Suriname krijgt nog geen inkomstenbelasting van Newmont

53

PARAMARIBO, 11 okt – Suriname zal het vier jaar lang moeten doen zonder belasting van goudproducent Newmont. Het is zo overeengekomen in het akkoord met de overheid. Newmont Suriname is onlangs begonnen met de productie.

Er is ruim achthonderd en vijftig miljoen dollar geïnvesteerd in het voorbereiden van de mijn in te Merian, in Oost Suriname. Dat geld moet eerst terugverdiend worden de komende jaren. De overheid mag hooguit loonbelasting verwachten van de arbeiders bij de multinational. “Dit zijn gangbare normen in de wereld”, zegt Adriaan van Kersen, directeur van Newmont Suriname, tegenover de Times of Suriname. Het is wel flink duimen.

De vier jaren zijn alleen haalbaar als de prijs van goud in de wereld gunstig blijft. In geval de prijs daalt, zal het nog wat langer kunnen duren. Doordat de overheid ook deelneemt in het bedrijf, zullen de inkomsten voor dit jaar iets minder uitvallen. Voor dit jaar zal ongeveer honderd en twintig miljoen dollar worden verdiend. Na aftrek van de kosten blijft ruim veertig miljoen dollar over. “Dat verschil is de marge die we krijgen zonder belasting”, aldus Van Kersen.

Bekijk ook:

53 REACTIES

 1. Om 2.45 uur vannacht is een rover doodgeschoten door een burger te Okrodam, Weg naar Zee. Bij de rover is een five shooter aangetroffen en in beslag genomen door de politie. Vermoedelijk moeten er meerdere rovers zijn geweest.

  De criminelen hebben niets kunnen meenemen. Zij waren al op het erf, toen de eigenaar van het pand wakker werd. Hij zag een van de rovers die probeerde de deur te forceren. De bewoner van het huis nam zijn jachtgeweer en kwam naar buiten. Een van de rover probeerde nog op hem te schieten, maar hij reageerde sneller en schoot de rover neer.

  Het voertuig waarmee de verdachten ter plaatse waren, is achtergelaten. Volgens het onderzoek waren er drie rovers, van wie één is doodgeschoten. De witte Toyota Ist is in beslag genomen. De twee andere rovers zijn het bos ingevlucht. De politie is nog bezig met het onderzoek ter plaatse. De identiteit van de doodgeschoten rover is nog niet bekend.

  Ai,ai………..Dat is het!!!! Opruimen al die gasten. Stuk voor stuk. Van Oost naar West.Van Noord naar Zuid. Oók de gasten die in het bestuurlijke apparaat zitten.

  Deze gasten zullen nooit deugen….!!!

  Groet,Ram Ram, Goeda Hafies( Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding

 2. dankzij de stomme onderhandelingen van de hersenloze, laagggeschoolde Surinamer. Geldgeil, maar kansloos bij besprekingen met de “witte mannen in korte broek” Nu staan ze voor de zoveelste keer met lege handen langs de zijlijn. Wat een stumpers.


  Maak melding

 3. Beste Salamander.

  Die “witte mannen in korte broek” zijn toch iets slimmer en minder corrupt dan Bouterse en zijn Paarse Roversbende….


  Maak melding

 4. Alleen baas en elite corrupt rijke ndp poepvliegen en parasieten hebben al die vier jaren belang. Want ndp en co kennende, not no de gratis. Megaschulden liggen in het verschiet, alsook verder paarse verdoemenis vol misdadigheden, corrupte en roof van land en volk. Net als in de jare tachtig krijgen die oerdomme verarmde paarse stommelingen niets. Met ndp en lijder aan de macht zullen vele oerdomme stommelingen de paarse verdoemenis ervaren. Wahahaha tjies deng mooi beet.


  Maak melding

 5. In de Jaren ’90 was het met Golden Star niet veel anders. Terwijl Goldenstar tonnen aan monsters exporteerde om zgn te prospecten bleef de staat helemaal met lege handen zitten.

