VHP’ers na de verkiezingen heimelijk bij Bouterse

34

PARAMARIBO, 10 nov – Na de laatste verkiezingen hebben topfunctionarissen van de Verenigde Hervormings Partij, VHP, gesproken met Desi Bouterse. Het gebeurde zonder medeweten van partijvoorzitter Chandrikapersad Santokhi. Bij de gesprekken was onder meer partijsecretaris Ganeshkoemar Kandhai betrokken.

Uiteindelijk is de voorzitter op de hoogte gesteld en stemde hij in. Het ging er slechts om te weten wat de NDP wilde. Een bevestiging dus dat het initiatief van Bouterse kwam. Meer moest de VHP kennelijk niet. “De VHP heeft nooit gevraagd om samenwerking. Ook zijn er geen gesprekken geïnitieerd door de voorzitter van de partij”, zegt Santokhi tegenover de Ware Tijd.

Aan de gesprekken toen wordt nu pas ruchtbaarheid gegeven. Volgens Santokhi was het standpunt al direct na de verkiezingen helder: de VHP had geen regeermandaat gekregen van de kiezers. Santokhi zegt dat er meerdere ‘toenaderingen’ vanuit de NDP waren na de verkiezingen. NDP-woordvoerder Winston Lackin zei dat er samengewerkt kan worden, maar dan zonder Santokhi.

Bekijk ook:


34 REACTIES

 1. Niets aan de hand!! Ook als deze gesprekken vertrouwelijk buiten de Partij voorzitter om worden gevoerd. Verkenners noem ik deze gasten.

  Politiek is niet anders dan de voetbalwereld waar spelers stiekem hun zaakwaarnemers op pad sturen.

  De waarheid over het beleid van de regering was zeer pijnlijk voor de president dus restte hem in zijn ogen niets anders dan zich als ongeleide projectiel te gedragen..

  Dit is ook heel normaal in de politiek; sonderen wat haalbaar is of niet. Wat mij betreft zand erover.


  Maak melding

 2. NDP-woordvoerder Winston Lackin zei dat er samengewerkt kan worden, maar dan zonder Santokhi.

  ================================================

  Stel je eens voor dat je verantwoording moet afleggen voor je werk. Een nachtmerrie voor de NDP. Natuurlijk willen ze Santhoki en Gajadien niet in een evt coalitie. Duh


  Maak melding

 3. Bouta wordt dementerend daarom komt hij met bedreigingen, want hij heeft er een zooitje van gemaakt. ook in de jaren tachtig heeft hij mensen monddood gemaakt, die het helaas niet meer kunnen navertellen !!!

  En dat was een schot in de roos waardoor hij van zijn voetstuk viel, en niet normaal meer kon reageren. Conclusie zwakte van deze ongeschoolde president !!!!

  Wie is eerst begonnen ?????

  De tekst moet zijn VHP op verzoek van de NDP bouta heimelijke onderonsje !!!!!!!!! Niet andersom.


  Maak melding

 4. Vhp wees blij dat jullie niet zijn gaan samenwerken met de Ndp……bouta zou jullie misbruiken en alle schuld in de schoenen schuiven van de puinhoop in su…. ..de naïeve paarse aanhang zou dat voor lief aannemen!!! Laat bouta dus lekker stikken in zijn gecreëerde puinhoop!!!


  Maak melding

 5. Daar is dus niets mis mee, we hebben in Suriname te doen met vrije mensen (ook VHPers) die een vrije wil (zouden) mogen hebben, ze mogen daarom, zonder toestemming van hun partij voorzitter, met iedereen praten als zij dat willen, als DOE hetzelfde had gedaan als de VHP, zonder daadwerkelijk met Bouterse samen te gaan werken, was er nu niet zoveel gedoe bij DOE.


  Maak melding

 6. gajadin is zo opgevoed. De direkte buren weten het veel beter. Ze hebben geen goede tandborstel gehad en nog steeds is dat zoek bij fam. gajadin.
  Nu heeft gajadin meer geld uit massagesalon.


  Maak melding

 7. Ik heb last van dyslexie/ woordblindheid en mis wel eens een woord.

  Wat er echter in dit artikel staat is raar met taal

  “Het gebeurde zonder medeweten van partijvoorzitter Chandrikapersad Santokhi”.

  “Uiteindelijk is de voorzitter op de hoogte gesteld en stemde hij in.”

  Hoe kan een voorzitter die zonder medeweten is er mee instemmen.

  Het valt mij op dat veel (mis) leiders in Suriname ingewikkelde woordspelletjes spelen en daarmee indruk proberen te maken.

  Op dit onderwerp wordt weer duidelijk dat de president veel geroepen heeft maar niets waar kan maken.
  Net zoals de president niets waar kan maken van wat hij stelde over de staatsveiligheid, de buitenlandse beinvloeding, of de geldkoersspeculatie . De president maakt nooit iets waar van wat hij beweert.


