Onderzoek fataal geweld Surinaamse politie bijna af

21

PARAMARIBO, 7 okt – “Het onderzoek is voor een belangrijk deel afgerond.” Dit zegt Suriname’s procureur-generaal Roy Baidjnath Panday over het onderzoek naar de zaak Tout Lui Faut. Het stof rond het doodschieten van vier verdachten is nog steeds niet gaan liggen.

Onder meer mensenrechtenorganisatie Allied Collective heeft jarenlang aangedrongen op een gerechtelijke stappen. Nu blijkt het onderzoek bijna afgerond. Minister Jennifer van Dijk-Silos kreeg al een tussentijds verslag. Details worden nog niet vrijgegeven. “Vooralsnog zijn wij aan de zijde van het Openbaar Ministerie, nog niet gekomen tot een definitieve afronding”, zegt Baidjnath Panday tegenover de Ware Tijd.

Van Dijk-Silos noemde de zaak onlangs ‘ernstig’, omdat ‘ongewapende mensen’ waren geliquideerd. “Ik wil de uitspraken van de minister niet kopiëren. Ik wil wel aangeven dat er gronden zijn gevonden om heel serieus en in alle openheid te kijken naar wat aan feitelijkheden is verzameld, waarna wij ook een proces zullen inzetten voor het afdoen van deze zaak”, zegt Baidjnath Panday.

Bekijk ook:

21 REACTIES

 1. Het fataal geweld is af te leiden sinds de fatale coup en vele fatale revo gevolgen olv van de fatale paarse lijder. Oerdomme paarse jongeren stemden op de nationale dedesma partij en vele onder hen volgen hun paarse lijder in de misdaad zoals zijn zonen. Ndp na wang mpp misdaadsyndicaat. Het oerdom paars volk volgt hun lijder in de misdaad en neks no fout, na soso blinde paarse muren e go kong. Amnestie alleen voor de paarse lijdsman en voor niemand meer, misschien voor zijn corrupte roverheid en stinkend rijke rovende paarse poepvliegen en parasieten, van awariedomrie tot slaafse oerdomme paarse kruimeldief en billenlikkende paarse baas aanbidders, wo ka.


  Maak melding

 2. Alle slachtoffers hadden frontale kogelwonden. De stinkrat Tjin Lip Shie weet hier alles van hij heeft nooit zn gore smoel opengetrokken inzake Herman Gooding die zijn voorbeeld en mentor was.
  Aan familieleden van deze 4 slachtoffers het volgende advies: Dien een fikse schade-claim in!!!!! Ook al zou een bodemprocedure hiervoor nodig zijn.
  De zaak “Brielle” zal zoals heel vele criminele zaken weer met zand worden bedekt.
  Schandalig en dramatisch dat er in Suriname geen afzetprocedure is. Engelse vertaling heet impeachment.


  Maak melding

 3. @Paars sarcasme,
  Jij bent een poep vlieg.
  Een Riool Rat is nog slimmer dan jouw uilskuiken.
  Strontvlieg alleen uitschelden daar ben je goed in.
  De rest komt voor uit het feit wat je van je mpp ouders geleerd hebt.
  Iemand als jij die gevlucht is van santo Boma en een mpp grote mond heeft.
  Je beschrijft je zelf goed dat je een strontvlieg bent.
  Wel je bent even dom als je overleden ouders.
  Probeer voortaan je verhaal zonder uit te schelden.
  Weet dat het je niet zal lukken omdat je stront in je kop hebt.
  Uilskuiken joe mpp dat zijn jouw woorden waarvan je houd zie je reactie hier boven


  Maak melding

 4. Inderdaad zijn deze agenten de loophondjes van de baas DDB.
  Dus inclusief de PG die door Bouterse benoemd is.
  Allemaal corrupte lieden.
  Maar wees gerust over 15 jaar na dato gaat het beter met Suriname


  Maak melding

 5. paars sarcasme

  Het fataal geweld is af te leiden sinds de fatale coup en vele fatale revo gevolgen olv van de fatale paarse lijder. Oerdomme paarse jongeren stemden op de nationale dedesma partij en vele onder hen volgen hun paarse lijder in de misdaad zoals zijn zonen. Ndp na wang mpp misdaadsyndicaat. Het oerdom paars volk volgt hun lijder in de misdaad en neks no fout, na soso blinde paarse muren e go kong. Amnestie alleen voor de paarse lijdsman en voor niemand meer, misschien voor zijn corrupte roverheid en stinkend rijke rovende paarse poepvliegen en parasieten, van awariedomrie tot slaafse oerdomme paarse kruimeldief en billenlikkende paarse baas aanbidders, wo ka.

  Jij bent ondubbelzinnig erfelijk belast. Het dalietisme in jou laat je geen andere keus.

  Wij zitten in dit land idd op een k@ tijdbom. De tijd zal het leren.


  Maak melding

 6. Paul, zelfs Dora, die minister van Justitie en politie in een kabinet van Bouterse is, vindt dat dit gedrag van de politie niet door de beugel kan en onderzocht moet worden. Als jij zelfs voor Dora te idioot bent, kan je altijd nog bij massamoordenaar Duterte als beul gaan solliciteren.


  Maak melding

 7. Wahaha nu is het ironisch genieten van al debiele paarse reacties van die idiote nationale debielen partij en aanhangers van de grootste misdadiger. Ze willen niet horen noch zien, het gevolg van hun oerdomme stomme paars keuze. Wahahahaahahahha


  Maak melding

 8. Paraman

  Als hardleerse oerdomme paarse aanbidder overtref je alle oerdomme paarse stommelingen.Joe edi lai soso kronto watra, wahahahahahahaha, ai boi ndper’s e verdien dati deng lijder en poeroe ka gi deng, die idioten geloven en aanbidden didibri. Ai mek deng ka. Wahahahahaha, go pranie kronto gi joe baas, wahahahaha


  Maak melding

 9. De Gevangenis cellen op Santoboma moeten strenger worden, Zonder bedden, zonder TV, Radio, slapen op de Vloer en eten Nazi met suiker of zout.

  Mag de ddodstraf herinvoeren ok.


  Maak melding

 10. Me dunkt dat Dora het gedrag en uitspraken van Belfort zat is en hem met haar uitspraak over het lopend onderzoek van liquidatie tijdens zijn ministerschap de mond wil snoeren.

  Het is dus een politiek spelletje van zo heb je me niet.


  Maak melding

 11. Er staat jullie wat te wachten als er een echte demonstratie komt.
  Leger en politie hebben dan een vrijbrief om naar eigen inzicht te handelen.
  Bouta heeft de zaak onder controle voor zolang het duurt.
  Terug naar 1982 OM en justpol trekt zicht nergens wat van aan.
  Jullie regering is een ziek zootje,ik snap het niet en wil het niet meer snappen .
  Ik wens jullie veel wijsheid en succes toe.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.