Ruud Gullit brengt bezoek aan Suriname

27

Voormalig Nederlands profvoetballer Ruud Gullit brengt deze week een bezoek aan Suriname. Hij is de speciale gast op het main event van het straatkunstproject ‘Take It 2 The Street’. Dit vindt plaats op zaterdag 20 augustus op het Onafhankelijkheidsplein in Paramaribo.

Take It 2 The Street is een initiatief van de Nederlandse Ambassade in Suriname, de Surinaamse Zaalvoetbalbond en de bekende straatvoetballer Furgill Plet. Gullit gaat clinics verzorgen aan jonge voetballers.

Het doel van het project is om jongeren meer te laten bewegen in hun eigen omgeving en hen door middel van sport en cultuur dichter bij elkaar te brengen. De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) is een partner van Take It 2 The Street. Eerder was ook Aron Winter aan het project gekoppeld.

- Advertentie -

27 REACTIES

 1. Ruud ik hoop dat je veel meer gaat doen om de Surinaamse jongens op voetbal gebied bij te staan in Nederland.Mijn ervaring is dat er heel wat Srananmans zijn die iets betekenen/betekend in/hebben in Nederland weinig doen voor deze jongens die allemaal dezelfde droom hebben.En dat is profvoetballer worden.Ruud ik wens jou succes in alles wat jij doet.En zo als wij in switi Sranan zeggen soso LOBI.

 2. @Mundo, de Suriprofs steunen en realiseren sinds jaar en dag vele projecten in Su….die ze uit eigen middelen financieren……ook op voetbal gebied!!!! De Suriprofs bestaat uit vele voormalige voetballers met een surinaamse achtergrond!!! Dus om te zeggen dat deze voetballers weinig doen voor Su of sporters is raar!!!!!

 3. Ruud goed dat je de jeugd gaat helpen in Suriname.
  Zorg ervoor dat je afblijft van de dames in Suriname.
  In je hard ben je geen Surinamer maar wij zullen het zien.
  Dames in Suriname denk aan je zelfrespect.
  Ik moet niet horen dat het de schuld van Ruud is geweest.
  Dus gedragen jullie je al is het voor velen moeilijk.

 4. Stanley Menso, Edgar Davids, Winston Bogarde enz.. die helpen onze jongens hier in Nederland en Su. Ruud Gullit heeft alleen maar kritiek op onze jongens!
  Ruud Gullit heeft nog nooit wat voor de voetbalsport in Suriname gedaan!!
  Seedorf en Menso wel..!!

 5. Ruud is geen Surinamer.
  Een van zijn ouders wel.
  Kijk naar zijn verleden met de vrouwen waarmee hij ging.

 6. @15
  ALOHA…..Aay mi Brada nanga Sisa fu Suri.Er wordt geluld, dat die Gullit geen Surinamer is. Waarom haalt men hem dan naar Suri. Laat die man als Neds in Blanda blijven. Haal liever een geboren en getogen Suri prof naar Suri, die gaat meer zweten voor zijn Vaderland Suri. CHE

 7. @15, je denkt zeer bekrompen!!!! Triest!!!

  @Wilgo, kritiek hoeft niet perse negatief te zijn…..kennelijk begrijp je dat nog niet!!! Waarom moet iemand perse iets voor een ander moeten doen…….laat die vingerwijzing dus achterwege!!!! Gullit heeft ook geen hulp van anderen gekregen om zn droom als topvoetballer waar te maken……!!!!!

 8. het is die zelfde gullit, die in de jaren ’80 toen hij ó zo populair was,, niks van dé surinamer wilde weten..

  hij voelde zich ook geen zwarte suri, maar een Nederlander van witte afkomst, dat zijn zijn eigen woorden..

 9. Ooit heeft Ruud geroepen dat hij niet voor een zwarte gaat en inderdaad .
  Al zijn vrouwen en bij vrouwen waarvan wij weten waren allen geen donkere.
  Wie weet mag het zeggen.
  Omdat hij een naam heeft als voetballer is hij uitgenodigd.
  Hij zal wel weder geboren worden en dan zal het hem nooit lukken om een beetje in de voetsporen van Seedorf te treden.
  Ruud ik heb niets tegen jouw maar voor de voetbal heb je nooit in de beidel getast.
  Time will tel

 10. @ Mundo en @ Counter.

  Jullie reactie vind ik heel positief ; van de andere wat minder ! Moet een ex Suri prof iets voor Su betekenen
  erger nog, moeten ze dan de Surinaamse jeugd steunen ??
  Wat heeft de Surinaamse overheid de Surinaamse jeugd dan te bieden ???

  Sari tori

  Jacko

 11. Mooi initiatief van de Nederlandse Ambassade in Suriname en prima dat Ruud hieraan zijn medewerking verleent. Supergoed en superfijn dat Gullit (met zijn Surinaamse roots) op deze manier een bijdrage levert aan de sportieve vorming van de Surinaamse jeugd. Echt supergaaf hoor.

 12. Wat maakt het eigenlijk uit waar iemand met Surinaamse roots, die iets positiefs wil doen voor de Surinaamse jeugd, geboren is? Ruud is niet geboren en getogen in Suriname en zijn moeder is Nederlandse, als hij zich meer Nederlander voelt dan Surinamer, is dat zijn goed recht. Bouterse en Abrahams zijn wel in Suriname geboren, maar ik wil wedden dat als we hun positieve en negatieve daden naast elkaar zetten, de Surinaamse jeugd veel meer aan Ruud Gullit te danken heeft.

