‘President moet problemen Suriname oplossen’

49

PARAMARIBO, 10 nov – ‘De pesident moet de problemen van Suriname oplossen.” Dit zegt Radjkoemar Randjietsingh, voorzitter van de Adviesraad en oud-fractieleider van de Vooruitstrevende Hervormingspartij, VHP. Het staan bakkeleien met parlementariërs legt geen zoden aan de dijk. Suriname stikt in de problemen.

En het neemt maar niet af. Dit is ook wat VHP-parlementariër Asiskoemar Gajadien duidelijk heeft willen maken. “Wij zien dat er een begroting is ingediend voor 2017 waar zeker twee miljard Surinaamse dollar (ongeveer tweehonderd miljoen euro) meer wordt uitgegeven dan wij verdienen, terwijl het volk wordt gedrukt onder de bezuinigingen. De werkloosheid is toegenomen”, zegt Randjietsingh tegenover Dagblad Suriname.

Afgestudeerden van de universiteit moeten in winkels staan verkopen. “Dit, terwijl de president beloofd had voor werkgelegenheid voor deze groep te zullen zorgen”, aldus Randjietsingh. “Als Bouterse zegt dat Gajadien een politiek kuiken is, dan is hij een geweldig grote politicus. Dan zou hij als grote politicus begrijpen dat Gajadien net als andere parlementariërs zaken heeft gezegd rond vraagstukken die heersen in het land.”

Bekijk ook:

49 REACTIES

 1. Alweer zo’n LAFBEK, die een gemeenschapscentrum verkaveld en verpatst heeft, alsof hij zelf in staat is om het nog beter te doen. Met deze gasten moeten wij nou de oorlog winnen.


  Maak melding

 2. R.R van de VHP heedt een goede antwoord gegeven op ddb reactie. De meer jaren plan en de begroting had de problemen van Su moeten benoemen en oplossingen ter discussie stellen. Dat is geen veeteelt en pluimvee zijnde varken en kuiken.


  Maak melding

 3. Paraman
  Alweer zo’n LAFBEK, die een gemeenschapscentrum verkaveld en verpatst heeft, alsof hij zelf in staat is om het nog beter te doen. Met deze gasten moeten wij nou de oorlog winnen.

  Beste Paraman,

  Iedereen in staat het beter te doen dan Bouterse en zijn Paarse Roversbende.

  Voor de derde keer stort Bouyerse zijn volk in een poel van armoede en verderf


  Maak melding

 4. Leest de primitieve reacties van Paarse Garnaal Damsco en je weet direct het niveau van de gemiddelde NDP aanhanger,

  Te dom om zijn veters te strikken.


  Maak melding

 5. Inflatie Suriname naar 71 procent…..

  Het inflatiecijfer van Suriname behoort tot het hoogste in de wereld.

  Met dank aan de Volkspresident die werkt en dat is het veschil.


  Maak melding

 6. Een hond die ziek is is te genezen maar een hond die ziekelijk gedrag vertoont is niet te genezen.

  randfiguren die een/de moordenaar adoreren zijn niet te genezen…


  Maak melding

 7. Problemen los je niet op met deze moordenaar, want hij is zelf het grootste probleem, wil je problemen hier gaan oplossen, zal eerst dit gezwel opgeruimd moeten worden.


  Maak melding

 8. @Paraman en Damsco, jullie reactie op de bovenstaande artikel getuigt van een bedenkelijke niveau. Het ontbreken van relativering maakt een discussie met jullie haast onmogelijk.

  Dat jullie achter Bouterse en deze regering staan heeft niets te maken dat zij geweldig werk leveren. Jullie hebben andere drijfveren om ze te steunen. Inmiddels is dat wel duidelijk.


  Maak melding

 9. Donald Trump heeft gewonnen !
  Suriname vaart er goed bij; de GOUD PRIJS IS GESTEGEN !!
  Bouta e-lafoe !!

  Mede dank zij de “redi-moesoe’s” ,de afstammelingen van de Negersslaven in Amerika die op Donald hebben gestemd en hun broeders hebben verkocht !!! en de volgelingen van de awaridomris !! ,heeft Donald kunnen winnen van Clinton.

