‘Surinamers moeten bezuinigen, corruptie gaat door’

57

PARAMARIBO, 3 okt – Het volk moet bezuinigen,de regeerders gaan door met hun luxe leven en de corruptie gaat in verhevigde vorm door. Dit concludeert de politieke partij DA 91 aan de hand van de jaarrede van president Desiré Bouterse. Het wordt nog moeilijker met allerlei kostenverhogende maatregelen.

Er zal worden bezuinigd op overheidsuitgaven en subsidies worden stopgezet. “Om het buitensporig financieel beleid te kunnen financieren moeten wij als arm volk meer betalen voor benzine, elektriciteit,water en uit de pan vliegende prijzen voor levensmiddelen. En de vooruitzichten zijn dat deze prijzen alleen hoger zullen worden, aangezien alle subsidies uit de begrotingen zijn geschrapt”, stelt DA 91.

Bouterse heeft een reeks belastingverhogingen aangekondigd. Dat zal uiteindelijk alleen maar investeringen ontmoedigen,werkgelegenheid negatief beïnvloeden en de koopkracht van de burger verzwakken. “DA’91 is overtuigd dat een regering die zo dicht mogelijk bij het volk staat, de beste kans biedt voor dienend leiderschap en succesvolle regeerresultaten. Het is hoog tijd dat die regering aantreedt.”

Bekijk ook:


57 REACTIES

 1. Surinamse mensen zyn verwend.in ned bet je keihard vr je schulden.niemnd klaag of schelt rutte uit.mr alles is pres.venetiaan moest allang deze dingens hadden gedaan mr nee hy dacht hy doet het niet hy gt winnen


  Maak melding

 2. Dit is mijn Visie:
  Eerlijkdelen eeerlijkverdelen:
  8 Ministers voor (NDP+ABOP+NPS)
  4 ministers voor (VHP)
  3 minsters vorr (PL)
  1 minsiter voor (DOE)
  1 Minister voor (PALU)
  Samen om het mooie land Suriname op te bouwen, niet verwijten en niet op heftige manieren schelden ,dat is niet Correct vind ik ok.


  Maak melding

 3. Van Nederland heb je gelijk helemaal eens maar dan zie je waar van je geld vene had ook geld achter gelaten waar is dat geldt en van die abraham 300 miljoen dollar de beste is nps vhp samen combinatie regering abraham is gewoon een bacterie


  Maak melding

 4. Dit heeft helemaal niks met Venetiaan te maken en ook niet met de zgn. verwende Surinamers.Zijn de SuriNeds in Nederland niet verwend dan.Een mens mag zich alles aanschaffen en zich verwennen als je het je kan veroorloven.In Nederland moet je voor alles betalen dat hoort zo.Maar vergelijk Nederland aub niet met Suriname.Nadat elke Nederlander zijn vaste lasten heeft betaald krijgen sommigen die dan minder te besteden hebben een huurtoeslag of zorgtoeslag etc etc toegekend.Dus aub de twee landen niet met elkaar vergekijken.De Nederlandse staat melkt haar inwoners niet uit in die mate dat ze geen leven meer hebben en hun kinderen niet te eten kunnen geven.Woon je in Nederland dan zou je beter moeten weten dan deze onzin te posten..woon je in Suriname houdt je dan aan je leest.In Suriname hoefden de mensen het ook niet zo moeilijk te hebben.Gewoon het salaris van de first lady intrekken wat een onzin.Is DDB niet in staat om voor zijn vrouw te zorgen dan?Verdient hij te weinig als president..Al die adviseurs stuur ze de laan op ..boventallige ambtenaren die voor de verkiezingen zijn geplaats naar huis.Allemaal onzin en daar betaald de ” verwende “Surinamer voor.Volgens tante Hermien weet alleen de familie Bouterse wat zichzelf verwennen betekent.Surinamers ik vind het erg dat velen van jullie werken en de eindjes niet bij elkaae kunnen knopen en niets leuks kunnen ondernemen omdat al jullie salaris opgaat aan vaste lasten betalen. Stop met die onzin posten!!


