Ruud Gullit brengt bezoek aan Suriname

38

Voormalig Nederlands profvoetballer Ruud Gullit brengt deze week een bezoek aan Suriname. Hij is de speciale gast op het main event van het straatkunstproject ‘Take It 2 The Street’. Dit vindt plaats op zaterdag 20 augustus op het Onafhankelijkheidsplein in Paramaribo.

Take It 2 The Street is een initiatief van de Nederlandse Ambassade in Suriname, de Surinaamse Zaalvoetbalbond en de bekende straatvoetballer Furgill Plet. Gullit gaat clinics verzorgen aan jonge voetballers.

Het doel van het project is om jongeren meer te laten bewegen in hun eigen omgeving en hen door middel van sport en cultuur dichter bij elkaar te brengen. De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) is een partner van Take It 2 The Street. Eerder was ook Aron Winter aan het project gekoppeld.

Bekijk ook:


38 REACTIES

 1. Ruud ik hoop dat je veel meer gaat doen om de Surinaamse jongens op voetbal gebied bij te staan in Nederland.Mijn ervaring is dat er heel wat Srananmans zijn die iets betekenen/betekend in/hebben in Nederland weinig doen voor deze jongens die allemaal dezelfde droom hebben.En dat is profvoetballer worden.Ruud ik wens jou succes in alles wat jij doet.En zo als wij in switi Sranan zeggen soso LOBI.


  Maak melding

 2. @Mundo, de Suriprofs steunen en realiseren sinds jaar en dag vele projecten in Su….die ze uit eigen middelen financieren……ook op voetbal gebied!!!! De Suriprofs bestaat uit vele voormalige voetballers met een surinaamse achtergrond!!! Dus om te zeggen dat deze voetballers weinig doen voor Su of sporters is raar!!!!!


  Maak melding

 3. Ruud goed dat je de jeugd gaat helpen in Suriname.
  Zorg ervoor dat je afblijft van de dames in Suriname.
  In je hard ben je geen Surinamer maar wij zullen het zien.
  Dames in Suriname denk aan je zelfrespect.
  Ik moet niet horen dat het de schuld van Ruud is geweest.
  Dus gedragen jullie je al is het voor velen moeilijk.


  Maak melding

 4. Stanley Menso, Edgar Davids, Winston Bogarde enz.. die helpen onze jongens hier in Nederland en Su. Ruud Gullit heeft alleen maar kritiek op onze jongens!
  Ruud Gullit heeft nog nooit wat voor de voetbalsport in Suriname gedaan!!
  Seedorf en Menso wel..!!


  Maak melding

 5. @15
  ALOHA…..Aay mi Brada nanga Sisa fu Suri.Er wordt geluld, dat die Gullit geen Surinamer is. Waarom haalt men hem dan naar Suri. Laat die man als Neds in Blanda blijven. Haal liever een geboren en getogen Suri prof naar Suri, die gaat meer zweten voor zijn Vaderland Suri. CHE


  Maak melding

 6. @15, je denkt zeer bekrompen!!!! Triest!!!

  @Wilgo, kritiek hoeft niet perse negatief te zijn…..kennelijk begrijp je dat nog niet!!! Waarom moet iemand perse iets voor een ander moeten doen…….laat die vingerwijzing dus achterwege!!!! Gullit heeft ook geen hulp van anderen gekregen om zn droom als topvoetballer waar te maken……!!!!!


  Maak melding

 7. het is die zelfde gullit, die in de jaren ’80 toen hij ó zo populair was,, niks van dé surinamer wilde weten..

  hij voelde zich ook geen zwarte suri, maar een Nederlander van witte afkomst, dat zijn zijn eigen woorden..


  Maak melding

 8. Ooit heeft Ruud geroepen dat hij niet voor een zwarte gaat en inderdaad .
  Al zijn vrouwen en bij vrouwen waarvan wij weten waren allen geen donkere.
  Wie weet mag het zeggen.
  Omdat hij een naam heeft als voetballer is hij uitgenodigd.
  Hij zal wel weder geboren worden en dan zal het hem nooit lukken om een beetje in de voetsporen van Seedorf te treden.
  Ruud ik heb niets tegen jouw maar voor de voetbal heb je nooit in de beidel getast.
  Time will tel


  Maak melding

 9. @ Mundo en @ Counter.

  Jullie reactie vind ik heel positief ; van de andere wat minder ! Moet een ex Suri prof iets voor Su betekenen
  erger nog, moeten ze dan de Surinaamse jeugd steunen ??
  Wat heeft de Surinaamse overheid de Surinaamse jeugd dan te bieden ???

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 10. Mooi initiatief van de Nederlandse Ambassade in Suriname en prima dat Ruud hieraan zijn medewerking verleent. Supergoed en superfijn dat Gullit (met zijn Surinaamse roots) op deze manier een bijdrage levert aan de sportieve vorming van de Surinaamse jeugd. Echt supergaaf hoor.


