SER Suriname tegen verder verhogen stroomprijs

50

PARAMARIBO, 5 sep – DE Sociaal Economische Raad, SER, is tegen het verder opvoeren van de energieprijs. Dit zegt Armand Zunder, raadslid namens de vakbeweging. De raad doet een reeks voorstellen aan de regering om de economie op te krijgen.

Het nog verder verhogen van de stroomprijs zal te vergaande gevolgen hebben. “Verdere verhoging zal de samenleving rechtstreeks treffen en de gedaalde koopkracht verder aantasten”, zegt Zunder tegenover de Ware Tijd. Door de eerdere verhogingen zijn zowel het bedrijfsleven als huishoudens zwaar getroffen. De regering wil zo snel mogelijk energiesubsidie af en daarom nog de laatste fase uitvoeren.

Zunder vindt dat de overheid best nog wat meer kan bezuinigen. Weliswaar wordt al aanmerkelijk minder uitgegeven en wordt niet meer geïnvesteerd. Maar ook de operationele kosten moeten omlaag. Het ambtenarenbestand is gewoon te zwaar. “Je mensen niet brodeloos maken. Maar ambtenaren moeten getraind worden om overgeplaatst te worden naar de productie of om zelfstandige ondernemer te worden.”

Bekijk ook:


50 REACTIES

 1. Ja iedereen wil…maar is iedereen bereid om de strijd aan te gaan ?!
  Het antwoordt is NEE,NO!!
  Zunder vind dat de regering best nog meer kan bezuinigen ..hoezo?Lijden we niet genoeg nu?!


  Maak melding

 2. Het is het een of het ander. Of nog meer schulden maken en de stroomprijs niet laten stijgen of geen nieuwe schulden maken met als resultaat hogere stroomtarieven. Hetzelfde geldt voor zowat alles in Suriname.
  Er is geen keus, want paiswa kooi khaa lees.


  Maak melding

 3. Die Dodson is een slimme vogel. Hij wil 3 vliegen in 1 klap slaan.
  Door te beweren dat de goudzoekers de watertoevoer van de kreekjes neer het Afobakkameer blokkeren waardoor er minder electriciteit geproduceerd kan worden, wil hij:
  – de stroomprijsverhoging acceptabel maken
  – de illegale goudzoekers aanpakken
  – de kreekjes weer water laten leveren aan het meer

  Maar blijft het (laatste 2) bij woorden of volgen er ook daden?


  Maak melding

 4. Afobakameer is zo groot als de provincie Utrecht ,daar licht millioene m3 water in opgeslagen ,dan moet je bijna allen kreken afsluiten dan noch hebt je voor een paar maanden Electra.dobson het woord tij dat je ingrijpt bij de goud zoekers of doe je dan je zelf tekort


  Maak melding

 5. @Ray
  Zundert bedoeld dat de overheid haar verkwistend beleid moet stopzetten en ombuigen naar een bezuinigingsbeleid o.a. door de ambtenaren hun krachten anders aan te wenden en of inkrimpen (inkrimpen is niet de juiste oplossing). Bijvoorbeeld het kabinet van de president op de schop en of inkrimpen.
  Alle DNA leden en ministers moeten inleveren etc.
  Dat bedoeld Zundert met “de overheid moet meer bezuinigen”


  Maak melding

 6. Wat BEGRIJPT men niet ?? Het is al schaakmat water naar zee.. dwijlen met de kraan open ik was daar in 2015..suriname koester je kinderen en zij zullen jou koesteren


  Maak melding

 7. Onderzoek wees uit dat de cocaïne eind december vanuit Paramaribo met met de zeesleper Marian V was vertrokken, met als eindbestemming Rotterdam. Vanaf deze sleper is de cocaïne overgeheveld op de Zeeland. Dit vaartuig kwam in de problemen waarna de vier opvarenden door de Kustwacht en de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij moesten worden gered. De boot spoelde enkele dagen later aan op de kust waarna aan boord veel pakketten verdovende middelen werden aangetroffen. De opvarenden werden aangehouden.

  Op 8 maart werden nog twee mannen opgepakt, die de drugs met de Marian V vanuit Suriname hadden getransporteerd. Een van hen is een 41-jarige Surinaamse Nederlander, die de speciale aandacht heeft van de Nederlandse justitie en op wie het onderzoek in Suriname zich vooral richt. Hoe lang de rechercheurs hier blijven, is niet bekend.


