Kritiek op doden rovers door Surinaamse politie

100

PARAMARIBO, 20 sep – Vanuit mensenrechtenhoek is er kritiek op recent politie-optreden. Moesten er doden vallen?”, aldus Robert Hewitt van mensenrechtenorganisatie Allied Collective, AC. Een groot deel van de samenleving is juist goed gestemd.

Te lang regende het van nieuwsberichten over roof en geweld tot bij burgers thuis. De politie zou te slap zijn of te weinig bestand zijn. Of de autoriteiten zouden te weinig oog hebben voor al het leed dat burgers wordt aangedaan. Voor AC gaat de reactie iets te ver. “Heeft de politie wel rechtmatig gehandeld? Mocht het zover komen? Als het om mensenlevens gaat, moeten we voorzichtig zijn”, zegt Hewitt tegenover de Ware Tijd.

AC wil ook weer niet de indruk wekken dat crimineel gedrag wordt verdedigd. “Maar het doodschieten kan een norm worden”, aldus Hewitt. Hij wijst op de grondwet waarin staat dat iedereen recht heeft op een eerlijk proces. De mensenrechtenorganisatie pleit voor een onafhankelijk onderzoek. Duidelijk moet worden hoe gerechtvaardigd het was om zodanig geweld te gebruiken dat er doden vielen.

Bekijk ook:


100 REACTIES

 1. @ hr Hewitt wat wilt je dan,met praten stop politie help niet meer..de mens is harder aan het worden.hoop niet dat je zelfs mee maakte..de winkeliers zijn ook hard werkende mensen…dus je moet blaffend met je rechten van de mensen..den na tori.. Natuurlijk is nooit goed te praten ,mensen dood maken…maar dan weet je al van te voren,met roven loon niet ,wel kan je leven kosten…


  Maak melding

 2. Zoals gewoonlijk met zulke zaken, zal het mensenrecht organisatie van zich laten horen.

  Waar zijn dan de rechten van de burgers die op baldadig manier worden beroof.

  Aan de ene kant wordt een politie gevraagd voor orde te handhaven .

  Maar als de criminelen zwaar geschut gebruiken.

  Moet oom de agent hun achter volgen met pepper spray!

  Hoe krom en dom kan je zijn .


  Maak melding

 3. Juist jou moesten ze ook hebben dood geschoten fa a ka kondre faillet..jullie zitten daar ey kies oe ka bigie money,en arme volk lijdt er onder…

  Waarover praat je met je mensen rechten???hebben wij burgers geen recht om in vrede te leven en blijven zonder dat deze wagelijke figuren ons teisteren..


  Maak melding

 4. Hewitt.
  Hoeveel keer hebben wij een bericht of klacht van jouw gezien dat mensen vermoord worden door rovers. Jou mensenrechten masker is gevallen en hou jou kop in t vervolg dicht jo abnormale mongool.
  Jij moest de vierde uit die rij zijn.
  Rotzak…


  Maak melding

 5. Het is altijd wat met de mensen rechten organisatie, dus volgens Hewitt moet men de daders als lief behandelen.
  Wel mijnheer Hewitt ; de Politie heeft naar mijn inzien heel goed gehandeld, weg met dat gespuis !!! Dus in uw optie moeten de daders beschermd worden, en de slachtoffer kan lekker de pleuris krijgen. Als de slachtoffer uw familie zou zijn, dan zou U anders piepen, mijnheer Hewitt ga maar lekker met uw staafje spelen, laat de Politie lekker hun werk doen !

  Sari tori nanga yu, Mijnheer Hewitt.
  Jacko.


  Maak melding

 6. Beste Lezers

  Ik ben haastig op zoek naar Hr Hewitt adress..
  Het word tyd dat hij de volgende slachtoffer word van een brutte woning overval waar bij hij en zijn gezin zwaar mishandeld en vast gekneveld worden..als dat een feit is zal die anders lullen uit zijn bek.

  ik geef de politie groot gelijk.. ik hoop van harte dat er dagelijks rovers dood geknald worden.

  Beste mensen.. suriname hunkert weer naar de tyd van woningen zonder dieven yser


  Maak melding

 7. Mijnheer Hewitt. U Maakt zich zorgen om de rechten van rovers. Wanneer komt u op de rechten van de hardwerkenden? Ik zou zeggen dat Suriname het system van de Filepijnse president Duterte moet toepassen om de slachtoffers te beschermen


  Maak melding

 8. AJJJJJIIIIHH het arme Volk moet beter inzien wie haar VIJANDEN zijn !

  Kom op voor alle mensenrechten, zit niet stil wannneer POLITIEKE ROVERS de GELDEN en GOEDEREN van De STAAT, VAN ONS DUS, WEGMAKEN !!!!

  Zie de CLAD-rapporten over CARFIFESTA- en NASCHOOLSE-OPVANG-BOEVEN !!
  DE BOEVEN ZIJN DAARIN MET NAAM EN TOENAAM
  VERMELD !!!!!!!!!!!!!

  De BEVOLKING moet ook ACTIEF opkomen voor BERECHTING van deze POLTIEKE DIEVEN !

  ALLE GEWELD TEGEN BURGERS MOET DOOR ONAFHANKELIJKEN WORDEN ONDERZOCHT, dat hoort zo in een RECHTSSTAAT !