  Nu worden er 1130 Surinamers aan een baan geholpen die loonbelasting moeten betalen. Ook zullen al deze Suri’s hun geld wederom in de economie van het land pompen waardoor de staat ook aan verdient.

  En als klap op de vuurpijl is staatsolie (dus de staat Suriname) 25% aandeelhouder dus toucheert de staat alsnog vele miljoenen tegen het einde jaar.

  De inkomstenbelasting van dit bedrijf is de cherry on the pie voor het land en die zal er zeker nog komen !


  Maak melding

 6. En de afspraken zijn weer anders dan door de regering voorgewend zijn.

  Het is niet normaal dat men en zo royale belasting vakantie krijgt. Het bewijst weer eens dat de regering de kosten betaalt en Newmont de winsten binnen harkt zonder serieus geïnvesteerd te hebben.

  De exploratie fase is middels de winst en verlies rekening van de partners gegaan.
  Toen Suriname deelnemer werd mochten de exploratie kosten met een factor 1,5 (lucht) vermenigvuldigd worden (ook normaal volgens Kersen) en betaalde Suriname loyal haar 25% of wel $ 80.000.000.

  Deze regering is dommer dan dom te noemen.

  Het betaald ongeveer 10 maal de prijs voor de aandelen en bied Newmont de kans overal op te verdienen. (zowel de exploratie fase, de realisatie fase en nu de exploitatie fase middels een heel royale belasting vakantie.

  Zie hoeveel beter Venetiaan het gedaan heeft, Gratis aandeel van 5% en geen belasting vakantie. Nu wachten tot dat de boekhouders van Newmont alle winst weg gewerkt hebben in hun fiscale constructies.


  Maak melding

 7. Suriname is bekend om onderhandelingen die achteraf niets oplevert.
  Weer zo een overeenkomst denk ook aan IMF .
  De enige die wat gekregen hebben onder tafel dat kunt u zelf raden.
  Het is erg dat er alleen geldwolven in Suriname zijn.
  Bij het vorige bewind was het ook zo.
  Eigenlijk speelt dit al vanaf de jaren 60 al.
  In Nederland is het ook niet anders.
  Politieke partijen zoals SP wil 10% loonsverhoging Aow enz.
  Wat ze ook willen is dat de huren met 400 euro omlaag moeten.
  Zelf de Pvv wil de gulden terug.
  Rutte beloofde iedereen 1100 euro en nadat hij al gekozen was kreeg men de ene verhoging naar de andere.
  Zelf de pensioen gerechtigde leeftijd is verhoogd en in 2020 gaat het nog omhoog.
  Wat ik hiermee wil illustreren is Bouterse niet anders doet dan wat de front regeringen en bovenstaande politicus gedaan hebben.
  Maar wees gerust Suriname wordt over 15 jaar beter.
  Men praat al over een brug naar Guyana.
  Hiervan zal niets terecht komen maar leuk om dat in de eter te gooien.
  Sari Tori


  Maak melding

 8. @??

  Bij het vorige bewind was men ook niet altijd handig en verstandig maar zij hebben ten minste uit een absoluut diepte punt waar alles vastgelopen was (wijdenbosch) weer iets opgebouwd.

  Het vorige bewind heeft de crisis van 2008 weten te beheersen met veel lagere gouidprijzen en een toen ook ingestorte olie prijs.

  Dit bewind is kampioen beloven en niets realiseren zoals het voorgespiegeld is.

  Rosebell is begonnen met goudprijzen van $ 500/troy ounce en productie kosten van $ 450/troy ounce

  Newmont begint met goudprijzen van $ 1.300 en productie kosten van $ 750/troy ounce

  Ook waren de olie prijzen over de afgelopen 6 jaar aanzienlijk hoger dan tussen 2000 en 2010.