  Maak melding

 11. Wat maakt het eigenlijk uit waar iemand met Surinaamse roots, die iets positiefs wil doen voor de Surinaamse jeugd, geboren is? Ruud is niet geboren en getogen in Suriname en zijn moeder is Nederlandse, als hij zich meer Nederlander voelt dan Surinamer, is dat zijn goed recht. Bouterse en Abrahams zijn wel in Suriname geboren, maar ik wil wedden dat als we hun positieve en negatieve daden naast elkaar zetten, de Surinaamse jeugd veel meer aan Ruud Gullit te danken heeft.


  Maak melding

 12. Ik ben blij en dankbaar dat iemand met dit fantastisch verleden zijn tijd en moeite wil besteden aan de Surinaamse jeugd. Wie hij is of waar hij vandaan komt, maak helemaal niets uit.


  Maak melding

 13. Jammer als uitgesproken woorden in de jaren 80 je nog nagedragen worden. Ruud Gullit heeft Mandela nog geëerd toen deze in het gevang zat in Zuid Afrika. Gullit heeft veel voor de zwarte man betekent. Geen kleinzielige woorden voor deze grote naam binnen en buiten voetbal!


  Maak melding

 14. Suriname heeft Nederland nodig!! verschil?? Nederland staat nu op 9 goud, 7 zilver en 3 brons. Somalië 2 Goud!! Surinamer 000000,000000

  Surinamers weten veel en beter, alleen bereiken zij geen hol!!!
  Ze laten zich uit neuken door de boef bouta en deze pakt hen van alle kanten waar mogelijk is!! Kijk zo slim zijn de Surinamers!!


  Maak melding

 15. Ik lees hier een paar nutteloze reacties zoals Ruud Gullit heeft nooit wat gedaan voor de voetbalsport in Suriname! Wat een klinkklare kul is dat. Ga je huiswerk beter doen vriend!

  De Surineds doen hun best en hebben in het verleden ook hun best voor de voetbalsport in Suriname gedaan, sommige hebben zelfs hun leven verloren voor de voetbalsport in Suriname, denk aan de SLM vliegramp!

  Nee, de tijd van kritiek op Surineds moeten dit voor de voetbalsport in Suriname doen of dat voor de voetbalsport in Suriname is allang voorbij,een gepasseerd stadium!

  Suriname moet zelf zijn f*cking mouwen een keer goed opstroken en wat verdomme gaan doen voor de voetbalsport in Suriname, ontwikkel een masterplan over de gehele linie van het voetbal, creeer faciliteiten, leg voetbalinfrastructuur aan, introduceer een betaalde voetbalcompetitie, creeer een voetbalbeurs middels school, geef de Surinaamse jeugd een kans om hun talenten te ontwikkelen, geef de Surinaamse jeugd een kans op een toekomst via de voetbalsport en laat Suriname door het voetbal wereldwijd op het netvlies van mensen komen zoals Uruguay en andere landen.

  Bekende voetballers van Surinaamse afkomst in Nederland, ik waaardeer jullie inzet voor de voetbalsport in Suriname maar begrijp dondersgoed ook jullie kritiek op de huidige situatie van de voetbalsport in Suriname!


  Maak melding

 16. Gullit heeft niet zoveel met Surinamers en Suriname. Dat zijn, zijn eigen woorden geweest. Ondanks zijn afkomst, is er daar een vorm van ontkenning.

  Bah… ik ben geen fan van deze man…

  Omhoog gevallen persoon, die zover is gekomen omdat ie aardig kon voetballen. Zoals zoveel in dat wereldje. Verder kan ik er niet warm van worden. Deze man heeft verder geen toegevoegde waarde voor de Surinamers in de wereld..

  Hij kan niet tippen aan een persoonlijkheid als Seedorf…


  Maak melding

 17. Wat je zegt klopt!

  Maar ik vind ook dat wij Surinamers kritisch nu naar onszelf moeten gaan leren kijken. Wij hebben onze overzeese landgenoten of diaspora of hoe je het wilt noemen geen enkele rolmodellen of trotsheid gegeven, het enige wat sedert de onafhankelijkheid uit ons land kwam was in 2 woorden samengevat gezeik en geouwehoer!

  Dit kan ik zelf helaas ten spijte niet ontkennen!


  Maak melding

 18. Ik ben blij dat hij bereid is om onze jeugd verder te willen helpen. Het is gemakkelijk om iemand onderuit te halen. Maar we kunnen ook kijken naar wat hij voor onze jongeren kan betekenen. Zij zijn tenslotte de toekomst. Met afgeven op een ander kom je niet verder. Ik vind het top wat hij doet en ik hoop dat de Surinaamse jongeren er hun voordeel mee kunnen doen


  Maak melding

 19. 1 Ruud Gullit is een begrip in de voetbal wereld, 2 Ruud Gullit is een Ballon d or winnaar ! van de gouden bal ,dat is iets waar Suriname ook trots op kan zijn ,want dichterbij die gouden bal gaan jullie nooit komen u weet zelf wie het elke jaar weer wint Messi of Ronaldo ,wel onze RUUD GULLIT had hem ook ,blijf niet hangen in het verleden kijk naar voren ,wat kan Suriname van Ruud Gullit leren


  Maak melding

 20. het word gewoon tijd dat de jongetjes die het in zich hebben een kans krijgen zich te ontplooien ,Suriname barst van de tallenten ! waarom is Suriname het slechtste van de klas in Zuid Amerika ?? kunnen jullie dit nader toe dienen of uitleggen ??? i dont think so !