  Maak melding

 5. Suriname gaat nooit meer goed komen.Bouterse is een gebruiker daarom ziet hij zo slecht uit.Het arm volk heeft zich laten belazeren door een leeghoofd die geen verstand heeft van economie.Als ik die president op de TV ziet praten dan vraag ik mij zelf af waarover praat deze domkop eigenlijk.Het volk heeft voor zo iemand gekozen omdat ze zijn omgekocht en nu zitten ze met de problemen zelf in hun maag.Als burger van Suriname had ik het veel beter gedaan en niet het land had leeggeroofd.


  Maak melding

 6. @ Diana

  Niet reageren wat Hermien schrijft, zij is gewoon te dom.
  Reageer je op haar schrijven betekend las ting !!
  Zij is typisch een domme, die alles op een ander reageert .
  Wat heeft Venitiaan te maken met het beleid te maken van Bouta ?

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 7. Ik woon tussen de javanen. Hebben deze mensen niet het recht om te genieten van hun noeste arbeid. Ze werken hard en ze zijn voedsel autonoom en ze zijn ook zelfstandig en ze zijn niet afhankelijk van voedsel- en schoolpakketten van de overheid en bovendien kunnen ze zelf hun zaken goed regelen in welvaart en welzijn . Hier in mijn omgeving is er geen armoede en ook geen criminaliteit. Er is hier geen werkloosheid en er is hier zeker veiligheid, vrede, rust, gezag en orde. Men moet het su volk niet generaliseren. Niet alle etnische groepen van Su hebben gat in de handen. Het is tijd om de zaak eerlijk te benoemen waar het het probleem ligt. Ik ben er zeker mee eens dat de meerderheid van Su bevolking (aantal etnische groepen) losbandig en gat in de handen hebben welke niet zich bekommeren voor hun toekomst. U mag die etnische groepen zelf benoemen.


  Maak melding

 8. In Nederland betaalt je keihard maar je blijf in de luxe
  In Sur betaalt mensen voor de luxe voor minsters
  Lekkers zijn ze bezig
  Wij met ze alle doen iets misschien te goed voor de minsters


  Maak melding

 9. Het is gewoon het grote verschil en dit is tussen venetiaan en bouterse venetiaan had alles wat een president nodig heeft hij had de kennis het hart voor volk en land de papieren en vrij van alle slechte dingen waar bouterse wel van verdacht wordt bouterse was soldaat coup pleger vardachte in moordt en drugs zaken en zijn papieren gingen niet verder dan een sportdiploma als ik het goed heb maar met zo staat van dienst moet het helemaal niet mogelijk zijn om president te worden want gebeurt dat wel dan krijg je wat nu gebeurt in het land puinhoop president venetiaan had veel meer waardering moeten krijgen voor al die jaren dat hij heeft gegeven voor land en volk hij heeft een hele gode Job


  Maak melding

 10. En wil men nu bouterse weg krijgen dan moet er een wonder gebeuren want de man zal nooit aftreden en dan Hoe nu verder laat men toch is een keer een vhp man de kans geven om president te worden


  Maak melding

 11. Bouterse zou een echte president zijn als hij de kosten van het kabinet van de president en alle presidentiële commissie terug zou brengen naar her niveau van de periode Venetiaan plus inflatie.

  Dan vallen er honderden miljoenen vrij.


  Maak melding

 12. Suriname moet je hele Maasland niete vergelijken met de
  NL.super hoort bij groep landen oase Bangladesh, en Zimbabwe met andere woorden surinamer zijn verwend, als je wil iets hebben moet je voor werken hier in nederland ook meeste mensen hier moet hard werken veel hebben ook twee banen. ..als ik ff kijk in su mensen willen liever in paradox rijden,shoppen in Miami, curaçao, Brazilië. ..en terecht moet wegenbelasting moeten betalen,extra belasting op benzine..hier in nederland hebben ook armoede denken aan ouderen ,bijstand,alleenstaande moeder..voedselbank. .er zijn grotegroep die niet eens een auto kunnen betalen. ….succes moeten niet klagen maar moet gaan werken .