  Maak melding

 9. Hoe kan de paarserovers professor en de beste regering adviseurs zo dom zijn, om zoeen deal te sluiten met newmont. De investering hoeft niet in 4 jaar terug verdiend te worden het zijn miljoenen investeringen. Ik vraag me af wie waren de onderhandelaars namens Suriname. Ze moeten hun titels teruggeven


  Maak melding

 10. @Roy

  De deals werden destijds gesloten door de kennissen van de moordenaar zonder titel …hierdoor is er BEWUST flink misbruik gemaakt van staatsinkomsten..hetgeen nog steeds plaatsvindt.

  kennis heeft geruime tijd plaatsgemaakt voor moreel verval.


  Maak melding

 11. Inkomstenbelasting ontvangen , wie wij?!
  In geen honderd jaar!!Eerst moeten miljarden aan schulden terugbetaald worden aan de rest van de wereld ,vooral aan de plesjident van Suriname het IMF en de vice plesjident het OIC,!
  Allah ho Akbhar!
  1000 jaren plan van bouta en co!


  Maak melding

 12. @Roy

  “Ik vraag me af wie waren de onderhandelaars namens Suriname.”

  Boerenveen

  Lees “The Looting Machine” Newmont betaald in Ghana ook maar 7%. Dat is haar standaard als ze met corrupte leiders onderhandelen.


  Maak melding

 13. Sorry mensen in de afrikaanse afstammelingen zit de gene om slaaf te zijn. 70% van de Surinamens bezit zoeen gene. Dat zijn de meeste paarse stemmers


  Maak melding

 14. DE KUMAKOISI ADMINISTRATIE zag de GOUDEN DOLLARS AL RIJKELIJK BINNEN STROMEN. KUMA had volgens GOEBELS BIMBO een puike deal gesloten, een veel betere Deal dan Nieuw Front hoorde ik hem roepen.

  Zelfs de Bond van Leraren is een LOONSVERHOGING beloofd in 2017 WANT IMMERS de Merian Goldmine zou operationeel worden.

  De Bond van Leraren kunnen fluiten naar hun LOONSVERHOGING met een Staking als gevolg want dit heeft Valies duidelijk aangegeven.

  DEZE GASTEN ZIJN RONDUIT SUKKELS DIE HET LAND LINEA RECTA NAAR DE AFGROND HEBBEN GELEID MET HUN DEALS!!!


  Maak melding

 15. Mooi uiteengezet door JoJo. Zaken doen met de westerling vereist veel kennis en geslepenheid. Helaas zijn de Surinaamse regeringsonderhandelaars hier geen meesters in. En Baas B is zeker niet zo snugger om de aan hem voorgelegde contracten te begrijpen.

  Met een pennestreek heeft hij onze rijkdommen overgedragen aan de westerling a.k.a. Baphomet.

  Door hun wijze van boekhouding zullen zij zo veel mogelijk kosten opvoeren waardoor er heel weinig blijft hangen aan de strijkstok.

  Voorbeelden te veel om op te noemen, kijk maar naar Africa.

  Kortom:”Dubai is nog een brug te ver en vergeet maar gerust een gouden kerst.”


  Maak melding

 16. Milton
  En als klap op de vuurpijl is staatsolie (dus de staat Suriname) 25% aandeelhouder dus toucheert de staat alsnog vele miljoenen tegen het einde jaar.

  Zolang er geen winst wordt gemaakt wordt er geen inkomstenbelasting door het bedrijf betaald.
  De investering mot eerst worden terug verdiend onder de post Afschrijving is deze kostenpost grotendeels terug te vinden.
  Winstbepaling is niet hetzelfde als winstverdeling 🙁 Suriname, lees de regering, die schreeuwde “vanaf nu zullen wij geld verdienen aan de Merian mijn” is de huilende deelnemer.
  De tweede huilende deelnemer is Staatsolie in de vorm van geen dividend (winstverdeling) omdat er geen winst is kan er ok geen winst worden uitgekeerd.


