C-47 ziet nut afzetten regering Suriname niet

70

PARAMARIBO, 2 okt – Vakcentrale C-47 ziet het nut niet in van het afzetten van de regering Bouterse. Dit zegt voorzitter Robby Berenstein. De vakcentrale is nog in overleg met de regering. Ook zijn er wat kanttekeningen bij het leiderschap van de protestbeweging.

Volgens Berenstein is een voorwaarde voor deelname dat C-47 ook wil deelnemen in het leiderschap. Dat is dus niet het geval. De groepen die deelnemen in het BurgerCollectief hebben niet kunnen overtuigen. Berenstein zei tijdens een vergadering met vakbondsvertegenwoordigers niet duidelijk is wie precies de initiatiefnemers zijn van de protestactie.

Tijdens een gesprek met het BurgerCollectief is niet veel duidelijk geworden. Voor C-47 is de kous af. Vakbonden zullen niet gemobiliseerd worden om deel te nemen aan de protestactie. Het is leden niet verboden mee te doen. Het BurgerCollectief houdt een protestactie voor het parlementsgebouw. De bedoeling is dat de regering haar mandaat terug geeft. President Desiré Bouterse zegt dat de regering hoe dan ook doorgaat.

Bekijk ook:


70 REACTIES

 1. Zeg gewoon eerlijk we frede a gong foe bouta hier zie je dat bijna alle surinamers grote mond hebben mang de poepe te a weer e Kong druk ha ha ha ha


  Maak melding

 2. STEL …..deze regering zou aftreden …..dan kunnen er een hoop gevolgen aan vast zitten …..
  Wat betekent dat meneer Bouterse niet meer onschendbaar is en mogelijke wijs via processen kan worden gearresteerd voor zijn daden waar hij voor ter verantwoording wordt geroepen…..
  Buitenlandse mogendheden zullen meer geïnterneerd zijn om zich te vestigen in suriname nu blijven ze weg als vorm van provocatie tegen deze regiring en zij die wel komen doen dit beperkt en met argersogen….
  Suriname heeft een politieke stempel mee gekregen in de wereld politiek ,
  Alle politieke leiders van wereld economieën handelen en onderhandelen over een positieve toekomst van hun economie.
  Suriname handel in al die jaren van het bestaan heel beperkt en houd de deur gesloten voor anderen .
  Als voorbeeld het vliegveld Zanderij. ..dat had allang een internationaal vliegveld kunnen zijn en een top strategie kunnen hebben …..naar nee DAT is er nog steeds niet sterker nog er zit een gekwalificeerde in de torren van plusminus 70 jaar……om dat er nog nieumand ter beschikking is ..
  Stuur per direct studenten voor deze opleiding de wereld in en zorg dat ook deze mensen hun papieren halen voor het lands belang en de economie. ….we slapen verder en zeggen dan ….
  We zien het niet en we begrijpen het niet …het gaat goed zo met Suriname.
  Om eerlijk te zijn mag het niet uit maken of wie er president is
  Zijn of Haar taken staan beschreven en dient hij of zij in een voor uitstrevende gedachten te werken in het belang de wetten en belangen van alle inwoners te waarborgen en te doen na leven….
  Het is verschrikkelijk vervelend om te moeten vaststellen wat de fijten zijn en de burgers zien te lijden en coruptie en criminaliteit zien toe te nemen zonder dat er een minister keihard het de kop indrukt en samen met andere overheden die fijten in de praktijk bestrijd …het juist de bevolking die een stem laat horen in binnen en buiten land via de internationaale telecommunicatie ….maar het is tegen dove mans oren ….er gebeurd te weinig en laat het gebeuren zonder met de vuist eens op den tafel te slaan om te vertellen dat het in het hele land van daag eens af gelopen moet zijn en dat er hard op getreden wordt …onteigend en alles wordt af gepakt plus een lange gevangenis straf….de straffen van nu ….daar lacht men klaarblijkelijk om en gaat men gewoon verder …deze mensen moeten geholpen worden en aan het werk worden gezet ….er zijn zat wegen en straten die verbeterd dienen te worden ….ik bedoel maar….
  We zien get niet of ze willen het niet begrijpen of hoe het land nu in een super slechte situatie het zit ….langs de kant blijven staan en comentaar leveren zo wel positief als negatief zal weinig uit maken ….er gebeurd niets….ik heb de middelen niet ,ik zou zo graag willen… net zo als vele anderen om te helpen waar dan ook om dit land weer op te bouwen en wie of er president maakt mij niet uit het gaat om alle inwoners die het nu verschrikkelijk moeilijk hebben.en het misschien wel 70 jaar duurd eer alle schuld is terug betaald …hier moet snel iets gebeuren om het land weer in het zonnetje te zetten zo dat ook dit mooie land op de kaart staat en iedereen te eten heeft en kan lachen en te vrede is en een welvaart heeft binnen alle mogelijk heden…..ik wens iedereen veel sterkte en een daverend sucses


  Maak melding

 3. langzaam maar zeker gaan al deze creo vakbondsleiders de Surinaamse Farao Mubarak Bouta steunen.
  Omgekocht? Of willen ze niet dat Chan president wordt.?
  Berenstein, Valies, Hooghartig, Snijders, ..


