Geen Surinaamse toeristenkaart voor Haïtianen

24

PARAMARIBO, 31 aug – Suriname zal geen toeristenkaart meer verkopen aan Haïtianen. Dit meldt Dagblad Suriname. De regering heeft besloten per vijftien september het visumbeleid te herstellen voor deze groep. Duizenden Haïtianen zijn wel gearriveerd, maar nooit terug gekeerd.

Het gaat om zeker vijfduizend Haïtianen die op een toeristenkaart binnenkwamen. Vermoedelijk zijn de mensen doorgereisd naar buurland Frans Guyana. In principe zouden Haïtianen zonder visum of toeristenkaart naar Suriname moeten kunnen reizen. Beide landen zijn namelijk lid van de Caribische Gemeenschap, Caricom. Maar ook andere lidlanden van de Caricom zijn wat strenger voor Haïtianen.

De visumplicht is een directe reactie op klachten van de Franse autoriteiten. Die krijgen te maken met een plotselinge instroom van illegale migranten. De Associatie van Surinaamse Reisagenten heeft intussen leden gewaarschuwd. Ticketverkoop aan Haïtianen mag pas als zij een visum hebben. Onregelmatigheden hebben zich vaker voorgedaan. Zo arriveerden mensen zonder zelfs het geld voor een toeristenkaart.

Bekijk ook:

24 REACTIES

 1. Waarom.roept deze regering steeds weer ‘Bakra bassi a keba’ terwijl de Fransen maar hoeven piepen en de regering verkoopt onze Haïtiaanse broeders, net zoals de ene Afrikaan zijn Afrikaanse broeders verkocht aan Europese slavendrijvers? Denk je dat een Europees land een ander Europees land zal dwarsbomen omdat een Caraïbisch land dat graag wil hebben?


  Maak melding

 2. Niet vermoedelijk, ze zijn allemaal naar Frans-Guyana uitgeweken, om asiel aan te vragen, maar de Fransen weigeren per jaar 95% van de asielaanvragen, waardoor het merendeel van deze Surinaamse rotsooi in de illegaliteit zullen belanden…
  Bouta, en zijn mafia vrienden verdienen bogo bogo aan deze mensenhandel…

  http://la1ere.francetvinfo.fr/guyane/fermeture-des-guichets-d-accueil-pour-les-demandes-d-asile-une-decision-illegale-pour-la-cimade-391185.html


  Maak melding

 3. Ook een heleboel Syriërs reizen via Suriname naar Frans-Guyana, en nog tal van andere illegalen…
  Binnenkort zullen de Fransen hun grenzen sluiten voor Suriname, dan zijn we volledig geïsoleerd ….

  Silos, en haar mafia/moordenaar baas Bouat hebben een aandeel in deze mensenhandel…


  Maak melding

 4. @Henkes, als jou vriend Bouta zijn troep voor zichzelf hield, was er geen vuiltje aan de lucht, maar zijn troep gooit hij gewoon over schutting bij de buren…vindt jij dat normaal? Gooi je soms ook jou troep bij e buren?


  Maak melding

 5. Dit is geen nieuw verschijnsel in de wereld en gebeurt bijna overal.Iedereen is op zoek naar een beter bestaan.Sta niet direct klaar met een oordeel want ik mag ervan uitgaan dat deze mensen ( mensen die naar een ander land gaan ) het slecht hebben en of door omstandigheden.Kijk maar naar de Suri/Ned,Suri/Cowboys,Suri/Swa enz enz.Dus aub eerst nadenken en niet iets willen schrijven om het schrijven maar omdat u op de hoogte bent van de persoonlijke situatie van deze mensen.
  GADO BLESSI gi Sranan


  Maak melding

 6. Er is op dit punt GEEN BELEID in Sranang !

  Ook ernstige CORRUPTIE speelt een rol !

  Sranang wordt op deze wijze een AFVOERPUT voor CRIMINELEN en andere ongewenste figuren !

  GEEN ENKEL LAND WIL DIT !

  oa Terrorisme, criminelen en mensenhandel moeten buiten de deur worden gehouden !

  Helaas zitten wij met een zwakke CTU en een zwakke veiligheidsdienst.

  De buurstaten zullen deze zwakke houding van Sranang niet pikken en actie ondernemen !

  Voor sentimenten over “broeders” etc is geen plaats !!!

  Dat Veiligheid van staten voor alles gaat, moet nog tot Sranang doordringen !

  Open grenzen kunnen ook voor Sranang zeer ernstige gevolgen hebben !

  PS : Ons goud wordt ook door vaak ILLEGALEN WEGGEDRAGEN uit ons land !!!