  Maak melding

 17. Ik snap het niet dat Surinamers staan te juichen omdat ‘hun land’ geen inkomstenbelasting (ik neem aan vennootschapsbelasting) toucheert.
  Wat voor monsters en enge wezens zijn jullie al die anti Surinamers op dit forum ?

  Het land heeft weer een mooie prestatie geleverd en toch is het in jullie ogen niet goed.

  Wel, jullie mogen blijven kletsen maar onze president gaat door met z’n plannen.
  De olieprijs is aan het stijgen en gaat binnenkort richting 60 usdollars per barrel. De goudprijs zal ook gaan toenemen tot 1400 usdollar per ounce en dat is alleen maar positief.

  En wat nog te denken van al de contractors en toeleveranciers van goederen aan dit goudbedrijf.

  Tijdens de periode Venetiaan had ik het gevoel dat God Suriname had verlaten en geheel was vergeten, maar nu weet ik dat hij terug is.
  Onder deze president is God teruggekeerd in ons land om te bewijzen dat wij met de juiste mensen en instelling het land zelf kunnen ontwikkelen.


  Maak melding

 18. Tijdens de periode Venetiaan had ik het gevoel dat God Suriname had verlaten en geheel was vergeten, maar nu weet ik dat hij terug is.Onder deze president is God teruggekeerd in ons land om te bewijzen dat wij met de juiste mensen en instelling het land zelf kunnen ontwikkelen.

  Adus Milton

  ==============================

  Ik zweer het je kom niet meer bij van het lachen. Whahaaaaaaaaaa


  Maak melding

 19. Beste Milton

  Niemand staat te juichen omdat ze gelijk gekregen hebben. Het is meer dan triest om te een week na dat de mijn in productie gegaan is te moeten lezen zat.

  Newmont $ 150.000.000 bespaart heeft. Oa door 2de hands rijdend materieel in de rest van de wereld op te kopen.
  Newmont duidelijk maakt dat er verstopt onder alle gejubel van de regering een belasting vakantie bedongen was. Indien de winst in Suriname genomen wordt is dat de grootse inkomsten bron voor de staat en wel ongeveer $ 150 per troy ounce ofwel de eerste jaren nadat de winst bepaald is $ 75.000.000 die nu voor in de vermeende afschrijvingen pot gaat.
  Newmont haalt op die manier haar geld heel erg snel uit Newmont Suriname.

  Dat is niet fijn dat is niet leuk zelfs niet als leedvermaak. Het is om triest van te worden.
  Suriname heeft alle cash ingebracht, Suriname moet de elektriciteit subsidiëren als de opwekking duurder wordt dan $ 0,11/ kWh en Newmont heeft de exploratie ingebracht met een bonus van 50%.

  Beste Milton wees aub eerlijk het duurt jaren voor dat Newmont iets gaat geven aan Staatsolie. Terwijl Staatsolie nu met Oppenheimer loopt te bedelen op de kapitaalmarkt met dit aandeel als onderpand.

  U loopt ook nog eens gebakken lucht te verkopen aangezien de olieprijs weer dropt omdat niemand zich aan de productie afspraken houd. Dat is ook best logisch want als Poetin er voordeel uit haalt zal de VS de prijs weer laten vallen.

  Ook goud is niet opweg om hoog maar staat nu op $ 1.250 /troy ounce.

  De regering en u handelen op basis van Wishfull thinking

  U dacht in de periode Venetiaan dat god Suriname verlaten had omdat de hand gehouden werd aan wat afgesproken was.
  Een vriend stelde ooit in 2005 tijdens de verkiezingen. Nu kunnen we weer sparen voor iets.
  Nu heeft iedereen die van arbeid moet leven een groot probleem.

  Denk even na over wat Parmessar duidelijk gemaakt heeft met betrekking tot de EBS kostprijs. Als dat waar is dan gaat de prijs voor elektriciteit nog met 300% omhoog.

