Surinaamse Luchtvaart Maatschappij helpt toerisme

75

PARAMARIBO, 24 aug – De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, gaat het toerisme helpen bevorderen. Met de Stichting Toerisme Suriname is een samenwerkingsovereenkomst getekend. Er zal samen promotiewerk worden verricht.

Dit zal gebeuren via activiteiten in het buitenland. Het luchtvaartbedrijf stelt haar kantoren in het buitenland ter beschikking voor het promotiewerk. SLM-directeur Robby Lachmising beseft dat de ticketprijs als obstakel wordt gezien. Bekeken wordt om hier “wat aan te doen.” Het komt er nu op aan om meer toeristen naar Suriname te halen. De SLM is daarom op zoek naar partners om dit te bereiken. Er zal met meerdere organisaties worden samengewerkt.

Volgens directeur Jerry A-Kum van de Stichting Toerisme Suriname zijn er flink wat uitdagingen. Zo is het aantal toeristen uit Europa het afgelopen jaar gedaald met ruim twintig procent. Toch gaan jaarlijks ruim vijftien miljoen blanke Europeanen op reis. Volgens A-Kum en Lachmising moet daar ten minste één procent van aan te lokken zijn. Er zal daarom hard gewerkt worden de komende tijd. In het parlement is kritiek geleverd op het toerismebeleid dat steeds in voornemens vastloopt.

Bekijk ook:

75 REACTIES

 1. De blanke toerist wil waar voor z’n geld, want hij is gewend aan bepaalde zaken.
  Suriname zou samen met Brazilie een pakket kunnen aanbieden: 1 week Brazilie en 2 weken Suriname of 2 + 2.


  Maak melding

 2. Wablief, toerisme, is dit iets op te eten?

  Stelling: “ In hoeverre is het mogelijk om de 1 % ‘blanke Europese’ toeristen te bewegen, surimaribo als vakantieland uit te kiezen?”

  Deelvraag1: In welke eeuw?
  toelichting: De vakantie is deze week en/of komende week voorbij voor vele Europeanen.

  Deelvraag2: Wat heeft suri te bieden als zijnde vakantieland?
  Toelichting: Stranden, horeca, animatie, rondleidingen, kunst, cultuur.

  Deelvraag3: Is de toeristische kennis en kunde voldoende op peil?
  Toelichting: Bediening, hotels, appartementen, huurauto, taxi’s

  Discussie: Is het land überhaupt wel veilig?

  Marktonderzoek, marktonderzoek,marktonderzoek, marktonderzoek!


  Maak melding

 3. Zo trek je toeristen aan:

  “Kensenhuis: toeristen moeten heffing betalen voor toerismesector”
  Een van de opties die hij als een van de lichtpunten ziet, is een kleine heffing van 10 euro die vertrekkende passagiers op Johan Adolf Pengel Luchthaven moeten betalen. Deze heffing kan een bijdrage leveren aan de toerismesector, meent het assembleelid.

  Verder vindt het assembleelid dat er ook een heffing van 1 euro of 1 Amerikaanse dollar kan komen op hotelkamers van toeristen.
  Kensenhuis vraagt de regering om deze voorstellen mee te nemen en verder te bestuderen.”

  Bron: Suriname Herald


  Maak melding

 4. Om toeristen naar Suriname te halen moet Suriname bergen verzetten.Begin al vast met (klant)vriendelijk te zijn en behulpzaam en spontaan.De weinige uitzonderingen nagelaten.Surinamers zijn over het algemeen erg passief en ruwig in hun benadering.Een Hollander daar en tegen als je ze beleefd benader krijg je bijna 100 procent zeker een nette respons.Surinamers moeten aan hun attitude gaan werken..begin maar met de kleintjes op school.


