Surinaamse politie schiet arrestant op de vlucht dood

68

PARAMARIBO, 8 okt – De één en dertig jarige arrestant Jurmain Aroma is dodelijk geraakt door een politiekogel. Volgens een officieel bericht van het Korps Politie Suriname, KPS, is de man op de vlucht doodgeschoten.

Aroma gaf de geest ter plekke. Hij was kort tevoren het politiebureau uitgevlucht waar hij in arrest werd gehouden. “Waarschuwingsschoten brachten hem niet tot andere gedachten. De politie was genoodzaakt gericht te schieten aangezien de afstand tussen hem en de wetsdienaren groter werd. Aroma is geraakt in zijn zitvlak en zeeg neer”, meldt het korps in het bericht.

Volgens het KPS was het geen gemakkelijke klant. Hij werd enkele weken geleden ingesloten wegens zware mishandeling. “De arrestant ging in het cellenhuis constant te keer tegen arrestanten en politieambtenaren.” Overplaatsing bracht geen gedragsverandering. Het KPS ligt de laatste weken onder vuur, vanwege wat sommigen zien als het toepassen van overmatig geweld.

Bekijk ook:

68 REACTIES

 1. in de Americaanse systeem wordt de polite agent of agenten die de dodelijke schoten gevuurd hebben meteen geschorst met betaling van salaris. Een onderzoek van het incident wordt gedaan. Politie voorschriften worden gecheckt en als de politie correct gehandeld hebben dan mag hij weer in actieve dienst. Anders wordt hij of zij voor de rechter gesleept wat een uitzondering is. Soms moet de politie man/vrouw ontslag nemen omdat de andere politie staff open zijn voor revenge schieten. Dit gebeurt meestal na protest demonstraties van het publiek die van mening is dat het schieten onrechtmatig was.

  Het lijkt dat de Suri politie meer en meer dodelijk schiet. Mischien als de politie gericht schiet op de niet vitale delen van het lichaam er minder doden vallen. De misdaad is op volgens de kranten berichten. Een zij effect van wanbeleid van de regering (economische crisis).


  Maak melding

 2. OM in Suriname is een schijnvertoning waarbij er zeer zeker sprake is van klassejustitie zoals door de ndp is afgedwongen in 1982. Buitensporig veel geweld richting burgers moet diepgaand worden onderzocht.
  Geen enkele minister/bewindvoerder wordt ter verantwoording geroepen in DNA. Geen enkel CLAD-rapport wordt aan het OM voorgelegd voor verdere acties.
  Schrijnend in dit verband is dat de oppositie aan de pres vraagt om onderzoek naar frauduleuze handelingen.
  De hele volksvertegenwoordiging is een JOKE waarbij alle burgers diep onder lijden maar alle ’s landsbestuurders gaan vrijuit. Ondertussen zijn de kinderen zich niet bewust wat voor land zij zullen overnemen voor een betere (zelf)verzekerde toekomst waar de mogelijkheden in feite legio zijn.


  Maak melding

 3. Hebben de agenten er geen moment aan gedacht om de hulp van een arts, psychiater of iemand met verstand van psychiatrische dienstverlening er bij t halen.

  Het gedrag van is mijn inziens het gedrag van iemand met psychische problemen.

  Deze trigger happy agenten die het slachtoffer de dood hebben in gejaagd dienen terstond uit hun functie ontheven te worden en vervolgd worden.


  Maak melding

 4. Op de vlucht neergeschoten.
  Lijkt dat de politie gehandeld heeft net als Bouterse toen 15 mensen koelbloedig doodgeschoten waren op Fort zeelandia.
  Na jaren was het anders.
  Dus de politie heeft zijn huiswerk goed gemaakt door te stellen dat de verdachte op de vlucht zijn doodgeschoten.
  Indien hij betrokken is bij een roofmoord dan heb ik geen medelijden met de verdachte.
  Maar indien het gaat om diefstal met geweld dan is het een goede zaak.
  Misschien dat criminelen nu zullen inzien dat je als verdachte op de vlucht doodgeschoten wordt.
  Ik denk dat de politie deze strategie gebruikt heeft om de criminelen af te schrikken.
  Ieder crimineel zal onder de mom van op de vlucht doodgeschoten worden dit kijkt mij een goede zaak.
  Dat je mishandeld wordt in het cellenhuis dat staat bekend.
  Heb zelf gezien dat arrestanten geboeid om een tafelpoot en broek laten zakken gemarteld werden om een bekentenis af te leggen.
  Indien je niet bekende dan werd je bij elke dienst wisselen gemarteld.
  Op de vlucht doodgeschoten zou passen voor criminelen die een inbraak gepleegd hebben of anderen verwond hebben.
  Misschien dat Suriname na 70 jaar eindelijk een andere koers zal varen.
  Indien het zo is zal ik als eerste een ticket boeken.
  Niet in oktober want alle klm vluchten zijn uitverkocht.
  Mijn regeringen hebben nooit wat gedaan om de veiligheid van de burgers te garanderen


