Streng beleid tegen illegaal verblijf in Suriname

25

PARAMARIBO, 31 aug – De aanpak van illegaal verblijf in Suriname wordt strenger aangepakt. Dit meldt de Times of Suriname. Het ministerie van Justitie & Politie start drie projecten. Twee van de projecten zijn speciaal voor respectievelijk Chinezen en Brazilianen.

Beide groepen vormen de grootste massa migranten in Suriname. Het derde project is voor personen met andere nationaliteiten. De projecten dienen als registratiemoment voor de respectievelijke groepen. Het eerste project is al in oktober. Na afronding van de registratie volgt een strengere aanpak van de illegaliteit. Het zogenaamde gedoogbeleid is dan verleden tijd. Er zal worden samengewerkt met ambassades.

Het laatste moet de registratie vergemakkelijken. Justitie & Politie wil ook een onlinesysteem opzetten. Buitenlanders mogen zich via dit systeem laten registreren. Het is een manier om te voorkomen dat ambtenaren misbruik maken. Met het systeem wordt contact met de ambtenaar omzeild. Minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie & Politie zei eerder dat er nog te veel verkeerd gaat bij de afdeling Vreemdelingenzaken.

Bekijk ook:

25 REACTIES

 1. Maar deze zijn juist de mensen die werken!!!
  De haitianen ook,ze werken vooral qua landbouw werken ze.Surinamers nemen deze mensen in dienst en je hebt niks te klagen .Deze mensen werken waar entegen de surinamers tegen alles klagen,zeg dat ze moeten gaan werken en ze beginnen al te klagen.India wilde een palmolie bedrijf starten die aan enkel honderden kaffries alsmede anderen werk zou verschaffen en toen zeiden de surinamers ,,nah bah, werken is niet voor ons laat anderen het doen.En hun is in vervulling gegaan ..de chinezen maken/bouwen onze wegen voor ons


  Maak melding

 2. @Sardinkie
  Ze zijn ook kaffries maar verschillen hemelsbreed van de surinaamse. Ze werken en verzorgen hun gezin tegelijk.De surinaamse …geef ze een grond aangeboden en binnen de korste keren heb je een dorp erbij!


  Maak melding

 3. waarom geen streng beleid tegen de moordenaar, boeven schurken oplichters bank rovers .. de plotseling rijken, die zonder arbeid te verrichten zoveel geld grond bezitten..

  nog nooit heeft de moordenaar een uitspraak gedaan over de criminaliteit in s m e..hoe zit dat..////


  Maak melding

 4. Maar wat gaat men concreet bereiken. Ik denk heel weinig, want de illegalen hebben intussen allemaal hun tjoekoe tjoekoe paspoort al. Vooral de Chinezen. De Brazilianen die uitgezet gaan worden (mocht het ooit zover komen) keren binnen no time terug. Alleen de Haitianen zullen het wat moeilijker krijgen, maar ook zij kunnen zgn trouwen met een Surinaamse (schijnhuwelijk) en dan heb je dus niks bereikt.
  Het allerbeste is dus direct ingrijpen aan de grens. Geen visum? Dan terug! Wel visum? Dan wekelijks melden bij de politie en een Surinamer moet de verantwoording nemen voor je. Die draait dan op als je verdwijnt in de illegaliteit.


  Maak melding

 5. zorg eerst dat geen nederlanders en surneds het land binnenkomt en binnen no time zal suriname verhongeren…want zonder kunstmest en wasmiddelen,,,,,,,,is het net cuba….van het schoot hondje fidel…een geboren surinaamse persoon komt een aanvraag doen voor een visum verblijf van 2 jaar en krijgt geen gehoor, terwijl chinezen de taal en cultuur niets weten; krijgt via een raadsman meteen visum, in mijn bij zijn, werd in september 2004 dat gedaan. ja want precies 12 jaar geleden(31 augustus2004) ging ik naar suriname om daar voor 2 jaar te verblijven… helaas na 1 jaar was ik weer terug in nederland; en ik had 4 maanden verblijf en was 8 maanden illegaal. parmissar kwam 5 dagen later in suriname aan en hij had maar 7 jaar in nederland gewoond en kwam zijn land opbouwen, en zou voor de ndp, als presidents kandidaat naar voren geschoven. Hem werd het onmogelijk gemaakt om surinamer te zijn, want meteen ging de discussie over dubbel paspoort, de hele politieke elite van suriname heeft dubbel paspoort… en hij mocht niet zich verkiesbaar stellen…dus is het geen wonder dat wat nu plaatsvind in suriname dat “”oude zeer is”” wat bouterse afrekende met de elite van suriname van toen….


  Maak melding

 6. En als de dienstdoende medewerkers 100 srd of meer tjoekoe krijg van de ilegalen?? wat denk je dat er gebeurd!!! Na soso anansie tori ding ay taki!

  De ministerie van Justitie & Politie moet zich van achter laten pakken door een Muilezel!! want zo dom zijn ze!!

  Wat dacht je van verplichte legitimatie, maar daar heb ik ook geen vertrouwen in!! vooral de boeven! die laat zich pakken door een tientje srd ( € 1,)!!! SUUS wat een schande zeg!! Foei!! uchhhh!! wacht, ik kom er zo aan!! ik moet effe gaan kotsen!!! huk, huk ,huuuuuukkkkk


  Maak melding

 7. @Wiep-Ding,

  Die Surinaamse ambassademedewerkers op Haiti kunnen ook hun zakken vullen en visa uitgeven.