  Maak melding

 5. Wat voor partners zoeken jullie? Ik wil me best ook inzetten, hetzij vanuit Nederland als ter plekke in Suriname.

  Hartelijke groet,
  Stella


  Maak melding

 6. Sorry…er is al weinig te bieden aan de weinige toeristen die er komen.Op zo’n manier blijven ook deze weinige toeristen weg.Ga ze niet zien als jullie melkkoe omdat jullie je prioriteiten niet straight hebben.Stop met het land te beroven en zet die gelden in om toeristen aan te trekken…


  Maak melding

 7. Met SLM als enige maatschappij zal nimmer toerisme worden bevorderd. Open Sky is een mogelijke oplossing. Er moeten meerdere vliegmaatschappijen worden toegelaten en geen contingentering worden toegepast. Laat SLM maar failliet gaan, want deze maatschappij heeft geen perspectieven. Breng het terug tot een kleine organisatie, die alleen binnenlandse verbindingen onderhoudt. Trans-Atlantisch is een maatje te groot.


  Maak melding

 8. Aturai,

  Jij bent een goede reden waarom men niet op vakantie naar Suriname zou moeten gaan. Als er veel meer als jij daar rondlopen, dan weet ik het wel.


  Maak melding

 9. Meer toeristen meer berovingen,vakantie naar su ?? tickets prijs in geen verhouding,hotel zijn duurder dan Europese steden.opendaar vervoer???je wordt overdag beroofd..laat su zijn huiswerk doen…ik verlopig niét naar su heel slecht ervaring op Zanderij wordt je als crimineel behandeld de laatste keer paspoort controle bij 2 uur in de rij…


  Maak melding

 10. toerisme wat toerisma tickets al duur taxichatffeur lui om uit te rijden als ze hun geletaxi alverdient hebben 60srd aflossen perdag
  tripjes goedkoopste 59eoro 6dagen naar een of andere boesie boesi 225euro per persoon gekkenwerk dan helestad dicht auto overdereven dan zwervers bedelen waterkant naar wojo stink.. waterkant alleen maar gekken gestoorde frieks rijden op scooters . kan niet gezellig zitten. jongeren sexen overal/ en dan die mannen die helemuur is een pismuur en verder opstraat .deheledag stinkmensen zweetlucht… zwembad wie kent wie . 1uurzwemmen onmogelijk….. srtaten bij regen weer nattevoetten bootje meenemen verder ze denken niet aan hun volk eurotekens hun ogen en ondankbaar.schelden de heledag ma….p..en ik vind waarom op toeristen geld aftroggelen het eigenvolk komt niet verder als voor de deur .en op de werk .alleen de jeugd die ordenar zijn gaan naar die feesten boele boekken schaamteloos gedrag .


  Maak melding

 11. Tjonge jonge, een luchtvaartmaatschappij, met één intercontinentaal vliegtuig, waarin je mag hopen dat je stoel rechtop blijft staan, gaat het toerisme naar Suriname promoten.

  Is er plotseling iemand uit zijn hangmat gedonderd?


  Maak melding

 12. Het land op zichzelf is een gezegend land echter zijn het de demonen die de dienst uitmaken en ervoor zorgdragen dat het niet meer veilig is…..tevens is de prijs product vaak niet in verhouding.

  oh oh oh wat verlang ik toch terug naar de tijd van de Vrolijke Jeugd…..

  ww.youtube.com/watch?v=1HHebY2m0oo


  Maak melding

 13. Het idee is wel goed om te onderzoeken hoe je toeristen kunt aantrekken. Men zou ook contact kunnen opnemen met de Nederlandse toeristenindustrie om het e.e.a. in suriname op te zetten.


  Maak melding

 14. Van Randwijk,

  Op welke plaatsen ben je geweest dan? Ik heb niks gemerkt van prostitutie en dergelijke. Maar ik moet zeggen dat ik ook niet naar casino’s etc. ben geweest en ’s nachts vooral binnen bleef.