  STRAF ALLE MISDADIGERS, ANDERS LOPEN ONGESTRAFTE MASSA-MOORDENAARS VRIJ ROND,
  DIE EEN MAFFIA ORGANISEREN OM U VAN UW WELVAART TE BEROVEN !!!!

  SRANANG MOET DE RECHTSSTAAT HERSTELLEN !

  VERVANG HET DE HUIDIGE NIEUWE- SLAVERNIJ-
  REGIEM, ALLE MENSENRECHTEN MOETEN TERUG
  IN PLACE !!!!!!!!!!


  Maak melding

 9. Hewit praat vanuit zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid als mensenrechten activist, maar het zou fijn zijn als hij dat ook doet voor alle burgers in dit land.. Bij deze zou ik hem willen vragen om ook een mening vanuit zijn positie ventileren over de mensonterende situatie waarin vele burgers zijn komen te verkeren door het handelen van DESI en zijn rovers.


  Maak melding

 10. Deze “organisatie” die opereert onder de dekmantel van een mensenrechtenorganisatie is naar alle zekerheid grenzende waarschijnlijkheid een criminele organisatie, bestaande uit rovers, die stuk voor stuk van de aardbodem moeten verdwijnen. Deze “organisatie” vertegenwoordigd de belangen van de ordinaire rovers. Het is tijd dat de politiek nu gaat ingrijpen en deze “organisatie ” gaat ontmantelen.


  Maak melding

 11. Als men op de politie schiet loop je het risico dat er terug geschoten wordt en dat je tegen een beroeps ongeval op loopt.

  Wat mij wel van het hart moet is dat er wel openheid moet zijn over het gehele incident voor dat er schouderklopjes gegeven worden bij het toepassen van geweld.

  Als ik de foto’s zie met gehandboeide lijken die allemaal zo liggen dat er geen wonden te zien zijn krijg ik het gevoel dat er iets verhuld wordt en dat is jammer en gevaarlijk.


  Maak melding

 12. Hewit moet zijn smoel houden deze man bezit totaal niks en weet niet hoe het is om iets te verliezen aan deze kakkerlakken. Als deze kakkerlakken in de gevangenis zouden belanden zou meneer ze dan elke dag gaan voorzien van bami en nasi.
  Niemand houdt zich aan de grondwet dus steek die bladzijde maar in je reet.


  Maak melding

 13. Voor de bewonderaars van Rodrigo Duterte, die zijn methoden goedkeuren: als iemand in de Filipijnen vermoedt dat je drugsgebruiker, drugsdealer of anderszins crimineel bent en dat doorgeeft aan de politie, dan heeft de politie opdracht van Duterte om die persoon zonder vorm van proces dood te schieten. Niet alleen criminelen zijn in de Filipijnen hun leven niet meer zeker, maar ook oplettende burgers, die door iemand valselijk beschuldigd worden.

  Ik zal de laatste zijn die gaat beweren dat criminelen, die stelen en moorden, vrijuit moeten gaan, maar als we in Suriname niet oppassen, gaan we de kant van de Filipijnen op; bij het kleinste vermoeden dat je met coupplannen rondloopt, ergens hebt ingebroken of staat te wildplassen op een leegstaand, verwaarloosd erf, krijgt de overheid (politie en militairen) het recht je dood te schieten of je wel of niet gewapend bent of dat je wel of niet met de handen in de lucht op de vlucht slaat.


  Maak melding

 14. @Justitia
  Een ander keer kan het ook andersom uitlopen en dan ben je bezig voor de politiemannen te rouwen,de politie kan niet elke dag geluk hebben ,pech hoort ook erbij .
  In Amerika hebben ze ook een terrorist gisteren gepakt en levend ook!In Suriname zou hij doorzeefd worden met kogels en de moordbrigade van Silos zou als’ helden ‘gezien worden zo.paraderen met een lijk.Sjeesjes deze mentaliteit van de surinamers hebben het gemaakt dat zelfs de rechters vergeten zijn hoe ze moordenaars moeten aanpakken en straffen,maar ik vergeef het hun de ene moordenaar is lijder en weigert in de rechtbank te verschijnen,weer andere criminelen worden netjes via radio of kranten berichten beleefd opgeroepen zich aan te melden met of zonder buit en dan als de meest gevreesde crimineel een verhoordatum heeft juist dan en op dat moment herhinneren de rechters zich dat ze eerst moeten toetsen….
  Zelig zooitje in Suriname ..alleen maar grappenmakers…de bevolking,de rechters,hun lijder,Silos en haar Moordeskader…alleen maar graapenmakers….


  Maak melding

 15. aan hewitt,

  De rovers hadden waterpistolen bij zich waarom zijn ze doodgeschoten echt niet meer normaal in Suriname. !!!!!
  Waar gaan we naartoe met ons geliefd Suriname dat 15 ongewapende mensen doodgeschoten, waar was u toen????


  Maak melding

 16. @De bewonderaars van Silos en haar moordeskader
  Geen wonder dat de rechtes niks te doen hebben in Suriname!!
  Criminelen hoeven niet meer voorgeleid te worden ,ze hoeven niet meer voor de rechter te verschijnen ,de moordeskader zet ze voor een vuurpeleton en het feest kan beginnen!
  Maar dan wet en recht is allang zoek geraakt in Suriname! Ik tel nog steeds,
  Belfort heeft 4 op zijjn naam staan,Silos aka dora en haar moordeskader 4 en bouta houd nog het record aantal van 15!


