Suriname kan stroom legale Haïtianen niet weren

41

PARAMARIBO, 5 sep – Suriname kan niet veel doen aan de drommen Haïtianen die binnenkomen via de luchthaven. Alleen bij de riviergrens met Frans Guyana is de bewaking opgevoerd om illegaal oversteken te voorkomen. Het ministerie van Justitie & Politie wil nog nagaan of er sprake is van mensenhandel.

De toename van het aantal Haïtianen is opgevallen. “Al twee maanden komen vluchten vol met Haïtianen, maar we kunnen niets doen. We zijn alert op Zanderij maar er is tot nu toe geen indicatie dat het mensenhandel is. De mensen komen vrijwillig”, zegt minister van Justitie & Politie Jennifer van Dijk-Silos tegenover de Times of Suriname. Het ministerie onderzoekt nog wie de massale reizen organiseert.

Suriname heeft intussen de toeristenkaart afgeschaft voor Haïtianen. Dit in navolging van andere landen binnen de Caricom. Die hebben alleen voor lidland Haïti het vrije personenverkeer beperkt. “Na gedegen evaluatie na invoering van de toeristenkaart, is gebleken dat negentig procent van de Haïtianen niet terugkeert”, zegt Gladys Relyveld, topfunctionaris op het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Bekijk ook:


41 REACTIES

 1. Wie verzorgt de huisvesting van deze mensen? Waar wonen zij? Wat doen zij? Hoe komen ze aan hun geld? Wie neemt ze in dienst? Allemaal dingen die makkelijk uit te zoeken zijn, want een Haitiaan zal altijd opvallen. Pak er een paar, verhoor ze en je weet wie (grote landbouwers?) erachter zit.


  Maak melding

 2. De Haitianen komen niet hier om zich in een andere misère te storten na die van hun te hebben ontvlucht . Ze stromen Suriname binnen met de bedoeling naar Frans Guyana uit te wijken.Silos en anderen weten hiervan nu moeten ze zich niet als den domme doen overkomen!!


  Maak melding

 3. Wie heeft gekozen voor ddb,het volk,die nu in verschrikkelijke armoede leeft.Je eigen mensen kun je nauwelijks school,zorg,huisvesting bieden,de scholen ,ziekenhuizen,enz….kampen met ellende,particulieren die hun diensten aanbieden kunnen niet betaald worden,en dan laat je honderden zoniet duizenden toe in suriname.Geloof mij nou echt,over x aantal jaren is suriname geen suriname meer,maar of van de brazillianen,chinezen…enz….Triest dat deze moordenaar het land verkoopt,om zijn en famillie zakken te vullen.Al de genen die gilden wie want bouta….veel succes,maar ik trap mijn poot nooit meer daar.Er zijn meerdere landen hoor,waar je met vakantie kunt.Gewoon negeren,en zie dat ze heel anders zullen opstellen,zie maar de verhoging van de toeristenkaart,gelijk verandert.Wij ras-echte suri,s moeten visum,toeristenkaart,terwijl chinezen,brazillianen..en meerdere landen vrij kunnen reizen naartoe.Wens ze veel succes,zij hebben gekozen,dus voelen maar. Dat hele trek-tocht van die bosland-creolen naar de stad,en de oorlog,waar veel wapens nog in bezit zijn,en depressieve gasten naar de stad,en die oerdomme brunswijk,heeft suriname gewoon letterlijk verziekt.In het surinaamse parlement zitten 75% van mensen die al veroordeelt zijn of wat op hun kerfstok hebben.Hoe verwacht jij dan,vooruitgang. Luister maar naar een debat op apintie tv,schandalig triest,zelf,s een kind van de lagere school zou beter uit z,n woorden komen,dan iemand die het volk moet vertegenwoordigen.Als suriname open oor had voor andere goed opgeleide suri,s uit het buitenland,konden ze daar heel veel van opsteken.Maar ze zijn totaal niet welkom,of worden genegeerd.Als surinamer in hart en nieren,getogen,ras-echt,voel ik mij zeer verdrietig,teleurgesteld,maar kan helaas niets veranderen.


