Nederlandse kinderhartchirurgische missie in Suriname

47

PARAMARIBO, 27 okt – Suriname heeft weer bezoek van een groep kinderhartspecialisten. Het is de negende missie op rij, volgens het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, AZP. Een en twintig kinderen zullen geopereerd worden.

De kinderen met llemaal een aandoening, zijn grondig onderzocht eerder dit jaar zijn. Van de oorspronkelijk groep van ongeveer honderd en vijftig kinderen zijn onder meer echo’s genomen. Onder de kinderen die geopereerd zullen worden, bevinden zich ook enkele patiëntjes die bij eerdere missies waren geselecteerd. De missie bestaat uit dertien specialisten van het Centrum voor Aangeboren Hartaandoeningen Amsterdam – Leiden, Cahal.

De operaties worden uitgevoerden in samenwerking met Surinaamse specialisten. Het ziekenhuis is er trots op dat het project ook dit jaar weer uitgevoerd kan worden, ondanks de moeilijke financiële situatie in de gezondheidszorg. De Nederlandse specialisten zullen tot vier november in Suriname verblijven. Hun diensten worden kosteloos ter beschikking gesteld.

Bekijk ook:

47 REACTIES

 1. En de killer bouta en herrenberg en andere paarse boevenbende hebben ook moeite mee. Want ze roepen altijd dat ze geen hulp nodig hebben. Het zou een 2e Dubai worden


  Maak melding

 2. Nederland heel heel hartelijk dank!!! God zij met jullie!!!! Dat zijn daden!!!!

  Van mij mogen de artsen de blinden, wier bouta als goed doener zien ook opereren!!

  Ik zeg even niks meer over Suriname en de Suries op deze forum, wier rommels kraaien uit hun nek over Nederland en de SuriNeds!!

  Voor straks een allen SUB DIVALI TOEGEWENST EN MOGE GOD HUN WENS IN VERVULLING BRENGEN!

  Een feest van bezinning maar ook van overwinning. Overwinning van het licht op de duisternis, van het goede op het kwade.

  Waar is Pariaman, Parbo, RobG en nog een aantal??

  De kwaden mogen van mij naar de hel door een grote vuurzee heen!!

  GOD ZIJ MET SU!!!!


  Maak melding

 3. @henk molenaar2016
  Hier heeft RobG zeker ook een probleem mee.
  ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

  JULLIE ..TAKROE ATTIE ANTI SURIS,GRIJPEN ALLES AAN,ZELF KINDERLEED OM TEGEN DE SURINAMERS TE VECHTEN,LAFFE IDIOTEN,JULLIE GUNNEN ZELFS DE ZIEKE KINDEREN GEEN HULP,SCHAAM JE VOOR DIT ..I ..S (TERRORISTEN ) MENTALITEIT. JULLIE ZIJ NET ZO SLECHT,..JULLIE REACTIES ZIJN ALLEMAAL ZO IDENTIEK.JULLIE ZIJN SLANGEN,EN DIE VERBRAND IK ALS IK ZE TEGEN KOM…JULLIE ZIJN ERGER ALS DE KOLONISATOR ZELF,DIE HELPT TENMINSTE DE ZIEKE KINDEREN,MAAR JULLIE SOORT ZIJN ÈCHTE DUIVELS.!,KARMA O TEK OENOE !


  Maak melding

 4. @Snel
  En de killer bouta en herrenberg en andere paarse boevenbende hebben ook moeite mee. Want ze roepen altijd dat ze geen hulp nodig hebben. Het zou een 2e Dubai worden
  //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  DANK GOD,DAT JIJ GEEN ZIEKE KINDEREN HEBT IN SURINAME,..GOD BLESS THE CHILDREN,..!


  Maak melding

 5. @Sabato Franse
  @tunggak,

  toch zijn er ontevreden billenlikkers die dag in dag uit de Hollanders kleineren.
  /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  DOMME EZEL,NU WORDEN JULLIE OOK KINDERHATERS,KIJK IK NIET VAN OP.


  Maak melding

 6. Vooral door blijven gaan met het voeren de-kolonisatie politiek en het kleineren van Nederland. Gaat geen dag voorbij of de slavernij / racisme troefkaart wordt gespeeld. Als je Limbo hoort op de radio dan lusten de honden geen brood van. En maar blijven wijzen met het vingertje naar Nederland. Cuba zou Suriname bijstaan op gebied van medisch kennis en hulp. Voor als nog zijn het de bakra’s die het doen.

  Daarom roep ik Bouterse op om zichzelf over te geven aan Nederland dit in het belang van het volk. De banden met Nederland moeten herstelt worden.