  Maak melding

 17. IK PROTESTEER KRACHTIG TEGEN DIT SOORT OPTREDEN VAN DE POLITIE. .BANANEREPUBLIEK .SHIT.
  Baiwa
  Ga naar een psycholoog en neem je gezin mee als je bent mishandeld want je bent ziek in je hoofd.
  Ook ik ben slachtoffer geworden van een moord, maar ik ga niet alle mensen de dood wensen .
  Silos speelt struisvogels., ga de echte moordenaar oppakken en jaag daar een paar kogels door het lijf dan is su ook verlost van een hebi.


  Maak melding

 18. Als we een tweede Dubai willen worden moeten we ook o.a. dezelfde discipline, mentaliteit en strafmaatregelen aannemen.

  Niet alleen voor de lusten gaan maar ook voor de lasten anders zal dit nooit gaan lukken…


  Maak melding

 19. Voor de schreeuwers hier

  De Nationale Assemblee (DNA) zal de aangepaste amnestiewet moeten terugbrengen in de oorspronkelijke staat, wanneer het Inter-Amerikaans Hof voor de Rechten van de Mens Suriname zou vonnissen. Vicevoorzitter van De Nationale Assemblee, Ruth Wijdenbosch (Nieuw Front/NPS), zegt dat er geen sprake is van bemoeien in interne zaken. Het gaat hier om het schenden van internationale verdragen, althans wanneer het Hof van mening is dat de amnestiewet het 8 decemberstrafproces niet had mogen stoppen.

  In 2012 heeft de mensenrechtenorganisatie Allied Collectieve, onder leiding van Robert Hewitt, een klacht gedeponeerd bij de Inter-Amerikaanse Commissie voor de Rechten van de Mens van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS). Wijdenbosch is het niet eens met coalitieleden als zou het Inter-Amerikaans Hof via de regering het parlement niet kunnen dwingen de aangenomen amnestiewet ongedaan te maken. “Het gaat hier niet om een geval waarbij de soevereiniteit van het college in het geding is. Als land hebben we met het tekenen van internationale verdragen, ingestemd dat deze boven onze grondwet staan”, legt Wijdenbosch uit.

  Voordat jullie Hewitt vies en vuil gaan uischelden hier doe eerst wat huiswerk!!


  Maak melding

 20. De mensenrechtenorganisatie Allied Collective onder leiding van mensenrechtenactivist Robert Hewitt heeft dinsdag een schrijven gericht aan president Desi Bouterse waarin aandacht wordt gevraagd voor de grove mensenrechtenschending gepleegd door de Counter Terrorist Unit (CTU). De organisatie die opkomt tegen mensenrechtenschendingen in Suriname, …

  keurt het af dat recentelijk een man in Nickerie is doodgeschoten door de CTU. Allied Collective is van mening, dat bekeken tegen de achtergrond van de beginselen van het internationale recht, het neerschieten van wie dan ook zonder enig vorm van proces als een standrechtelijke executie aangemerkt kan worden.

  De mensenrechtenorganisatie zegt dat ook het recht op leven van verdachten van berovingen beschermd wordt. De Surinaamse wetgeving en de internationale verdragen maken geen onderscheid tussen verdachten en burgers als het gaat om mensenrechten, zoals het recht op leven, recht op een eerlijk proces om voor een onpartijdige rechter te verschijnen en zich daar te verantwoorden.

  In het schrijven wijst de organisatie er verder op dat ze sinds kort geconfronteerd wordt met het feit dat burgers van wie het vermoeden bestaat dat ze rovers en criminelen zijn op de vlucht worden neergeschoten en dat zelfs eerlijke en hardwerkende burgers worden bedreigd. Ze vinden dat alle personen die verdacht worden van welk strafbaar feit dan ook zich voor de rechter moeten kunnen verantwoorden.

  De personen die zijn veroordeeld moeten hun straf uitzitten volgens de beginselen van de rechtsstaat. De mensenrechtenorganisatie geeft in het schrijven voorts aan dat het voor haar onduidelijk is welke de taken en bevoegdheden van de CTU zijn. Ze wil daarover door de president geïnformeerd worden

  Nieuws 2011


  Maak melding

 21. “Maar het doodschieten kan een norm worden”, aldus Hewitt. Hij wijst op de grondwet waarin staat dat iedereen recht heeft op een eerlijk proces.

  Hewitt, het doden is een norm geworden onder de rovers, overvallers.
  Waarom dan deze groep niet met gelijke regels tegemoet treden zodat een ieder dezelfde kansen heeft binnen het speelveld?

  Ik zou mij meer druk maken om de doden en gewonden onder de hard werkenden dan onder hen die geld over willen beschikken en geen noeste arbeid willen verzetten om het eerlijk te verdienen.

  Ik heb geen medelij noch verdriet om de 3 die het leven hebben gelaten. Het is een ramp of de 4e blijft leven.


  Maak melding

 22. @ JoJo

  Helaas leefden ze nog na het schieten vandaar dat ze in de boeien waren want de kans was groot dat ze alsnog zouden weg rennen.

  @Ray

  Je schrijft veel maar zegt helemaal niks.

  @Zielloos
  Je naam zegt al genoeg… case closed.