  Maak melding

 4. Doordat er zoveel Voedoe-Haïtianen in Suriname zijn zou het goed zijn als deze enkele Voedoepoppetjes van de grootste criminelen van Suriname maken en deze dan voorgoed naar Voedoepoppetjeskast laten verdwijnen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 5. @wakoef
  Kafriesering van de samenleving gaat heel hard. Mensen verklaarden mij gek toen ik daar enige tijd geleden over had.
  .
  loop je weer te klagen over je psychiater .
  je bent officieel voor gek verklaard door meerdere psychologen en psychiaters.
  slik je medicijnen en stuur die kleine jongen naar huis voordat ik de politie voor je bel


  Maak melding

 6. @buck,

  Van mensen als jij die zelf meerdere psychiaters nodig hebben, kan ik de kritiek wel aan. Dank je wel voor de inzicht in je (troebele) geest.


  Maak melding

 7. @Baiwakoef,
  De ‘grote landbouwers’ in Suriname, zijn zoals je weet niet de kafries.
  Dus wie zijn de schuldigen van de kafriesering zoals jij dat noemt?


  Maak melding

 8. Kafriesering is bijna compleet. Javanen ,chinezen , inheemsenen bedjannezen(hindoe gyanezen) zijn al gekafriseerd en Nu de hindoestanen nog en de laatste gaat ook snel gebeuren .


  Maak melding

 9. @Lontai Pesi,

  Ik heb gehoord dat veel Haitianen in de bananenpluk werken en ook in de landbouw. Ik neem dan aan dat de eigenaars vnl Hindoestaen zijn, maar het kunnen ook anderen zijn.
  Het kan ook een handige Haitiaanse moneymaker zijn die een soort Haitiaanse uitzendbureau heeft opgezet en weet waar z’n klanten zitten.


  Maak melding

 10. @brokobaka,

  De jonge generatie Hindoestanen heeft minder ruggegraat en is minder trots op z;n Hindoestaanzijn en die zijn zeker een makkelijke prooi voor de kafriesering. Kijk alleen al hoeveel Hindoestanen zich laten bekeren.
  Als je vraagt waarom ze zich hebben laten bekeren, dan zeggen ze vaak, ik had zoveel problemen, maar er kwam maar geen einde aan, maar sinds ik heer Jezus loof, zijn al mijn problemen ten einde gekomen.
  Ik vroeg aan eentje, maar de christenen zelf loven heer Jezus al veel langer dan jij, waarom zijn hun problemen dan niet ten einde? Hij keek mij aan alsof ik net uit de wc-pot kwam gekropen.
  De laatste generatie Hindoes doet geen enkele moeite om hun waardigheid als Hindoestaan te behouden. Ze gaan voor snel geld en genot, net als de kafrie’s. En dat is erg jammer. Terwijl de Hindoestaanse moslims juist fanatieker worden en hun alles met hand en tand verdedigen en juist uitbreiden.


  Maak melding

 11. Zo,zo.zo.dit nadeel omzetten in een voordeel,deze gasten zij goede landbouwers,we hebben land zat.

  Dus ja bepaalde ministeries moeten een cluster taskforce in het leven roepen om dit voordeel zichtbaar te maken.

  Dus kom op, werk zat!!!!!


  Maak melding

 12. @karam,

  Indiers zijn ook goede landbouwers. Waarom staat men dan geen Indiers of Sri Lankezen of Bangladeshis toe?
  De Haitianen staan erom bekend zich snel en veel te vermenigvuldigen. Dat brengt de etnische balans in gevaar. Dus kafriesering in snelvaart.


  Maak melding

 13. Onderzoek wees uit dat de cocaïne eind december vanuit Paramaribo met met de zeesleper Marian V was vertrokken, met als eindbestemming Rotterdam. Vanaf deze sleper is de cocaïne overgeheveld op de Zeeland. Dit vaartuig kwam in de problemen waarna de vier opvarenden door de Kustwacht en de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij moesten worden gered. De boot spoelde enkele dagen later aan op de kust waarna aan boord veel pakketten verdovende middelen werden aangetroffen. De opvarenden werden aangehouden.

