Nationale Partij Suriname niet bij presentatie projecten

48

PARAMARIBO, 15 sep – De Nationale Partij Suriname, NPS, is niet geïnteresseerd in de ontwikkelingsprojecten van de regering. De partij gaat niet op de uitnodiging in om de presentaties bij te wonen. President Desiré Bouterse is op de hoogte gesteld.

In een brief van NPS-leider Gregory Rusland aan presidentieel secretaris Clary Linger wordt formeel afgezegd. Een reden is niet opgegeven. De NPS geeft al enige tijd duidelijke politieke signalen af. De partij is niet tevreden over de manier waarop bepaalde vraagstukken worden aangepakt. Onder meer is er de wijziging van de Terugroepwet. Die zou te zeer het enge belang dienen van de regerende NDP.

Politieke partijen zouden minder greep hebben op afvallige parlementariërs. De deur is zo wijd opengezet voor het overlopen. Uit protest heeft de NPS ook bedankt voor het overleg over het veranderen van het nationale kiesstelsel. Ook Pertjajah Luhur heeft afgezien van het overleg. De overige oppositiepartijen zijn ook uitgenodigd voor de presentaties. Of zij in de voetsporen volgen van de NPS is niet bekend.

48 REACTIES

 1. Als het op is worden we zuinig.*De oorlog is iets zó verschrikkelijks dat ik mij verwonder hoe het woord alleen ons niet doet gruwen.*Vrouw tegen Churchill: ‘Als ik met U getrouwd was, zou ik gif in uw eten doen.’ Churchill: ‘En als ik met U getrouwd was, zou ik het opeten.’VOLK VAN SU HOE KOMEN JULLIE AAN YET KORTZICHTIGHEID EN MISPLAATSTE HOOGMOED?????????????
  Een liefde die niet bestand is tegen confrontatie met de werkelijkheid is er geen.*Als je je eenzaam voelt als je alleen bent, bevind je je in slecht gezelschap*.
  De moeilijkheid met de wereld is dat de dommen zelfverzekerd zijn en de verstandigen met twijfel vervuld*Mensen onderscheiden zich vooral daardoor dat de dwazen altijd weer dezelfde domheden begaan en de verstandigen altijd weer andere.


  Maak melding

 2. Ik wil alleen maar de conclusie trekken dat het voor een heerser noodzakelijk is het volk te vriend te houden. Want anders heeft hij in tijden van tegenspoed niets waar hij op terug kan vallen.*Mijn conclusie is dat een republiek die bij acuut gevaar geen beroep kan doen op een dictator of vergelijkbare gezagsdragers, in kritieke situaties altijd te gronde zal gaan.


  Maak melding

 3. Een huwelijk is als een huis: als het niet wordt onderhouden en bewoond, komt er al gauw verval, hoe mooi het ook werd opgebouwd.*Als je het pad van kwaliteit volgt, kunnen er schijnbaar vanuit het niets prachtige inzichten, gedachten en oplossingen ontstaan.Hij die geen nieuwe oplossingen wil toepassen moet nieuwe kwaden verwachten; want de tijd is de grootste vernieuwer.NU STA IK EN KIJK ER NA..aanpassen..maar niet mijn level qua mentaliteit van de creool(mijn mening)


  Maak melding

 4. Sommige bobo’s binnen de NPS hebben last van een psychologische barrières.Ze hebben last van een minderwaardigheidscomplex. Deze figuren hebben ook hun aanhang o.a. op Waterkant besmet met deze psychiatrische aandoening.Ze wijzen samenwerkingsvoorstellen af omdat ze in de waan verkeren dat zij voorheen groot waren en het nog steeds zijn terwijl ze binnenkort niets anders zijn dan de restanten van een wrak.

  Het moet tot de top van de NPS en haar aanhang doordringen dat wij in Suriname afstevenen naar een twee partijenstelsel. De kleine politieke partijen zoals PL, ABOP, NPS zullen verdwijnen omdat zij het niet zullen redden.Zij hebben de condities niet in huis om als zelfstandige politieke partij door te sukkelen. Wat een stel sukkels.