  Maak melding

 5. Een ieder schreeuwt moord en brand als het gaat om de toenemende criminaliteit en de verruwing daarvan in Suriname.
  Anderzijds vindt iedereen het erg als eens een keer paal en perk wordt gesteld aan deze beangstigende situatie.
  In voornoemd geval is onomstotelijk bewezen dat de politie juist en volgens de voorgeschreven procedures heeft gehandeld…hulde.
  ELIMINEREN DIE RATTEN!


  Maak melding

 6. En nu weer de barricade op en schreeuwen “dit kan niet en dit mag niet want deze mensen hebben ook rechten”.

  Ja gelijk hebben jullie deze mensen hebben ook rechten, maar op het moment dat je geen gehoor geeft aan de wet kun je geen gebruik maken van hetzelfde recht want dan geldt deze niet meer voor jou.
  Dat de politie geen goed geoefende schutter is daar moet de overheid wat aan doen.
  Richten op de benen en raken in de rug wijst op slechte schutters.
  Maar er is geen geld om de politie te laten oefenen want zelfs patronen hebben zij een tekort aan.
  Dus zoals de president dit zegt “a no mi schuld na lanti want mi ne oefen”.


  Maak melding

 7. Ik zag net een stream op FB waarin een scholier nabij de Hermitage Mall in worsteling was met twee politieagenten.
  En dat was echt rollebollen op de grond hoor !

  Ik dacht bij mezelf, is er geen respect meer voor het gezag in het land ? Waar gaan we naar toe met deze attitude jegens het gezag en de wet ?

  In het geval van de scholier zou ik die jongeman uitschakelen met een flinke dosis pepperspray of wordt het anders tijd dat de politie in Su gebruik gaat maken van tasers of andere stroomstootwapens.

  Mbt bg arrestant is het jammer, maar je bent gearresteerd en slaat op de vlucht. Wat verwacht men dat er anders zou gebeuren ???

  In de grootste zgn westerse democratie wordt je doodgeschoten terwijl je bezig bent gehoor te geven aan instructies van het gezag, dus mensen waar lullen wij nou over in Su ???

  In Nederland krijgen de politeagenten die Mitch in Den Haag hebben vermoord een baan en salaris garantie van hun korpschef, dus mensen waar ouwehoeren wij nou over in Su ???


  Maak melding

 8. Over deze handeling van de politie in dit concreet geval is mijn inziens de politie niets verwijtbaar. De politie vertegenwoordigd de overheid en de overheid heeft in bepaalde gevallen (handhaven rust en orde, veiligheid van burgers en het land, zelfverdediging, enz ) het recht om mensen te doden. Maar natuurlijk zullen de tandeloze Front-tijgers als Hans,Ray,enz het niet eens mee zijn.


  Maak melding

 9. @ Mike,
  Goede posting !! Zo kan het ook ter beveiliging van de eerzame burgers !!
  Ik heb gezien en ervaar nog steeds wat deze criminelen mensen hebben aangedaan !!


  Maak melding

 10. Haco
  Er staat jullie wat te wachten als er een echte demonstratie komt.
  Leger en politie hebben dan een vrijbrief om naar eigen inzicht te handelen.
  Bouta heeft de zaak onder controle voor zolang het duurt.
  Terug naar 1982 OM en justpol trekt zicht nergens wat van aan.
  Jullie regering is een ziek zootje,ik snap het niet en wil het niet meer snappen .
  Ik wens jullie veel wijsheid en succes toe.