  Denk even na over wat het IMF doet, niets namelijk op haar handen zitten tot dat alle geld lijnen opgedroogd zijn.
  Dat heet Waterboarding zoals het IMF bij Griekenland en alle andere hulpvragers gedaan heeft.

  Als afleidingsmanoeuvre worden nu over de hele wereld meetings met investeerders gemeld. Het is echter niet meer dan een duur betaalde thee visite bij Oppenheimer en Scottia bank.


  Maak melding

 20. Wat een aderlating voor het dievengilde, de regering van Suriname. Alla sani na bung sani, want met deze inkomsten was een voortzetting van graaicultuur geconsolideerd. Nu is er geen andere oplossing dan lenen en nogmaals lenen. Hoe de leningen betaald worden is een zorg voor toekomstige generaties. Loooosers, a-sociaal, – nationalistisch.


  Maak melding

 21. Wat als Newmont zeg, de kosten blijven hoog,geen geld voor Suriname.
  Maar mensen wordt wakker, oerwoud gesloopt, geen geld.
  In welk land kan dat.


  Maak melding

 22. Surinamers kunnen NIET onderhandelen.Ze zijn NIET capabel/deskundig genoeg om met Buitenlandse bedrijven op te nemen!! .De zogenaamde DESKUNDIGE onderhandelaars krijgen ALLEEN thuis bij vrouw en kinderen met veel moeite iets voor mekaar!
  En door deze nietsnutten gaat het land en volk BEDELEN !


  Maak melding

 23. Hij schreeuwde en brulde dat Vene maar 5% gehaald had.Zelf zou hij minimaal 50%halen.En nu krijgt hij het lik op de neus.Dan is een beetje leed vermaak op zijn plaats.


  Maak melding

 24. @Jacobus

  Als alle lasten en kosten afgerekend zijn mag men blij zijn met min 5%. Newmont geeft feitelijk aan dat alle winst op gepot wordt in het bedrijf of dat er leningen mee afgelost gaan worden.
  Newmont heeft zometeen 75% van de Winst en heeft niets in gebracht. Suriname zit er tot de liquidatie in met $ 225.000.000

  Wat nu ook weer op valt is dat de regering haar eigen leugens niet meer kan verstoppen. Staatsolie bleek de laatste 5% niet te kunnen opbrengen dus zou dat middels de Oppenheimer lening opgebracht zijn. Nu is wordt gemeld dat Staatsolie nog moet in komen met de laatste 5% ofwel er is in April/Mei weer eens gelogen door de regering.

  Dat kan wel eens heel vervelend zijn aangezien Surgold een LLC is en dat men in een LLC pas echt aandeelhouder is als alle afspraken nagekomen zijn. Op dit moment is Suriname volgens de Amerkaanse wetten geen aandeelhouder en is de $ 180.000.000 hoogstens een renteloze lening.

  Met terugwerkende kracht zal er steeds meer respect voor Venetiaan moeten ontstaan. Hij kreeg in een Surinaamse NV 5% aandeel zonder een cent te betalen, De republiek Suriname krijgt netjes op tijd vennootschap belasting betaald en haar royalties . Hoewel die laatste verdwijnen in Grasalco.

  Let wel de goudkoers was in 2004 in de buurt van $ 450 – $ 500/troy ounce.en het land kwam net uit de ellende van Wijdenbosch.


  Maak melding

 25. @Milton,

  KUMA moet zo snel van het toneel verdwijnen met zijn kabinet DE DALTONS zodat Suriname weer een beetje leefbaar wordt.

  Ik gun KUMA HELEMAAL NIETS en let op!!! niet SURINAME want jij hebt de ONHEBBELIJKHEID OM KUMA met Suriname te vereenzelvigen.

  Het land is momenteel heel armlastig toch zal jouw got nooit bezuinigen op zijn DALTONS kabinet. Begroting kabinet periode 2015-2016 +-400 miljoen SRD koers was 3,35.