  Dit zelfde lot heeft de NPS ondergaan in 2015, tijdens de verkiezingen !! de “NPS-redi moesooe’s” hebben hun partij verkocht aan a-ptjien-ingi-boi !! now-ding-fier-a-slag !!!


  Maak melding

 10. Randjietsingh ik heb nieuws voor jou lummel ook hier in Europa hebben mensen een baan die niet bij hun opleiding pas.Ik ga je alvast 1 voorbeeld geven ik ken iemand die een HBO diploma heeft maar administratie moest doen bij parkeerbeheer.Deze persoon werkt nu ook op schiphol en zit achter een balie.Wat lul je nou.belangerijk is dat je een baan hebt en in je dagelijkse behoeften kan voorzien en niet hoeft te bedelen.Wordt wakker horror clown.


  Maak melding

 11. Het is voor de zoveelste keer duidelijk dat de politici van het Front, en m.n. die van VHP, NPS, PL niets van economie afweten en dat ze van alles uitkramen. Zonder het analytisch vermogen van de inhoud van hun hoofd bij te gebruiken roepen ze maar wat. Het is duidelijk ze alles uit het hoofd leren zonder zaken/dingen te begrijpen. Neem bijv de prostitutie. Prostitutie komt vanaf het begin van de mensheid in alle landen voor en zij geven de president de schuld van prostitutie in Suriname. Zo kan ik nog meer van die one-liners opnoemen. Het is allemaal retoriek, bombastisch gedoe.


  Maak melding

 12. De 12-maandsinflatie (september 2015-september 2016) is vastgesteld op 77,1%.

  Het voorgaande is een probleem wat a.s.a.p. moet worden opgelost. Met het smijten van scheldwoorden en beledigen van de tegenpartij kom je niet ver maar raak je veel verder van huis.
  Als je dit niet kan dan vergroot je het probleem omdat jij dan een onderdeel wordt van het probleem dat eerst moet worden aangepakt.


  Maak melding

 13. Er wordt vaak hier op WKN gezegt dat de president van SWITI Sranan een crimineel is.Mijn vraag aan degene die dit vinden is wat is jullie reactie op president elected Donald Trump en Hillary Clinton aangezien er wordt gezegt dat Surinamers dom zijn en dat de Amerikanen een invasie moeten plegen in SWITI Sranan.Er lopen zoveel onderzoeken tegen deze gasten en toch blijven zij zitten En als Surinamers dit doen dan zijn de rapen gaar.Naar het schijnt lopen er nog steeds mensen rond die de blanken geloven op hun woorden.Wake up power to the people.


  Maak melding

 14. Het is voor de zoveelste keer duidelijk dat de politici van het Front, en m.n. die van VHP, NPS, PL niets van economie afweten en dat ze van alles uitkramen. Zonder het analytisch vermogen van de inhoud van hun hoofd bij te gebruiken roepen ze maar wat. Het is duidelijk ze alles uit het hoofd leren zonder zaken/dingen te begrijpen. Neem bijv de prostitutie. Prostitutie komt vanaf het begin van de mensheid in alle landen voor en zij geven de president de schuld van prostitutie in Suriname. Zo kan ik nog meer van die one-liners opnoemen. Het is allemaal retoriek, bombastisch gedoe

  ============================================

  RobG, ik ben zelf geen econoom maar een obligatie lening aan gaan met een rente van 9,25% plus kosten is het ultieme bewijs dat er binnen de NDP incompetente mensen zitten. En als de oppositie zit benoemt zet je ze weg als idioten. Wie houd wie voor de gek. In je vorige posting ging je prat op markt werking. Nou van marktwerking zal de komende jaren weinig sprake zijn in Suriname. Onder Bouterse is een plakband economie ontstaan. Het land bestaat uit leningen en forse afbetalingen.

  Zie hier een overzicht van de afgesloten leningen 2016.