  Maak melding

 11. Sranangmans moeten leren dat ALLEEN IN EEN RECHTSSTAAT en in EEN WAARACHTIGE DEMOCRATIE, VOORUITGANG zal worden verwezenlijkt !

  Politieoptreden, waarbij geweld is aangewend, dient ALTIJD te worden onderzocht en te worden getoetst aan de wettelijke regels en aan de geweldsinstructies !!

  Daar wordt een oordeel geveld, terwijl daarna de zaak ook nog aan de rechter kan worden voorgelegd.

  Andere onzin-oordelen en vooroordelen zijn ongewenst. Vooral Niet-juristen hebben vaak Ondemocratische en anti-mensenrechtelijke oordelen en meningen in dit soort zaken.

  Sranang en regiem zouden zich steeds, bij gewelds-aanwending, moeten houden aan wet, Grondwet en aan de afgesloten mensenrechten-verdragen.

  PS : In de case van Tout Lui Faut 2012, is duidelijk te zien dat het regiem NA JAREN toch min of meer gedwongen is, toe te geven dat die VIER MENSEN (Verdachten), in koelen bloede, TEN ONRECHTE, zijn VERMOORD door politie en andere diensten.

  Het is SCHANDALIG dat door particulier initiatief deze zaak INTERNATIONAAL is aangekaart, en er nu pas klaarheid komt voor de nabestaanden. De regering hoort ZELF, steeds binnen redelijke tijdsbestek, te zorgen voor voldoende RECHTS-BESCHERMING en MENSENRECHTEN VOOR ALLE SRANANG-STAATSBURGERS !!!!!


  Maak melding

 12. @ RobG,

  Jouw reactie van zaterdag 8 oktober 2016 om 11.27 uur ga ik opslaan. Die reactie kan nog een keer van pas komen om je daarmee om de oren te slaan.


  Maak melding

 13. Robg …. was Killer Bouterse in het concreet geval van de 15 waarachtige Surinamers { 8 dec.1982} … ook niets te verwijten … toen killer B. de 15 dja dja Sranangmans { “op de vlucht “} liet doodschieten, vermoorden ?”

  Robg …. shut up …. you son of a dirty bitch !!!!!


  Maak melding

 14. @RobG
  Nogmaals..je zal het in je broekje doen als je te weten komt dat ook criminelen rechten hebben , Geld natuurlijk niet in een dictatuur staat als Suriname waar een moordenaar de lijder is.
  Een hele politie korps die niet een sin staat is 1 misdadiger levend te vangen?Dus wat doet de politie?…die zegt heel leuk ..op de vlucht doodgeschoten!!
  We gaan deze taferelen vaker zien want doodschieten is een makkelijke taak voor de politie geworden,ik vraag me af van wie ze dit overgenomen hebben!!
  Nu kunnenn de rechters hun biezen pakken en naar huis gaan ,nu geen arrestanten meer voorgeleid en berecht moeten worden!De rechter kan toch onmogenlijk vonnis vellen tegen een lijk!
  Zo nu als de politie komt moet je zeggen….daar heb je de politie en rechter tegelijk…two in one…
  Je leeft niet in een DEMOCRATIE maar je bent geboren in een dictatuur en je kan het niet helpen dan als een dictator te denken onbeschaamde @RobG!!


  Maak melding

 15. @Mike en Mohamed
  Jullie twee kunnen het ook niet helpen,jullie lijder is een dictator en van zijn aanhangsels als jullie verwachten wij niks beters!
  Oog om oog, tand om tand is het motto van killers alleen.
  In de beshaafde wereld waar democratie nog van kracht is wordt zelfs een terrorist die achterna gezeten wordt door de politie,levend gevangen genomen en voor de rechter gesleepd.In Suriname wordt je zonder vorm van proces geexecuteerd ,een trend die we reeds eerder gezien hebben in 1982.


  Maak melding

 16. ” Aroma is geraakt in zijn REET en zeeg neer ” !

  Lijkt mij op het eerste gezicht geen vitaal deel waarop de politie heeft gericht als zodanig. Maar misschien zat DÁÁR bijvoorbeeld het HART van die CRIMINEEL !!!!

  ” Hij werd enkele weken geleden aangehouden wegens ZWARE MISHANDELING ” !!!

