Jogi: superlening moet alle Surinamers ten goede komen

57

PARAMARIBO, 19 sep – De grote lening die de regering wil opnemen bij de Islamitische Ontwikkelingsbank moet alle Surinamers ten goede komen. Dit zegt parlementarier Mahinder Jogi (VHP). Voorkomen moet worden dat het geld verdwijnt in de ‘verkeerde zakken’.

“Ik hoop niet dat de achttienhonderd miljoen dollar komt en de doorsnee Surinamer er toch niets aan overhoudt. Mij bekruipt het gevoel dat men het geld middels leuke plannen naar Suriname wil halen om deze vervolgens wederom in verkeerde zakken te laten verdwijnen. Ze willen wederom verschrikkelijk gaan stelen”, zegt Jogi tegenover Dagblad Suriname. Het gevoel wordt versterkt door het ontbreken van plannen.

De regering zegt weliswaar dat woningen gebouwd zullen worden en een ziekenhuis. Voor jongeren zullen banen worden geschapen. “Zolang de projecten niet goed uitgewerkt en op papier zijn gezet en niet zijn ingediend, komt het geld niet. De indiening heeft ook een traject”, aldus Jogi. Het kan nog jaren duren. “Het is daarom de grootste vorm van misleiding te praten over projecten.”

Bekijk ook:


57 REACTIES

 1. In zee met de islamitische bank betekent nog verdere inslamisering van suriname. De halal bank wil een tegenprestatie zien. Moefti Bouterse heeft het land goed naar de klote geholpen.


  Maak melding

 2. diepzeehaven
  flyovers
  investeerders die in de rij staan
  water export
  dubai
  trein
  20.000 wonigen
  1.8 miljard lening enz.enz..What will be next?
  Moet je blijven geloven zonder iets te zien of is dit een nieuw geloof.Het NDP evangelie.Indien je het niet snapt word je als staatsgevaarlijk betieteld.


  Maak melding

 3. Interessant om te weten is tegen welke condities de lening wordt verstrekt. Betreft hier islamitisch bankieren, er mag dus geen rente worden berekend. Jouw berekening gaat dus niet op.


  Maak melding

 4. Ik zou eerst willen zien waar die 750.000.000 dollars gebleven zijn. Zijn er parlementariers aanwezig die kunnen aantonen en verantwoorden waar dit geld gebleven is????

  Ben namelijk bang dat ook deze 1.800.000.000 dollars ook gaan verdwijnen. In de zakken van de huidige criminelen die de macht over het staatskas hebben, nog meer helicopters, gepantsterde, gepimpte limousines enz.enz…..

  Het arme volk mag uiteindelijk de rekening straks gaan betalen.


  Maak melding

 5. Als de moslim gemeenschap in suri er in willen bemoeien om het tegen te houden , zal het wel lukken, want mede namens de moslims , is suriname in 1996 tijdens het regime van Venetiaan lid geworden van de IsDB.
  De bedoeling van die bank was om meer doorgang te krijgen in het westelijk half rond en dat suriname een soort tussen persoon zou dienen. Maar door het aantrede van bouta/ameerali in 2010 zijn de zaken verkeerd aangepakt.
  Over het algemeen geef de IsDB geld om infra structuur te verbeteren of aan te leggen z.a. in vele landen in afrika.
  In suriname kunnen die zelfde reden gebruik worden om die 1800 milj. $ achter over te drukken.


  Maak melding

 6. Zonder een beleid-Project en financierringsplan per project Zal een niet onbelangrijk deel in de zakken van de corruptelingen verdwijnen. Een Mede controrende taak voor de NDP fraktie om haar negatieve imago op te vijzelen.


  Maak melding

 7. Onder welke voorwaarden wil ISDB zoveel geld aan Suriname lenen? Voor wat, hoort Wat?

  Het Surinaamse Volk heeft recht dit te weten. Het land is niet van DDB en de rovers., NDP-paarse kakkerlakken?

  Als er geleend wordt is er ook een termijn van aflossing van de lening en de rente, korte termijn, middellange termijn, lange termijn? Ook hoe het gesteld is met de rentepercentages, de voorwaarden?

  Het volk heeft te weten in welke projecten er wordt geïnvesteerd?

