Jörgen Raymann nieuwe voorzitter Suriprofs

0

Stichting Suriprofs heeft vandaag in het Olympisch Stadion in Amsterdam het jubileumboek ‘Suriprofs van benefiet tot project’ gepresenteerd. Suriprofs-voorzitter Stanley Menzo reikte de eerste exemplaren uit aan zijn oud-collega’s Edgar Davids, Aron Winter en Winston Bogarde. Aansluitend deed Menzo na ruim 15 jaar afstand van zijn voorzitterschap. Hij droeg zijn functie over aan cabaretier en presentator Jörgen Raymann.

Beiden spraken de hoop uit dat de Suriprofs tot in lengte van jaren hun activiteiten kunnen voortzetten. Die komen vooral ten goede aan de Surinaamse gemeenschap. In zijn nieuwe rol van voorzitter toont Raymann zich vastbesloten om van de benefietwedstrijd aan het eind van het seizoen weer een vaste traditie te maken: ‘Door omstandigheden die buiten onze invloedssfeer liggen, konden de Suriprofs niet elk jaar in actie komen. We gaan vanaf nu op volle kracht door. Te beginnen in mei 2017.’

Raymann heeft naast de voetbalwedstrijden ook galadiners en andere grotere events in gedachten om gelden in te zamelen voor projecten in Suriname. Daarnaast meldt hij dat de container met hulpgoederen voor het Academisch Ziekenhuis op korte termijn aankomt in de haven van Paramaribo. In augustus bracht hij de penibele situatie bij het AZ onder de aandacht waarna met de Suriprofs een hulpactie in gang werd gezet.

Bekijk ook: