VSB wil oplossing bij Energie Bedrijven Suriname (EBS)

10

Gedupeerde klanten worden door de wacht staande gehouden. Verschillende abonnees van de NV Energie Bedrijven Suriname (EBS) zoeken al dagenlang technische hulp om storingen op te heffen, anderen willen zich beklagen over de krakkemikkige dienstverlening. Maar hun klacht is tot nader order aan dovemans oren, want de werknemersbond bij de EBS voert al enige tijd een actie om de directie en de regering te dwingen tot uitvoering van een afgesproken collectieve arbeidsovereenkomst.

President Desire Bouterse had geïntervenieerd en de bond gevraagd om de uitvoering uit te stellen tot 2017, maar de bond wil niets daarvan horen. De actie is maandag verscherpt met een werkneerlegging. Sommige afdelingen hebben dispensatie, zodat de elektriciteitsvoorziening gegarandeerd blijft.

De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) roept nu alle betrokken partijen op om in nationaal belang een oplossing te vinden bij de EBS. De VSB zegt in een persbericht dat de gevolgen van de ontstane situatie kunnen doorwerken op andere bedrijven, bijvoorbeeld doordat er geen gas geleverd kan worden. “Deze situatie is zorgwekkend omdat het kan resulteren in de verdere ontwrichting van de al fragiele economie in ons land, doordat economische bedrijvigheid in andere ondernemingen gestagneerd wordt of erger tot een halt komt,” zegt de VSB.

Bekijk ook:

10 REACTIES

 1. Een telescoop heeft een signaal opgevangen dat zo sterk is dat er gedacht wordt aan buitenaards leven……………

  Zeker weten komen nog meer signalen en ook ruimteschip met bemaningen , ze willen kontakt maken met aardse bewoners


  Maak melding

 2. budayayawa geeft eens een reactive op het onderwerp.
  Of is het onderwerp helemaal niet interessant.

  VSB heft gelijk . Als de issue niet opgelost wordt kunnen de bedrijven nog meer in problemen zitten.

  Mischien dan dat deze regering van paarsen eindelijk op donderd.


  Maak melding

 3. VSB = Vereniging Steunt Bouterse.

  De samenstelling van het Dagelijks Bestuur is als volgt:
  Dhr. B. Renten, Voorzitter
  Dhr. W. Baldew, Ondervoorzitter
  Dhr. S. Proeve, Penningmeester
  Dhr. J. van Charante, Lid
  Dhr. R. Soechit, Lid


  Maak melding

 4. Goed zo EBS laat de klanten voelen misschien worden ze wakker en komen ze de straten op.!
  Ze pinaren als ratten maar iets tegen eraan doen..neen..ze hebben een allergie hiervoor/
  En het VSB ..keer op keer hebben wij erop gewezen dat de VSB danst naar de pijpen van bouta..
  Het bedrijfsleven gaat ten onder en het VSB die hun vertegenwoordigd kiest de zijde van de ndp regering !Het is net chitan en sapoen,je zegt dat je voor die bent maar je steunt de andere die de oorzaak van alle ellende zelf is!!
  Iedereen klaagt maar niemand durft wat te ondernemen,EBS ik steun jullie actie,gewoon volhouden en niet zwichten ,straks komt bouta met zijn emotional blackmail,laten jullie je niks wijs maken door deze gek!


  Maak melding

 5. waar is de slaven verleden organisatie nu gebleven, je hoort er niks meer van..

  de blanke meester is weg gelopen uit s m e en het land is naar de knoppen..

  niemand maakt zich meer druk over de bakra basie het ” srefidintie ” commieté is ook dood gebloed..

  miesie kaba danst ook niet meer op de tafel in o c e r..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.