  Maak melding

 8. Ray gajafien spreekt de waarheid. De waarheid is immers hard om aan te horen. Op latour prostitueren meisjes vanaf hun twaafde jaar al. Vanwege de fors toegenomen inschrijfgeld door de wisselkoers verdeievoudiging zijn studenten op de adek niet meer instaat om hun college geld te betalen. Onderwijs wordt straks alleen voor de eliten. Er is geen werkgelegenheid..meer dan 400 winkels hebben hun deuten al gesloten vanwege het wanbeleid van bloedzuiger opa desi. Inplaats deze moordenaar de productie opboert en zo exopyeert en deviezen het land binnenkomt kiest zij voor schulden en als maar schulden en het volk uitkleden doormiddel van allerlei belastingen…foei toch


  Maak melding

 9. SAntokhi is toch ook stiekem gesprekken gaan voeren met Bouterse zonder iemand van zijn oartij in te lichten?
  Het lijkt erop dat Bouterse heeft geprobeerd iedereen in de VHP tegen elkaar uit te spelen met afzonderlijke geheime gesprekjes (en wat daarnaast nog meer!).
  En toch gedraagt Santokhi zich nog steeds als loopjongen van Bouterse. Loopjongens worden nooit president. Kan iemand hem dat vertellen?


  Maak melding

 10. Santokhie wist donders goed wat er gebeurde maar hij is een grote broekpoeper en durfde deze onderhandelingen zelf niet te voeren.
  Hij is nl nog steeds bang voor de erevoorzitter Ram S. (mister; ‘over my dead body’) en z’n kliekje, die nog steeds de scepter zwaaien binnen de VHP.
  Dit kliekje kan Chaaaan zo uitschakelen dus doet hij t in z’n broek wanneer hij iets tegen de zin van deze club uitvreet.

  Vandaar dat Chandrika een katvanger (Kandhai) voor z’n karretje had gespannen om de klus te klaren.
  En die (ex minister) Kandhai wilde maar al te graag in deze regering want hij is een boef en o zo corrupt als de neten !

  Zijn jullie vergeten dat deze Kandhai de bak in is gedraaid vanwege corruptie op min. van OW ?

  Ik heb slechts ontzag voor maar 1 persoon die zich (uit etnische overwegingen) binnen de VHP beweegt en dat is dhr Robby Makka.
  De rest van de VHP is allemaal schorem, bagger, smurrie en troep !


  Maak melding

 11. @ Ray … eigenaar/president commissaris van massagesalons voelt zich aangesproken en schuldig { wie de schoen past …. } voor hetgeen de hr. Gajadien in het parlement aan de orde gesteld heeft …. vandaar zoveel sarcasme of anders gezegd gifspuiterij richting dhr/fam. Gajadien.


  Maak melding

 12. Kandhai is nimmer de bak in gedraaid, zoals je zegt. Dat is met zijn voorganger (Balessar) gebeurd. VHP heeft karakter getoond door zijn eigen partijlid de bak in te gooien wegens corruptie. De NDP kan dat niet zeggen, terwijl er zoveel corruptie is.

  Voor jou informatie: De corrupte Balessar zit nu op de schoot van Bouterse. Diverse projecten van de NDP zijn door Balessar uitgevoerd.


  Maak melding

 13. @ Damsco
  @ Milton
  de onverbeterlijke parasieten, oedoelossos, schorems, baggers, smurrie en troep … prent dit goed in jullie draadloze, todo bere hersenen …. de VHP, NPS, DA’91 zullen nooit en danook nooit samenwerken met MOORDENAARS en GERAFFINEERDE KLEPTOMANEN.

  Lackin heeft toch in opdracht van Killer Bouterse … de VHP benaderd voor nauwe samenwerking … oen boy …. jullie l….n in de ruimte. Vraag Eugene van der San aan wie hij dit in vertrouwen verteld heeft. Lim{bobo} heeft zich indertijd toch ook versproken?


  Maak melding

 14. Als je een scheet laat op zanderij weten ze het in Paramaribo en dan zou zo’n afspraak heimelijk hebben plaats gevonden?
  Ach,denken sommigen: ze slikken toch alles voor zoete koek wat we ze zeggen.
  En stel, stel dat het waar zou zijn, dan nog is het vreemd dat iemand nú hiermee op de proppen komt.
  Wat zit hier achter?
  rancune? angst? paniek?
  Of het gewone recept, iets roepen waardoor de aandacht van het echte probleem wordt afgewend.
  Het zal wel een combinatie zijn


  Maak melding

 15. De NDP is een fabriek van paarse leugens, armoede, dieverij, roof, verval van waarden en normen, het aanzetten tot etnische spanningen, verpaupering, paarse prostitutie fabrieken en paarse garnalen. Binnenkort komt er aan het eind licht in de tunnel. De NDP gaat de export op poten zetten van paarse garnalen. Zo komt er nog deviezen het land binnen.