  Maak melding

 23. @Pipo
  Voor jou is het oog om oog tand om tand!
  Niemand zegt dat de boeven niet gestraft moeten worden. De kunst is om ze voor het gerecht te slepen en levend ook zodat de rechter ze kan veroordelen. Als de rechter beslist dat ze voor het vuurpeleton moeten verschijnen dan heb ik geen enkel moeite met deze vonnis, De straf komt dan van het allerhoogste orgaan die dan geeerbiedigd dient te worden en niet ge-negeerd!
  Sjeesjes wat denk jij dat de boeven hiermee afgeschrikt zijn?!
  Wij zijn al een land die berucht staat als land zonder wet en recht…maar dit …dit maakt het enkele graden nog erger!


  Maak melding

 24. Mensen zwijg niet, want door jullie regering zal er een kloof ontstaan tussen rijk en arm met dodelijke gevolgen voor de armen /zwarten want die hebben minder tot niets te besteden.Poknokkers worden verdreven , waar moeten ze nu van leven.????
  Dan kan je nog beter in Europa wonen.
  Volgens harde kip silos mogen kruimel dieven worden doodgeschoten, welk fatsoenlijk land doet zoiets.
  Ik keur misdaad niet goed , maar dit is beneden alle waardigheid.
  Ik begin su echt te haten.


  Maak melding

 25. @Bigi sma en Pipo de clown
  Laat je emoties je geen parten spelen.
  Je emoties moeten niet de uitkomst bepalen maar het RECHT.
  Blijf binnen de grenzen van recht en wet en laat je niet meeslepen door jullie ziekelijke emoties,blijf nuchter denken!!
  Al zijn we nog niet daar maar vertel je zelf telkens weer dat Suriname een land van recht en wet is .


  Maak melding

 26. Doodschieten is al de norm!!!!

  Niet zo lang geleden zijn 4 rovers op lafhartige wijze door de politie vermoord. De PG was er rap bij om te zeggen dat de politie juist had gehandeld.

  In de zaak waar Meriba was de politie ook trigger happy.
  Toen had Silos kritiek op de politie. Streker nog ze legde valse verklaringen af (meineed) voor de rechter.

  NU worden wederom 4 rovers op de vlucht neergeschoten waarvan 3 helaas het leven lieten.

  Natuurlijk mag de politie haar vuurwapen gebruiken en terugschieten maar dit terugschieten hoeft niet bewust doodschieten in te houden. De criminelen gaan de volgende keer ook gericht terug schieten omdat ze weten dat ze niets te verliezen hebben.

  Dat de politie niet in staat is om deze jongens op te pakken den de roofovervallen te voorkomen heeft alles te maken met de incapabele agenten en gebrek aan ervaring in het recherche werk.
  Nog sterker de laatste tijd zijn vele agenten aangehouden voor moord, medeplichtigheid en diefstal e.d.

  Suriname is een rechtsstaat en alleen daarom moet men een gedegen onderzoek doen naar de juiste oorzaak van deze moorden’.

  allen die roepen dat justitie goed heeft gehand moeten in het vervolg zwijgen over de 8 december moorden.


  Maak melding

 27. @ Ray

  Beste nietszegger.

  Dit is de enige middel om het in te perken als er op de politie wordt geschoten dan zul je de kogels moeten ontwijken of incasseren.


  Maak melding

 28. @ Franchepane

  Het plan van Rodrigo Duterte is perfect maar er moet wel controle zijn op wat de politie doet en dus niet zomaar iedereen overhoop schieten.


  Maak melding

 29. Hewitt your are the next one…….
  Hoe zit het met de slachtoffer van de rovers…..die eerlijk werk en verdient…..je komt nooit op.
  Je bent of speelt directeur van een organisatie en wil boel shit praten…plots…heb mond ooit open gedaan voor de slacht offer.,,,,of zoek je aandacht…….die krijg je straks…….y are next one


  Maak melding

 30. @Pipo
  Jij was niet daar en ik was niet daar aanwezig. Nu heb je 3 lijken die je niks kunnen vertellen .je hebt een zwaar gewonde die meer dood dan levend is.Waarom is de 4de niet afgemaakt!?
  Is hij een soort overwinnings trofee voor Silos en haar moord eskader?
  Mens jij moet nog heel veel gaan leren hoe een Rechstaat werkt!


  Maak melding

 31. ‘Het plan van Rodrigo Duterte is perfect maar er moet wel controle zijn op wat de politie doet en dus niet zomaar iedereen overhoop schiete

  @Pipo de Clown
  Je bent heel laat met je wijze woorden bij ons zijn `15 burgers overhoop geschoten zonder dat zij geweten hebben waarom en een antwoord hebben wij nooit gehad en de politie?Die werkt voor hem en het staat berucht als Silos en haar moordeskader!


  Maak melding

 32. @ Ray

  Nu zal je niks te horen krijgen van de 3 kadavers bedoel je alsof ze iets zinnigs te vermelden zouden hebben
  de vierde zal het hopelijk ook niet overleven zorg kan hij wel vergeten in het ziekenhuis.


  Maak melding

 33. @ Ray

  Bemoei mij niet met politiek hooguit een mening zal je van mij horen en meer ook niet.

  Dus de probleem met die 15 zul met een ander moeten discusseren er hebben mensen aan de macht gestaan die er wel wat aan konden doen maar dit nagelaten hebben omdat ze zelfs hun moeder,vrouw en kinderen zouden afstaan of verkopen voor geld. Money talks in su.


