Veerdienst voor vlot verkeer over Suriname rivier

43

PARAMARIBO, 24 aug – De veerdienst over de Suriname rivier wordt komt terug. Dit zegt minister Andy Rusland van Transport Communicatie & Toerisme, TCT. De Jules Wijdenbosch brug die ruim vijftien jaar de oevers verbindt, kan het vele verkeer niet aan. Er komt een selectie.

Vooral het vrachtverkeer moet maar op de veerboot. De dagelijkse lange files over de brug zijn ook de regering een doorn in het oog. “Het is voor niemand een lust om op piekmomenten twee uren over de brug te doen”, zei Rusland in het parlement. Ook parlementariërs hebben vaker geklaagd over de veel opstoppingen. Volgens plan zullen twee veerboten worden ingezet op twee verschillende punten in Paramaribo en Commewijne.

De oude veerverbinding tussen Paramaribo en Meerzorg behoort tot deze verbindingspunten. Rusland zegt dat er ook al lang het idee is om nog een brug te bouwen over de rivier. Het grote probleem nu is de financiering. In het parlement zijn ook vragen gesteld over het onderhoud van de brug. Daar is tot nu toe niet veel van terecht gekomen. Het idee om tol te heffen, is volgens Rusland niet haalbaar. Het tol heffen zou nu nog meer oponthoud veroorzaken.

Bekijk ook:


43 REACTIES

 1. Om vrachtverkeer op een schip te krijgen is een fatsoenlijk veerstoep nodig. Dat kost tijd en geld. Geld is er voorlopig niet lijkt mij, dus ik wens iedereen veel geduld.


  Maak melding

 2. Meneer ANDY, die minister van Financien was in BOUTA-I, en die een Hoofrol heeft gespeeld bij het FAILLIET maken van ons Land, heeft nu babbels !

  Hoeveel bruggen wil je bouwen over de Suriname rivier ???

  TIEN kunnen, als je het daarvoor benodigde GELD maar in kas hebt !
  Ennnnne…….. indien die bruggen ook nodig blijken, na grondige verkeersanalyse, VOORAF !!!


  Maak melding

 3. Hmmmmmm,jammer had eerder een verbreeding van de brug c.q infrastructuur gezien.daar men de agrarische sector wil upgraden (voedsel schuur )

  Hahaha,en men wil fransguyana bevoorraden via onze haven.
  Dus ja,ik zou zeggen terug naar de tekentafel


  Maak melding

 4. Tol betalen lijkt me een prima idee…hoeft niet veel te zijn..zo kan de brug ..elke brug in Suriname zich zelf onderhouden dat gebeurd in een rijk land als Nederland ook.1 srd heen en terug…Ook de veerdiensten inzetten…ik hoor eindelijk wat positiefs.Er is geen geld, besteed het uit.Misschien wil een Surinamer of Surinamers investeren .Zorg wel dat het papierwerk klopt..bv na een X aantal jaren dat het weer in handen van Suriname komt en dat de bevolking niet wordt uitgemolken.Zo creer je ook werkgelegenheid.Doen jullie aub eens een keer jullie best…


  Maak melding

 5. Suriname heeft meer als mensen uit auto gaan en meer fietsen,scooter,maar daar voor hebje infrastructuur nodig en niet extra brug bouwen.. fenomeen zie je een persoon een auto.carpoolen is ook een oplossing…. openbaar vervoer het wil maar niet lukken


  Maak melding

 6. RobG kun jij misschien aan dhr.Bouterse en /of dhr.Brunswijk vragen of ze de veerdienst kunnen subsidiëren?Een geste naar het volk die ze berooft achter lieten?Als alle rovers over hun hart zouden strijken ..en wat terug doen voor het land/bevolking dan kan Suriname langzaam vooruit…First lady wil je bedanken voor je geld voor het niets doen?HAVE A HEART…I MEAN IN THE RIGHT PLACE..❤💙💚💛💜


  Maak melding

 7. Aaai, jah mang .. Andy Rusland, dit is een onovertroffen goed idee. Wij, het volk, dachten eerder aan een tunnel richting Guyana “de nieuwe Bouterse tunnel”. Maar onze Minister Andy Rusland slaat gewoon èddè’s met spiekries. Een tweede brug naast de Jules Wijdenbosch brug komt de nieuwe “Andy Rusland brug”. En om de drukte van de 50 SRD koeien te verdelen komt de ” Jennifer & Jennifer veerdiensten” met veerdienst I HMS van Dijk – Silos en veerdienst II HMS Simons.

