Surinamers gewaarschuwd voor lokroep Swisscoin

12

PARAMARIBO, 24 okt – Surinamers moeten zich niet laten verleiden tot deelname aan Swisscoin. Het ministerie van Financiën typeert het als niets minder dan een zogenaamde Ponzi scheme. Nogal wat Surinamers worden online uitgenodigd om te investeren in Swisscoin beleggingen.

Tijd dus voor groot alarm. “Bij deze willen wij onze instellingen en het Surinaams publiek ernstig hiertegen waarschuwen. Internationale bronnen melden immers dat het hoogst waarschijnlijk gaat om de beruchte Ponzi schema’s of geldpyramides, die slechts luchtbellen zijn”, meldt Financiën in een persbericht. Onder het mom van een gevestigd bedrijf, Swisscoin, wordt het beleggen gekoppeld aan een “compensatie plan”.

Investeringen worden omgezet in cryptogeld, swisscoins, dat rendement opbouwt. Het bedrijf belooft een commissie tot wel twee en twintig procent voor beleggers die nieuwe investeerders werven. Het is in ieder geval hetzelfde principe als van elk pyramidespel. “We willen een ieder waarschuwen tegen het investeren in dit bedrijf of mogelijke andere bedrijven die dergelijke Ponzi schema’s of geld piramides beloven”, aldus Financiën.

Bekijk ook:


12 REACTIES

 1. Onbegrijpelijk. Eigenlijk zouden de Surinamers gewaarschuwd moeten worden tegen de NDP regering. Die vind ik erger dan de Swisscoin.
  Kijk bij de Swisscoin heb ik een keuze: meedoen of niet meedoen. Bij de NDP regering heb ik geen keuze. Ik moet meedoen of ik wil of niet. Voorbeelden? Als ze devalueren, moet ik mee. Als de koers vaan de SRD lager wordt moet ik mee. Als ze schulden maken moet ik mee en als ze een puinhoop van het land maken moet ik mee.En ga zo maar door. Weg met Bouterse en consorten.


  Maak melding

 2. Voor degene die denken dat er alleen in SWITI Sranan criminaliteit is.Lees u dit artikel zeer aandachtig en laat het goed tot u doordringen ” Frauderen voor de Jihad ”


  Maak melding

 3. Parbo

  Lees goed

  Staatsolie zal het bedrag van US$ 300 miljoen uit de internationale obligatielening gebruiken om de kortlopende bankleningen versneld af te lossen. Door de langere looptijd van de obligatielening zal de druk op dekasmiddelen verminderen, waardoor er meer geld beschikbaar komt voor bedrijfsactiviteiten. Er zijn geen zekerheden afgegeven aan de obligatiehouders. Staatsolie heeft het geld geleend bij de overheid. Dit bedrag maakt deel uit van de obligatielening van US$ 550 miljoen. De aandelen van staatsolie in het goudproject van Newmont Suriname blijven overeind staan. Staatsolie zegt dat haar onderhandelingspositie jegens het consortium van banken sterk is verbeterd. Het bedrijf zal over het geleende bedrag van US$ 300 miljoen, 9,25% interest per jaar betalen aan de overheid en de aflossing zal ineens plaatsvinden in oktober 2026. De opbrengsten uit het goudproject zijn opgebracht als garantie in de leningsovereenkomst die Staatsolie is aangegaan met de overheid. Staatsolie blijft eigenaar van haar aandeel in het goudproject.Het staatsbedrijf heeft tussen 2008 en 2015 in totaal US$ 2 miljard geïnvesteerd in o.a. de uitbreiding van de raffinaderij, exploratie-activiteiten, een intensief productie-boorprogramma en deelname in de Merian goudmijn. Van dit bedrag was US$ 1,2 miljard uit eigen middelen en US$ 800 miljoen geleend bij de banken. US$ 600 miljoen daarvan was een korte termijn lening die eind 2019 volledig afbetaald moet zijn. De helft hiervan wordt nu in één keer afgelost en omgezet in een lange termijn lening.De druk op de kasmiddelen werd verhoogd door de kelderende olieprijzen, van US$ 100 per vat in 2014 naar zelfs minder dan US$ 20 per vat begin 2016. Intussen zijn er positieve vooruitzichten, met een herstellende internationale olieprijs, de olieraffinaderij die hoogwaardige producten levert en de goudproductie die op gang is gekomen, meldt het bedrijf.

  ————————————–

  Jouw Bouterse heeft de kip met de gouden eieren geslacht. Onderhandelen met de blanken is de NDP nooit goed afgegaan. 1 grote joke. En ja deze misère kunnen we Bouterse volledig toeschrijven.
  Dus ja we blijven Bouterse kritisch volgen. En nu snel weer je graftombe in.


  Maak melding

 4. Voorbeeld van ndp ponzi scheme;

  ‘Dat Hoefdraad nu lekker in zespersoons jacuzzi van zijn peperdure villa mag genieten, is klap in gezicht van het volk’


  Maak melding

 5. @ Brada John…. you damn right …. @ Parbo{to}, kan, wil en zal het nooit {kunnen} begrijpen dat Killer Bouterse en consorten bron van alle leed is in Suriname. Parbo{to} heeft het verstand van een TODO PRASORO. Weg met Killer Bouterse en consorten.


  Maak melding

 6. Ray gun die man het genot van zijn jacuzzi.Hij heeft 18 jaar gewerkt om met zijn pensioen deze hypotheek aan te gaan.Alleen in Nederland moeten wij tot 67 jaar werken voor we met pensioen kunnen.Hoe kom ik aan een greencard??


  Maak melding

 7. volgens sommige mensen betekent 1 slechte dat ze allemaal slecht zijn.want ineens is iedereen bitcoin vergeten die er van 2008 tot nu is.
  en er zijn nog 200 andere coins.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.