  Maak melding

 8. De regering zit helemaal klem.
  Verdere verhoging van de stroomprijs leidt tot sterkere stijging van vrijwel alle prijzen en zeker tot maatschappelijke onrust nu er geen compensatie via hogere lonen te verwachten is. Maar als de verhoging van de stroomprijs niet doorgaat zal het IMF waarschijnlijk de lening stopzetten.
  Waar kiezen ze voor het geld van het IMF of een volksopstand.

  Ik denk zelf dat de stroomprijs verder wordt verhoogd en dat deze regering een opstand van het volk op de koop toe neemt.


  Maak melding

 9. DD Bouterse heeft een jaar voor de verkiezing duizenden Huizen en grond papieren voor de heel arme bevolking van Suriname gegeven terwaarde van e.20.000 tot 60.000 per stuk, en dat is heel prestatie vind ik…… terwijl deze gronden kosten e.40,- per m2……. Deze arme bevolking tot de dood heeft aan hem te danken, ik heb zelf EEN gehad in van hem terwaarde van e.80.000,-

  een uw dan heren hebben jullie ook gekregen, wat mij betref mag hij 10 jaar blinven als Persident van Suriname……… Iedereen zoek voor een eigen belang jullie ook maar Meneer Bouterse niet, voor de arme bevolking van Suriname Ja.


  Maak melding

 10. Goed nieuws voor Staatsolie: De grootste olieproducerende landen van de wereld te weten Rusland en Saoedi-Arabië hebben besloten om samen te werken en de olieprijs schiet omhoog.


  Maak melding

 11. RobG
  Omhoog schieten van de olieprijs betekend zoveel dat het voor Suriname nog slechter wordt, los van de inkomsten van Staatsolie waarvan de overheid reeds een voorschot op de winstuitkering 2016 heeft genomen, omdat Suriname meer brandstof importeert dan produceert. Per saldo zal de olie import de productie overtreffen.
  Goed nieuws deels in negatieve zin.


  Maak melding

 12. @Bigi Sma,

  Als de olieprijs stijgt zal de staat Suriname ook meer inkomsten hebben en verdient het land ook meer vreemde valuta. Dit heeft ook een positieve uitwerking op de wisselkoersen. De ontevredenheid van consumenten zal afnemen. Dit natuurlijk tot grote woede van het Front. Een wankele mythe van het Front zal doorbroken worden. Ondanks deze positieve ontwikkeling zal de overheid haar beleid ook moeten richten op verbreding van de verdiencapaciteit van het land.


  Maak melding

 13. Oil price jumps after Russia & Saudi Arabia create market stability task force
  Published time: 5 Sep, 2016

  www. rt.com/business/358273-oil-jumps-russia-saudi-deal/

  Rusland en saoedi-Arabie hebben besloten om de olieproductie te bevriezen en de olieprijs maakt een sprong omhoog.


  Maak melding

 14. Nee het IMF gaat nog ff door met uitlenen (uiteraad onder voorwaardes) het paars gebroed gokt..waarom brunsswijk zich stil houd??😅😅😅 hij zit goed IMF kan niet aan zijn brood komen hij gaat nog vruchten plukken


  Maak melding

 15. Budayayawa…als er iemand op WKN is die me boeit ben jij het tot het nieuwsgierige toe.Maakt niet uit wat men over je zegt.Je reageert er niet op en blijft maar je statement maken.Over gronden die DDB heeft uitgegeven aan Surinamers vanwege zijn goedheid.Wil je aub wat meer over jezelf vertellen naast het verhaal over de uitgegeven gronden.Budayayawa..is je Nickname daar zijn we reeds uit…


  Maak melding

 16. Ik begrijp alleen niet waarom het paars gebroed de handoek niet in de ring gooit heeft het te maken met mentaliteit/hoogmoed/bang voor detentie/ondanks geen capiciteiten redden wat er te redden valt


  Maak melding

 17. Ik begrijp alleen niet waarom het paars gebroed de handoek niet in de ring gooit heeft het te maken met mentaliteit/hoogmoed/bang voor detentie/ondanks gebrek aan capiciteiten redden wat er te redden valt


  Maak melding

 18. RobG

  “nieuws voor Staatsolie: De grootste olieproducerende landen van de wereld te weten Rusland en Saoedi-Arabië hebben besloten om samen te werken en de olieprijs schiet omhoog.”