  1) 29 JANUARI 2016 INTER – AMERICAN DEVELOPMENT
  BANK US $ 20 MILJOEN

  2) 30 MAART 2016 CHINA DALIAN INTL COOP. HOLDINGS
  LTD US $ 5.8 MILJOEN

  3) 04 APRIL 2016 ISRAEL DISCOUNT BANK LTD € 4.2 MILJOEN

  4) 04 APRIL 2016 BANCA MONTE DEI PASCHI DI SIENA S. P. A. € 3.8 MILJOEN

  5) 05 APRIL 2016 ISLAMIC DEVELOPMENT BANK (IsDB) US $ 5.9 MILJOEN

  6) 06 APRIL 2016 OPPENHEIMER & CO. INC US $ 150 MILJOEN

  7) 25 APRIL 2016 ISLAMIC DEVELOPMENT BANK (IsDB) US $ 30 MILJOEN

  8) 17 MEI 2016 ISLAMIC DEVELOPMENT BANK (IsDB) US $ 30.8 MILJOEN

  9) 27 MEI 2016 INTERNATIONAL MONETAIRY FUND (IMF) US $ 478 MilJOEN

  10) 07 JUNI 2016 CARIBBEAN DEVELOPMENT BANK (CDB) US $ 50 MILJOEN

  11) 08 JUNI 2016 INTER – AMERICAN DEVELOPMENT BANK US $ 70 MILJOEN

  12) 08 JUNI 2016 ABN – AMRO BANK NV € 17.2 MILJOEN

  13) 26 OKTOBER 2016 INTERNATIONALE OBLIGATIE LENING US $ 550 MILJOEN

  Een totaal bedrag van US$ 1.4185 miljard aan leningen. Het land is niet eens in staat om een paperclip te produceren. Export water naar de Cariben stokt ook.

  Het is éé’n grote tering zooi.


  Maak melding

 15. Koos,
  Mooi werk.
  Hierbij feliciteer ik alle Surinamers met dit fantastisch resultaat.

  Henk Molenaar2016
  “Inflatie Suriname naar 71 procent…..
  Het inflatiecijfer van Suriname behoort tot het hoogste in de wereld”

  Ja,maar anderen landen hebben een nog hoger percentage.
  We doen het dus helemaal niet slecht.

  Hierbij feliciteer ik alle Surinamers met dit fantastisch resultaat.


  Maak melding

 16. RobG

  u moet radeloos zijn aangezien u nu alles door elkaar gooit en de prostitutie er bijsleept en mensen gebrek aan inzicht in economie verwijdt.

  Voor een goede economie moet men vertrouwen hebben en zich aan afspraken houden ander ploft de zaak uit elkaar. De aanleiding van dit TOPIC is dat de regering zich met de begroting behandeling niet aan de wet houdt en SRD 2.000.000.000 meer wil uitgeven dan er inkomt.

  1. De begroting 2017 moet aansluiten bij het meerjaren ontwikkeling plan (MOP) 2017 -2021. Dat stelt de wet. Als er geen MOP 2017 -2021 is kan er geen begroting 2017 zijn en dus ook niet behandeld worden.
  Doet men dat wel is men slechts voor de buhne maar niet voor het land bezig.
  Het blijkt steeds weer dat de regering zaken stiekem regelt zonder de verplichte toetsingen door de colleges van staat zoals de staatsraad of nu de SER. Dat staat los van politiek of kennis van economie. Je kunt meer vertrouwen schenken aan voorstellen die door colleges van “deskundigen” behandeld zijn.

  2. Een begroting met een gat van SRD 2.000.000.000 en een economie die krimpt (IMF voorspelt min 7%) kan binnen de context van Surname (inflatie top loper met 77%) niet verantwoord worden. Let wel dit is een begroting waar uit de subsidies aan EBS en SWM verwijderd zijn aangezien de burgers nu moeten bloeden voor jaren wanbeleid bij deze organisaties. Nu brengt niet de regering maar de burger de ondoelmatigheid en de subsidie van EBS en SWM op. Beste RobG dit is geen bezuiniging maar een verschuiving van de lasten.

  RobG het laatste gepubliceerde BNP was SRD 17. miljard. Het BNP is volgens alle gaan krimpen en des al niet te min wil de regering meer geld uitgeven.

  Je hoeft geen verstand van economie te hebben dat meer uitgeven dan inkomen op deze schaal zonder serieuze inkomen verhoging niet gaat werken.