  Maak melding

 13. De plannen van ddb zijn dromen die niet uitgevoerd kan worden. Eerst zijn niet uitgewerkt en
  het geld is grijpbaar voor de corruptelingen. De IsDB is niet gek zo ik vraag mij af wat ze gaan doen.
  Natuurlijk gaat het Su volk het terugbetalen (onderpand). Maar gaat het volk dan wel de volle
  projecten krijgen en niet de lege zak?

  De Creolen worden rijk door het geld op een coruptieve manier te grijpen. Als ze het geld verdienen door
  handel en diensten te leveren dan zou het land economisch wel varen. Het is een kliekje, maar ze helpen
  het land naar de afgrond gaan met hun geplunder.

  Wat kan Gandhi doen tegen zo’n plundering? De VHP wil Gandhi geweldloosheid strategie gebruiken.Kan de VHPers
  dan de zware klappen verdragen zonder er op te reageren?


  Maak melding

 14. @Hermien, ga nou eens al die beelden volgen van jou Bouterse en Simons wat zij hij in het verleden op het podium hebben vertelt aan het volk.
  Je zult zelf gauw erachter komen hoe het volk misleid is en welke leugens zij allemaal hebben vertelt.
  Vergeet niet dat die beelden echt zijn en Bouterse en Simons waren toen geen poppen.

  Toen Venetiaan water en licht wilde verhogen zijn deze mensen de straat op gegaan om te roepen als Bouterse president van het land wordt alles teruggedraaid zal worden. Zie nu wat er gebeurd.

  Waar is al dat goud en geld gebleven die Bouterse heeft gebruikt waarvan hij NOOIT een verklaring heeft gegeven???? Vergeet niet dat in een ander beschaafde land dit nooit zou gebeuren of je gaat de gevangenis in.

  Je woont in Nederland en die vergelijking gaat niet op, omdat in Nederland alles zwart op wit moet staan. Controle is er ook nog. Verder gaat Rutte regelmatig naar de tweede kamer om te praten over verschillende zaken wat er in het land gebeurd.

  Jou baas Bouterse doet dit helemaal niet en zegt dat de DNA een poppenkast is..SHAME

  Sorry, ik ben niet zo gek lang terug uit Suriname en kan jou heel veel vertellen wat daar gebeurd, maar ga het zelfs onderzoeken.
  Van mij mag Bouterse en aanhang aan een tamarindeboom opgehangen worden en door aasgieren opgevreten worden.


  Maak melding

 15. Hermien, jij domme paarse wicht, je gaat Bouterse toch niet vergelijken met onze premier Mark Rutte. Wat voor een ka zieke geest heb je. En nu weer terug onder die stoep tegel waar je vandaan komt.


  Maak melding

 16. @verwende Suri ’s in ned. Wat heeft die hermien erover, verdient zij haar geld door achter de rode ramen te staan op de wallen of zo. Die moet gewoon een grote dikke pik krijgen in haar reet.


  Maak melding

 17. A kies deng moi .volgende verkiezing of vervroegde verkiezing Bouta wint weer grandioos want het overgrote deel van de Suri’s dong lik kaw baka foetoe . met emmertje ago tere of zoutvlees en beetje muziek en parbo bier ,is weer bingo voor Bouta.

  ga voor nog een 5!


  Maak melding

 18. Hermien
  Surinamse mensen zyn verwend.in ned bet je keihard vr je schulden.niemnd klaag of schelt rutte uit.mr alles is pres.venetiaan moest allang deze dingens hadden gedaan mr nee hy dacht hy doet het niet hy gt winnen

  Moeilijk he Hermien, Correct Nederlands sgrijfe?

  De NDP heeft vast een baantje voor je….

  De ministeries in Suriname zitten vol met dom paars stemvee dat te te dom is om hun eigen naam voluit te schrijven.


