VHP steunt protest tegen verarming Surinamers

37

PARAMARIBO, 20 sep – “We gaan elke actie ondersteunen.” Dit zegt voorzitter Chandrikapersad Santohi van de Verenigde Hervormings Partij, VHP. Onder meer de protestacties van lerarenvakbond BvL in oktober zullen ondersteund worden. Het beleid van de regering moet veranderen en snel.

De verarming onder de benarde economische omstandigheden van het moment, moet een halt worden toegeroepen. “Er moet een algemene loonronde worden afgesproken om de koopkracht enigszins te versterken en anderzijds de inflatie en devaluatie goed te kunnen controleren. Ik vind dat de regering op dit moment behoorlijk in gebreke blijft”, zegt Santokhi tegenover de Times of Suriname.

Maatregelen als het doorvoeren van een loonronde zouden deel moeten zijn van de crisisbeheersing. Zo zaken nu worden aangepakt, lijkt het nergens op. “Nu zien wij dat de regering alleen eenzijdige maatregelen treft op het gebied van inkomstenverhoging. Arbeiders en hun gezinnen komen niet meer uit. De regering treft geen beschermende maatregelen”, aldus Santokhi. Het protest moet het allemaal anders maken.

Bekijk ook:

37 REACTIES

 1. VHP inderdaad steunen ok maar dat is niet voldoende. Als politieke partij moet je ook met oplossingen aankomen.
  Al zou de oplossing zijn:
  Regering aftreden en nieuwe verkiezingen
  Regering mag blijven maar wel zorgen om geld terug te halen en corruptie te bestraffen en nieuwe corruptiewet binnen x dagen aannemen
  etc etc etc

  Dan is er sprake van betrokkenheid en actie.


  Maak melding

 2. zolang er nog pakketten en geld wordt gestuurd naar Su door
  familie in Nederland en USA ,gaan ze de straat niet op .

  dus de Surneds steunen hierdoor onbewust de regering en haar beleid .

  jullie hebben voor de NDP gekozen dus je moet niet zitten huilen maar handen uit de mouwen steken en wees inventief.

  we gaan voor nog eens 5 !


  Maak melding

 3. de meeste Suri’s willen mooie baantjes achter bureau . dang hoe wil je productie sector gaan stimuleren . alle grote projecten in Su worden door buitenlandse bedrijven uitgevoerd .

  maar wacht af tot er geen olie en goud meer is want die groeit niet maar op is op en als de surinaamse aarde grotendeels verontreinigd is dat de agrarische sector geen kans van slagen meer heeft dan krijg je de grote klapper .
  dan weet je dat Suriname in buitenlandse handen komt (schuldeisers) .

  welcome in Surbabwe .


  Maak melding

 4. Baas en paarse rovers hebben het gros der oerdomme paars verarmde aanhangers aan hun lot overgelaten en gaan gewoon door met hun verkwistend paars wanbeleid. Neks no fout, soso lobi baas, wiens ai trong wang tweede Haiti, Zimbabwe of land waar de misdadigers het voor het zeggen hebben…………NEKS NO FOUT, want is daarvoor hebben die paarse idiote zombies gestemd. Wahahahahahahahahahha. Baaaaas we hebt hongerrrrrrrrrrrrr. Baas no e jesi en jepi oeng kaka………na megaschuld ai go meki foe poeroe ka gi volk.


  Maak melding

 5. Mr. Santokhi,

  blij te horen dat u actie gaat voeren. Ik probeer al enige tijd via internet alle Surinamers te mobiliseren om actie te voeren tegen Bouta.
  WEG MET BOUTA
  WEG MET BOUTA
  WEG MET BOUTA.

  Van mij krijgt u alle steun.