  Maak melding

 15. DIANA YESSS YESSS BYE BYE SLM LIJKT ER OP LAASTE STUIP TREKKINGEN JE BREEKT JE NEK DAAR OF JE ERGER JE DOOD NIKS TOERISME VRIENDELIJK maar wel een ervariNg rijker om nooit meer voor de 2de x te gaan PRECIES GOEDE JAREN VOOR VACANTIE IN SU 2016/2017 het volk en de stad heeft heel veel renovatie nodig ik weet echt niet of ze er verstand van hebben GOEDE RECLAME MOET GEBASEERD ZIJN OP WAARHEID(dus geen kat in de zak)


  Maak melding

 16. @WAAROM daar zeg je wat als er nog meer van rond lopen …whawha ach er zijn best wel een paar goeie tussen wel zeeer weinig onder de creolen maar echt om te filmen en vol ongeloof dat je je krom lach GEBREK aan emphatie daar heb ik al genoeg mee gezegt behalve als je blank ben dan dragen ze je op handen en likken je hiel openlijk


  Maak melding

 17. VAN RANDWIJK ik blijf maar lachen Ben blij dat ik niet de enige Ben met deze ervaringen(echt verwerking)ff herhaling ;BEESTEN burgelijkestand 9vande10 instantie,s zijn ongeschoold en maken misbruik van hun functie zeer extreme gevallen


  Maak melding

 18. Zullen we effe de SLM als dienstverlener eerst onder de loep nemen. Heb veel gevlogen met de SLM. Heb mooie vluchten gehad met de SLM en het eten is altijd beter dan van de KLM. Maar sinds dat ik met zoveel onbeschoftheid en agressiviteit bejegend bent geweest door SLM personeel op Zanderij en in het vliegtuig, is het voor mij NOOIT, NOOIT mee de SLM. Op jaarbasis ga ik minstens 3 keren naar Su. Ben echt geconfronteerd met zo’n agressieve leidinggevende in het vliegtuig. Echt een agressieve zak. De SLM moeten ze als carrier opheffen. Heeft geen bestaansrecht.


  Maak melding

 19. Zie je wel @Esmerald, je bent heel goed bekend met die plek. Misschien kun je meer vertellen over je eigen avonturen daar of beter, de avonturen die men er met jou beleefde.

  Kun je niet een boek uitgeven, zoiets als ‘Esmeralds spannende avonden aan de Watermolenstraat’.


  Maak melding

 20. @??
  Ook een toeristische attractie de geboorteplaats van ??

  Maar wat is je probleem, krijg je niet genoeg aandacht thuis of zo?
  Het hoogtepunt in jou leven is mijn nickname.
  Ik denk dat de kleenex niet is aan te slepen als dit het geval is, spontane ejaculatie, op je ouwe dag.
  Je toetsenbord moet je ook geregeld naar de was-straat brengen, jakkes…

  Tenenkrommend, de hele buurt bij elkaar gillend, jezelf afr…… kom je klaar als je ook maar 1 letter van nickname Esmerald leest.

  Zodra ik de waarheid schrijf is het raak, maar jullie boeien me niet.
  Ik kom en ga en schrijf wanneer het mij blieft.

  Mensen met een beetje verstand begrijpen heus wel dat dit een afleidingstactiek is van de ontiegelijk grote problemen die die veelvoudige moordenaar, drugsdealer, crimineel, oplichter, psychopaat delano desi bouterse heeft veroorzaakt in Suriname.