  Maak melding

 16. Milton,

  Citaat uit jouw posting

  De rest van de VHP is allemaal schorem, bagger, smurrie en troep !

  =============================

  Waarom wil Bouterse dan zo graag met de vhp in zee gaan ? Waarom sluit hij de vhp niet uit als toekomstige coalitie partner.

  Destijds had Bouterse beloofd de top van de vhp achter tralies te zetten. Anno 2016 zit niemand van de vhp achter tralies.

  Milton wat is er allemaal gebeurd ?


  Maak melding

 17. Nu zien we wie ,wie nodig heeft.
  De wanhopige ndpers kruipen op handen en voeten bij de Vhp ,kijk hoe ze bedelen voor een samenwerking ,want zonder de vhp zijn ze gedoemd!!


  Maak melding

 18. Intussen lijdt het hele volk aan hoogte vrees.Ook vanwege de hoge prijzen.Nu willen ze niet meer naar grote hoogten met de pres.En ook niet naar de Dubai van Misiekaba.Er komt dan immers een gebouw nog hoger dan de Burj Khalifa.


  Maak melding

 19. Inderdaad praat Gajadien de waarheid,maar de oren en bilolen van de ndpers beginnen te branden wanneer de waarheid gesproken wordt.Telkens weer is het de zieke ndp die komt met zijn ellendige theorie alsof de vhp met ze van plan zijn samen te werken. De ndp gaat sneuvelen zonder de steun van de vhp ,vandaar dat ze het op allerlei lafhartige wijze het blijven proberen ,


  Maak melding

 20. Niets anders dan lafu tori van de vhp en Bigi boi mentaliteit,,mark my words; als Chan niet via het slakken gang,Bouterse om vergeving gt vragen dan is het gedaan met hem,hij zal levendgevild worden,want de vhp rovers kunnen het niet permitteren nog vij jr aan de kant blijven staan,je ziet wat er nu in het land gebeurt onder hen,faillisementen aan de orde van de dag,winkel diefstal onder hen is schrikbarend,zelfmoord,zwaar alcohol gebruikt,kortom het gt nt goed met de achterban,dan heb ik mij heel zacht uitgedrukt


  Maak melding

 21. Mensen, checken jullie het volgende op de meest bekende streaming site op t internet.

  Type in; ” Brunswijk Ik ka die foto tonen ”

  En nu pas begrijp ik wat deze man bedoelt als ik lees dat VHP’ers gingen ‘boren’ naar de president.


  Maak melding

 22. VHP: Santokhi was wel op de hoogte van gesprek NDP en VHP

  🕔10.Nov 2016

  De VHP kan zich niet terugvinden in de kop van een artikel in De Ware tijd van 10 november: ” Gesprekken tussen NDP en VHP waren ook geheim voor Santokhi”.

  De kop van het artikel is in strijd met de inhoud van het bericht, haalt de partij aan in een persbericht.

  “De indruk wordt gewekt alsof de voorzitter van de VHP niet vooraf in kennis gesteld was van het “gewraakte” gesprek tussen Bouterse, Kandhai en Gajadien. De VHP hoopt niet dat bewust getracht wordt verdeeldheid te zaaien binnen de partij. De VHP – voorzitter benadrukt nogmaals dat de sterke eenheid binnen de partij nu en in de toekomst de hoop is van de samenleving voor ontwikkeling, waaraan hij niet twijfelt”, aldus de partij.

  aldus een Surinaamse krant.

  Damsco kan net als de president zijn braaksel gaan inslikken. Of ruimt hi dat van de president ook op.


  Maak melding

 23. Vlak na de verkiezingen was de tijd om deals te maken. PL heft da geweten. Niet abnormal da ddb een opening zoch met de VHP. Als je de VHP kan opsplitten destebeter.


  Maak melding

 24. Sabato Franse
  @ Damsco
  @ Milton

  Vraag naar een aids test het is geheel gratis in Nederland, stelletje kontenlikkers.
  /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  JIJ BENT GOED OP DE HOOGTE ,HOE EN WAAR,WAT WAS JOU UITSLAG BOELER ?


  Maak melding

 25. OOOOOOOOOOWW,,,JA ?,..DUS ZO ZIT DE VORK IN DE STEEL NOH ???..VOOR EEN HABBEKRAS WORDEN ZIJ MAKKE LAMMETJES !!!,DAT IS ALGEMEEN BEKEND BIJ DE ORANJE CLUB.!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.