  Hoe is het gesteld met de ZWAAR MISHANDELDE ???? Zal hij/zij net als velen de HANDELING van de politie AFKEUREN ???

  Mijn ONGEZOUTEN mening is het volgende;
  De politie roept tijdens de vluchtpoging HALT, halt, STOPPEN, stoppen !!!!!! Maar je blijft proberen om ” Usain Bolt ” te overtreffen. Dan MOETEN de ” zilveren boontjes ” meteen worden ingeschakeld !!! Met vaak een onprettige boodschap voor de nabestaanden en de zoveelste gast die op de koffie gaat bij ” Fiddie SEISBURG ” aka ” Magere Hein ” !!

  Trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding

 17. Waar heb ik dat eerder gehoord?

  Op De Vlucht Zijn Doodgeschoten!

  Ook arrestanten/gevangenen hebben rechten in een democratische rechtsstaat.

  Suriname is een roversnest.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 18. Erg domme reactie. Maar niks anders verwacht van jou.schrijf ook dat men is terug geroepen over deze uitspraken. En vergelijk mitch niet met jou Surinaams boeven.


  Maak melding

 19. 007 Oct, 16:22
  foto

  De arrestant Jurmain Aroma (31) is vrijdag tijdens zijn vluchtpoging geraakt door een politiekogel. Hij overleed ter plaatse. De arrestant is op 18 september door de politie van Meerzorg ingesloten wegens zware mishandeling. Hij heeft het slachtoffer letsels toegebracht en SRD 250 afhandig gemaakt. Op dezelfde dag werd hij opgespoord, aangehouden en na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld, meldt de politie Public Relations.

  De arrestant ging constant te keer tegen mede arrestanten in het cellenhuis en de politieambtenaren waar hij was ingesloten. Op donderdag 6 oktober werd hij overgeplaatst naar een ander cellenhuis. In dat cellenhuis veranderde het gedrag van Aroma niet en besloten de wetsdienaren, na afstemming, hem over te plaatsten naar het cellenhuis verbonden aan het politiebureau te Keizerstraat.

  Op het bureau aangekomen maakte Aroma amok en richtte vernielingen aan in de verhoorruimte. De wetsdienaren hebben meer dan een half uur getracht de arrestant tot bedaren te brengen wat niet lukte. Via een door hem kapot geslagen raam sprong de arrestant naar buiten en koos het hazenpad.


  Maak melding

 20. Ik vind de reacties diep triest.
  Iemand die op 18 september is aangehouden en zich vanaf dag 1 tot 6 oktober agressief gedraagt lijkt mij iets voor de politie dokter of de psychiater.

  Het toont aan hoe ondeskundig de politie in Suriname is, slechts gericht op repressie

  Bij zwaar gewapende criminelen die geweld gebruiken heb ik vraagtekens of de politie ze mag liquiideren, in dit geval keur ik het zeer af.

  Was het motto niet zand er over bij de criminelen die de boeken van de hulpbehoevende verduisterde. En de zware criminelen die het geld van Carifesta in eigen zak staken om over de Naschoolse opvang maar te zwijgen??

  Kruimeldiefje en waarschijnlijk geestelijk gestoorde moet het met de dood bekopen. Shapooooooooooo


  Maak melding

 21. me klomp breekt
  de ongewapende dec. moorden vergelijken met gewapende rovers
  ook in oorlogstijd zijn dit soort heilige maria’s te laf om te schieten en hun collega’s in gevaar brengen.
  gatverdamme
  alleen in een rechtstaat is de wet de baas
  in su is dat een meervoudige moordenaar en zijn handlangers.
  zoveel mogelijk chaos creeeren (rovers) om de aandacht van hun af te houden.
  dus heilige maria’s ga ergens anders janken.
  mijn leven gaat voor die van een rover


  Maak melding

 22. @Ray, je zal wel met goede argumenten voor de dag moeten komen of van goede huize moeten zijn om het gelijk aan je kant te krijgen. Ik ga een gezonde discussie op basis van argumenten nooit uit de weg. Maar ik zal alvast het gras voor je voeten wegmaaien.Jammer voor jou en jammer voor jou dienstslaaf Srafu. Het wettig gezag was in 1982 in handen van de militairen. Zij hadden de regeermacht in handen. Jij en je tandeloze tijgers kunnen/mogen de regeermacht van de militairen in die periode betwisten maar tot de fatale gebeurtenissen van 1982 genoten de militairen wel steun uit Nederland.Meer heb ik niet te zeggen.