  De vraag is, zijn er geen andere alternatieven, zo ja? Waarom wordt daar niet naar gekeken en ingestapt?

  Er mag niet gediscrimineerd worden, omdat er respect moet zijn voor anderen, enz, enz.?

  Maar als ik naar Moslimmensen in het westen kijk, vind ik dat die geen respect hebben voor de westerse cultuur, terwijl hun zeden en gewoonten, klederdacht, enz, in mijn ogen zijn blijven steken in de stenen tijdperk. Ik vind die moslims in het westen, nada, notie, nunca, nooit, niets. Het past niet in deze tijd en zeker niet in de westerse samenleving met hun vrijheden, verlichting, (vrouwen)emancipatie, respect, humanitair, verdraagzaamheid, rechten en plichten, de westerse grondwet, internationale verdragen, mensenrechten.

  Nee de moslims in het westen hebben nog een heel lange weg te gaan, zijn niet aangepast en zullen ze ook niet kunnen aanpassen aan de vrijheden, verlichten, mensenrechten, grondwet van het westen, enz van het westen. Bij hen is er geen sprake van scheiding van kerk/moskee en staat en daar zit een heel groot probleem met het westen.

  Deze mensen moeten maar in hun stenen tijdperk blijven leven, laat ze achter kamelen in lange gewaden blijven lopen, hun lichaam, gezicht, hoofd bedekken, vrouwen die mannen geen hand mogen geven, niet met mannen mogen praten enz, enz in hun eigen pré history leven.

  Ze zijn naar het westen gekomen, maar vele generaties na de eerste kunnen ze zich niet aanpassen, voelen zich niet thuis en veroorzaken alleen maar ellende.

  Als Suriname ze naar Suriname haalt, zullen de problemen die men hier in het westen heeft ook in Suriname ontstaan. Mensen met lange gewaden, gezicht en hoofd bedekken, enz. Er zullen heel veel moslims naar Suriname komen, net als de Haïtianen dat nu doen, massaal naar Suriname komen en vanuit Suriname naar andere delen van de Nieuwe Wereld. Het zal net zo een probleem worden als doorvoerland van Cocaïne naar andere delen van de wereld, met alle gevolgen van dien. Wie de verliezer wordt, kan ik u nu al vertellen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 8. Mijn hemel!!!!!
  Surinamers gaan die 1.8 miljard keihard terug betalen alles wordt duurder etc.
  Geld lenen is makkelijk maar…… hoe betaal j het terug? Dus de surinamers worden v alle kanten uitgemolken door moordnaar bouta.
  Ma goed dit is wat het volk wil.
  In elk geval wordt het leven zwaar!!!!


  Maak melding

 9. Ach ze hebben een dikke boeba en holle hersens ze gaan dan toilet papier stelen op hun werk je weet toch of hier en daar lenen of famillie lastig vallen in ned..ze vinden dat ze het verdienen dus laat ze op hun manier pinaren bouterse gaat voor ze zorgen dat ze goed onderhoud zullen plegen jaar in jaar uit ze hebben hun maniertjes om te overleven net zo als hun lijder laat ze hoor met elkaar en voor elkaar a bari voeroe ana kraboe


  Maak melding

 10. Suriname is en gaat volledig naar de kloten.

  Er worden miljarden geleend zonder enig onderbouw plan voor stimulering van productie.

  Surinamers gaat tot ver in 2080 deze lening moeten terugbetalen.Maar waarmee??????


  Maak melding

 11. Lenen van de IsBK betekent niet dat het land moet bekeren tot het Islam geloof. De bank heeft in alle continenten geld geleend maar hebben geen vrouwen als collateral aangenomen.

  Met 128 miljoen van het naschoolse programma weg en miljoenen van de carifesta die verdwenen zijn hebben vele eerlijke mensen hun zorg geuit voor deze miljoenen lening.

  De Isbk heeft geld geleend aan bijv. Irak met zijn corrupte
  arabieren. Denk maar aan de “spook soldaten” in het leger.
  Op een of andere manier krijgt de bank zijn geld terug.
  Zo ze mogen de dresie hebben voor corupte Suri’s.
  Goed uitgewerkte plannen of geen geld.


