Energie Bedrijven Suriname weer op volle toeren

60

PARAMARIBO, 14 sep – Energiebedrijf EBS draait weer op volle toeren. Het personeel heeft haar ‘beraad’ opgeheven. Met onmiddellijke ingang is het werk hervat na een wekenlange onderbreking. Er wordt gesproken.

De vakbond bij het bedrijf en de regering voeren overleg over het principeakkoord. Voor vakbond en personeel was het reden genoeg om weer aan de slag te gaan. Vicepresident Ashwin Adhin had per brief de mogelijkheid geopperd van ‘gezondmaking’ bij het publieke bedrijf. Het beraad zou hebben laten blijken dat er nogal wat overtollig personeel in dienst is. De directie moest de vakbond oproepen het beraad te beëindigen.
In een vrij onverwachte wending heeft de vakbond besloten het beraad op te heffen. Het opschorten volgde op een verzoek van het staatshoofd. Afgesproken is dat er verder overleg zal worden gevoerd. Na de brief van Adhin volgde er nogal wat kritiek van vakbonden en uit politieke hoek. Bouterse wees enkele weken terug het principeakkoord van de hand. Het moment voor meer loon zou niet goed vallen.

Bekijk ook:


60 REACTIES

 1. Het personeel is weer volop met het werk gestart.De vakbond onderhandeld nog met de president waarover?Is het raar als ik een gevoel krijg alsof iemand wat onder de tafel krijgt om de rust in het bedrijf en het land terug te brengen.En dat allemaal vanuit een eigen tekort aan inzicht en leiding?


  Maak melding

 2. Diana : normaal reageer ik niet op wk maar laat sommige hier eerst precies lezen waar het om draait voor men reageert

  PARAMARIBO – De bond bij de Energiebedrijven Suriname (EBS) zal zich woensdag op aandringen van de leden bij de president beklagen over algemeen-directeur Rabin Parmessar. De leden hebben tijdens een algemene ledenvergadering dinsdag gezegd dat zij geen vertrouwen meer hebben in de directeur, nadat duidelijk is geworden dat die de bond een andere overeenkomst wilde laten tekenen dan wat vrijdag is overeengekomen met de president.

  Het vertrouwen van de medewerkers in de directeur is behoorlijk geschaad. Men heeft mij gevraagd om dat ook door te geven aan de president”, zei Geerlings dinsdag tegen journalisten. Doordat zaken volgens hem verkeerd zijn overgebracht, heeft de bond gemeend om de persstilte die was ingelast te verbreken.

  De bond bereikte vrijdag in een onderhoud met het staatshoofd een overeenkomst waarmee beide partijen content bleken te zijn. Enkele uren daarna zou, wat was afgesproken, met tussenkomst van de directie, bekrachtigd moeten worden op papier. Echter kwam de bond al gauw tot de ontdekking dat wat door de directie op papier was gezet niet strookt met wat is overeengekomen in het onderhoud met het staatshoofd.

  De bond wees Parmessar op dit punt, maar die gaf op zijn beurt aan dat het slechts een conceptovereenkomst was. “We hebben een bedrijfsjurist om duidelijkheid gevraagd en die zei tegen ons dat de overeenkomst op instructie van Parmessar is opgesteld.” Dat was voor de bond een bevestiging dat de directie bewust heeft gehandeld.

  Wat de bond nog meer tegen de borst stuit, is dat de directeur nadat die werd gewezen op het afwijkend punt in de overeenkomst, teruggekoppeld heeft met de president met de mededeling dat de bond weer iets anders vraagt. Geerlings noemt dit misleidend.

  De bond schreef een protestbrief naar de president over de handeling van Parmessar. Het staatshoofd reageerde daarop met de mededeling dat hij de zaak opnieuw zal bekijken, maar met het verzoek om de actie op te schorten. De president heeft de bond uitgenodigd voor een gesprek woensdag.


  Maak melding

 3. Hahahaha, Parmessar zal onthoofd worden !! Id-Ul-Adha, offer !!
  Geerlings heeft zijn mannetje al klaar staan om de job van Direkteur over te nemen
  De vader “des duivelse schurkenland” is de reddende duivel !!!
  “A-No-Mie-Na Parmessar !!!”
  Weer als zoete koek in, bij het volk in dit “duivelse schurkenland”
  “foe-pe-a-monie-kong-dang”?
  Hoogie en COL, waarom de ambtenaren.,en gepensioneerden geen verhoging !!!!