  Maak melding

 23. nee hoor, ik ben anti bouta en anti rover
  ze mogen voor mij beide naar de kloten
  fuck die stront hond bouta met zijn rovers leger
  maak een vergiet van ze


  Maak melding

 24. anti bouta mensen zijn verdeeld
  de heilige maria’s willen bouta met de pen bestrijden
  ha ha ha
  het gevolg is dat bouta nu al op ongeveer 400 doden zit in 40 jaar, niet meegerekend zijn straat rovers bende en hun slachtoffers.
  er is niet voor niets een spreek woord
  “live by the sword. die by the sword”
  wachten op god, amerika, nederland, die bouta moeten verwijderen
  laat me niet lachen


  Maak melding

 25. Beste posters,

  RobG is weer een helemaal doorgeschoten.
  Volgens mij heeft geen enkele overheid het recht om te doden ….. tenzij.
  In Nederland staat alles op zijn kop als iemand overlijdt aan en nekklem en terecht, maar in on land komt het zo vaak voor, dat criminelen worden doorgeschoten, terwijl er ook andere middelen waren.
  Volgens mij is dat meten met twee maten.
  Ik heb geen goed woord voor criminelen over, laat dat duidelijk zijn, maar het recht op leven is ons allergrootste recht.
  Surinaamse politieagenten hebben volgens mij nog nooit geleerd om gericht te schieten.
  Het gebeurt meer dan eens, dat ongewapende criminelen worden doorgeschoten.
  Volgens mij kan dat niet in een democratische rechtstaat.


  Maak melding

 26. @ Damsco,

  RobG is mans genoeg om zelf mij van repliek te dienen.
  Hij heeft de hulp van een schreeuwlelijkerd als jij bent echt niet nodig.
  Bovendien blijft RobG altijd netjes en beleefd, jij kunt van hem nog veel leren wat beschaving betreft.


  Maak melding

 27. volgens mij moet ik je uit je droom halen
  su een rechtstaat?????
  ha ha ha ha
  als ze niet worden dood geschoten zal de grootste crimineel bouta ze wel weer gratie verlenen.


  Maak melding

 28. Cochise, de persoon die in DenHaag om het leven kwam door een overdreven toegepaste nekklem van de dienders wilde niet het gezag omver werpen. Deze vakantieganger wilde niet het gezag van minpresident Rutte omver werpen. Hij was niet geil op politieke macht.

  Cochise, ook de Surinaamse politie leert om gericht te schieten en dat mag je ook van de Nederlandse politie zeggen en toch gaat het in enkele gevallen fout bij de Nederlandse dienders. iemand schreef dat de Surinaamse politie een psychiater had kunnen inschakelen en het gebeurde niet.

  Ook in veel gevallen schakelt de Nederlandse politie geen zielknijpers in omdat het moment en de mate van gewelddadigheid van de arrestant dit niet toelaten. Sommigen onder deze gasten hebben geen boodschap aan een conversatie. Ze verstaan alleen maar geweld om hun zin door te drijven.


  Maak melding

 29. Het aantal mensen, dat in Suriname wordt doodgeschoten door de politie in relatie tot Nederland staat niet in verhouding tot elkaar.
  Dat kan misschien wel worden goedgepraat, maar is gewoon niet waar.
  Hier worden ongewapende (kleine) criminelen met de regelmaat van de klok gewoon doodgeschoten.
  Ook ik vind, dat crimineel gedrag hard moet worden aangepakt, maar een ongewapende (kleine) crimineel van het leven beroven, is een heel ander verhaal.
  Dat is niet de core business van de politie naar mijn mening.


  Maak melding

 30. IK ZAL JOU / JULLIE LANDVERRADERS BLIJVEN BOMBELEN MET JULLIE MOET MEN HARD COMMUNICEREN DAT IS DE TAAL DIE JULLIE VERSTAAN. IK DEEL GEEN PLAAGSTOOTJES UIT,IK SLA DIRECT K O MIE NO LOBIE LANDVERRADERS JIJ EN JOU KORNUITEN SCHELDEN EN WENSEN NDP LEDEN DE DOOD TOE.EN ALS MEN TERUGSLAAT IS LEIDEN IN LAST….GA MAAR DOOR TEGEN ROB G.JE VERLIEST toch.HIJ KAN JULLIE IN Z’N EENTJE schaakmat zetten. Laat je niet afleiden door DAMSCO VOOR MIj BEN JIJ de moderne BOEBOE BIT SJORIE…IDIOOT.