  Op 8 maart werden nog twee mannen opgepakt, die de drugs met de Marian V vanuit Suriname hadden getransporteerd. Een van hen is een 41-jarige Surinaamse Nederlander, die de speciale aandacht heeft van de Nederlandse justitie en op wie het onderzoek in Suriname zich vooral richt. Hoe lang de rechercheurs hier blijven, is niet bekend.


  Maak melding

 14. DD Bouterse heeft een jaar voor de verkiezing duizenden Huizen en grond papieren voor de heel arme bevolking van Suriname gegeven terwaarde van e.20.000 tot 60.000 per stuk, en dat is heel prestatie vind ik…… terwijl deze gronden kosten e.40,- per m2……. Deze arme bevolking tot de dood heeft aan hem te danken, ik heb zelf EEN gehad in van hem terwaarde van e.80.000,-

  een uw dan heren hebben jullie ook gekregen, wat mij betref mag hij 10 jaar blinven als Persident van Suriname……… Iedereen zoek voor een eigen belang jullie ook maar Meneer Bouterse niet, voor de arme bevolking van Suriname Ja.


  Maak melding

 15. @Marron,
  “Waarom krijg ik geen reactie?”

  Je hebt gelijk.
  Marga Munslag aan de Dodostraat kreeg een kraan op haar erf zodat zij en haar buurvrouwen eindelijk na 12 jaar Dodootje konden wassen.

  Ik snap niet waarom ze niet meteen bij Anton Paal aan de Paaloe straat een Haïtiaan als stroompaal ingraven waar Marga en haar buurvrouwen gratis (stroom) kunnen gaan Palen met hun schone Dodo.


  Maak melding

 16. @Marron
  Als de surinamers zo een kans aangeboden krijgen ,geloof me dan is bouta de lijder van een leeg Suriname Hij blijft alleen achter!!Zijn volgelingen vertrekken dan zonder hem!!


  Maak melding

 17. 2 maanden = 8 weken
  2 vluchten per week
  250 Haitianen per vlucht

  Dus al 8 x 2 x 250 = 4.000 Haitianen in 2 maanden tijd.
  In 6 maanden zijn dan al 12.000 Haitianen het land binnen.
  Sterkte!


  Maak melding

 18. Als we toch eenmaal bezig de spot te drijven met de situatie in Suriname.

  Hoe noem je een kruising tussen een Surinamer en een Haïtiaan?
  Een luie landbouwer.

  Dus dames aan de Dodostraat, opgerukt met z’n allen naar die Haïtiaanse stroompaal van @B. Kranenburg.


  Maak melding

 19. @ wakoef.
  jouw angst voor de kafrie is je met de paplepel ingegoten.
  je zal vreemd op je grote neus kijken als je een keer in de spiegel kijkt en ontdekt dat je zelf niet wit bent .
  tenminste als je andere persoonlijkheden je dat toelaten.
  tot die tijd kerel ….slik je medicijnen op tijd .
  ik zal je psych even wzappen en vragen of je dosis verhoogt kan worden voordat we overgaan tot gedwongen behandeling met shock therapie.


  Maak melding

 20. @ B.wakoef.
  Nou ja suriname moet een populatie hebben van rond de acht miljoen (8.000.000)inwoners

  Zoals ik al eerder vermelde land zat,
  Men dient alleen goed en gestructureerd alles te organiseren

  Zie USA !!!!!!!!
  Dus wakoef geen sentimenteel gedoe!!!!!!
  Suriname heeft gewoon genoeg potentie om suriname zo weer uit het slob te trekken,alleen de SMers moeten een mind shift maken.

  Aub wakoef


  Maak melding

 21. Nous rions tous les beaux-arts stupides imbéciles pourpres sur.

  Longue suri en direct Haïti, notre seconde patrie, grâce à tous les partisans de l’beaux-arts dictateur violet violet stupide. Nous aimons travailler dur, mais que les remorques pourpres paresseux pas, ici, nous allons être riche et ne pas nous déranger à Dieu, ni commandement. Vive Surihaitii, rien ne va pas. Wahahahahaha Ânes pourpres tous.


  Maak melding

 22. @buck fouta en @karam,

  Door je ogen te sluiten verdwijnt het probleem niet. En het probleem is een echte reele probleem! Ik vraag mij af waarom jullie je ogen sluiten. Heb je soms ook een tjoekoe gekregen om dat te doen? Net zoals Budayayawa?