  Maak melding

 4. Kijk daar heb je die 2de mol al, berie en hogie zet die moordenaar op hun schouders. Er is geen eenheid in su , geen zelf respect, geen onderlinge acceptatie , geen wederzijdse vertrouwen en zo maar door, daar profiteert die moordenaar van.
  Volk wordt gedeharmoniseerd, uitgebuit met als gevolg anarchie op komst. Als er een botsing moet komen, dan gaat dat tussen de werkende klasse versus burgers collectief. Dank u zeer !!!


  Maak melding

 5. Wie wil santoki als president.wy surinamers worden veeg voet vn de hindoestanen.ze zeggn bouterse dat bouterse dit
  Die man vn nps rusland vrg hem vn waar hy zoveel geld heb gevonden om 2huizen in amerika te bouwen .alleml zyn boevn.elk regering steel geld
  Togh is bouterse de enige pres die veel vr su doet
  Sur mensen zyn ondankbaar.venetiaan dit geen moer vr het land
  Vrg santoki waar dt geld is dt hy zogenaamde flits palen zou zetten.santoki zeg ik heb gn geld hy heb vrienden die geld aan hem gn gevn.waar vr geld word dt drugsgeld.wil niks horen


  Maak melding

 6. EEN MOORDENAAR MAAR HIJ IS DE BAAS A SAN NA KOT BERE EN JULLIE KUNN HEM OOK TOCH WEGHALEN! SOSO KLETS WE KLETS. GOD WEET WANEER HIJ VAN DIE STOEL GAAT EN GEEN KAKERLAKEN


  Maak melding

 7. Hermien,

  wy surinamers worden veeg voet vn de hindoestanen ?

  Dom secreet schei toch uit met je etnisch geleuter. Zijn de hindoestanen soms geen surinamers dan ? VHP en NPS hebben bewezen een land uit de put te halen en dat is een feit. Keer op keer hebben zij de paarse rommel moeten opruimen.


  Maak melding

 8. Jullie zien niet de positieve dingen van deze economische malaise in su we moeten daad bij woord maken om bouta te laten toegeven dat ie fout zit de ambtenaren een loonsverhoging te geven i.p.v de samenleving in Suriname.


  Maak melding

 9. Hermien@ Al zetten wij kinderen van de zesde klas basis School in een regering zij zouden het veel beter doen dan NDP OPLICHTERS .

  kinderen van de Basis school weten beter zaken te doen beleid makers van NDP Kinderen zijn eerlijker dan heel NDP KUT SELAARS .

  Vraag nooit meer wie gaat komen ,laat Bouterse gaan rusten hij heeft het al 38 jaren geprobeerd zelf gevangenen kunnen geen eten krijgen .

  Laat Limbo SRS Radio wat Rasta Muziek van Papa Touwtje draaien voor NDP aanhangers voor Hooghart ,
  Abrahams ,Doehkie ,Misikaba , ook voor Hans Breeveld en Henk Herrengberg

  Hermien voor jou ook naar Papa touwtje luisteren en niet naar Bouterse en de rovers van Centrale Bank van Suriname


  Maak melding

 10. WS George de wereld komt uit de economische malaise maar Bouterse ging met zijn snufferd frontaal de crises in, eentje die hij notabene zelf heeft veroorzaakt. Bouterse lijdt aan grootheidswaanzin.


  Maak melding

 11. Het wapen dat Bouterse hanteert, Verdeel en Heers, is nog heel scherp.

  Hoe wel Bouterse geen idee heeft wat hij zegt en doet is het heel apart dat hij de macht weet te behouden.
  Hij zegt zelfs in OCER dat de NDP weer opgebouwd moet worden dus kapot is.

  Dat zegt een voorzitter van een partij die momenteel als voorzitter al een half jaar demissionair is. Het NDP bestuur wordt per 4 jaar gekozen en Bouterse is voor het laatste gekozen in begin 2012. zie website NDP.


  Maak melding

 12. @Koos,

  Die Hermien is zo DOM dat je het echt voor ONMOGELIJK houdt dat iemand zo een DOMHEID kan uitstralen. Deze BITCH MET AL HAAR domheid laat zien dat KUMAKOISI haar LOVER is. Zie enkele lieden als Mazda, Do The Wrong en anderen die ook deze attitude hebben wat DOMHEID betreft.

  De KUMA LOVERS zijn heel gevaarlijke mensen die tot alles in staat zijn en dat weet de leiding van de Nationale Devaluatie Partij.

  Deze gasten zullen nooit door hebben hoe ze misbruikt worden en daarom heb ik heel veel Respect voor Pero die heeft ingezien hoe KUMAKOISI het land Suriname naar de afgrond heeft gedirigeerd.


  Maak melding

 13. Goedemiddag Henry, zit aan mijn gebruikelijke kopje koffie. Verslik bijna in mijn koffie van het lachen. Je analyse is juist. Wat Bouterse bereikt heeft met zijn zgn revolutie is polarisatie. Het land is tot op het bot verdeeld. Er zal heel wat water door de coronie moeten stromen voor dat het goed komt in onze geliefde land.


  Maak melding

 14. Ik ben geen fan van Bouterse, en moet Santhoki ook niet als president. Het zijn beiden moordenaars en drugsdealers. De een heeft alleen het voordeel dat hij nooit daadwerkelijk is gepakt, omdat hij dekking heeft van mensen die op hem lijken binnen het Justitiële apparaat.
  Gewoon oppakken die rommel.

