Minister lost slepende ruzie onder dorpelingen op

23

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling in Suriname heeft begin deze week een slepende ruzie onder dorpelingen van Witagron (Kwinti-stam) opgelost. De bewindsman wist tijdens een krutu de verhitte gemoederen te bedaren en een oplossing te vinden die door beide partijen is aanvaard. Het conflict concentreerde zich rond kapvak 19 van het gemeenschapsbos dat is toegewezen aan het dorp. Twee groepen hadden argumenten aangedragen waarom zij het kapvak niet zouden opgeven. Uiteindelijk heeft de minister na afstemming met de rest van zijn delegatie besloten het omstreden kapvak 19 terug te vorderen. De twee groepen, die tegenover elkaar stonden, krijgen binnenkort elk een nieuw kapvak toegewezen.

- Advertentie -

23 REACTIES

 1. Wat een poppenkast zeg alleen maar kleine kinderen die voor de kleinste dingen djoegoe djoegoe maken.

 2. Proficiat en zo hoort het.
  Ruzie is niet meer van deze tijd.
  Deze minister heeft goed gehandeld.
  Is geen minister waar ik een hoge pet van heb.
  Wel een minister die nu eindelijk ballen vertoont daarvoor kende ik hem als iemand die veel zegt en beloofd maar daar komt weinig van terecht.
  Even afwachten hoe dit verder gaat aflopen.
  Wordt vervolgd

 3. Kijk deze minister kan wel problemen oplossen!! Bouta en zijn roversbende leden, kan les van Edgar Dikan nemen, hoe je in Harmonie moet en kan leven. DIe Kan, kan het wel!!!!

  Mensen!! leven in harmonie zie je niet meer zo makkelijk in Suriname!! Het is meer Tom en Jerry spel geworden!!!

  God zij met SU!!!

 4. Helaas alles ten spijt, zolang er oneigheid onder de diverse groepen bestaat, zal er nooit samen gewerkt worden, wij hebben een KRABBEN MENTALITEIT, de bovenste wordt steeds naar onderen getrokken vandaar dat SU steeds op de onderste laddertree blijft hangen. Zie onze indes doiing business ipv vooruitgang verdere daling

 5. @Moksiwatra
  Helaas alles ten spijt, zolang er oneigheid onder de diverse groepen bestaat, zal er nooit samen gewerkt worden, wij hebben een KRABBEN MENTALITEIT, de bovenste wordt steeds naar onderen getrokken vandaar dat SU steeds op de onderste laddertree blijft hangen. Zie onze indes doiing business ipv vooruitgang verdere daling
  /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  DE GROOTSTE KRRRABOE HIER,…DIE LULT OVER KRABOE MENTALITEIT,HA HA HAAAAAAAAAAAAA ! KAN HET NOG GEKKER ..OMG !!!!!!!!!…….VUILNISMAN,KAN DEZE KRABOE NOG MEEEEE ??

 6. DAMSCO, VEEL MENSEN HEBBEN GEEN HOOFDLETTERS NODIG OM AL JE ONZIN TE LEZEN DUS STOP DAARMEE, gewoon kleine letters typen.

 7. @AJ,
  Praat voor je zelf.
  Jouw onzin spreek boekdelen.
  Wie denk je dat je bent baviaan om Damsco de les voor te lezen.
  Bemoei je met je eigen zaak.
  Ga wat Nederlandse lessen volgen dan kan ik je ook goed begrijpen sukkel.

 8. ??…

  spreek moet zijn, spreekt…
  de les voor te lezen moet zijn, de les te lezen.

  Dus ga eerst zelf terug naar school…WIJSNEUS!!!

 9. De krutu in gebruik bij de Marrons om geschillen bij te leggen heeft weer gewerkt. Met de authoriteiten van de regering en de traditionele authoriteiten in de zitting hebben de partijen gediscusieerd totdat de oplossing te voorschijn komt.

  Wat is de krutu een prachtige uitvinding van de Marrons.

 10. gewoon al die dorpjes opheffen
  totaal nutteloos
  kosten de belasting betaler handen vol geld
  ik zie echt anno 2016 het nut niet in van deze dorpjes

 11. @ anno 2016

  “gewoon al die dorpjes opheffen
  totaal nutteloos
  kosten de belasting betaler handen vol geld
  ik zie echt anno 2016 het nut niet in van deze dorpjes”

  Natuurlijk, die mensen wonen daar misschien al honderden jaren, hebben daar hun leven, maar ach, wat heb je er aan? Weg er mee.
  Volgens die redenering kan Suriname ook beter verdwijnen. Alleen boeven worden er beter van en ach wat heb je aan dat land? Volkomen overbodig. Opheffen en integreren met Braziliƫ, dan woont men in een echt groot en machtig land met echt geld en fatsoenlijk bestuur.
  Kan men eindelijk Nederland uitlachen. Wij zijn groter, wij zijn rijker.

 12. al ze zo nodig een eigen dorp en een eigen leiding willen hebben, laten ze dan ook zelf voor alles zorgen en alles zelf betalen
  kan je dit niet, dan ben je failliet en wordt je opgeheven.

 13. Zo gaat het in Suriname omdat het land zo slecht wordt bestuurt dan komen deze dingen.Ook de leider van het land weet het ook niet meer wat voor problemen er is.Hij vult alleen maar zijn zak met geld van Suriname.1 van de domste leider die Suriname heeft en die nooit een oplossing heeft.

 14. die mensen zijn ergens in de middeleeuwen blijven hangen .
  hef die shit op en wie niet wil integreren terug sturen naar Maroon dorp in West Afrika.

 15. Allereerst moet deze Dikan suriname bevrijden van dictator en amnestielijder bouta en daarna mag hij als vredesmissionair naar Iran.Irak.Syrie en Pakistan gaan.Zonder ons bestaan deze dorpen niet want wij verzorgen hun.Zij hoeven niks te doen ze hoeven alleen maar te luieren in hun hangmatten en ruzie zoeken met elkaar.

 16. Het probleem is niet opgelost, het begint nu pas. Want wat als de ene groep de kapvak van die andere groep ruimer of beter vindt?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.