  Maak melding

 4. De PRO-Corruptie-president DESI , neemt met zijn WANBELEID plus Corruptie, RUIM 70 % INKOMSTEN WEG BIJ ALLE ARBEIDERS EN BIJ DE GEHELE BEVOLKING !!
  (als gevolg van waarde-dalingen SRD, inflatie, prijsstijgingen plus corruptie)

  DESI weigert STELSELMATIG CORRUPTIE van VOORAL NDP-TOPPERS aan te pakken, WAT en HOE wil je dan IETS opbouwen en waarom bevordeelt u politieke vrienden ???????????
  TEN KOSTE van WIE ?
  OP REKENING EN TEN KOSTE VAN HET VOLK, DESI !!!!!

  (Zie oa de onaangepakte Corruptie van ex-minister Abrakadamsky bij Openbare Werken, bij de bouw van bruggen door Ballast Nedam, de openlijke Corruptie bij aankoop van EBS-generatoren en zie de CLAD-rapporten met namen van NDP-kopstukken ivm de MILJOENEROOF van staatsgelden bij CARIFESTA en bij de NASCHOOLSE OPVANG ! De REKENKAMER is door DESI TOTAAL UITGESCHAKELD ! )

  En deze Pro-Corruptie president komt met BEDREIGINGEN naar de ARBEIDERS van EBS ?????????????????????

  PS : Ex-leider van de Centrale Bank, meneer NDP-GILMORE, heeft in het openbaar aangegeven dat Onze MILJARDEN bij deze bank zijn VERDAMPT door ONZINNIGE NDP-CONSUMPTIEVE en ONPRODUCTIEVE MASSALE STAATSUITGAVEN !!!

  TIME FOR CHANGE !!!!!

  DE SANERING VAN HET LAND MOET STARTEN OP BROKOBAKA EN IN HET PALEIS !!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 5. Ik vermoed dat de vakbond eieren voor haar geld heeft gekozen. Het was dit menens van de overheid. De toon van de overheid klonk dreigend. De vakbond kreeg het bevel om de acties onmiddellijk op te schorten. De vakbondsleider kreeg de schrik van zijn leven en volgens mij ook een korte les in economie en bedrijfsvoering.


  Maak melding

 6. Een ding is zeker, het zit in de genen van alle surinamers : blaffende honden (paarse idioten) bijten niet.
  Overigens een heel goed tactisch zetje van de vakbond.
  Stakingen/beraadslagingen dienen gondig geanalyseerd te worden, alvorens zij door gaan met staken, zoals dat verwoord wordt in het handvest. Strategische bepalingen voor de volgende stap eisen veel tijd en moeite. Begrijpelijk ook aan de andere kant, het is eind van de maand over een week…


  Maak melding

 7. Srafu, de moderne techniek maakt het mogelijk om EBS operationeel te houden met 150 van de 1100 werknemers. Tel uit het voordeel voor de overheid. Minder loonkosten, minder gebouwen en voorzieningen,enz.

  De overtollige arbeiders van EBS mogen wat mij betreft op de sinaasappelvelden in het Tibiti gebied gaan werken. Maar de kans is groot dat de oproerkraaiers onder hen ook weer voor nieuw gedonder zullen zorgen over bijvoorbeeld gratificaties, 13e maand,bos- en eenzaamheid-toeslagen, prostitutie-toeslag, enz.enz.

  Robert-a,
  Een land heeft behoefte aan slimme vakbondsleiders en geen domme doordrammers die verstandelijk niet eens mee kunnen beraadslagen in een overleg zoals de SER waarin complexe en gewichtige zaken worden besproken.


  Maak melding

 8. volkomen eens met Mohamed. Bouterse heeft de val voor Parmessar gezet. Parmessar heeft het vuile werk voor Bouta gedaan en mag opdonderen. Dit is de overlevingsstrategie van Bouta.Steeds de anderen de schuld geven van eigen falen. Chantage en bedriegen zijn de rode draad in het leven van Bouta.


  Maak melding

 9. @Robje-de-DOMSTE-Desi-slaaf

  U zegt : “Srafu, de moderne techniek maakt het mogelijk om EBS operationeel te houden met 150 van de 1100 werknemers. Tel uit het voordeel voor de overheid. Minder loonkosten, minder gebouwen en voorzieningen,enz.”

  Moderne techniek maakt het mogelijk om Suriname operationeel te houden MET DRIE MAN, GEEN DESI ,
  GEEN Kabinet van de President, dat ARM SURINAME ruim 300 MILJOEN pj KOST !
  De zogenaamde staatsadviseurs heben de Bevolking alleen maar ELLENDE gebracht ! Devaluaties, Prijsstijgingen, Inflatie, wegmaken EEN MILJARD bij Centrale Bank, drukken en uitgeven van ruim 2,5 MILJARD aan ONGEDEKTE SRD-bankbiljetten, wegsluizen gelden Carifesta, wegsluizen gelden Naschoolse opvang, stelen van jaarbudget Openbare Werken, als Ons Goud, al Ons geld en al Onze reserves bij de Centrale Bank zijn VERDAMPT volgens de NDP !