  @karam, jij gaat er vanuit dat een beetje hard werken het economische probleem eventjes zal oplossen. Je denkt zeker dat de concurrerende landen en mensen ezels zijn en niks kunnen en dat de Surinamers eventjes de exportmarkten gaan veroveren. Blijf dromen, dromedaris!


  Maak melding

 23. @Hans,

  Dat betekent niet dat anderen die domheid moeten stimuleren en er misbruik van moeten maken. Maar het is waar, Hindoestanen hebben geen al te sterke karakter wanneer het op het beschermen van hun identiteit als Hindoestaan gaat.


  Maak melding

 24. Als je lid wordt van de Caricom met deze voorwaarden en arme landen kun je dit verwachten.Je hoeft niet zo slim zijn om dit te voorzien. Is ook Gebeurd in Europa met die arme landen die lid werden van de EEG.Hoe stom kun je zijn…


  Maak melding

 25. Soso lafu,

  Ne t’en fais pas! Il y a beucoup des belles femmes et les haitiens les peux hypnotiser avec voodoo. Col le voodoo dans ton cul et dorme bien, mais sans femme!


  Maak melding

 26. weet dat er in Haïti in 2010 cholera was uitgebroken door toedoen van Nepalese VN militairen. is dat werkelijk cholera vrij of sluimert het misschien. moge God ons behoeden nu het erg is met de medische situatie in Suriname.


  Maak melding

 27. @ B. Wakoef

  Budayayawa heeft geen tjoekoe gehad, hij is gewoon lijp en rijp voor het gesticht. Hij waait met alle winden mee, behalve de goede richting !!!

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 28. brokobaka
  Kafriesering is bijna compleet. Javanen ,chinezen , inheemsenen bedjannezen(hindoe gyanezen) zijn al gekafriseerd en Nu de hindoestanen nog en de laatste gaat ook snel gebeuren .

  maandag 5 september 2016 om 14:07 uur.

  =======================

  Als het u niet bevalt dan koopt u toch gauw een enkeltje naar Dalitstan. Vergeet vooral niet alle familieleden mee te nemen.


  Maak melding

 29. @B. Wakoef. Ben met je eens de Haitianen veroorzaken een ethnische unbalance. Andere Caricom landen hebben ook een maatregel genomen voor deze reden. De Hatianen diaspora is groot om een paar landen te noemen VS, Dominicaanse republiek, Caaiman islanden en nu Suriname en France Gyuana.

  Suriname mag wel net als de andere caicom landen strenger optreden tegen de haitianen.


  Maak melding

 30. als je vier uur in de nacht een wet kan doordrukken om het lijf van je baas te redden kan je toch ook een wet maken om je land en volk te redden van een horde Haïtianen. en dan noemt je baas zich volkspresident. anders zijn jullie bangerikken en lafaards.


  Maak melding

 31. Beste bada Abaisa; Hoe meer africaners in su zijn,hoe beter het is voor mij en mijn fimilie. Dan kunnen wij meer roti met pangpoeng en bara met tjetnie verkopen. Zelfs de javanen eten nu geen bami en nassi meer, Ze schakelen hun over naar rotie, bari, tjellebo,plauri en jarabakka met massala. Laat de haitianen maar komen. Voor ons breekt nu gouden tijden en wij hoeven dan niet te vluchten. want met de geafricaanse gemeenschap valt veel geld te verdienen in su.


  Maak melding

 32. is dit een invasie van Haïtianen in Suriname?
  of Wil Suriname alleen Kafries in Suriname .
  meer kafries betekent meer armoede kijk aan van waar de Haïtianen vandaan komen alleen maar ellende .
  Afrika armoede .in Afrika zijn 70% alleen maar kafries deze willen maar vermenigvuldigen meer niet


  Maak melding

 33. @zwampoe

  Hoogtijd dat je naar een oogarts gaat want als ik kijk naar Pariastan en dit vergelijk met Afrika dan zie ik juist alleen maar ellende; en over voortplanting als ratten kunnen we het maar beter niet hebben. 1,3 MILJARD is niet niks.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.