  Venetiaan en co blijken zich INCL de EBS en SWM subsidies gereed te hebben met een budget van SRD 3,5 miljard. De Vene regeringen hebben toen de schulden gereduceerd, de economie hard laten groeien, direct bij de crisis 2007-2008- 2009 de bakens verzet en reserves op gebouwd.

  De regering Bouterse heeft Staatsolie uitgehold waardoor het nu steeds grotere gaten moet graven om de voorgaande gaten te dichten.
  Niemand helpt er nog IMF kijkt de kat uit de boom, Concessionele leningen (WB, CDB IsDB) zijn opgedroogd omdat Suriname zich niet aan de afspraken houdt, China meld nadrukkelijk geen Suriname projecten meer na 6 jaar onderhandelen over Dalian IV.

  Nu jubelt Hoefdraad dat er al 15.000 troy ounces door Newmont uitgevoerd zijn. Daarnaast gaat hij uit (weet niet zeker hoeveel) dat er een tweede maal uitgevoerd zou zijn.
  Voor het gemak gaat hij uit (weet niet) dat er nu na 1 maand $ 40.000.000 aan goud uitgevoerd zou zijn en dat er dus $ 2.600.000 aan royalties binnen komen Dat is minder dan de rente op het gestorte aandeel.

  De malloot Hoefdraad insinueert ook dat er nu al dividend binnen gaat komen. RobG u zult het met mij eens zijn dat een dividend uitkering pas plaats gaat vinden na het nemen van winst. Nu heeft Adrian van Kersen (directeur Newmont Suriname) bij de start van de Operaties heel duidelijk gesteld dat er de eerste jaren (tot dat de investeringen terug verdiend zijn) geen winst geschreven zal worden. Ofwel tot 2021 geen cent dividend.

  Ook de internationale banken die Staatsolie financierden hebben dat gelezen en hun schulden akkoord uit de kast gehaald.

  RobG Hoefdraad heeft al zo vaak licht in de tunnel gezien. Het was alleen steeds de koplamp van de trein die over hem hen reed.

  Je hoeft heen economisch verstand te hebben om te weten dat de firma list en bedrog de leiding heeft in Suriname.

  Ook de vorige regering was niet zuiver maar die heeft wat opgebouwd en een fundament achter gelaten Deze regering gaat rond met de sloophamer.


  Maak melding

 17. @ Koos

  “Onder Bouterse is een plakband economie ontstaan.”

  Fantastische metafoor.
  Jammer dat Hoefdraad 2 linker handen heeft en slecht is in de banden goed te plakken


  Maak melding

 18. Bouterse kan niet eens een theelepel zout in warm water oplossen, laat staan de problemen van het land.

  Het enige wat hij kan oplossen is wat witte spul.


  Maak melding

 19. Damsco…

  als mislukt bedrijfsongeval van een verslaafde waterkanthoer is wel duidelijk dat die ene diepvrieshersencel van je eveneens aangetast is door teveel wit.

  Straks wordt je weer opgehaald door het mongolenbusje en mag je achterin zitten in een dwangbuis.


  Maak melding

 20. @ RobG{ootje} ….. jong gewend … oud gedaan. Reeds in de jaren zestig verkocht KIller Bouterse { naast zijn baan als militair} pornobladen. Killer Bouterse was een “pooier pursang ” …. ongeëvenaard.


  Maak melding

 21. Tot 2020 word er geen enkel productie bedrijf op gezet door de NDP Regering .

  NDP heeft nog niet eens een Cocos boom geplant ,maar ze denken al aan de neppe verkiezing van 2020 al

  Met NDP beleid komen jongeren nooit aan het werk na hun studie .

  Hooghart en Henk Herrenberg en Hans Breeveld begin voorbereiding te maken voor de eerlijkste verkiezing in 2020

  Uitslag verkiezing in America 220 miljoen kiezers uitslag in 24 uren

  Uitslag verkiezing in Suriname 220000 kiezers uitslag na 21 dagen volgens Cilos Akang Zwarie is dit de eerlijkste verkiezing .

  Niemand gaat mij voor de gek houden dat de verkiezing in Suriname eerlijk waren ,onder NDP Boeven .

  Blijven jullie maar lekker dromen ik blijf volgen ,ik word wel geen moderne slaaf onder NDP Beleid makers .