  De negers die op Santhoki stemmen zijn nog gekker dan Santhoki zelf en moeten niet vergeten dat zij in de ogen van een Hindoestaan slechts “kafries” zijn en altijd “kafries” zullen blijven. Van die stempel komen zij nooit meer af.
  Dat wordt niet meer weggepoetst en ook niet als Santhoki in Marowijne met een panjie aan tussen de bosnegers staat te dansen. Soso hoigrie.

  Dus wie zich als ” kafrie stemvolk” wil laten gebruiken zou ik zeggen ………………………. go ahead. Time will tell. Ik denk dat zij hun conclusie al kunnen trekken na het lezen van de postings hier op Waterkant. Zo niet, dan hebben zij echt een bord voor hun kop.

  In mijn opinie mogen ze zowel Bouterse als Santhoki op Alcatraz opsluiten. Dan kunnen zij elkaar daar lekker bezig houden met hun politieke praat,wat toch nooit zoden aan de dijk legt.


  Maak melding

 15. @Koos,

  Inderdaad zou een bezoekje van de Navy Seals in Paramaribo een zegen zijn om KUMAKOISI van zijn bed te lichten zodat hij uiteindelijk toch samen kan zijn met zijn criminele `dochter` Dina!!

  KUMA WILL HAVE TO GO: LINKS OM OF RECHTS OM ANDERS IS SURINAME REDDELOOS VERLOREN.


  Maak melding

 16. @Henry & Koos, ik denk niet dat jullie dit willen want de geschiedenis zal zich nogmaals (dan wel anders) zekers gaan herhalen !

  Weten jullie dat er in Libië, Irak, Egypte, etc. mensen zijn die hun voormalige leiders ten val hebben gebracht cq helpen vermoorden, er nu ontzettende spijt van hebben dat zij dit hebben gedaan.

  Men smeekt in al die landen om de rust die er was tijdens het regiem van de voormalige leiders, want de chaos en puinhoop die er nu heerst is niet mals.

  Europa en Amerika zitten dan wel hoog en droog en ver weg van al deze ellende, en laten de mensen olv I.S. elkaar afslachten !

  Als jullie voorstanders zijn van een zelfde scenario in Suriname, dan zouden jullie de gevolgen hiervan dan ook accepteren. Durven jullie dat ? Of was het maar een hele stomme en misplaatste uitlating uit jullie stink nek deze zondagmorgen !


  Maak melding

 17. You cabisa ne worko vene was 1 van de beste press nieuw front je hebt een grote mond als bouta u familie had vermoord zou u een andere taal praten


  Maak melding

 18. C47 WAT IS UW ALTERNATIEF VOOR HET FAILLISSEMENTS-BELEID van DESI ???????

  De staatsuitgaven overstijgen de inkomsten, NOG STEEDS en de Vakbonden zitten stil in een hoek ??????????????

  De bevolking is GERIPT voor ruim 70 % van al haar inkomsten en C47 voert OVERLEG met de FAILLIET-MAKERS van DE STAAT ????????????????

  De STAATSBOEVEN van Carifesta-gelden en van de Naschoolse Opvanggelden zijn ONTMASKERD door de CLAD, WAT DOET C47 DAARAAN ???????????????

  ZIJ VOERT OVERLEG ??????????????????????????

  Waarom vraagt C47 geen OPENBAARHEID van de UITGAVEN van de Centrale Bank, mbt de daar VERDAMPTE GELDEN van het VOLK, een BEDRAG van RUIM EEN MILJARD US DOLLARS !!!

  Weet C47 hoe groot de GOUDVOORRAAD IS ??????, waar is de REST GEBLEVEN C47 ????????????????????

  Berenstein nanga C47, UN SRIBI GO DORO, YERE !!!!


  Maak melding

 19. “C47 ziet nut afzetten regering niet”

  Zien ze er wel nut in dat deze regering aanblijft? Hoe langer we opgescheept zitten met dit tuig, hoe dieper we wegzakken in de @#€&. Als Surinamer heb ik er meer vertrouwen in dat een andere surinamer als president een betere job zal doen als de Surinamer Bouterse, want het beter doen dan Bouterse is helemaal niet zo moeilijk. Dit zeg ik niet omdat ik denk dat Bouterse de enige corrupte ellendeling is onder de Surinaamse politici, ik zeg dit omdat Bouterse de enige is die constant bezig is met zijn eigen problemen, hij denkt dag en nacht na hoe uit de gevangenis te blijven, hij is ook een van de weinigen die geen respect krijgt van andere gerespecteerde regeringsleiders en daarom durft hij niet meer buiten Suriname te reizen. Een president met zoveel persoonlijke shit aan zijn kop, kan moeilijk tijd vinden om een land goed te besturen, oplossingen vinden voor de problemen van het land, daar heeft hij gewoon geen tijd voor. Het zou daarom heel nuttig zijn als C47 mee zou doen om Bouterse zo snel mogelijk naar huis te sturen.


  Maak melding

 20. Eenheid ver te zoeken in Suriname.
  Als ik de reacties van onze broeders en zusters lees op WKN.
  Dan denk ik dat de meeste vakbonden het zelfde denken.
  Net als de gevluchte Surinamers die in Nederland wonen de surineds dus zo denkt de vakcentrale C 47 ook.
  Daarom zal er nooit eenheid zijn.