  Maak melding

 21. De azijnzeikers roeren zich weer flink, niemand zegt dat je met de SLM moet vliegen, in de Watermolenstraat hoef je ‘savonds niet te komen net als in de Palmentuin niet, in elke beetje nederlandse stad kan ik je naar plekken brengen waar je om de haverklap door heroinehoertjes wordt aangesproken, ook in Thailland proberen kleine jochies je mee te tronen naar hun zusje of broertje wat op een zusje lijkt, hoe vaak komt het niet voor dat je in een horecagelegenheid tot je een ons weegt voordat een als serveerster omgedoopte werkstudent je eindelijk eens helpt, wil je niet geript worden zijn er ook genoeg plekken in NL. waar je beter weg kunt blijven. Neem een land zoals het is of blijf lekker weg, dat soort tourist die overal op loopt te zeiken zit geen enkel land verlegen, Mijn vrouw en ik vermaken ons al een dikke 20 jaar jaarlijks in Suriname, met voornl postieve ervaringen een enkele uitgezonderd en die hadden nog het meest betrekking op de SLM, vliegen we dus niet meer mee en als ze zo doorgaan vrees ik voor hun het ergste op korte of lange duur


  Maak melding

 22. My darling @Esmerald,

  Waarom zo cynisch? Dacht je soms dat ik een champagnefles aan het ontkurken ben dat elke kant opspuit?
  Neen skatje, je kan goed skrijven tok en ik stimuleer je om die very juicy boek te skrijven.
  Laat me weten wanneer je begint eraan.


  Maak melding

 23. Die @Van Randwijk is lekker ondergedoken nu, bang dat z’n vrouw leest over z’n avonturen aan de Watermolenstraat. Had je dan maar niet moeten reppen daarover.


  Maak melding

 24. Roy ik ben het volkomen met je eens…het is zeker een gezegend en fantastisch land.Zal het woord demonen niet in de mond nemen ..maar echt een mooi land aan lager wal geraakt…Dat is allemaal het gevolg van het gedrag van de leiders.Dat ordinair dansen zoals GEZIN het omschreef..dat hebbdn ze van hun LIJDER geleerd…EEN VERWILDERD LAND…HET HEEFT EEN PRESIDENT MET INZICHT EN KLASSE NODIG OM HET VOLK WEER IN DE PAS TE LATEN LOPEN EN ALS EEN GECIVILISEERD VOLK TE LATEN GEDRAGEN…


  Maak melding

 25. Dat de jongeren hun diensten aanbieden voor bijna gratis.De een gaat er niet op in de ander maakt er gretig gebruik van.Let maar op straks staan we ook nog bekend als zuid-Amerikaans land met de meeste aids patiënten…Waar moet het heen met Suriname.De meeste schuld geef ik aan de leiding…walgelijk…hoop dat hun kinderen hartstikke mee doen..net als de zoon van “ONZE” president.Mee doen…mee denken..mee beslissen toch?


  Maak melding

 26. Bravo Robbie!

  -SLM heeft te veel personeel
  – Schaf die idiote IPB regeling af
  – Niemand die veeel geld betaald heeft wil bediend worden
  door oude paarden en ander lelijk en onvriendelijk
  personeel

  Het beste is de SLM falliet te verklaren; het personeel moet opnieuw solliciteren; hierdoor hun je de vakbonden uitsluiten.


  Maak melding

 27. Djoeka …waarom moeten of kijken we steeds naar een ander land om ons te helpen.Denk je dat ze ons willen helpen?Ik help graag iemand die geen mogelijkheden heeft en zijn best doet er wat van te maken.Maar ik ga niet iemand helpen die een gat in zijn hand heeft of de bloemetjes buiten zet.Zo denken de landen er ook over.Laat de regering van Suriname en hun president prioriteiten stellen en hun hand eerst in eigen boezem steken..Niemand gaat Suriname helpen.Ze weten heus wel wat er speelt in Suriname en lachen ons uit.Meneer Brunswijk heeft goudmijn zijn jullie allemaal gek geworden.Ga eerst jullie huiswerk maken en orde op zaken stellen…eigen schuld ,vette bult.Zo is het en niet anders.


  Maak melding

 28. Nederlandse vrouwen gaan op toerisme naar de Masai om hun interieur goed te laten borstelen. Misschien kan Suriname met z’n heleboel Masaiachtige jongens hierop inspringen. Borsteltoerisme good!