  Maak melding

 5. Lacking ontvang mensen met projecten ,Lacking kan zelf de Cassave Fabriek al vier jaren nog niet opstarten .

  Met de Herstelplan van NDP zijn er al genoeg projecten in gediend zo dat de koers in twee jaren weer naar 1 op 3.50 gaat

  Abrahams , Doehkie , en Hooghart gaan de projecten goed keuren lever je project voorstel voor de dieven .

  NDP jullie hebben toch al een Herstelplan met Cocos planten .

  Aanhangers van NDP gaan jullie alvast Cocos bomen leren klemen over drie jaren gaat NDP oosten .
  Meld je aan bij Abrahams of Graanoost mailen en faxen kan ook naar Ocer .

  Voor bewust wording projecten van Revolutie moeten NDP aanhangers bij Hans Breeveld ,Henk Herrenberg en Hooghart zijn .

  CLO van Hooghart betekend Centraal Lands dienaren Onderdrukken .

  NDP heeft alleen de regering gevorm met twee overlopers
  om al de projecten uit te voeren in een land dat 6 x groter is dan Nederland .

  Suriname is geen Delf


  Maak melding

 6. EN 12 x maloten poppekast spelers oom bert hebben ze geen bezem of stoffer en blik in su waar een wil is een weg belachelijk voor woorden ALLE HENS AAN DEK ..NOEMT U 1 VOORBEELD (LAASTE HALF JAAR EEN GIFTE NAAR DE ARMOE TOE UIT DE ZAKKEN VAN DEZE KAPITALISTEN???)ACHTELIJKE ACTIES ZO BESTUUR ZO VOLK zo volk zo de kinderen


  Maak melding

 7. In een democratisch systeem is het gangbaar dat de oppositie van zich laat spreken. De NPS geeft hiermee een signaal. Het is dan ook dringend noodzakelijk dat de oppositie partijen zich bundelen en gezamenlijk opereren om de regering andere opzichten te bieden of desnoods ten val te brengen.

  Dus zou ik zeggen jongens er is werk aan de winkel ga aan de slag, dan komt Suriname zeker vooruit.


  Maak melding

 8. @ oom Bert,
  Bij elk goed gekeurd projekt door de trawanten van “a-ptien-ingi-boi” moet 15% in contanten betaald worden aan de “kassier-stroman” van deze trawanten !!! Zoals dat nu gebeurt bij Financien van Gilimang !!!


  Maak melding

 9. De NDP en projecten. Schei toch uit. Het zijn allemaal MEKI NJANG NANGA projecten. Als ik namen Hans Breeveld ,Henk Herrenberg en Hooghart voorbij zie komen dan weet ik al genoeg. U toch ook ?


  Maak melding

 10. Zuen jullie nu het beleid van Venitiaan percelen geven aan politiek vrienden of leiders om nadien onze schaarste dollars te gaan lenen om later terug te betalen door het land zelf te Solo en chiragalli


  Maak melding

 11. Hier denken de politieke leiders niet aan Suriname maar aan Nederland hoe Nederland samen tot ontwikkeling te brengen voor de nageslacht iedereen wilt een bijdrage leveren.deng Noo ee njang ding srefi


  Maak melding

 12. Misschien wordt dat ook anders als jij de gelegenheid krijgt om dat wat in su gebeurd op afstand te volgen. Alleen mensen met eigen agenda waar is de agenda van Su in hemels naam.


  Maak melding

 13. Men kan gemakkelijk vingers aanwijzen : somo, rusland en venetiaan zijn dieven, maar dat zijn de amateurs boeven.
  De koning der dieven dat is de murder him self, de moordenaar bouta.
  Hij kijk diep met lede ogen naar het volk en besteelt hun geld of laat het geld verdampen.
  Als dat moeilijk te begrijpen valt, maak deze forum niet belachelijk.
  Nog iets @ mi sari,
  Mensen die in Nederland van de uitkering leven, terwijl ze in suriname grote huizen hebben zijn : Tactische dieven. Ik hoop dat de Nederlandse overheid ooit een ondetzoek gaat plegen in suriname.
  Ik ben niet helemaal eens omdat ik zelf per maand €1750 aan belasting betaal. En ik zweet me verrot bij Tata steel in ijmuiden.