  Suriname kan door DRIE ECHTE Sranangman die van Land en Volk houden, OPERATIONEEL WORDEN GEHOUDEN, zonder de schrijnende NDP-ARMOEDE van dit MOMENT !!!

  TEL UIT JE WINST !!!!

  PS : Volgende PROOI van de regiem is het verkwanselen van
  de LENING van IsDB, groot 1,8 MILJARD, geld bedoeld om productieve projecten mee op te zetten !
  Helaas is Desi-Corruptie met zijn beruchte CORRUPTIE-clan aan de macht !!!!


  Maak melding

 10. RobG

  ik had mij voorgenomen mij in te houden en niet te reageren. Echter u maakt het weer te bont met al u aanname en ideeën.

  Leest u aub eens goed wat er vastgelegd is.

  1. Er was overleg en dat heeft tot een aanvaardbaar resultaat geleidt. Iedereen heeft dat in de pers kunnen lezen dat zowel de president als de voorzitter van de EBS vakbond tevreden leken.

  2. De bonden hebben dat wat op papier gezet is afgewezen. Naar nu duidelijk wordt was dat wat op papier gezet iets anders dan wat tussen de President en de Bond overeengekomen is.

  3. Ofwel de opsteller heeft iets fout gedaan en moest dat kortsluiten met de president. Dat hierbij schijnbaar de tekst conceptovereenkomst gebruikt is door Parmessar is bedrieggelijk handelen aangezien je een concept niet onderteken maar als praatstuk gebruikt. Dat stadium was men voorbij.

  4. De reactie van de Vice President is dan ook geheel buiten welke rechtsstatelijke orde en tart elke vorm van normale omgang. Het was een primitieve vorm van chantage.

  5. De Vakbonden hebben toen eenheid vertoond (behalve Hooghart) en de President geheel omsingeld en in de tang genomen (met als toen Bishop op bezoek was).

  6. Er was schijnbaar genoeg papier om aan te tonen welk vals spel Parmessar (in opdracht of als stommiteit) gespeeld had waardoor de President Schaakmat staat.

  7. Reken maar dat er Wraak genomen gaat worden. Want het saneren van EBS is niet afhankelijk van met geweld een staking of werkoverleg neer slaan. Het saneren van EBS is gewoon een taak van het MANAGEMENT. Alleen moeten ze het nu zelf doen en zijn ze in hun kaart gekeken.

  8. De tegebruiken argumenten zijn nu onethisch geworden aangezien de aandeelhouder stelt dat als er gestaakt wordt duidelijk is dat er te veel personeel in dienst is en als men de staking neerlegt er plotseling geen sprake meer is van te veel personeel.

  Beste RobG de president stond door het gehannes van Parmessar in zijn nakie en heftig voor schut.
  Beste RobG de president heeft bewezen toe te geven als er genoeg mensen opstaan.
  Beste RobG het hele land weet nu dat 22 oppositie leden in de DNA kunnen opstaan en goede argumenten naar voren brengen ze worden niet gehoord of ontvangen
  1.100 verwende (relatief gezien) EBS medewerkers kunnen de President door de knieen krijgen.


  Maak melding

 11. Het ongeduld heeft vleugels en vliegt zijn doel voorbij, het voornemen pakt zijn koffer en mist de reiskoets, de wilskracht vertrekt te voet en komt waar zij wezen wil.


  Maak melding

 12. Venetiaan beschikte niet over de zoooveeel dure adviseurs, Telting had de zoooveeele duurbetaalde deskundigen ook niet nodig om de staatsfinancien te ordenen.
  En beide heren hebben met het weinige dat ze hadden een sublieme job geklaard.

  Als je het mij vraagt kan het hele Kakabinet van Desiley en de deskundigen van Boefdraad, helpen bij de oogst van sinaasappelen.
  Er zal zeer zeker ook werk in zijn voor Desiley en Boefie als tallyman.
  Kan Desiley zijn zangkunsten vrijelijk bijstellen:
  “Dayoooo, daaayyooo daylight come an me wanna go home.”


  Maak melding

 13. RobG
  Waarschijnlijk een gemiste kans voor de overheid om het bedrijf grondig te saneren.

  Boi RobG,
  Wat ben je weer eens door de bocht geschoten. Over welke kansen heb je het? Bedoel je eerder gemiste kans om de bel om zeep te helpen?

