Manoushka Zeegelaar-Breeveld in nieuwe ziekenhuisserie

11

De Surinaams-Nederlandse actrice en zangeres Manoushka Zeegelaar Breeveld is vanaf 2 oktober 2016 te zien in Centraal Medisch Centrum, de nieuwe ziekenhuisserie van de Nederlandse televisiezender RTL 4. Ze speelt de rol van een kinderarts.

“Voor mij betekent deze rol een nieuwe uitdaging. Het is een tijd geleden dat ik een vaste rol in een televisieserie had. Ik doe veel in het theater. Nu kan ik weer deze kant van acteren beleven. Er zit namelijk een groot verschil in, wat mij betreft. Allebei even leuk, daar niet van. Maar iets nieuws met een andere concentratie is een fijne afwisseling” aldus Manoushka.

Het is niet de eerste keer dat de in Suriname getogen Breeveld in een serie speelt. Ze had eerder vaste rollen in politieseries Blauw Blauw en Grijpstra en de Gier. Verder heeft de actrice en zangeres in allerlei andere series op tv gespeeld in de afgelopen jaren. Vorig jaar nog speelde ik in KRO-serie Noord/Zuid. Daarnaast was zij ook te zien zijn in het eerste seizoen van de dramaserie De Fractie (VPRO) en in de RTL 4 serie Moordvrouw.

De 46-jarige Manoushka, dochter van Borger Breeveld(Wan Pipel), is op dit moment bezig de laatste hand te leggen aan een nieuw album. Het wordt een mix van jazz, pop, caribisch met teksten in het Engels en Surinaams.

Bekijk ook:


11 REACTIES

 1. Tehzeep, het gaat om een NEDERLANDS Medisch Centrum, als je meer darkies wilt zien, moet je een serie over Kwakoe, Milan of het AZP in Suriname maken, dan kunnen jij en je hele extended familie een rol toebedeeld krijgen.


  Maak melding

 2. Witte mensen, cq Nederlande blanken, maar film/series voor hun eigen doelgroep/cultuur, afkomst. Niet voor Afrikanen of Aziaten of Chinezen, enz.

  Chinezen maken films voor Chinezen, Bollywood maar Hindoestaanse films enz. Andere etniciteiten moeten niet erin domineren, anders herkennen ze zich zelf niet meer in in de film, cultuur, zeden, gewoonten, hun land, hun taal, grapjes, werkwijze, ziekenhuis, westerse maatschappij, kleding, vrijheden, hun aard/karakter, westerse levenswijze in een kapitalistische maatschappij, enz.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Surinamers


  Maak melding

 3. Sanjay: “Waarom weer een creoolse nooit een hindu… Hindos zijn ook suris hoor”.

  Sanjay, Manoushka Zeegelaar Breeveld is actrice en zangeres (ze heeft opleidingen daarin gevolgd), daarom is zij uitgekozen om een rol te vervullen in deze serie, niet omdat ze creoolse is, jij hebt waarschijnlijk geen ‘djilebi’ gegeten van acteren, de regiseur zal het daarom niet in zijn of haar hoofd halen om jou uit te nodigen voor een rol in deze serie alleen maar omdat je hindoestaan bent.


  Maak melding

 4. We moeten elkaar accepteren , de Hindoestaan kan goed met geld omgaan! En de creool houdt van acteren en spelen… zo is ‘t! Ik ga dit keer op VHP stemmen!! Een fijne dag mensen.


  Maak melding

 5. Ik ken geen enkele hindo actrice bekend in Nederland Nee. Komt het omdat ze niet goed kunnen acteren ofzo of puur hun afkomst? ik denk het laaste niet vooral gezien het bestaan van bollywood.ik weet dat er veel hindos acteurs in Nederland maar niet aan de bak komen.

  Er komt wel een tijd dat we niet meer achtergesteld zullen zijn ten opzichte van de creool, want hun gaan maar voorruit en wij blijven zitten. Het moet stoppen.

  Tan bun nanga yu srefi en makandra.


  Maak melding

 6. @sanjay
  Surinaamse Hindoestanen willen niet acteren. Vinden zij te min. Ze denken allemaal arts of advocaat te worden. Of een kantoorbaan.
  Geldt ook in Amerika. Daar zijn er maar enkele Indiase en Chinese acteurs die noemenswaardige rollen krijgen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.