Justitie Suriname wil meer opgeloste misdaadzaken

25

PARAMARIBO, 11 okt – De Surinaamse justitie wil het aantal opgeloste misdaadzaken snel verruimen. Volgens procureur-generaal Roy Bajnath Panday zal meer professionaliteit aan de dag moeten worden gelegd. Op de plaats delict moet meer de aanpak van begin af aan beter.

Specialistische rechercheurs moeten direct bij aanvang van het onderzoek aanwezig zijn. Ook moet de plaats waar de misdaad plaatsvond worden afgezet. “We hebben kunnen vaststellen dat de bewustwording voor een gewijzigde aanpak groeit en dat er spoedig vorderingen worden gemaakt. Maar we zijn er nog lang niet”, zei Bajnath Panday bij de opening van het nieuwe zittingsjaar van de rechterlijke macht.

Met het zo snel en grondig mogelijk rechercheren moet het oplossingspercentage ophoog kunnen. Intussen wordt al meer gebruik gemaakt van digitale opsporingsmethoden. Ook het DNA-onderzoek vindt steeds meer ingang. Een groot obstakel vormt nog het ontbreken van deugdelijk werkmateriaal. “Op beleids- en ministerieel niveau zullen de nodige beslissingen tijdig genomen moeten worden”, aldus Bajnath Panday.

Bekijk ook:


25 REACTIES

 1. De Nationale Assemblee buigt zich dinsdag over de ontwerpwet ‘Overname en Overdracht tenuitvoerlegging Strafvonnissen’. Het gaat om buitenlandse strafrechtelijke beslissingen en de overdracht van de tenuitvoerlegging van Surinaamse strafrechtelijke beslissingen naar het buitenland. Deze wet heeft te maken met de bestrijding van de criminaliteit, met name de grensoverschrijdende criminaliteit. De internationale samenwerking op strafrechtelijk gebied is bijzonder belangrijk, staat in de memorie van toelichting.

  Deze wet is bedoeld om crimineel dino en andere bouta bendeleden te accomoderen.


  Maak melding

 2. g___ondertek_loi_slm_beijing.jpg
  SLM-directeur Robbi Lachmisingh (r) ondertekent de Letter of Intent met de vertegenwoordiger van Beijing BG Transportation Equipment Company Ltd. De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) heeft de intentie om samen te werken met Beijing BG Transportation Equipment Company Ltd. SLM-directeur Robbi Lachmisingh heeft daartoe een intentieverklaring getekend met de in China gevestigde luchtvaartmaatschappij.

  Lachmising wil Chinese wrakvliegtuigen huren.


  Maak melding

 3. Afro-Surinamer. Dit wordt de naam voor alle nakomelingen van de tot slaafgemaakte Afrikanen. Hiermee wil de overheid de heersende verdeeldheid tussen de nakomelingen wegmaken. “De kolonisator heeft ons verdeeld en we noemen elkaar nog steeds Marron of stadscreool. Waarom? We zijn allemaal hier naar toegehaald uit dezelfde plaats voor hetzelfde doel, met dezelfde boot,” motiveert Edgar Dikan, minister van Regionale Ontwikkeling (RO). “De noemer Afro-Surinamer is beter voor de integratie, eenheid en saamhorigheid.”

  volgens Dora kunnen ze marron geboefte heten


  Maak melding

 4. @Snel, goeie zet van Mrs Edgar Dikan, om allen nakomelingen van tot slaafgemaakte zwarten Afro-Suri’s te noemen, alle zwarten in de Americas(westershalfrond)en pacifictgebieden(oosterlijkhalfrond) zijn Afro-diaspora’s en in bijbelse tijden werden ze Hebreeuwen,Ithiopiërs,Yahudis,en Beta Israël genoemd…..maar door de Srcamble of Afrika door Agressors hebben wij zwarten,duizend en één namen en religies gekregen om de verdeeldheid in stand te houden…..en Ons te verwijderen van Ons Erfgoed en Erfrecht, maar door proces van bewustwording gaan wij allen naar MASRA YAHWEH . Shalom Salam .


  Maak melding

 5. Sorry je moet geld tegen aangooien oftewel investeren in kwaliteit politie. Als je geen aircos kan kopen voor de politie wat geld heb je om dat te doen?Anders moet je een geboren politie man zijn die zijn talent gebruikt om zo efficient mogelijk misdaden op te lossen.