  Maak melding

 7. Tja..mundo & srafu probleem op probleem!het zal zich nog meer opstapellen met groot gebrek aan ruimdenkendheid kortzichtigheid als 100 voudige handicaps kan geen land bestuurd worden MEN LEEFT IN SU VOOR EIGEN BELANG(ook EBS)door dit gedrag zal men nooit en never niet te samen op de volgende level komen(De Kerkgemeenschappen kan een geweldig begin maken bewustwording heropvoeding)de elians zijn in aantocht haha levende zombi,s Gevangen in hun eigen mooie huizen als je langs loopt zie je geen leven wel 4 auto,s bij de middenstanders zie je verval geen onderhoud.. bij de laagste klasse zie je een krot en een auto voor de deur ZE HEBBEN ALLEMAAL WAT GEMEEND MET ELKAAR


  Maak melding

 8. Net als de Suris naar Nederland vluchten voor een beter leven zo proberen de Haitianen de armoede van hun land te vluchten.

  Eerst naar de Dominicaanse republiek in de suikerriet velden werken. Maar al gauw lusten de Dominicanen hun buren niet.

  De rijken gaan naar de VS. De armen ook op een ricketie boot.Er is een haitiaanse buurt in Miami. De VS luste ze ook niet. Ze sturen de coast guard om ze te onderscheppen en terug te brengen in Haiti. Nu proberen ze Suriname, Frans Guyana en Frankrijk.

  De Haitianen is een arm land. Ze hebben diktators gehad. Papa Doc en anderen. Deze morons vermoorden of jagen weg democratisch gekozen vertegenwoordigers. Dan hebben ze natuurrampen als aardbevingen.

  Suri moet ook een beleid hebben op immigratie. Wie wil je binnen hebben en wie niet. De visum plicht is een voorlopige maatregel.

  In een multiethnische samenleving wordt het moeilijk. Je kan de samenleving in unbalance situatie brengen als etnische groepen en economisch.


  Maak melding

 9. De kafrie’s zijn bang dat de haitianen het Frans in Suriname tot algemene taal gaan maken en dat ze zich dan gaan aansluiten bij Frans Guyana.


  Maak melding

 10. Veel NDP stemmers gaan tegenwoordig naar Guyana, dat liever dan nog vijf jaar onder Bouterse te pinaren, Haitianen hebben nog niet door dat Suriname, onder Bouterse en de rest van de paarse bende, hard op weg is i.p.v. een tweede Dubai, een tweede Haïti te worden.


  Maak melding

 11. Als je niet teveel verwacht, valt het allemaal wel mee in Suriname. Het verschil tussen de Surineds en de Surinamers is dat de Surineds veel verwachtingen hebben en de Surinamers nauwelijks iets verwachten van de overheid.

  Daarom zijn de Surineds verontwaardigd en blijven de Surinamers rustig.


  Maak melding

 12. @@ B. Wakoef!! Waar kafries zijn, kaat nooit koed!! noem jij eens een land alwaar koet kaat!!! Na soso maj tjodo volk!!! en de moslims maken ook elkaar af!! het is ook een vervloekte volk op deze wereld aarde!!


  Maak melding

 13. Sommige hindostaanse dames zijn zwaar verliefd op haitiaanse mannen. Ik ken er minstens 3 die kinderen hebben met haitianen. Die kinderen zien er niet uit!


  Maak melding

 14. @@B. Saram!! vindt je het gek?? een mongool zeker of een baboenaap!!! tellen zij voor mensen??? jawel toch??? uhhhh, ik bedoel Mongool uit Mongolië !!! neks no fout!!! beiden hebben veel plezier gehad!!!!


  Maak melding

 15. Die kinderen gaan minder plezier krijgen als ze worden geplaagd.
  Maar die gevaarlijke Voodoo praktijken van die haitianen moeten ook in Suriname verboden worden. Ik heb gehoord dat ze zelfs kunnen hypnotiseren als ze in je ogen kunnen kijken. Dus kijk nooit een haitiaan aan in z’n ogen!


  Maak melding

 16. Goede dag mr /mevrouw. Haïti is lid van ’t blok “caricom”. Om te reizen naar land(en) van caricom, visum niet nodig. We/ze/ hebben een caricom paspoort. Ze kunnen overal in landen in caricom verband, wonen en werken. Mocht, dat de regering doordrukken, voorzitter van caricom zal suriname op ’t matje roepen. Fransen moeten hun gebied beschermen. Suriname moet dat doen voor hun. Haïti is caricom. Bij voorbaat dank u.


  Maak melding

 17. Ze zitten allemaal aan de kwattaweg. Niet de oude garde die hard werkt in de landbouw, maar de jonge mannen en vrouwen die er rond hangen en ook uitgebuit worden.Als de Fransen niet aan de bel getrokken hadden, had men er niets aan gedaan. Het land is een afval put geworden van China,Brazilië en Haïti.Al het uitschot van die landen komt hier.Hoeveel Surinamers kunnen zich vrij vestigen in China?


  Maak melding

 18. DD Bouterse heeft een jaar voor de verkiezing duizenden Huizen en grond papieren voor de heel arme bevolking van Suriname gegeven terwaarde van e.20.000 tot 60.000 per stuk, en dat is heel prestatie vind ik…… terwijl deze gronden kosten e.40,- per m2


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.