  Maak melding

 21. “C-47 ziet nut afzetten regering Suriname niet”

  Alles is beter dan deze regering. Als C-47 het nut van afzetten niet ziet, dan is het omdat ze het niet willen zien en omdat er waarschijnlijk andere eigen belangen meespelen…


  Maak melding

 22. @Sabaku,

  “C-47 ziet nut afzetten regering Suriname niet”

  Alles is beter dan deze regering. Als C-47 het nut van afzetten niet ziet, dan is het omdat ze het niet willen zien en omdat er waarschijnlijk andere eigen belangen meespelen…

  Je hebt 100 procent gelijk!! ALLES IS BETER DAN KUMAKOISI EN ZIJN DALTONS!!


  Maak melding

 23. @milton,

  in die landen die jij noemt heerste geen rust, maar angst. 1x je mond open doen en ze vinden je nooit meer terug. Hetzelfde is nu in Suriname aan de gang. Angst overheerst voor de grillen van de meervoudig moordenaar.


  Maak melding

 24. @Milton,

  Jullie KUMA LOVERS halen van alles en nog wat erbij om het FALEN van jullie grote LIJDER goed te praten. KUMAKOISI is het ERGSTE wat Suriname is overkomen maar dat zal jij niet in zien natuurlijk.

  Wij staan LINEA RECTA tegenover mekaar wat deze CHARLATAN betreft:

  IK HEB TOTAAL GEEN RESPECT VOOR DEZE CRIMIDOOT ZOALS JIJ HEBT GEMERKT. IK VERACHT JOUW LIJDER!!!!


  Maak melding

 25. EENHEID is VER TE ZOEKEN IN SRANANG, zegt een OERDOMME NDP-ER !!

  Inderdaad, INI SUMA SAKA ALLA UN MONNI NANGA ALLA UN GOWTU E VERDWIJN ????? A No ini difu a PEOPLE !!

  INI SUMA SAKA ONE MILJARD US DOLLAR FU CENTRALE BANGI, VERDWIJN ???????????
  A no ini di fu a People !!!

  EENHEID NO DE, PLUS CABESA NO DE NA DESI !!!

  PS : NDP-MASSA-CORRUPTIE, DATTI DE !!!!!!!!!!!!!

  NEKS NO E WORDE, ALLA DENG LENING E VERDWIJN !!

  OTING OPA DESI O LEVER DENG 17.866 GRATIS VOLKS- WONINGEN ????????????


  Maak melding

 26. Ach ja, wat doe je anders dan een graantje mee willen pikken!!!! Het land gaat toch naar de verdoemenis!!! pikken wat je kan pikken!! Geen meerwaarde dan de Heyena’s!! Oef, foei, foei!! ik moet even gaan kotsen!! het het liefst zou ik in jullie bek doen schoften!!!


  Maak melding

 27. Zojuist beluisterde ik de Radio en hij heeft de begroting van 2017 gepresenteerd!! Het hoort en ziet er rooskleurig uit!!!

  De Surinamers geloven er in!!! Ik lach wel hoor!!!

  Ik zeg wel, dat er geen varken op deze aarde is, die zegt dat mijn hok stinkt niet!!!

  Bouta moet volgens mij ook niet met de kinderen van de kleuterklas gaan struisvogel politiek praten!! Deze kinderen gaan dan op hem spugen!!!


  Maak melding

 28. Mijn Visie is:
  6 Minsters voor (NDP+ABOP+NPS)
  4 Minsiters ( VHP)
  3 (PL
  DOE (1)
  PALU !1)
  Eerlijk delen eerlijkvederdel, samen het mooie Land Suriname opbouwen Ja..


  Maak melding

 29. Allemaal “eilandjes” in Su, heel triest om te zien!!! Berenstein…. moet je vanaf nu ook je smoel dichthouden en ook niet meer oproepen tot protest!!! Aan de ene kant roept Berenstein dat “zijn” mensen het moeilijk hebben omdat de SRD is gedevalueerd……..,aan de andere kant wil je de regering niet naar huis sturen…..? Wat wil je dan wel Berenstein, je houdt jezelf voor de gek!!!! Jou Masker in nu gevallen!!!!


  Maak melding

 30. @Hermien, je ben veegvoet van de blanken in Nederland……dat accepteer je wel he…..zal wel moeten anders krijg je geen uitkering van ze!!!


  Maak melding

 31. Veel Surinamers zijn het niet eens met het leiderschap van deze regering.Maar aan de andere kant zijn er veel Surinamers die zich ten koste van de chaos verrijken..Dat zijn degene die de NDP blijven steunen voor eigen gewin,en dan zijn vrienden kring die er baadt bij heeft dat hij blijft zitten.En uiteraard een stelletje domme paarsen.Ook al hebben ze niets te eten,hun kinderen geen toekomst hebben ,ze de eindjes niet kunnen vastknopen.HET GRAS SMAAKT OVER HEERLIJK POSTTE EEN ECHTE FAN.Geef je kinderen voor adoptie is mijn advies… Sorry,maar dan houdt je niet van ze..


  Maak melding

 32. @ Budayayawa,

  ” Mijn Visie is:
  6 Minsters voor (NDP+ABOP+NPS)
  4 Minsiters ( VHP)
  3 (PL
  DOE (1)
  PALU !1)
  Eerlijk delen eerlijkvederdel, samen het mooie Land Suriname opbouwen Ja.. ”

  Budayayawa, ik zie dat schrijven een probleem voor je is, maar waar heb jij leren tellen als je het over een eerlijke verdeling hebt ?