  Maak melding

 6. Santokhi wil meedoen met de protestacties van de Bond van Leraren. In feite gaat hij zich opstellen als een zendeling die zieltjes wil binnenhalen of een stel politieke maag


  Maak melding

 7. @Pipo de clown
  …of als jou politiemannen intussen niet iedereen heeft dood geschoten!
  Waar jij de moordeskader feliciteerd doet onze Santokhi dit,

  De PvdA – politicus uit Hoogvliet, Ramon Ramsodit, heeft maandag gesproken met de Tweede Kamerleden Han ten Broeke (VVD) en Harry van Bommel (SP) over afschaffing van het visum voor kort verblijf voor Surinaamse staatsburgers. Dit is gebeurd in aanwezigheid van VHP-leider Chandrikapersad Santokhi en Ram Rambaratsingh, verklaart Ramsodit tegenover Dnieuws.

  Jouw baasje kan alleen maar moordopdrachten geven!!
  Ga wat beters doen dan de moordenaars goed te praten hier!!


  Maak melding

 8. @RobG

  Je baasje heeft zojuist enkele stomme zielen achter zich gehad. Hij heeft weer eens gemoord en Pipo de clown kan maar niet genoeg krijgen je baasje en zijn moordeskader te prijzen!! Nu is pipo de clown een full time ndper. Gefeliciteerd met hem ,zulke laag geschapen schepsel willen wij van de V7 niet!!

  Ps Santokhi dwingt niemand om mee te doen,het moet spontaan gebeuren.
  Nu willen we graag zien of de lege maagjes van de massa het nog 5 jaren na deze 4,uit kunnen houden of kiezen ze voor Santokhi die hun van een maaltijd 3xdaags gaat voorzien.
  De surinamers hebben een keus…doorgaan met het lijden en honger lijden als bonus of kiezen voor Santokhi de man die voor een volle maag gaat zorgen.


  Maak melding

 9. B.Saram,

  Stop uw racistische Babbels, de plundering van Sranang geschied met medewerking van enkele grote hindo-boeven die Volk en Land helpen vernietigen en u ziet alleen kafri’s die daarmee bezig zijn ?????????

  Wie wilde de Afobakadam kopen als prive-persoon, als stroman namens zijn baas, DESI ????
  Bovendien is deze hindo HOOFDONDERHANDELAAR, in de SURALCO-zaak !!!!!

  Wie heeft de verkiezingscampagne van de NDP grotendeels gefinancierd ???????????????

  Wie krijgt grote staatsorders van de regering Bouta ?????,
  alleen kafri’s ?????????????????????????

  ROEI ALLE CORRUPTIE UIT HINDOSTAAN, CREOOL , JAMPA, SNESI, MARRON, INGI etc, maakt niet uit wellke afkomst !

  Dat alleen kan Sranang uit het financiele ravijn helpen !!!!!!

  Racisme zal niet werken, integendeel !!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 10. De mens die zich omringt met feiten, niet toestaat dat hij verrast wordt, geen flits van intuïtie kent, geen veronderstellingen maakt, geen risico neemt, leeft in een afgesloten cel.


  Maak melding

 11. Alleen de president ziet geen verarming in de samenleving omdat hij zelf voor deze chaos heeft gezorgd in het land.President waar is dat geld gebleven die 1.3 miljard USD reserves van het land.Zegt aan het volk op welke buitenlandse rekening het staat om het terug te vorderen.Je moet opgepakt worden wegens diefstal.Het volk heeft recht op dat geld.FBI moet Suriname helpen om uit deze situatie te komen.Dat is mijn mening als Surinamer.Je hebt Suriname failliet gemaakt met jouw beleid.Al je adviseurs zijn rijk geworden.Het volk huilt maar het is hun eigen schuld.Als je zo een domkop tot president kiest is vragen om problemen en dat hebben ze nu gehad.


  Maak melding

 12. Srafu,

  Wie zegt dat die ‘wie’ van jouw een Hindoestaan is? Ik reken hem tot de kafries. Hij is een kafaryaail Hindoestaan. Zoals er wel meer zijn. Oftewel, een kafrie in Hindoestaanse uiterlijk.