  Maak melding

 31. Damsco,

  Ik krijg bijna medelijden met RobG.
  Je zult maar zo’n aanhanger van hem zijn als jij bent.
  Moet er niet aan denken.
  Ik blijf beschaafd en wens niemand dood, ook geen NDP-ers.


  Maak melding

 32. @ Ray,
  Tot nu toe heb ik nimmer iets zinnigs uit je postings kunnen destileren(Zeker onder invloed van ramtahal ergens op Kronenburg) !
  Zeker zo onder de olie dat je nooit hebt gelezen hoe Amerikanen vermeende terroristen opsluiten/doden; ook gewone burgers op straat;zeker ook nooit gelezen hoe Israel onschuldige mensen gelijk doodschiet!!
  Wie weet misschie ben jij de zetbaas van de criminelen in Suriname !! Heb je wel ooit gewerkt in je leven om op een
  eerlijke manier een stukje brood te verdienen??


  Maak melding

 33. cochise blijft beschaafd
  ha ha
  solliciteer je naar een mooi plaatsje in je fantasie hemel?
  god bestaat niet
  o,ja toch wel
  je kan hem vinden in de portemonnee van drugsdealer. dictators rovers enz


  Maak melding

 34. @RobjeG-de-domme-Desi-slaaf, u zegt : “mogen de regeermacht van de militairen in die periode betwisten maar tot de fatale gebeurtenissen van 1982 genoten de militairen wel steun uit Nederland”

  Ook indien iemand of een groep REGEERMACHT heeft GELDEN WET EN RECHT en gelden de MENSEN-RECHTENVERDRAGEN, ook voor hen !

  Tijdens de BEESTACHTIGE FOLTERINGEN en MOORDEN, op ONGEWAPENDE en ONSCHULDIGE BURGERS, was de PG gewoon op zijn werk, meneer ROB-dombo !

  Geldelijke steun uit NEDEDERLAND aan hun PION, en onze Landsverrader DDB, is niet verwonderlijk. DDB ’s coup is met steun en advies van de Ned Mil Inlichtingendienst uitgevoerd !!!

  Geldelijke steun, wil TOTAAL NIET ZEGGEN DAT INDIEN JE DAARNA MASSAMOORDEN PLEEGT OP JOUW BEVOLKING, dat de geldgever die WREDE NAZISTISCHE MENSEN-RECHTEN-SCHENDINGEN van BOUTA en bende goedkeurt !

  U bent slaafje Rob, totaal verward geraakt, nadat Ons Sranang failliet is gemaakt door DESI !

  Uw redenering : IK HEB REGEERMACHT en DAN KAN IK oa FOLTEREN EN MASSAMOORDEN PLEGEN, IS GEWOON IDIOOT ! NIET BEGRIJPELIJK VOOR MENSEN MET ENIG VERSTAND !!!!!!!!!!


  Maak melding

 35. @Robg,

  Quote:

  De politie vertegenwoordigd de overheid en de overheid heeft in bepaalde gevallen (handhaven rust en orde, veiligheid van burgers en het land, zelfverdediging, enz ) het recht om mensen te doden.

  Het recht om mensen te DODEN staat in geen enkel WETBOEK of AMBTSINSTRUCTIE van de Politie:

  JE ZIET ZE VLIEGEN: JE SPOORT TOTAAL NIET!!!

  Jouw Goeroe had het Recht om te doden in 1982 Robje???
  De Politie heeft dat Recht niet vriend, trouwens niemand.

  LICENCE TO KILL IS ALLEEN IN DECEMBER 1982 EN IN MOI WANA TOEGEPAST.

  KOM NIET MET IN ANDERE LANDEN WORDEN OOK MENSEN DOODGESCHOTEN.


  Maak melding

 36. RobG

  Ten aanzien van politie en het gebruik van geweld bent u duidelijk niet op de hoogte.