  Maak melding

 19. Helemaal eens met Diana en Ira.
  Vandaag ben ik op straat mensen ! De verzengende zon of niet ! Succecvol of niet want die paarse crimineel heeft een groot deel van de mensen proberen te paaien door hen een worst van loonsverhoging voor te houden in april 2017.
  Tegen die tijd is het niet meer uit te houden met het overleven want de winkelprijzen wachten niet op “NIET” verhogen tot april .
  Dit volk is ongelooflijk naief en gauw tevreden met een hoop loze beloftes !
  Ik laat mij niet pakken door deze paarse charlatan ! Voor de drommel niet !
  Stree de foe stree !!!!


  Maak melding

 20. @Dong Dong Dia,

  Gelukkig zijn de meeste Suri’s niet zo dom als Hermien en haar vriendje DAMSCO. Ik ben het met je eens dat types als Hermien voor een STINKENDE SCHEET van KUMAKOISI helemaal in zwijm vallen en spontaan een orgasme krijgen van Geluk.


  Maak melding

 21. Off topic!

  Zielig hoor voor die paarse rakkers aan de Noordzee, jullie baas heeft jullie flink tuk.
  Al die paarsen die hem dagelijks met hand en tand verdedigen, krijgen stank voor dank, als die inwisselelplicht door gaat.

  25% van je ticketprijs verplicht inwisselen.
  Plus verhoging car-rental vanwege hogere benzine kst en invoering wegenbelasting.
  Plus hogere hotel/appartementkst vanwege hogere elektra en water.
  Plus duurdere excursies en voedsel, extra accijnzen op drank en tabak, pfffff..
  Maar… de paarse rakkers vinden het niet erg, want alles wat hun baas zegt slikken ze in als zoete koek.

  Mij boeit het niet, want dit jr was absoluut mijn laatste jaar. Ik heb dit jaar bij de eindafrekening in Torarica al moeten betalen voor verhoging van water en Licht.

  Niet eens in de meest schijnbare dictaturen heb je een wisselplicht, zoals; china, rusland, venezuela, afrika, abu dhabi , suri wordt eeuwen terug geworpen in de tijd.

  Lekker naar de buurtjes zoals Costa Rica, Cuba, Trinidad, Barbados en Dominicaanse republiek, Curaçao, Aruba, Brazilië, veel meer waar voor je geld en hele aardige mensen.


  Maak melding

 22. Nou Koos ! Die Rutte van jou is veel erger dan Bouterse want hij liegt en besodemietert constant het Ned volk !

  Wat zei hij tegen de Nederlanders voor de laatste parlementsverkiezingen in Ned ???
  Hij zei toen, ” er gaat geen cent van de Nederlandse belasting betaler meer naar Griekenland ” !

  En wat gebeurde er na de verkiezingen, er is alsnog 19 miljard euro van de Nederlandse belastingbetalers voor Griekenland naar de Europese bank overgemaakt.

  Ook nu is er weer gesteggel in Ned over de ziektekosten premies. Die zouden zeker niet gaan stijgen voor 2017 en de eigenbijdrage zou worden verlaagd.
  Wat zien we gebeuren, de ziektekostenpremies stijgen met 10% en de eigenbijdrage wordt verhoogd van 385 naar 500 euro per jaar voor 2017 !

  Kan je anders wel vertellen dat ondertussen de ziektekosten verzekeraars bulken van het geld ! Ze zwemmen letterlijk in miljarden euro’s maar blijven toch geld van het volk afromen.
  En de Ned politiek staat erbij en helpt ze een handje mee.


  Maak melding

 23. Bouta is een vloek op Suriname. Deze vent moet ontvoerd worden en over de grens met frans guyana worden gezet. Laat hij 12 jaar brommen in Nederland


  Maak melding

 24. Aan alles die zeggen niet meer naar Su te gaan zou ik willen zeggen blijf maar lekker weg, het liefst heel ver weg, en laat Suriname en onze president met rust !

  En verder wil ik jullie allemaal (anti-Surinamers) vragen jou lelijke monden dicht te houden wanneer er over Suriname wordt gesproken.

  Zou de president willen voorstellen om de belastingen en accijnzen op alcohol en tabak met 50% te verhogen !

