Aandacht voor bromfietsers tijdens Verkeersveiligheidsmaand

2

Dinsdag werd het landelijke verkeersdodental bijgesteld naar 39, juist een dag nadat waarnemend directeur van Justitie en Politie, Humphrey Tjin Liep Shie (l) de nieuwe Verkeersveiligheidsmaand in Suriname had gelanceerd en speciale aandacht vroeg voor bromfietsers. Hij zegt dat het ministerie zich zorgen maakt over ‘deze kwetsbare groep in het verkeer’.

De Verkeersveiligheidsmaand loopt van 15 augustus tot 15 september. De 69-jarige bromfietser Samijo Kriontani werd dinsdagavond in Tamansari (Commewijne) geramd door een dronken autobestuurder. Kriontani is landelijk de 39ste verkeersdode sinds 1 januari 2016.

Tjin Liep Shie werd bij de lancering van de Verkeersveiligheidsmaand bijgestaan door vertegenwoordigers van Lions Paramaribo Central, die verantwoordelijk waren voor het bord met opschrift ‘Opo yu ai, no meki trawan pai’.

Bekijk ook:


2 REACTIES

  1. Geen slecht idee om overal in Suriname, net als de van Hogerhuysstraat, aparte fiets-, bromfiets- en voetgangerspaden aan de leggen voordat men de beschuldigende vinger richting deze groepen wijst.
    Dan zijn ze in ieder geval veilig voor die automobilisten, die als gekken rijden.


    Maak melding

  2. Bromfietsers zijn de meest onbegrijpelijke weggebruikers in het wegverkeer van Surinamer. Zij spiegelen doorgaans niet en halen vierwielers soms wel keihard links in, zonder zich af te vragen of de voorrijder hen in het vizier heeft. Bromfiets rijden in Suriname is een levensgevaarlijke onderneming. Daargelaten het gegeven dat de politiek door de jaren heen nooit gezorgd heeft voor het aanleggen van fatsoenlijke voetpaden. Op de meeste wegen zijn voetgangers genoodzaakt om langs of op de rijweg te lopen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.