  Ik heb in menig bedrijfsblad steeds dat bij acceptatie van een vooropgesteld plan om zo doelmatig mogelijk een bedrijf te runnen het noodzakelijk is om alle neuzen één en dezelfde richting te krijgen. En het zijn niet de minste bedrijven in Nederland met dochters in Portugal Spanje en België en de Antillen.
  Mijn lijfspreuk is nog steeds:
  Zoek dialoog op met personeel en wees eerlijk en integer en bovenal transparant en betrouwbaar en duidelijk.
  Dit met het doel om acceptatie en draagvlak en vooral om alle neuzen één richting te krijgen.
  Dan pas kan een reddingsplan (saneringsplan want ik ben het ermee eens dat EBS en alle parastatale bedrijven inclusief de overheid een waterhoofd hebben die Personeel word genoemd) mogelijk slagen.

  Trouwens, heb je notie genomen wat Jojo je wilt bij brengen?
  Ik zal het heel simplistisch proberen te zeggen :
  “je moet niet alleen goed lezen wat wordt geschreven. Je moet ook moeite doen om te begrijpen wat de inhoud en doel hiervan is en bovenal altijd een onbevooroordeelde houding aannemen waardoor je zken beter kunt sheiden en begrijpen”


  Maak melding

 14. Wat ik hiermee wil benadrukken is dat JoJo het duidelijk heeft verwoord door in een vorige posting te stellen dat RobG zaken selectief benaderd.
  Hij heeft het slechts over de overtollige arbeiders van de EBS maar over de overtollige adviseurs bij het kabinet, de overtollige deskundigen bij de CBvS en de vele vòòr de verkiezing als ambtenaar in dienst genomen NDPers wordt met geen woord gerept.


  Maak melding

 15. Jojo,

  Het is een kwestie van redenatie. Ik heb sterk het vermoeden dat de vakbondsleider zaken anders interpreteert dan de directeur. De vakbond argumenteert intuïtief en dit geeft aanleiding tot incorrecte conclusies bij de vakbondsleiding, de vakbondsleden en o.a. de Front- aanhang. De directeur van EBS is echter gebonden aan de financieel-economische ruimte die hem ter beschikking staat. Ik zou in elk geval niet toegeven aan de vakbond vooral als de eisen onrechtvaardig zijn.


  Maak melding

 16. Ik heb het idee, dat men de bond een loer wilde draaien.
  A zeggen en B op papier stellen. De bond was niet achterlijk en heeft de zaak grondig onderzocht.
  Overigens als er gesaneerd moet worden en dat is bij bijna elke tak bij overheid, dan moet dit.
  Beseffen ze bij EBS wel wat ze willen, loonsverhoging terwijl er geen geld is?
  Ministers worden vaak verweten dat zij hun macht misbruiken. Di gebeurt dit nu door de vakbond.


  Maak melding

 17. Bigi Sma,

  Heel goed advies!
  Maar sommigen kunnen al niet goed lezen, zullen het daarom misschien niet begrijpen en bekijken alles ook nog door hun paarse bril.
  Total waste of time.


  Maak melding

 18. Ik ben het bijna altijd oneens met RobG, maar dit keer kan ik hem goed volgen.
  De overheid heeft een enorme kans gemist om een begin te maken met het saneren of afslanken van EBS.
  EBS heeft veel te veel werknemers in dienst en maakt ook deel uit van het “waterhoofd”, dat bij Lanti werkt.
  Het ontbreekt elke regering aan moed om het mes te zetten in het eigen overheidsapparaat.


  Maak melding

 19. Okay EBS tot de volgende maand wanneer het weer heet onder jullie kont begint te worden .Samen met jullie gaan wij weer lijden want dat is jullie bedoeling .Jullie bedoeling is niet om voorgoed af te rekenen met deze slepende probleem maar voor een beetje publiciteit gaan jullie elke maand staken en de bevolking frustreren.


  Maak melding

 20. “RobG
  u laat mijn tenen weer krom staan.

  “Ik heb sterk het vermoeden dat de vakbondsleider zaken anders interpreteert dan de directeur.”

  u stelt econoom en wetenschapper te zijn en schermt met complexe structuren en problemen.
  waarom baseert u zich dan op sterke vermoedens?????? dus op onzekerheden. U veroordeelt mensen die al meer 30 jaar bij EBS werken tot intuïtief (lees primitief) handelend.
  Alles wat Geerlings naar buiten gebracht heeft is uitermate rationeel en doordacht.

  “De directeur van EBS is echter gebonden aan de financieel-economische ruimte die hem ter beschikking staat”

  Hier slaat u de plank 100% mis. De president is de aandeelhouder en die bepaald de kaders, hoofdlijnen. Dus als die een deal maakt met de vakbond dan zijn de kaders verzet en kan/moet de directeur of om oprekking van zijn mandaat vragen en zal hij bij een negatieve reactie en zijn conclusie dat hij er niet verantwoordelijk voor kan zijn, zijn positie beschikbaar stellen en gaan onderhandelen over zijn exit/ontslag.