  En wie dan wil protesteren mag de straat op maar moet de confrontatie met de staat wel aandurven !

  Geen genade hebben met drankorgels en kettingrokers en deze patjakkers en kakzakkers gewoon laten betalen !

  Dit is allemaal ten gunste van de staat en ons geliefd Suriname !


  Maak melding

 25. Wij ,het arme volk ,zijn bezig bouta en deze corrupte,criminele ndp regering te verzorgen!!Wij zelf gaan met een lage maag naar bed maar we zorgen wel ervoor dat de ndp te vreten heeft gehad!!
  Arme wij!!


  Maak melding

 26. Milton,

  Natuurlijk valt eea te zeggen over Mark Rutte echter heeft hij geen bloed aan zijn handen en heeft hij Nederland niet vernageld in tegenstelling Desi Bouterse.


  Maak melding

 27. @al die suri’s die zich verkneukelen op de invoering van de wisselplicht, dit staat jullie te wachten:

  * Verhoging import kerosine, brandstof.
  *Herinvoering van rij- en voertuigen belasting
  * Inning van wegenbelasting. (afgelopen met paraderen voor het vat)

  * Verhoging van de tarieven van de in- en uitvoerkostenwet(prijzen nog meer omhoog).

  *Afschaffing van de aftrekpost AOV-premie; schandaliggggggggggg

  *Samenvoeging van de accijnswetten.(drank en tabak)

  *Uitbreiding van de fiscale jurisdictie naar de Exclusieve Economische Zone. (hoe gaan ze dit doen, heeft Guyana zijn (territoriale) rechten opgegeven?)

  * Invoering belastingen op aanleverdiensten en intra-concern transacties.

  *Invoering van micro-fees op, onder andere telefoonverbruik, vliegtickets, theater- en ander entertainmentbezoek ten behoeve van sociaal-medisch-educatieve sectoren. (hogere belkst, internetkst, vliegtax, entertainment tax).

  Maar……….. het goeie nieuws is, de elektra rekening gaat (nog) niet omhoog!
  Gaan jullie nog steeds fo vijf?


  Maak melding

 28. Ook hier gaat er veel mis.Let wel;niet in die mate dat mensen niet te vreten hebben.Dus houd op met al die opmerking en.Daarmee zijn de buiken in Suriname niet gevuld….🐂🐷🐟🐤


  Maak melding

 29. Whahahahahaha,

  Nou, zeg, wat een verregaande brutaliteit!

  Ben je nou helemaal besodemieterd jij die daar in de USA woont @milton.
  Dus je ‘ wraakt’ , omdat we niet naar suri gaan, whahahahahahaa…

  Land te koop!
  Wij zullen onze huizen en percelen verkopen aan die Brazilianen en die Chinezen en Haïtianen.
  Dus binnenkort krijg je of een brasjong bbq of brasjong harswinkel in een ‘gerenommeerde buurt’.
  Een voodoo winkel en een afhaalchinees, naast je zogenaamde ‘elite huis.

  Nog meer stof om te wraken, whahahahahahaha…


  Maak melding

 30. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. De jeugd is de toekomst van morgen. De jeugd heeft filnk gestudeerd op de corruptie praktijken van de orderen, vandaar dat zij nu al hun kunnen laten zien met het schoolpakketten project en dit alles moet met de mantel der liefde bedekt worden. Is dit niet de taak van het O.M omambtshalve in deze kwestie in te grijpen??????. Het volk moet steeds maar de bruikriem aanhalen, terwijl alle pajongwaaiers bezig zijn het land uit tezuigen, inmiddels is dit ook over genomen door de opkomenmde generatie waar eindigd het?? Ambtshalve waar blijft de Rekenkamer, CLAD O.M. Of hoe ze allemaal heten??? bang voorontyslag door de corupte bende???????