  Maak melding

 7. Dankzij de inspanningen van de surineds, stelt Nederland zich heel zacht op tegen de zieke kinderen in su. Kinderen verdienen aandacht en goed gezondheid, vind ik…


  Maak melding

 8. Aan de grote bek van Bouterse en zijn cs in DNA hebben volwassen met maatschappelijke betekenis zoals deze artsen geen boodschap aan.
  Het land is al de dupe geworden van zijn persoonlijk probleem met Nederland.
  Echter is het het electoraat wat hem deze ruimte gegeven heeft ipv strafvervolging voor moord en foltering. Hoop dat de kinderen weer snel beter worden.


  Maak melding

 9. Deze artsen doen ook ervaring op in SWITI Sranan.Ze hebben er ook voordeel aan en geloof mij ze zullen ook andere zaken onderzoeken.Een X aantal van ons in Nederland hebben hiermee ervaring.En niet je energie gaan verspillen om op mijn reactie te reageren laat je eerst goed informeren hoe er zaken worden gedaan in westerse landen en met name Nederland.


  Maak melding

 10. Goedemorgen Henk Molenaar,

  Even een off topic berichtje. Moet je dit eens lezen.

  Nadat de koers onder de SRD 7 dook, is er nu weer een onoverzichtelijke situatie ontstaan. Cambio- en bankhouders zeggen in gesprek met Starnieuws dat er ineens een enorme vraag is naar vreemde valuta, terwijl er nauwelijks aanbod is. Daarom stijgt de koers weer.

  De daling van de koers was niet gebaseerd op meer inkomsten door export. Experts hadden gewaarschuwd dat speculanten op de markt bezig waren en dat de koers ineens weer kan stijgen. Deze ‘Jo-jo-situatie’ is funest voor de economie. Door een fluctuerende koers kan er niet worden gepland.

  De indicatieve koers van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) voor donderdag is SRD 6,95 voor de US dollar en SRD 7,60 voor de euro. Veel transacties worden buiten de banken en cambio’s om gedaan, waardoor de gemiddelde koers hetzelfde is gebleven.

  Woensdag werd voor de US dollar al dik boven SRD 7 neergeteld. Overal kregen mensen die valuta wilden kopen, te horen dat deze niet aanwezig is. Wie boven de SRD 7,25 wilde neertellen, kon zaken doen. Alles wijst er op dat er gespeculeerd wordt met de koers.

  Henk met andere woorden, Bouterse en zijn companen zijn weer terug bij af. Hier hadden we voor gewaarschuwd.

  Graag reactie van de economen RobG, Parbo, Damsco en Paraman.


  Maak melding

 11. het zijn weer die Hollanders die onze arme kindertjes komen helpen . toch worden ze door sommige Suri’s uitgescholden ,deng ondankbare beeste .


  Maak melding

 12. Morguh Koos,

  Mijn reactie op de andere post:

  En weer krijg i k gelijk en weer staat ‘econoom’ RobG weer volledig voor lul

  “Weer schaarste aan vreemde valuta

  Koers stijgt weer

  Nadat de koers onder de SRD 7 dook, is er nu weer een onoverzichtelijke situatie ontstaan. Cambio- en bankhouders zeggen in gesprek met Starnieuws dat er ineens een enorme vraag is naar vreemde valuta, terwijl er nauwelijks aanbod is. Daarom stijgt de koers weer.

  Als er ooit iemand beweert dat er in Suriname een tekort aan SRD’s is en dat daarom de koersen dalen…. is knettergek.

  Er zal – zolang Bouterse ( en Hoedraad) is aan de macht – altijd een tekort aan valuta zijn en een overschot van waardeloze SRD’s.

  De Paarse Garnalen stonden al weer te juichen. Zo triest


  Maak melding

 13. @ Damsco

  Volgens mi yu habi wan gespleten persoonlijkheid,wan dey yu e taki so, wan tra dey ye takki so !!
  Damsco de ene keer scheld je op de Surineds en de Hollanders uit, maar nu je vindt je het goed dat de Chirurgen de kinderen opereren en maakt de Surineds voor slangen uit ! Damsco mijn vraag aan jou is het volgende;
  ben je wel nuchter als je wat schrijft op deze site ?
  Volgens mi a ano de so,yu é njang a bita bifo yu é skrifie.
  Ma no spang ik ben niet boos op jou, alleen we zijn het niet eens met bepaalde dingen.

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 14. Bouterse en zijn 34 duurbetaalde demente adviseurs zijn net zo voorspelbaar als oliedom.

  Geen enkele visie dan de botte bijl en zo veel mogelijk geld lenen. Binnenkort gaan de SRD persen weer draaien en dan trekt IMF definitief de stekker eruit,.


  Maak melding

 15. Kondrémang ;( Surineds)

  Ik heb vaak geschreven dat jullie de volgende personen moeten negeren.

  ( RobGay Parbo en mi matti Damsco )

  Vooral RobGay; die is lijp geworden van zijn studie aan de Rijksuniversiteit van Groningen.

