Studenten Universiteit van Suriname voeren actie

12

Studenten hebben vrijdag de ingang van de Anton De Kom Universiteit van Suriname gebarricadeerd met hun voertuigen. Zij eisen een directe oplossing van de verschillende problemen waarmee ze te maken hebben. Directe aanleiding voor deze actie is de afschrijving van een aantal studenten die te lang over hun studie hebben gedaan.

Bekijk ook:


12 REACTIES

 1. De meeste veranderingen ten goede in Suriname waren geïnitieerd door studenten. Denk aan de eind jaren 60 van de vorige eeuw tijdens Pengel en Sedney.


  Maak melding

 2. Blokkeren met hun auto’s de school. Nu hun paarse leiders hun ouders belangen niet beschermen gaan rijke studenten klagen. Ga bij je ouders kijken op wie ze gestemd hebben.


  Maak melding

 3. Wie medelijden met deze studenten toont moet wel gek zijn.Wanneer de rest van ons met acties bezig zijn om verlost te worden van bouta en co krijgen we geen ondersteuning van deze studenten,ze voelen zich anders dan de rest.Wel laat ze hun eigen strijd zelf strijden.Wij doen het zonder hun en wij krijgen het gedaan!


  Maak melding

 4. Directe aanleiding voor deze actie is de afschrijving van een aantal studenten die te lang over hun studie hebben gedaan.

  Het is heel goed dat ze uitgeschreven zijn. Deze groep studenten willen zeker daar grijs worden!!!

  Kregen zij ook Studietoelage??? Ze hebben wel een auto, welke zij wel kunnen bekostigen!!! Wie is nou hier dom en wie is slim????!!!


  Maak melding

 5. Ook in Suriname zullen aan moeten geloven. Wat heeft een samenleving aan eeuwige studenten die met de pet naar de studie gooien? Deze figuren kosten de samenleving veel geld, ja heel veel geld. Het collegegeld dat zij moeten betalen is een soort van prikkel om hen het gevoel te geven dat zij ook een bijdrage leveren in de kosten van de studie. De universiteit krijgt van de overheid geld om studenten op te leiden. De opleidingen die de staat (mede) betaalt, heten bekostigde opleidingen. De overheid subsidieert een groot deel van die opleiding. Het gaat om duizenden SRD’s per jaar per student. De studenten betalen in de vorm van collegegeld een kleine bijdrage.


  Maak melding

 6. Ze doen te lang over hun studie. Hoe lang is te lang? 1 jaar, 2 jaar, 3 jaar, 4 jaar?
  Hebben ze geen avond-universiteit daar? Dan hevel je deze ‘lange’ studenten daar naar toe.


  Maak melding

 7. In een tijd van noodzakelijke bezuinigingen zullen ook de eeuwige studenten hun luxe positie moeten opgeven. Onder hen zijn er lieden die wel 5 tot 10 jaren over een studiefase doen die in werkelijkheid maar 2 jaren duurt. De studiekosten van deze studenten blijven maar oplopen en het rendement voor de samenleving laat lang, ja heel lang op zich wachten. Ik ben van mening dat deze studenten langer mogen studeren maar dan wel op eigen kosten. Ik denk dat de studiekosten per jaar per student al snel boven de 15000,- SRD per jaar zullen bedragen.Als de eeuwige studenten dit bedrag zelf kunnen ophoesten mogen ze wat mij betreft wel 15 jaren over hun studie doen.


  Maak melding

 8. In sommige landen is het mogelijk om bepaalde studies partime te doen. Deze studenten werken en doen een of twee vakken tegelijk. Het duurt wel een poosje voor dat je afstudeerd van de staats College of een partikuliere College. Je betaalt zelf voor jouw opvoeding en training.

  Jammer dat zo’n gelegenheid niet is in SU. Natuurlijk wordt je geen medische doctor of tandarts maar er veel geschikte weteschappen om langs deze weg te doen.

  Ach ja mensen moeten ook over kunnen zwaaien wanneer hun droom een nachtmerrie wordt en een naar realiteit betere keuze doet.

  NL mag je met staats gelden een jaar langer studeren dan de gegeven tijd. Laten studeren kost eenmaal geld.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.