  Maak melding

 12. In Indonesia worden de IDUL ADHA vlees Huis aan huis bezorgd op naam elk gezin krijgen minimaal 2 kilogram vlees. waren er 240 miljoenen inwoners. Slachten van vee in de maand IDUL ADHAH behoort tot de Moslim geloof ja, elk Moskee mag 20 koeien en 30 schapen/kaning slachten ja, de helf is voor familieleden en andere helf is voor de arme Moslim ja


  Maak melding

 13. Het wordt nooit meer goed in su onder moordenaar.
  Hoe en wie gaat die mega lening aflossen?
  Het arme volk?????
  Wie weg kan gaan naar buitenland kan gaan!
  Want ik zie geen toekomst meer in su!


  Maak melding

 14. Bureau voor staatschuld laat een staat zien die aangeeft hoe hard de rente maar voor al alle bij komende kosten voor lenigen gestegen zijn.

  De regering roept wel over lage rentes echter het vergeet te verstellen dat de leningen ook andere kosten kennen zoals bij voorbeeld verzekeringspremie tegen wanbetaling die tussen de 7% en 13% bedragen. Deze bedragen worden betaald uit de lening voor dat er een cent naar Surname komt. Als er al een cent naar Suriname komt.
  Zo zijn er voor delen van Dalian al leningen afgesloten om de krediet verzekering te kunnen betalen of de aanbetalingen.

  Ook worden over leningen managementfees en beschikbaarheidstellingfees betaald ook al is er nog geen cent over gemaakt naar Suriname. Denk daarbij eens aan de leningen voor de uitbreiding en verbouwingen van de Anton de Kom universiteit.

  lenen kost geld ook als je het geld niet ontvangt


  Maak melding

 15. de islamitische Ontwikkelingsbank moet en mag niet zomaar geld lenen/geven aan verdoezelaars, verkwisters en zakkenvullers anders is deze islamitische
  Ontwikkelingsbank HARAM bezig. deze bank moet ook haar verantwoordelijkheid nemen anders zijn ze net zo corrupt als de rest.


  Maak melding

 16. Het is gewoon big bissniss in troebel water is het goed Zij die aan een staat de eerste schok toebrengen zijn voorbestemd om het eerst onder zijn puin begraven te worden. De vruchten van een revolutie worden zelden genoten door hem, die haar gaande heeft gemaakt; hij maakt het water troebel opdat anderen er in vissen.


  Maak melding

 17. In Indonesia worden de IDUL ADHA vlees Huis aan huis bezorgd op naam elk gezin krijgen minimaal 2 kilogram vlees. waren er 240 miljoenen inwoners. Slachten van vee in de maand IDUL ADHAH behoort tot de Moslim geloof ja, elk Moskee mag 20 koeien en 30 schapen/kaning slachten ja, de helf is voor familieleden en andere helf is voor de arme Moslim ja.


  Maak melding

 18. Jogi denkt aan de flappen die hij mis kan lopen. Het is een kwestie van tijd dat hij met zijn standpuntbepalingen richting de kant van de NDP zal schuiven. Een politicus is altijd de kop van Jut en de politiek is heel interessant om te bestuderen.


  Maak melding

 19. Mogen moslims geld pinnen wat door vele handen is gegaan? Bijvoorbeeld een varkensboer heeft nog varkensbloed aan de vingers waarmee hij een klant geld betaalt, is dat haram of halal?


  Maak melding

 20. @ budayayawa: In Nederland krijgen arme mensen elke maand geld op hun rekening gestort waarmee ze vele kiloos vlees kunnen kopen. Uitkering heet dat. Wat vind je daar van? Nederlanders zijn dus beter dan Indonesiërs want ze doen elke maand goed, niet maar één maal per jaar en niet alleen maar een beetje vlees.

  @ prof. Misababoi: Elke Surinamer 2666 dollar. Leuk, maar vergeet je niet dat je alles, met rente, terug moet betalen? Soms krijg ik de indruk dat mensen denken dat lenen hetzelfde is als krijgen. Wie geld moet lenen voor de dagelijkse uitgaven doet iets helemaal fout. Dat kan alleen maar heel slecht aflopen. Je wordt een slaaf van de geldschieter.
  De Islamitische bank rekent overigens geen rente, ze doen dat veel gemener, ze verhogen steeds je schuld zonder dat je extra geld krijgt maar wel steeds meer moet terug betalen.