  Maak melding

 34. @Rahan
  Kom ons geen nonsens vertellen,vertel ons liever iets dat wij niet weten!!
  Het barbaarse gedrag dat de surinaamse gemeenschap heden toont is gekweekt door de lijder van Suriname!
  Die knalt ook alles en iedereen kapot zonder gestraft te worden ervoor en dat is een goed ding voor de surinamers.Nu kunnen ze ook hun zaken beslechten door eerst te moorden en daarna mogen de vragen gesteld worden zonder een antwoord te verwachten.
  DE lijder en surinamers verdienen elkaar soort zoekt soort.


  Maak melding

 35. wat hewit zegt is dat men niet te snel moet zijn met het geven van schouderklopjes .
  laten we eerst het onderzoek afwachten.
  eerlijk gezegd kan ik me daarin vinden.
  wie zegt dat er door de rovers geschoten was ?
  waren de rovers wel gewapend ?
  hebben ze wat gestolen of waren ze naar de winkel gegaan om te klagen over de kwaliteit van een gekocht product dat niet geruild kon worden ?
  tot nu toe krijgen we alleen info van de roverheid zonder dat er een onderzoek is gepleegd.

  gister was een supermarkt aan de basitostraat 39 beroofd door 5 man .
  de eigenaresse heeft de meldkamer 3 keer gebeld zonder resultaat .
  ikzelf ben de rovers achterna gegaan en ben ze gevolgd zonder gezien te worden tot aan een huis aan de pamoestraat te geyersvlijt .
  ik heb de meldkamer gebeld en kreeg een tjoerie te horen voordat de telefoon in mijn oor opgehangen werd.

  wat ik wil zeggen is ….je hebt het verhaal van de daders .
  het verhaal van de politie .
  en de waarheid.
  de politie kan je vaak niet vertrouwen.
  de roverheid al helemaal niet.


  Maak melding

 36. Norm of niet, deze rovers verdienen het gevolg van hun keuze door te schieten op de politie en hebben zo hun eigen doodvonnis getekend. Opgeruimd staat netjes.


  Maak melding

 37. @Pipo de clown
  Ook van de 15 slachtoffers ga je niks meer horen . Je baasje heeft ervoor gezorgd dat ze hun zijde van hbet verhaal niet kunnen vertellen .Ook van deze 3 die morsdood zijn geschoten ga je niks meer horen. En silos denkt dat wij haar woorden moeten geloven…HELL NO…!!
  @Dre
  Ik denk dat Pipo de clown bedoeld dat we geen gevangenissen maar meer lijkenhuizen moeten bouwen.Want als silos en haar moordeskader op jacht uitrekken dan gaan er doden vallen !!!


  Maak melding

 38. helemaal mee eens,,,,

  dit had veel eerder moeten gebeuren o.a. al in 1982 toen de groep van zestien die 15 leden van huis hadden gehaald dood geschoten op 7 december voor de gene die het niet weet,, in het fort zeelandia ..

  je had toen die bende moeten uitschakelen, dan waren wij nu niet in deze ellende beland..,,

  dan waren wij met zijn allen veel verder ontwikkeld beter sme gehad..

  maar helaas zijn we nu failliet..

  iedereen mag natuurlijk zijn/haar mening hebben, maar dit kan je nooit goed keuren, dat je hard werkt en wordt mishandeld beroofd geslagen opgesloten in je eigen huis alles kwijt raakt wat je je hele leven hebt opgebouwd..

  ik zeg schiet ze direct dood recht of geen recht..

  dat hadden ze met die moordenaars 8 december 82 ook moeten doen,, ook nu kan het nog..

  weg met die rotzooi..


  Maak melding

 39. @ Ray

  Beste nietszegger

  Je praat veel maar zegt niks.
  Met jouw gefrustreerde ghetto hersens komt het nooit goed je blijft hangen als een LP.

  Profielschets Ray :

  Eenzaam,gefrustreerd,vroeger met sport en spel altijd als laatste gekozen worden, iemand willen zijn die je nooit gaat worden, geen sociaal leven hebben etc etc


  Maak melding

 40. Goed gedaan politie Proficiat
  Zo door gaan

  Mensenrechten organisatie moet zijn bek dichthouden
  Waar is de mensen rechten organisatie als de boeven ons geliefden roven mishandelen en vaker doodschieten
  Politie ga zoo dooor
  Wij zijn achter jullie
  Mensen rechten organisatie ga bouterse oppakken


  Maak melding

 41. @Ray
  @Bigi sma en Pipo de clown
  Laat je emoties je geen parten spelen.

  Kom kom Ray, emoties? Ja hé als mens ben ik emoties en ga ermee om zoals ik denk dat dit beter is voor hart en nieren 🙂
  Emoties omdat ik niemand het gun om zulke overvallers tegen te komen en in de zithouding in de slaapkamer klappen krijgen met een vuistvuurwapen of kolf van een geweer en daarna kijkend hoe mijn vrouw wordt verkracht.

  Goh emoties ja, waar zou ik die dan en hoe moet ik die dan wegstoppen?
  By the way Ray,
  Ik heb het meegemaakt dat terwijl ik sliep 4 overvallers binnen kwamen bij mijn zoon en vrouw (waren op vakantie) en werden onder schot gehouden.
  Gelukkig voor ons was mijn zwager en een vriend blijven overnachten (beiden waren goed bewapend heel goed zelfs)
  Ai ik hoop dat jij je de uitkomst kan raden en inbeelden.
  Dit was 4 jaar geleden.