  Maak melding

 31. Minister Jennifer van Dijk-Silos. (Foto: René Gompers)
  “Het is absoluut een gore leugen. Het is zo pijnlijk vind ik voor Suriname dat politieke partijen zich bedienen van leugens. Met betrekking tot de resolutie is de geheimhoudingsplicht opgeheven, omdat de resolutie in het ARS (Advertentieblad van de Republiek Suriname) gepubliceerd wordt. Dus er was geen reden om de resolutie geheim te houden. De opdracht die ik had, is leg dat uit aan het volk wat de resolutie is.”,,,,,,,,,,,,,,
  Monorath: “Minister Justitie is machtsdronken”
  01-10- 2016
  Orde advocaten diep teleurgesteld in Justitieminister SilosDe Surinaamse Orde van Advocaten (Sova) is diep teleurgesteld op wijze waarop minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie zwaar beledigende uitspraken richting de rechterlijke macht, een van de bewakers van de rechtstaat, heeft gedaan. “Ik denk dat de minister aan verstandsverbijstering lijdt of dat er vermoedelijk iets mis is gegaan met de juridische kennis van de minister. Zij zorgt bewust ervoor dat rechtstaat kapot wordt gemaakt. Er is niets met de staatsveiligheid aan de hand. Er is gewoon een probleem dat de regering de rechterlijke macht om zeep wil werpen”, zegt deken Harish Monorath aan Dagblad Suriname


  Maak melding

 32. @Milton, met je opmerkingen over Rutte laat je zien hoe zwakzinnig je bent!!! Je bent zo stom om te snappen dat de EU van alle lidstaten medewerking verlangt…….., maar dat niveau is te hoog gegrepen voor jou!!!! Had bouta maar een beetje van de intelligentie van Rutte dan zou Su nu niet in deze grote problemen verkeren!!!!


  Maak melding

 33. Oorzaken en evt. oplossing van deze ellende in SU:

  1. Diefstal en corruptie regering, dit is de grootste kwaad van een land . Door zulke praktijken kan een rijk land vallen of een arm land opstaan.

  2 Volledig transparantie overheidsuitgaven.

  3. Import buitenlands rotzooi 1x gebruiken daarna weggooien en producten die ook lokaal kunnen geproduceerd worden. Onnodig te veel.

  4. Export van alle vreemde valuta naar het buitenland. Het hele MKB is in handen van China. O.a.China en sommige andere landen zuigt Suriname letterlijk helemaal leeg. Je kunt opbouwen wat je wil, maar het is letterlijk dweilen met de kraan open. Met een vergiet kun je geen water vangen.

  5. Tegenvallende inkomsten grondstoffen, ontbreken van backup.

  6. Belasting op onroerend goed. Dit zal de eliten het stelen van grond ook demotiveren. Tot een bepaald vierkante meters of waarde, vrijstellen, om de armen te ontzien.

  Alle regeringen zijn hier schuldig aan. Dit is niet iets van de afgelopen tien jaar namelijk, maar veel langer. Vorige regeringen hebben ook gestolen. De huidige heeft het totaal leeggeplunderd.

  Waarom niet overstappen op USD of Euro. Zelf geld drukken gaat dan niet maar ben je wel gedwongen om zeer strak financieel beleid te voeren om een negatief saldo te voorkomen.


  Maak melding

 34. adhinwa ashwina loop hard weg,,, je bent het niet waardig om naast zo’n moordenaar te zitten..

  er zijn voor jou kapassieteiten veel meer betere posities te dienen in het leven, dan naast zo’n hoofd verdachte moordenaar,, denk er om dart jij nog vele jaren moet mee draaien in het leven, later zullen jou kinderen jou dit ernstig verwijten..

  gebruik je nuchter verstand laat die moordenaar maar barsten….


  Maak melding

 35. Er wordt met de ene hand gegeven middels de verhoging van de belastingvrije voet.

  Aan de andere kant wordt er 2 maal genomen door de pensioenpremie niet meer aftrekbaar te maken.


  Maak melding

 36. milton,

  kijk ff het interview van Hira met Bouterse terug. Dan zie je uren lang een kettingrokende en whiskey zuipende president. Dus haal die paarse bril van je hersenloze kop en kom terug als je iets zinnigs te melden hebt…Mongool.