  Maak melding

 6. @ Snel

  “SLM-directeur Robbi Lachmisingh (r) ondertekent de Letter of Intent met de vertegenwoordiger van Beijing BG Transportation Equipment Company Ltd.”

  Hoewel off topic weer eens interessant.

  Google het bedrijf en je vind heel weinig behalve dan dat er iets getekend is met SLM.
  Het zegt veel over de stand van de economie en hoe serieus men Suriname in het buitenland neemt,


  Maak melding

 7. Van de leiders heeft niemand, maar dan ook niemand, belang bij professioneel onderzoek; zie Carifesta, zie na schoolse opvang, zie de brandweer aanbesteding, zie de affaire van Kanten met EBS, zie het ontslag van Vasseur en Eijnthoven bij EBS, zie de klucht van de terugroep wet, zie het 8 december proces.

  Niemand durft stevige conclusies te trekken


  Maak melding

 8. PARAMARIBO – Weggebruikers die bekeurd worden, kunnen straks hun boete meteen na de overtreding per pinpas betalen. Het Openbaar Ministerie (OM) gaat de politie namelijk in staat stellen de boete via een POS-apparaat te innen. Dit heeft procureur-generaal Roy Baidjnath Panday vrijdag bij de opening van het zittingsjaar 2016/2017 van het Hof van Justitie aangekondigd.

  Kabouter Baynath pakt de kleine jongens. Voor de grote jongens kruipt hij in een hol


  Maak melding

 9. HERSTEL WET EN RECHT IN SRANANG :

  Opgelost binnen DRIE TELLEN :

  1. CARIFESTA-GELDEN-ROOF

  2. ROOF NASCHOOLSE OPVANGGELDEN

  3. ROOF PAKKETTEN SCHOLIEREN/ARMEN

  AL DEZE POLITICI/DADERS KUNNEN BINNEN EEN DAG ACHTER SLOT EN GRENDEL WORDEN GEZET !!

  STOP HET AMNESTIE-GELEUTER, STOP BEVELEN TOT NIET-VERVOLGING AAN DE PG !

  ALLE MOORDENAARS VAN ONGEWAPENDE SRANANGMANGS DE BAK IN !

  MEK A EINDVONNIS KONG !

  HERSTEL DE RECHTSSTAAT IN SURINAME !

  PS : ALLE GEROOFDE OVERHEIDSGELDEN EN GOEDEREN TERUGPAKKEN BIJ DE BEROVERS VAN DE STAAT !!


  Maak melding

 10. Justitie en politie mogen eerst in hun keuken gaan kijken. Begin eerst bij de koning der killers, die kale waterhoofd president van suriname.
  Of…huur Peter R. de Vries en Roberto Stegeman van onder cover Nederland. Die zijn harde kerels .
  Een tip aan de surinaamse politie : begin bij alle suspects met…afluister gesprekken. Die apparaten zijn wel duur, omdat deze tegenwoordig met een gps systeem zijn uitgevoerd. Dank u.


  Maak melding

 11. Schaamteloos,respectloos,wat een roversbende…su komt nooit meer uit deze ellende.een kleine groep wordt steeds rijker.80% van Surinamers zijn onderontwikkeld daar is he grote probleem altijd stoere praatjes maar ze kunnen niet verder kijken….


  Maak melding

 12. Het opzettelijk hinderen van het 8 december strafproces. door de president, minister en de dna voorzitter is zeker niet het voorbeeld welke opgelost moet worden.
  Als het OM ballen dat zien we eind oktober.


  Maak melding

 13. Begin bij het begin…8 DECEMBER 1982…hoofddader is bekend, woonadres is bekend, kwestie van ophalen, veroordelen, berechten en uitleveren aan het Internationaal Strafhof. Dan staat Suriname voor 1 keer, positief op de kaart.


  Maak melding

 14. “Recht en waarheid maken vrij”…..aangezien beiden NIET aanwezig zijn in Suriname, zal dit land NOOIT vrijheid kennen en onderdrukt en in een wurggreep gegijzelt blijven onder de corrupte, criminele paarse Bouta-maffia.