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 16. Mundo,

  Je gaat wel heel ver in je complottheorie, bij het idiote af.
  Dankbaarheid is een groot goed en niemand is te groot om haar of zijn dankbaarheid uit te spreken of te tonen.
  Fantaseer lekker verder.
  Ik vind het in ieder geval een fantastisch initiatief van deze Nederlandse artsen.
  De gezondheidszorg in ons land is afgezakt naar een bedenkelijk laag niveau en iedere hulp uit het buitenland is welkom.


  Maak melding

 17. @Damsco
  Natuurlijk zijn wij heel blij dst wij geen zieke kinderen in Suriname hebben en voordegenen die wel zieke kinderen hebben zijn wij heel blij dat de doctoren uit Nederland om ze ontfermen.Jij idioot Damsco weet je hoe lang de procedure in beslag neemt om patienten te selecteren die in aanmerking komen voor een behandeling?!
  Dan is het hopen dat een patient het haalt voor de next time.Ze worden geplaatst op een wachtlijst en de meest noodlijdende worden eerst geholpen.
  Tijdens Venetiaan hebben wij deze missies gekend en daarvoor was Venetiaan ,Nederland heel dankbaar en wij de rechtgeaarde surinamers ook.In feite zijn wij nog steeds afhankelijk van Nederland al komt je baasje met vreemde verhalen dat het niet zo is. Nu is je baasje muisstil,die lafaard!Hij moet zich schamen.


  Maak melding

 18. En altijd schelden op die Hollanders !!!
  Waarom onafhankelijk geworden als jullie niet op je eigen benen kunnen staan? Altijd op de bedeltoer !!!
  Vertrouw op eigen kunnen, me mars noh !!!!

  Zien jullie nu pas dat de onafhankelijkheid fake is !!!!
  Sommige nep nationalisten hebben hun zakken gevuld en het volk mag stikken, klote zooi !!!

  Waarom niet Suriname een provincie van Nederland maken ???
  Want een 2e Dubai daar gelooft niemand in !!!! Omdat de mensen die in Dubai wonen en vooral werken niet op misikaba lijken.


  Maak melding

 19. @ Salamander

  Nee mang ; Damsco heeft zijn hart al verpand aan RobGay, en die heeft het verder gegeven aan Baas DDB.
  Vandaar dat baas DDB slechter is geworden omdat RobGay een slechte inborst heeft !

  sari tori

  Jacko.


  Maak melding

 20. @@ J. ZWartmans!! Damsco is zwart en zijn hart,( tenminste als hij dat heeft natuurlijk) is ook zwart!! De Nederlandse kinderhart specialisten zijn wit en hun harten zijn ook wit!!!

  Damsco die blijft zwart denken!! Een tijdje terug waren er Specialisten voor het opereren van schedels bij AZ uit Nederland!! Deze specialisten hadden Damsco moeten opereren en een beetje Ezelshersenen in moeten zetten, want een Ezel stoot zich ook niet twee keren in de kar!!
  Damsco heeft wel bewezen dat hij het wel doet!!! een echte Muilezel!!!

  Die alcoholist Parbo dok nono!! un ne jere noti moro fu ing!! A gwe go dok!!! Of ey sribi ini wan maka a loiri lesi mang!!!

  Fijne dag!!


  Maak melding

 21. @Sabato Franse
  @salamander,
  Inderdaad geen hart en volgens mij ook geen pik of impo!

  Sabato Franse! je bedoelt toch niet dat Salamander die ene figuur is, wiens pik laatstelijk de artsen hebben afgehakt, omdat hij ging masturberen met een fles!! De Pik bleef ingestopt binnen in de fles hangen en durfde hij tegen niemand te vertellen en na 4 dagen begon de pik te rotten en stinken. Uiteindelijk is hij na 4 dagen naar de arts gegaan, waarbij de pik eraf moest in het ziekenhuis.

  Hij komt dus nooit meer aan zijn trekken!! Ha ha haaa!! mooi he???


  Maak melding

 22. @@ Salamander!! Mijn oprechte excuses!!
  Het is niet bedoeld voor Jou Salamander maar voor Damsco!!
  Het ging te snel, omdat ik niet goed werd van die Pikloze Damsco!!!

  @Sabato Franse
  @salamander,
  Inderdaad geen hart en volgens mij ook geen pik of impo!

  Sabato Franse! je bedoelt toch niet dat Damsco die ene figuur is, wiens pik laatstelijk de artsen hebben afgehakt, omdat hij ging masturberen met een fles!! De Pik bleef ingestopt binnen in de fles hangen en durfde hij tegen niemand te vertellen en na 4 dagen begon de pik te rotten en stinken. Uiteindelijk is hij na 4 dagen naar de arts gegaan, waarbij de pik eraf moest in het ziekenhuis.

