

  Allah zegt tevens (interpretatie van de betekenis):

  “Voorwaar, Wij zonden vulkanische stenen over hen, behalve over de familie van Loet. Wij redden hen in het laatste gedeelte van de nacht.”
  (Soerat al-Qamar: 34)

  Ook zegt Allah (interpretatie van de betekenis):

  “En (gedenkt) Loet, toen hij tegen zijn volk zei: ,,Jullie begaan zeker gruweldaden die niemand van de mensen ooit beging.”
  (Soerat al-cAnkaboet: 28)

  En (interpretatie van de betekenis):

  “En aan Loet schonken Wij wijsheid en kennis en Wij redden hem uit de stad waarvan (de bevolking) vuiligheid placht te bedrijven. Zeker, zij waren een slecht volk, zwaar zondig.”
  (Soerat al-Anbiyaa’: 74)

  En in het laatste vers dat wij willen aanhalen, zegt Allah (interpretatie van de betekenis):

  “En (gedenkt) Loet, toen hij tot zijn volk zei: ,,Begaan jullie gruweldaden, hoewel jullie het inzien? Waarom benaderen jullie uit begeerte mannen in plaats van vrouwen? Jullie zijn beslist een onwetend volk.” Maar het antwoord van zijn volk was slechts dat zij zeiden: ,,Verdrijft de familie van Loet uit jullie stad: zeker, zij zijn mensen die zich reinigen.” Toen redden Wij hem en zijn familie, behalve zijn vrouw: Wij bepaalden dat zij tot de achterblijvers behoorde. En wij deden op hen een (vulkanische) regen neerdalen: en slecht was de regen voor de gewaarschuwden.”
  (Soerat an-Naml: 54-58)


  Maak melding

 38. De LBGT beweging in Su heeft nog een lange weg te gaan. Niejwe wetten moeten gemaakt worden en rechters moeten zich uitspreken over legale problemen die de LGBT en de rest van Su hebben voordat ze normaal kunnen trouwen en samenleven.

  In de VS hebben ze hard moeten vechten om de publieke opinie om te gooien en legale obstakels te overwinnen. Ik verwacht niets anders in Su. Legale strijd zoals je geslacht te laten veranderen.De uiteindelijke strijd is om te trouwen. Nieuwe wetten moeten dat mogelijk maken. Zo ook lobyen is nodig in het parlement. De religieuze groepen zullen zich verzetten zoals we al gezien hebben. De Saudis hakken je hoofd af en de katholieken willen je niet in de kerk trojwen.

  Zo LBGT zijn ook mensen met noden. Hun discrimineren is ook niet humaan.


  Maak melding

 39. @ Kohaarh

  Even een vraag aan jou ; ik geloof dat er een hogere schepsel is, maar heb hem nooit gezien !!!

  Veel mensen hebben het over Hemel en Hel, ben zelf daar nooit geweest !

  Jij wel ; omdat je dat zo mooi beschrijft, of heb je dat ergens uit gehaald ( Bijbel Koran Wachttoren ? )

  Niet boos worden en begrijpt me niet verkeerd, het zijn maar vragen van mijn kant uit !

  Ik zat vroeger op een RK School in Su, wat ik daar gehoord en geleerd heb, klopt niet met de werkelijkheid !!

  Onderlinge moorden, racistische opmerkingen naar een andere toe en nog veel meer( hebzucht )

  Mensen vermoorden elkaar onder het roepen van God is groot en machtig, wat een gezeik is dat .

  Ik stel het zeer op prijs, als je me hiermee kan helpen.

  Alvast bedankt, en een prettige zondag gewenst

  Jacko


  Maak melding

 40. De SCHEPPER van HEMEL en AARDE zegt : Maar als u moeite heb om de zonde het hooft te bieden, moet u niet zeggen dat GOD u in de verleiding brengt, GOD heeft nooit de neiging iets slechts te doen en HIJ brengt niemand in de verleiding….. Het zijn uw eigen slechte verlangens die u in verleiding brengen ( Jakobus 1 : 13 – 14 ) Shalom Salam .