  Maak melding

 14. Waarom zouden ze gaan. zij die geweest zijn hebben al genoeg gezegd

  Vaag en niet concreet!

  Waarom je tijd verdoen aan dingen die zeker NIET zullen gebeuren.

  Men kan beter luisteren naar meneer Charap die eindelijk zijn mond heeft opengedaan en medio september de woorden van zijn baas Leigh heeft herhaald.

  Concentreer je op wat wel gaat gebeuren en dat is nog iets verder de prut in en toespraken van de president dat hij nergens verantwoordelijk voor is en dat het volk voor de derde keer de ellende van Bouterse zal moeten opruimen.


  Maak melding

 15. De zoveelste 1 April grap van Bouterse….

  Uit Dagbladwest

  Ronald Hooghart getipt als ATM-minister

  NDP-parlementariër Ronald Hooghart is, naar wij vernemen, getipt als de volgende minister van Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu (ATM).

  Dit bejaarde fossiel, overloper er verrader van zijn eigen mensen gaat een boost geven aan Technische Ontwikkeling in Suriname.

  Ik zeik in mijn broek van het lachen.


  Maak melding

 16. De NPS moet niet alleen afzeggen voor de presentatie, maar moet erop aandringen dat een debat in de assemblee wordt gehouden over deze investeringsplannen. Zo hoort het in een parlementaire democratie en niet anders.
  Een presentatie aanhoren zonder dat je als politieke partij een inhoudelijke inbreng kan hebben is niet zinvol en roept ten onrechte het beeld op dat je je als oppositionele politieke partij committeert aan de plannen.

  De presentatievorm is gekozen omdat deze president geen kritiek duldt op zijn voorstellen. De oppositie maakt gehakt van zijn infantiele bedenksels en dat zint meneer de president niet


  Maak melding

 17. Waar was het OVERLEG van NDP met de Surinamers toen Ons MILJARD aan MONBETAIRE RESERVES werd VERKWANSELD bij de CENTRALE BANK, door GILMORE EN DESI ?????????????????????????????????

  Waar was het OVERLEG met de Surinamers toen al ons GOUD en al ONZE GELDEN werden VERKWANSELD voor ONPRODUCTIEVE ZAKEN, terwijl BEKEND WAS bij de MACHTHEBBERS dat wij als Land al FAILLIET WAREN
  GEMAAKT DOOR NDP-WANBELEID ????????????????

  Waar was het OVERLEG met de Surinamers , toen GILMORE EN DESI besloten RUIM 2,5 MILJARD aan ONGEDEKTE SRD-biljetten uit te geven, toen wij AL FAILLIET WAREN GEMAAKT ??????????????????????

  Waar was het OVERLEG met de Surinamers toen DESI meneer DILIP naar SURALCO zond om als prive-persoon de Afobakadam (toebehorends aan het VOLK van Sranang) te KOPEN ?????????????????????????????

  Waar was het OVERLEG met de Surinamers toen DESI met kabinet en adviseurs, besloten Onze Munt meerdere malen te DEVALUEREN ????????????????????????????????

  Waar was het OVERLEG met de Surinamers toen besloten werd door DESI en adiviseurs dat de RECHTSSTAAT Sranang moest worden ONTMANTELD met ON-GROND-WETTIGE MIDDELEN, om te trachten een LOPENDE STRAFZAAK te SABOTEREN ?????????????????????

  Waar was het OVERLEG met de Surinamers toen DESI besloot een Albert Heijnmedewerkster, zonder voldoende scholing en kennis, te benoemen tot Staatsadviseur tegen een salaris van 20.0000 SRD per maand ????????????? ?????????????????????????????????

  Waar was het OVERLEG met de Surinamers toen onlangs in het GEHEIM schijnt te zijn besloten, de NDP-ROVERS van staatsgelden bij de projecten CARIFESTA en NA-SCHOOL-SE OPVANG, NIET TE VERVOLGEN ?????????????????