  De gewone straat agent heeft niet zo veel met geweld te maken. echter de BBE (bijzonder bijstands eenheden) en de arrestatie teams zijn topsporters met ijzersterke mentaliteit die ook op psychologisch te werk gaan. Ze zijn er trots op voor hun acties geen vuurwapen geweld te hoeven gebruiken. Hun doelen worden zodanig bestudeerd dat ze voor dat ze met een oog kunnen knipperen een zak over hun hoofd hebben.

  De ongelukken ontstaan door gebrek aan opleiding en training. Is men schietvaardig (gebruik van een vuurwapen) of schietwaardig (onder elke omstandigheid goed gebruik van een vuurwapen).

  Het vergelijken van de Nederlandse politie met Surinaamse politie is onmogelijk.


  Maak melding

 37. Srafu / Henry / Jojo,

  Gij allen oordeelt op grond van morele gronden om de poging tot staatsgreep van de tegenstanders te rechtvaardigen. M.a.w. ik geef aan dit vraagstuk een juridische invulling terwijl gij pogingen waagt om een morele invulling te geven aan de contra acties van de tegenstanders.


  Maak melding

 38. @RobG,

  Je zegt dat je dit vraagstuk een JURIDISCHE INVULLING aan geeft. Ik geef juist aan dat wat jij beweert ( DE POLITIE HEEFT HET RECHT OM TE DODEN) in geen enkel WETBOEK of AMBTS INSTRUCTIE staat geschreven.

  JOUW JURIDISCHE INVULLING AAN DIT VRAAGSTUK ZIE IK NIET. WETBOEKEN EN AMBTSINSTRUCTIES zijn het Juridisch Kader waar je naar Refereert, RobG?


  Maak melding

 39. Henry, de politie is een onderdeel van de overheid, een instituut met een opgedragen taak, opgedragen verantwoordelijkheden en opgedragen bevoegdheden. De politie mag de orde handhaven, ze mogen repressief optreden en hierbij kunnen mensen het leven laten. Alle handelingen en bevoegdheden van de politie zijn wettelijk onderbouwd zolang deze handelingen / bevoegdheden onder de wet vallen.


  Maak melding

 40. @RobG,

  Misschien ben ik niet duidelijk genoeg voor jou geweest: In het WETBOEK VAN STRAFVORDERING of het WETBOEK VAN STRAFRECHT of in de AMBTSINSTRUCTIES VAN POLITIE staat niet dat de Politie het RECHT HEEFT MENSEN TE DODEN.

  DE REST WAT JIJ HEBT AANGEHAALD STAAT ER WEL IN zoals de ORDE HANDHAVEN, REPRESSIEF OPTREDEN, een ieder heeft het recht zichzelf te verdedigen maar niet zoals jij het stelt:

  DE POLITIE HEEFT HET RECHT OM ANDERE MENSEN TE DODEN!

  Ik hoop dat ik nu duidelijk naar jou toe ben geweest.


  Maak melding

 41. Robje-de-NDP-slaaf zegt : “ze mogen repressief optreden en hierbij kunnen mensen het leven laten”

  Jaja, als NIET-JURIST en NDP-PROPAGANDIST, snapt deze Slaaf, Wetgeving en Regelgeving mbt GEWELDS-TOEPASSING TOTAAL NIET !

  ALLE GEWELDSTOEPASSING DIENT GRONDIG TE WORDEN ONDERZOCHT ! De RECHTMATIGHEID van de GEWELDSTOEPASSING wordt, in elke case, ONDER-ZOCHT !

  Zo wordt oa gekeken of volgens de wet, de gewelds-instructies etc is gehandeld en of de toepassing van geweld terecht is ingezet en ook of die proportioneel was !

  Het is SCHANDALIG, duidend op WILLEKEUR van de overheid, indien in de case van de vier politiedoden van Tout Lui Faut in 2012, de Minister van Justitie, NU PAS toegeeft dat er sprake is van MOORD !

  Door inschakelen van het Inter Amerikaanse Mensen- rechtenhof door particuliere Sranangmangs, is Sranang NU genoodzaakt opening van zaken te geven en met een ONDERZOEKSRESULTAAT op de proppen te komen !