  Maak melding

 29. Toeristen willen komen maar wel in een velg land en dat Is op moment niet zo wat je ook maar gaat bedenken of proberen het zal geen zin hebben want met zo beleid en zo regering en zo president gaat het niet lukken wordt het alleen slechte slechte en slechte het spijt me maar deze regering moet echt weg het hele land gaat kapot


  Maak melding

 30. Hans rare vergelijkingen(een land met 500.000 inwoners met massa gebreken kun je niet vergelijken met landen met miljoenen inwoners we discrimineren niet op travestieten/transgenders of homo,s (trouwens zels die hebben meer ontwikkeling en een positievere mentaliteit in de omgang .trouwens Ben je blank? Durf je antwoord te geven? Ben nieuwsgierig alvast bedankt..


  Maak melding

 31. @diana,

  Als je het wiel opnieuw moet gaan uitvinden, kost het alleen maar geld en tijd. Als je de basiskennis van die andere landen met veel ervaring kunt inhuren, dan schiet je wat op. Toeristen wachten niet op Suriname. Suriname moet zelf aantrekkelijk worden voor de toeristen. Je kunt pas succesvol reclame gaan maken als je al wat op poten hebt gezet naar de smaak van die vakantiegangers. Het voordeel van Nederland is de taal en de bekendheid met dit land. Kennisoverdracht kan dan snel gaan. Bovendien moet men hier in eerste instantie de klanten (toeristen) vandaan halen.


  Maak melding

 32. Nog ff en dan is t helemaal afgelopen met toerisme in Suriname.
  Want de toeristen die su bezoeken zijn de Surinaamse Nederlanders ‘ wij’.
  De volgende generatie van ons heeft totaal geen belangstelling om daar naar toe te gaan. En dan komt er bijna niemand in dat apie land!!!


  Maak melding

 33. Water naar zee, voor jou informatie, ik ben voor een kwart Indo, snap trouwens niet wat dat er mee te maken heeft, maar voor jou is kennelijk belangrijk, en vergelijkingen zijn zeker alleen raar als ze niet in de kraam te pas komen


  Maak melding

 34. ” … Zo is het aantal toeristen uit Europa het afgelopen jaar gedaald met ruim twintig procent. … ”

  Waarom is het gedaald ??

  Landen waarschuwen hun inwoners voor een bezoek aan Suriname. Waarom ?? !! ?? !!

  Zien jullie het echt niet ?? !! ?? Of WILLEN jullie het niet zien ??

  A Switie Sranang is materieel en immaterieel naar zn moer gedraaid !!


  Maak melding

 35. GEZIN weet je als je er weer eens heen gaat onder andere omstandigheden ooit ver weg blijven van het centrum zorgen voor een vette goede auto en genoeg geld natuurlijk en dan gaan toeren suriname heeft zijn charmes maar de water overlast en infra structuur is een ramp


  Maak melding

 36. Suriname heeft een heel gezonde basis voor toerisme. Echter men praat er al 15 jaar over en is nog steeds niets verder gekomen omdat men niet begrijpt dat een echte TOERIST voor voor een duur verblijf perfect bediend wil worden.

  Laat ik een voorbeeld noemen:
  Mijn dochter woont en werkt per jaar een aantal maanden (wetenschap) op de Serrengeti. ik ben er in het laagseizoen geweest en toen stonden er al hele rijen bij de gates van de parken.
  In het hoogseizoen staat men 2 tot 3 uur te wachten om toegelaten te worden en dan betaalt men per dag $ 90 alleen om in het park te mogen verblijven, $ 250 /pers voor een dag verblijf in een tent tot $ 1250/persoon in een luxe lodge.

  Dan praat Kensenhuis over een vertrek fee van euro 10 op pengel om wat geld binnen te hengelen (euro 1.000.000/jaar)

  In Suriname is de enige toeristen waardige verblijf plaats Torarica en daar betaal je ongeveer $ 150 per kamer (2 pers).
  Er zijn ook een aantal resorts in het binnenland interessant terwijl men Berg en dal Links of Rechts zou moeten laten liggen. Niet omdat het niet fraai en leuk is maar omdat het personeel zonder probleem je kan en mag negeren.