  Maak melding

 21. Hans bij zakelijke leningen participeert de bank voor min 30 procent in de onderneming. Bij een corporate kunnen ze dus een commissaris benoemen. Evt winsten gaan naar de bank. Maw de zeggenschap over je bedrijf ben je gewoon kwijt. Overigens hebben ze wel een afbouw scenario het is dus niet voor de eeuwige dagen.


  Maak melding

 22. Volgens Lacking Regering woordvoerder NDP gaat deze regering 100 huizen bouwen met gedeelte geleend bedrag van 1.8 Miljard USD .
  En met Lips gaan men de woning bouwen ,Lips kan geen woningen bouwen ze zijn geen bouw bedrijf .

  Lacking wat je zeg is puur oplichting van de Surinamers erger dan de Rovers die dood zijn geschoten

  Wij van V7 of Nieuw Front bouwen met gedeelte geleend bedraag 5000 in elk District van Suriname .

  Lacking ga je verhaal vertellen aan Jozefzoon en Limbo SRS Radio odi odi Radio

  Lacking ik niet weet welke school je ben gegaan maar begin weer in de Basis School Jozefzoon kan je les geven .laat Hans Breeveld je ook helpen en Hooghart van CLO .

  Ik heb ook een woning bouw project waar ik met een paar jongeren en ouderen 50 huizen per jaar kan bouwen voor niet eens 5000 usd per woning .

  Limbo SRS Radio wanneer ga je Papa Touwtje CD of liederen afdraaien .
  Limbo nu moet je Coblijn en zunder en Hans Breeveld naar SRS komen

  Weg naar Brokobaka of Brokopondo 163 km geasfalteerd i door Nieuw Front 7 jaren terug .

  NDP kan de voorbeeld zien wanneer ze naar Brokobaka rijden hoe een project word uit gevoerd infra .

  Wij van V7 bouwen met een geleend bedraag van 1.8 miljard 5000 huizen in elk District van Suriname .

  Zelf met het bedrag 1.2Miljard usd dat op de CBvS was zouden wij in staat zijn de huizen te bouwen

  Dus zonder een lening van IMF of Islamitische Bank zou Nieuw Front huizen bouwen in elk District .

  Lacking dommer kan je niet zijn zie Cassave Fabriek en Para industrie Stenen nieuw Fabriek niet eens 25 jaren kosten 50 miljoen USD af betaald door Nieuw Front aan Brazil
  Stenen Fabriek staat nu onder BOS of GRAS project NDP Kalloe en Vrouw Simon man waren ook bij uitviering project