  En kijk nôh hoe gul onze minister is .. Hij gaat geen tol vragen. Wij gaan voor je kraken dat jij Vice President wordt hôr.

  Wij, het volk, begrijpen heel goed dat de gezondheidszorg, veiligheid en onderwijs geen prioriteiten hebben. Investering in infrastructuur en fundering dat is wat Suriname nodig heeft. En bij investeren hoort nu eenmaal lenen. Kijk maar naar Holland.

  De NDP zoekt naar oplossingen. Maar als de oppo – sitie niet wilt samenwerken dan is het hun schuld. Lang leve de NDP !! Bouterse is onze leider !! Hoera !!


  Maak melding

 8. Diana, het lijkt wenselijk dat men de veerdienst gaat uitbesteden aan de hoogste bieder.De rederij moet de exploitatie zonder overheidssubsidie uitvoeren.De overheid moet dit soort diensten privatiseren omdat m.n. bedrijven van de voorziening gebruik moeten maken.


  Maak melding

 9. Sang, die mensen uit Marowijne en Karowijne reizen me wat, mang. Ze veroorzaken wel erg veel files. Wat is er daar aan de overkant dat ze niet hebben aan hun kant?


  Maak melding

 10. @ Rob G en Diana .. matties yèrè nôh, we zitten wel met een groot probleem denk ik hôr. Tenminste we moeten dit niet over het hoofd zien. Want hebben we wel gedacht aan de oever. Loekoe dja, stel het wordt vloed tôh dus het water stijgt. Dan kan het zomaar zo zijn dat de veerboot de Centrale Markt binnen rijdt. Oe`m orga wang crisis team. Voor het te laat is, ie sabi tôh.


  Maak melding

 11. Waar komen de veerboten dan plotsklap vandaan?
  Het vrachtverkeer bestaat voornamelijk uit vrachtwagens (met slecht fungtionerende remmen) volgeladen met boomstammen. Ondertussen kan de regering van Keizer Bigi Mofo I, de gezondheidszorg niet garanderen.
  En maar beloven en beloven. De Paarse (nog vijf) Debielen zijn weer tevreden, kunnen zij met de Tram naar het veer. Vandaag is RobG(oebbels) de bestuurder.


  Maak melding

 12. Het is een beter idee om de veerdienst te gebruiken voor personen en het auto gebruik te ontmoedigen!!! Op de route Par’bo-Albina rijden bv dagelijks 200/300 taxi’s….wat onnodig veel verkeer met zich mee brengt en milieu vervuiling……..waarom niet grote bussen op de route zetten???


  Maak melding

 13. Een belachelijke gedachte dat je met veerboten een brugverbinding kan ontlasten. Hoeveel auto’s gaan er op een veerboot en hoelang duurt het voor dat ze aan de overkant zijn? Vergelijk dat met de capaciteit van de brug.

  Zou men het niet eerder zien als een inkomstenbron voor de armlastige overheid? Verplicht vrachtverkeer om gebruik te maken van het veer tegen een fiks tarief. Klagende burgers geven meer problemen dan klagende bedrijven, die berekenen het gewoon door aan de klanten.


  Maak melding

 14. wat een imbisilen toch..

  de suralco is weg gegaan uit sme..

  ze hebben een brug gebouwd op Paranam en deze is geschonken aan de staat sme.. voor niks.. wordt niet meer gebruikt door niemand..

  eerst werd het gebruikt om bauxiet te transporten naar de smelterij op Paranam.., maar nu ze weg zijn, gebeurt er niks..

  dus het ligt al daar..

  dan maken ze nu een grote lawaai over een veerboot ..

  laat toch het zwaar materiaal gebruik maken van deze faciliteiten..

  er ligt ook nog een weg daar vanaf Meer Zorg kan je makkelijk daar heen rijden visa versa..