  U bent wel heel erg wanhopig. U bent net als Hoefdraad een econoom van de eerste zwaluw maakt de zomer.

  Beste RobG het is 3,5% een wat stevige fluctuatie op de Brent Olie. Saramacca crude is goedkoper omdat het heel dik is en extra productie kosten heeft.

  De olieprijs zal echt wel weer wat verder omhoog gaan maar het zal de regering Bouterse niet kunnen reden.
  U opmerking geeft wel aan hoe weinig vertrouwen u heeft in het Stabilisatie en Herstelplan want dat draait nu juist om ONAFHANKELIJK worden van de Natuurlijke hulpbronnen.

  Nu juicht u om een stevige rimpel in de olieprijzen. U maakt duidelijk dat deze regering slechts speculatief handelt en hoopt en droomt.


  Maak melding

 19. RobG
  Mijn verhaal is dat er per saldo geen geld overblijft. Dat Staatsolie meer inkomsten heeft door de verhoogde olieprijs is juist. Maar nog veel juister is dat Suriname meer dan dit geld kwijt is aan import van brandstof.
  Hoe hoger de olie prijs hoe meer valuta er besteed wordt aan de import van brandstof.


  Maak melding

 20. Bij meevallers zal deze overheid eerder haar uitgavenbeleid opvoeren dan te denken aan verdiencapaciteit. De zakken kunnen makkelijker gespekt worden en onproductieve populistische projecten zullen uit de grond gestampt worden.
  De NDP zal als de Njang Dringi Prisiri partij haar naam in ere houden.
  Alles wordt door Desiley zelf bepaald en mocht het mislopen dan is men geneigd met een beschuldigende vinger te wijzen naar de adviseurs die hem omringen.

  Wat de SER betreft, deze is geen instantie waar Desiley een open oor naar heeft, waar hij nu gedwongen is om naar te luisteren, is Bakra Basi IMF.
  Met de miljarden uitstaande leningen zullen verhogingen van grondstofprijzen ook die verwachte boost niet geven, daarvoor heeft Desiley mede vanwege zijn wanbeleid het land teveel schade toegebracht.


  Maak melding

 21. Water naar zee
  5 september 2016
  Het paars gebroed heeft het druk en zullen het nog drukker krijgen men moet alles en iedereen te vreden houden.zelfs hier nemen ze polshoogte om weer in de media af te stemmen het word met de dag heter en de zon staat fel aan de hemel regen tijd staat straks ook weer voor de deur..er is genoeg gespeeld&gefeest wat is de plan van aan pa


  Maak melding

 22. Om de multi problemantiek op te lossen iemand die niet kortzichtig denkt maar ook de nadelen in acht neemt *zie het land als groot bedrijf met verschillende takken werkzaamheden dat draaiend & onderhoudend moet worden*verders heb ik er geen verstand van WAT IK WEL WEET IS DAT SURINAME GELD MOET HEBBEN OM NIET OP DE VEILINGBEURS TERECHT TE KOMEN


  Maak melding

 23. Ruim 40 procent van de reumatologen en urologen in Nederland ontving vorig jaar geld van farmaceuten.
  De best betaalde arts ontving in 2015 ruim 38.000 euro.
  Artsen die geld krijgen van de industrie, schrijven meer dure geneesmiddelen voor.


  Maak melding

 24. Markoesa
  Ruim 40 procent van de reumatologen en urologen in Nederland ontving vorig jaar geld van farmaceuten.
  De best betaalde arts ontving in 2015 ruim 38.000 euro.
  Artsen die geld krijgen van de industrie, schrijven meer dure geneesmiddelen voor.

  En je punt is…?