  Maak melding

 23. Maar vertel er bij dat dat de uitkerings trekkers hun uitkering krijgen nadat men contenu werk moeten leveren en controle’s(althans bij de niet zo slimmere)denk ik!! Niets voor niks voor de mindere snuggere daarom weten de andere etnische minderheden goed samen solidair te staan in ned ze helpen/steunen elkaar in ned(maroc turk China afri Somalia polen hongaren enzenz ze infiltreren steunen hun kinderen en bouwen via ned hun land van herkomst op!BIJ DEZE MENSEN ZIE JE SOLIDARITEIT NAAR HUN VOLK IN EEN VREEMDE!!!!!!!!!(ze doen het goed nemen/dwingen hun rechten af!!!!)realiteit!!! IK KAN KORT en DUIDELIJK ZIJN OVER MIJN VOLK MENTALITEIT men weet zich niet aan te passen zijn goedkoop zonder norm en waardes veraders van eigen volk en voorouders en kinds kinderen trekken elkaar de diepte in Jan zal nooit tegen een blinde broeder of zuster zeggen: daar staat een paal dus watch out al het rotte wat ik ooit heb mogen zien en observeren over mijn volk is echt waar voor het eerst van mijn leven heb ik 2 jaar Lang vertoeft tussen surinamers in massa mijn conclusie er is haat en nijd zonder rede onbeschaafdheid zonder doel of ontwikkeling hun eigen ras verloochenen geen waarde hechten aan de mens en hun toevoeging voor welvaart en kennis en productie/economie mits er respect word getoond.verloochenen van de eerste basis principles dat een volk laat staan en laat vallen wat 1 heid brengt dit volk neemt geen voorbeelden EN HEEFT GEEN VOORBEELDEN DIT VOLK IS UITERLIJKE SCHIJN ZE HEBBEN GEEN IDIALEN ONDANKS dat marther Luther king Ghandi Nelson Mandela enz enz op diplomatische en naar waarheid(ook hun hebben hun gebreken)hebben gestreden voor het zwarte volk de grondzetters zijn voor ontwikkeling en welvaart voor elk arm(in alle opzichten)wezen met gekleurd huid!! !!!!..MET GELD/ONTWIKKELING/GEZOND DENKEND VOLK SAMENLEVING/ELK ZWART(ONGEACHT MIX ZWART JAVAANS HINDU INGIE ENZ kunnen veel voor 1 land betekenen door respect en samenwerking met een doel(welvaart en kennis/respect delen)voor de buiten wereld is iedereen met een kleurtje Zwart!!NEDERLAND MAAKT GEBRUIK VAN ALLE BUITELANDSE TALENTEN DAAROM ZIJN ZE GROOT&WELVAREND VOOR EEN KLEINLAND of je nou Magool of 3 voudig gehandicapt Ben ze hebben respect voor het leven en kijken en activeren deze mensen om een waardevol toevoeging te zijn voor maatschappij en economie(er zijn zoveellll etnische minderheden (meerderheden)die top prestaties leveren onder de vlag van NEDERLAND)TELL ME WHY ….IS HET EEN VLOEK DAT JULLIE DAAR HET GEHEEL NIET KUNNEN ZIEN EN JULLIE BIJDRAGE ER IN????moeilijke he…het antwoord..spek en bonen ik spreek voor me zelf heb te maken met veel nationaliteien maar mijn suri volk en land is een rommeltje bandeloos respectloos laf*er zijn natuurlijk uitzonderingen*DE EERSTE STAP IN HET GEHEEL IS WAARHEID EN TOEGEVEN DAT JE VERDER KUNT..PSSSSSST als je een taart heb voor mijn part eet je een kwart op of stop het in je zak maar doe goed voor welvaart en ontwikkeling om meer vruchten te en plukken en om groter te worden dat is pas economie en welvaart je fundering met volk overzicht kennis en samenwerking klein beginnen om groter te worden


  Maak melding

 24. Koos,

  Als de bank voor 30% participeert in een onderneming, kan het toch niet zo zijn dat de hele winst naar de bank gaat? De winst zo dan verhoudingsgewijs naar de bank gaan. Dus 30% van de winst gaat naar de bank en de overige 70% naar de ondernemer(s).
  Anders hoeft je toch niet te ondernemen als al de winst naar de bank gaat.

  Peace out,

  Kwamma (de Saamakka)


  Maak melding

 25. Het geheel preoriteit boven preoriteit als men 6 jaar gelee was begonnen met overzichtelijk aanpak en investeren waren we goed op weg en had men overzicht nu is de propleem op probleem enz kortom chaos de domino stenen zijn aan het vallen wat een effect zal het geven!!


  Maak melding

 26. @Hans top, kerel
  die budaya heeft permanente zilver vlies ontsteking in zijn hersen balk.
  Niet reageren, hij is een dwalende meeloper op deze forum.
  Even iets anders : Arabieren zijn geen dombo’s, elk cent vragen ze een onderpand. Net als in de eu. Dat suriname in 1996 als een soort katalysator zou fungeren, is die buiten kans reeds verkeken.
  Katalyseren in deze context is 0% rente voor suriname en dat suriname als een bank zou fungeren (tussen persoon) voor andere landen in de regio o.a. brazilie en Venezuela. Suriname mag dan haar rente bepalen voor die landen in de regio.
  Die kans is verkeken, overigens heel goede intentie geweest van de voormalige front regering.


  Maak melding

 27. Wanneer begint men met de Herstelplan zoals Cocos bomen planten .

  Limbo SRS Radio ga ook Cocos bomen leren klemmen het is ook goed voor je grote buik .

  Toneel groep NDP met Doehkie en Hooghart als hoofd rol spelers .

  V7 laat de toneel groep NDP in DNA hun verhaal over projecten komen vertellen .