 13. Ik ben blij en dankbaar dat iemand met dit fantastisch verleden zijn tijd en moeite wil besteden aan de Surinaamse jeugd. Wie hij is of waar hij vandaan komt, maak helemaal niets uit.

 14. Jammer als uitgesproken woorden in de jaren 80 je nog nagedragen worden. Ruud Gullit heeft Mandela nog geëerd toen deze in het gevang zat in Zuid Afrika. Gullit heeft veel voor de zwarte man betekent. Geen kleinzielige woorden voor deze grote naam binnen en buiten voetbal!

 15. Suriname heeft Nederland nodig!! verschil?? Nederland staat nu op 9 goud, 7 zilver en 3 brons. Somalië 2 Goud!! Surinamer 000000,000000

  Surinamers weten veel en beter, alleen bereiken zij geen hol!!!
  Ze laten zich uit neuken door de boef bouta en deze pakt hen van alle kanten waar mogelijk is!! Kijk zo slim zijn de Surinamers!!

 16. Ik lees hier een paar nutteloze reacties zoals Ruud Gullit heeft nooit wat gedaan voor de voetbalsport in Suriname! Wat een klinkklare kul is dat. Ga je huiswerk beter doen vriend!

  De Surineds doen hun best en hebben in het verleden ook hun best voor de voetbalsport in Suriname gedaan, sommige hebben zelfs hun leven verloren voor de voetbalsport in Suriname, denk aan de SLM vliegramp!

  Nee, de tijd van kritiek op Surineds moeten dit voor de voetbalsport in Suriname doen of dat voor de voetbalsport in Suriname is allang voorbij,een gepasseerd stadium!

  Suriname moet zelf zijn f*cking mouwen een keer goed opstroken en wat verdomme gaan doen voor de voetbalsport in Suriname, ontwikkel een masterplan over de gehele linie van het voetbal, creeer faciliteiten, leg voetbalinfrastructuur aan, introduceer een betaalde voetbalcompetitie, creeer een voetbalbeurs middels school, geef de Surinaamse jeugd een kans om hun talenten te ontwikkelen, geef de Surinaamse jeugd een kans op een toekomst via de voetbalsport en laat Suriname door het voetbal wereldwijd op het netvlies van mensen komen zoals Uruguay en andere landen.

  Bekende voetballers van Surinaamse afkomst in Nederland, ik waaardeer jullie inzet voor de voetbalsport in Suriname maar begrijp dondersgoed ook jullie kritiek op de huidige situatie van de voetbalsport in Suriname!

 17. Gullit heeft niet zoveel met Surinamers en Suriname. Dat zijn, zijn eigen woorden geweest. Ondanks zijn afkomst, is er daar een vorm van ontkenning.

  Bah… ik ben geen fan van deze man…

  Omhoog gevallen persoon, die zover is gekomen omdat ie aardig kon voetballen. Zoals zoveel in dat wereldje. Verder kan ik er niet warm van worden. Deze man heeft verder geen toegevoegde waarde voor de Surinamers in de wereld..

  Hij kan niet tippen aan een persoonlijkheid als Seedorf…

 18. Wat je zegt klopt!

  Maar ik vind ook dat wij Surinamers kritisch nu naar onszelf moeten gaan leren kijken. Wij hebben onze overzeese landgenoten of diaspora of hoe je het wilt noemen geen enkele rolmodellen of trotsheid gegeven, het enige wat sedert de onafhankelijkheid uit ons land kwam was in 2 woorden samengevat gezeik en geouwehoer!

  Dit kan ik zelf helaas ten spijte niet ontkennen!

 19. Ik ben blij dat hij bereid is om onze jeugd verder te willen helpen. Het is gemakkelijk om iemand onderuit te halen. Maar we kunnen ook kijken naar wat hij voor onze jongeren kan betekenen. Zij zijn tenslotte de toekomst. Met afgeven op een ander kom je niet verder. Ik vind het top wat hij doet en ik hoop dat de Surinaamse jongeren er hun voordeel mee kunnen doen

 20. ruud ik hoop dat je vooral de vrouwen helpt, scheiden moet je in su promoten en laat de mannen hier en daar voorplanten

  pinto

 21. 1 Ruud Gullit is een begrip in de voetbal wereld, 2 Ruud Gullit is een Ballon d or winnaar ! van de gouden bal ,dat is iets waar Suriname ook trots op kan zijn ,want dichterbij die gouden bal gaan jullie nooit komen u weet zelf wie het elke jaar weer wint Messi of Ronaldo ,wel onze RUUD GULLIT had hem ook ,blijf niet hangen in het verleden kijk naar voren ,wat kan Suriname van Ruud Gullit leren

 22. het word gewoon tijd dat de jongetjes die het in zich hebben een kans krijgen zich te ontplooien ,Suriname barst van de tallenten ! waarom is Suriname het slechtste van de klas in Zuid Amerika ?? kunnen jullie dit nader toe dienen of uitleggen ??? i dont think so !

 23. daarom komen wij niet vooruit geef een ander ook de kans voor de verdere ontwikkeling van suriname , iedereen maakt fouten zelf bekende surinamers en omgekeerd ook , het gaat om suriname niet om Gullit hoe hij zich wil voelen respect hem . ik weet suriname drape mi geboren love you so much baby ben een trotse surinamer . wanneer mama jou roept om terug tekomen maakt niet uit of je halfsu of heelnl bent you have to go

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.