  6 Minsters voor (NDP+ABOP+NPS)

  4 Minsiters ( VHP)

  3 (PL


  Maak melding

 33. Ach arme Berenstein wat een joker ben jij. Fred Derby zal zichet in zijn graf omdraaien. Wat is dan het alternatief voor de bevolking? Dit stuurloze bouterse schip. Wat Lachmon en Pengel was gelukt heeft bouterse tenietgedaan. Alleen verdeeldheid in Suriname. Alleen pinarie gaat ze nu bijeenbrengen.


  Maak melding

 34. … veel mensen onder ons, denken dat er na bouterse het zwarte gat volgt.

  dat vind ik zo dom gedacht. totaal niet creatief, ondoordacht, dom, dus. zachtjes uitgedrukt.


  Maak melding

 35. Wij die van het land houden ,zullen ervoor zorgen dat de domoren van de NPS die het land op een zilveren dienblad,hadden verpand aan Chan en zijn veertig rovers nooit meer aan de macht zullen komen,vraag aan Balesar waar die 800miljoen us dollar is gebleven vr de bestrating van Su ,vier straten op Vredenburg zijn geasfalteerd waar is de rest van dat geld gebleven pe a moni de ;vraag dat ook aan gajadien hij is nog steeds onder directeur op OW


  Maak melding

 36. Ter aanvulling minister Balesar en familie werden openlijk via de apintie televisie bedreigd ,als hij zijn mond zou open doen,hij heeft zijn straf uit gezeten ,maar hield zijn mond dicht,dus over corruptie gesproken weet de front daar alles van,C-47 zat ook in die regering ,en iedereen weet dat Berenstein na suma e pai,daar gt hij zijn kont vegen,net als velen van de oppositie ,niets nieuw


  Maak melding

 37. diana,

  Zijn God heeft vele moorden gepleegd hoor. Hij heeft hele steden in de as gelegd en de Faro in de zee doen omkomen. Dus zo God, zo devoot.

  Jezus schuwde ook geen moord. Hij zei toch zelf, mijn vader en ik zijn een? Zijn vader had nogal wat bloed aan z’n handen. Hij verstikte de eerstgeborenen van de Egyptenaren, o.a.

  Dus zie je, de hele geschiedenis is een en al moord en doodslag. Zelfs de Goden deden er mooi aan mee.


  Maak melding

 38. Die monkie monkie joeka Berenstein Nigger heeft zijn eigen belang. Hij slaapt onder het bed van killer bouta. Dus daarom hij niet mee. Zogenaamd heeft hij soms kritiek.
  Kunnen de werknemers deze dong dong joeka niet eruit kieperen? Hij heeft dezelfde iq als killer bouta


  Maak melding

 39. Snel,

  Al deze figuren hebben vrouw en kinderen. En D. Sea heeft al laten zien wat hij met tienerkinderen kan doen en dus ook met hun vrouw. Daarom zijn ze allemaal bang. Zo bang, dat angst het wint van vertrouwen in Zuiverheid.


  Maak melding

 40. Dit is mijn Visie:
  Eerlijkdelen eeerlijkverdelen:
  8 Ministers voor (NDP+ABOP+NPS)
  4 ministers voor (VHP)
  3 minsters vorr (PL)
  1 minsiter voor (DOE)
  1 Minister voor (PALU)
  Samen om het mooie land Suriname op te bouwen, niet verwijten en niet op heftige manieren schelden ,dat is niet Correct vind ik ok.


  Maak melding

 41. Het gaat om het algemeen belang en solidariteit. Wie dus precies de initiatiefnemers zijn van de protestactie maakt m.i in dit verband niets uit. Eerst een grote bek opzetten bij het protest van ”Wij zijn moe” en nu terug krabbelen. Robby Berenstein mag in deze lafheid worden verweten.


  Maak melding

 42. Robby Berenstein, ben je bang voor je eigen belangen.

  Het volk mag de pot op!!!!

  slaap lekker “volk van suriname”

  als jullie wakker zijn “VRAAG NOG VIJF”

  .


  Maak melding

 43. Wat voor deal wil Beertje hebben van ddb. Hij verdedigt de ambtenaren niet. Die is met ziel en al in ddb’s zak. Regering -is werkgever- dan ook vakbondslijder. Anders komt het creool zijn naar voren en sluit de hidoes uit als suri zelf als je mensen pinaart. Sary tori.


  Maak melding

 44. als de moordenaar onder druk wordt gezet,, wordt hij zoo zenuwachtig, dat hij gaat bibberen de weg kwijt raakt.., lijkt alsof die coke al uitgewerkt is..

  dan raakt hij in paniek..

  hij is óh zo bang, dat hij wordt afgezet , bang, dat hij zijn achter baan verliest niet meer kan controleren.., velen hebben hem al zijn rug gekeerd tegen hem..

  ben benieuwd wat de reactie zal zijn van de geld ””verstrekkers””..,

  het worden spannende dagen de komende week..

  want er komt een harde reactie ..

  weet jij wat het betekend, dat jij als lijder v/h land openlijk verklaart,, dat de n d p ook zonder jouw centen verder kan..

  ik ben benieuwd..


  Maak melding

 45. Degenen die deze fucking moordenaar nog ondersteunen hebben letterlijk schijt in hun hersenen!!!!!
  Bouta heeft su zodanig vernietigd dat de boel nu ernstig pinaart en su derde land ter wereld is met hooste inflatiecijfer ooit!
  Me barrrr joeeee!
  Deze indiaan is ongeschikt als pres en zit daar alleen om niet opgesloten te worden!
  Ben benieuwd hoe lang su deze situatie nog vol zal houden. Is vrij ernstig!!!!!