  Maak melding

 25. Duitsland. Verkiezingen deelstaat Mecklenburg-Vorpommern.

  AfD: Duidelijk signaal dat massale moslim immigratie moet worden gestopt

  De AfD (anti-immigratie vrijheidspartij Alternative für Deutschland) is vanzelfsprekend zeer verheugd dat het in één klap de 2e partij is geworden, en hoopt volgend jaar bij de landelijke verkiezingen een minstens zo grote overwinning te halen. Volgens de partij is gisteren overduidelijk gebleken dat de Duitsers de door Merkel in gang gezette massale immigratie van miljoenen moslims, en de daaraan gekoppelde islamisering van Duitsland (en Europa), zat zijn, en willen terugdraaien.
  Op Zero Hedge wordt geconcludeerd dat wat in Duitsland is gebeurd, zich straks over heel Europa zal verspreiden.

  Door het met enorme sommen belastinggeld overeind houden van de banken en de eurozone, opgeteld bij de miljarden kostende immigratie, zullen alle gewone Europeanen straks nog armer worden dan de ‘arme’ inwoners van Mecklenburg-Vorpommern.


  Maak melding

 26. RobG is wanhopig op zoek naar lichtpuntje in een inktzwarte Surinaamse hemel.

  Bouterse heeft Suriname in 6 jaar volkomen naar de kloten geholpen. Daar is nu vrind en vijand er over eens. En het dieptepunt is niet eens bereikt.

  Heeft iemand Bouterse trouwens in de afgelopen 3 weken in het openbaar gezien?


  Maak melding

 27. HONOLULU – Vier van de zes soorten mensapen worden met uitsterven bedreigd. Op de beruchte Rode Lijst van de International Union for the Conservation of Nature (IUCN) staan zij nu te boek als ‘ernstig bedreigd’, de hoogste risicocategorie.

  De IUCN presenteerde zondag de nieuwste lijst met bedreigde diersoorten. De vier soorten mensapen die sinds dit jaar ernstig bedreigd worden, zijn de Oostelijke gorilla, de Westelijke gorilla,


  Maak melding

 28. Henk molenaar en…WAT is nou de punt …begrijp u het goed nederland zijn 1 nigste probleem is de dijken en terorisme ondanks dat hebben ze ook een plan b ga AuB geen land vergelijken met Suriname&bevolking van 500.000 aub geen vergelijking met 1van de top 10 rijkste landen..nederland heeft een andere monopoli in suriname word er geschaakt op het moment en het ziet en zag er al niet gunstig uit.


  Maak melding

 29. In Nederland is de SER een zeer gezaghebbend instituut.
  Bijna altijd volgt de Nederlandse regering de adviezen van de SER op.
  In ons land zitten soortgelijke – en ook deskundige personen – in de SER net als in Nederland.
  Toch denk ik, dat onze regering helemaal niets doet met de adviezen van de Surinaamse SER.
  Als je de energieprijzen zo laat stijgen als bij ons is dat vragen om problemen.
  Ik begrijp heel goed, dat de prijzen van water en energie niet eeuwig kunnen blijven op het niveau, dat we gewend waren.
  De stijging echter die nu wordt doorgevoerd gaat niet alleen ten koste van de binnenlandse consumptie, maar ook ten koste van de binnenlandse productiviteit.
  Dat is hetzelfde als het paard achter de wagen spannen.
  Je zou ook kunnen zeggen, dat deze maatregelen op dit moment een boemerangeffect hebben.
  Snij eerste eens in het overheidsapparaat, omdat daar de meeste “winst” is te boeken.
  Nergens in de wereld werken zoveel 60-plussers bij Lanti als in ons land.
  Afbouwen kan ook op een fatsoenlijke manier.
  Ik zie geen heil in bijscholing, omdat je dan dezelfde lasten blijft houden als nu het geval is en het Lanti(waterhoofd) blijft bestaan.
  Neem gewoon op een fatsoenlijke manier afscheid van tienduizenden 60-plus ambtenaren, want over dit soort aantallen gaat het.
  Als 10% van alle inwoners van ons land bij Lanti werken, is dat een veel te hoog percentage.
  Daarin zijn we wereldwijd koploper.