  Maak melding

 21. daarom komen wij niet vooruit geef een ander ook de kans voor de verdere ontwikkeling van suriname , iedereen maakt fouten zelf bekende surinamers en omgekeerd ook , het gaat om suriname niet om Gullit hoe hij zich wil voelen respect hem . ik weet suriname drape mi geboren love you so much baby ben een trotse surinamer . wanneer mama jou roept om terug tekomen maakt niet uit of je halfsu of heelnl bent you have to go


  Maak melding

 22. ruud komt al naar suriname met een positieve bedoeling.
  niemand hoeft dus een negatieve reactie te plaatsen hier.
  Surinamer is Surinamer.
  In neder kijken ze niet of je in SU of Nederland geboren bent.
  Ze zullen je toch achter je rug een Surinamer noemen. halfbloedje, chinees of hindu
  ze zullen je een Surinamer noemen. en heel soms achter je rug die zwarte.


  Maak melding

 23. Wat een gelul over Gullit. Als hij zich geen Surinamer voelt (wat ik mij kan voorstellen) of weinig of niks met Suriname heeft, doet er niet toe. Ook al heeft hij deels Surinaams bloed. Hij is toch Nederlands opgevoed, dacht ik.
  Bepaalde Surinamers hebben de neiging iemand meteen te claimen als een van hen wanneer deze (enig) Surinaams bloed heeft en een topprestatie heeft geleverd. Gebeurde ook met Ranomi Kromowidjojo.
  Iedereen maakt toch zelf uit wie of wat hij/zij is? Het is niet aan een ander om te bepalen wie jij bent of hoe jij je moet voelen.
  Houd toch op met die onzin!


  Maak melding

 24. Ruud heeft via zijn vader wel degelijk gesteund. Eind jaren 80 stuurde hij altijd spullen uit NL die zijn vader weer schonk aan verschillende voetbal verenigingen.


  Maak melding

 25. De man komt naar Su om een positieve bijdrage te leveren aan de sportieve ontwikkeling van de Surinaamse jeugd. Wat is daar mis mee?
  Al komt hij van de planeet Mars, dan nog gaat het om wat hij doet voor de maatschappij en niet om waar hij vandaan komt of wat roots zijn. Daden zijn belangrijker dan afkomst.


  Maak melding

 26. Laten jullie Ruud zijn gevoelsleven en wat hij ooit gezegd heeft rusten. Deze man heeft als kleuter een trauma opgelopen toen zijn vader hem en zijn zus had ontvoerd naar Suriname . Ze verbleven bij hun Opa die Inspecteur van de EBG was Ze hebben beiden ook tijdelijk op een EBGschool aan de Gravenstraat gezeten . Niet lang hoor want netzo plotseling als dat ze verschenen waren ze weer weg


  Maak melding

 27. Zie je daar gaan jullie weer met het afstotend gedrag. Ben 100% zeker dat als Koeman zegt van ik wil trainer worden van het Surinaams elftal, hij met alle eer wordt ontvangen. Open your mind. Als ik het mis heb, verbeter me. Seedorf had een aantal jaren geleden zijn diensten aangeboden, stadion gebouwd etc, was er een conflict dat hij zich heeft teruggetrokken? Hoe zat het eigenlijk?
  Guillit zal wel invloed hebben en contacten kunnen leggen met grote clubs in Europa en daarbuiten, want daar wordt hij als èén van de Goden vh voetbal gezien. Als jullie het programma Rondo volgen dan zie je hoe aandachtig ze naar hem luisteren wanneer hij praat en dat is al een pluspunt om naar buiten toe te treden voor zo een opkomend land als Su. In het voetbal moeten we gebruik maken van deze mogelijkheden. Mocht je als voetballer zo iemand als zaakwaarnemer hebben dan mag je God dankbaar zijn. We zullen nooit excact weten wat Ruud komt doen, maar het zal 100% vruchten afwerpen. Ajax heeft in Afrika een voetbalschool, wie weet. Als het zover mocht komen dan zijn dat ook de verdiensten van de Suriprofs. Wordt spannend en veel belovend. Suriname vergeeft hem als hij uitspraken heeft gedaan, je kan niets aan veranderen dat hij ook Suri is. Met het behalen van zo een kwalificatie mag je juichen, maar je hebt de kennis nodig van gasten als Ruud anders wordt je zo snel weer uitgeschakeld en het doel WK , kan je niet bereiken zonder deze Goden als Ruud. De trainer van Ajax heeft ook Reiziger naast hem op de bank en volgens mij Winter. Denk erover na. Voetbal is slimmer zijn dan de tegenstander.


  Maak melding

 28. Waarom het verleden oprakelen, terwijl wij al veel verder zijn met nieuwe ontwikkelingen. Door naar de toekomst te kijken komt men vooruit.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.