  Maak melding

 46. Is n deze fase C47 voor de werkenden of voor het volk die aan het pinaren is?
  Ben je voor het volk dan ben je voor de werkenden, ben je voor de werkenden dan ben je niet voor het volk.
  Een koe is een dier maar een dier is nog geen koe


  Maak melding

 47. Santhoki (lees: SANDOPIE) is de GROOTSTE ZWAKKELING binnen de Surinaamse politiek OOIT.

  Deze RACIST in HART & NIEREN, gaat niet voor de BELANGEN van SURINAME, maar voor eigen belang ofwel VHP belang, Valse Hoop op Paé-partij belang.

  Bouterse is een PRAGMATISCHE POLITICUS (let wel: POLITICUS met HOOFDLETTERS geschreven). Je moet als politicus weten vanuit welke POSITIE je onderhandelt om ZAKEN naar JE HAND te ZETTEN. Dit NATUURLIJK INZICHT heeft Bouterse als geen ander. Het betreft hier een GAVE GOD’S, een NATUURLIJKE GAVE. Dit wordt door VRIEND en VIJAND erkent en ERVAREN, alhoewel de “VIJANDEN” het NIMMER zullen toegeven.

  Nu pas kan er ENIGE DRUK worden UITGEOEFEND naar het IMF toe. Het betreft STRATEGISCH WERK. Bouterse had het IMF nodig om een BELANGRIJKE SAMENWERKING met de Islamitische Ontwikkelings Bank te BEWERKSTELLIGEN. Bouterse heeft de IMF als HUB gebruikt.

  Bouterse mag worden gezien als GROOT POLITIEK TALENT. Niet alleen voor wat SURINAME betreft, maar op WERELDNIVEAU. Weinig POLITICI hadden voor mekaar gekregen wat Bouterse hier heeft GEREALISEERD.

  Het WESTEN w.o. Nederland (de toentertijd KOLONIALISTEN) hebben een ZEER LAFFE en ONMENSELIJKE WIJZE gehanteerd – je zou het gerust een RACISTISCHE aanpak mogen noemen – nadat de landen in de zogenaamde DERDE WERELD. ONAFHANKELIJK werden. In plaats met die landen uit MENSELIJK RESPECT, BEWUST verder te gaan, qua SAMENWERKING, zijn ze een PACT tegen die zelfde landen gaan vormen, waar ze ZOVEEL aan te DANKEN hebben.

  Dat de MOGELIJKHEID voor die landen wordt GESCHAPEN door de Islamitische Ontwikkelings Bank, mag worden gezien als de LEEGTE – gecreëerd door WESTERSE landen – die daardoor ontstaan is en TEGELIJKERTIJD als ZEGEN dienen voor dergelijke landen als Suriname. Het INVLOED aanwenden van een Islamitische Ontwikkelings Bank mag GERUST worden GEKENMERKT als UITKOMST van het LAFFE en RACISTISCH politiek voeren vanuit de EU.

  Daardoor ontstaan er o.a. ECONOMISCHE CRISES en dergelijke vanwege de LICHTZINNIGE dan wel RACISTISCHE politiek van een BUITEN de TIJD horende EU c.q. WESTERSE landen.

  Dat Santhoki (lees: SANDOPIE) geld ZOGENAAMD bij vrienden wilt lenen is politiek gezien ONGEHOORD en BOVENAL de GROOTSTE leugen.

  Trouwens niemand houdt z’n RACISTISCHE vriendjes vanuit de VHP – Valse Hoop op Paé-partij tegen. Dat deze lui UITGEREKEND nu aan geld in Suriname steken denken, gelooft zelf de ERGSTE PSYCHIATRISCH GESTOORDE patiënt niet, laat staan de “normale” burger.

  Dat de Islamitische Ontwikkelings Bank hier ook GROTE DANK verdient moge duidelijk zijn.

  Het STIEFKIND “politiek voeren gedrag” van de WESTERSE landen ten opzichte van VOORMALIGE KOLONIËN, hoort niet meer in deze MODERNE tijd en is de GROOTSTE VEROORZAKER van ECONOMISCHE CRISES en nog HEEL VEEL MEER, wat het DAGLICHT niet kan verdragen.

  Niet in Suriname waren er banken als KARTEN-HUIZEN omgevallen, maar i haast alle WESTERSE landen tegelijk en kregen ze allemaal van “de dokter”injecties van TIENTALLEN MILJARDEN om weer op gang te komen. OOK in Nederland. Daar heeft niemand het over “MONIE NJANG” of “WE ZIJN MOE”. Het COMPLOTSYSTEEM van het WESTEN werd DOODGEWOON in werking gesteld alsof er NIETS, maar dan ook NIETS, aan de hand was.

  SURINAMERS – dan bedoel ik UITERAARD de WAARACHTIGE SURINAMERS – leer uw EIGEN MENSEN en EIGEN PRESTATIES eens WAARDEREN. Van “ABANGIES” hoeft u niet iets “GOEDS” te verwachten.

  Regering Bouterse/Adhin CHAPEAU!

  Do the RIGHT thing!
  .


  Maak melding

 48. Do the Right Thing,

  Bouterse is een PRAGMATISCHE POLITICUS (let wel: POLITICUS met HOOFDLETTERS geschreven). Je moet als politicus weten vanuit welke POSITIE je onderhandelt om ZAKEN naar JE HAND te ZETTEN. Dit NATUURLIJK INZICHT heeft Bouterse als geen ander. Het betreft hier een GAVE GOD’S, een NATUURLIJKE GAVE. Dit wordt door VRIEND en VIJAND erkent en ERVAREN, alhoewel de “VIJANDEN” het NIMMER zullen toegeven.

