Minister spreekt leerkrachten binnenland toe

12

Afgelopen week vertrokken vijftig leerkrachten naar het binnenland van Suriname om onderwijs te verzorgen op de verschillende openbare basisscholen. Zij zijn voor hun vertrek toegesproken door de minister Robert Peneux (Onderwijs, Wetenschap en Cultuur) Lydia Hewitt (hoofd Bureau Basis Onderwijs), en Muriel Hoepel (onderdirecteur Onderwijs. Peneux riep de leerkrachten op, om zich altijd neutraal op te stellen, wat er ook mag gebeuren. De aanvang van het onderwijsproces op 3 oktober staat onder druk vanwege een dreigende lerarenstaking die dag.

Bekijk ook:

12 REACTIES

 1. Mijn Visie
  7 Ministers voor (NDP+ABOP+SPS)
  4 MInsters voor (VHP)
  3 voor (PL)
  DOE (1)
  LALU (1)
  Eerlijkdelen eerlijkverdelen om mooie Suriname op te bouwen ja.


  Maak melding

 2. Deze leraren zijn onder dreiging van een paarse uzi toegesproken. In principe heeft iedereen wel een mening. Neutraal is in Suriname nauwelijks mogelijks. Vandaag de dag regeert angst en censuur in Suriname. Back to the eighties !


  Maak melding

 3. koos,

  De mensen in Suriname zijn zo van God los dat ze niet vertrouwen op God, maar op angst. Ze denken dat God (de Zuiverheid in hunzelve) hen niet kan beschermen tegen het kwade of tegen de angst. Ze kruipen dan ook bij eke dreiging. Het moet wat zijn hoor om zo te moeten leven.


  Maak melding

 4. Het weerspiegeld niet de su samenleving wat daar bijelkaar gegraaid is. 99%zwart en de rest.
  En piemeltje knuix neem het persoonlijk in dienst.
  Dus weer een lul verhaal met lydia en muriel.

  Tjee


  Maak melding

 5. Vijf jaar tekenen voor het binnenland is een lange tijd. Drie jaren zou een betere contract zijn geweest. Hopelijk kunnen ze via de internet voor een bachelor studeren om vooruit te komen.

  De foto ziet er inderdaad zwart uit. Stads mensen hebben een andere cultuur anyhow. Wat willen ze bereiken. Een suri mix van mensen helpt nation building zou je zeggen.


  Maak melding

 6. Zo te zien zijn het alleen dames die naar het binnenland gaan, De heren hebben zeker een potje van gemaakt in de afgelopen jaren, En dan maar klagen over Tienermoeders.


  Maak melding

 7. Dit is mijn Visie:
  Eerlijkdelen eeerlijkverdelen:
  8 Ministers voor (NDP+ABOP+NPS)
  4 ministers voor (VHP)
  3 minsters vorr (PL)
  1 minsiter voor (DOE)
  1 Minister voor (PALU)
  Samen om het mooie land Suriname op te bouwen, niet verwijten en niet op heftige manieren schelden ,dat is niet Correct vind ik ok.


  Maak melding

 8. Ik woon tussen de javanen. Mijn omgeving is altijd mooi , vredig, veiligheid, orde en gezag. Maar de laatste tijd is mijn mooie omgeving bedreigd door invasie van anansies. Waarom blijven deze anansies niet in hun eigen woon omgeving om daar hun eigen ontwikkeling op te bouwen. En waarom moeten de mensen van mijn omgeving helemaal daarheen om hen te leren voor ontwikkeling . Er zijn toch genoeg geschoolde anansies. Of is dit de mentaliteit van de anansies nl niet willen werken voor hun eigen ontwikkeling; zie ook afrcaanse vluchtelingen naar europa. Ze kunnen niet zonder blanken. Wanneer worden de anansies zelfstandig. Maar ze hebben wel mooie anansies verhalen.


  Maak melding

 9. Toespraak van de minister.
  Beste jongelui, jullie zijn de opvoeders en moeten neutraal blijven. Als je je salaris na 3 maanden nog niet hebt ontvangen, wees dan neutraal. Heb je geen schoolbord of krijt of wisser, wees dan neutraal, klaag niet.
  Is er geen water in je woning en voel je je niet veilig, wees dan neutraal.
  Wees altijd neutraal, ook als je moet stemmen. Stem dan neutraal op de NDP.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.