  Maak melding

 37. Bezuinigingen zijn uitsluitend bedoeld voor het armlastige volk dat in diep water is gegooid. Hoofd boven water houden of verzuipen. Het corruptie-record van 2010 staat genoteerd en was binnen 2 jaren een feit. IMF met geldbuidel en duimschroeven zwijgt vooralsnog wijselijk.
  Alle uitgebrachte CLAD-rapporten liggen ergens onder in de bureaulade. Pers krijgt hier geen kopie van voor info aan burgers en OM zwijgt als vanouds in alle talen. Tja, democratische rechtstaat is daarom een grove leugen.


  Maak melding

 38. JAARREDEN :

  Waarom benoemt iemand die zichzelf volkspresident noemt,
  een JOKER, enen Gilmore, die RUIM EEN MILJARD US DOLLARS van de Bevolking verspeelt bij de Centrale Bank van Suriname, na deze SNODE DAAD, moedwillig tot MINISTER VAN FINANCIEN, OM OP ONZE RESTERENDE CENTEN TE PASSEN ?????????

  Ondertussen had deze JOKER nadat de staatskas LEEG WAS, ook nog eens RUIM DRIE MILJARD aan ONGEDEKTE SRD-BILJETTEN UITGEGEVEN !!!!!!!

  DAN IS ER ERGENS TOCH EEN STEEKJE LOS ???????

  OF was het een BELONING, net zoals de benoeming van Abrkadamsky to Staatsadviseur , na zijn affaire met de VERDWENEN JAARBUDGETTEN bij Openbare werken ????????

  Thans, heeft de pres zelf verklaard, dat zijn partijleden PAKETTEN, bestemd voor de bevolking, hebben gestolen, hij weet zelfs waar deze goederen zijn opgelsagen ! Maar ook nu legt de pres GEEN VERZOEK neer bij de PG tot onmiddellijke vervolging van deze ordinaire BOEVEN van staatsgelden !!

  Bij Carifesta en Naschoolse Opvanggelden-geboefte vertoonde deze “volkspresident” ook al een LAKSE HOUDING tov de NDP-TOP-CORRUPTELINGEN !!!

  INDERDAAD tracht de NDP het Volk te belazeren, U VOLK, moet bezuinigen, MAAAARRRR de MASSALE NDP-CORRUPTIE gaat ongestoord verder !

  OPBOUW O KOME ??? PRODUCTIE O OME ????????


  Maak melding

 39. Verzoek aan de volgende regering. De mensen die corruptie hebben gepleegd tijdens de DDB regeringen alsnog vervolgen en straffen. De enige manier om de dans te ontspringen is door alle gestolen gelden terug te betalen.
  N.B.: ik ga ervan uit dat DDB niet meer terugkomt in 2020.
  Anders verklaar ik alle Surinamers gek. Even afwachten of zijn droomplannen worden verwezenlijkt. Ik heb er een zwaar hoofd in.


  Maak melding

 40. Newmont heeft Suriname gigantisch bij de neus genomen.

  starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/37712

  Starnieuws rapporteert dat de Goudmijn op de beoogde datum ingebruik genomen is voor $ 150.000.000 minder dan het beoogde budget.

  De investering die opgevoerd werd was $ 900.000.000 tot $ 1.000.000.000.
  Suriname betaalde voor haar 25% aandeel $ 225.000.000 ofwel 25% van het eerste bedrag.
  Newmont heeft de exploratiefase ingebracht formeel ongeveer $ 200.000.000. welke creatief middels een onderhandelde factor verhoogd is naar $ 320.000.000 waarvan Suriname $ 80.000.000 vergoed heeft.

  Gezien de nu voorliggende totaal investering kan men vaststellen dat het resterende deel van de investeringen (nu ongeveer $ 300.000.000) niet met aandelen kapitaal maar met vreemd vermogen gerealiseerd is. Newmont Suriname kan gezien de cash van Suriname makkelijk het resterende vermogen ergens lenen via een eigen finance dochter en zo de winst afromen.