  =============================================

  Ik zweer het je, pies in mijn broek van het lachen hier. Beste man je maakt je onsterfelijk belachelijk hier.


  Maak melding

 49. Koos, jou ONELINER is alom bekend. Hetzelfde is het geval met jou makkertje Henk Molenaar 16 die piest om de haverklap. Zijn PAMPERS wat voor jullie?

  Als ik OOIT één POSITIEVE opmerking vanuit jou over Suriname verneem, dan pies ik misschien. HOOLIGANS en POSITIVITEIT zijn respectievelijk net als een VARKEN met GOUDEN RING in de neus en gaan simpelweg NOOIT SAMEN. Blijf piesen wanneer het je uitkomt. Blijf maar MISLEIDEND piesen.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 50. Do the Right Thing,

  Over misleidend gesproken:

  bouw 18.000 huizen – 8 flats van 250 wooneenheden (elk 2.000 wooneenheden) – bruggen – 6 baans flyovers zanderij – een weg naar brazilie – aanleg van een diepzee haven – 2e verhoging aov – betere openbaar vervoer – aanleg cruise terminal – de luchthaven zou fungeren als hub – verkeersveiligheid krijgt grote aandacht – voedselschuur Caricom – verhoging kinderbijslag – waslijst met nieuwe investeerders – goudenkerst – AANPAK CORRUPTIE ambtenaren – aanleg spoorlijn in 2015 – aanleg en versteviging dijken – bouw van nieuwe ziekenhuizen – gratis laptop en schoolboeken voor iedere kind – aanleg snellere internetverbindingen – meer banen voor de bevolking – kwaliteitsverbetering onderwijs – aanpak criminaliteit – invoer waarheid en verzoekingscommissie – toegang schoonwater voor iedere surinamer – aanleg sportcentrum met zwembaden incl atletiekbaan – een open universiteit in Wanica – export water naar equatorial guinea.

  Intussen ligt Suriname aan de infuus van buitenlandse geldschieters en zijn de schulden ongekend hoog opgelopen. Er valt weinig positiefs te melden over Suriname. Het land is reddeloos verloren.


  Maak melding

 51. De mensen die de wens hebben dat de VS een invasie moet plegen in SWITI Sranan hier het volgende.Google de naam Ross Caputi in is een ex VS marinier.En nog iets De VA schat dat ongeveer 18 veteranen elke dag zelfmoord plegen 2003-2006.Ook blijken deze yanks niet in staat om het moorden van de zwarte bevolking door meestal blanke agenten in de VS te voorkomen/stoppen.Op de Nederlandse commando’s hoeft men in SWITI Sranan ook niet te rekenen,als ze op missie gaan moeten zij materieel lenen van andere buitenlandse militairen en ook zijn de bommen op die ze moeten gebruiken in Irak.De geschiedenis heeft dit ook al laten zien SREBRENICA.
  No what you wish for.


  Maak melding

 52. De WAARACHTIGE Sranangman DESI, HEEFT ONZE STAAT VOLLEDIG FAILLIET GEMAAKT !
  (Wanbeleid/megaCorruptie !)

  En de VERSPILLER (ene GILMORE HOEFDRAAD)van RUIM EEN MILJARD US DOLLARS bij de Centrale Bank (ONZE MONETAIRE RESERVES), mag met TOESTEMMING van de WAARACHTIGE Sranangman DESI, NU ONZE FINANCIEN BEHEREN !

  Nee, ZET ZE NIET af, ze gaan nu alle EXTRA BANK-LENINGEN, PLUS de VERPLICHTE INGEWISSELDE TOERISTEN-Dollars-en-Euros, laten VERDAMPEN !!

  PS : Toch een nieuwe UITVINDING op naam van de NDP in Sranang (NOBELPrijs waardig) :

  AL Uw GELD en Al Uw GOUD, IS VERDAMPT !!!!!!!!!

  (DE NASA DOET ONDERZOEK NAAR DIT GEWELDIGE NATUURKUNDIG/SCHEIKUNDIG VERSCHIJNSEL !!!)


  Maak melding

 53. Dat meneer Bouterse zich niet schaamt..ook naar zijn familie toe.Of zitten ze met zn allen het arme volk uit te lachen.Ik zou me dood schamen.Hij is een schaamteloos mens.Ik houd van Suriname ..Maar ik houd niet van Surinamers die de rest van de bevolking onderdrukt en verdrukt.En maar zichzelf verrijkt ten koste van de rest.En het volk is zo blind dat ze het niet door hebben.Dat hun huisgenoten het moeilijk hebben ten kostte van een persoon en zijn vrienden.Wordt wakker mensen of houden jullie meer van pres dan je huisgenoten? Gaat mn petje boven


  Maak melding

 54. Als ik al dit gegeven en dat is heel wat plaats tegen de situatie waarin het land zich bevind…Dan moest ook ik in lachen uitbarsten..de tranen stroomden mij letterlijk over mijn wangen.Aub.geef me dit niet please…Dan is Bouta ook een volks president.Geen wonder dat hij met die jonge dame zo’n smerige ongepaste dansvertoning gaf.Maar een ieder is vrij in zijn /haar bevindingen.Ik kan niet naar de president opkijken,ik zie dan een hoofdverdachte serie moordzaken,bedrieger,fraudeur en zo kan ik maar door gaan.Door God gezonden,welke God.Als ik aan God denk dan denk ik aan de gever van leven,rust,alles omvat in liefde.Rijk mij de kots emmer aan …


  Maak melding

 55. Ik begrijp C47 wel.

  Ze zeggen toch duidelijk dat zij het nut niet zien.
  Welnu, dit kan op twee manieren worden opgevat:
  1. is al verwoord en op gereageerd
  2. het zegt iets over hen.
  Ze hebben te weinig kennis op het te zien. Ik wil niet zover gaan om te zeggen dat ze dan dom zijn, maar als ik zou zeggen: ik zie iets niet dan slaat dat op mij en niet op hetgeen ik niet zie.