  Beste RobG u geeft wederom aan niet thuis te zijn in bedrijfsvoering en complexe vraagstukken.

  De president handelt ook als een muis in een vreemd pakhuis en zal de komende weken gevangen worden door de huispoes.


  Maak melding

 21. “By the way”, ik zag in de krant een foto van Zunder en “Blanker”. Blanker met een hoofddeksel van de Moslims in Afrika !!
  Bakt hij alvast zoete broodjes i.v.m. de 1,8 miljard dollar
  lening van de IsDB. ??
  Staat hij al in de rij om al “besneden” te worden tot Moslim onder het toeziende oog van Moersalim en Sapoen ???
  Staan de awaridomri’s”: Steve,Misiekaba en Carl,de Judas
  ook al in de rij om besneden te worden ??, om dan benoemd te worden als toezichthouders van geld dat door IsDB overgemaakt zal worden !! ??


  Maak melding

 22. Nadat Desi zijn TOTAAL ONNODIGE en DURE Kabinet vd Pres, heeft WEGGESANEERD, kan hij starten met de overtheidsdiensten en met de parastatale bedrijven !

  VOORWAARDE is echter dat de dictatoriale Machthebbers EERST ZORGEN VOOR NIEUWE ARBEIDSPLAATSEN !

  LET OP : De WERKLOOSHEID IS BUITEN DEZE PROBLEMATIEK AL DRAMATISCH HOOG, door het JARENLANGE WANBELEID VAN KABINETTEN-DESI !

  ZONDER TOTAAL ANDER BELEID, UITROEIEN van de CORRUPTIE en NIEUWE BELEIDSMAKERS zal dat in elk geval NIET LUKKEN !

  PS : De MAANDELIJKSE staatsuitgaven van kabinet DDB zijn NOG STEEDS VEEL TE HOOG !!!
  Hoe wil men dan de koersen stabiliseren ????????????


  Maak melding

 23. @ Milton

  Het volk is de baas.

  Baas Bouta heeft de grondwet om te eerbiedigen en hij heeft te buigen voor het IMF (meneer Leigh).
  Het laatste leid tot belangen conflicten die Baas Bouta en staf niet meer kunnen oplossen. Ook niet als het USdollars gaat regenen komt Baas Bouta niet meer uit de door hem zelf gegraven kuil.

  Baas Bouta graaft steeds diepere kuilen om de oude kuilen te dichten.

  Baas Bouta moet zijn jaar rede voor 1 oktober presenteren en heeft niet meer dan tonnen gebakken lucht.

  Zie de presentatie die men nu doet met ondernemersverenigingen etc en de reacties. VAAG en nog eens VAAG


  Maak melding

 24. Mijn oma zou zeggen : Te wan sma lobie wan sma e dede gi wan sma,dan a koenkoen foe a sma datie na iengries boroe en a pisie voe a sma na orgeade ! ( dit slaat op RobG)

  Ma te wan sma no lobie wan sma dan te a sie a schade nomo (schaduw bedoelt ze) dan ai tekie wan gon keba foe soetoe !!!


  Maak melding

 25. En vervolgens zal men er achter komen dat de zaken weer zullen worden getraineerd. Het idee is dat DDB doet aan stuivertje verwisselen. Met zijn opportunistische politiek kan hij zich niet aan beloftes houden. Er is immers geen geld maar alleen gebakken lucht. Als hij de EBS tegemoet komt zullen het weer andere sectoren zijn die hun beklag zullen doen wanneer zij geen salaris ontvangen.


  Maak melding

 26. @ Patrol
  Lache.
  @ Tell me
  Weet je zeker dat het gebakken lucht is? Links op het scherm, onder Suritrade zie ik namelijk staan: “pannenkoekenkar ter overname aangeboden”


  Maak melding

 27. Nog vers in het geheugen is dat het volk door de president uitbundig is gefeliciteerd met de lening van het IMF.
  Volgens de regering heeft Suriname van de Islamic Development Bank een groter bedrag weten te lenen.
  Geen felicitaties naar het volk toe, alles gaat er zo wazig, de DNA is niet erbij betrokken.
  Kortom geen transparantie.
  Hoe gaan we dit in hemelsnaam terugbetalen?
  Wetende dat Bouterse met een grote deviezenreserve en goudvoorraad en een goed draaiende economie het land toch naar de verdoemenis heeft geleid.