  EN DIT NDP-REGIEM WIL NU PLOTSELING OVERLEG MET DE BEVOLKING OVER PROJECTEN MET (WEDEROM) GELEEND GELD ???????????????


  Maak melding

 18. Wat voor nut heeft het als voor de show naar jouw inbreng wordt gevraagd en als het erop aankomt, uiteindelijk toch alle adviezen terzijde worden geschoven.

  Wat heb je eraan als in het huis van het volk de DNA, je monddood wordt gemaakt, jouw mening niet telt omdat dit ten nadele komt van de coalitie en ten nadele van het enge persoonlijke belangen.
  De regering pretendeert het samen te willen doen, het land samen willen opbouwen maar het is telkens weer bewezen dat zij uiteindelijk toch hun eigen weg kiezen.


  Maak melding

 19. Beste RGBO wat doe je Nederland om zoveel aan belasting te betalen, je liegt houd mensen voor de gek nu pas begrijp ik wat hier op dt forum gaande iis,alleen negatieve dingen sorry laatste keer met jou in dicussie.jij snapt niets van ontwikkeling


  Maak melding

 20. Hier in Nederland voert de Regering ook gesprekken met de opositie om tot een vergelijk te komen en elk partij wilteen bijdrage leveren niet met negativiteit in het belang van Nederland


  Maak melding

 21. HOEVEEL bewijs is er nog nodig om de gaten in de “fundering”te willen zien HOEVEEL BEWIJS HEBBEN JULLIE NOG NODIG DAT DEZE MENSEN MEER KWAAD AANRICHTEN DAN HET OPBOUW VAN LAND EN VOLK HOEVEEL JAREN HEB MEN NOG NODIG Om te BESEFFEN DAt er NIET GOEDe KENNIS SAMENWERKING IS


  Maak melding

 22. Net als de NPS zou ik bedanken voor de ‘eer’ om naar die #€%& van Bouterse te gaan luisteren, de NDP houdt met niemand anders dan Bouterse rekening, ze doen alleen wat zij zelf willen, en wanneer het fout gaat pretenderen ze samen te willen werken met de oppositie, terwijl wanneer puntje bij paaltje komt ze toch hun eigen wil doordrukken. Je moet wel gek zijn om na zoveel voorbeelden uit het verleden, weer mee te gaan doen met een buitenparlementaire show van Bouterse, terwijl hij in de officiële poppenkast al geen rekening houdt met wat jij als oppositiepartij wil.


  Maak melding

 23. Om succesvol te zijn, moet je een mooie bruine kleur hebben, in een fraai gebouw leven (al is het in de kelder), in chique restaurants gezien worden (al neem je maar één drankje) en als je leent, groot lenen.


  Maak melding

 24. @Ambe, je zegt het zelf al….je woont en werk in Nederland waar je een goed inkomen hebt…..en lekker kan leven mede door de goede organisatie van Nederland waar alles klopt……
  op afstand wil je dus oordelen over wat er in Su gebeurd……ga naar Su ga daar werken ontvang een surinaams salaris….maakt die pina zelf mee……..dan pas kan je praten……..ik wil zien of je dan nog praatjes hebt…..nu zit je gewoon slap te lullen vanuit Nederland!!!


  Maak melding

 25. We missen er helemaal niets aan.
  Laat ze lekker wegblijven.
  Ik wilde zo graag, dat dit soort opa’s nu eindelijk eens van het politieke toneel zouden verdwijnen.
  Maak plaats voor een jongere generatie !!!


  Maak melding

 26. Alle politieke partijen moeten een diepgaande herstructurering ondergaan. Er bestaan geen politieke partijen die in deze vrijuit gaan.
  Laat een zakelijk integer kabinet ná goede screening voor max. 10 jren benoemd worden dat aanstonds duidelijk aangeeft wat hun (transparante) plannen zijn met nieuwe wetten en regels. Ondertussen moeten alle politieke partijen intern dmv wet- en regelgeving orde op zaken stellen totdat zij getoest door 1 onafhankelijk bureau wederom in de politieke arena mogen treden. Aftreden van DNA-leden of president moet mogelijk zijn en bij fraude volgt een justitieel onderzoek.