  Zo lang dat jullie leven in een NDP droom van Henk Herrenberg en anderen van NDP gaan jullie het leuke van de wereld niet mee maken.


  Maak melding

 22. @Jojo, @Koos ik bedank jullie voor de reacties.

  Op het podium heeft Bouterse geroepen dat jongeren tot 17 jaar en ouderen GEEN ziektekosten hoeven te betalen. Wat nu!!!!!! een ramp is het geworden.

  Huizen die gebouwd zijn komen van particulieren en NIET van de overheid zoals dit toen werd vertelt. Vandaag zijn zovelen NIET betaald door de overheid.

  Ik heb het al eerder gezegd dat er mensen zijn die achter Bouterse staan, maar o wee als hun dochter of kleinkind gaat trouwen met een moordenaar, dan is het gelijk verkeerd. Dit terwijl papa of opa wel voor een moordenaar heeft gestemd. Bah

  MOREEL VERVAL van sommigen.


  Maak melding

 23. @@ RobG!! volgens jou: Prostitutie komt vanaf het begin van de mensheid in alle landen voor en zij geven de president de schuld van prostitutie in Suriname.

  RobG heeft hier eigen ondervinding en dat is de beste leermeester!! De moeder en zusjes van RobG heeft hier ook geprostitueerd!! en pikkenlikker verdedigd zijn baas bouta!!


  Maak melding

 24. Districtscommissaris (dc) Jerry Miranda van Paramaribo-Noordoost zal ontlast worden uit zijn functie. Of hij ter beschikking wordt gesteld van de minister van Regionale Ontwikkeling,Edgar Dikan, of een andere functie zal bekleden, is niet bekend.

  Zo lost men de problemen op!


  Maak melding

 25. @ Districtscommissaris{dc} Jerry Miranda is ontlast uit zijn functie. Vreemd! Jerry Miranda ging door het leven als de ” beste ” districtscommissaris … een man met daadkracht … een no nonsens figuur.
  Maar ….. intussen ……!
  Jerry Miranda is de broer van Roy Miranda, voorzitter onderzoekscie ” Naschoolse Opvang “. De gemeenschap wacht nogsteeds op het eindrapport.

  Jerry Miranda …. is ontlast uit zijn functie van DC …. een slimme set van Killer Bouterse. Hierdoor wordt weer een corruptieveling in bescherming genomen. De ” ontlasting ” van DC Jerry Miranda stinkt van alle kanten ….. believe me folks !!!!


  Maak melding

 26. “RobG
  Het is voor de zoveelste keer duidelijk dat de politici van het Front, en m.n. die van VHP, NPS, PL niets van economie afweten en dat ze van alles uitkramen. Zonder het analytisch vermogen van de inhoud van hun hoofd bij te gebruiken roepen ze maar wat. Het is duidelijk ze alles uit het hoofd leren zonder zaken/dingen te begrijpen. Neem bijv de prostitutie. Prostitutie komt vanaf het begin van de mensheid in alle landen voor en zij geven de president de schuld van prostitutie in Suriname. Zo kan ik nog meer van die one-liners opnoemen. Het is allemaal retoriek, bombastisch gedoe.

  donderdag 10 november 2016 om 10:55 uur.”

  U leest het, zij die ons land voor de derde keer in de afgrond gestort hebben snappen alles van de economie. Ja dat krijg je wanneer hun leermeester RobG(oebbels) heet.
  Prutswerk dus.


  Maak melding

 27. Bouta moet problemen Suriname oplossen?!
  Een terechte verzoek aan de verkeerde lijder!!Hij kan zorgen voor meer problemen dat is kinderspel voor hem ,maar of hij zijn zelf veroorzaakte problemen kan oplossen dat is een vraag waarop God zelf geen antwoordt op heeft.


  Maak melding

 28. @Mundo
  Niet lullen jongen!!
  Jou kennis met die HBO opleiding moet in Suriname komen wonen.Hij wordt de next lijder want in Suriname wordt je gewoon zo lijder,geen diploma;s niks hoef je te tonen,is geen vereiste


  Maak melding

 29. @Mundo
  Er komt een onderzoek naar Trump en zijn vele oplichterijen en eind van deze maand nog. Daar worden ze vervolgd zonder aanziens des persoon.Bovendien zijn ze daar niet gul met amnestie belonen aan criminelen.Daar worden wet en recht nog nageleefd en de rechter heeft het laatste woord en niet de crimineel!! Je kan Suriname met zijn vele gebreken niet gaan vergelijken met Amerika,idioot!!