  Maak melding

 15. Het probleem is niet de capaciteit van de brug.

  !pak aan beide kanten van de brug eerst de bottlenecks aan.
  !verbeter een pendeldienst tussen Paramaribo en Tamaredjo
  !Bevorder Carpoolen
  !Maak er een tolbrug van (bravo Diana)


  Maak melding

 16. Het idee is goed maar wanneer ik de uitvoering hiervan lees dan denk ik bij mezelf, jongens wanneer leren jullie het nou eens een keer !

  Rusland wil personen en auto’s vanaf Ansoe naar de Waterkant gaan vervoeren !
  Ik zou zeggen; alleen maar personen, (brom & motor)fietsers en overige tweewielers in het centrum laten landen.
  Alle overige vervoer en transportmiddelen op 4 wielen en meer moeten nabij Soekibakka landen en vertrekken.

  En het zwaartransport moet nu dik gaan betalen voor deze oversteek want de tijden van 50 en 80 cent zijn reeds lang voorbij.

  De SMS zou nu weer een kans krijgen om te gaan performen en prestaties te leveren, want de party boot van deze firma vind ik maar een ontzettend stom gedoe.


  Maak melding

 17. ik zie het helemaal voor me, het vrachtverkeer dat op de veerboot aankomt achter de centrale markt, het is er nu al een gekkenhuis, zal wel lekker ontvangen worden door de handelaren, het publiek en de toeristen, al die stinkende en lawaaierige diesels, midden in Paramaribo,


  Maak melding

 18. Rapidas, bedankt voor uw reactie.
  Vraag, wanneer bent u voor het laatst op de de pont geweest? Nog een vraag m.b.t. het maximaal laadvermogen van het vaartuig v.s. maximaal laadvermogen van de vrachtwagen. Verder is het publiekgeheim dat de regeringen van Keizer Bigi mofo I, maar één agenda heeft en die is van Keizer Bigi Mofo I (hoe blijf ik uit Santo Boma).
  En wat dacht u van de maximale belasting aan de oevers, die voorzieningen zijn er niet. Nogmaals, beloven, beloven en nogmaals beloven; Dubai, Tram, 18000 volkswoningen, etc., etc., etc., en al ons geld (miljarden zijn verdwenen en zullen verdwijnen in de zakken van de MOORDENAAR en zijn 40 rovers). ndp more mouth than do.


  Maak melding

 19. Iedereen, die een beetje weet hoe de situatie is in de binnenstad van Paramaribo weet, dat een veerpoint niet de oplossing is voor het vrachtverkeer.
  Het ene probleem wordt vervangen door een nog veel groter probleem.
  Vlot verkeer ken ik al jaren niet meer in ons land.
  Het is nu al chaos langs de Surinamerivier, laat staan, dat daar ook nog eens het vrachtverkeer langs moet.
  Het belangrijkste is, dat de HELE infrastructuur rond en in Paramaribo moet worden aangepakt.
  Paramaribo is is meerdere opzichten een no-go-area geworden als hoofdstad van ons land.


  Maak melding

 20. RobG

  Uitbesteden van Openbaar Vervoerfuncties, OVERAL TER WERELD, gaat gepaard met subsidiering.

  Het gaat niet om de hoogste of laagste bieder maar de Economisch Meest Voordelige Inschrijving (EMVI) en dat is de partij die het beste product of dienst biedt tegen de beste prijs. De beste prijs is dan het tarief aan de klanten en de Subsidie die de aanbestedende dienst er bij zal moeten leggen per jaar.

  Uw methode is in Suriname al overleden voor dat het bedacht is.
  U denkt dat u Nederland begrijpt maar ook daar heeft u de klok horen luiden maar weet u niet waar de klepel hangt.