  Begroting: periode 2016-2017 +- hetzelfde bedrag. DUS LAAT ME!!!

  BEZUINIGEN OP DE DALTONS KABINET: NUL KOMMA NUL.


  Maak melding

 26. Als Newmount de goudtransporten niet goed bewaakt, dan zijn ze die kwijt en wie weet in wiens handen het dan terecht komt. Dus gaaat Newmount nog meer kosten opvoeren – bewakingskosten – en blijft er nog minder over voor Suriname.


  Maak melding

 27. Off topic

  OM introduceert: Verkeersboete ter plekke met pinpas betalen

  Kennelijk is de nood heel hoog. Betalen van welke geld ympp. Zoveelste paarse meesterzet terwijl het grote geld bij de multi nationals zitten. De kleine man wordt weer genaaid.


  Maak melding

 28. @Milton “Wat voor monsters en enge wezens zijn jullie al die anti Surinamers op dit forum ?”

  Als propagandist van Desi snapt u er weinig van, helaas worden uw teksten door de NDP geleverd.

  Elke Sranangmang ziet dat de NDP niet KAN onderhandelen en verkeerde figuren met weinig kennis van zaken inzet.
  Je stuurt naar de onderhandelingen NIET meneer Boerenveen, die geen INTERNATIONALE-, BEDRIJFS- of ONDERHANDELINGS-ERVARING heeft ! Het is geen onderhandeling over coke-bolletjesverkoop op een straathoek, Milton !

  Bij de onderhandeling met Suralco zijn ook kardinale fouten gemaakt, de leider van het stel, met weinig vaardigheden, wilde de Afobakadam in PRIVE-BEZIT krijgen !! Zo ZWAAR CORRUPT IS SURINAME onder dit regiem geworden, meneer Milton !

  U noemt mensen monsters en anti-Surinaams, omdat zij de slechte corrupte onderhandelingsresultaten van de NDP-clan blootleggen !

  Veel succes met uw werk voor Desi, een klein beetje nadenken, zal u laten zien dat de NDP weinig bereikt, integendeel, dit is een deel van het TRIESTE resultaat :

  — NDP-Staatsfaillissement !
  — 17.8566 volkswoningen die onderweg zijn van China naar Suriname !
  — ruim drie MILJARD aan ongedekte SRD-biljetten gedrukt door NDP-DOMBO’S !
  — sneltrein die binnenkort (2030?) gaat rijden !
  — inkomen Sranangmangs met ruim 70% gedaald door Wanbeleid !
  — deal met IMF die een FOPspeen blijkt !
  — cocosplantages nanga cacaoplantages e kome !
  — Ruim een MILJARD aan monetaire reserves VERDAMPT bij de Centrale Bank van Sranang !
  — ROVERS van staatsgelden, waaronder NDP-TOPPERS, bij Carifesta en bij de Naschoolse Opvang, mogen van Desi NIET worden VERVOLGD !!
  –NDP-Rovers van PAKKETTEN voor de armlastigen, mogen van Desi NIET worden VERVOLGD ! ZAND EROVER !!!

  Dus, hr MILTON, waar MOET JIJ DE ANTI-SURINAMERS ZOEKEN ??????????????

  JUIST JA, bij de NDP-Machthebbers !!!!!


  Maak melding

 29. Okay met de critiek dat de paarse boeven bende niet kan onderhandelen met multinationals. Bouterse wordt steeds gescrewed. Hoeveel krijg hij en de boevenbende onder de tafel?

  Eerst graaien en dan komt het land laatste als altijd en niets.
  Weg met deze paarse boeven.


  Maak melding

 30. Helemaal eens met Srafu. Aan de ambtenaren is ook loonsverhoging beloofd per april 2017. Daarom kon nog niet worden gezegd door die pres hoeveel de verhoging zou zijn. Alle beloften die gemaakt zijn voor het jaar 2017 zijn gemaakt met het oog op het operationeel worden van New mont. Ze kunnen hun waffel vegen.