  Hij komt dus nooit meer aan zijn trekken!! Ha ha haaa!! mooi he???


  Maak melding

 23. @ Wiep – Ding

  Laat mijn vriend Damsco met rust mang, hij is niet slecht maar heel makkelijk beinvloedbaar door RobGay en Parbo.
  Soso fatu dja nanga lafu, het moet kunnen brada´s de boog kan niet altijd gespannen blijven !!!!

  Sari tori

  Jacko.


  Maak melding

 24. @@ prof. Misababoi!! dan is die dag(05 dec) ook gelijk Sinterklaas en misschien wordt bouta de pieterbaas!! alleen breng Sint geen cadeautjes voor de boeven!! wel een Tamarinde stok fu Wiep-Ding!!!

  @@ J.Zwartmans!! na soso satraneti sowsu!!! Damsco kan niet naar de Wallen, want zijn pik is er af!!!! hij komt er niet meer aan zijn trekken!!! Zijn handen worden nu glad! het heeft eindelijk rust!!! al die eeltjes verdwijnen langzamerhand!!

  Voor straks, allen een fijne en gezegende week-end!!


  Maak melding

 25. @ Wiep- Ding

  @ prof. Misababoi
  Jullie moeten er zijn mang wo kieri dja mang !!!!
  Suma o kiesi a tong tong fu Idi Amin dang ?????

  Soso Fatu.


  Maak melding

 26. Dom om bij een dergelijk bericht hatelijke reacties uit te lokken of om er op in te gaan.
  Het zou mooi zijn als mensen hun haat jegens elkaar even buiten dit bericht konden laten. Maar helaas ook hier weer verwensingen over en weer. Respect voor de gezondheid van kinderen lijkt ook al te veel gevraagd. JAMMER .
  Maar er is hoop voor de toekomst waar de betreffende kinderen hopelijk ook een belangrijk deel van gaan uit maken.


  Maak melding

 27. @@ J. Zwartmans!! Idi Amin zou als eerste de lever, daarna het hele hart van Bouta levend opvreten!!! en Ingrid Waaldrink van achterdeur in bijzijn van iedereen meenemen om verstoppertje te spelen en nog andere dingetjes doen!! je weet het wel!!

  Ping Ping pe yu de???? Ping Ping no de moro!!! Idi Amin vreet ing kba!! en a lowe go na Saudi-Arabië!!!

  En ina presi fu tong tong ay kisi soso fong fong!!! Yepi no de moro!!!


  Maak melding

 28. Wat Nederland doet t.a.v. Suriname is een druppel op een gloeiende plaat. Zie de koloniale geschiedenis, slavernij en uitbuiting, contractarbeid, de mensenrechten, weinig of niets gedaan om Suriname op een hogere level welzijn en welvaart te brengen, DDB via Kolonel Hans Valk de staatsgreep op 25 februari 1980 laten uitvoeren, enz.

  Nederland heeft veel boter op zijn hoofd als het gaat met dat gene in Suriname gebeurd is of sinds 25 februari 1980 tot heden gebeurt.

  Nederland wilde kosten wat het kost af zijn van Suriname en dat moeten Surinamers goed beseffen. Nederland heeft DDB misbruikt om dit doel te verwezenlijken op 25 februari 1980.

  DDB kwam op de troon, het Surinaamse volk wilde hem in 1982 weg hebben. DDB had van macht geproefd en wilde daarom niet meer weggaan.

  Ziet u heel goed, waar de oorzaak ligt en zie de gevolgen/het gevolg.

  Men moet de dag niet prijzen, voordat de avond gevallen is.
  Nederland moet kleur bekennen en niet doen alsof zij daar niets mee te maken hebben.

  De Molukkers werden ook misbruikt om op hun eigen soort ten strijden te trekken. Ze kwamen naar Nederland en bleven in de kou zitten.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 29. Passant.@
  In 1975 hadden jullie twee opties of een provincie van Nederland of onafhankelijk worden .je historie wel goed verwoorden,jullie hebben toen zelf gekozen voor onafhankelijkheid,wat is er sinds 1954 met al dat geld gebeurt
  Miljoenen zijn er verdwijnen ,mensen die geen reet voorstelde
  Op financieel gebied zijn nu millionaire’s,dus GA daar maar eens goed over nadenken, en Lee’s je historie goed wat is er Na 1873 allemaal gebeurt
  Als je het over mensenrechten hebt zou ik jou was maar een achter de Oren krabben en bedenken wat je allemaal post
  Als je ziet wat er in Suriname aan de hand is zou ik oppassen met wat je schrijft


  Maak melding

 30. Geef het land terug aan Holland.
  Ik geloof niet in een 2e Dubai met deze zakkenvullende regering. Het land lijkt meer op Haïti dan Dubai !!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.