  Maak melding

 28. Aansluitend op mn vorige postings,
  voor die 1800 miljoen $ gaat de de IsDB wel een onderpand opeisen, en dat gaat staatsolie worden. Suriname is dan zeker geen katalysator.


  Maak melding

 29. ‘Ik leen en mijn onderdanen,het onderdrukte surinaams volk en hun nakomelingen, zullen aflossen !”
  Je hoeft geen kennis te bezitten om lijder te worden ,je hoeft maar slimmer dan de andere zijn zegt Bouta de VOS!!!


  Maak melding

 30. @ Robert-a: In Suriname heeft men last van megalomanie. Alles moet groots en geweldig maar men beseft niet dat Suriname arm, klein en onbelangrijk is, de capaciteiten niet heeft, en dat niemand het zou merken als Suriname in zee verdwijnt.
  Suriname zou zich moeten gedragen als een vlijtige en bescheiden huisvrouw die zich bewust is van haar beperkingen en haar best doet rond te komen met wat ze heeft, desnoods met een extra baantje als schoonmaakster of zo iets.

  Suriname gedraagt zich als iemand die wil schijnen, die een dure auto wil hebben, gouden tanden, vrienden wil tracteren om populair te zijn en belangrijk te lijken, kortom groots en meeslepend leven zonder het geld er voor te hebben.

  Het statuut was er voor om het Surinaamse volk tegen zulke idioten te beschermen, maar ja, kolonialisme, dat willen we niet meer.

  Geld lenen dat doe je om te investeren, niet om te consumeren. Suriname is als een junk die alles beloofd om te krijgen wat hij hebben wil en later pas beseft dat hij alles kwijt is en niets meer heeft om te beloven. Het ergste moet nog komen, als alles verpand is en niemand meer wat wil geven.

  De Surinaamse bestuurders zijn in paniek en vluchten naar voren. Men doet alsof de lening een triomf is maar het is een nederlaag. Het kan ze niets schelen. Als straks alles instort dan stappen ze op het vliegtuig en verdwijnen naar het buitenland met hun gestolen geld.


  Maak melding

 31. Off Topic.

  Deze regering is uit geregeerd en dat zal de oppositie en de bevolking duidelijk moeten maken.

  10 dagen geleden schreef de vice president ernstig dreigende woorden aan de directeur van EBS. Zet ze aan het werk want anders ….

  De vakbonden reageerden (behoudens Hooghart) eens gezind en duidelijk. Het gevolg was helaas een communicatie storing meneer Parmessar heeft het even niet helemaal goed begrepen we zijn er nu echt uit persmoment volgt.

  Ondertussen wordt duidelijk:

  1. Het EBS personeel heeft gekregen wat het wil, alleen onder een andere naampje.
  2. De president, vice president, minister Dodson en Parmessar hebben toegegeven.
  3. Dodson is effe met verlof, de VP zit in Venzuela, Parmesar heeft geen mandaat en de president heeft zijn tong ingeslikt.
  4. Het Persmoment zal uitgesteld moeten worden tot ???

  De regering capituleert voor elke stevige oppositie en niet voor praatjes in de DNA.
  De macht ligt op straat.

  Het is zaak deze regering de toegang tot Geld te ontzeggen.


  Maak melding

 32. De regering doet voorkomen alsof de superlening IsDB een zegen is, terwijl ze bezig is Suriname generaties lang in ellende en armoede te laten vervallen door afbetaling van de gecumuleerde leningen. Kan niet bevatten dat Surinamers voor de NDP regering hebben gekozen ondanks ze al 36 jaren lang geen aanwijsbaar geslaagd project heeft gerealiseerd of enig positieve ontwikkeling. Het is onder dit regiem altijd kommer en kwel, corruptie, nepotisme en booming time misdaad.


  Maak melding

 33. Grote bedragen zullen verdwijnen in de zakken van baas en corrupte elite ndpers. Baas e poeroe ka gi volk en die oerdomme verarmde paria’s sa stem tapoe nationale DIEVEN partij. Wahahahahaha deng e kakaka dee nanga dee.