  Maak melding

 41. @atheist,je nickname zeg al genoeg ; ieder mensenkind heeft een oorlog te strijden tegen het kwaad in zichzelf, sedert de zondeval door ongehoorzaamheid van de eerste mensen, Shalom .


  Maak melding

 42. @falasha
  de aarde en planeten maken deel uit van een zonnestelsel.
  miljarden zonnestelsels vormen een melkwegstelsel
  daarvan heb je weer miljarden melkwegstelsels
  en je wil me zeg dat die kracht die dit allemaal heeft gemaakt boos op mij wordt omdat ik geen hoofddoek draag of omdat iemand homo is
  ik pis in mijn broek

  laten we met alle mensen van de wereld een jaar lang bidden dat het gaat regenen in gebieden waar mensen sterven van honger en dorst
  wat denk je dat de uitkomst zal zijn?


  Maak melding

 43. @proef, de uitkomst zal zijn : regen, als men oprecht en intensief voor die droogte gebieden gaat bidden,want de ALMACHTIGE kijkt naar het bewogen hart voor/om die arme mensen te helpen door welwillende (rijke) mensen (landen) om medemenselijkheid te tonen en te investeren in irrigatiesystemen om vruchtbare gronden te laten bloeien…..De ALWETEND,ALMACHTIGE SCHEPPER die alle miljarden melkwegstelsels en alles wat zich in bevindt SCHIEP, heeft ook OOG en LIEFDE voor de mens, waarvan zijn haren op zijn hoofd zelf geteld zijn en niet met ons menselijk verstand erbij kunnen, en woorden te kort schieten …..Heeft via zijn profeten, tien geboden en MASRA YAHUSHUA tot de Mensheid heeft gesproken om te kiezen voor het EEUWIG LEVEN of Eeuwige dood ,na dit Aardse leven,en daarna het Oordeel(Hemel of Hel)…..Wie oren heeft die horen, Shalom Salam


  Maak melding

 44. Nu we over de almachtige hebben wil aan toevoegen de verschijningen van Maria. Zij getuigt van God en Godsliefde voor de mens.

  Zo’n phenomeen ontbreakt in Islam. God heeft direct met zijn profeten gepraat via innerlijke stem en andere middelen. Mohamed heeft via een engel de blodschap gekregen en nooit over een innerlijke stem gepraat. Zo achtdf de boodschap kan een vraagteken geplaatst worden.Wat is de oordeel waard dan van deze imam of moslim geeste!ijke?


  Maak melding

 45. @falasha
  ach, de toverstaf van god komt weer te voorschijn, laten we het dus maar directer houden
  als je een dodelijke ziekte hebt, die god je heeft gegeven want je tijd zit er op en hij wil dat je bij hem komt
  wat doe je, ga je toch naar de dokter of ben je zo iemand die niet gaat want het is de wil van god
  die gelovigen in katwijk aan zee laten zelf hun kinderen niet inenten want het is de wil van god
  dat zijn pas echte gelovigen maar in mijn ogen zijn het waanzinnigen.
  shalom


  Maak melding

 46. Ik vind het nogal hypocriet te stellen dat de islam mannen en vrouwen niet erkent in het huwlijk. Echter de zonen ( homo’s) zijn gek op creolen zo ken ik er een aantal in parbo en wanica. Het is altijd gezellig met deze Javaanse jongens…. Netjes sexy en lekker slank…


  Maak melding

 47. @benieuwd,dan zijn wij maar waanzinnige in jouw ogen “wat bij de mens dwaas is,is wijs in GODSOGEN ” ieder mens heeft voor zichzelf,GOD en de gemeenschap de plicht om gezond te leven….maar door de verleiding van de industriereclame maken ze verkeerde keuzes,door alcohol, sigaretten en te veel vet,zout,zoet te eten en minder te bewegenkomt den meesten ziektes….maar mocht ik toch ziek worden, eerst in gebed bij de HERE,dan de arts raadplegen en in kruiden van de Natuur…..De Natuur die de grootste en beste apotheek is,die de SCHEPPER aan de mensheid heeft gegeven…..beter dan de producten en bijwerkingen van de farmaceutische industrie, die miljarden woekerwinsten maken op hun zogenaamde medicamenten door hun monopolie positie Shalom Salam.