  Samenvattend kan met stellen dat Newmont 75% aandeel heeft in Newmont Suriname en daarvoor maximaal $ 240.000.000 heeft ingebracht en dat Suriname 25% aandeel heeft in Newmont Suriname en daarvoor $ 225.000.000 heeft ingebracht.

  Deze regering financiert de westers mijnbouwers.

  De regering Venetiaan kreeg gratis, zonder zelf te investeren 5% van het aandeel.

  De regering Venetiaan had 20% aandeel bedongen voor een investering van $ 100.000.000

  Indien de regering Bouterse niet stinkend eigenwijs geweest was dat had Newmont Suriname al 2 jaar gedraaid en ondertussen vele miljoenen bij gaan dragen aan de economie. Nu kan men nog 2 jaar wachten op resultaat.


  Maak melding

 41. Geld is net als een stoute vrouw. Ze zoekt altijd haar heil bij verkeerde mannen. De Surinaamse stemmers idem. De Surinaamse stemmende man is een verwijfde soort die achter de verkeerde man aanloopt. Blijkbaar wil hij (zij, beter gezegd) hard geboeld worden. Tot aan bloedens toe.


  Maak melding

 42. Bouta met Venetiaan vergelijken is appels met peren vergelijken. Venetiaan = integere capabele ex-president, Bouta = corrupte incompetente,veroordeelde president. Deze bewering heb ik 2010 aan mijn collega’s voorgelegd werd daarvoor bijna gelyncht. Anno 2016 ligt hier het onweerlegbare bewijs. Suriname na 6 jaren failliet.


  Maak melding

 43. Enige tijd terug : Brada nanga Sisa mi e taigi unu, MI O SROTO heri VHP, alle deng VHP-FUFUR-Mang !! Corruptie O keba !!!!!

  Nu, 2016 : KARMA tek unu, mi habi fu SROTO heri NDP, ALLA DENG NDP-FUFURMAN !!!

  NDP-CORRUPTIE LAI ! PLUS MONNI NO DE !!!

  DESI IS DE KLUTS TOTAAL KWIJT !!!!!!!!!!

  PS : Jogi-grond-RAMP, Abrakadamsky-Jaarbudgetten OW, Corrupte bruggenbouw Ballast-Nedam, Cassave-Fabriek-Lackin-debacle, Sneltreinproject-RAMP, 18.000 Volkwoningen-Ramp, Schoolboeken-miljoenen-debacle, Graanoogst-Carifesta-kasopnamen, Jonge-NDP-parlementariers-Naschoolse-Opvang-Geldboeven, gisteren onthuld door de volkspresident, de NDP-PAKKETTEN-BOEVEN etc etc etc

  Maaaaaarrrrrrr, het geld van de IsDB-lening komt in goede handen terecht !!!!

  STOP A SLAVERNIJ FU SRANANG-PEOPLE !!!

  SAKA DENG SRANANG-LIBI-SMA, UN GWE !!!!!!!!!!!
  UN SAKA DJUNTA, stratifassi mi etaigi unu !!!


  Maak melding

 44. De (drugs)crimineel die onze staatskas heeft leeggeplunderd komt alweer met waardeloze plannen incl. inwisselplicht. Is er ooit een officieel rapport verschenen over de aanbesteding van dezelfde plicht gedurende jaren 80? Waar is alle geld gebeven? Wie geeft nou willens en wetens geld aan een roversbende.


  Maak melding

 45. @ Srafu

  Hij verklaart, zie in de branding, “mi sabi dat je e foefoeroe deng pakket, ma kong libie ing so zand erover wij gaan opnieuw beginnen”

  Ik zie het al voor me dat volgend jaar dezelfde scenario zal volgen “mi sabi dat je e foefoeroe sominie miljoen amirkang dalla, mis sabi want mi ne sribie. ma kong libie ing so zand erover want wij zijn op weg om de NDP te vernieuwen en alla bigin moeilijk dus Misiekaba nanga Bouva en alla deng jonkoe mang zand erover want tra jaie deng problema los op”

  En zo gaan we verder naar 2018 wat een cabaret lijkt wel Asa Go en 1+1=3 en het odium is Thalia theater


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.