  Emoties? Ik moet er niet aan denken Ray want dat ik ze heb is menselijk en dat het gebruikt wordt om adrenaline in je lichaam te pompen om te kunnen reageren is nog altijd gezonder dan geen emoties te hebben.


  Maak melding

 42. Triest te moeten constateren dat de meerderheid reageert vanuit hun emotie i.p.v. met hun verstand.
  Oog om oog, tand om tand leid tot niets.
  A simple mind is a joy for ever, zullen we maar denken!


  Maak melding

 43. Hiwat rot een kilometer op als jou je gezin en je ouders komen roven en doden dan zal je anders gaan lullen man .ben je soms blind of doof om elke dag weer te horen oudere echtpaar berood en vermoord be reel my man.


  Maak melding

 44. welke criminele organisatie of personen subsidiëren/sponsoren De mensenrechtenorganisatie om voor de belangen van de rovers op te komen. wil die nou even op staan aub zodat we hun kunnen aanklagen voor alle leed dood en ellende.


  Maak melding

 45. Deze man heeft makkelijke praatjes.
  Ik ben in mei 2003 beroofd geworden door sampie en dat was GENADELOOS.
  Ik loop nogsteeds met die gedachten in mijn hoofd rond,ik zie bepaalde momenten die film nog voor mij….ik ben diep getraumatiseerd
  Wie houdt rekening met mij als slachtoffer????
  Wie is ooit voor mij opgekomen als slachtoffer???????
  Toen ik werd mishandeld door sampie waar was mensenrechten organisatie???????
  Nooit iemand gezien nog gehoord en ik loop tot de dag van vandaag nog ermee….
  Mie ede jere meneer hewitt
  Voor mij mogen ze allemaal dood geschoten worden want ze houden geen rekening met je wanneer ze komen het enige wat ze willen is geld en goud….
  SCHIET ZE ALLEMAAL DOOD WANT ELKE VAK HEEFT RISICO..
  ZE ZIJN ALLEMAAL GEZONDE JONGENS OM TE GAAN WERKEN TOCH!!!!!!!
  TEH ANO DEH NA JOE MOFO DORO BABBEL JE ANDERS.ze hebben eerst geschoten en onthou 1ding…..na actie komt er altijd een reactie


  Maak melding

 46. wat mij betreft,,, moeten alle crimies terecht neergehaald worden ter plaatse , direct afrekenen dan doen zij het nooit meer.. ,,

  bovendien heeft de overheid / het volk minder last van ze om ze te onderhouden/ op te bergen.., dan lopen de gevangenissen ook leeg, krijg je een meer beschaafde bevolking beter jeugd..

  pluimpje voor de politie, ga zo door..


  Maak melding

 47. Ach laat hij opsodemieteren!! Waar was hij toen al die onschuldige, hard werkende mensen werden beroofd, gekneveld, mishandeld en/of vermoord door soort gelijke bandieten???
  Zijn dat geen mensen?? Hebben zij geen rechten?? Laat hij stront eten! 😠😡


  Maak melding

 48. Die politiemannen hebben een deel van de buit geroofd en daarna de rovers omgebracht om geen getuigen tegen zich te hebben. Zo klaar als een klontje! Dit gaat veel vaker gebeuren. Armoede maakt mensen misdadig creatief.


  Maak melding

 49. Groot gelijk heb je en ik voel met je mee!! En dan heb je zoals gewoonlijk weer een paar sukkels die ons vanuit Ned. zitten te bekritiseren en een hoop onzin zitten uit te kraaien… als t ze was overkomen zou je ze anders horen gillen… whatever yereh!! Wij wonen hier en wij weten wat we meemaken! Ze kunnen de pot op met hun commentaar!


  Maak melding

 50. De meeste Surinamers hebben geen sjit recognizing software, want sjit is nu aan de macht. Het land sjit elke dag. Met de komst van de Haitianen is er echt een grote behoefte aan sjit recognizing software. Sjit happens.


  Maak melding

 51. De symptomen kunnen ze bestrijden en de bevolking blij maken met weer een paar dooie amateur rovers van een mislukte overval. Terwijl de echte rovers hun gang gaan.

  De ham vraag is en blijf :

  Wie de veroorzakers zijn van de ellende waarin Suriname leeft ?

  Onlangs heeft de overheid ipv een wapenverbod een aangepaste wapenwet ingevoerd.
  De gedachte daarachter was dat men meer inkomen zou krijgen.

  Meer wapens in het land in verkeerde handen en het zal alleen maar erger worden.


  Maak melding

 52. @ sam

  ”Wie de veroorzakers zijn van de ellende waarin Suriname leeft ?”

  Dat is het domme ongeschoolde volk zelf
  su is het enigste land in de wereld waar men niet eens haar eigen moedertaal fatsoenlijk kan spreken.,


  Maak melding

 53. Pipo, het plan van Duterte is prefect als je het vanuit het standpunt van een massamoordenaar bekijkt. Hoe kan je controle op de politie uitoefenen als zij verdachten zonder vorm van proces mogen doodschieten?