  Maak melding

 48. Als ik naar de foto kijk, dan zie ik hoe extreem die javanen worden. Zelfs kleine kinderen lopen met hoofddoek.

  Dit soort taferelen kende Suriname 20 jaar geleden niet.

  Ik snap die javanen ook niet, waarom ze een Arabische ideologie tot hun eigen maken en zichzelf verder beperken dan ze al waren.

  Ik hoop dat de javanen echt hun verstand gaan leren gebruiken en terug gaan naar hun vredelievende, autenthieke en originele Roots, terug naar het boeddhisme.


  Maak melding

 49. Ik heb de oplossing: de Christelijke en Moslim voorgangers hebben, naar eigen zeggen, niets tegen LGBT’s want in hun ogen zijn ze, net als alle andere mensen, gewoon zondige stervelingen, maar net als alle andere zondige mensen maken zij ook aanspraak op de liefde en vergiffenis van God/Allah. Maar de voorgangers willen een duurzame verbintenis tussen twee mensen van hetzelfde geslacht geen HUWELIJK noemen, want die heilige naam is in hun heilige boeken alleen voorbehouden voor de verbintenis tussen een man en een vrouw (veel huwelijken zijn helemaal niet heilig en stellen in de praktijk niet veel voor, maar een kniesoor die daarop let), wij noemen daarom een duurzame verbintenis tussen twee mensen van hetzelfde geslacht geen HUWELIJK maar KJILEWUH (dit woord staat zeker niet in de bijbel of koran), met dien verstande dat LGBT’s wel dezelfde rechten en plichten krijgen en hebben als in een huwelijk, de Christelijke en Islamitische voorgangers blij, want hun heilige, door God/Allah ingegeven verbintenis tussen een man en een vrouw behoudt zijn heilige naar en wordt niet bezoedeld, de LGBT gemeenschap blij, want ze hebben dezelfde, (zondige) mensenrechten als alle andere (zondige) mensen.


  Maak melding

 50. @ JZwartmans
  ALOHA……..Wel.God of Allah is Almachtig. Hij is de Heer der Werelden.Ja meneer Zwartmans u gelooft wel,dat een Hogere Schepsel is maar nooit gezien. Je ziet Hem niet. Hij is alleen,geen vrouw, geen nakomelingen.Als je duizenden jaren terugkijkt welke Wonderen hij met zijn Profeten gedaan heeft dan kan geen mens zulke Wonderen doen.Neem een vb dat in de Bijbel en Quran staat. Toen profeet Mozes met zijn volgelingen de Dode zee naderde en
  de Farao met zijn leger hem achtervolgde om Mozes en zijn volgelingen te doden.Hier gebeurde toen een grote Wonder, dat een weg in de Zee kwam door Godswonder.Zo kon Mozes met z,n mensen oversteken.De Farao met z,n mensen die probeerden ook maar helaas zij verdronken in het zeewater, omdat God dat wilde. Zo zijn ook vele wonderen verricht door God bij andere Profeten.Nog een heel belangrijke Gods wonder bij een Profeet.V.b. De Aartsvader Profeet Abraham kreeg een Visioen,dat hij zijn enige zoon Ismael moet opofferen in naam van Allah.Dat was een beproeving van Allah of Profeet Abraham,dat zou doen.
  Op het moment toen Abraham zijn zoon Ismael ging slachten, werd zijn hand vastgehouden door Aartsengel Gabriel die bracht gelijk een Schaap op de Slachttafel.Die schaap werd toen geslacht. Van toen af is de Offerfeest bij de Moslims nu begonnen.Elk jaar vieren miljoenen Moslims het Offerfeest namens Allah de Almachtige.
  Zo zijn er veel meer Wonderen bij andere Profeten geweest.
  Nou meneer Zwartmans. Ik hoop,dat je nu gelezen hebt welke wonderen geweest zijn.Veel wijsheid aan U.
  Kohaarh


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.