  Maak melding

 27. Soms als ik de waarheid zeg, dan worden bepaalde figuren op deze forum gekwetst. De bedoeling is dat je niet gestresst raakt of een hart aanval krijgt tijdens het kakken.
  Als je schuldig voelt, dan sorry ….


  Maak melding

 28. @Srafu,
  Ik vind jouw posting zo goed dat ik die kopieer en weer plak. Je laat zien dat er toch nog Surinamers zijn die geen korte termijn geheugen hebben. Toen Bouterse die 4800 miljoen US dollar en ons goudreserve deels naar zijn bankrekening in het buitenland liet bijboeken had hij geen overleg met de oppositie gevoerd. Men zegt dat mensen om Bouterse heen zich verrijken maar men vergeet te melden dat Bouterse de opdrachtgever is om s’lands geld te stelen, waarna hij Bouterse zijn deel op zijn rekening ontvangt.
  Bouterse is niet een de moordenaar maar ook de grootste boef in Suriname.

  Hier nogmaals die schitterende posting:
  Srafu
  Waar was het OVERLEG van NDP met de Surinamers toen Ons MILJARD aan MONBETAIRE RESERVES werd VERKWANSELD bij de CENTRALE BANK, door GILMORE EN DESI ?????????????????????????????????

  Waar was het OVERLEG met de Surinamers toen al ons GOUD en al ONZE GELDEN werden VERKWANSELD voor ONPRODUCTIEVE ZAKEN, terwijl BEKEND WAS bij de MACHTHEBBERS dat wij als Land al FAILLIET WAREN
  GEMAAKT DOOR NDP-WANBELEID ????????????????

  Waar was het OVERLEG met de Surinamers , toen GILMORE EN DESI besloten RUIM 2,5 MILJARD aan ONGEDEKTE SRD-biljetten uit te geven, toen wij AL FAILLIET WAREN GEMAAKT ??????????????????????

  Waar was het OVERLEG met de Surinamers toen DESI meneer DILIP naar SURALCO zond om als prive-persoon de Afobakadam (toebehorends aan het VOLK van Sranang) te KOPEN ?????????????????????????????

  Waar was het OVERLEG met de Surinamers toen DESI met kabinet en adviseurs, besloten Onze Munt meerdere malen te DEVALUEREN ????????????????????????????????

  Waar was het OVERLEG met de Surinamers toen besloten werd door DESI en adiviseurs dat de RECHTSSTAAT Sranang moest worden ONTMANTELD met ON-GROND-WETTIGE MIDDELEN, om te trachten een LOPENDE STRAFZAAK te SABOTEREN ?????????????????????

  Waar was het OVERLEG met de Surinamers toen DESI besloot een Albert Heijnmedewerkster, zonder voldoende scholing en kennis, te benoemen tot Staatsadviseur tegen een salaris van 20.0000 SRD per maand ????????????? ?????????????????????????????????

  Waar was het OVERLEG met de Surinamers toen onlangs in het GEHEIM schijnt te zijn besloten, de NDP-ROVERS van staatsgelden bij de projecten CARIFESTA en NA-SCHOOL-SE OPVANG, NIET TE VERVOLGEN ?????????????????

  EN DIT NDP-REGIEM WIL NU PLOTSELING OVERLEG MET DE BEVOLKING OVER PROJECTEN MET (WEDEROM) GELEEND GELD ???????????????

  donderdag 15 september 2016 om 11:05 uur.


  Maak melding

 29. In Indonesia worden de IDUL ADHA vlees Huis aan huis bezorgd op naam elk gezin krijgen minimaal 2 kilogram vlees. waren er 240 miljoenen inwoners. Slachten van vee in de maand IDUL ADHAH behoort tot de Moslim geloof ja, elk Moskee mag 20 koeien en 30 schapen/kaning slachten ja, de helf is voor familieleden en andere helf is voor de arme Moslim ja.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.