  De Wijdenbosch brug kan men zien als hoogmoedswaanzin. Deze brug is een kopij van de mainspan van de King Fahd Causeway. 25 km dam, bruggen en een grenseiland tussen Saudi Arabia die ooit voor $ 675.000.000 gebouwd is. Rob A die de Wijdenbosch brug en de Copename brug voor maar liefst $ 180.000.000 incl ruim $ 30.000.000 steekpenningen aan Suriname verkocht heeft was daar toen in Saoedi financieel manager van Ballast.
  Naast dat de bruggen veel te duur waren zijn ze ook nog eens slecht gebouwd.

  Men zou zich eens af moeten vragen waarom zo hoog. 1 schip per week. Op Curacao gaat de pondjes brug dagelijks open voor schepen die serieus groter zijn dan alles wat de Suriname rivier op kan varen.

  Een veel lagere brug was goedkoper geweest, en veel ruimer te bouwen en veel beter aan te sluiten op de lokale wegen.

  De ijdelheid van toen breekt nu het drukker wordt op de weg op.


  Maak melding

 21. Het zou goed zijn een ringweg om Paramaribo te bouwen. Dalian 5. Meerdere ingangen voor de stad.

  Verder de brug van paranam opnieuw gebruiken vind ik een
  excellent idee en ook van Tamanredjo over de Suri rivier. Verder beide bruggen tolbruggen maken is een excellent idee.Waarschijnlijk gaan ze de nieuwe brug de bouta brug noemen. Nog 5. Of opa brug wanneer het verkeer traag is.
  Met de tol een tolfonds maken voor onderhoud van de bruggen, Hoop maar dat het geen lolfonds wordt.

  De SMS kunnen ze voor goederen vervoer inschakelen naar Moengo en aansluitend daarop met trucks naar Albina. Ontlasting weg verkeer van grote trucks.

  Verder varen ook de Suri rivier op met goederen.
  SMS een onafhankelijke scheping co maken. Alleen dividend naar de staat en belastingen..


  Maak melding

 22. Begroting is op .

  Ik vraag me af hoe het zal gaan met de onderhoud van het brug.

  En dan maar denken dat ze weer een veerboot willen gaan aanschaffen.

  Zal de begroting ook worden mee genomen voor het onderhoud in 2017

  Het wordt steeds gekker daar in sranang lol.


  Maak melding

 23. Heel goedkoop naar Indonesia:
  Mirah sanget Liburan ke Indonesia.
  Naar Indonesia met name Yogyakarta:
  Ticket met KLM/Garuda/Singapore/Arabische AIR.
  kost e.500,- voor 90 dagen 17000 km met 3 X warm eten
  visum e.20,- voor 90 dagen
  Hotel kost Rp.300.000,- per nacht inkl.onbijt.
  Warm eten, Nasi + Sayur + Ayam + Thee s.Glas
  betaalt men Rp.20.000,- bij Mbak Tinuk lan Pk.Agung
  Jl.Pasarkembang
  Bus stad te bezichtigen 6 uur lang bus 1 tot en met bus 6
  kosten Rp.5000,=
  Ze praten javaans kromo of ngoko en Engels, heel veel mooie
  Batik op Malioboro en heel goedkoop, ook op Pasar Binghardjo heel goedkoop.
  De koers is gelijkt aan e.1,- = Rp.16000,-


  Maak melding

 24. Bouterse staat met als RobG 100% achter dit mooie idee, Bouterse zal Andy zeker aanraden de spoorbaan vanuit Para ook uit de mottenballen te halen en die meteen laten doortrekken tot het veer, zijn regering had ook al een ‘roll on roll off’ veerboot besteld in Nederland, maar toen het op betalen aankwam, haakten ze, zoals gebruikelijk, af, het veer zou dienst doen tussen Albina en St Laurent. Deze regering onder leiding van Bouterse is kampioen in het bedenken van de meest fantastische luchtkastelen, die nooit gerealiseerd worden. Toen ze de vette pot van Venetiaan erfden lukte het hen niet om al die mooie luchtkastelen te realiseren en dan denkt Andy dat hij het veer tussen Paramaribo en Meerzorg weer zal kunnen laten varen in deze tijd dat we als land helemaal skeer zijn? Ik moet het eerst zien gebeuren voordat ik het ga geloven.