  Toeristen die naar de Galapagos eilanden gaan betalen per dag ongeveer $ 1.000 excl. vlucht.

  Suriname kan als het leert wat gastvrijheid is de gate way naar het Amazone woud worden. Via Paramaribo scheelt dat bijna een hele reisdag voor toeristen

  Helaas heeft men geen idee wat toerisme echt is en wat men er voor over moet hebben om een experience te bieden aan klanten/gasten/vrienden


  Maak melding

 37. Fred Derby, de Keizer bij SLM had ons in het verleden US-$10,– laten betalen(luchthaven tax); dat is nooit teruggedraaid. Waar is of gaat dat geld naar toe??
  Passagiers zouden met een bus van vertrekhal naar het vliegtuig gebracht worden !! Fatamorgana !!!
  Wij Surinamers zijn wel heel erg kort van memorie !!!


  Maak melding

 38. Het is helemaal waar dat beide landen qua taal en gebruiken veel gemeen hebben met elkaar.Ook de bekendheid met het land schept voordelen.Wil je specialisten inhuren dat kan zeker…dan moet er wel geld genoeg zijn.Suriname heeft geen geld dus hoe je dat wil klaar spelen is mij een vraag.Ze komen niet voor liefdadigheid ze zijn zich er goed van bewust waar de gelden van Suriname aan worden besteed en uitgegeven…dus hoe je het wil klaar spelen weet ik niet…


  Maak melding

 39. Hoe wil men de toerisme bevorderen als Dora van Juspol zelf aangeeft dat er geen geld ter beschikking is om de criminaliteit in te dammen?
  Als je keuzemogelijkheden had zou je als toerist een ander land kiezen om je vakantie door te brengen.


  Maak melding

 40. En dat is het de doorsnee Surinamer bied geen perspectief.
  Inplaats van ideeen aan te wakkeren komt men alleen met negativiteit.
  Als je geen bijdrage kan leveren lees het artikel en plaats niks want je helpt niet je zuigt alleen energie weg.
  Ga niet naar Suriname en noem jezelf geen Surinamer
  Ik zou zeggen slm doen wie weet als jullie koppen bij elkaar steken goed markt onderzoek in eigen land en buitenland houden zou het moeten lukken word wel een hele kluif dat wel.
  Want zowel ticket als hotel prijzen zouden omlaag moeten om het aantrekkelijker te maken dat is zoiezo punt 1 en 2 veel succes.


  Maak melding

 41. Wel om te beginnen kunnen we een nieuwe toestel leasen.
  Minder vluchten geschrapt. Amerikaanse hotels kosten van $80 tot $250.Dat zijn die klanten gewend te betalen. Zij betalen inclusive hotel kamer belasting. Zo Suri kan het ook heffen. De stad moet het wel innen. Zo kunnen de stad mee schoon worden gehouden.

  Veilige en gezellige bars en etentenjes in sommige buurten. Goed en goedkoop. Met ethnische events. Er is een toeristen school. Zo leren hoe toeristen vriendelijk te zijn.

  Research en targetten de right tourists voor Suri. Verder investeren in de historische gebouwen. Opknappen en verfen. Mensen met talent in leiderschip positie zou ook helpen. Geen snel rijk soort mensen.

  Wij hebben zoveel rivieren. Zo rivier tochten en vissen. Er
  zullen ook wel zand gronden bij een river zijn.etc.

  Suri heeft een bepaalde groep toeristen veel te bieden. Zeker 1% van die miljoenen die op vakantie gaan.
  Good hunting folks.