  Maak melding

 54. Menr waar bn u wanr deze rovers zo actief zijn mt hun kwade en toffe daden.Laten ze jou fam.een kogel dr hun hfd schieten dn ga je andrs piepen.u bn bezxg mr misdadigers in bescherming te nemen en ik althans kn u nt verdragen.Gaat u mr vetr terug uw boeken na om een oplossing te vindn die alleml een trauma vn hbn over gehoudn.


  Maak melding

 55. Doreen,

  Beste gans, wat heeft de politie gedaan?

  1. De crimineel levend geboeid en dan doodgeschoten (zeer dom om hiervan het bewijs op foto te zetten) of

  2. Een dode crimineel geboeid. Waar was dat dan voor nodig, zou die dode crimineel soms wegvluchten?

  Hier moet zeker een onderzoek naar komen, want in beide gevallen is er iets goed mis met de politie.


  Maak melding

 56. Basmati jou reactie is top ik vind het prachtig verwoord maar het blijft een feit dat het grootste deel van ’t volk de boodschap/kern/het geheel niet begrijpen of willen het niet! doordenkers zijn zeldzaam in su daarom gebrek aan vaardigheden om met waarheden en confrontatie’s om te gaan ..gewoon in hun waarde laten ze doen er zelf wel weer een schepje er boven op nu zijn rovers belangrijker Dan gaan Inzien dat hun veiligheid nog meer op spel gaat komen te staan jullie volks president geeft jullie geen bescherming


  Maak melding

 57. Waarom hoor je niets van mensen rechten organisatie wnnr je hoord bejaarde echtpaar gekneveld achtergelaten en soms ook nog dood door de toestand.
  Is verschrikkelijk jullie komen op voor die geweldenaars die slachtoffers zijn geen mensen en hebben geen recht.
  KLOOTZAKKEN dat jullie zijn


  Maak melding

 58. Sam..een mooi stuk,ik kon me erin vinden.Betreurenswaardig wat met die Chinees is gebeurd en dat voor de tweede keer.Ik probeerde mij uit deze wirwar van zienswijzen te houden.Maar jou reactie kon mij er niet van weer houden.Hoe vreselijk ook maar we leven in een rechtstaat.Waar alle misstanden beproeft en bestraft moeten worden.Ik vind dat deze 4 boeven een hoge straf moeten krijgen conform hun daad.Maar God behoedde mij dat ik juich en me verheug over een koelbloedige moord…Ben daarom ook zo woest over de moord op de 15 Surinamers.DDB zal nooit mijn leider kunnen zijn.We kunnen elkaar op geen enkel grond vinden.


  Maak melding

 59. Hr Hewitt,
  u heeft waarschijnlijk dit nooit mee gemaakt.
  plaatst u zichzelf in de schoenen van de weerloze burger.
  indien u het mocht mee maken eens zult u een andere taal spreken.


  Maak melding

 60. Hr Hewitt,
  komt u ook op voor onze vrouwen die door deze geweldenaars worden verkracht? en hun leven in eenkeer naar de kloten is gestuurd? wij als burgers verwachten wel een reactie van u.


  Maak melding

 61. @Franchepane

  Je moet en zal dit moeten doen om de bevolking te beschermen tegen deze kakkerlakken maar dan wel op de juiste manier niet zomaar mensen beschieten die er niks mee te maken hebben.
  Of wil je de kakkerlakken oproepen om zich te melden met wat flyers. Gevangenissen zitten daar overvol en men is het zat om een groot bedrag maandelijks in hun onderhoud te voorzien in gevangenissen en buiten dat om brengen ze de samenleving alleen maar ellende toe.
  (elk nadeel heeft zo zijn voordelen…J.C.)


  Maak melding

 62. mr.Hewitt. waar blijft u commentaar wanneer een cremineel een andere cremineel doodschiet.Van de slachtoffers wordt u niet beloond maar van de rovers wel en dat maakt dat u elke keer voor de rovers opneemt.


  Maak melding

 63. in een land waar de wetteloosheid de baas is, neemt de burger terecht het recht in eigen handen
  een ieder die hulp biedt aan deze nood oproep is een held in de ogen van de burger
  deze organisaties veroordelen alleen de crimineel en verder moeten de slachtoffers hun bek houden
  dus ga met je mensen rechten naar een land waar de wet de baas is en niet waar een crimineel de baas is
  de natuurwetten zijn nu de baas, en terecht!!!
  elk mens zal zich zelf verdedigen en daar kan geen mensenrechten organisatie tegen op.


  Maak melding

 64. Mr.hewitt moeten wij niet kwalijk nemen misschien dat hij ook bij de bende behoord,vandaar dat hij zo bekritiseerd a mang no mang mek paki na deng bende moro


  Maak melding

 65. In de VS is het gewoonte bij de politie om doodgeschoten mensen de boeien om te doen. Waarschijnlijk om veiligheidsredenen. Ze willen geen verassingen hebben.

  Bij een dodelijke schieten van de politie komt een officiele onderzoek. Zover worden de witte politie agenten vrij verklaart voor het dood schieten van zwarte burgers. Geeft niet of er video is dat het tegendeel bewijst.

  In su zou ook een gerechtelijk onderzoek moeten komen na zo’n dodelijke schietpartij. De politie kunnen leren hoe ze de volgende keer moeten handelen en overleven.

  De slachtoffers hebben ook mensen rechten alsook de gewone burgers. Deze bandieten zijn terecht doodgeschoten. Ze hebben op de politie geschoten en daarvoor mensen beroofd.