  Maak melding

 30. We komen met een OPLOSSING, Tjaaaaahhh

  INFLATIE 77,1 % (ZEVENENZEVENTIG PROCENT !

  STAATSUITGAVEN nog STEEDS VEEL TE HOOG !

  VALUTA NO DE, want PRODUCTIE NO DE !

  KOERSEN Dollar en Euro stijgen !

  SOSO WAN LO CORRUPTIE DE !
  POLITIEK VERHINDERT AANPAK MASSALE CORRUPTIE, president zegt ZAND EROVER !

  DUS AANPAK VAN DE ELLENDIGE PROBLEMEN van de BEVOLKING, ZAL OOK UITBLIJVEN !

  PS : Is de wetschender BADO al gearresteerd ?????????


  Maak melding

 31. Bouta kan zijn eigen schijt niet eens afnemen, laatstaan het probleem van Suriname oplossen!!

  Randjietsingh moet de boef flinke meppen uitdelen en verjagen en vervolgens de macht overnemen nanga tranga!!


  Maak melding

 32. Jojo, gij streeft naar een utopisch ideaal model. Bijna alle landen op deze aardbol zijn genoodzaakt geweest om schulden te maken voor de eigen economische ontwikkeling. En neem van me aan dat de economische ontwikkeling met horten en stoten ging.Gij spiegelt de mensen een utopisch model van het Front voor.Gij leeft niet in de realiteit.


  Maak melding

 33. Geachte reageerders.

  Reageren op RobGay; Parbo; en Damsco is vergelijkbaar als roeien tegen de stroom in.
  Vooral de eerst genoemde de z. g. Econoom; die praat alles wat krom is recht. Hij kan wel een echte Econoom zijn, maar in mijn ogen, is die man gewoon een mannelijke geslachtdeel op twee voeten en twee flaporen !

  Noot; RobGay mocht het nodig zijn, heb ik voor jou het dikste gevlochten touw en Virodan in huis.
  Zeg het maar waar je het wilt hebben, zal ik met veel plezier voor jou laten bezorgen. En wel op mijn kosten,want je zal wel een gier zijn om het zelf te willen betalen !

  Sari tori


  Maak melding

 34. SUGGESTIE VOOR OPLOSSING van EEN KLEIN DEEL van de SRANANG PROBLEMEN :

  HEF HET NUTTELOZE KABINET VAN DE PRESIDENT ONMIDDELLIJK OP !

  Dan komt meer dan 300 MILJOEN VRIJ !

  Besteding :

  100 MILJOEN VOOR GEZONDHEIDSZORG !

  100 MILJOEN VOOR PLANTMATERIALEN BEVOLKING !

  100 MILJOEN OPSPORING/VERVOLGING FRAUDE en CORRUPTIE !


  Maak melding

 35. Mundo, voor zo ver ik het kan beoordelen is Trump ook iemand die een heleboel loze beloften gedaan heeft, zodat het hersenloze deel van het Amerikaanse volk op hem kon stemmen, verder lijkt Trump mij ook een idioot, die geen eerbied heeft voor vrouwen, hij heeft b.v. gezegd dat hij er geen problemen mee heeft om vrouwen te verkrachten, als hij een Surinamer was geweest had hij er b.v. geen problemen mee gehad een minderjarig meisje te schuren op de dansvloer, maar voor zover ik weet heeft Trump nog nooit daadwerkelijk politieke tegenstanders vermoord, DAT IS HET VERSCHIL.


  Maak melding

 36. @ RobG

  “Jojo, gij streeft naar een utopisch ideaal model. Bijna alle landen op deze aardbol zijn genoodzaakt geweest om schulden te maken voor de eigen economische ontwikkeling.”

  Ik spiegel helemaal geen utopisch model voor ik constateer dat de regering onzin verkoopt de WET overtreed, liegt en bedriegt, veel meer uitgeeft dan haar voorganger en desalniettemin altijd in de problemen zit.