  Maak melding

 30. Neks no fout, neks no fout. Is daarvoor we hebt gestemd op de nationale DEBIELEN partij, soso lobi, wiens we ka, baas en corrupte roversbende na oenoe lijders. Soso lobi a paarse schijt en pis vol uitbuiting, roof,onrust, corruptie en alles wat met de misdaad te maken heeft olv van baas en roofzuchtige paars geboefte, want is daarvoor we hebt gestemd, ondanks duizenden waarschuwingen, willens en wetens, no stem ndp en didibri want…….wo ka……wi oerdomme paars verarmde debielen stem. Wahahahaahha neks no fout efoe a fout dat NA NEKS. Whahahahahahihihihi.wi lobi ndp en wi e schijt paars en wie lobing. Aldus 99% van al die paars verarmde paarse bezeten schijters en pissers.


  Maak melding

 31. Bigi Sma, de aanloopproblemen bij de productie van de vernieuwde raffinaderij hebben inderdaad tot gevolg dat er nog veel brandstoffen geïmporteerd worden.Maar het ligt in de planning dat Suriname in de nabije toekomst zelfvoorzienend zal worden in haar brandstofvoorziening.Dit zal een enorme besparing opleveren en een positieve uitwerking hebben op de deviezenvoorraad. Ik heb het vertrouwen dat dit in de naaste toekomst zal gebeuren.

  Jojo,
  Natuurlijk is het hoopgevend als de olieprijs een stijgende lijn zal vertonen.Deze ontwikkeling vinden jullie van het Front niet zo leuk. Ik gun het de (arme) bevolking van Suriname wel.Een stijgende olie- en goudprijs in combinatie met het herstelprogramma kan het economisch herstel van het land alleen maar versnellen.

  Henk Molenaar,
  Ik ontkom niet aan de indruk dat jij en de fanatieke Front-aanhang genieten van de economische crisis in Suriname.Het liefst zien jullie dat de crisis blijft aanhouden zodat jullie aanhang kan groeien


  Maak melding

 32. RobG

  “Natuurlijk is het hoopgevend als de olieprijs een stijgende lijn zal vertonen.Deze ontwikkeling vinden jullie van het Front niet zo leuk. Ik gun het de (arme) bevolking van Suriname wel.Een stijgende olie- en goudprijs in combinatie met het herstelprogramma kan het economisch herstel van het land alleen maar versnellen.”

  Ik gun het volk van Suriname een gouden toekomst. U verzint er weer van alles bij wat nooit aangehaald is.

  u staat te jubelen bij de eerst zwaluw zonder dat er enige hoop is. U misleidt daar mee het volk dat nog minimaal 5 jaar zwaar in de ellende zit en alle extra inkomsten zal zien verdampen als aflossing van schulden die door wanbeleid zijn ontstaan.

  In 2008-2009 waren de goudprijzen substantieel lager en viel de olie prijs met 2/3 terug des al niet te min zette de regering Venetiaan de tering direct naar de nering en maakt het geen plannen op basis van irreële goudprijzen.

  Het gaat niet om het gunnen maar om het beeld dat voor gespiegeld wordt. U schetste een beeld dat niet realistisch is. Het meer en deel van de deskundigen heeft reeds voorzien dat de prijzen richting $ 60 – % 70/ Barrel zullen gaan en dat is aanzienlijk hoger dan de dagkoers waar u voor staat te juichen.

  Ik gun iedereen het beste maar zie de trend van deze regering die niet gericht is op eigenkracht en productie maar op het verzilveren van hoge grondstoffenprijzen.


  Maak melding

 33. @ RobG

  “Maar het ligt in de planning dat Suriname in de nabije toekomst zelfvoorzienend zal worden in haar brandstofvoorziening.”

  U praat weer eens zonder de feiten te kennen. Het is reeds tijden geleden gemeld door Staatsolie dat er een foutje gemaakt is en dat men ten aanzien van gasoline slechts 50% van de marktbehoefte kunnen leveren
  voor de bron www voorvoegen
  starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/34098

  U praat naast de waarheid en dat doet in het algemeen. U praat propaganda die nergens op gebaseerd is


  Maak melding

 34. Caturdas,
  Productie, productie, productie.
  Exportgerichte productie, toerisme en dienstverlening.
  Ondernemersschap aantrekkelijker maken voor de ondernemers evenzo toerisme voor de toeristen.
  Van de overheid uit wordt er zeer weinig gedaan om exportgerichte productie en toerisme daar waar buitenlandse valuta te halen valt te stimuleren.

  Met duizenden ambtenaren erbij en sociale projecten met als doel verkiezingswinst, werkt dat juist averechts.