  Maak melding

 25. Minister Andy Rusland niet alleen wij ( HET VOLK ) maar, zoals u kunt lezen op Waterkant, zijn ook vele Surinamers die al geruime tijd in het goed ontwikkelde Holland wonen het er helemaal met u eens dat er meer bruggen en veerdiensten moeten komen. Met deze oplossingen wordt wel de doorstroming aan beide zijden van de “Bosjebrug” opgelost denken we hôr. Al verplaatst het probleem zich ergens anders naar toe. Maar neks no fout. Als er een nieuw probleem komt dan raken wij gewend aan het oude probleem en dan is er uiteindelijk geen probleem tôg. Het is dus gewoon een gewenningsproces.

  Onderhoud aan de bestaande brug geniet geen prioriteit. Eveneens als DIE bestaande verkeers – file probleem. Kijk maar naar Holland daar is ook file. Nog langer zelfs. En ze hebben OOK bruggen. Suriname is 5 keer groter dan Holland tôg,dan moeten we ook 5 keer meer bruggen hebben. Want wij zijn ook bruggenbouwers hôr.

  En kijk nôh hoe onfatsoenlijk die oppo – sitie is, ze willen 1 vrouw met zn allen delen. … Mang. … Laten ze Anna Lyse voor zich zelf houden hôr. Wij hebben geen enkele Anna Lyse nodig. (biggie tjoerie)

  Lang leve NDP !! Bouterse is onze Leider !! Hoera !!


  Maak melding

 26. Het kabinet moet zoals ze altijd gewend is een paar consultants hierop losgooien.
  Ik denk aan enkele heel deskundige, onbesproken consultants z.a.: Jozefzoon en Balesar.
  O ja, zet er ook een koe van 50 srd bij om het moeilijke cijferwerk te laten verrichten hôr!!!


  Maak melding

 27. ZIJN KOFFERS STAAN al gepakt en het ticket is al weken geboekt. Komende dagen staan vooral in het teken van het afscheid nemen van familie, vrienden en het doen van inkopen. “Specerijen en lekkernijen die ik mee kan nemen. Ik ga daar op mezelf wonen, dus wil ik genoeg meenemen om Surinaams te blijven koken.” Over een aantal dagen vertrekt Donovan naar Nederland. Voor een rechtenstudie, maar als de situatie in Suriname aanhoudt, wil hij daar zijn toekomst opbouwen. “Liever blijf ik langer weg dan terugkomen naar een land met onzekere perspectieven.”

  Hij heeft zin in de nieuwe uitdaging, maar machteloosheid en verdriet overheersen wanneer hij aan de toekomst van zijn geliefde Suriname denkt.


  Maak melding

 28. Leven in Suriname is voor surinamers een luxe. I fl cola kost 12 drd – 1.50 euer. 1 potie bami of tjaw min kost 25 srg= 4 eur. en andere goederen en diensten prijzen stijgen mee met de valuta koers en die stijgt elke dag omhoog. En de lonen blijven het zelfde en gaat niet omhoog. Voor de suries is het leven in Suu ondraaglijk en voor buitenklanders met valuta in de zak valt nog mee maar niet goedkoper dan Indonesie. En bovendien valt er weinig te zien in Su en wat denk U van criminaliteit , transport en slechte infrastruktuur, , die laat zeker te wensen over.


  Maak melding

 29. Diana!!
  Aloha mi Brada nangha Sisa fu Suri……..Wel, beste mensen die Tolheffing op de brug zou een goed idee zijn. Ik ben met Diana wel eens. Want hoeft niet veel voor de heffing gevraagd te worden en dat de kosten voor de onderhoud van de Bossche Brug zelf zou verdienen. Waar blijven de wijze mensen zitten van de Regering in Suri. Nu gaan ze een veerboot onderhouden ,dat maakt meer kosten en weinig inkomsten in het laadje zullen zorgen.Che Mi Gado So So Broko Hede in A Kondre Suri. Aay Baaya!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.