  Maak melding

 28. …en we ga nog nie na huis krijsen vele paarse marionetten. Wat is het paarse volk oerdom. Nog vier jaren te gaan? Het wordt een periode van paarse verschrikking en paarse verstikking vol paarse kommer en kwel. De paars verarmde idioten vinden het wel, met baas als lijder en misleider. Neks no fout, wiens a koers doro te na moengkenki, soso lobi ndp en lijder. Wi e tang teki baas eng paarse ka. Whahahahaa


  Maak melding

 29. Toen hij het geld met bakken vol uitgaf en zich vol vrat en dronk op Brokobaka heeft hij nooit en te nimmer consultaties gepleegd met maatschappelijke groeperingen ! Toen was er alleen zn naaste familie en inner circle in zn nabijheid !
  Nu het schip te pletter zal slaan, nu het land de afgrond inglijdt nodigt hij diverse groeperingen uit want wanneer het fiasco compleet zal zijn dan is het A NO MIE ! En daarom worden de mensen er met de haren erbijgesleept ! Voor deGezamenlijke Verantwoordelijkheid !

  Zij moesten eigenlijk niet meedoen want er wordt toch niet naar ze geluisterd is voor de show en voor de dekking deze poppenkast ! Hij doet toch wat hij wil want hij is en blijft een Dictator !


  Maak melding

 30. @Mohamed ik kwam niet bij van het lachen wat een humor ! Hebben we ook nodig hier natuurlijk ! Maar alle gekheid op een stokje reeds geruime tijd merk ik dat Blankert diverse hoofddeksels draagt.Laatst had hij een Che Guevarra achtige baret op, dat is wanneer hij echt op het oorlogspad is en zn guerilla tactieken aan de onderhandelingstafel blootlegt ! En nu met zn moslimachtige hoofdeksel en met de miljardenlening van de Islamitic Bank in het verschiet, mag die Paarse boefbandiet zn borst nat maken want er is wat te halen denkt Blankert !


  Maak melding

 31. BOUTERSE DENKT IK GA REGEREN NET ZO GOED ALS VENETIAAN MAAR TOEN HIJ HET IS GAAN PROBEREN WEET JE WAT ER TOEN IS GEBEURT ??? BAM 1200 KILO GOUD VERDAMPT !!!WROETSS ..2.3 MILJARD USD VERDWENEN ..FROETS ….2.1 MILJARD SRD MONETAIR GEFINANCIERD !WAUW….128 MILJOEN NASCHOOLSE OPVANG ZOEK !!BENG !!! CARIFESTA GELDEN NERGENS TE VINDEN …WRAGADA ..!!! WAAR ZIJN WE NU ?????? OP DE BODEM VAN EEN DIEP, ZEER DIEP RAVIJN !!!

  EN NU….EN NU…. HIJ GILT EN KRIJST NAAR HULPTROEPEN OM HEM UIT HET RAVIJN TE HIJSEN WANT ZIJ HEBBEN HEM ERIN GEGOOID !!! A NO MIE !!!A NO MIE !!!!!


  Maak melding

 32. Amaranta,

  Bouterse kon pakweg 4 jaar geleden regeren bij de gratie van de goudopbrengst destijds.
  Toen het minder ging met de koers van het goud en de olie is het kaartenhuis in elkaar gedonderd.
  Omdat Bouta absoluut de leiderschapskwaliteiten mist om in een crisissituatie daadkracht te tonen, verkeren we nu in de situatie, waarin we zijn beland.
  Deze regering heeft geen visie en al helemaal geen plan hoe we uit de crisis moeten komen.
  De visie en het plan komen van het IMF.
  Kortom, Bouta is een heel slechte manager en primus inter pares van een veel te groot overheidsbedrijf.
  In het vrije bedrijf zou hij allang zijn ontslagen, maar omdat veel zaken in ons land anders lopen, dan ergens anders in de wereld, zit hij er nog steeds (omgeven door een leger van duurbetaalde adviseurs, dat geen flikker uitvoert).
  Hij is gewoon de allerslechtste president die we ooit hebbn gehad.
  De man is de afgelopen twee jaar volledig door het ijs gezakt.
  Gebakken lucht verkopen kan iedereen, zelfs mijn moeder van 89 jaar.