  Alle geweldstoepassing dient steeds te worden getoetst, ook in dit geval, het doden van een bij de politie bekende crimineel, die is weggevlucht !!!

  PS : U komt ook weer met NDP-propagandapraatjes over de 8 Decembermassamoord en de Moiwana-Massamoord, ALLE BEWIJZEN die DUIDEN OP ONSCHULD/ VERMINDERDE SCHULD van UW DESI EN ZIJN BENDE, KUNNEN TOT OP DE DAG VAN VANDAAG, INGEDIEND WORDEN BIJ DE KRIJGSRAAD !!! DEZE INSTANTIE ZAL EEN EINDOORDEEL VELLEN OVER DEZE MASSA-MOORDEN !

  STOP in elk geval, indien u en Desi een schoon geweten hebben, de NDP-SABOTAGE van de RECHTSGANG IN SURINAME, met ONGRONDWETTIGE MIDDELEN !

  ONSCHULDIG SMA NO FREDE RECHTER, NO FREDE KRIJGSRAAD !!!!!!!! Of ………………….


  Maak melding

 42. RobG

  U bent echt gestoord. De politie heeft als uiterste middel in alle rechtsstaten het geweld monopolie. Dat valt echter wel binnen de kaders van proportionaliteit en verantwoording af kunnen leggen.

  Aan het laatste kan zwaar getwijfeld worden bij de optredens van de Surinaamse politie.
  Het rare is dat daar waar Santohki verschoont is van het doden van iemand die vluchte dat maar steeds blijft terug komen zonder gevolgen want het is afgedaan.
  Nu er middels onderzoek duidelijk wordt dat onder de regerigen Bouters dit soort buiten proportionele geweld bewezen geacht wordt, is het argument eigen schuld kogel gat en het niet meer kunnen herstellen.

  Het laatste geval gaat om een amok makende arrestant die vlucht en niet reageert op een waarschuwingsschot duidelijker kan men niet zijn ten aanzien van excessief geweld. Je pakt de man als hij uitgeraasd is op als je hem maar op de huid blijft zitten en geen toegang tot wapens verleend.

  Het is geen moreel standpunt maar puur pragmatisch en juridisch.

  U zwetst weer eens uit uw grote duim


  Maak melding

 43. @JoJo en Srafu,

  Jullie hebben het veel duidelijker uitgelegd aan RobG en als hij het toch niet snapt dan geef ik het maar op. Offf, hij wil hoe dan ook het gelijk aan zijn zijde hebben.

  Voor mij mag hij zijn Gelijk claimen hoor: Ik kan er alleen maar om deze RobG lachen!!!


  Maak melding

 44. Wanneer gaat de politie stunguns aanschaffen? Meestal overleeft de misdadiger zo’n schot. Juspol moet het op de begroting zetten of een DNA lid moet een verzoek indienen bij der begrotingsbehandeling van Juspol.

  Maar afwachten wanneer ze gekocht worden. Mischien de Chinezen of Amerikanen of de Arabieren kunnen het ons kadeau given.


  Maak melding

 45. @Bouta-knal

  LEVE het door BOUTA aan de NDpers gegeven GRONDRECHT, het RECHT, ALLES TE ROVEN en TE STELEN DAT EIGENDOM IS VAN HET SURINAAMSE VOLK ==GELD, GOUD en GOEDEREN=== !!!!!!

  ZIE presidentiele GOEDKEURING CARIFESTA-ROOF, ZIE presidentiele GOEDKEURING NASCHOOLSE OPVANG-GELDEN-ROOF !!!!!!!!!!

  ALLEMAAL ONgrondwettige BEVELEN, DE ROVERS NIET TE VERVOLGEN !!!!!!!!!!!

  A DONG DI UN DONG !!!!!!!!

  SRANANG, SA KONG FREE BAKA !!!!!!!!!!!!!!

  PS MENSENRECHTEN ZIJN UNIVERSEEL !!!!
  De staatsRovers moeten volgens u ook worden neergeknald ?


  Maak melding

 46. Politie jullie hebben goed werk afgeleverd.
  Opruimen dat tuig. Suriname moet weer als vroeger zijn: normen en waarden. Respect: dat zeggen ze op Jamaica.
  Kennen ze niet in su. Dat is sinds die apen uit t bos zijn. Kill them all, other send them back in the jungle!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.