  Maak melding

 66. Petje af voor de politie,heel goed gedaan .Blijf zo doorgaan en de rovers zullen dan wel schrikken.Misschien dat ze dan niet meer gaan roven.

  Alle winkeliers en bedrijven, een wapen vergunning geven.Dat is het beste.Gewoon schieten op de rovers.
  Ze hebben geen mensenrechten,want het zijn dieren.
  misschien dat de dierenbescherming iets voor ze kan doen .maar kom niet met die bullschit over mensen rechten,want dat zijn mensen meer


  Maak melding

 67. Justice
  21 september ga solliciteren bij de Donald duck kwek kwik en wak kortzichtigheid doet de surinamers de das om so lijder zo onderdaan denk gezond


  Maak melding

 68. diezelfde mensen rechten organisaties vinden ook dat elke crimineel en eigen cel moet hebben met douche en wc
  wha ha ha ha ha
  zoek een echte baan, bla bla figuren
  die neppe beschaving van ze, als ze maar een salaris elke maand ontvangen


  Maak melding

 69. Sangggg!

  Niet te geloven zeg.

  Wat een fucked up mentaliteit om de vertegenwoordiger van de mensenrechten zo dom aan te vallen.
  Eerst mag je niet bemoeien want je bent surined, dit zijn dezelfde mensen die elke avond steevast voor de buis zitten om het NOS nieuws te bekijken.
  Dan houd meneer Hewitt geen rekening met de slachtoffers. Echt niet normaal.

  In de echte wereld is het de Overheid die zorgt voor slachtofferhulp, begeleiding etc. van de slachtoffers. Het is de politie die de hele reutemeteut inschakelt, in een normale wereld. by the way.
  Suri heeft nooit gehoord van slachtofferhulp, daar moet je zijn met je grieven.


  Maak melding

 70. Nou voor het geval jullie het niet wisten, vanaf mei 2010, hebben alle drugsdealers, en overige criminelen een vrijbrief gekregen om zich in suri te vestigen.

  Denk je dat die PSA zomaar uit de lucht is komen vallen.
  Al die kanjers van huizen zijn gerelateerd aan criminelen, en wat dacht je van die casino’s, recreatieoorden, hotels en cafés.
  Zolang het niet in je buurt komt dan is het goed hé, ikke, ikke, ikke en de rest mag stikken.
  Wat een fucked up mentaliteit. Ik zie geen verschil met die criminelen, die schieten ook iedereen overhoop.

  Hang them high!


  Maak melding

 71. Hier in Nederland is de criminaliteit 10x zo groot, moeten we ze dan allemaal neerknallen, met handboeien om nog erbij.

  Dit is het begin van nog meer criminaliteit, vraag maar aan de mensen die de jaren 80 hebben meegemaakt. jullie zijn niet geïnteresseerd in die tijd, is lang geleden tok, wel nu zullen jullie het life meemaken.

  Het zijn maar liefs 3 buitenlanders die vermoord zijn. Wie zijn die mensen, hoe komen ze in het land en aan die guns!
  Er lopen nog genoeg suri criminelen rond, dus schreeuw niet te hard.

  Die bouta heeft jullie zover gekregen dat jullie verworden zijn tot bloeddorstig monsters.

  Enne, by the way, mijn hoofd met jullie reactie.


  Maak melding

 72. Wanneer de rovers onschuldige burgers die hard werken voor hun geld beroven verkrachten en vermoorden hoor je niets van se mensenrechten organisatie.Zodra de politie hardhandig optreed tegen die beesten met de dood als gevold zijn ze plotseling weer actief.Ik ben benieuwd als ze wat van hun zouden laten horen als een agent dodelijk werd getroffen.


  Maak melding

 73. @ HEWITT !!!,

  Echtpaar overvallen en beroofd aan de Latourweg !! Ben je al thuis geweest om de slachtoffers te troosten ??
  Hebben ze de buit al aan jou gedonneerd ??!!

  Heb jij ook een :”slavenarmband” om je pols, zoals de doodgeschoten rovers ??, als stoerdoenerij , om te tonen dat ze geweldenaars zijn !! Stommerikken zien dat als handboeien, door de politie gebruikt .
  Kan de politie eens eindelijk bekendmaken wat waar is over de handboeien ??
  Zijn de huisgenoten al verhoord ??
  Wat zegt de comm. van politie hierover !!
  In elk geval, opgeruimd staat netjes; gewoon dumpen op de vuinisbelt … te …


  Maak melding

 74. Wat weet hij over de samenleving hoorde dat er ook een familie. Lid is opgepakt voor inbraak in holland….kijk eerst in de spiegel….maak een vuist en willen we beroofd worden in Su….a no mi…brada


  Maak melding

 75. DD Bouterse is niet zo slecht als men denkt hoor, heeft voor de verkiezing duizende huizen en grondpapieren vertrekt aan de arme Surinamers de waarde e.20,000 tot e.60.000 ok. Dus de volgende verkiezing komt hij met 28 zetels in het Parlemt van Suriname.


  Maak melding

 76. Juist. Omdat de rover’s toevallig geen familie lid is. Hoe rechtvaardig moet de politieman optreden als er op hen werd geschoten? Denk aan proportionaliteits beginsel Hewitt. J bnt tog lawyer?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.