  Maak melding

 42. Tunggak de grond beginselen noem je al op werk te verichten zo simpel een goed visite kaartje maakt veel deuren open je infesteerd om er het viervoudige weer uit te Halen .OLLY UIT HET NEGATIEVE KUN jE VEEL POSITIVITEIT HALEN je moet veel zien als opbouwend kritiek en er wat mee doen in het leven! WAT IS IN HEMELSNAAM AAN DE MET DE PROFESIONALS AAN DE HAND.ZIJN DIE ER WEL AANWEZIG IN SURINAME.gebrek aan kennis ontwikkeling creativiteit en misschien ook prive situatie zodat men moeilijk kan functioneren in beroep veel achter stand


  Maak melding

 43. Suriname is geen land voor luxe toerisme,maar land voor avonturiers.
  Varen met korjalen over de rivieren ,door stoom versnellingen,
  Makkelijke door steekjes maken.
  Bouw mooie resorts ,alle bouw materialen voor handen dus geen probleem .
  Klant vriendelijkheid, slavernij niet vergeten, maar ook niet gebruiken.
  Ik heb zelf een jaar in de bush rond gezworven,
  Het zo mooi jammer dat alles omzeep geholpen wordt .
  Een manier om hier af te komen burgerlijke ongehoorzaamheid.
  Veel sterkte.


  Maak melding

 44. Wat een negativiteit mbt SWITI Sranan.Als je een X aantal van de reacties leest dan zou je bijna het idee krijgen dat er alleen maar mensen wonen die volmaakt zijn .En dat alles in deze landen vlekkeloos verloopt.Ik denk dat een hoop mensen liever hun vakantie door brengen in SWITI Sranan simpel om het volgende geen aanslag/dreiging van terrorisme en als ik het goed heb is er overal in de wereld criminaliteit.Je loopt in de avond/middernacht ook niet in bepaalde gebieden in de VS,Nederland,Frankrijk,Duitsland,Belgie enz enz.Ik begin ook het idee te krijgen als ik zie wat er geschreven wordt over meisjes/vrouwen in Su dat seks alleen maar in Su mogelijk is ( Thank God ).Info kijk maar naar de tv/google programma’s 16 and pregnant,teen mom op MTV en doe ook gelijk ID.Als we het 1 maal over de criminaliteit hebben in Su laat 1 persoon mij komen uitleggen waarom er zoveel criminaliteit is in de VS.Denk maar aan de leugens van Ryan Lochte.Hoe kan het dat rijke lui kids in de VS hun mammie/pappie,broers,zus enz enz vermoorden leg mij dat eens uit.Ik heb dit alles niet zelf bedacht.Googlen mensen.


  Maak melding

 45. Suriname heeft alles te bieden, het moet niet perfect zijn. Maar een opstakel is de ticket. …….Als gezin kom je om de 2400 euro uit excl. verblijf. Ik persoonlijk wil surinamers zien hoe surinamers zijn met hun negatieve en positieve kanten. Dat is pas vakantie en niet dat opgezet gedoe in andere landen. Langzam beginnen / leren en uitbouwen. Trouwens in andere landen wordt ook touristenbelasting gevraagd. In de regel rond 0.80 euro cent p.p.p.n. .


  Maak melding

 46. ZIJN KOFFERS STAAN al gepakt en het ticket is al weken geboekt. Komende dagen staan vooral in het teken van het afscheid nemen van familie, vrienden en het doen van inkopen. “Specerijen en lekkernijen die ik mee kan nemen. Ik ga daar op mezelf wonen, dus wil ik genoeg meenemen om Surinaams te blijven koken.” Over een aantal dagen vertrekt Donovan naar Nederland. Voor een rechtenstudie, maar als de situatie in Suriname aanhoudt, wil hij daar zijn toekomst opbouwen. “Liever blijf ik langer weg dan terugkomen naar een land met onzekere perspectieven.”

  Hij heeft zin in de nieuwe uitdaging, maar machteloosheid en verdriet overheersen wanneer hij aan de toekomst van zijn geliefde Suriname denkt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.