  De JusPol min kan zich beter door een olifant laten pakken. Misschien verliest ze dan ook wat kilootjes, want die olifantse 2e slurf masseert heel haar darmen schoon en spuit een krachtige enzym in haar darmen dat alle voedsel goed gaat verteren, want je weet, een olifant eet honderden kilo’s per dag en moet over flink wat vuur in z’n darmen beschikken om het te verteren.


  Maak melding

 8. Streng beleid ?

  Dino kon paspoorten toveren en geen enkel onderzoek of aanpak.
  Nu Suriname geen middelen heeft wil je zaken streng gaan aanpakken.

  Metafoor:
  Toen je gezond was deed je niks, nu je benen zijn geamputeerd wil je de atleet worden.


  Maak melding

 9. @@B. Saram!! je brengt mij in deuk door lachen!!

  Wan switi neti!! de NDPers niet!!!! mi ay winsi slapeloze dey nanga neti so langa Bouta deh!! nanga ding mati!!!


  Maak melding

 10. laat ze wegblijven. teveel voodoo praktijken in het land. krijgen wij al een papa. doc figuur in het land als leider. nu reeds 6 jaar en dan nog vier te gaan. kijk maar naar Aiti geen vooruitgang,wel tegenslagen.


  Maak melding

 11. Illegaliteit strenger aanpakken? Hahahaha. Pak dan eerst die oeverloze, niet ten zake doende bureaucratie aan! Voorlopig zijn ze nog op zoek naar ongeveer 5.500 (!) niet geregistreerde Haïtianen. How come?


  Maak melding

 12. en alweer probeert men via allerlei bullpoep het volk weer zand in de ogen te strooien.
  eerst je bek pieren dat er geen geld is om de criminaliteit aan te pakken en dan je bek pieren dat je onschuldige mensen gaat aanpakken.
  zogenaamd zijn ze illegaal en daar valt tjoekoe te verdienen.


  Maak melding

 13. Haitianen vormen nooit een gevaar voor…… Hardwerkende mensen. Ze zijn lid van caricom. Met een geldig paspoort mogen ze gewoon werken en wonen voor een bepaalde tijd.


  Maak melding

 14. Meneer Glenn, Suriname zit in een economische/financiele NOODSITUATIE !

  Ook Bestuursrechtelijk heerst er een NOODTOESTAND !

  Het land moet naar mijn mening, 0,00 gelukzoekers of immigranten toelaten, Onze bevolking heeft voor een deel al NIET TE ETEN door de 70 % INFLATIE en de zware Corruptie !

  De werkloosheid onder de Srananangmans is BIJZONDER HOOG ! UITZICHT TAP WAN WROKO NO DE !!!!!

  Ik ken ook een miljard Chinezen die via de VN naar Sranang willen immigreren !

  Gelet op de NOODSITUATIE in Sranang, zullen andere regels worden gehanteerd !

  PS : Het wachten is op een overgangsregering of noodregering om de RECHTSSTAAT in Sranang te hervestigen !!!

  De Caricom stelt niet veel voor ! Zij ZWIJGEN bijvoorbeeeld over de Mensenrechtenschendingen/Grondwetsschendingen die momenteel in Sranang gaande zijn !


  Maak melding

 15. @srafu
  de haitianen zijn niet de oorzaak van de ellende in suriname .
  datzelfde geld ook voor de chinezen en Brazilianen die in suriname verblijven.
  de dikke eigen bultschuld ligt toch echt bij de Surinamers die voor deze regering hebben gestemd.
  en natuurlijk bij mensen als jou die de schuld altijd bij een ander zoeken.
  geen van de boven genoemde mensen heeft stemrecht hier in suriname.
  het zijn in tegenstelling tot de Surinamers , hardwerkende mensen.
  je klaagt dat de werkloosheid onder de Surinamers hoog is ….
  maar tja wat verwacht je dan .
  de gemiddelde surinamer is laag of ongeschoold is lui , ongemotiveerd , arrogant en wilt ook nog de jackpot verdienen.
  hoe komt het dat al die Brazilianen, chinezen , guyanezen en haitianen geen moeite hebben om werk te vinden in suriname ?
  een buitenstaander zou zeggen … gooi al die Surinamers eruit en laat die buitenlanders zitten.


  Maak melding

 16. Het is en blijft regels van caricom. Geen enkele lid of leden van caricom kan een surinamer verbieden in een caricom -land(en). We zijn een blok. Guyana suriname en de rest eilanden van caraibisch zijn gebundeld tot caricom.


  Maak melding

 17. Caricom is Caricom wanneer personen, goederen en diensten vrijelijk kunnen bewegen over- en in elkaars territoor onder afgesproken condities. Anno 2016 is dat vooralsnog niet zo.
  Als jij het aan mij vraagt heeft Suriname niets aan die hele Caricom. Wij zijn geen bejangs, spreken ook geen bejang engels en zullen ook nooit Caraibbische mensen worden!
  Caricom? Forget it, forget it, forget it!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.