  Maak melding

 13. Als ik ergens een gruwelijke hekel aan heb is het dat kafrie en koelie gedoe.Zo tevreden dat ik geen van beide ben.Ben precies van beide de helft..We zijn allemaal Surinamers…en zoals je zegt boeven,oplichters, in beide kampen.Slechts een kan er bovenop staan gevolgd door een goede tweede.Ik zeg dit en ik meen het…ik verkies de heer Santokhi boven DDB maar ook de VHP heeft het land eerder bestuurd toen was er ook sprake van vriendjes politiek etc.Ik heb goede hindoestaanse en ook creoolse vrienden.Uit respect voor deze vrienden wil ik ze geen kafrie en koelie noemen…wat een onzin!!


  Maak melding

 14. Volgend jaar maart 2017 gaan wij in Nederland weer naar de stembus. Ik heb mijn bijl al geslepen. Voor mij is het Bijltjesdag Nooit meer een regering PVDA / VVD. In de eerste plaats hoop ik dat de Surinamers het nog 4 jaren kunnen uithouden met deze regering. Ik denk het niet, want door al die mislukte projecten zal de bom in Suriname vroegtijdig exploderen. Regering Bouterse haalt het eind van 2017 niet. Door die droom van die 1.8 miljard en het mislukken van de deal met het IMF is de deur naar de monetaire financiering weer wijd open gemaakt. Mensen op naar de 3 nullen. Ik wens jullie veel sterkte, wijsheid en slaapvolle nachten toe.


  Maak melding

 15. @Ray

  Deze actie is voor mensen zoals jij zoet te houden maar stelt geen moer voor. Voor de verkiezingen was hij constant in het buitenland en de mensen maar denken dat hij zou gaan winnen was dus ka ka eindstand. Net als grote smurf van het land zal hij ook geen ene moer om jouw of om mij geven.
  Its all about POWER.


  Maak melding

 16. @ Ban KI-Moon: “steel niet van het volk ”

  VN-secretaris-generaal Ban Ki-Moon heeft de regeringsleiders van de VN-lidlanden dinsdag opgeroepen niet te stelen van hun volk. Hij deed de oproep in New York bij aanvang van de 71ste Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

  Ban Ki-Moon stelde dat de leiders zich dienen te realiseren dat de belangrijkste positie die ze bekleden een weergave is van het vertrouwen dat de bevolking in hen hebben gesteld. Die functies ” zijn geen persoonlijk eigendom “.
  Mijn boodschap aan iedereen is duidelijk: dien uw volk. Ondermijn de democratie niet, steel de middelen van uw land niet: ” stop uw critici niet in de gevangenis en martel hen niet ” hield de VN-chef de wereldleiders voor.

  @ Mul: de oproep van Ban Ki-Moon is een pak van mjn hart. De oproep is voornamelijk bedoeld voor de abanies
  van de NDP m.n. Master Killer Bouterse, Abrahams,
  Graanoogst, Misikaba en Bouva { na schoolse op-
  vang } ……… oen no moe foefoeroe san a no foe
  oenoe !!!

  @ To the right thing, Paraman, RobG en al die paarse pajong waaiers ….. wat is jullie antwoord … wat betreft
  de oproep van Ban Ki-Moono? We benne benieuwd !!!


  Maak melding

 17. Het is ook muisstil bij de PL. Geen woord van de grote leider Somo.

  Zijn alle problemen van de Javaanse klein landbouwers en de middenstand al opgelost?


  Maak melding

 18. Mul @ heel goed dat je dat beschreven van Ban-ki -Moon

  Is te hopend dat de schurken van NDP het ook lezen ,ook de studenten op school .

  Laat Limbo SRS Radio dat ook voor lezen zo dat de mensen van NDP het ook horen via SRS Radio

  Veldbloem van NDP kan ook geen geld ontvangen van de Regering Veldbloem je moet bij Limbo SRS Radio zijn voor je geld en verbrand de vlag van NDP dat je op hang .


  Maak melding

 19. Baldew of Dew-Bal, of Varken Bal of Kao Bal of Hagoe Bal of Dagoe Bal of Kaferie Bal zijn allemaal het zelfde hebben een viese mond, foei foei toch.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.