  Maak melding

 56. Beste Do the right thing.

  U haalt god aan en van god gegeven talenten van President Bouterse. Vriend en Vijand onderkennen dat de talenten

  Dit wordt door VRIEND en VIJAND erkent en ERVAREN, alhoewel de “VIJANDEN” het NIMMER zullen toegeven.

  Hoe kan men iets erkennen en nimmer toegeven. U draait in cirkeltjes.

  U spreekt over unieke prestaties die over de hele wereld herkend worden. Daar over kunnen we het eens zijn. Het is een godswonder dat een land 3 maal een leider krijgt, waar van de laatste keer nog eens min of meer democratisch gekozen die het land 3 maal helemaal vernietigd en dat binnen een periode van 30 jaar.

  U doet voorkomen als of er een groot ex kolonisators plan zou zijn om de derde wereld landen te ruïneren. Laten de onafhankelijkheden niet altijd even goed gepland zijn echter het meer en deel van de ellende is toch echt ontstaan door de landen zelf die gingen winkelen bij elke vriend die zich aanbod met mooie cadeaus die men later toch zelf moest betalen. Men ging winkelen in het voormalige moederland en als de rekening maximaal belast was, ging men winkelen bij de wereldbank of in Rusland of bij China en ten slotte verpatste men allerlei natuurlijke hulpbronnen aan louche partners uit Zuid Afrika, Israel, China en allerlei Caraïbische eilanden.

  De voormalige moederlanden hebben best veel gegeven als bruidschat en leveren nu vaak nog regelmatig troepen (frankrijk) om west afrika een beetje in het gareel te houden.

  Kijk naar wat Suriname met haar dfl 3.5 miljard gedaan heeft anders dan het laten vernielen door een ex sergeant met een sportdiploma en zijn nobrains lijfwacht in hun wedstrijdje ver-plassen.

  Beste Do the right thing. U heeft geen historisch perspectief of inzicht in wat er werkelijk gebeurd in de wereld.

  U heeft lange tenen en schopt er mee tegen een muur en geeft de muur de schuld voor de pijn die dat doet.


  Maak melding

 57. @Pico

  Het is natuurlijk een geel legitieme vraag. Wat gebeurt er als Bouterse naar huis gestuurd wordt. Wordt het dan de regering Adhin Hoefdraad.

  Er kan pas geregeerd worden als er een macht is die over gedragen door het volk over kan nemen. Wat heel duidelijk is, is dat veel Surinamers niet willen of zullen accepteren dat Santohki (die best gekwalificeerd geacht mag worden) overneemt.
  Een dergelijke regering kan ook heel weinig gezien de verhoudingen in de DNA.

  Een dergelijke regering kan ook niets als bij voorbeeld het leger en politie zeggen het is genoeg want door daar aan mee te doen ondergraaft men het eigen bestaansrecht.

  De enige mogelijkheid is dat belangrijke NDPers hun hersens gaan gebruiken. Ik denk dan aan de echte poppenkast-bespelers zoals Sardjoe die ingaan zien dat ook zij niets meer te winnen hebben bij deze regering. Ook Sardjoe wordt niet meer betaald voor het ziekenhuis Wanica terwijl hij middels leningen de bouw voorgeschoten heeft.

  Wat te denken van Combe markt die nu ook voor SRD 10.000.000 heeft moeten lenen tegen een te lage rente en daar door bij verdere devaluatie en inflatie forse verliezen zal gaan schrijven.

  Bouterse is reeds illegaal voorzitter van de NDP. Zie haar statuten. De NDP moet volgens Bouterse (30.09 in OCER) weer opgebouwd worden. Wat wil je als je als partij niet instaat bent de eigen website te beheren en volgens de statuten bestuursverkiezingen te organiseren.

  Wellicht tijd dat Sital en vrienden iets gaan ondernemen om de NDP weer een basis te geven of enige legitiemiteit.

  C47 ziet dit dilemma volgens mij. Met wie moet het IMF dealen. Het IMF kan middels waterboarden van de regering (verstikking door het onthouden van geld) de regering enigszins bij de les houden.

  Ik zou graag zien dat Suriname nu zou kiezen voor een Singapore oplossing (Albert Winsemius) waar een echt onafhankelijke Nederlandse top ambtenaar achter de President gaat staan.
  Ik denk dan aan iemand als Lilian Conscalves of met een gelijk stel hersens en bestuurlijke capaciteiten.


  Maak melding

 58. Verschil tussen Bouterse an Santhoki zijn:

  Bouterse MULO niet gehaald
  Santhoki AMS diploma
  Bouterse Mil.school
  Santhoki Pol.Academie Apeldoorn
  verder ?????


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.