  Maak melding

 33. @Cochise, ik ben het roerend met je eens !!!
  Regeren is vooruitzien maar deze imbeciel en gezanten hadden geen aandacht daarvoor,ze hadden het veels te druk met hun enge persoonlijke belangen ! Ze sneerden tegen Vene dat we geen stabiliteit kunnen eten maar oooh, wat verlangt hij nu daarnaar.We waren als volk tevreden en gelukkig ieder op zijn manier, we konden onze doelen nastreven maar nu, nu zijn we op drijfzand beland en dreigen elk moment volkomen opgeslokt te worden .
  Als ik boodschappen doe in de supermarkt zie ik geen blijde tevreden gezichten maar angstige bezorgde gezichten bij de kassas; ik zie karretjes met goederen die teruggeplaatst worden want : A MONI NO DORO !.
  Deze paarse boevenbende heeft de kwaliteit van ons leven afgepakt en daarvoor moeten ze tzt.opgepakt en berecht worden, ze hebben ons bestolen ! Bestolen , onze stabiliteit, onze gemoedsrust, onze plannen, onze vooruitzicht onze vrolijkheid en onze blijheid en dit is misdacdig om een volk dit aan te doen .We zijn niet meer onbevangen omdat de zorgen van het dagelijks bestaan velen kopzorgen baart !
  Hierin moet zo snel mogelijk verandering komen maar tegerlijkertijd is het hopenlijk een wijze les voor degenen die krijsten als waanzinnigen : WE GAAN NOG VOOR NOG 5.
  Ik weet nog heel goed dat ik die andere dikke matrone daar op het kabinet van DDB( evenknie van Dora qua omvang) hysterisch hoorde krijsen op de laatste dag van de verkiezingscampagne : WE GAAN VOOR NOG 5 EN DAARNA NOG 5 EN 5 !!
  Ik dacht toen, deze is totaal geschift en staat volkomen buiten de werkelijkheid ! Ben benieuwd wat ze nu zou krijsen !!!
  o


  Maak melding

 34. Die andere dikke matrone aanbidster van de topcrimineel zijn vroegere minnares is Clary Linger , zij heeft daar een dikke vinger in de pap samen met de bejaardenclub want die Peggy weet van toeten nog blazen !!


  Maak melding

 35. Er kunnen momenten zijn dat we niet bij machte zijn om onrecht te voorkomen, maar er mag nooit een moment zijn, dat we niet protesteren.*Onrecht verdragen is gemakkelijk, behalve dan dat je er steeds aan moet denken.*Het geheim van het leven is niet een probleem dat opgelost moet worden, maar een werkelijkheid die moet worden ondergaan.*Het is de tegenwind die de vlieger doet stijgen*Of ik vind een weg of ik maak een weg*Als je het niet meer trekt moet je duwen*Degene die iets onderneemt en daarin faalt, is nog altijd beter dan degene die niets onderneemt en daarin slaagt*Wie de toekomst als tegenwind ervaart, loopt in de verkeerde richting*De gewone man is betrokken bij de actie, de held acteert.. Een enorm verschil*
  Er was een groot verschil tussen Lenin en Stalin: Lenin schonk vergiffenis aan zijn vijanden, Stalin liet zijn vrienden terechtstellen.


  Maak melding

 36. Dit soort taferelen krijg je met een bananen republiek als Suriname!!! soso dong kaw de ina kondre!!! en ze weten altijd beter!!

  Verzuip in je eigen stront!!


  Maak melding

 37. @ Amaranta,

  Laat Geert Wildeman hem niet zien of tegen komen: anders moet hij staande, gelijk, kopvodden-hoofdbedekkings-belasting betalen !!, hahaha

  Gelukkig leven wij allen ,op religieusgebied, in vrede met elkaar ! ! in Suriname. Zo houden en zo blijven !!!


  Maak melding

 38. @Mohamed, hahaa , jaaa ! Voorlopig zie ik hem niet richting Noordzee vertrekken .Gelukkig maar dat we in vrede leven met elkanders religie ja! Dat is een zeer grote verworvenheid waarop ik trots ben.mie lobi a bromkie jarie voe mi kondre !


  Maak melding

 39. Wiep-Ding
  14 september 2016
  Dit soort taferelen krijg je met een bananen republiek als Suriname!!! soso dong kaw de ina kondre!!! en ze weten altijd beter!!

  Verzuip in je eigen stront ach wiep ding maak je niet druk water naar zee heeft het al lang ingezien uit betrouwbaar bronnen heb ik gehoord dat ze ons voor de gekhouden (surined)ZE DOEN NET ALS OF ALLES DUUR IS EN GEEN SCHOOLGELD KUNNEN BETALEN MAAR ZE LIEGEN WIEP DING uit Kenisse kring vanuit su vernam ik dat we niet alles moeten geloven uit de media die mensen daar hebben het goed en de chinees helpt ze met extra,s ook op hun werk maken ze gebruik van de extra,s de kinderen krijgen dagelijks warm eten SURINAAMSENEDERLANDERS LEES GOED : LAAT JE NIET VOOR DE GEK HOUDEN A KONDRE E DRAAI GENOEG ETEN EN DRINKEN EN FEESTEN ER ZIJN GEWOON DAAR MAATSTAVEN zo ook hier ze willen gewoon boven hun MAATSTAVEN uit leven ze hebben genoeg hoorrrr extra zon en extra regen op de koop toe..want het paars geef ze af en toe extra die dingen vertellen ze niet maar geloof me a tori sdong boeng dapè