  Maak melding

 35. @Robje-de-NDP-slaaf

  U ziet steeds beleid vanuit de corrupte NDP, dat is er gewoon niet, er is paniekvoetbal !

  Desi heeft bevel gegeven dat er slechts EEN BELEIDSPUNT is : IK DESI MOET UIT DE BAK BLIJVEN !

  De rest is niks, geen Volk van Sranang, geen staat Sranang !

  Daarom was het bevel aan GILMORE AL ONZE MONETAIRE RESERVES, GELDEN en GOUD in te zetten om voor de bevolking GEHEIM te houden dat Ons Land ALLANG FAILLIET WAS GEMAAKT DOOR NDP-WANBELEID !

  DIT DOMME BEVEL HET HEEFT SRANANG RUIM EEN MILJARD AAN DEVIEZEN GEKOST !
  HOEFFIE BEDANKT !!

  DAARNA WAS HET TWEEDE BEVEL AAN GILMORE, DOODGEWOON 2,5 MILJARD ONGEDEKTE SRD- BILJETTEN IN OMLOOP TE BRENGEN !

  ALLEMAAL OM HET VOLK DOM EN ONWETEND TE HOUDEN VAN HET FINANCIELE RAVIJN WAARIN DE NDP ONS HAD GESTORT !

  NDP WILDE KOST WAT KOST DE VERKIEZINGEN WINNEN, WANT HET ENIGE NDP-BELEIDSPUNT IS EN BLIJFT :
  DESI MAG DE BAK NIET IN !!!

  NO NA A PEOPLE E PAI A HEBI SLAG DJI A NDP-DOCTRINE :
  DESI NO MAG FU GO NA STRAFU !!

  O LANGA A VLOEK DISI SA VERNIETIG WI PEOPLE NANGA WI KONDRE ???????????


  Maak melding

 36. @Robje-de-Slaaf

  U babbelt weer over eventuele nieuwe deviezenreserve,
  DJI SUMA, FU SANG ?????????????
  ONS GELD IN NIET VEILIG BIJ DE NDP-CORRUPTE-LINGEN !

  ALS HET ZOMAAR en VOOR PRIVE-DOELEINDEN (DESI MAG DE BAK NIET IN ) WORDT VERKWANSELD !

  DESI IS INEENS ONGESTELD,kan de CLAD RAPPORTEN OVER DE MEGA-(veelal)NDP-CORRUPTIE BIJ CARIFESTA EN BIJ PROJECT NASCHOOLSE OPVANG NOG NIET LEZEN !

  Tje poti, onze Grondswetverkrachter is zelf ONGESTELD !!!

  PS : IK GA ALLE DIEVENIJZER WEGHALEN, HET 8 DECEMBERSTRAF-PROCES ZAL ONGESTOORD VOORTGANG KUNNEN VINDEN, IK ZAL ALLE CORRUPTE VHP-ERS OPSLUITEN !! !!!


  Maak melding

 37. Beste Srafu,

  Je hebt gelijk. Bouterse en zijn Paarse Roversbende hebben maar 2 beleidspunten::

  1) Hoe blijft moordenaar/drugsdealer uit de gevangenis?
  2) Hoe vullen we zo snel mogelijk onze zakken.?

  Aan het bovenstaande wordt alle Surinaamse belangen ondergeschikt gemaakt zoals de verkrachting van de Surinaamse rechtsstaat. en de vernietiging van de Surinaamse economie.

  En dat is Bouterse in 6 jaar prima gelukt.