  Ik schets geen model paar geef feiten weer die u niet onder ogen wil zien.


  Maak melding

 37. donderdag 10 november 2016, 20:03
  Trump laat goud minder glanzen
  © © Leonhard Foeger / Reuters
  De sterk verminderde onrust over de uitslag van de Amerikaanse verkiezingen heeft de goudprijs geen goed gedaan. Het edelmetaal zakte donderdag naar het laagste niveau sinds eind oktober.

  De prijs van goud daalde voor de vierde dag op rij met een verlies van 0,6% naar een stand van $1266,40 per troy ounce, waarmee de recente terugval een vervolg kreeg.


  Maak melding

 38. @Blauw, de daling van de goudprijs is een grote contradictie en het geeft de complexiteit van de economische wetenschappen aan. In tijden van onrust zoeken beleggers zekerheid in goud. De onrust die zich heeft gemanifesteerd bij de verkiezing van Trump is van tijdelijke aard. Maar zodra Trump met zijn grillen voor de dag zal komen en de onrust in Amerika blijft aanhouden (betogingen tegen Trump en de aanvallen van rechtse blanken op moslims, Afro-Amerikanen, latino,s Chinezen,Hindoe’s, homo’s transgenders en lesbo’s) zullen beleggers zenuwachtiger worden en uiteindelijk zekerheid zoeken in goud. Daarnaast kunnen de Saoedi’s die veel Amerikaanse schulden hebben opgekocht in de vorm van waardepapieren, uit onvrede deze bezittingen dumpen op de internationale kapitaalmarkt. Een drama voor Amerika. Ik denk dat de goudprijs zal stabiliseren en eventueel zal gaan stijgen.


  Maak melding

 39. Ik heb op Apintie de heer Sno uitleg horen geven over de inflatie.
  Hij vertelde er ook bij dat, natuurlijk het pakket goederen waar naar gekeken is, door zijn medewerkers is aangepast.
  Hij noemde twee of drie hoofdgroepen.
  Wat ik miste is de wegingspercentages en vooral of de percentages zijn aangepast. Vast wel, het bureau lijkt mij basis van één presentatie die ik gezien heb, goed werk af te leveren.
  Ik ben zéér geïnteresseerd in de wegingspercentages en in de verandering van deze percentages
  Hieruit kunnen leuke conclusies worden getrokken.
  Wie kent deze percentages?
  Rob jij moet deze toch kunnen bemachtigen? Zou je deze met ons willen delen.


  Maak melding

 40. Paraman: “de aanvallen van rechtse blanken op moslims, Afro-Amerikanen, latino,s Chinezen,Hindoe’s, homo’s transgenders en lesbo’s) zullen beleggers zenuwachtiger worden en uiteindelijk zekerheid zoeken in goud”

  Welke aanvallen?

  je bent echt knettergek.


  Maak melding

 41. RobG

  “Daarnaast kunnen de Saoedi’s die veel Amerikaanse schulden hebben opgekocht in de vorm van waardepapieren, uit onvrede deze bezittingen dumpen op de internationale kapitaalmarkt.”

  Natuurljk kunnen ze hun waardepapieren dumpen en enorme verliezen aanvaarden als ze de markt verzadigen.
  De Saoedisch zijn niet gek en gooien hun eigen ruiten niet in. Dat is uw strategie

  Beste RobG alles berust bij u op theorie en aannames de feiten negeert u zelfs als zij door de regering geleverd worden


  Maak melding

 42. ROBJE-De-NDP-Slaaf, WEES NIET ZENUWACHTIG, er is bijzonder goed nieuws !

  De SINT komt morgen aan in SRANANG ! Hij komt deze keer rechtstreeks uit CHINA en heeft als presentje voor DESI, de 17.8666 VOLKSWONINGEN MEEGENOMEN !

  DENG OSO DORO !!! DENG OSO DORO !!!

  PS : Er komt NOG en OBLIGATIELENING van DESi, om de MEGA-NDP-STAATSSCHULD, INEENS terug te storten in Onze STAATSKAS !

  NEKS NO FOUT !!!!!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.