  Maak melding

 40. @Grapjas, in mijn hart is er geen jaloezie jegens niemand, ik eet elke dag , natuurlijk is er armoede overal en berovingen zullen er jammer genoeg altijd wel zijn, maar ik heb beslis geen talisman nodig !
  Mijn talisman is mijn Heer en mijn God en ik ervaar hem elke dag weer in mijn leven !
  Alle negatieve emoties zoals jaloezie, haat, wrok, hebzucht en egoisme en bedrog zal er overal ter wereld zijn bij de mens.
  De kunst is om deze emoties te weren uit je denken en je zijn.
  En geloof me we zullen natuurlijk nooit volmaakt zijn maar als men zn best doet en de andere waardes van het leven de hogere waardes van het leven leert ontdekken dan zal je een veel beter mens en een veel beter leven hebben want dan ben je VRIJ, VRIJ van gebondenheid aan deze lagere gevoelens die geen enkele toegevoegde waarde geeft aan jouw Mens zijn!
  IK HEB GOD LIEF ! IK BEN ZIJN KIND EN HIJ HEEFT MIJ LIEF EN DAAR KAN GEEN TALISMAN TEGEN OP !!!


  Maak melding

 41. amaranta,

  Je maakt een denkfout denk ik.
  God bestaat in vele vormen, zoals energie, intelligentie, liefde. De talisman is een van zijn vormen. Het is zeg maar zijn cijfer-vorm. Zonder God’s zegen werkt geen enkele talisman. Daarom wordt die talisman ook ge-energiseerd, dwz, God wordt gevraagd zijn Zegen erin te zetten. Daar bestaan vaste procedures voor.
  Zo moet de talisman totdat en ook nadat het energised is in een zuivere omgeving bewaard worden, er moet een flink aantal gebeden verricht zijn, en het mag alleen van bepaalde materialen gemaakt zijn.
  Bovendien, je maakt toch elke dag gebruik van een talisman, zoals je auto, je bankpas, je schoenen, je horloge, je kleren, je bril, je ring en oorbel, allemaal zijn ze talismannen die iets voor je moeten verwezenlijken.


  Maak melding

 42. in su zijn de mensen tevreden en hebben alles zoals ik verneem men. bid blijft bidden voor oplossingen zo ook is hun leider aan de macht gekomen veel gebeden.dus dat is weer duidelijk*ik MAAK gebruik van deze gelegenheid MENSEN..denk aan Brundi/kongo polen enz waar de mensen het ook ook waard zijn paketten/donaties/talisman van ons te mogen ontvangen
  deze mensen zullen door hun dankbaarheid hun zegeningen uit stralen naar hun weldoeners door goed te doen op de juiste moment en op de juiste
  Plaats het zal u meer voldoening geven!!!en geluk op uw pad


  Maak melding

 43. @ Grapjas,

  Ik ben benieuwd naar de resultaten van je “talisman” !!

  Of neem je een loopje met je “talisman” ?? No-mek-a-talisman-mandi-noso-ai-nak-joe-wang-back-fire !!!


  Maak melding

 44. @Grapjas, voor jouw zijn die dingen die je opnoemt zoals, auto, schoenen bankpas , kleren, etc, etc, talismannen, omdat ze voor jouw die waarde misschien hebben en dat mag, maar voor mij zijn ze gebruiksartikelen niets meer en niets minder.
  Dingen hebben precies die waarde die men aan ze verleend.
  Als een talisman voor iemand als een God is ook goed, gelukkig dat we als mensen ieder de vrijheid te hebben te geloven waarin we maar willen geloven !


  Maak melding

 45. @@Waar een wil is!!

  Heb zelf meegemaakt! alwaar een trouwerij/huwelijk is, zie ik op alle tafels een volle fles whiskey! Doksa meti en andere kant geitenvlees als sweet mofo, volle bakken met ijs tijdens drinken en ik praat niet eens over het eten. Mensen van de catering worden ingehuurd en dan heb ik niet eens hoe de zaal is versierd!! Nou ik moet zeggen!! Ik zat er bij en keek er naar!! met in de achterhoofd, deze mensen klaagden altijd dat het echt niet goed gaat, MAAAARRRRRR!!!!! Je wilt je eigen ogen niet geloven en rekeninghoudend wat ze zeiden!!

  Laat ik 1 ding voorop stellen, Ik gun hen van harte hoor!! en wens hen ook alle geluk van de wereld toe!!

  Alleen hou ik niet van al die geklaag/gezeur en jokkebrokken!! en sterker nog!! ze weten van alles en beter!! en als puntje bij paaltje komt, dan kiezen zij wel de Hazepad!!! Ik begin langzamerhand een afkeer van hen te krijgen!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.