  Maak melding

 38. Wat het nu in ons land gebeurt is zeker geen schuld van Bouterse, maar onze eigen bevolking, niemand komt mij vertellen dat wij ingetrapt zijn in de mooie woorden van MIS kaba, botro en andere leugenaars van NDP, iedereen heeft op Bouta gestemd voor zijn eigen belang voor gratis YANG DRINGIE-grondpapieren ect ect. Bijna niemand denk aan het vooruitgang van Suriname. Áls je van je land houd kan je nooit iemand president maken die een strafblad heeft, zelf familie van Bouta zijn CRIMINEEL, zie zoonslief, iedereen wist dat maar toch!! .
  Surinamers houden niet van betalen, alleen gratis krijgen. IMF doet het heel goed wie niet wil luisteren moet voelen. Front regering was de domste regering geweest, toen ze in de macht waren moesten ze Bouta opruimen.
  Sarjoe gaf het roer aan Santokie toen de boot al verzonken was, op Saramacca was een B.O mevr. Gisaidobe ze behandelde de mensen van Saramacca als honden.
  Mensen hebben tegen front gestemd omdat ze ook moe waren van dit soort sukkels als Gisaidobe.
  Dus hoofdverantwoordelijke is:
  1- FRONT, heeft zijn huiswerk niet goed gedaan
  2- Surinaamse bevolking gekozen op een Crimineel
  Suriname kan weer beter worden, maar dan moet harde koppen gaan rollen. Alle pionnen van Assemblee moet gescreend worden op- corruptie – strafblad.
  Nieuwe eerlijke en hoog geschoolde mensen moeten Suriname over nemen zoals.
  Dit was mijn meening.


  Maak melding

 39. Twee opmerkingen
  1. De regering is genoodzaakt om te hervormen. Hierbij hoort ook verhoging van de stroomprijs.
  Maar dat hoeft niet te betekenen dat een ieder de dupe hoeft te zijn.
  Het bedrijfsleven kan worden ontzien, (of bepaalde sectoren), net als de gezinnen met een stroomverbruik beneden een bepaalde grens.
  Boven deze grens zou je de tarieven kunnen verhogen én een eenmalig vast bedrag van xxxSRD kunnen invoeren.
  Nood breekt wet.

  2. Vaak wordt de positie van Bouterse en de persoon aangehaald in discussies, waardoor het eigenlijke onderwerp ondergesneeuwd raakt. Jammer.
  Ik doe hier vandaag ook aan mee
  a). Zouden we niet allemaal,áls we schuldig waren, niet ons huid zo duur mogelijk willen verkopen? Respectievelijk zouden we niet allemaal alles willen doen om aan onze straf te ontkomen.
  b). Als Bouterse onschuldig is, heeft hij vele jaren geleden onder valse beschuldigingen en is hij al meer veroordeeld dan een rechter hem kan veroordelen.

  Hopelijk beklijft mijn eerste punt meer dan het tweede punt.

  Ik bedenk nog iets,
  misschien kan aan mensen die denken dat ze grond gratis hebben gekregen vragen om hier alsnog voor te betalen, iets minder dan het bedrag dat hiervoor per m2 staat
  waarom?
  1. Natuurlijk levert dit geld op
  2. Ze hebben dan de grond niet gekregen, wat wettelijk niet kan, maar ervoor betaald


  Maak melding

 40. Surinamers denken dat ze overal RECHT op hebben. Het woord “GRATIS” is in hun hersens gebeiteld.

  Iedereen die Suriname iets “GRATIS” belooft wordt gekozen als president, maakt niet uit of hij moordenaar is of drugscrimineel. Daar heeft Bouterse handig gebruik van gemaakt.

  Beloof Surinamers iets gratis, ook al wat onmogelijk is, dan stemmen ze op e.

  Als je als politicus zegt dat Surinamers hard moeten werken om zo hun land op te bouwen en de toekomst van hun kinderen beter te maken, haken ze af.


  Maak melding

 41. Het interessante wordt dat de eigen vakbondsmensen zoals Zundert en Hooghart nu de regering beginnen af- of aan te vallen.

  Ook August Boldewijn die altijd heel gematigd is en met respect naar het gezag formuleert begint nu te verkondigen dat de regering geen beleid heeft en het niet goed doet.

  De volgende trancee van het IMF moet de komende dagen vrijgegeven worden terwijl een nog geen maand geleden de regering duidelijk een onvoldoende kreeg van het IMF.

  Binnen een maand komt de volgende freakshow in de DNA de jaarrede van de president. Laten we er op vertrouwen dat er dan echt volk op straat gemobiliseerd kan worden of dat heel Suriname dan staakt.
  Wellicht dat wat EBSers de aansluiting van de DNA even kunnen afsluiten (rekening niet betaalt).

  Ik durf er bijna van uit te gaan dat de president dan met een Boot van de Kustwacht naar de DNA zal komen om de massa;s te ontwijken


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.