  Maak melding

 34. Inderdaad hr. Hans van den Broek:
  De uitkering van Nederland alleenstande e.1100,- exkl.toelage en met gezin e.1600,- excl. toelage,……Maar Nederl;and had 400 lage jaren Indonesia beroofd en alle rijkdommen naar Nederland gesluisd meer dan e.400 miljards , ik ga geen oude koeien uit de sloot halen want is erg triest vind ik.


  Maak melding

 35. als ik de islamitische bank was,,

  dan had ik opgeëist het ” gebied rondom het paleis” inclusief het palmentuin als onderpand,,

  verder ook nog alle bezittingen van bouta in als buiten sme inclusief alle financiën in de wereld die geparkeerd zit buiten sme.., dan krijg je de poppen aan het dansen..


  Maak melding

 36. @ Ban KI-Moon: “steel niet van het volk ”

  VN-secretaris-generaal Ban Ki-Moon heeft de regeringsleiders van de VN-lidlanden dinsdag opgeroepen niet te stelen van hun volk. Hij deed de oproep in New York bij aanvang van de 71ste Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

  Ban Ki-Moon stelde dat de leiders zich dienen te realiseren dat de belangrijkste positie die ze bekleden een weergave is van het vertrouwen dat de bevolking in hen hebben gesteld. Die functies ” zijn geen persoonlijk eigendom “.
  Mijn boodschap aan iedereen is duidelijk: dien uw volk. Ondermijn de democratie niet, steel de middelen van uw land niet: ” stop uw critici niet in de gevangenis en martel hen niet ” hield de VN-chef de wereldleiders voor.

  @ Mul: de oproep van Ban Ki-Moon is een pak van mjn hart. De oproep is voornamelijk bedoeld voor de abanies
  van de NDP m.n. Master Killer Bouterse, Abrahams,
  Graanoogst, Misikaba en Bouva { na schoolse op-
  vang } ……… oen no moe foefoeroe san a no foe
  oenoe !!!

  @ To the right thing, Paraman, RobG en al die paarse pajong waaiers ….. wat is jullie antwoord … wat betreft
  de oproep van Ban Ki-Moono? We benne benieuwd !!!


  Maak melding

 37. @ Budayayawa: Nederland heeft Indonesië tot één natie gemaakt, heeft de dictatoriale macht van de sultans gebroken, heeft een infrastructuur aangelegd, heeft de landbouw ontwikkeld, heeft industrie ontwikkeld, kortom heeft van een verzameling oorlogvoerende staatjes één democratische moderne staat gemaakt.
  Nederland heeft geprofiteerd van de mogelijkheden die de natuur daar biedt en plantages opgezet die producten leverden die Nederland wilde hebben en waar de Indonesiërs nog steeds aan verdienen. Wat hebben ze geroofd?

  Er zijn ook verkeerde dingen gedaan maar de mensen die dat deden zijn nu allemaal dood, dus waar hebben we het over? Laten we eens kijken naar hoe het nu gaat in Indonesië met zijn corruptie en armoede. Is het nu beter dan vroeger? Zeg het maar.

  Ik merk dat je goed op de hoogte bent van het uitkeringsstelsel in Nederland. Ben jij er ook zo één die profiteert van het harde werken van de Nederlanders en in ruil daar voor op ze zit te schelden?
  1100 euro per maand is bijna 10.000 Surinaamse dollars per maand, 1600 is bijna 15.000 Surinaamse dollar per maand. De meeste hard werkende Surinamers kunnen daar alleen maar van dromen en dan krijg je het gewoon gratis elke maand op je rekening gestort.


  Maak melding

 38. Hallo Hans v/d Broek eigenlijk Nederland elk jaar moet e.1 miljads naar Indonesia overmaken voor de 1 miljoen arme Hollanders die daar nog zitten zonder uikeringen.


  Maak melding

 39. Ik Sta nog steeds achter bp.P.S. Somohardjo ja, waarom: PL. is de enige javaanse Partij die van buitenaf en ook van binnen aanvallen GOEDkunnen pareren ja , niet als Bpk. Iding Sumita die 70 lage jaren worden gedomineerd, verpest geintimideerd door J.A. Pengels NPS en J.Lachmon van VHP, een schoonmaker zelf kon hij niet krijgen. foei foei domboooo. GOBLOK GOBLOK


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.