  Maak melding

 15. Dankzij tot op hun bot, oerdomme paarse stommelingen is het land in de ban van de paarse misdaadvloek. Onberechte moordenaars, drugsbonzen en mensenrechten schenders hebben deze doldwaze paarse idioten gekozen aklshun lijders. Paars oerdomme aanhangers zijn of worden zowel dader als slachtoffer van deze misdadige paarse vloek, de ndp en lijder. Zelf zoon dino en zoon meriba zijn de ka geworden. Al die paarse oerdomme stommelingen zijn te beklagen alsook de gehele paarse roverheid. Wo ka, na vier jaren zal de balans worden als in Haiti. Wahahahahaa soso lafu die paarse stommelingen uit, want toen ze werden gewaarschuwd voor misdadige paarse gevolgen zoals staatskas roof en back to the eigthies, als ze zouden stemmen didibri, wo ka. Bedreigend spottend krijsten die oerdomme paarse stommelingen des te harder…..NEKS NO FOUT, SOSO LOBI BAAS WIENS WE KA, BAAS NA ECHTE LIJDER IN DEZE PAARSE VERDOEMENIS.Wahahahha ai mek deng ka.


  Maak melding

 16. zie:
  – op de vlucht zijn doodgeschoten,

  – aan het koortje van zijn zwembroekje opgehangen.

  – 8 december 1982 moorden staat ook op de rol van Justitie,

  – hoofdverdachte 8 december 1982 moorden die beweert dat hij op 7, 8 december 1982 niet in Fort Zeelandia aanwezig was toen de moorden plaats vonden

  – gevangenen hebben ook rechten volgens de grondwet van Suriname en Internationale mensenrechtenverdragen.

  – november Moiwana86 moorden,

  – Moord op Politie-Inspecteur Herman Gooding,

  – Vele andere onopgeloste moorden tijdens het regiem DDB in de jaren 80 van de vorige eeuw.

  – zij die zich verrijkt hebben met Schoolmaaltijden van schoolkinderen,

  In de vorige eeuw toen Henk Goedschalk directeur was van de Surinaamse Bank in de vorige eeuw de goudvoorraad verdween,

  Smeergeleden van Ballast Nedam aan DDB en Wijdenbosch
  enz,

  – de gewijzigde amnestiewet van 1992, die ondergeschikt is aan de wet voor moord in de grondwet van strafrecht van de grondwet van Suriname;
  – internationale verdrag van mensenrechten van UN, die hoger is dan de grondwet van Suriname

  wie houdt wie voor de gek?

  De dief roept heel hardt, “houdt de dief!”

  Suriname is een roversnest onder DDB en de Gang(sters)

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 17. Wat voor een larriekoek verkoopt die Bajnath Panday,the pink panther?!.
  Nu gaat het om lijken en die kunnen helaas niet praten…!!
  Mensen van wie de politie denkt dat ze een crimineel zijn worden in de straten geexecuteerd zonder pardon,zonder enige vorm van proces!

  Soso ka legt Bajnath uit die hele Hollywood scenario moet je in je mars stoppen!!


  Maak melding

 18. Bajnath Panday,the pink panther,moet niet komen uitleggen welke zaken opgelost moeten worden en welke voor eeuwig begraven moeten blijven!!!
  @Mike,gelijk heb je Panday kan alvast beginen de grote hazen te vangen waarmee hij zich omringd.Van de andere criminelen weten wij dat ze geexecuteerd worden,zo een shoot on sight bevel,en altijd zijn het de grote criminelen die schotvrij gaan !!


  Maak melding

 19. De Fort Zeelandia moordpartij is nog steeds niet opgelost. Misschien kan Baijnath het e.e.a. in werking zetten?

  Zijn matador Silos van Dijk meende dat er geen geld was, dus waar moet Baijnath het geld vandaan halen? Van Gorakhnath?
  Of misschien lenem van Machhindrenath?


  Maak melding

 20. De Surinaamse Justitie zou minder misdaadzaken als wens moeten hebben, maar deze idioten hebben als wens meer opgeloste misdaadzaken. Onze criminelen doen momenteel hard hun best om de wens van Justitie in vervulling te doen gaan, want als het percentage opgeloste misdaadzaken gelijk blijft aan wat ze in het verleden oplosten, dan gaat hun wens zonder meer nu meteen in vervulling, omdat het aantal misdrijven in Suriname sinds het aantreden van de criminele paarse regering duizendvoudig is toegenomen, 10% van 100000 is immers meer dan 10% van 100.


  Maak melding

 21. Haa dat klopt meneerPanday 13 dagen na een beroving komen ze langs voor sporen onderzoek .Haaaaa poppenkast in het korps en dan meedelen we hebben niks gevonden


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.