  Maak melding

 31. Wat een ontdekkingen deze week. De SER rapporteerde dat de regering geen cent betaalde voor de electriciteit van de governementsgebouwen. Zo de subsidie die het aan EBS gaf was voor dat electriciteit. Of er een korting op de volle rekening was moet nog uitgemaakt worden. Nu de subsidie weg en de volle rekening voor electriciteit betalen door de regering.

  De tweede dat Newmont Suriname geen inkomstenbelasting zal betalen voor 4-5jaar op zijn minst. Wow wat een bummer voor Bouterse regering. Poef weg zijn vele beloften. Niet meer graaien in het goud. Sari voor poti Sranang.

  Wat nog meer verassingen voor de Suries?


  Maak melding

 32. Suriname zoekt investeerders in USA

  Een Surinaamse delegatie heeft afgelopen week in Washington D.C. tijdens de jaarvergadering van de Wereldbank en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) besprekingen gevoerd met enkele Amerikaanse investeerders. Suriname is op zoek naar investeerders voor een geplande internationale uitgifte van staatsobligaties.

  Ik ziek in mijn broek van het lachen…

  Een land met een miljarden schuld zonder enig toekomstperspectief dankzij Bouterse zoekt investeerders…

  “Behaalde resultaten in verleden zijn WEL een garantie voor het niet nakomen van afspraken”


  Maak melding

 33. Milton: “Onder deze president is God teruggekeerd in ons land om te bewijzen dat wij met de juiste mensen en instelling het land zelf kunnen ontwikkelen.”

  Beste Milton, mag ik een kotszakje…..?


  Maak melding

 34. Onder Bouterse is Suriname nog dieper in de stront gezakt want hij kan er helemaal niets van alleen maar aan zelfverrijking en zij aanhang weten het niet beter want ze zijn net zo dom als hun leider die alleen maar verstand heeft van wapens om te doden als in het verleden.Dat is mijn opmerking aan zijn aanhangers.


  Maak melding

 35. Ik ben benieuwd tegen welke rente en de looptijd de obligatielening wordt aangegaan.
  Gezien het risico zou ik geen genoegen nemen met 8% rente bij een periode van 10 jaar of langer


  Maak melding

 36. Bigi Sma

  Oppenheimer heeft de vorig keer $ 87.000.000 op gehaald voor een jaar tegen bijna 9% waar van $ 50.000.000 van een bank die afgelost moest worden.

  Oppenheimer krijgt stevig Fees en de Situatie is er niet beter op geworden.

  Het hele obligatie gedoe is niet meer dan uitstel en een vlucht voorwaarts.

  Na de boodschappen van het IMF horen we ook weinig meer van IsDB tenzij heel Suriname in onder pand gegeven wordt


  Maak melding

 37. Bigi Sma en Jojo
  Reken eerder op ten minste 15%. Dat is echt niet veel.
  Ik heb in 1990 (ja, dat is heel lang geleden), Nederlandse staatsobligaties gekocht tegen 9%. NEDERLANDSE, wat zal de Surinaamse dan wel niet moeten zijn.
  De obligatie lening zal een converteerbare obligatielening worden. Ik ben benieuwd wat het onderpand is. Su is de l.l
  Daarnaast denk ik dat de lening, om het aantrekkelijker te maken niet à pari zal worden uitgeschreven. Misschien tegen een koers van 95% of lager.
  Voor degenen die dit niet geheel begrijpen.
  Een obligatie koop je dan voor € 950 en aan het eind van de looptijd krijg je € 1000.
  Het moge duidelijk zijn dat alles wat de regering heeft gedaan en doet de situatie verder verslechtert.


  Maak melding

 38. @Pico

  Het onderpand is Staatsolie. Dus pakweg 80.000.000 vatten olie in de grond van Suriname plus SPCS, plus alle opstallen.

  Wijdenbosch had Ballast Nedam alle Bauxiet inkomsten als onderpand gegeven


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.